• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מדריך לסטודנט מתחיל במקצוע ריאלי

• פותח הנושא פותח הנושא Haim942
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Haim942

משתמש רגיל
דירוג
76
היי לכולם, אחרי שנה שבה למדתי ביולוגיה אני עושה Shift ומשלב מדמח (ביואינפורמטיקה). לאור ריבוי הפוסטים והתגובות עושה רושם שיש כאן הרבה אנשים שלמדו תחומים ריאליים באקדמיה. חשבתי לרכז שרשור של עצות וטיפים על איך ללמוד מקצוע ריאלי באקדמיה? איך לומדים מתמטיקה גבוהה? מה עשיתם/ עדיין עושים בלימודים? מה חשוב יותר ומה פחות? מה הקשה עליכם? מה תרם לכם הכי הרבה במהלך הלימודים?

בתור אחד שבשנה א' התבסס על שינון והבנה של תהליכים, אין לי ספק שאוכל להפיק הרבה מידע מהשרשור ואני בטוח שגם סטודנטים אחרים שקוראים בפורום. *כמובן שלכל אחד יש אופי למידה שונה, וכל אחד בוחר את מה שטוב עבורו.

תודה מראש על זמנכם היקר.

חשבתי לרכז שרשור של עצות וטיפים על איך ללמוד מקצוע ריאלי באקדמיה? איך לומדים מתמטיקה גבוהה? מה עשיתם/ עדיין עושים בלימודים? מה חשוב יותר ומה פחות? מה הקשה עליכם? מה תרם לכם הכי הרבה במהלך הלימודים?
קודם כל זה נורא תלוי מוסד לימוד - אז קח את דברי בערבון מוגבל

אז טיפים שלי:
  1. בקורסים באינפי 1+2, אלגברה 1+2, הסתברות - הדרך היחידה לעבור את המבחן היא לפתור כמות עצומה של מבחנים לפני
  2. תיעזר בגוגל/facebook וכדומה כדי להשיג ספרים/חומרי לימוד
  3. אם אתה צריך תגבור באינפי 1+2 ממליץ לך על הסרטונים של ד"ר צנזור מהטכניון בyoutube - הם מעולים ובחינם
  4. בקורסי בחירה/סמינרים/סדנאות - חפש ביקורות לפני שאתה נרשם(רמת עומס, קושי, יחס המרצה וכדומה)
  5. בחלק ממוסדות הלימוד יש מאגר של מבחני עבר/עבודות עבר/סיכומים - פנה לסטודנט ותיק באותו התואר ושאל אותו לגבי זה

המלצות שלי:
1. לדעת לאזן בין העומס בסמסטר לעומס בתקופת המבחנים, לא כל ההגשות נולדו שוות ולא כל המבחנים נולדו שווים. לפעמים יש קורסים שההגשות בהם נוראיות והן מהוות אחוז קטן מהציון הסופי. שווה לחלק את ההשקעה בחוכמה.
2. תמיד תדאג לישון שבע שעות ביממה לפחות.
3. לא ללכת להרצאות ותרגולים שאתה לא מרוויח מהם הרבה, לפעמים תרגול של שעתיים משתווה ללמידה עצמית של חצי שעה.
4. לא לשכוח להנות מהתואר, לא להיספג לאווירת נכאים שלחלק מהאנשים שמסביבך יהיה, סך הכל תואר, הכל טוב.

היי לכולם, אחרי שנה שבה למדתי ביולוגיה אני עושה Shift ומשלב מדמח (ביואינפורמטיקה). לאור ריבוי הפוסטים והתגובות עושה רושם שיש כאן הרבה אנשים שלמדו תחומים ריאליים באקדמיה. חשבתי לרכז שרשור של עצות וטיפים על איך ללמוד מקצוע ריאלי באקדמיה? איך לומדים מתמטיקה גבוהה? מה עשיתם/ עדיין עושים בלימודים? מה חשוב יותר ומה פחות? מה הקשה עליכם? מה תרם לכם הכי הרבה במהלך הלימודים?

בתור אחד שבשנה א' התבסס על שינון והבנה של תהליכים, אין לי ספק שאוכל להפיק הרבה מידע מהשרשור ואני בטוח שגם סטודנטים אחרים שקוראים בפורום. *כמובן שלכל אחד יש אופי למידה שונה, וכל אחד בוחר את מה שטוב עבורו.

תודה מראש על זמנכם היקר.

אם למדת שנה ביולוגיה באוניברסיטה אני מנחש שעשית את הקורסים הבאים: חדוא, לינארית, פיסיקה 1, כימיה כללית וכימיה אנליטית או שילוב שלהן, כימיה פיסיקלית. בהנחה שבלימודים ריאליים הכוונה היא 'לא הומניים' (שהכוונה לכאלו שיש עבודה בסיום התואר?) אמור להיות לך נסיון. מה עשית? מה עבד לך? לא עבד לך? מה מזה יתאים ללימודים וירטואליים?

אהלן

כמה מקורות שיוכלו לעזור לך:
  1. מדריך מיומנויות למידה שתרגמתי מאנגלית
  2. הספר DEEP WORK של קאל ניופורט
  3. קורס על מיומנויות למידה בקורסורה
  4. חוץ מזה אני ממליץ להקפיד על שינה, תזונה והתעמלות
בהצלחה

התחלתי לעבור על החוברת, פשוט מעולה! תודה.

קודם כל זה נורא תלוי מוסד לימוד - אז קח את דברי בערבון מוגבל

אז טיפים שלי:
  1. בקורסים באינפי 1+2, אלגברה 1+2, הסתברות - הדרך היחידה לעבור את המבחן היא לפתור כמות עצומה של מבחנים לפני
  2. תיעזר בגוגל/facebook וכדומה כדי להשיג ספרים/חומרי לימוד
  3. אם אתה צריך תגבור באינפי 1+2 ממליץ לך על הסרטונים של ד"ר צנזור מהטכניון בyoutube - הם מעולים ובחינם
  4. בקורסי בחירה/סמינרים/סדנאות - חפש ביקורות לפני שאתה נרשם(רמת עומס, קושי, יחס המרצה וכדומה)
  5. בחלק ממוסדות הלימוד יש מאגר של מבחני עבר/עבודות עבר/סיכומים - פנה לסטודנט ותיק באותו התואר ושאל אותו לגבי זה

תודה!

המלצות שלי:
1. לדעת לאזן בין העומס בסמסטר לעומס בתקופת המבחנים, לא כל ההגשות נולדו שוות ולא כל המבחנים נולדו שווים. לפעמים יש קורסים שההגשות בהם נוראיות והן מהוות אחוז קטן מהציון הסופי. שווה לחלק את ההשקעה בחוכמה.
2. תמיד תדאג לישון שבע שעות ביממה לפחות.
3. לא ללכת להרצאות ותרגולים שאתה לא מרוויח מהם הרבה, לפעמים תרגול של שעתיים משתווה ללמידה עצמית של חצי שעה.
4. לא לשכוח להנות מהתואר, לא להיספג לאווירת נכאים שלחלק מהאנשים שמסביבך יהיה, סך הכל תואר, הכל טוב.

1. תוכל לתת דוגמה למה התכוונת, איך אפשר לאזן בין סמסטר לבין תקופת מבחנים? מה עשית עם קורסים שיש בהם הגשות נוראיות? אם היה בונוס יחסית קטן העדפת לא להגיש? רפרנס כדי לתפוס את הבונוס?
3. איך הבנת שהתרגול לא תורם לך הרבה? מהניסיון הדל שלי תפסתי את זה בדיעבד, עד עכשיו בסמסטר א׳ הכל היה חדש לי (לא תמיד הבחנתי בין תרגול מועיל ותרגול פחות מועיל) וסמסטר ב׳ הכל היה בזוום ומבולגן למדי.

תודה!
אם למדת שנה ביולוגיה באוניברסיטה אני מנחש שעשית את הקורסים הבאים: חדוא, לינארית, פיסיקה 1, כימיה כללית וכימיה אנליטית או שילוב שלהן, כימיה פיסיקלית. בהנחה שבלימודים ריאליים הכוונה היא 'לא הומניים' (שהכוונה לכאלו שיש עבודה בסיום התואר?) אמור להיות לך נסיון. מה עשית? מה עבד לך? לא עבד לך? מה מזה יתאים ללימודים וירטואליים?

למדתי את רוב הקורסים שציינת: פיסיקה (דומה ל-1 אבל פחות חומר), כנל חדוא (בלי דרישה להוכחות וסילבוס יותר מצומצם), בפקולטה למדעי החיים עושים הנחות בכל מה שקשור למדעים מדויקים ומתמקדים בדגשים רלוונטיים לתחום. כימיה כללית- אנליטית ופיסיקלית באמת למדתי טוב ובעיקר השקעתי הרבה בהבנת החומר התיאורטי (מועדי א׳ לימדו אותי להשקיע בתרגול). לכן אני מבין שיש פער מסוים בין הבנת החומר התיאורטי לבין תרגול מעמיק בעיקר בתחומים מדויקים.

בכללי הסמסטר האחרון היה זוועה עם כל המעבר לזוום ומצאתי את עצמי בפערים גדולים ברוב הקורסים, הרבה בלגן ובעיקר חסר אונים מול הלמידה הוירטואלית. ניסיתי לשמור על ריכוז גבוהה בהרצאות כמה שיכלתי (מאוד מאוד קשה), לא הצלחתי להביא את עצמי להיות אקטיבי ולסכם או להיות ״על״ במהלך ההרצאות ומצאתי את עצמי משתעמם לרוב. כשהגיעו המבחנים פשוט למדתי הכל מאפס בעזרת סיכומים וספרים, כשמדי פעם הלכתי לתרגולים מוקלטים כדי להבהיר משהו, ובסהכ קיבלתי ציונים סבירים+.

אני מניח שיכול להתאים לי להגיע להרצאות כשאני סגור יחסית טוב על השיעור ותרגלתי הרבה לפני כן וכשקראתי קצת על השיעור הקרוב, אבל עד עכשיו לא הצלחתי להביא את עצמי לנקודה כזו בעקביות (די נשמע כמו חלומו של סטודנט). חשבתי לבנות דפוס של חזרה על ההרצאות והתרגולים בקבועי זמן מסוימים אבל לא יודע אם זה ריאלי. כרגע המכשול המרכזי שלי הוא למצוא דרך מתאימה להיות אקטיבי מול הזום, מבחינתי זה ממש אתגר.

התחלתי לעבור על החוברת, פשוט מעולה! תודה.

בכללי הסמסטר האחרון היה זוועה עם כל המעבר לזוום ומצאתי את עצמי בפערים גדולים ברוב הקורסים, הרבה בלגן ובעיקר חסר אונים מול הלמידה הוירטואלית. ניסיתי לשמור על ריכוז גבוהה בהרצאות כמה שיכלתי (מאוד מאוד קשה), לא הצלחתי להביא את עצמי להיות אקטיבי ולסכם או להיות ״על״ במהלך ההרצאות ומצאתי את עצמי משתעמם לרוב. כשהגיעו המבחנים פשוט למדתי הכל מאפס בעזרת סיכומים וספרים, כשמדי פעם הלכתי לתרגולים מוקלטים כדי להבהיר משהו, ובסהכ קיבלתי ציונים סבירים+.

אני מניח שיכול להתאים לי להגיע להרצאות כשאני סגור יחסית טוב על השיעור ותרגלתי הרבה לפני כן וכשקראתי קצת על השיעור הקרוב, אבל עד עכשיו לא הצלחתי להביא את עצמי לנקודה כזו בעקביות (די נשמע כמו חלומו של סטודנט). חשבתי לבנות דפוס של חזרה על ההרצאות והתרגולים בקבועי זמן מסוימים אבל לא יודע אם זה ריאלי. כרגע המכשול המרכזי שלי הוא למצוא דרך מתאימה להיות אקטיבי מול הזום, מבחינתי זה ממש אתגר.

הנה, ניסחת את הנקודות החלשות שלך בלימודים ואיך היית רוצה להתמודד איתן. שים לב שרובן קשורות אל דרך ההתמודדות שלך בלי קשר ללימודים ריאליים או לא ריאליים. גם התשובות שקיבלת קודם כדוגמת, לתרגל, לעבור על החומר, לקחת קורס בקישורי למידה, לישון מספיק, וכו' נכונים לסטודנטים בלי קשר לתחום הלימודים.
מבחינת האופי שלך, להגיע להרצאות אחרי שאתה סגור על החומר של השיעור זה משהו שהגיוני שיקרה לאורך זמן? אם אתה באמת נסגר על החומר של השיעור לפני ההרצאה, יש מבחינתך סיבה להגיע להרצאה? פיתוח דפוס של חזרה על לימודים בנקודות זמן קבועות זה משהו שסביר שתעשה? רב תקופות המבחנים (לפחות בתואר הראשון) הבטחתי לעצמי ללמוד במהלך הסמסטר. זה מעולם לא קרה. בסוף הפנמתי שזה לא מתאים לי, שכנראה לא אשתנה (לפחות לא עבור תואר אוניברסיטאי), וכו' (עדיין כל תקופת מבחנים קיללתי את הדחיינות, אבל זה אני).
נראה לי שהעצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להכיר את עצמך ומה מתאים לך. אם אתה לא יכול להיות אקטיבי דרך הזום אבל מסוגל להגיע לשיעור אחרי שהתפקסת על החומר אולי מה שאתה צריך זה ללמוד לבד או עם חבר. אמרת שבעבר הלכת לתרגולים מוקלטים רק כדי להבהיר משהו. אולי במקום לנסות להיות אקטיבי בהרצאות זום תקליט אותן וכשתצטרך תריץ לנקודה הרלוונטית כדי להבהיר משהו.
חוץ מזה, כמו שאמרו קודם, זה רק תואר. אל תשכח להנות בדרך. גם תהיה חברותי, יש סיכוי שהבחור או בחורה בספסל לידך (טוב, אחרי הקורונה) יהיו הרבה יותר חשובים כשתחפש עבודה מאשר עוד נקודה או שתיים במבחן של אינפי.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

עוד כלי שימושי ששווה להכיר זה Anki

זו תוכנת כרטיסיות שעוזרת לשנן חומר. מושלם למקצועות רבי מלל.

https://docs.google.com/presentatio...sjM5aCY8pr-Igq7q0_RE/mobilepresent?slide=id.p

יש אופציה לשתף כרטיסיות עם אנשים אחרים. אז אם תצליח לארגן קבוצת למידה עם סטודנטים נוספים שיעזרו לך להכין כרטיסים שווה לנסות. לוקח המון זמן ומאמץ להכין כרטיסים טובים וחבל לעשות הכל לבד.

1. תוכל לתת דוגמה למה התכוונת, איך אפשר לאזן בין סמסטר לבין תקופת מבחנים? מה עשית עם קורסים שיש בהם הגשות נוראיות? אם היה בונוס יחסית קטן העדפת לא להגיש? רפרנס כדי לתפוס את הבונוס?
3. איך הבנת שהתרגול לא תורם לך הרבה? מהניסיון הדל שלי תפסתי את זה בדיעבד, עד עכשיו בסמסטר א׳ הכל היה חדש לי (לא תמיד הבחנתי בין תרגול מועיל ותרגול פחות מועיל) וסמסטר ב׳ הכל היה בזוום ומבולגן למדי.

תודה!

כן, לגבי איזון סמסטר ותקופת מבחנים: יש קורסים עם הרבה הגשות ומבחן שדורש פחות השקעה/בעל אחוז בציון יותר נמוך, לדעת לקחת את זה בחשבון ששווה להשקיע בהם בסמסטר יותר ובתקופת מבחנים להפנות כוחות למבחנים אחרים. כמובן שגם יכול להיות ההפך: קורס קליל ללא הגשות עם מבחן קשוח מאוד, מה שיצריך אולי משמעת נוקשה במהלך הסמסטר לעבור על החומר אף שאין הגשות כדי שבתקופת המבחנים יהיה קל יותר.
קורסים עם הגשות נוראיות : חורקים שיניים, נעזרים בחברים ומחכים שייגמר. קורסים עם בונוס : לחשוב בצורה מאוזנת האם הבונוס שווה את זה, בסופו של דבר יש עלות להגשות נוספות (בין אם בעומס על חשבון קורסים אחרים או הורדת מוטיבציה שנוצרת מכך).
לגבי רפרנסים, זאת משנתי, כמובן לא מייעץ ולא ממליץ:
הכי טוב בסדר יורד:
1. תמיד הכי טוב לנסות לפתור לבד בלי לרפרנס, זה הכי טוב והכי מלמד. להשוות תשובות עם הרפרנס זה נחמד.
2. מקום שני זה לפתור יחד עם הרפרנס, פחות מלמד אבל אתה עדיין על הסוס, מבין את החומר וזה בדרך כלל לוקח הרבה פחות זמן גם.
3. מקום שלישי זה להעתיק מהרפרנס ולהבין מה נעשה, אתה מבין מה קורה אבל לא מגיע לרמה שאתה יכול לפתור שאלות לבד. אתה גם יכול לשים לב לשינויים בתרגיל משנים קודמות ולדעת לשנות תשובות בהתאם.
4. מקום רביעי זה לרפרנס על בליינד מה שנקרא, להסתכל על רפרנס, לא להבין מה קורה ולהעתיק ממנו ולהגיש - מאוד לא מומלץ! אם הרבה סטודנטים עושים זאת עלולים לתפוס אותך על העתקה!
5. לא להגיש כלל - לא לעשות את תרגיל הבית, לפעמים עדיף מ4 אם סגל הקורס מאוד קפדן.

לגבי התרגולים: ברגע שאני יוצא מהתרגול ולא מבין מה היה בו, זה כנראה אומר שהוא לא היה טוב לי: או שהמתרגל לא היה טוב/לא התחברתי אליו, או שהשעה לא הייתה טובה או שאני פשוט לומד את החומר הזה יותר טוב לבד. לגבי זום, מודה שאין לי הרבה נסיון עם למידה בזום.

בהצלחה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
yossik האם משהו יכול לכתוב מדריך לפתיחת חשבון בארה"ב. צרכנות פיננסית 2
חתול לילה מדריך לפתיחת חשבון בנק בחו"ל שוק ההון 3
D מדריך דו"ח מס באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Shnizelia מדריך הישרדות במקרה של מלחמה גרעינית אוף טופיק 42
צ לינקאדין - מדריך למתחיל התפתחות אישית 7
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
T [מדריך][IB] המרת מטבע משקל לדולר בפקודת LIMIT שוק ההון 5
deussex מדריך למשקיע מתחיל ב ******************* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 132
K מדריך לקרנות ריט אוף טופיק 1
ע מדריך למשקיע המתחיל שוק ההון 17
A מדריך פשוט לתיקוני ותחזוקת אופניים התפתחות אישית 8
C חשבון בנק + כרטיס אשראי אמריקאי- מדריך למתחילים צרכנות פיננסית 1
jinjiy קיים מדריך להדיוטות? שוק ההון 1
I מדריך לשוק ההון שוק ההון 4
yanosh34 מדריך לבחירת קרן הפנסיה צרכנות פיננסית 26
amit מחפש מדריך לבניית אתרי אינטרנט התפתחות אישית 3
yossik מדריך שוק ההון - מונחים, מדריכים למתחילים ומתקדמים שוק ההון 1
R הנחה בארנונה לסטודנט צרכנות פיננסית 9
עידו ג קרן שכ"ל - הלוואה לסטודנט ללא ריבית? צרכנות פיננסית 4
ס דמי ניהול לסטודנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N קורס/עבודה לסטודנט התפתחות אישית 3
ס תשלום מיסים לסטודנט חסר עבודה מיסים 1
פרח בר חוות דעתכם על תיק השקעות לסטודנט חדש שוק ההון 14
B החזר מס לסטודנט אמריקאי מיסים 9
T קרן השתלמות לסטודנט שאינו עובד שוק ההון 12
S תיק טיפש לסטודנט יומני מסע אישיים 22
A קרן פנסיה לסטודנט צרכנות פיננסית 15
מ אתיקה ומוסר | כתיבת עבודות לסטודנט, וכו' אוף טופיק 55
כינוי מקורי פתיחת קרן השתלמות לסטודנט שוק ההון 17
H תיק לסטודנט התפרן - מאת hunter יומני מסע אישיים 66
ג הנחה לביטוח רכב לסטודנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א תיכוניסט, מתחיל להתאמן למרתון יומני מסע אישיים 4
L מספר שאלות בסיסיות עבור מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א מהנדס חשמל מתחיל-ציפיות שכר פוסטים מאיכות נמוכה 8
B מתחיל בהגשת דוח שנתי ואשמח לעזרה מיסים 3
Y פיזור השקעות - מתחיל (מאוד) יומני מסע אישיים 1
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 18
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
ו מתחיל באיחור יומני מסע אישיים 6
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33