• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מעבר מIB לבנק לאומי

• פותח הנושא פותח הנושא Dimbel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Dimbel

משתמש רגיל
דירוג
52
שלום חבר'ה,
יצא לי לגלוש פה בפורום וראיתי שאנשים עשו מעבר הפוך לIB אבל לא ראיתי כאלה שעשו מעבר מIB לבנק בארץ.

בעיקרון אני מושקע קצת באקסלנס וביררתי מולם והם אמרו שאי אפשר להעביר תיק ניירות ערך זר אליהם ישירות אלא רק לבנק ואז אליהם (ואם כבר אני מעביר לבנק אז למה שאעביר אליהם אחר כך?)

הסיפור הוא שבנוסף לאקסלנס פתחתי לפני מספר שנים תיק בIB מפאת עמלות וביצעתי רק רכישות ושכחתי מזה.

אחרי 3 שנים מן הסתם התיק צמח יפה ואני מעוניין לבצע מכירה של חלק מהפוזיציות.

חקרתי קצת ויוצא לי פחות משתלם לבזבז שעות על לדבר עם מס הכנסה ועל להגיש דו''ח שנתי או לחילופין להגיש דרך רו''ח מאשר להעביר לבנק את התיק, לשלם כמה עשרות דולרים ולבצע את המכירה בידיעה שהם מתעסקים בנושא המיסוי בשבילי.

ניסיתי לברר מול הסניף שלי בלאומי מה הם צריכים לשם ההעברה אבל הם די תלו אותי באוויר עם "בודקים" ולא חוזרים אליי בנושא. לא מצאתי גם מספר טלפון לפניות בנושא הזה ספציפי.

מישהו שעשה את תהליך ההעברה יכול להעיד במה זה כרוך ואיך זה מתבצע? אני רואה שבIB זה די straight forward ודורשים פרטים כלליים של הבנק כמו מספר חשבון מקבל וכו'.

לשלם כמה עשרות דולרים ולבצע את המכירה בידיעה שהם מתעסקים בנושא המיסוי בשבילי.
אולי כדאי שתתעסק בזה, לאקסלנס לא ממש אכפת אם תשלם יותר מדי מס, אבל לך צריך להיות אכפת.

ברוך הבא לפורום!.
יש שרשור דומה, אולי יעזור לך:

אולי כדאי שתתעסק בזה, לאקסלנס לא ממש אכפת אם תשלם יותר מדי מס, אבל לך צריך להיות אכפת.
האמת שלא היו לי אירועי מס בשנה האחרונה באקסלנס אז לא ממש בדקתי, אבל פעם אחרונה שבדקתי אני זוכר שהם כן ניכו 25% מס מהמכירה. כרגע יש לי מגן מס שם אז זה פחות רלוונטי בכל אופן.

ברוך הבא לפורום!.
יש שרשור דומה, אולי יעזור לך:
תודה רבה!
האמת שכן ראיתי את השרשור אבל הוא לא ממש עזר לי כי הבחור בסוף החליט להישאר בIB ולא ממש פירטו שם את התהליך שצריך לעבור.
אני כן אשמח אם מישהו שעבר את התהליך, גם מIB לכל בנק בארץ, יוכל לספר עליו. בינתיים השארתי פרטים באתר של לאומי השקעות בתקווה שמישהו יחזור אליי מהתחום ואוכל לברר מולו. אין לי טעם לפתוח שם תיק השקעות אם אני לא יכול להעביר את הפוזיציות שלי מIB, אני אמנם עצלן אבל לא פראייר ואני מודע לעמלות שלהם.

עריכה: אולי התקדמות כלשהי בתהליך, יצא לי לדבר טלפונית עם הסניף שלי והם טוענים שמהצד שלהם לא צריך להודיע כלום והכל מתבצע בצד של IB. מהצד שלהם הם כן דורשים אסמכתא שהתיק על שמי.

נערך לאחרונה ב:
האמת שלא היו לי אירועי מס בשנה האחרונה באקסלנס אז לא ממש בדקתי, אבל פעם אחרונה שבדקתי אני זוכר שהם כן ניכו 25% מס מהמכירה. כרגע יש לי מגן מס שם אז זה פחות רלוונטי בכל אופן.
עד עכשיו לא היו לך אירועי מס מורכבים (לפי התיאור שלך): קנית באקסלנס ואחרי זה מכרת באקסלנס, אני מניח שלא הייתה התעסקות עם שכבות קנייה שונות.
מה שתואר פה זה מצב יותר מורכב (העברה של ניירות מברוקר זר לברוקר ישראלי) שבו צריך לוודא שהתאריך (ולא פחות חשוב, מחיר הקנייה) תואם את מה שאתה מעביר מהברוקר הזר ושהמיסוי בהתאם.

עד עכשיו לא היו לך אירועי מס מורכבים (לפי התיאור שלך): קנית באקסלנס ואחרי זה מכרת באקסלנס, אני מניח שלא הייתה התעסקות עם שכבות קנייה שונות.
מה שתואר פה זה מצב יותר מורכב (העברה של ניירות מברוקר זר לברוקר ישראלי) שבו צריך לוודא שהתאריך (ולא פחות חשוב, מחיר הקנייה) תואם את מה שאתה מעביר מהברוקר הזר ושהמיסוי בהתאם.
ממה שעברתי על כאלה שעשו את המסלול ההפוך הם היו צריכים להגדיר את מחיר המניה, לא את תאריך הרכישה (תקנו אותי אם אני טועה) בצורה ידנית. שאלה טובה איך זה יתבצע מול לאומי כשהם יקבלו את התיק.

ממה שעברתי על כאלה שעשו את המסלול ההפוך הם היו צריכים להגדיר את מחיר המניה, לא את תאריך הרכישה (תקנו אותי אם אני טועה) בצורה ידנית. שאלה טובה איך זה יתבצע מול לאומי כשהם יקבלו את התיק.
הם חייבים לציין יום רכישה בסופו של דבר בשביל לחשב את התיאום של מטבע החוץ בעת הקנייה והמכירה לנספח 1325 לדוח 1301 ממה שהבנתי, אז אני די בטוח שהם חייבים לשמור אסמכתאות של תאריך הקנייה בכל מקרה. מה שכותבים במערכת גם לא יחשב לך נכון את עמלת הקנייה ששילמת על הניירות ואת כל העמלות שקשורות למסחר כמו עמלות תקופתיות (כי העמלה בIB למשל אחרת) ויכול לסבך. הכי מומלץ זה לשמור את כל הנתונים בעצמך עם אסמכתאות לכל פעולה ופעולה ולהגיש דוח בשביל לשלם את המס הכי נמוך.

* לא יועץ מס ואין לראות בכתוב יעוץ כלל.

טוב אז אמנם המניות עברו בהצלחה בשבוע שעבר וזה פחות רלוונטי, אבל בכל זאת אעדכן למען הדורות הבאים.

לאומי דרשו ממני שני מסמכים:
1.אישור שהחשבון על שמי
2.דוח פעולות בIB עבור קביעת שער המניות למס

התהליך ארך כשלושה שבועות בגלל פינג פונג בין IB ללאומי. IB ביטלו את ההעברה איזה שלוש פעמים ונראה שהם לא היו בדיוק סגורים על עצמם מה הסיפור שם וגם בלאומי זרקו לי סיפורים אחרים. בסוף ההעברה בוצעה בהצלחה בפעם הרביעית ולא עלתה לי דבר.

זה טרטור אבל לא כמו שמתארים את זה. ממליץ לעשות למי שרוצה להימנע מאירוע מס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כרגע יש לי מגן מס שם אז זה פחות רלוונטי בכל אופן
מגן המס הזה ילך לפח בעוד קצת יותר מחודש, אלא אם תגיש דו"ח שנתי (אבל כל השרשור הזה נראה שניסית להימנע מזה), או שתממש רווח באקסלנס עד סוף השנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מעבר מIB IL אינטראקטיב ברוקרס ישראל לIB (ארה״ב או capTrader ) או ברוקר זר אחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
V דוחות לאחר מעבר מIB ישראל לIB העולמית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
י מעבר מIB ל.... תיק השקעות בבנק? שוק ההון 26
D התייעצות בדבר שני סיפורים מקוממים על מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
נ שמירה על תושבות מס ישראלית אחרי מעבר לחו"ל מיסים 24
מ מעבר לעולם ההיטק התפתחות אישית 6
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
D מעבר מלהיות אח בבית חולים להייטק התפתחות אישית 55
D כדאיות מעבר מפוליסה ותיקה עם מקדם 157 לפוליסה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
M לפני מעבר לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V מעבר בין מכשירים פנסיוניים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
מ IBKR - מעבר לחשבון משותף, וסעיף אריכות ימים בברוקר ישראלי שוק ההון 18
algo.il מעבר למערכת פתוחה - רלוונטי רק לבתי מסחר בישראל? שוק ההון 1
N מעבר לIRA - הפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ToshavHozerVatik מעבר מקופת גמל ישנה לאפיק השקעה שאינו PFIC שוק ההון 2
V מעבר חלק מהתיק מ IBKR לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M משיכת פיצויים לאחר מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ארי הסוחר מעבר למערכת מסחר פתוחה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א רוצה למנוע מעבר לעוסק מורשה מיסים 15
B דיסקונט מנסים להקשות על מעבר ל-IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
V מעבר בנק באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
BittLover מעבר לבית מסחר גדול שוק ההון 3
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מעבר ל-IRA ומחקי מדד משלימים ל-S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
ה מעבר עבודה במהלך השנה מיסים 15
T מעבר למגורים לבד התפתחות אישית 13
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P מעבר מברוקר, טפסי 867 וכו' ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א מעבר בין עבודות מיסים 7
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
W מעבר לניהול צוות התפתחות אישית 8
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24

נושאים דומים

Back
למעלה