• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדריך למשקיע מתחיל ב Interactive Brokers

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איפה אמרתי זאת? הגרסאות הישראליות מעולות.

אני מניח שאם זה מה שאתה אומר עכשיו, וזה מה שאמרת ב-2017 (הדגש שלי):

זה דווקא סיבה טובה להשקיע בקרן קטנה כי יש לה הרבה מקום לגדול... בכל מקרה אל תשקיע על סמך זה שדמי הניהול ירדו כי זוהי ספקולציה, תשקיע בהתבסס על דמי הניהול כיום (למעט בקרנות ישראליות, בהם עדיף לא להשקיע בכלל).
אז השינוי בדעתך הוא בגלל המים הרבים שעברו בנהר ב-5 השנים האחרונות? (אני מנחש שבלאקרוק...?)

בוא נעשה הפוך: למה אתה חושב שעדיף בIB? איזה יתרונות יש לך שם?

אני עדיין מנסה להבין מה עדיף. אבל הנה ניסיון:

1. דמי ניהול
בלאומי אני משלם כיום דמי ניהול של 0.12% בשנה. לתיק של:
1 מיליון ש״ח - אשלם בלאומי 1,200 ש״ח
2 מיליון ש״ח - אשלם בלאומי 2,400 ש״ח

ב IB אשלם על תיק כזה 0.

חייב להודות שלא בדקתי בבתי השקעות ישראלים, וכאן כנראה אני מפספס את הכדאיות אל מול IB.

2. עמלות המרת מט״ח (בטל?)

ב-IB אקבל את עמלות ההמרה הכי טובות עבור ניירות לא שקליות. אבל הסעיף הזה בטל אם אנחנו אומרים שהקרנות האיריות השקליות כן שוות שקילה אל מול המקבילות הנקובות במטבע אחר.

כן אציין כאן נק שולית נוספת כבונוס: IB יכולים לשמש עבורי ״ערוץ המרה״ טוב למט״ח שאני מקבל מאתר בבעלותי שמוכר בדולר. אם בעתיד אמשיך להתנהל בערוצים מסוימים בדולרים (בין אם קניה או מכירה), הנקודה הזו מתחזקת עוד. אבל הבנתי שאם הם מבינים שאתה משתמש בהם להמרות מט״ח בלבד, הם לא ממש מתלהבים מזה.

3. עמלות פעולה

אני צופה שבחודשים הקרובים לפחות, אבצע פעולות מעט יותר תכופות. יכול להיות שיגיע עד כדי 1-3 בחודש.
הסיבה היא שאני עדיין לומד. למשל: הייתי בטוח שאני עושה טוב כשקניתי VOO+VUG (50/50) במנה הראשונה, כתחילתו של התיק הפאסיבי, אבל מקריאת פוסטים כאן התברר לי שיש כאן כמה חורים:

1) מס ירושה אמריקני - יודע שלא נאכף, אני טיפוס קצת מרובע ומעדיף לא להיות חשוף. מבחינתי נכסים אמריקניים לא באים בחשבון מרגע שקראתי על זה.
2) הטיה כמעט מוחלטת לשוק האמריקני (ארצה כנראה להיות חשוף קצת יותר לעולמי)
3) מן הסתם אם מדובר על טווח ארוך אז עדיף שתיק כזה יישב בברוקר כמו IB בגלל עמלות ודמי ניהול (אבל גם נק זו בטלה אם אנחנו אומרים שכדאי לשקול קרנות ישראליות)

4. ביטוחים רגולטוריים?

האמת שאני אומר את זה בנפנוף ידיים, אני לא יודע אם IB מספקים איזו מטריה קצת יותר חזקה מתרחישים כאלה, אל מול בנק ישראלי או בית השקעות ישראלי.

אז עכשיו אני קצת אבוד. הכי קל לי (מנטלית ונפשית) להתעסק רק בשקל, רק שעד עכשיו הייתי בטוח שהקרנות השקליות לא שוות התעסקות. כבר פתחתי חשבון ב-IB, ואפילו אמרתי למעסיק הקודם לשחרר לי את כספי ה RSU וה-ESPP בדולרים (ולא בשקלים) לחשבון ב Wise, לצורך העברתו ל-IB. אבל בהנחה שאני משקיע ל-10 שנים, יכול להיות ששווה לי לעשות סיבוב פרסה כעת בשלב מוקדם, ולעבור לאחזקות שקליות.

נצטרך לראות איך אני ממיר קרוב $120,000 (שווי אחזקות דולריות כרגע + כסף שמגיע מ-ESPP/RSU) כדי להשקיעם בקרנות איריות שקליות.

5. כל יתרון של קרנות איריות בדולר אל מול קרנות איריות בשקל (מה הם..?)

בהנחה ש-IB הם באמת הברוקר הכי משתלם, אז אפשר לכלול את כל יתרונות הקרנות האיריות הנקובות במטבע זר על מקבילותיהן השקליות. העניין: אין לי מושג מה אלה. דמי ניהול?

1 מיליון ש״ח - אשלם בלאומי 1,200 ש״ח
בתיק של מליון ש"ח כבר תוכל לבקש פטור מדמי ניהול. לא יסכימו - תעבור ברוקר.

2. עמלות המרת מט״ח (בטל?)
כל עמלה חד פעמית היא זניחה בהשקעה לטווח ארוך.

3. עמלות פעולה
כנ"ל

כל עמלה חד פעמית היא זניחה בהשקעה לטווח ארוך.

המממ. לפי ההגיון הזה לא הייתי בכלל צריך ״לבזבז זמן״ במיקוח על עמלת המרת מט״ח, שער חליפין, ועמלת ק״מ?

בתיק של מליון ש"ח כבר תוכל לבקש פטור מדמי ניהול. לא יסכימו - תעבור ברוקר.

כן, זה החלק שהוא עדיין קצת נסתר אצלי - איך זה ייראה בברוקר. כאמור כרגע בבנק. כבר יזמתי בדיקה מול IBI.

@חתול לילה - כמו שאני מפרט בפוסט הקודם שלי, נפתחה כרגע גם דילמה חדשה של איריות שקליות אל מול איריות נקובות מט״ח, יש לך insights בנושא? ראיתי התייחסויות לגבי איריות אל מול אמריקניות, אבל לא בהיבט הזה..

בהנחה ש-IB הם באמת הברוקר הכי משתלם, אז אפשר לכלול את כל יתרונות הקרנות האיריות הנקובות במטבע זר על מקבילותיהן השקליות. העניין: אין לי מושג מה אלה. דמי ניהול?
יש חסרון עיקרי והוא שהמיסוי על הקרן הנסחרת במט"ח הוא ריאלי כשבסיס ההצמדה הוא המטבע בו נקוב מחיר הקרן והמיסוי על הקרן השקלית הוא ריאלי כשבסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן. זה פער משמעותי, שהופך לפער עצום אם אנחנו לקראת תקופה אינפלציונית בישראל ובארה"ב.

המיסוי על הקרן השקלית הוא ריאלי כשבסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן

כן, אני מבין גם למה זה יתרון בתקופה אינפלציונית. אבל איך זה קורה בפועל?
נניח שאני נשאר בבנק (מה שכמעט בוודאות לא יקרה אבל לצורך הפשטות): הוא עושה בשבילי את התחשיב הזה בבואו לנכות מס רווחי הון?
ז״א הוא מסתכל על השינוי במדד המחירים לצרכן בתקופת האחזקה שלי, ומנכה אותו מאחוזי הרווח (במקרה של רווח), ובכך מקטין את חבות המס שלי?

יש חסרון עיקרי והוא שהמיסוי על הקרן הנסחרת במט"ח הוא ריאלי כשבסיס ההצמדה הוא המטבע בו נקוב מחיר הקרן והמיסוי על הקרן השקלית הוא ריאלי כשבסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן. זה פער משמעותי, שהופך לפער עצום אם אנחנו לקראת תקופה אינפלציונית בישראל ובארה"ב.
בחשבון שנעשה, ההבדל לאורך זמן לא עצום ואפילו די קטן. זה לא אינטואיטיבי, אך זו התוצאה כל עוד למניות יש תשואה מעבר לאינפלציה.

בחשבון שנעשה, ההבדל לאורך זמן לא עצום ואפילו די קטן. זה לא אינטואיטיבי, אך זו התוצאה כל עוד למניות יש תשואה מעבר לאינפלציה.

כפי שעניתי גם שם, מה שמעניין אותי הוא לא רק תוחלת אלא גם התגוננות מפני תרחיש קיצוני ולדעתי, מיסוי על בסיס הצמדה למדד המחירים עדיף למשקיע.

כן, אני מבין גם למה זה יתרון בתקופה אינפלציונית. אבל איך זה קורה בפועל?
נניח שאני נשאר בבנק (מה שכמעט בוודאות לא יקרה אבל לצורך הפשטות): הוא עושה בשבילי את התחשיב הזה בבואו לנכות מס רווחי הון?
ז״א הוא מסתכל על השינוי במדד המחירים לצרכן בתקופת האחזקה שלי, ומנכה אותו מאחוזי הרווח (במקרה של רווח), ובכך מקטין את חבות המס שלי?
כן וכן

כפי שעניתי גם שם, מה שמעניין אותי הוא לא רק תוחלת אלא גם התגוננות מפני תרחיש קיצוני ולדעתי, מיסוי על בסיס הצמדה למדד המחירים עדיף למשקיע.
תודה. מעניין מאד.
כשאני התלבטתי בנושא, ניסיתי לחשוב לא רק על התוחלת אלא גם מפני איזה תרחיש קיצון מגן עלי כל אחד מהחישובים.
בעיני, הסיכוי לאינפלציה מקומית גבוהה בלי התרסקות השקל מול הדולר, גדול מהסיכוי לפיחות גדול בשקל שאינו מלווה באינפלציה מקומית ולכן החישוב הריאלי בו בסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן עדיף בהרבה בעיני.
תקן אותי אם אני טועה, אבל אם יש אינפלציה גבוהה בלי התרסקות של השקל מול הדולר, אז לא מדובר באינפלציה מקומית, אלא באינפלציה גם בישראל וגם בארה"ב.
במקרה בו יהיה מדובר ב"תרחיש קיצון" (אינפלציה מטורפת ו/או לזמן ממושך מאוד), נראה לי ששיטת המיסוי תהיה דאגה זניחה ביחס לצרות רבות אחרות.

המיסוי, מכל סוג, יכול לתת אקסטרא רווח/הפסד נמוך יותר, אך איני רואה איך הוא מגן מתרחיש קיצוני.
בתוחלת, המיסוי הריאלי אכן עדיף אך בפער קטן.

המיסוי, מכל סוג, יכול לתת אקסטרא רווח/הפסד נמוך יותר, אך איני רואה איך הוא מגן מתרחיש קיצוני.
אם אינפלציה של 5% תלווה אותנו במשך מספר שנים בישראל ובארה"ב זה לא "מטורף", אבל אפשרי, ואני מעדיף להיות בצד שמוגן מפני השחיקה העצומה בכסף מאשר בצד של מי שרואה את כספו נשחק ומשלם מס כאילו לא קרה כלום.
באופן כללי יותר - אני חי בישראל ורוצה להיות ממוסה על ההתעשרות שלי בכוח קניה בישראל. אין לי שום סיבה לקחת הימור על הגרעון ומאזן הסחר של ארה"ב או גוש היורו או גורמים דומים כמכתיבים את גובה המס שאשלם.

אם אינפלציה של 5% תלווה אותנו במשך מספר שנים בישראל ובארה"ב זה לא "מטורף", אבל אפשרי, ואני מעדיף להיות בצד שמוגן מפני השחיקה העצומה בכסף מאשר בצד של מי שרואה את כספו נשחק ומשלם מס כאילו לא קרה כלום.
זו פגיעה בתשואה אך לא קטסטרופה. אם השקל יחלש מצד שני ללא שינוי ניכר במדד המחירים בצרכן, תהיה בצד ה"מפסיד". בתוחלת אני מסכים שמיסוי ריאלי עדיף (במעט).
באופן כללי יותר - אני חי בישראל ורוצה להיות ממוסה על ההתעשרות שלי בכוח קניה בישראל. אין לי שום סיבה לקחת הימור על הגרעון ומאזן הסחר של ארה"ב או גוש היורו או גורמים דומים כמכתיבים את גובה המס שאשלם.
מיסוי יכול להשתנות עם השנים. לא הייתי מקבל החלטה עם השלכות לעוד עשרות שנים על בסיס המיסוי כיום (שבתוחלת הוא דומה), אלא זה יהיה בין השיקולים האחרונים.

זו פגיעה בתשואה אך לא קטסטרופה. אם השקל יחלש מצד שני ללא שינוי ניכר במדד המחירים בצרכן, תהיה בצד ה"מפסיד". בתוחלת אני מסכים שמיסוי ריאלי עדיף (במעט).
הנקודה שלי היא שהסיכון לא סימטרי. כשהשקל נחלש, אז המשמעות היא שהמדד עולה. אם התכוונת שהוא נחלש רק מול הדולר, אז תרחיש של פיחות גדול בלי עלייה באינפלציה בישראל הוא מאד לא סביר, או לפחות פחות סביר מהתרחיש של אינפלציה גבוהה בארה"ב ובישראל ואי שינוי משמעותי בשע"ח שקל - דולר.
מיסוי יכול להשתנות עם השנים. לא הייתי מקבל החלטה עם השלכות לעוד עשרות שנים על בסיס המיסוי כיום (שבתוחלת הוא דומה), אלא זה יהיה בין השיקולים האחרונים.
זה נכון שאי אפשר לדעת מה יהיה המיסוי בעתיד, אבל כל הדיון כאן התחיל כי משווים מכשירים שכרגע לא ממוסים במס ירושה אמריקאי. כנראה שזה לא שיקול שולי בעיני מי ששאל.
בכל מקרה, אם אין שיקולי מס, אז באמת התעודות מאד דומות כי הן בעצם אותו נכס.

הנקודה שלי היא שהסיכון לא סימטרי. כשהשקל נחלש, אז המשמעות היא שהמדד עולה. אם התכוונת שהוא נחלש רק מול הדולר, אז תרחיש של פיחות גדול בלי עלייה באינפלציה בישראל הוא מאד לא סביר, או לפחות פחות סביר מהתרחיש של אינפלציה גבוהה בארה"ב ובישראל ואי שינוי משמעותי בשע"ח שקל - דולר.
צודק. זה עדיין אבל לא קטסטרופה ובתוחלת ההבדל קטן.
זה נכון שאי אפשר לדעת מה יהיה המיסוי בעתיד, אבל כל הדיון כאן התחיל כי משווים מכשירים שכרגע לא ממוסים במס ירושה אמריקאי. כנראה שזה לא שיקול שולי בעיני מי ששאל.
בכל מקרה, אם אין שיקולי מס, אז באמת התעודות מאד דומות כי הן בעצם אותו נכס.
המיסוי הריאלי על הקרנות האיריות הוא לא "באג" בכלל?

המיסוי הריאלי על הקרנות האיריות הוא לא "באג" בכלל?
למה באג? המסוי תמיד יהיה ריאלי!
למיטב הבנתי הכלל עבור יחיד הוא
אם 90% ומעלה מנכסי הקרן במטבע אחד, אז מסוי ריאלי על בסיס מדד שער המטבע.
אחרת מסוי ריאלי על בסיס מדד המחירים לצרכן.

למה באג? המסוי תמיד יהיה ריאלי!
למיטב הבנתי הכלל עבור יחיד הוא
אם 90% ומעלה מנכסי הקרן במטבע אחד, אז מסוי ריאלי על בסיס מדד שער המטבע.
אחרת מסוי ריאלי על בסיס מדד המחירים לצרכן.
בריאלי אני מתכוון ביחס למדד המחירים לצרכן. חשבתי שמדובר על הקרן שמחקה סנופי, שם המיסוי אמור להיות על בסיס שער הדולר אך בפועל נגבה על בסיס מדד המחירים לצרכן (או זה לפחות מה שנטען בפורום פה, לא בדקתי בעצמי).

אז השינוי בדעתך הוא בגלל המים הרבים שעברו בנהר ב-5 השנים האחרונות? (אני מנחש שבלאקרוק...?)
בדיוק.
חייב להודות שלא בדקתי בבתי השקעות ישראלים, וכאן כנראה אני מפספס את הכדאיות אל מול IB.
נכון.
כן אציין כאן נק שולית נוספת כבונוס: IB יכולים לשמש עבורי ״ערוץ המרה״ טוב למט״ח שאני מקבל מאתר בבעלותי שמוכר בדולר. אם בעתיד אמשיך להתנהל בערוצים מסוימים בדולרים (בין אם קניה או מכירה), הנקודה הזו מתחזקת עוד. אבל הבנתי שאם הם מבינים שאתה משתמש בהם להמרות מט״ח בלבד, הם לא ממש מתלהבים מזה.
זה כבר נכנס לגדר "חכמולוגיות" ואז באמת יתכן וIB עדיף, לשימוש רגיל PLAIN VANILA לרוב המוחלט של המשקיעים פתרון של ברוקר ישראלי הוא עדיף בעיני.

נערך לאחרונה ב:
בדיוק.

נכון.

זה כבר נכנס לגדר "חכמולוגיות" ואז באמת יתכן וIB עדיף, לשימוש רגיל PLAIN VANILA לרוב המוחלט של המשקיעים פתרון של ברוקר ישראלי הוא עדיך בעיני.
תודה רבה אורי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לשימוש רגיל PLAIN VANILA לרוב המוחלט של המשקיעים פתרון של ברוקר ישראלי הוא עדיך בעיני.
מה בנוגע למשקיע ''רגיל'' (לא אמריקאי) , אבל כבר עם חשבון של מעל 300K $ ב IB, שווה לעבור להשקיע בברוקר ישראלי?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע מדריך למשקיע המתחיל שוק ההון 17
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 22
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
yossik האם משהו יכול לכתוב מדריך לפתיחת חשבון בארה"ב. צרכנות פיננסית 2
חתול לילה מדריך לפתיחת חשבון בנק בחו"ל שוק ההון 3
D מדריך דו"ח מס באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
מ מדריך שוק ההון ללמידה עצמאית שוק ההון 0
Shnizelia מדריך הישרדות במקרה של מלחמה גרעינית אוף טופיק 42
צ לינקאדין - מדריך למתחיל התפתחות אישית 7
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
T [מדריך][IB] המרת מטבע משקל לדולר בפקודת LIMIT שוק ההון 5
H מדריך לסטודנט מתחיל במקצוע ריאלי התפתחות אישית 9
K מדריך לקרנות ריט אוף טופיק 1
A מדריך פשוט לתיקוני ותחזוקת אופניים התפתחות אישית 8
C חשבון בנק + כרטיס אשראי אמריקאי- מדריך למתחילים צרכנות פיננסית 1
jinjiy קיים מדריך להדיוטות? שוק ההון 1
I מדריך לשוק ההון שוק ההון 4
yanosh34 מדריך לבחירת קרן הפנסיה צרכנות פיננסית 26
amit מחפש מדריך לבניית אתרי אינטרנט התפתחות אישית 3
yossik מדריך שוק ההון - מונחים, מדריכים למתחילים ומתקדמים שוק ההון 1
ד קריטריונים למשקיע כשיר - מה נחשב הון נזיל שוק ההון 4
ה המלצות לדירה להשקעה למשקיע המתחיל נדל"ן 57
ל עולם האג"ח למשקיע הסולידי שוק ההון 1
N דירה להשקעה - כלים למשקיע המתחיל נדל"ן 0
algo.il התעייצות על התאמת השקעה בנדלן למשקיע- נדל"ן 0
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
נ מימוש רווחים למשקיע פאסיבי שוק ההון 4
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 25
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
S מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי מיסים 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1
D עזרה למשקיע פסיבי במצוקה מיסים 14
F מבחן ההכנסה למשקיע כשיר אוף טופיק 6
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
A יתרונות למשקיע הסולידית בסביבת אנפלציה וריבית עולה צרכנות פיננסית 10
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
S המדריך השלם למשקיע האמריקאי שוק ההון 34
A Vanguard vs Interactive Brokers עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
A יצא ספר של גון בוגול בעברית: "המדריך למשקיע המתחיל" אוף טופיק 4
M מאורח חיים של שורד ומהמר למשקיע איכותי יומני מסע אישיים 34
T פתיחת חשבון ב-IB ארה"ב - מהם הסיכונים למשקיע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 29
T תיק השקעות למשקיע מתחיל שוק ההון 4
D הקשר שבין משכנתא למשקיע בשוק ההון צרכנות פיננסית 16
כ וואנגרד או בלאקרוק למשקיע בדולרים? שוק ההון 23
Y עזרה למשקיע מתחיל שוק ההון 4
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 78
F שאלות למשקיע מתחיל שוק ההון 5
B למשקיע המתחיל - לפי מה נקבע שער המכירה/קנייה שוק ההון 15
M777 אג"ח ממשלתי לא צמוד - מה היתרון באחזקתו ובאיזה הרכב מומלץ למשקיע הפאסיבי? שוק ההון 52

נושאים דומים

Back
למעלה