• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס)

• פותח הנושא פותח הנושא גיא3435
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל זה אמור להוסיף ל VT עוד תשואה שנתית ממוצעת
זה לא יוסיף תשואה ל-VT, כמובן. זה אולי ישפיע על תשואת התיק שלך.
העניין הוא כזה- כל המניות ב-VGT ובנאסדק 100 כלולות כבר ב-VT, כלומר רכישה שלהן לא תגדיל פיזור, אלא רק תתן להם משקל יתר.
לגיטימי שתחליט לתת יותר משקל למניות טכנולוגיה, לדוגמה (אבל תחשוב טוב על השיקולים שלך, זה שזה עלה בעבר עלול להיות דווקא אינדיקציה הפוכה). אבל מתן משקל יתר פירושו שתחזיק מניות מסויימות מעבר למשקל השוק שלהן. אין שום הגיון להחזיק את (נניח) אמזון מעבר למשקל השוק שלה דרך VGT, ובנוסף להחזיק אותה מעבר למשקל השוק שלה דרך נאסד"ק 100. זה סתם להחזיק את אמזון בדרכים שונות.
תחליט (אם ולמה) לאילו ניירות/סקטורים אתה רוצה לתת משקל יתר וכמה, ותמצא את הנייר/ות שיענו על הצרכים שלך. לבחור ניירות שונים עם חפיפה גבוהה זה סתם מסורבל ומייקר (וגן מצביע על עשיית דברים בלי להבין אותם, שזה לא סימן טוב).

זה לא יוסיף תשואה ל-VT, כמובן. זה אולי ישפיע על תשואת התיק שלך.
העניין הוא כזה- כל המניות ב-VGT ובנאסדק 100 כלולות כבר ב-VT, כלומר רכישה שלהן לא תגדיל פיזור, אלא רק תתן להם משקל יתר.
לגיטימי שתחליט לתת יותר משקל למניות טכנולוגיה, לדוגמה (אבל תחשוב טוב על השיקולים שלך, זה שזה עלה בעבר עלול להיות דווקא אינדיקציה הפוכה). אבל מתן משקל יתר פירושו שתחזיק מניות מסויימות מעבר למשקל השוק שלהן. אין שום הגיון להחזיק את (נניח) אמזון מעבר למשקל השוק שלה דרך VGT, ובנוסף להחזיק אותה מעבר למשקל השוק שלה דרך נאסד"ק 100. זה סתם להחזיק את אמזון בדרכים שונות.
תחליט (אם ולמה) לאילו ניירות/סקטורים אתה רוצה לתת משקל יתר וכמה, ותמצא את הנייר/ות שיענו על הצרכים שלך. לבחור ניירות שונים עם חפיפה גבוהה זה סתם מסורבל ומייקר (וגן מצביע על עשיית דברים בלי להבין אותם, שזה לא סימן טוב).
אני מתיחס לכל קרן בנפרד ובלי קשר לאחרות.. אם אחת הביאה 6% בשנה והשניה הביאה 10% זה עשוי להגדיל את תשואת התיק לטווח ארוך להוסיף את הקרן השניה...
למה אתה חושב שאני עושה דברים בלי להבין? ולהבין מה בדיוק?

אפשר להתיחס גם ככה רק לתשואת העבר... וזה מה שאני עושה.. אף אחד לא חיקה לי שאכנס כדי לקרוס.. אין לי סיבה באמת לחשוב שהם לא ימשיכו לעשות 10 או 9 ממוצע בשנה

אם אחת הביאה 6% בשנה והשניה הביאה 10% זה עשוי להגדיל את תשואת התיק לטווח ארוך להוסיף את הקרן השניה...
באותה המידה שזה עשוי להקטינו.
אפשר להתיחס גם ככה רק לתשואת העבר
עדיף שלא.
אין לי סיבה באמת לחשוב שהם לא ימשיכו לעשות 10 או 9 ממוצע בשנה
יש הרבה.

אני מתיחס לכל קרן בנפרד ובלי קשר לאחרות.. אם אחת הביאה 6% בשנה והשניה הביאה 10% זה עשוי להגדיל את תשואת התיק לטווח ארוך להוסיף את הקרן השניה...
אבל כל מדד או קרן הם בסך הכל סל של מניות. הם לא ישויות מובחנות.
אחזור על הדוגמה- אם אפל+גוגל עשו 60%, ואפל לבד עשתה 100%, אז הגיוני להחזיק גם אפל+גוגל וגם אפל? אני מקווה שברור שזה נונסנס. אתה יכול להחליט שצריך להגדיל את המשקל של אפל, אבל זה חסר משמעות להחזיק גם אפל+גוגל וגם אפל (או, חזרה לנמשל, נאסד"ק 100 וVGT, ועוד בנוסף לVT).

אבל כל מדד או קרן הם בסך הכל סל של מניות. הם לא ישויות מובחנות.
אחזור על הדוגמה- אם אפל+גוגל עשו 60%, ואפל לבד עשתה 100%, אז הגיוני להחזיק גם אפל+גוגל וגם אפל? אני מקווה שברור שזה נונסנס. אתה יכול להחליט שצריך להגדיל את המשקל של אפל, אבל זה חסר משמעות להחזיק גם אפל+גוגל וגם אפל (או, חזרה לנמשל, נאסד"ק 100 וVGT, ועוד בנוסף לVT).
מדד זה לא סיכון כמו שמניה בודדת זה סיכון

בכל אופן vt עולה לאט מידי וזה סיכון שאני מוכן לקחת

נערך לאחרונה ב:
באותה המידה שזה עשוי להקטינו.

עדיף שלא.

יש הרבה.

לטווח ארוך אני מניח שזה יעל כמו בעבר כמו שאני מניח ש vt תעלה
למה ששתיהן לא ימחקו לחלוטין?
ואין לי ממש סיבה לחשוב אני לא רואה את העתיד
רק את העבר אני יכול לראות ובנתיים אחרי כל ירידה הגיעה עליה גדולה יותר

לטווח ארוך אני מניח שזה יעל כמו בעבר כמו שאני מניח ש vt תעלה
יעלה ברור שכן, ההנחה שיעלה בדיוק באותם אחוזים כמו בעבר היא שגויה.
למה ששתיהן לא ימחקו לחלוטין?
אם 2 מדדים כה מרכזיים ימחקו ואללה שמע יש גם סיכוי טוב שאתה תמחק ואז הכסף שלך יהיה הדאגה האחרונה שלך.

יעלה ברור שכן, ההנחה שיעלה בדיוק באותם אחוזים כמו בעבר היא שגויה.

אם 2 מדדים כה מרכזיים ימחקו ואללה שמע יש גם סיכוי טוב שאתה תמחק ואז הכסף שלך יהיה הדאגה האחרונה שלך.
בסדר, אני לוקח סיכון שמניות טכנולוגיות יעלו יותר. vt עולה לאט מידי ואני מוכן לקחת את הסיכון הזה לטווח של 20-30 שנים

יש מעל 80% חפיפה, משמע הסנופי מכיל מעל 80 חברות שקיימות בנסדק100
הנסדק 100 הוא כ 15%-20% מהסנופי
אז אפשר לקרוא לזה פיזור מסויים לא?

אם יש מדדים אחרים של מניות שאפשר לפזר בהם יותר טוב את הכסף יחד עם vt אשמח לדעת

כמובן אני לא מחפש המלצות וכו.. רק דעה אישית של אנשים פה

אם יש מדדים אחרים של מניות שאפשר לפזר בהם יותר טוב את הכסף יחד עם vt אשמח לדעת
אנסה שוב- אתה לא מגדיל פיזור מעבר לVT. כל המניות שאתה מחזיק דרך הקרנות/מדדים האחרים, אתה מחזיק גם ככה דרך VT.
מה שאתה עושה הוא לא פיזור, אלא שינוי ממשקל השוק. כלומר, אתה בוחר להקטין את אחוז ההחזקה שלך בחלק מהמניות, ולהגדיל את ההחזקה שלך באחרות.
זה לגיטימי, אבל קודם כל תבין שזה מה שאתה עושה. אם החלטת לעשות את זה, תחליט איזה סקטור/מניות אתה רוצה להחזיק יותר (על חשבון האחרים), תמצא את מה שעונה על הרצון הזה ותקנה ממנו. כרגע אתה סתם אוסף ניירות בלי להבין מה אתה עושה, וסביר שזה יעלה לך הרבה כסף לטווח הארוך.

אז אפשר לקרוא לזה פיזור מסויים לא?
ישנם כמה סוגים של פיזורים בסוגי הנכסים, המדינות, מקום שמירת ההון ועוד...
במקרה הזה, זה ההיפך מפיזור, זאת חפיפה, מה שהיא מייצרת בפועל זאת "הדגשה" (משקל עודף) על המדד המוכל (שזה הנסדק)
עכשיו השאלות הן כאלה, האם מספיק 100 חברות לפיזור, יתכן וכן
האם הטייה סקטוריאלית של מניות טכנולוגיה (מעל 60% מהנסדק) שהשיגה אלפא על הסנופי ב 20 שנה (בערך) האחרונות תימשך לנצח? לא ניתן לדעת
עוד שאלה היא, עד כמה מניה כושלת אחת מתוך 100 או 500 משפיעה על הקרן, בנסדק מאוד משמעותי, בסנופי פחות, ב VT - כמעט ולא

אנסה שוב- אתה לא מגדיל פיזור מעבר לVT. כל המניות שאתה מחזיק דרך הקרנות/מדדים האחרים, אתה מחזיק גם ככה דרך VT.
מה שאתה עושה הוא לא פיזור, אלא שינוי ממשקל השוק. כלומר, אתה בוחר להקטין את אחוז ההחזקה שלך בחלק מהמניות, ולהגדיל את ההחזקה שלך באחרות.
זה לגיטימי, אבל קודם כל תבין שזה מה שאתה עושה. אם החלטת לעשות את זה, תחליט איזה סקטור/מניות אתה רוצה להחזיק יותר (על חשבון האחרים), תמצא את מה שעונה על הרצון הזה ותקנה ממנו. כרגע אתה סתם אוסף ניירות בלי להבין מה אתה עושה, וסביר שזה יעלה לך הרבה כסף לטווח הארוך.
כן, הבנתי כבר מקודם שזה לא פיזור
למה שזה יעלה לי יותר כסף? שיהן עולות 0.1% לשנה ואני משלם גם ככה חודשי לכל התיק

ישנם כמה סוגים של פיזורים בסוגי הנכסים, המדינות, מקום שמירת ההון ועוד...
במקרה הזה, זה ההיפך מפיזור, זאת חפיפה, מה שהיא מייצרת בפועל זאת "הדגשה" (משקל עודף) על המדד המוכל (שזה הנסדק)
עכשיו השאלות הן כאלה, האם מספיק 100 חברות לפיזור, יתכן וכן
האם הטייה סקטוריאלית של מניות טכנולוגיה (מעל 60% מהנסדק) שהשיגה אלפא על הסנופי ב 20 שנה (בערך) האחרונות תימשך לנצח? לא ניתן לדעת
עוד שאלה היא, עד כמה מניה כושלת אחת מתוך 100 או 500 משפיעה על הקרן, בנסדק מאוד משמעותי, בסנופי פחות, ב VT - כמעט ולא

אני מוכן לקחת סיכון על מניות טכנולוגיה ב 2018 למשך 20 שנים
Vt עולה לאט מידי בשבילי
ועדיין לא השקעתי ב voo אני עוד חושב על זה

אם זה טוב או רע? רק הזמן יגיד...

אני מוכן לקחת סיכון על מניות טכנולוגיה ב 2018 למשך 20 שנים
רמת הסיכון שמשקיע לוקח על עצמו צריכה להיות מקובלת גם בשוק דובי
אם אתה תעמוד בזה גם ברגעים קשים, יתכן שתתוגמל באלפא
מה שחשוב לזכור זה שמה שהיה - היה
מניות בכלליות בעלות תוחלת חיובית, לא סקטור מסויים בפני עצמו
אם אתה חוזה עתיד ורוד לטכנולוגיה (כמעט "בלבד") אז בהצלחה
פיזור סקטוריאלי (כמו בסנופי) מאפשר לקחת מספר הימורים קטנים על כלל הסקטורים מאשר הימור אחד גדול על סקטור אחד

רמת הסיכון שמשקיע לוקח על עצמו צריכה להיות מקובלת גם בשוק דובי
אם אתה תעמוד בזה גם ברגעים קשים, יתכן שתתוגמל באלפא
מה שחשוב לזכור זה שמה שהיה - היה
מניות בכלליות בעלות תוחלת חיובית, לא סקטור מסויים בפני עצמו
אם אתה חוזה עתיד ורוד לטכנולוגיה (כמעט "בלבד") אז בהצלחה
פיזור סקטוריאלי (כמו בסנופי) מאפשר לקחת מספר הימורים קטנים על כלל הסקטורים מאשר הימור אחד גדול על סקטור אחד
מה זה אומר תתוגמל באלפא?

לדעתי יש עתיד שהוא מעבר לממוצע במניות טכנולוגיה.
אם הן יקרסו עוד 20 שנה אז אכלתי אותה... בכל אופן אני לא הולך להוציא את הכסף אלה רק מתכוון להזרים עוד בזמן הזה
עוד 10 -15 שנה כשהתאריך יתקרב אני אעשה חישוב מסלול מחדש

תשואה עודפת - מעל תשואת השוק
בנתיים אני רק בהפסד אבל ככה זה בורסה לפעמים עולים ולפעמים יורדים.. כנראה עשיתי טעות שנכנסתי עם יותר מידי כסף בהתחלה אבל לטווח של עוד 20 שנה פחות משנה מה קרה בשבועיים האחרונים

כנראה עשיתי טעות שנכנסתי עם יותר מידי כסף בהתחלה
אם אתה ממשיך לחוות את הכאב ותוך כדי לדעת שצריך סבלנות של 20 שנה, זאת לא טעות - זה חישול ענק
ישנם משקיעים שפחות מאופקים ממך וכבר מזמן היו חושבים איך לצאת

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם אתה ממשיך לחוות את הכאב ותוך כדי לדעת שצריך סבלנות של 20 שנה, זאת לא טעות - זה חישול ענק
ישנם משקיעים שפחות מאופקים ממך וכבר מזמן היו חושבים איך לצאת

לא הייתי נכנס אם הייתי פוחד מירידות... ברור לא שלא בטוח אצליח למצוא נקודה אופטימלית שהיא שיא השפל אבל זה כעדיין לא אומר שההשקעה גרועה לטווח רחוק

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D קרנות ישראליות מחקות סנופי - מדוע אין אחת שהוקמה לפני 2012-2013? שוק ההון 15
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 521
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה