1. תוכל לתת דוגמה למה התכוונת, איך אפשר לאזן בין סמסטר לבין תקופת מבחנים? מה עשית עם קורסים שיש בהם הגשות נוראיות? אם היה בונוס יחסית קטן העדפת לא להגיש? רפרנס כדי לתפוס את הבונוס?
3. איך הבנת שהתרגול לא תורם לך הרבה? מהניסיון הדל שלי תפסתי את זה בדיעבד, עד עכשיו בסמסטר א׳ הכל היה חדש לי (לא תמיד הבחנתי בין תרגול מועיל ותרגול פחות מועיל) וסמסטר ב׳ הכל היה בזוום ומבולגן למדי.
תודה!
כן, לגבי איזון סמסטר ותקופת מבחנים: יש קורסים עם הרבה הגשות ומבחן שדורש פחות השקעה/בעל אחוז בציון יותר נמוך, לדעת לקחת את זה בחשבון ששווה להשקיע בהם בסמסטר יותר ובתקופת מבחנים להפנות כוחות למבחנים אחרים. כמובן שגם יכול להיות ההפך: קורס קליל ללא הגשות עם מבחן קשוח מאוד, מה שיצריך אולי משמעת נוקשה במהלך הסמסטר לעבור על החומר אף שאין הגשות כדי שבתקופת המבחנים יהיה קל יותר.
קורסים עם הגשות נוראיות : חורקים שיניים, נעזרים בחברים ומחכים שייגמר. קורסים עם בונוס : לחשוב בצורה מאוזנת האם הבונוס שווה את זה, בסופו של דבר יש עלות להגשות נוספות (בין אם בעומס על חשבון קורסים אחרים או הורדת מוטיבציה שנוצרת מכך).
לגבי רפרנסים, זאת משנתי, כמובן לא מייעץ ולא ממליץ:
הכי טוב בסדר יורד:
1. תמיד הכי טוב לנסות לפתור לבד בלי לרפרנס, זה הכי טוב והכי מלמד. להשוות תשובות עם הרפרנס זה נחמד.
2. מקום שני זה לפתור יחד עם הרפרנס, פחות מלמד אבל אתה עדיין על הסוס, מבין את החומר וזה בדרך כלל לוקח הרבה פחות זמן גם.
3. מקום שלישי זה להעתיק מהרפרנס ולהבין מה נעשה, אתה מבין מה קורה אבל לא מגיע לרמה שאתה יכול לפתור שאלות לבד. אתה גם יכול לשים לב לשינויים בתרגיל משנים קודמות ולדעת לשנות תשובות בהתאם.
4. מקום רביעי זה לרפרנס על בליינד מה שנקרא, להסתכל על רפרנס, לא להבין מה קורה ולהעתיק ממנו ולהגיש - מאוד לא מומלץ! אם הרבה סטודנטים עושים זאת עלולים לתפוס אותך על העתקה!
5. לא להגיש כלל - לא לעשות את תרגיל הבית, לפעמים עדיף מ4 אם סגל הקורס מאוד קפדן.
לגבי התרגולים: ברגע שאני יוצא מהתרגול ולא מבין מה היה בו, זה כנראה אומר שהוא לא היה טוב לי: או שהמתרגל לא היה טוב/לא התחברתי אליו, או שהשעה לא הייתה טובה או שאני פשוט לומד את החומר הזה יותר טוב לבד. לגבי זום, מודה שאין לי הרבה נסיון עם למידה בזום.
בהצלחה!