• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מאורח חיים של שורד ומהמר למשקיע איכותי

• פותח הנושא פותח הנושא Mitlabet
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Mitlabet

משתמש רגיל
דירוג
138
שלום לכולם.

אני קורא כאן כשנה ועכשיו חשבתי שהגיע הזמן לשתף.

אני יודע שאני כנראה חריג בנוף כמו שתראו.

אני בן 36 נשוי + ילדים.

נתחיל קודם עם מה שאין.

אין לי ולא הייתה לי תוכנית ארוכת טווח.

אין לי הכשרה או ידע מקצועי, אפילו לא יודע אנגלית.
מאז ותמיד עיקר עיסוקי לא היה בתחומים המועילים מבחינה כלכלית.

התנהגותי הכלכלית הייתה בעיקר של שרידות.
וכן אני אוהב הימורים אבל אני לא קונה לוטו וכדומה (בכל החיים בזבזתי על כך כמה עשרות שקלים) אלא הימורים שאני משכנע את עצמי בשעתם שיש היגיון וסבירות של רווח מעבר לסיכויי ההפסד.

נטייה זו גרמה לי לא פעם הפסדים (במאות אלפי שקלים במצטבר לא כולל מניעת רווח) וכן רווחים כדלהלן.

אני חי ברמת חיים נמוכה יחסית לממוצע אבל יחסית לשכניי וחבריי וכו׳ לא מאד נמוך. (כשהייתי ילד, רמת החיים שלנו היתה נמוכה עוד יותר...).

אין לי עבודה מסודרת בין היתר בגלל חוסר לימודים כנ"ל. (בגילי נראה לי יותר קשה להתחיל מהתחלה) וכן בגלל הגבלות אישיות בסוגי העבודות הרצויות וכמובן בגלל התלבטויות. טרם החלטתי מה כדאי...

בכל אופן אני חי עם אשה וילדים ומאלתר מדי פעם כדי לשרוד. בנוסף חלק מההכנסות הם על חשבונכם (סליחה...) כלומר על חשבון משלם המיסים, נסיונות אילתור קומבינות (חוקיות או על הגבול) על כל מיני קצבאות.

למרות ובגלל הנ''ל, ההוצאות השוטפות (הנמוכות כנ"ל) הם מעבר להכנסות, (צפוי, לא ?) וכשנגמר הכסף בשביל זה יש מוסדות מימון בנקים וכרטיסי אשראי וכו'.

הבעיה שצריך לשלם (וכמובן על הדרך הריביות מגדילות את ההוצאה. גובה הריביות הם בדרך כלל ביחס הפוך לדחיפותם... כשרים בררה החווה מסכים לשלם יותר יקר והבנק במקרה... מסכים לבלות לו רק בעוד יותר יקר).
רק שזה ניתן בתוכנית מחושבת לגלגל גם הרבה (מעשה באחד שנטה למות אוסף את נושיו ואמר להם מעשיו תעבירו ביניכם....) דא עקא שבהרבה מקרים לא הייתי מתוכנן מספיק כחלק מנטייה טבעית או מורגלת לסמוך שבסוף נסתדר -עובדה שאני חי....
היו פעמים שמורת התנהלות קלוקלת זו הביאה את הבנקים וחברות האשראי לסגור את הברזים ובד"כ כשזה מגיע זה מגיע בסחרור עד שהיו מקרים - נדירים אמנם - שלא היה לי מצרכי מזון בסיסיים (לחם לדוגמא) להביא לילדים (זה מאד קשה נפשית....).

מה שכן עשיתי זה בעיקר עיסוק בנדלן. לדוגמא קניתי דירה מקבלות שהסכים לתנאים של 20/80 שילמתי 20% כאשר גם מתוך זה רק חלק קטן מהון עצמי ובהמשך לקראת המסירה מכרתי ברווח.

בעיקרון עסקאות מסוג זה יכולות להיות רווחיות מאד אלא שבמקרה זה שאין לי אפשרות להשלים את העיסקה ואני חייב לסמוך על קונה הבא, שולי הרווח יורדים כי אני חייב להתפשר וכן בגלל מס שבח לדוגמא ועוד. (עשיתי עוד דברים שהפסידו אבל אלו הדוגמאות המוצלחות).

ובכל זאת שולי הרווח הקטנים הספיקו לכסות את ההלוואות שהצטברו מהשוטף ולהשאיר הון עצמי לסיבוב הבא.

אני נשמע עד עכשיו גרוע מדי אבל הגלגל מסתובב.
ובכן נכון להיום:
יש לי דירה במחיר למשתכן ששוייה המשוער כיום כ1.55 (לא ניתן למכור עד עוד 4 שנים).
הדירה מושכרת ב2.7 ואני עצמי שוכר בעיר אחרת ב 3 כך שההפרש כ700 ש''ח לרעתי. (לא טעיתי בחשבון אבל במצב של שוכר ומשכיר יש פערים...).

על הדירה הנ''ל יש משכנתא של כ800,000 ₪

בנוסף אני אמור לקבל בקרוב (חודש/יים) כ 700,000 ₪ נטו ממכירת דירה אחרת אחרי סילוק המשכנתא (האחרת) ושאר תשלומים.

בנוסף אני אמור לקבל מרשות המיסים כ 120,000 ₪ יתרה של מכירת דירה אחרת שמתעכבת בגלל דרישה של מס שבח (לדעתי בגלל רשלנות של הרו"ח).

יש לי עוד זכות בקרקע חקלאית (הפסד של 220,000 כולל מס רכישה לא כולל ריביות וכו') וכן חובות אבודים מגובים בצקים שמשווים כנראה אחוז בודד מערכו בסכום של כ150,000 ₪).

כנגד יש לי גם חובות (רובם הגדול לא "אבודים"...) לא כולל המשכנתא הסכם של 800,000 בסכום כולל של 350,000 ₪ מתוכם כ70% לבנקים.

אני מנסה לעלות על דרך חדשה או לשנות פרטים מתוך הדרך שבה אני צועד כדי לחיות בפחות לחץ בתקופות שצריך להחזיר תשלומים שאין וכן כדי לצבור רכוש....

נ.ב. השקעות בבורסה התנסיתי בעבר בהזדמנויות שונות בתור הימורים ואכן כצפוי מיעוטם הרוויחו רובם הפסידו.

לא הבנתי, מה ההתלבטות?
סיפור מאוד מורכב.
נראה שאתה צריך לשנות את ההתנהלות הכלכלית שלך מהיסוד על מנת לשנות את מצבך

לפני שתהיה משקיע, או משקיע איכותי, אתה צריך לסגור את כל החובות שלך. אין טעם לבצע השקעה(עם איזה כסף?) שאתה משלם ריביות גבוהות מהתשואה הצפויה על ההשקעה.

אני בן 36 נשוי + ילדים.
כמה ילדים? מה ההכנסות החודשיות שלך ושל אשתך (בלי הנדל"ן)? מה ההוצאות החודשיות?
בכל אופן אני חי עם אשה וילדים ומאלתר מדי פעם כדי לשרוד. בנוסף חלק מההכנסות הם על חשבונכם (סליחה...) כלומר על חשבון משלם המיסים, נסיונות אילתור קומבינות (חוקיות או על הגבול) על כל מיני קצבאות.
אז מאיפה היה לך כסף לדירה הראשונה ולדירה למשתכן? אנחנו עוד פעם מדברים על חרדי וגמ"ח?
מי הסכים לתת לך משכנתא כזאת עם ערמת החובות שלך וחיים על קיצבאות?
בקיצור, זה אחד הסיפורים המוזרים שנתקלתי בהם, אני לא מצליחה להבין איך הגעת מעוני והשרדות לשתי דירות. אין כאן רצף הגיוני בעלילה...

שלום לכולם.

אני קורא כאן כשנה ועכשיו חשבתי שהגיע הזמן לשתף.

אני יודע שאני כנראה חריג בנוף כמו שתראו.

אני בן 36 נשוי + ילדים.

נתחיל קודם עם מה שאין.

אין לי הכשרה או ידע מקצועי, אפילו לא יודע אנגלית.
מאז ותמיד עיקר עיסוקי לא היה בתחומים המועילים מבחינה כלכלית.

התנהגותי הכלכלית הייתה בעיקר של שרידות.
וכן אני אוהב הימורים אבל אני לא קונה לוטו וכדומה (בכל החיים בזבזתי על כך כמה עשרות שקלים) אלא הימורים שאני משכנע את עצמי בשעתם שיש היגיון וסבירות של רווח מעבר לסיכויי ההפסד.

נטייה זו גרמה לי לא פעם הפסדים (במאות אלפי שקלים במצטבר לא כולל מניעת רווח) וכן רווחים כדלהלן.

אני חי ברמת חיים נמוכה יחסית לממוצע אבל יחסית לשכניי וחבריי וכו׳ לא מאד נמוך. (כשהייתי ילד, רמת החיים שלנו היתה נמוכה עוד יותר...).

אין לי עבודה מסודרת בין היתר בגלל חוסר לימודים כנ"ל. (בגילי נראה לי יותר קשה להתחיל מהתחלה) וכן בגלל הגבלות אישיות בסוגי העבודות הרצויות וכמובן בגלל התלבטויות. טרם החלטתי מה כדאי...

למרות ובגלל הנ''ל, ההוצאות השוטפות (הנמוכות כנ"ל) הם מעבר להכנסות, (צפוי, לא ?) וכשנגמר הכסף בשביל זה יש מוסדות מימון בנקים וכרטיסי אשראי וכו'.

הבעיה שצריך לשלם (וכמובן על הדרך הריביות מגדילות את ההוצאה. גובה הריביות הם בדרך כלל ביחס הפוך לדחיפותם... כשרים בררה החווה מסכים לשלם יותר יקר והבנק במקרה... מסכים לבלות לו רק בעוד יותר יקר).
רק שזה ניתן בתוכנית מחושבת לגלגל גם הרבה (מעשה באחד שנטה למות אוסף את נושיו ואמר להם מעשיו תעבירו ביניכם....) דא עקא שבהרבה מקרים לא הייתי מתוכנן מספיק כחלק מנטייה טבעית או מורגלת לסמוך שבסוף נסתדר -עובדה שאני חי....
היו פעמים שמורת התנהלות קלוקלת זו הביאה את הבנקים וחברות האשראי לסגור את הברזים ובד"כ כשזה מגיע זה מגיע בסחרור עד שהיו מקרים - נדירים אמנם - שלא היה לי מצרכי מזון בסיסיים (לחם לדוגמא) להביא לילדים (זה מאד קשה נפשית....).

מה שכן עשיתי זה בעיקר עיסוק בנדלן. לדוגמא קניתי דירה מקבלות שהסכים לתנאים של 20/80 שילמתי 20% כאשר גם מתוך זה רק חלק קטן מהון עצמי ובהמשך לקראת המסירה מכרתי ברווח.

בעיקרון עסקאות מסוג זה יכולות להיות רווחיות מאד אלא שבמקרה זה שאין לי אפשרות להשלים את העיסקה ואני חייב לסמוך על קונה הבא, שולי הרווח יורדים כי אני חייב להתפשר וכן בגלל מס שבח לדוגמא ועוד. (עשיתי עוד דברים שהפסידו אבל אלו הדוגמאות המוצלחות).

ובכל זאת שולי הרווח הקטנים הספיקו לכסות את ההלוואות שהצטברו מהשוטף ולהשאיר הון עצמי לסיבוב הבא.

אני נשמע עד עכשיו גרוע מדי אבל הגלגל מסתובב.
ובכן נכון להיום:
יש לי דירה במחיר למשתכן ששוייה המשוער כיום כ1.55 (לא ניתן למכור עד עוד 4 שנים).
הדירה מושכרת ב2.7 ואני עצמי שוכר בעיר אחרת ב 3 כך שההפרש כ700 ש''ח לרעתי. (לא טעיתי בחשבון אבל במצב של שוכר ומשכיר יש פערים...).

בנוסף אני אמור לקבל בקרוב (חודש/יים) כ 700,000 ₪ נטו ממכירת דירה אחרת אחרי סילוק המשכנתא (האחרת) ושאר תשלומים.

בנוסף אני אמור לקבל מרשות המיסים כ 120,000 ₪ יתרה של מכירת דירה אחרת שמתעכבת בגלל דרישה של מס שבח (לדעתי בגלל רשלנות של הרו"ח).

יש לי עוד זכות בקרקע חקלאית (הפסד של 220,000 כולל מס רכישה לא כולל ריביות וכו') וכן חובות אבודים מגובים בצקים שמשווים כנראה אחוז בודד מערכו בסכום של כ150,000 ₪).

כנגד יש לי גם חובות (רובם הגדול לא "אבודים"...) לא כולל המשכנתא הסכם של 800,000 בסכום כולל של 350,000 ₪ מתוכם כ70% לבנקים.

אני מנסה לעלות על דרך חדשה או לשנות פרטים מתוך הדרך שבה אני צועד כדי לחיות בפחות לחץ בתקופות שצריך להחזיר תשלומים שאין וכן כדי לצבור רכוש....

נ.ב. השקעות בבורסה התנסיתי בעבר בהזדמנויות שונות בתור הימורים ואכן כצפוי מיעוטם הרוויחו רובם הפסידו.
מעריך את השיתוף,
הישרת מבט למציאות כמו שהיא, ואני בטוח שהאמת שלך תעזור לך לעלות על דרך המלך!

תודה על התגובות.
לא הבנתי, מה ההתלבטות?
סיפור מאוד מורכב.
נראה שאתה צריך לשנות את ההתנהלות הכלכלית שלך מהיסוד על מנת לשנות את מצבך.
נראה שנצרך יותר מידע על עשה טוב ולא רק על סור מרע.
בכל מקרה תודה ולשם כך פתחתי כאן.

כמה ילדים?
רק בשבילך לא כתבתי. אני התרשמתי כבר מהשקפתך השלילית על רבוי ילודה באופן כללי ובבית אב בודד באופן פרטי.

למרות שלדעתי האישית משפחה אחת שמגדלת הרבה ילדים ההוצאה קטנה פר ילד מאשר אם הם מפוזרים למשפחות שונות.
ובנוסף אני לא רואה בקצבת ילדים וכו' למשפחה מרובת ילדים גלריית יתר מהכלל לעומת משפחה מעוטת ילדים שכן הקצבה לילד וההורים הם האפוטרופוסים.
מי הסכים לתת לך משכנתא כזאת עם ערמת החובות שלך וחיים על קיצבאות?
ובכן בנקים אינם רואים בקצבאות משהו שלילי וקצבה קבועה נחשבת כהכנסה לגבי משכנתא.
בנוסף בדיוק למקרים כאלה ישנם יועצי משכנתאות.
בנוסף חלק מהחובות נלקחו אחרי המשכנתא.

נערך לאחרונה ב:
לפני שתהיה משקיע, אתה צריך לסגור את כל החובות שלך. אין טעם לבצע השקעה שאתה משלם ריביות גבוהות מהתשואה הצפויה על ההשקעה.
הגיון ברור ובכל זאת החישוב צריך להיות כללי ואף אם על חלק מהכסף או לחלק מהזמן הריבית יקרה עדיין זה משתלם ככל שלא ניתן לחלק את ההשקעה בכל רגע.

נכון להיום חוץ המשכנתא הריביות הישירות שאני משלם הם על 2 הלוואות בנקאיות אחת זולה פריים + 0.5 בכפוף לעמידה בתנאים מסוימים. ואחת הלוואה לטווח קצר (בלון) של כמה חודשים בכ 7% ובנוסף על מסגרות העו"ש בריבית מאד יקרה אבל סכום קטן יחסית (כ 160 ₪ לחודש)
ככלל רוב ההלוואות היקרות נלקחו לטווחים קצרים ביותר.

רק בשבילך לא כתבתי. אני התרשמתי כבר מהשקפתך השלילית על רבוי ילודה
:>
למרות שלדעתי האישית משפחה אחת שמגדלת הרבה ילדים ההוצאה קטנה פר ילד מאשר אם הם מפוזרים למשפחות שונות.
גם לדעתי, הנה נקודת הסכמה אחת.
בכן בנקים אינם רואים בקצבאות משהו שלילי וקצבה קבועה נחשבת כהכנסה לגבי משכנתא.
נכון, אבל מדבריך אפשר להבין שבקושי היה כסף להישרדות וככל הידוע לי לגבי משכנתא מהבנק - הם לא ממהרים לתת למי שרובצים עליו חובות גדולים ובטח לא נותנים משכנתא כ"כ גבוהה.

נ.ב. בלי קשר לתוכן, כשאתה כותב - כדאי לעבור על המילים לפני השליחה. יש לך כנראה מתקן אוטומטי בטלפון ויוצאות לך מילים לא קשורות שלפעמים קשה להבין
לאיזו מילה התכוונת במקור. למשל
בנוסף חלק מהצוות נלקחו אחרי המשכנתא.

נכון, אבל מדבריך אפשר להבין שבקושי היה כסף להישרדות וככל הידוע לי לגבי משכנתא מהבנק - הם לא ממהרים לתת למי שרובצים עליו חובות גדולים ובטח לא נותנים משכנתא כ"כ גבוהה.
הבנקים לא יודעים הכל. בנוסף לא כל התקופות היו שוות ובתקופה טובה יותר ניצלתי את ההזדמנות.
נ.ב. בלי קשר לתוכן, כשאתה כותב - כדאי לעבור על המילים לפני השליחה. יש לך כנראה מתקן אוטומטי בטלפון ויוצאות לך מילים לא קשורות שלפעמים קשה להבין.
צודקת. אנסה לנטרל את המתקן.

התכוונתי החובות (ולא :הצוות).

אוקיי, אחרי שיושבו התמיהות, הייתי רוצה לדעת אם פתחת את השרשור כדי להציג את ההתקדמות שלך או כי אתה רוצה מאיתנו חשיבה משותפת.
אם זה הראשון - אשמח מאד לראות את ההתפתחויות.
אם זה השני - הייתי פותחת בשאלה למה אתה חושב שאין לך תכניות ארוכות טווח? יש לך ילדים ואתה בטח רוצה לדאוג להם גם לעתיד, לא כך?

אוקיי, אחרי שיושבו התמיהות, הייתי רוצה לדעת אם פתחת את השרשור כדי להציג את ההתקדמות שלך או כי אתה רוצה מאיתנו חשיבה משותפת.
גם וגם
אם זה הראשון - אשמח מאד לראות את ההתפתחויות.
ובכן בעקבות עליית מחירי הנדלן בארץ. קניתי דירה ב-10/20 בתשלום הון עצמי קטן, מכרתי אותה ברווח נטו (אחרי מדדים וגניבות ותיווך וכו' ומסים) שאני אמור לקבל בקרוב של כ 300,000 ₪

כמו כן באותו שעה קניתי דירה במחיר למשתכן והרווחתי עליה על הנייר עד עכשיו (לא כולל הוצאות בגין מכירה עתידית) משוער לפחות כ350,000 ₪

בין לבין השקעתי בבורסה סכום שהיה לי באופן זמני עם מינוף והרווחתי כ23,000 ₪ נטו (אחרי מס).

את רוב הנתונים האלו כבר כתבתי בפוסט הארוך אבל אני מציין שבתקופה האחרונה אני לא עושה טעויות גדולות אך הקושי העיקרי הוא הנזילות והתימרון.
אם זה השני - הייתי פותחת בשאלה למה אתה חושב שאין לך תכניות ארוכות טווח? יש לך ילדים ואתה בטח רוצה לדאוג להם גם לעתיד, לא כך?
יש לי רצונות ארוכי/ות טווח אבל עדיין לא תוכניות.

בתקופה של ריבית אפסית, מינוף גבוה ושוק נדל"ן שעלה בלי פרופורציות הצלחת במקרה לעשות הכנסות יפות. אבל ברגע שהכסף מתייקר והתשואה יורדת לא תוכל להמשיך בטקטיקה שלך לאורך זמן. בלי לייצר לך מקור הכנסה יציב וקבוע מעבודה אתה תישאר בסוף בלי כלום ועם חובות שלא תוכל להחזיר.

נראה שפותח השרשור מנסה לעשות את ה"מכה", מחפש כסף מהיר.
בד"כ, התוצאות של התנהלות כזאת היא לא טובה, בלשון המעטה, כמו שפות"ש חווה על בשרו.

אין לי הרבה מה ליעץ לך.
דבר אחד, אני מעריך את היכולת להפתח ולכתוב בגילוי לב על מסכת חיים כלכלית לא מחמיאה במיוחד..
רוב האנשים יבואו לכאן עם סיפורי ההצלחות.

ובכל אופן,
נשמע שרכשת נסיון בעולם הנדל"ן, זה הנכס שלך.
אולי תנסה לקחת את זה למקום של השקעות יותר סולידיות ויציבות כמו השכרת הנכסים (ולמצוא נכסים אופטימליים למטרה הזו) מאשר לרדוף אחרי "פליפים" והתעשרות מהירה?

אין לי הרבה מה ליעץ לך.
דבר אחד, אני מעריך את היכולת להפתח ולכתוב בגילוי לב על מסכת חיים כלכלית לא מחמיאה במיוחד..
רוב האנשים יבואו לכאן עם סיפורי ההצלחות.

ובכל אופן,
אולי תנסה לקחת את זה למקום של השקעות יותר סולידיות ויציבות כמו השכרת הנכסים (ולמצוא נכסים אופטימליים למטרה הזו) מאשר לרדוף אחרי "פליפים" והתעשרות מהירה?
חשוב לי רק להדגיש שפליפים זאת לא התעשרות מהירה.
מי שמסתכל על מסחר כהתעשרות מהירה בדר"כ מפסיד את המכנסיים וגם את התחתונים.

אין לי הרבה מה ליעץ לך.

ובכל אופן,
תודה. אני חושב על זה אולי עסק כלשהו (שכיר/עצמאי) בתחום זה שלא מצריך לימודים נוספים בתחומים אחרים. עדיין מחפש. יש הצעה ?
אני לא לוקח סיכונים בגדול, רק סיכונים על הנזילות מה שגם מוריד את רמות הרווח. (ובהתאם בסביבת ריבית גבוהה יותר מוריד לאפס או פחות).
בשביל השכרת נכסים צריך יותר הון עצמי או להסתפק ברווח קטן יחסית.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 22
ו ממה חיים סטודנטים? אוף טופיק 33
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S קביעת מרכז חיים מבחינת מס הכנסה מיסים 6
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
M רמת חיים אוף טופיק 26
S מילואים , המצב בצפון וביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
השמח בחלקו מס ירושה לאזרחים אמריקאים: ביטוח חיים ופרובייט מיסים 8
ריש-לקיש מיקם מקצועות לא רווחים כפילוסופית חיים לגיטימית ברוח הבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 135
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 84
M החלפת ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 5
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
S ביטוח חיים עם תשלום קבוע ל 15 שנים או לא צרכנות פיננסית 12
S ביטוח חיים עבור משכנתא עתידית נדל"ן 3
ישראלי מצוי הגשת קורות חיים -בעל מגבלות רפואית התפתחות אישית 0
מ הוכחת מרכז חיים ביישוב מזכה - מס הכנסה מיסים 19
Shnizelia קורות חיים באנגלית או בעברית? התפתחות אישית 9
S ביטוח חיים צרכנות פיננסית 9
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
ח ביטוח חיים קהילתי - חייבת לשתף צרכנות פיננסית 238
B משכנתא ללא ביטוח חיים פוסטים מאיכות נמוכה 17
C קורות חיים התפתחות אישית 28
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
ח יומן חיים יומני מסע אישיים 94
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
unrealx התייעוץ - ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 8
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
M ביטוח חיים פרטי - חובה או שקר? צרכנות פיננסית 31
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
A ערב משלם ללקיחת משכנתא לדירה- ביטוח חיים וכדאיות נדל"ן 9
I העברת הקלת מס (ביטוח חיים) בין בני זוג מיסים 7
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
ל ביטוח חיים בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
נגב מחשבות על תכנון ארוך טווח - ביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
שם משתמש בעייתי פוליסת ביטוח חיים משולב חיסכון - יש הגיון במוצר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
שם משתמש בעייתי קרנות עם דמי ניהול אפסיים? ממה הם חיים? שוק ההון 10
M ביטוח חיים בחברה אמריקאית לישראלים צרכנות פיננסית 2
Y האם יש סיבה להמשיך את הביטוח חיים? צרכנות פיננסית 4
O פוליסת ביטוח חיים שהופסקה אחרי מעברת חברות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה