• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי

• פותח הנושא פותח הנושא sodipal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sodipal

משתמש סולידי
דירוג
9
אני מתבלט מה מבין שתי האפשרויות עדיף למשקיע פאסיבי, כאשר המטרות העיקריות בהשקעה היא עצמאות כלכלית וקניית דירה במידת הצורך.

אפרט: כיום אני בבית השקעות ישראלי, התיק מורכב כולו מiShares MSCI ACWI שנסחר בתל אביב. היתרון הגדול מבחינתי הוא המיסוי הריאלי שבטווח של כ20 שנים היתרון הזה עומד על כ5% בין הרווח הריאלי לנומינלי. החיסרון הוא שמכירה ממוסת FIFO אוטומטית.
מצד שני- מכירה בשכבות מאפשרת (דרך IB) התנהלות מס הרבה יותר מתוכננת, בנוסף לדחיית תשלום המס להמשך החיים. אבל- מיסוי נומינאלי.

מהידע והניסיון שלכם- האם היכולת לתכנן מס בעזרת מכירה בשכבות עדיפה על מיסוי ריאלי לטווח הארוך?

אני מתבלט מה מבין שתי האפשרויות עדיף למשקיע פאסיבי, כאשר המטרות העיקריות בהשקעה היא עצמאות כלכלית וקניית דירה במידת הצורך.

אפרט: כיום אני בבית השקעות ישראלי, התיק מורכב כולו מiShares MSCI ACWI שנסחר בתל אביב. היתרון הגדול מבחינתי הוא המיסוי הריאלי שבטווח של כ20 שנים היתרון הזה עומד על כ5% בין הרווח הריאלי לנומינלי. החיסרון הוא שמכירה ממוסת FIFO אוטומטית.
מצד שני- מכירה בשכבות מאפשרת (דרך IB) התנהלות מס הרבה יותר מתוכננת, בנוסף לדחיית תשלום המס להמשך החיים. אבל- מיסוי נומינאלי.

מהידע והניסיון שלכם- האם היכולת לתכנן מס בעזרת מכירה בשכבות עדיפה על מיסוי ריאלי לטווח הארוך?
כשתרצה למכור את ההשקעה תעשה חישוב
אם מכירה בשכבות מוזילה לך, תנייד את התיק לאינטראקטיב.
בנוסף תוכל בהמשך לקנות את הקרן של אינבאסקו ולייצר מכירה בשכבות מדומה.

כשתרצה למכור את ההשקעה תעשה חישוב
אם מכירה בשכבות מוזילה לך, תנייד את התיק לאינטראקטיב.
בנוסף תוכל בהמשך לקנות את הקרן של אינבאסקו ולייצר מכירה בשכבות מדומה.
תודה, מעניין אותי אם יש יתרון מובהק מלכתכילה לאפשרות של מכירה בשכבות- לדוגמא אם מחיר הנייר היה ב-x, עלה ל-y ואז ירד חזרה למחיר בין x ל- y, האפשרות למכור את השכבה של y לא רק יותר משתלמת אלא גם מאפשר מגן מס. יתרון משמעותי אבל אני לא יודע לכמת אותו ביחס למיסוי ריאלי.
מכירה בשכבות סינטטית לא יהיה פרקטי כלכך בגלל שחוץ מהקרן של אינבסקו (וגם היא לא ACWI) אין עוד קרנות "טובות" שעוקבות אחרי מדד עולמי

תודה, מעניין אותי אם יש יתרון מובהק מלכתכילה לאפשרות של מכירה בשכבות- לדוגמא אם מחיר הנייר היה ב-x, עלה ל-y ואז ירד חזרה למחיר בין x ל- y, האפשרות למכור את השכבה של y לא רק יותר משתלמת אלא גם מאפשר מגן מס. יתרון משמעותי אבל אני לא יודע לכמת אותו ביחס למיסוי ריאלי.
לא הבנתי.
מכירה בשכבות סינטטית לא יהיה פרקטי כלכך בגלל שחוץ מהקרן של אינבסקו (וגם היא לא ACWI) אין עוד קרנות "טובות" שעוקבות אחרי מדד עולמי
בעיני אין עניין להשקיע בשווקים מתעוררים.
תוספת הביטחון בפיזור
נבלעת באי ודאות שקיימת בשווקים האלו
וחלק מהסיכונים התממשו בשנים האחרונות.
אבל זה נושא לאשכול אחר.

נגיד ואני רוצה למשוך אחוז מסוים מהתיק.
בתיק יש 3 שכבות לפישוט, שכבה במחיר x שכבה במחיר y ושכבה במחיר z, שנקנו גם בסדר הזה.
x<z<y
אם אני בבית השקעות ישראלי, אני אמוסה ריאלית על שכבה x בה יש לי הכי הרבה רווח הון.
אם אני בIB, אני אוכל למכור מתוך שכבה y, לא לשלם מס ולקבל מגן מס.

@FIYaacov , הגבתי לך אבל משום מה זה מחכה לאישור הנהלה

כמובן.
לטווח הארוך היתרון של מיסוי ריאלי הוא זניח, לעומת זאת הייתרון של מכירה בשכבות רק גדל ככל שהטווח ארוך יותר.

כמובן.
לטווח הארוך היתרון של מיסוי ריאלי הוא זניח, לעומת זאת הייתרון של מכירה בשכבות רק גדל ככל שהטווח ארוך יותר.
ניצול מצבים מהסוג הזה:
בתיק יש 3 שכבות לפישוט, שכבה במחיר x שכבה במחיר y ושכבה במחיר z, שנקנו גם בסדר הזה.
x<z<y
אם אני בבית השקעות ישראלי, אני אמוסה ריאלית על שכבה x בה יש לי הכי הרבה רווח הון.
זה משהו אפשרי שקורה בפועל?
כלומר מכירה בשכבות זה לא רק LIFO אלא גם "משחקי מס" מהסוג הזה?

x<z<y
אני חושב שבבית השקעות/בנק ישראלי תשלם מס לפי הממוצע.
יתקנו אותי המומחים.

שים לב שאם מטרת הכסף היא קניית דירה אז סביר להניח שתמכור הכל בבת אחת ואז אין משמעות לסדר.

שים לב שאם מטרת הכסף היא קניית דירה אז סביר להניח שתמכור הכל בבת אחת ואז אין משמעות לסדר.
ובאופן כללי התשובה לשאלה תלוייה באופן השימוש ובתשואות עד אז (בכל שכבה - יכול להיות גם שלילי).

תודה על התשובות.
אני חושב שהדבר ההגיוני מבחינתי זה להשאיר את החשבון בבית השקעות ישראלי ומקביל אליו להפקיד לIB, במקרה הצורך של מכירה גדולה אפשר יהיה למשוך מהישראלי ולשלם מס ריאלי ואם לא אצטרך למכור חלק גדול מהתיק ב10 שנים הקרובות- להמיר את הנייר ולאחד עם התיק בIB.
הגיוני?

באותה מידה אתה יכול לפתוח אצל מספר ברוקרים ישראלים, וגם לקנות ניירות שונים כדי לייצר שכבות כרצונך.

חוץ מזה לדעתי היתרון בבחירת השכבה הוא לא כזה גדול. תסמלץ תרחישי משיכה ותראה. כמו שכבר אמרו, במשיכה חד פעמית למשל אין שום יתרון.

באותה מידה אתה יכול לפתוח אצל מספר ברוקרים ישראלים, וגם לקנות ניירות שונים כדי לייצר שכבות כרצונך.
מסכים.
לחלופין אפשר גם לקנות בברוקר אחד ולהעביר ל IB לקראת המכירה. או לקנות בIB ולהעביר לברוקר ישראלי לקראת המכירה. וככה לעבוד רק עם ברוקר אחד.
חוץ מזה לדעתי היתרון בבחירת השכבה הוא לא כזה גדול.
ברוב התרחישים היתרון במכירה בשכבות הרבה יותר גדול מאשר היתרון של מיסוי ריאלי.
במשיכה חד פעמית למשל אין שום יתרון.
זה נכון, אבל זה מקרה קיצוני שלדעתי לא נפוץ בקרב חברי הפורום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
B כיצד מתבצעת מכירה בשכבות? שוק ההון 4
מ מכירה מדומה בשכבות - שיטה נוספת שוק ההון 52
Y מכירה של RSU בשכבות, מה הדרך המיטבית מיסים 19
ס מכירה בשכבות (fifo) נתמכת בברוקר ישראלי (אקסלנס) מיסים 3
I מכירה בשכבות פוסטים מאיכות נמוכה 3
N מכירה בשכבות - RSU ואופציות שוק ההון 6
ש קניית קרנות שונות בשביל מכירה בשכבות שוק ההון 127
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ח שיפוץ דירה או מכירה וקניית דירה משופצת נדל"ן 9
שם משתמש בעייתי באקסלנס טרייד: איפה רואים פירוט לגבי מכירה/מסים וכד'? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
N מס על מכירה בחשבון פטור שוק ההון 4
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 8
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
B מכירה וקנייה של מניה באותו מחיר שוק ההון 1
G מכירה וקנייה באותו יום כדי להימנע מתשלום מס הון שוק ההון 2
מ מכירה של קרן אירית שוק ההון 3
shesek מכירה - שאלה למתחילים שוק ההון 7
S מכירה בחסר באינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
U תרגום שער מכירה בניע"ז לש"ח שוק ההון 33
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
A שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה נדל"ן 8
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
I מכירה לפי שכבות - מספר שאלות שוק ההון 4
ס מכירה ברווח בIB מיסים 62
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
פרח בר מכירה וקנייה מייד כדי להשיג מגן מס מיסים 13
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Y מכירה של נייר הפסדי וקניה מחודשת שלו לצורך מגן מס שוק ההון 3
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F ביצעתי מכירה של מנייה בהפסד ולאחר מכן ברווח לא היה קיזוז במגן מס שוק ההון 9
N איך אני יכול לראות היסטוריית קניה/מכירה בספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
הק995 איך להגן בהעברת תיק עם מכירה ופערי זמנים צרכנות פיננסית 7
NightStyle ספיגת מכירה בהפסד דורשת דיווח מס? מיסים 4
Y מס על מכירה של יחידות מקרן כספית מיסים 1
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
F מכירה של RSU מס עשירים 62 אחוז מיסים 14
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ האם לבצע מכירה של מניות למטרת מגן מס בלבד? מיסים 19
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
D מכירה בשוק שורי מאוד בהשקעה פאסיבית שוק ההון 21
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14

נושאים דומים

Back
למעלה