• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

המלצה לאסטרטגיית משיכה

• פותח הנושא פותח הנושא Nds
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nds

משתמש רשום
דירוג
2
שאלה על מייק, פורש דמיוני - מייק בן 60, וצפוי לקבל פנסיה מכובדת החל מגיל 67, ברשותו סכום כסף שאמור לספק אותו במהלך 7 השנים הקרובות בעזרת משיכות חלקיות אחת לחודש/רבעון.
מה האסטרטגיה המומלצת לאלוקציית הסכום ואופן המשיכה?
הנחות:
1. סכום המשיכה עולה על שיעור המשיכה הבטוח, משום שכדי להתקיים בכבוד עליו למשוך כ-15% מהסכום בכל שנה.
2. מייק מעוניין שהכסף יהיה מושקע באופן סולידי, כך שסכום הכסף יוכל לעקוב מעט אחרי האינפלציה ואף להשאר מעט לאחר סוף 7 השנים.

(רעיונות - הקצאה של 20% מניות, 60% אג"ח בינוני, 20% כספית ומשיכות לאיזון? משיכות ממסלול כללי של גוף מוסדי?)

אסור להמליץ, ותאכלס כל המלצה יכולה להתברר כלא נכונה מול מה שיקרה ב7 שנים הבאות.

מה שאני חושב עליו בתור אסטרטגיה שאי אפשר להפסיד בה:
- אם אין תוכנית גיבוי למקרה שיש נפילה בשווקים, הייתי שם את כל הכסף שאתה יודע שתצטרך בשביל הוצאה שוטפת בפקמ/אג"ח, ואת השאר תחליט מה שאתה רוצה לפי סיבולת הסיכון שלך.

ככה לא משנה מה קורה, אתה בסבבה עד 67, ולפי מצב השוק, אתה מגיע לשם עם יותר/פחות כסף.

שאלה על מייק, פורש דמיוני - מייק בן 60, וצפוי לקבל פנסיה מכובדת החל מגיל 67, ברשותו סכום כסף שאמור לספק אותו במהלך 7 השנים הקרובות בעזרת משיכות חלקיות אחת לחודש/רבעון.
מה האסטרטגיה המומלצת לאלוקציית הסכום ואופן המשיכה?
הנחות:
1. סכום המשיכה עולה על שיעור המשיכה הבטוח, משום שכדי להתקיים בכבוד עליו למשוך כ-15% מהסכום בכל שנה.
2. מייק מעוניין שהכסף יהיה מושקע באופן סולידי, כך שסכום הכסף יוכל לעקוב מעט אחרי האינפלציה ואף להשאר מעט לאחר סוף 7 השנים.

(רעיונות - הקצאה של 20% מניות, 60% אג"ח בינוני, 20% כספית ומשיכות לאיזון? משיכות ממסלול כללי של גוף מוסדי?)
מבלי להמליץ כמובן

היית אומר לך לבדוק אם לא ישתלם לך למשוך כבר מעכשיו בגיל 60 את הפניסה
כן הקצבה תיהיה יותר קטנה
אבל בתוחלת תקבל יותר כסף מהפנסיה
בגלל הטבלאות של המקדם

תראה כמה אתה מקבל ואולי תשלים את זה עם משיכה עם אחוז משיכה בטוחה

הייתרון הגדול הנוסף שאתה מרוויח הרבה במסים
גם תשלם פחות מס על הקצבת פנסיה
וגם על הרווחי הון מהתיק הממוסה תוכל לשלם פחות מס אם בכלל (מגיל 60 משלמים מס מיפחת לפי מדרגות מס של בערך 10 אחוז רק. ואפשר לקזז ולהתקזז מול נקודות זיכוי מס הכנסה)

דרך אבל בצומתי דרכים כאלה חשובות
כדאי להתייעץ עם בעלי מקצוע שמתכננים פרישה
לוודא שמה שאתה מקבע לך בפניסה מתאים לך להמשך גם ברמת הביטוחים

וגם על הרווחי הון מהתיק הממוסה תוכל לשלם פחות מס אם בכלל (מגיל 60 משלמים מס מיפחת לפי מדרגות מס של בערך 10 אחוז רק. ואפשר לקזז ולהתקזז מול נקודות זיכוי מס הכנסה)
אם קצבת הפנסיה בגובה מכובד, סביר להניח שהוא יגיע למדרגת מס שתגרום שישלם 25% מס על רווח ההון.

אם קצבת הפנסיה בגובה מכובד, סביר להניח שהוא יגיע למדרגת מס שתגרום שישלם 25% מס על רווח ההון.
נכון זה בדיוק הסיבה להתחיל למשוך פנסיה בגיל 60 ככה הקצבה החודשית קטנה יותר ואז לא מגיעים למדרגות מס הגבוהות
למתקדמים אפשר גם למשוך בגיל 60 את הפיצויים הפתורים או להוון ולהקטין עוד את הקצבה

בתכנון שלי האישי לא ארצה קצבה מעל הקצבה המנימלית מתחת לרף המס

כמובן שלא ממליץ וזה החלטות גם חד כיווניות מבלי אפשרות לתקן אז הייתי באמת מתיעץ עם איש מקצוע

שלום, תוכל להסביר?
יש לכל גוף פנסיוני את הטבלאות מקדמים שלו, הם די דומות וקצת מסובכות כי יש שם מרכיב ביטוחי של הבטחת קצבאות (לדוגמא 240 - שבגדול אומר שאם תמות לפני 20 שנה השאירים שלך ימשיכו לקבל את קצבאות עד סהכ יתקבלו 240 קצבאות, כמבון שזה לא בחינם ומוריד מסכום הקצבה החודשית)

עבור גיל 60 תקבל מקדם 227 (משתמש בדוגמאות של גברים ילידי 1985) כלומר עבור 1 מליון שקל תקבל 4.405K
נניח עבור גיל 67 המקדם הוא 200, כלומר לחיסכון של 1 מליון שקל תקבלי 5K קצבה חודשית
עבור גיל 73 תקבל מקדם 173 שזה יוצא 5.780K

עכשיו זה נראה סימטרי אבל זה לא
כי הקצבאות הם עד יום מותך
נניח תוחלת חיים של גברים היא 81

באופציה הראשונה (ללא הצמדה למדד/ היוון או תשואה, למרות שבפעול אפשר להשקיע את הכסף ולקבל גם תשואה) נקבל:
21 שנים לפי 12 חודשים לפי 4.405 כלומר 1.11 מליון

באופציה השניה נקבל 0.84 מליון

ובאופציה השלישית נקבל 0.555 מליון

כמובן שככל שנחיה יותר הפערים יצטמצו, אם אני זוכר חישוב נכון שעשיתי פעם זה רק בגיל 110 יהיה שווה (כמובן שלא גיל ראלי)

עכשיו זה נראה סימטרי אבל זה לא
אני יכול לחשוב על שלוש סיבות עיקריות לכך שאין סימטריה ומגולמות בסה"כ הקצבה כפי שחישבת:
1. תוחלת החיים למי שהגיע לגיל 67 או 73 היא בוודאות ארוכה יותר מאשר מי שהגיע לגיל 60.
2. בהמשך ל1, קיים סיכון שאדם ילך לעולמו בין גיל 60 ל67, ולכן אם התחיל למשוך בגיל 60, הפסיד משמעותית (בלי לסבך עם חישובי קצבה לשאירים וכו')
3. לפני גיל 67, אדם יכול לבחון את מצבו הבריאותי ולקחת החלטות מושכלות בהתאם, זאת כמובן אם לא התחיל למשוך בגיל 60. כמובן שככל שהגיל עולה הסיכון לבעיות בריאותיות משמעותיות גדל ואדם בגיל 60 לא יכול לצפות את מצבו בגיל 67 או 73.

1. תוחלת החיים למי שהגיע לגיל 67 או 73 היא בוודאות ארוכה יותר מאשר מי שהגיע לגיל 60.
בממוצע של כל האנשים , לא במקרה הפרטי שלך
בהנחה שמשיכת הקצבה לא שינתה את אורך החיים שלך (כלומר לא פרשת בגלל זה יותר מוקדם מהעבודה נניח)
לתוחלת חיים האישית שלך זה לא ישנה מתי אתה התחלת למשוך את הכסף
2. בהמשך ל1, קיים סיכון שאדם ילך לעולמו בין גיל 60 ל67, ולכן אם התחיל למשוך בגיל 60, הפסיד משמעותית (בלי לסבך עם חישובי קצבה לשאירים וכו')
הייתי אומר שזה הפוך, לפחות בשנים האחרונות שלו הוא קיבל והשתמש בקצבה, אחרת כל הכסף נשאר בפניסה והולך לשארים
נכון שיש סיטואציות שארים יקבלו בסופו שלך דבר פחות כסף

3. לפני גיל 67, אדם יכול לבחון את מצבו הבריאותי ולקחת החלטות מושכלות בהתאם, זאת כמובן אם לא התחיל למשוך בגיל 60. כמובן שככל שהגיל עולה הסיכון לבעיות בריאותיות משמעותיות גדל ואדם בגיל 60 לא יכול לצפות את מצבו בגיל 67 או 73.
שוב אני רואה את זה הפוך, קח בגיל 60 קצבה ותחסוך ותשקיע אותה
נניח שבגיל 67 פתאום תיהיה מאוד חולה, אתה תעדיף חצי מיליון שקל חיסכון + קצבה יותר קטנה מאשר רק קצבה יותר גדולה לדעתי
מעבר לזה שככל שהקצבה יותר קטנה אתה תקבל מביטוח לאומי גמלת סיעוד יותר גדולה וכו ותשלם הרבה פחות מס

*אני אישית כנראה בגיל 60 בעיקר אסתכל על מצב שוק ההון ויבחר למשוך קצבה או לחכות עוד בהתאם לזה אם השוק למעלה או למטה כי זה בעיקר מה שיקבע את הקצבה החודשית הרבה יותר ממקדם כזה או אחר

שוב אני רואה את זה הפוך, קח בגיל 60 קצבה ותחסוך ותשקיע אותה
.
הייתי אומר שזה הפוך, לפחות בשנים האחרונות שלו הוא קיבל והשתמש בקצבה, אחרת כל הכסף נשאר בפניסה והולך לשארים

זה לא הפוך אלא זווית הסתכלות שונה. אני רושם מנקודת מבט של איפה יישאר יותר כסף (לא דווקא לך אלא באופן כללי כולל לשאירים). אם תתחיל למשוך בגיל 60 ותלך חלילה לעולמך אחרי זמן קצר אז אמנם קיבלת קצת כסף אבל יורשיך הפסידו סכום גדול פי כמה

אסתכל על מצב שוק ההון ויבחר למשוך קצבה או לחכות עוד בהתאם לזה אם השוק למעלה או למטה
איך תדע אם השוק למעלה או למטה? עכשיו בימים אלה, הוא למעלה או למטה?

ב
זה לא הפוך אלא זווית הסתכלות שונה. אני רושם מנקודת מבט של איפה יישאר יותר כסף (לא דווקא לך אלא באופן כללי כולל לשאירים). אם תתחיל למשוך בגיל 60 ותלך חלילה לעולמך אחרי זמן קצר אז אמנם קיבלת קצת כסף אבל יורשיך הפסידו סכום גדול פי כמה
בהחלט תלוי בנק' המבט
אבל אם אתה רוצה מקסימום כסף בסה"כ
תמשוך את כל הפיצויים ותהוון את הקצבה בכלל ותמשוך הוני ותשקיע בשוק ההון לטוווח ארוך (פשוט תוסיף את הכסף לתיק 4 אחוז שלך)
ליורשים כנראה ישאר הרבה יותר

איך תדע אם השוק למעלה או למטה? עכשיו בימים אלה, הוא למעלה או למטה?
אם המדד נמצא בשיא (של כל הזמנים) או קרוב לשיא זה מספיק למעלה מבחינתי
בגדול בדרכ שיש שוק דובי רוב הזמן אתה למעלה

בשוק שורי כמו עכשיו אתה תמיד למטה

עכשיו כמובן אנחנו למטה - 16 אחוז מהשיא
כלומר הקצבה שתקבל היום תיהיה נמוכה ב16 אחוז מהקצבה שהייתי מקבל ב1.1.22
אם הייתי היום לפני פרישה בגיל 60 הייתי מחכה לפחות עד שהשוק יחזור לשיא שהוא היה בו

אם אתה רוצה מקסימום כסף בסה"כ
תמשוך את כל הפיצויים ותהוון את הקצבה בכלל
ואז אתה מגיע כנראה למדרגת מס מאוד גבוהה.

כלומר הקצבה שתקבל היום תיהיה נמוכה ב16 אחוז מהקצבה שהייתי מקבל ב1.1.22
זה אמנם יכול לקרות בעתיד אבל במקרה של היום זה ממש לא המצב. ההתחזקות של הדולר + אגרות החוב המיועדות גרמו לכך שאם היה לך מסלול עוקב S&P 500 אז אולי הפסדת 2-3 אחוז ב2022.

ואז אתה מגיע כנראה למדרגת מס מאוד גבוהה.
משיכת פיצוים פתורים ממס כמובן ומחלקים על זה על פני שנים (לא תעשה את זה ביום הפרישה כמובן)
והיון יש גם כמה דרכים לתשלום מס מופחת + אפשרויות לפריסת תשלומים
בכללי אני אישית כנראה ינסה לרוקן את כל הפנסיה כבר לפני גיל 60 ללא מס (מצב מסכנות 3)

זה אמנם יכול לקרות בעתיד אבל במקרה של היום זה ממש לא המצב. ההתחזקות של הדולר + אגרות החוב המיועדות גרמו לכך שאם היה לך מסלול עוקב S&P 500 אז אולי הפסדת 2-3 אחוז ב2022.
זה לא משנה את זה שהשוק למטה היום ב16 אחוז, כלומר הוא יכול לעלות בעוד 16
אז אם אתה לא צריך את הכסף עכשיו תחכה...
שערי מטבע בתקופות ארוכות לא משמעותיים הרבה, ספציפית עכשיו היתה הבדל של 9 אחוז בשנה
כלומר מקצה לקצה 7 אחוז אתה רק תפסיד - שוב החלטה שלך
אם לא דחוף יש לך 7 שנים לחכות לעליה...

זה לא משנה את זה שהשוק למטה היום ב16 אחוז, כלומר הוא יכול לעלות בעוד 16
התייחסתי לכך שכתבת שהקצבה כעת נמוכה ב16% ממה שהיתה בינואר 22. עובדתית זה לא נכון.
בכל מקרה היסטורית לא בטוח שהאסטרטגיה שלך היתה עובדת. לדעתי, זה שהשוק בשיא לא מעיד על כך שהוא יקר מדי ושיהיו ירידות בקרוב, ולהיפך.

התייחסתי לכך שכתבת שהקצבה כעת נמוכה ב16% ממה שהיתה בינואר 22. עובדתית זה לא נכון.
להוציא שניה את האג"ח המיועדות הצידה (היא זה שליש שגם ככה די קבוע)
בסוף אם הקרן שלך היא מחכה מדד אז היום בהנחה שלא הפקדת בחלק הזה יש לך 16 אחוז פחות מינואר שנה שעברה, נכון ששער הדולר מיתן אבל זה מאוד תלוי על איזה יום מסתכלים וגם איך הכסף מוחזק בקרן עצמה

בכל מקרה היסטורית לא בטוח שהאסטרטגיה שלך היתה עובדת. לדעתי, זה שהשוק בשיא לא מעיד על כך שהוא יקר מדי ושיהיו ירידות בקרוב, ולהיפך.
אני בכלל לא אומר שהשוק יקר מידי או לא
קח לדוגמא את מרץ 2020, היתה קריסה של 30 אחוז בגלל הקורונה
מי שתכנן לפרוש וזה היה החודש פרישה שלו נדפק משמעותית
מי שיכול להיה להמתין כמה שנים (בדיעבד אף אחד לא ידע שההתאוששת תיהיה מהירה כל כך) יכל היה לחכות
ואז אחרי חודשיים לפרוש ללא ה30 אחוז קריסה
(לא מנסה לתזמן ולהגיד שאם היה מחכה עוד 6 חודשים היה מרוויח יותר, רק להימנע ממשברים)

אז אחרי חודשיים לפרוש ללא ה30 אחוז קריסה
אתה מודע לזה שאת הקריסה או את העלייה אתה תקבל גם אחרי הפרישה? הקצבה שלך עדיין צמודה לביצועים של המסלול שתבחר.
הסיפור היחידי הבעייתי הוא התשואה המובטחת שהופכת מ30% ל60% בקרן הפנסיה.
בביטוח מנהלים לעומת זאת או בקרן פנסיה משלימה אין משמעות לתזמון הפרישה מהבחינה הזאת.

אתה מודע לזה שאת הקריסה או את העלייה אתה תקבל גם אחרי הפרישה? הקצבה שלך עדיין צמודה לביצועים של המסלול שתבחר.
הסיפור היחידי הבעייתי הוא התשואה המובטחת שהופכת מ30% ל60% בקרן הפנסיה.
בביטוח מנהלים לעומת זאת או בקרן פנסיה משלימה אין משמעות לתזמון הפרישה מהבחינה הזאת.
אני חושב שאתה טועה
מרגע הפרישה שלך, הקרן שלך כביכול נעלמת
אין כבר קשר בין ביצועי הקרן לבין הקצבה שלך
הקצבה שלך היא קבועה תמיד
כלומר אם חושב לך 10K קצבה חודשית זה מה שתקבל כל חודש עד יום מותך (לא יודע לגבי הצמדה למדד או לא)
גם אם השוק יתרסק אתה תמשיך לקבל את זה
וגם אם השוק ינסוק למעלה אתה לא תהנה מזה
כמובן שיש סיכון שהגוף הביטוחי יקרוס ולא יוכל לשלם אבל זה התרחישי קיצון
מאחורי הקלעים חברות הביטוח מעבירות את הכסף כמובן למסלולים סולידים ומבצעות עדכונים אקטוארים לחוסכים הצעירים לפי הצורך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת מחפשת המלצה לעו"ד טוב מוכשר ואמין לצורך טיפול בכספים שניתנו כהלוואה נושאת ריבית ליזם נדל"ן נדל"ן 5
D המלצה על בית-חולים/רופא לניתוח לסת (אורתוגנטי)? פוסטים מאיכות נמוכה 0
W המלצה ליועץ לעסקת קומבינציה בישראל נדל"ן 3
Count Olaf המלצה למסנן מים מאבנית לברז בשירותים? אוף טופיק 2
קפיטליסט מרושע המלצה: "כסף קטן" - ספרוני חינוך פיננסי לילדים של בנק ישראל התפתחות אישית 0
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
Jane Doe המלצה על החישוק - מיזם חביב שהוקם כדי להוריד את יוקר המחיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
the_newbie [בקשה] המלצה ליועץ מס \ רואה חשבון המתמחה ברילוקיישן מיסים 5
Count Olaf מבקש המלצה בפרטי לבנק אמריקאי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Roi המלצה על סרט Dumb Money פוסטים מאיכות נמוכה 1
A המלצה לספרים על ליווי התפתחותי אוף טופיק 3
H מחפשים המלצה על מדיח טוב לבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
אנא-אל המלצה על טלפון ללא אור כחול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D המלצה לרו"ח - אזרחית אמריקאית מיסים 10
Fitch המלצה לשואב אבק אלחוטי פוסטים מאיכות נמוכה 9
Fitch המלצה לשעון חכם לילדים פוסטים מאיכות נמוכה 17
י המלצה להשקעה בתעודה עוקבת נאסדק בדולרים שוק ההון 4
D המלצה לרו"ח עבור מכירת RSU מיסים 2
M המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 58
N מחפשת המלצה לקופת גמל לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
flower מכתב המלצה ממנהל המחלקה אוף טופיק 6
E המלצה לקרן/נייר דיבידנד ביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
S מחפש המלצה למיקרוגל דיגיטלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ג למי שקצת טכני - המלצה על שירות חסימת פרסומות בענן אוף טופיק 11
א המלצה על מומחה להשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 11
י המלצה על מיטב דש השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
L המלצה לקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K המלצה על מזרן פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ המלצה להשקעה או חיסכון פוסטים מאיכות נמוכה 3
ק המלצה על בנק / פלטפורמת מסחר למי שלא חי בישראל(נוודים דיגיטליים) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
סשה המלצה על קרנות מחקות גז טבעי שוק ההון 11
ג המלצה על מתכנן פיננסי + פרישה צרכנות פיננסית 1
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
N המלצה למניה דומה שוק ההון 1
כ המלצה על חברת שילוח מאנגליה לישראל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
א המלצה על רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 3
A המלצה על רואה חשבון מיסים 2
לב מישקין המלצה על מטפל/ת לליווי וייעוץ להתפתחות אישית התפתחות אישית 0
A המלצה לתמהיל משכנתא ע"ס 600,000 ש"ח נדל"ן 1
Michel המלצה לטלוויזיה 65 אינץ' ? האם חשוב OLED/QLED ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 30
I המלצה לטבלת/אייפד לילד צרכנות פיננסית 3
ט המלצה על מגהץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
mk1 המלצה לספר/קורס להשקעות ערך במניות התפתחות אישית 2
A הפקת נסח טאבו בצורה מקוונת, בקשה המלצה כיצד להשיג את האישור בפשטות ומהירות נדל"ן 7
א האם יש לכם המלצה לקרנות אג"ח אמריקאי (קונצרני) שוק ההון 14
S מחפש המלצה על חברה שמציעה חבילות נופש לחו"ל צרכנות פיננסית 8
מתכנתגד המלצה לקנות מחברות A4 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
S יעוץ\המלצה לניהול אלגו השקעות אלטרנטיביות 10
A מחפש המלצה על כרטיס אשראי ללא דמי חבר צרכנות פיננסית 3
E בקשת המלצה לקומקום אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה