• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

יתרונות למשקיע הסולידית בסביבת אנפלציה וריבית עולה

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

A42

משתמש בכיר
דירוג
2,372
טוב חשבתי על פוסט קליל ונחמד בשביל לאחד את כל היתרונות
שהתקופה הנוכחית מביאה לנו

*אומר מראש הדבר נאמר בחצי הומור, אני מבכלל לא מזלזל בקושי הממשי שהרבה אנשים חווים אם בעליות החזר המשכנתא או בהתייקרות מוצרי היסוד.
פשוט מנסה להתסכל על חצי הכוס המלאה

1. אני כבר לא חריג בנוף, אם עד לפני כמה שנים הסביבה הקרובה שלי היתה מרימה גבה שאני עושה קניות ברמי לוי או שעושה סקר שוק לפני כל קניה אפילו ברמת המאוורר הביתה, היום זה כבר הרבה יותר הגיוני לכולם והרבה יותר גם עושים את זה.

2. הרבה יותר קל לקבל ולבקש הנחות שמגיעים לך או לעבוד עם שוברים, עד לפני שנה היו מאוד מקשים עלי בכל פעם שביקשתי הנחה (כמו הנחת מילואים בארנונה, או הנחת ילד שלישי בגנים, הנחת עמלות בבנק וכו) ויותר מזה היו נותנים לי הרגשה שאני הראשון שמבקש ומבקשים עשרות אישורים, היום זה ממש נעשה בהרבה יותר קלות ואפילו עזרה של הצד השני.

3. השיח הציבורי ובכללי גם השיחות עם החברים הרבה הפכו הרבה יותר בכיוון של חיסכון, השקעות וצמצום צריכה (הרבה יותר מעניין אותי) מאשר השיחות של לפני שנתיים על צרכנות יתר ולמי יש אוטו יותר חדש.

4. אפיקי השקעה חדשים לקרן חירום, אם עד לפני שנתיים האפשרות היחידה לשמירת ערך/תשואה (לפחות בשבילי) זה היה פקדון צמוד למדד שזמין יומית (קרמבולה ושות')
היום יש קרן כספית, מגוון פקדונות, ואפילו עכשיו כבר מדברים עם ריבית על העו"ש.

5. עליית המחירים מייצרת אצלי לפחות מצבים אבסורדים שלטוס לטייל בחול יוצא לי יותר זול מלהישאר בארץ (כלומר ההוצאה החודשית שלי בחול תו"כ טיול תיהיה יותר זולה מההוצאה החודשית בארץ), כרגע עקב כך אנחנו מתכננים טיול ביולי-אוגוסט שנה במדינה זולה וזה יצא לנו יותר זול מלשלם על קייטנות או סתם להישאר בבית עם הילדים ולטייל בארץ.

החיסרון העיקרי זה שהשרשור על יציאות צרכניסטיות הרבה יותר דליל (-;

יאללה מוזמנים לתרום משלכם (-:

אפיקי השקעה חדשים לקרן חירום, אם עד לפני שנתיים האפשרות היחידה לשמירת ערך/תשואה (לפחות בשבילי) זה היה פקדון צמוד למדד שזמין יומית (קרמבולה ושות')
היום יש קרן כספית, מגוון פקדונות, ואפילו עכשיו כבר מדברים עם ריבית על העו"ש.
הבעיה עם הסעיף הזה שהוא (לצערי) פסיכולוגי בלבד.
אין שום הבדל בין להשאיר את הכסף בעו״ש באינפלציה אפסית לבין לשים את הכסף בקרן כספית כיום. תכלס גם אז וגם כיום אתה בקושי שומר על הערך של הכסף (קצת פחות).

אין שום הבדל בין להשאיר את הכסף בעו״ש באינפלציה אפסית לבין לשים את הכסף בקרן כספית כיום. תכלס גם אז וגם כיום אתה בקושי שומר על הערך של הכסף (קצת פחות).
מה? האינפלציה היא לא אפסית, היא כ 4.5%. וגם אם תקבל ריבית לאביונים בעו"ש זה לא שומר על ערך הכסף כי ההגבלה היא עד 50K ייתרת עו"ש ועוד עשרות 'אותיות קטנות'.
לעומת זאת קרן כספית נזילה כמו מזומן וריבית 4+%. אבל יש על זה דיון אחר בפורום.

מה? האינפלציה היא לא אפסית, היא כ 4.5%. וגם אם תקבל ריבית לאביונים בעו"ש זה לא שומר על ערך הכסף כי ההגבלה היא עד 50K ייתרת עו"ש ועוד עשרות 'אותיות קטנות'.
אם הבנתי נכון הוא התכוון לזה שכסף בעובר ושב באינפלציה אפס (מה שהיה עד לפני כמה שנים)
שווה לכסף בפיקדון 4.5 באינפלציה 4.5
אז הריביות הגבוהות כרגע לא מהוות תשואה ריאלית וזה רק פסיכולוגי

התכוונתי כמובן לזה:
אם הבנתי נכון הוא התכוון לזה שכסף בעובר ושב באינפלציה אפס (מה שהיה עד לפני כמה שנים)
שווה לכסף בפיקדון 4.5 באינפלציה 4.5
אז הריביות הגבוהות כרגע לא מהוות תשואה ריאלית וזה רק פסיכולוגי

חשבתי שהייתי מובנת…

כרגע עקב כך אנחנו מתכננים טיול ביולי-אוגוסט שנה במדינה זולה וזה יצא לנו יותר זול מלשלם על קייטנות או סתם להישאר בבית עם הילדים ולטייל בארץ.
תוכל לשתף יותר? איזו מדינה? כמה זמן?

הבעיה עם הסעיף הזה שהוא (לצערי) פסיכולוגי בלבד.
נכון שזה הרבה פסיכולוגי, אבל לדעתי עדין יש משהו נחמד בזה וגם מאוד עוזר לי לפחות בהסברים לבן שלי (ובכלל גם לאנשים אחרים על כל מהות הקרן)

*אני לפני שבועיים המרתי שהאינפלציה תרד ותתייצב קצת וסגרתי חצי מהקרן חירום בפקמ חודשי עם 4 אחוז קבוע
מניח שזה לא יהיה רווח גדול אבל עדין לי זה נחמד
וגם צמצמתי משמעותית את העו"ש עד לתקרה של ה25K שמקבלים עליה 2 אחוז

תוכל לשתף יותר? איזו מדינה? כמה זמן?
7.5 שבועות, כאשר לוקחים את השבוע הראשון של יולי והשבוע האחרון של אוגוסט לפני ואחרי הטיסה בבית להחזיר את הילדים חזרה לשעון ישראל ולשגרה קצת
והערכות עם הילדים לפני לטיסה

עוד לא סגרו סופית מסלול אבל 2 האופציות הם:
1. דובאי (4 ימים) - סרי לנקה (3/4 שבועות) - סין/קוראיה הדרומית (שבוע) - יפן (3 שבועות)
2. דובאי (4 ימים) - סרי לנקה (3 שבועות) - פיליפינים (3 שבועות) - מלדיבים (4 ימים)

בגדול תלוי בטיסות, עובדים על זה עכשיו (-:

תקציב הטיול הוא 40K לשהות לא כולל טיסות
שזה נגזרת של ה20K ההוצאות החודשיות שלנו ביולי אוגוסט בבית (קיטנות, טיולים בארץ, מסעדות, פעילויות, בריכה וכו)
תכלס אם רוצים להוזיל אפשר גם לטוס לצפון הודו בחצי מהתקציב

כרגע עקב כך אנחנו מתכננים טיול ביולי-אוגוסט שנה במדינה זולה
יפן (3 שבועות)
יפן זו מדינה זולה?? וואו! אשמח (מאוד) להמלצות איך עושים את זה זול.

תקציב הטיול הוא 40K לשהות לא כולל טיסות
כשאתה משווה להישארות בארץ
וזה יצא לנו יותר זול מלשלם על קייטנות או סתם להישאר בבית עם הילדים ולטייל בארץ.
אתה לא אמור להכניס לחישוב את הוצאות הטיסות?

רק להבהיר שאנחנו מוציאים המון המון כסף על טיולים בחו״ל ולא מתחרטים אפילו על דקה.
אז אין כאן שום שיפוטיות רק להבין את מה שכתבת.

רק להבהיר שאנחנו מוציאים המון המון כסף על טיולים בחו״ל ולא מתחרטים אפילו על דקה.
אז אין כאן שום שיפוטיות רק להבין את מה שכתבת.
אנחנו גם מטיילים הרבה (להוציא את הזמן לידות - הממוצע הוא 3 חופשות משפחתיות בחול בשנה)
גם מתכננים עוד שנתיים לטוס לטיול ארוך של שנה - כתבתי על זה פה

טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים)

בגדול אני מסתכל על זה שבכל מקרה נטוס ביולי-אוגסט, והעלות טיסה הרי כבר מגולמת בהוצאות השנתיות שלנו
אז ההבדל הוא לעשות את זה כמו תמיד שבוע - שבועיים או להאריך לחודשיים
ואז התוספת עלות היא השהייה עצמה, מול השהייה בארץ

(אישתי גם ככה מורה, אז היא בחופש, אני יקח חופש, אבל בגלל זה שבוע ראשון ביולי ואחרון באוגוסט עם הימי חופש יסדרו לי חצי משרה ועם ההחזרי מס לא יהיה הרבה הבדל)

יפן זו מדינה זולה?? וואו! אשמח (מאוד) להמלצות איך עושים את זה זול.
יפן בטוח יותר זולה מישראל, אבל נכון היא עדין בין היקרות בעולם
אבל זה מאוד תלוי איך מטיילים
היה לנו פעם טיול לניו זילנד ותאילנד ויצא לנו בסוף שניו זילנד היתה יותר זולה
(כי באחת את ישנה באכסניות ומבשלת בעצמך ועושה הליכות ברגל ובשניה במלונות פאר מסעדות וכל האטרקציות האפשריות)

בגדול הכיוון ביפן הוא להשכיר אוטו (כן גם אני חשבתי בהתחלה רכבות אבל עם ילדים וטיולי טבע עדיף אוטו)
ואז להשכיר דירה או אכסניה פשוטה - הרמת דיור שם מאוד גבוה ולא צריך מלונות
ובעיקר הרבה טיולים ברגל בטבע העצום שם ולאכול אוכל פשוט וזול (סושי, ראמן) - ואולי גם לבשל נראה

כך או כך מחיה ביפן לא אמורה להיות יותר יקרה ממחיה בארץ לדעתי
מודה שעוד לא סגרנו סופית את יפן (יש לנו עוד שנה) בעיקר מחפש מסלול טיסה נוח לשלב עם סרילנקה (ומחכה לטיסות הישירות שיפתחו לשניהם)
כי אצלנו הילדים קטנים וקונקשנים זה קשוח...

ואז להשכיר דירה או אכסניה פשוטה - הרמת דיור שם מאוד גבוה ולא צריך מלונות
ובעיקר הרבה טיולים ברגל בטבע העצום שם ולאכול אוכל פשוט וזול (סושי, ראמן) - ואולי גם לבשל נראה
נשמע מושלם.
אשמח מאוד לשמוע אם באמת יצא בסוף יחסית זול. וכמובן אשמח להמלצה על דירה/מסלולים אחרי שתתנסה (אפשר כמובן גם בפרטי).

• אהבתי
Reactions: A42
נשמע מושלם.
אשמח מאוד לשמוע אם באמת יצא בסוף יחסית זול. וכמובן אשמח להמלצה על דירה/מסלולים אחרי שתתנסה (אפשר כמובן גם בפרטי).
בשמחה, יש עוד יותר משנה לטיול הזה
ועוד כמה טיולים אחרים לפניו (-;

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L עוסק זעיר 2024- יתרונות חסרונות? מיסים 1
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
M יתרונות וחסרונות של מסלול מק"מ ומסלולי מל"צ נדל"ן 0
מ יתרונות וחסרונות בשימוש באלפי להכנת דו"ח שנתי מיסים 26
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
R יתרונות פתיחת חשבון בIB ישירות כמישהו עם אזרחות אמריקאית מיסים 1
itaied מהן יתרונות מסלולי המניות בבתי ההשקעות? שוק ההון 13
O העברה מקרן פנסיה לקופת גמל IRA - יתרונות וחסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C יתרונות כאשר אתה ״תושב״ של יותר ממדינה אחת שוק ההון 4
T יתרונות ב IBKR לעומת תיק בבנק שוק ההון 17
stamEhad ביטקוין VS. איתריום (וגם Ethereum Killers) - יתרונות וחסרונות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
J תיק דיוידנד דרך קרן סל - יתרונות וחסרונות. שוק ההון 40
נ קצבה- יתרונות מול חסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T יתרונות וחסרונות בשילוב קרן פנסיה כללית וקופת גמל לעומת כללית בלבד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ה יתרונות וחסרונות בהשארת הון עצמי ולקיחת משכנתא נדל"ן 6
E יתרונות המינוף בנדלן? נדל"ן 11
D יתרונות vs חסרונות : קרבה לרכבת הקלה נדל"ן 31
ה יתרונות וחסרונות כלכליים בנישואים צרכנות פיננסית 51
M העברת קרן השתלמות ישנה לניהול עצמי - יתרונות וחסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Gari יתרונות פיננסיים (בעיקר בשוק ההון) בדרכון פורטוגלי? שוק ההון 16
ס יתרונות חסרונות בלקיחת משכנתא אם תיק ההשקעות שלי לא 100% מניות נדל"ן 6
ב דרכון אירופאי - יתרונות בהשקעות נדל"ן נדל"ן 7
I יתרונות ההשקעה ב IB שוק ההון 6
S יתרונות וחסרונות של מסחר בברוקר זר שוק ההון 84
Z יתרונות הנדלן על שוק המניות? שוק ההון 28
K יתרונות וחסרונות של ברוקר זר צרכנות פיננסית 14
Z האם יתרונות של TAX HARVESTING מצדיקים רכישת מניותר רבות במקום סלים? שוק ההון 3
ג להשקיע כאשר השוק בירידה - יתרונות/חסרונות? שוק ההון 10
ש יתרונות וחסרונות על ההבדלים בין הqqq ל tqqq שוק ההון 0
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
ה השקעה באמצעות חברה בע"מ - יתרונות וחסרות מיסים 10
R השקעה בישראל: יתרונות וחסרונות שוק ההון 15
אנא-אל חדר כושר- יתרונות מול חסרונות התפתחות אישית 53
עצמאית יתרונות וחסרונות של שני חשבונות בנק בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 3
N דירה להשקעה - כלים למשקיע המתחיל נדל"ן 0
algo.il התעייצות על התאמת השקעה בנדלן למשקיע- נדל"ן 0
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
נ מימוש רווחים למשקיע פאסיבי שוק ההון 4
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
S מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי מיסים 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1
D1Ohadi עזרה למשקיע פסיבי במצוקה מיסים 14
F מבחן ההכנסה למשקיע כשיר אוף טופיק 6
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
S המדריך השלם למשקיע האמריקאי שוק ההון 34
A Vanguard vs ******************* עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
A יצא ספר של גון בוגול בעברית: "המדריך למשקיע המתחיל" אוף טופיק 4