איפה אמרתי זאת? הגרסאות הישראליות מעולות.
אני מניח שאם זה מה שאתה אומר עכשיו, וזה מה שאמרת ב-2017 (הדגש שלי):
אז השינוי בדעתך הוא בגלל המים הרבים שעברו בנהר ב-5 השנים האחרונות? (אני מנחש שבלאקרוק...?)זה דווקא סיבה טובה להשקיע בקרן קטנה כי יש לה הרבה מקום לגדול... בכל מקרה אל תשקיע על סמך זה שדמי הניהול ירדו כי זוהי ספקולציה, תשקיע בהתבסס על דמי הניהול כיום (למעט בקרנות ישראליות, בהם עדיף לא להשקיע בכלל).
בוא נעשה הפוך: למה אתה חושב שעדיף בIB? איזה יתרונות יש לך שם?
אני עדיין מנסה להבין מה עדיף. אבל הנה ניסיון:
1. דמי ניהול
בלאומי אני משלם כיום דמי ניהול של 0.12% בשנה. לתיק של:
1 מיליון ש״ח - אשלם בלאומי 1,200 ש״ח
2 מיליון ש״ח - אשלם בלאומי 2,400 ש״ח
ב IB אשלם על תיק כזה 0.
חייב להודות שלא בדקתי בבתי השקעות ישראלים, וכאן כנראה אני מפספס את הכדאיות אל מול IB.
2. עמלות המרת מט״ח (בטל?)
ב-IB אקבל את עמלות ההמרה הכי טובות עבור ניירות לא שקליות. אבל הסעיף הזה בטל אם אנחנו אומרים שהקרנות האיריות השקליות כן שוות שקילה אל מול המקבילות הנקובות במטבע אחר.
כן אציין כאן נק שולית נוספת כבונוס: IB יכולים לשמש עבורי ״ערוץ המרה״ טוב למט״ח שאני מקבל מאתר בבעלותי שמוכר בדולר. אם בעתיד אמשיך להתנהל בערוצים מסוימים בדולרים (בין אם קניה או מכירה), הנקודה הזו מתחזקת עוד. אבל הבנתי שאם הם מבינים שאתה משתמש בהם להמרות מט״ח בלבד, הם לא ממש מתלהבים מזה.
3. עמלות פעולה
אני צופה שבחודשים הקרובים לפחות, אבצע פעולות מעט יותר תכופות. יכול להיות שיגיע עד כדי 1-3 בחודש.
הסיבה היא שאני עדיין לומד. למשל: הייתי בטוח שאני עושה טוב כשקניתי VOO+VUG (50/50) במנה הראשונה, כתחילתו של התיק הפאסיבי, אבל מקריאת פוסטים כאן התברר לי שיש כאן כמה חורים:
1) מס ירושה אמריקני - יודע שלא נאכף, אני טיפוס קצת מרובע ומעדיף לא להיות חשוף. מבחינתי נכסים אמריקניים לא באים בחשבון מרגע שקראתי על זה.
2) הטיה כמעט מוחלטת לשוק האמריקני (ארצה כנראה להיות חשוף קצת יותר לעולמי)
3) מן הסתם אם מדובר על טווח ארוך אז עדיף שתיק כזה יישב בברוקר כמו IB בגלל עמלות ודמי ניהול (אבל גם נק זו בטלה אם אנחנו אומרים שכדאי לשקול קרנות ישראליות)
4. ביטוחים רגולטוריים?
האמת שאני אומר את זה בנפנוף ידיים, אני לא יודע אם IB מספקים איזו מטריה קצת יותר חזקה מתרחישים כאלה, אל מול בנק ישראלי או בית השקעות ישראלי.
אז עכשיו אני קצת אבוד. הכי קל לי (מנטלית ונפשית) להתעסק רק בשקל, רק שעד עכשיו הייתי בטוח שהקרנות השקליות לא שוות התעסקות. כבר פתחתי חשבון ב-IB, ואפילו אמרתי למעסיק הקודם לשחרר לי את כספי ה RSU וה-ESPP בדולרים (ולא בשקלים) לחשבון ב Wise, לצורך העברתו ל-IB. אבל בהנחה שאני משקיע ל-10 שנים, יכול להיות ששווה לי לעשות סיבוב פרסה כעת בשלב מוקדם, ולעבור לאחזקות שקליות.
נצטרך לראות איך אני ממיר קרוב $120,000 (שווי אחזקות דולריות כרגע + כסף שמגיע מ-ESPP/RSU) כדי להשקיעם בקרנות איריות שקליות.
5. כל יתרון של קרנות איריות בדולר אל מול קרנות איריות בשקל (מה הם..?)
בהנחה ש-IB הם באמת הברוקר הכי משתלם, אז אפשר לכלול את כל יתרונות הקרנות האיריות הנקובות במטבע זר על מקבילותיהן השקליות. העניין: אין לי מושג מה אלה. דמי ניהול?