• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

פתיחת חשבון ב-IB ארה"ב - מהם הסיכונים למשקיע?

• פותח הנושא פותח הנושא The Diversifier
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

The Diversifier

משתמש סולידי
דירוג
10
אני חדש יחסית בתחום ההשקעות ויש לי 3 שאלות:
1. שאלה כללית: מהם הסיכונים שיש בפתיחת חשבון ב-IB ארה"ב (למעט עלויות המס ובהינתן שאנגלית אינה מגבלה מבחינתי, אני מתקשה לראות הרבה חסרונות בפתיחת חשבון ב-IB, אבל אולי מפספס משהו?)
2. בהמשך לשאלה הקודמת, האם משיכת כסף מ-IB ארה"ב לחשבון הבנק שלי נעשית באמצעות פקודת דיגיטלית פשוטה או שצריך בירוקרטיה/טופסולוגיה מורכבת לצורך משיכת הכסף? האם מישהו נתקל אי פעם בקושי או מכשול כלשהו במשיכת כסף מ-IB לחשבון הבנק שלו בישראל או במקום אחר?
3. האם מישהו יודע האם אני יכול להעביר קרנות סל חוץ איריות שקניתי בבנק דיסקונט (למשל, MS ACWI), לחשבון ב-IB ארה"ב? אם כן, האם אני יכול להעביר אותם תוך המרתם לקרנות הנסחרות בבורסה בלונדון (למרות שקניתי אותם בבורסה בישראל) מבלי לבצע אקט של מכירה וקניה?
תודה רבה!

1. דיווח לרשויות המס. חפש בפורום נחרש עד דק.
2. כן, פשוטה. אולי יש מישהו בעולם שנתקל בבעיה, אבל עקרונית זה פשוט.
3. כן. חפש בפורום.

אני חדש יחסית בתחום ההשקעות ויש לי 3 שאלות:
1. שאלה כללית: מהם הסיכונים שיש בפתיחת חשבון ב-IB ארה"ב (למעט עלויות המס ובהינתן שאנגלית אינה מגבלה מבחינתי, אני מתקשה לראות הרבה חסרונות בפתיחת חשבון ב-IB, אבל אולי מפספס משהו?)
2. בהמשך לשאלה הקודמת, האם משיכת כסף מ-IB ארה"ב לחשבון הבנק שלי נעשית באמצעות פקודת דיגיטלית פשוטה או שצריך בירוקרטיה/טופסולוגיה מורכבת לצורך משיכת הכסף? האם מישהו נתקל אי פעם בקושי או מכשול כלשהו במשיכת כסף מ-IB לחשבון הבנק שלו בישראל או במקום אחר?
3. האם מישהו יודע האם אני יכול להעביר קרנות סל חוץ איריות שקניתי בבנק דיסקונט (למשל, MS ACWI), לחשבון ב-IB ארה"ב? אם כן, האם אני יכול להעביר אותם תוך המרתם לקרנות הנסחרות בבורסה בלונדון (למרות שקניתי אותם בבורסה בישראל) מבלי לבצע אקט של מכירה וקניה?
תודה רבה!

1. אין "סיכונים" ידועים מלבד הסיבוך שבהגשת הדו"חות למס הכנסה בחלק מהמקרים (תיק גדול מכ-1.8 מיליון ש"ח, העברה של יותר מחצי מיליון ש"ח לחו"ל בשנה נתונה, מכירת קרנות ברווח, קיים ויכוח על דיווח בקבלת דיבינדים אבל נראה שאתה מחזיק רק קרנות איריות צוברות כך שאין בעיה).

2. ראה כאן על משיכת כספים מ-IB. לא עשיתי זאת אולם ממה שאני מכיר, ממירים לשקלים ב-IB ומעבירים לבנק שלך. יש העברה אחת חינמית בכל תחילת חודש.

3. כן, ממירים את הקרן למקבילתה הדולרית SSAC (בבורסת לונדון למשל). ראה מדריך של @littleworm .

כמובן, לא ייעוץ או המלצה.

2. ראה כאן על משיכת כספים מ-IB. לא עשיתי זאת אולם ממה שאני מכיר, ממירים לשקלים ב-IB ומעבירים לבנק שלך. יש העברה אחת חינמית בכל תחילת חודש.
אפרופו משיכת כספים מחשבון הבנק, במידה ומישהו פורץ לי לחשבון, האם הוא יכול לצרף חשבון נוסף ולמשוך את הכסף? אילו צעדים ib נוקטים על מנת למנוע מקרים של הונאה?

אפרופו משיכת כספים מחשבון הבנק, במידה ומישהו פורץ לי לחשבון, האם הוא יכול לצרף חשבון נוסף ולמשוך את הכסף? אילו צעדים ib נוקטים על מנת למנוע מקרים של הונאה?
קודם כל יש 2FA
בנוסף, מ-IB אתה יכול למשוך כסף אך ורק לחשבון אחר שרשום על שמך - כך שאם מישהו פרץ לחשבון הוא לא יכול סתם למשוך לחשבון אחר (אלא אם יש לו אותו שם בדיוק כמו שלך...? או יצר חשבון בנק עם שם מזוייף?)

חוץ מזה, אני מנחש (אבל לא באמת יודע) שיש להם מערכת אבטחה שיודעת לזהות התחברות ממקומות לא טיפוסיים (למשל מדינה אחרת).
הם כותבים על זה כך:

Security Monitoring​

We employ state-of-the-art transaction monitoring systems and maintain a dedicated security team that is responsible for detecting suspicious activity. If an unusual or suspicious transaction is noted, a member of this team may contact you to confirm the validity of the transaction.

מה שבטוח זה שיש שם דרך להגדיר שרק חיבור מ-IP ספציפי שאתה מגדיר יוכל להכנס למערכת (הבעיה עם זה היא שזה לא רלוונטי לרוב האנשים הפרטיים - שאצלם כתובת ה-IP היא לא קבועה).

אם אתה בכל זאת מאוד חושש מתרחיש אימים, אתה יכול לבקש מהם מכשיר פיזי של אותנטיקציה שרק צירוף שלו + הסיסמא שלך יוכל לאפשר כניסה לחשבון.
אם למישהו יש רק אחד מהם (נניח גנב ממך את המכשיר, או גילה את הסיסמא שלך) הוא לא יוכל לפרוץ.

===
בוא נאמר כך - אני אישית משוכנע שהאבטחה שלהם טובה יותר משל כל בנק או בית השקעות ישראלי.

שאלה כללית: מהם הסיכונים שיש בפתיחת חשבון ב-IB ארה"ב
זכורים לי שני מקרים בפורום שמניות שהועברו ל- IB "נעלמו" בדרך
ושרות הלקוחות של IB די נפנף את הפניות.

נכון שהמקרים הסתדרו בסוף. אבל לשים סכום גדול בגוף שלא מחוייב אלי לפי חוקי מדינת ישראל - אותי אישית זה מטריד.

נכון שהמקרים הסתדרו בסוף. אבל לשים סכום גדול בגוף שלא מחוייב אלי לפי חוקי מדינת ישראל - אותי אישית זה מטריד.
נסה להיות מעט יותר אובייקטיבי.

רובנו מבינים שתקרית "שירביט" הבאה באחד מבתי ההשקעות הישראליים היא כנראה רק עניין של זמן בהתחשב בנהלי אבטחת המידע שלהם.

בתסריט אפוקליפטי, אם IB פושטים רגל, מה יקרה למניות איריות שאקנה אצלם דרך בורסה בלונדון?

בתסריט אפוקליפטי, אם IB פושטים רגל, מה יקרה למניות איריות שאקנה אצלם דרך בורסה בלונדון?
תלוי מה הסיבה:
אם התנהלות כלכלית שגויה שלהם גרמה לכך, כל מניה עדיין שייכת לבעליה ופשוט ימכרו את התיק כמו שהוא לברוקר אחר.
אם יפשטו רגל כתוצאה ממעילה, שבה מישהו מבפנים הצליח ליצור לך מצג שווא שאתה מחזיק במניה x אבל בפועל המניה לא באמת הוחזקה ברשותם והכסף הוברח החוצה, אז סביר שלא תראה ממנה יותר מדי.

ללקוח בודד. השאלה שלי הייתה לגבי הסה"כ.
אם ב ib מנוהלים לצורך העניין מאות מיליארדי דולרים (או יותר?), מה יהיה הסכום הכולל שיוחזר בתרחיש קטסטרופה.

אם ב ib מנוהלים לצורך העניין מאות מיליארדי דולרים (או יותר?), מה יהיה הסכום הכולל שיוחזר בתרחיש קטסטרופה.
סביר להניח שהכל.
אני לא מכיר תרחיש שלא הכל הוחזר בסופו של דבר באחזקת ני"ע.

סביר להניח שהכל.
לפי חיפוש קצר דרך IB מנוהלים נכסים במעל 125 מיליארד דולר. אם ניקח מצב קיצון של מעילה שבה כל הנכסים יוצאים מרשותם של IB, אני לא רואה שום תרחיש שבו כל הסכום יוחזר.
זה כמובן מצב קיצון עם סבירות אפסית, אבל לא כדאי אף פעם להניח שב100% מהמקרים המשקיעים יקבלו את הכל או אפילו את רוב השקעותיהם.
אני לא מכיר תרחיש שלא הכל הוחזר בסופו של דבר באחזקת ני"ע.
גם אני לא מכיר, ומקווה שלא נצטרך להכיר בעתיד מקרה כזה.

השאלה שלי הייתה לגבי הסה"כ.
אאל"ט נכון לעכשיו בערך 5 מיליארד ובנוסף אשראי של עוד בערך חצי מזה מהפד.
זה לא כלי שיכול להתמודד עם קריסה כללית של ברוקר גדול בלי חילוץ מהפד.
קראתי איפשהו על הסיפור ברוביןהוד וGME שהם היו קרובים לקריסה בשווי של בערך 3 מיליארד ושבמקרה כזה הSPIC היה מצליח לתפקד.
בנוסף יצא לקרוא על התפקוד שלהם במקרה של מיידוף(שעדיין לא נגמר לגמרי)והבנתי שחלק גדול מהתפקיד שלהם זה לנהל את האירוע ולנסות להגיע לכספים אחרי הנפילה ולא רק להוציא כספים מהקופה שלהם ללקוחות הקצה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H פתיחת חשבון נוסף- ברוקר ארה"ב שוק ההון 7
O פתיחת חשבון באינטרקטיב ארה"ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 20
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
מ פתיחת חשבון בנק זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
Shamran88 פתיחת חשבון IB כאזרח אמריקאי (וישראל) נשוי לישראלית שוק ההון 3
ח פתיחת חשבון בנק בארה"ב - ביקור פיזי בארה"ב שוק ההון 13
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי מרחוק עם ITIN צרכנות פיננסית 0
U פתיחת חשבון אצל הברוקר שוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס לחברה בע"מ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
R פתיחת חשבון מסחר - משלם מס בארה״ב שוק ההון 6
V פתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ב פתיחת חשבון מסחר לזוג מיסים 0
ש פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 8
Y פתיחת חשבון ib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
Y פתיחת חשבון ib לאזרחים אמריקראים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
I פתיחת חשבון בנק וחשבון השקעות לילד? צרכנות פיננסית 2
M פתיחת חשבון השקעה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ת פתיחת חשבון ב IB לילד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
מ פתיחת חשבון בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
צ פתיחת חשבון ב IB, תעודת סל לטווח ארוך ב IB ועוד. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 35
M פתיחת חשבון משותף ומשכנתא נדל"ן 3
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
H פתיחת חשבון נוסף באינטרקטיב והפרדת פעילות שוק ההון 5
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
א שתי שאלות בסיסיות לקראת פתיחת חשבון בניירות ערך שוק ההון 5
P גילוי מרצון לזוג אמריקאי + פתיחת חשבון ב ib מיסים 28
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
Omer Daniel פתיחת חשבון באקסלנס שוק ההון 5
ג פתיחת חשבון בחו"ל לחירום שוק ההון 11
G פתיחת חשבון בנק בארה"ב ללא נוכחות שם צרכנות פיננסית 5
N פתיחת חשבון מסחר באינטראקטיב בתור תושב אירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1