• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקראת משבר חוקתי

• פותח הנושא פותח הנושא מדען
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איזה כיף game on, בו ניקח נפרק ונרכיב מחדש.
.
אני מאמין בנתוני תעסוקה ממשלתיים
נתוני סקר כוח אדם למ"ס

1. כבר היום הציבור החרדי עומד על יותר מ67 אחוז תעסוקה... וכל מי שמסתכל בנתוני תעסוקה בעשר שנים האחרונות רואה כאן שינוי מגמה מקצה לקצה, ללכת ולומר שהציבור החרדי יהיה בעתיד בדיוק מו שהיה בעבר, זה בעייני אג'נדה ולא הסתכלות מקצועית אובייקטיבית...

בו נתחיל בסקר תעסוקה של הכנסת בנושא חרדים(לינק).
נתונים יבשים:
אוקטובר-דצמבר 2021
גברים חרדיםגברים יהודים שאינם חרדיםנשים חרדיותנשים יהודיות שאינם חרדיות
מועסקים במשרה מלאה31%76%37%59%
מועסקים בחלקיות משרה19%11%44%24%
לא מועסקים50%13%19%17%
סהכ100%100%100%100%

2 נקודות שזועקות לשמים. 1. כמות הגברים החרדיים שלא מועסקים + מועסקים חלקית כמעט 70% מול 24% בקרב גברים לא חרדים. וגם אצל נשים לא מועסקים + חלקיות משרה 63% חרדיות מול 41% לא חרדיות.

בו נמשיך, במה הציבור החרדי עוסק? כמה הוא מרוויח ביחס למקבילו הלא חרדי?

גברים חרדיםגברים יהודים שאינם חרדיםנשים חרדיותנשים יהודיות שאינם חרדיות
הכנסה ממוצעת לחודש895715988690810410
הכנסה חציונית לחודש75151250856778326

המשכורת של גברים חרדים הינה נמוכה ב 45% מול גברים יהודים שאינם חרדים. המצב אצל נשים משמעותית יותר טוב נמוך רק ב 32%. אבל למה?בטח יש גזענות... בגץ מונע מהחברה החרדית לנצח ..למה?

2. רקע קטן על הציבור החרדי, עד לפני 8 שנים היה אסור עד גיל 34 לעבוד וללמוד מקצוע, היום מותר מגיל 25 וזה אכן הקלה חשובה, אבל בסוף אני לא מאשים אותכם למה זה כך, כי אני מכיר את הסיבות שגרמו לזה, אבל בסוף תבינו שאתם לא יכולים לצפות מציבור שרק לפני 8 שנים יכל באמת להתחיל להיכנס לשוק העבודה, ללכת לצפות ממנו שתוך שנייה הוא יהיה המוביל, זה ציפייה לא ריאלית, אבל כל מי שמסתכל על הנתונים ועל ההשתלבות בתחומים המובילים במשק, באחוזים גבוהים, יכול לראות בקלות שהעולם משתנה...

3. היעד שהמדינה הציבה לעצמה שהגברים יגיעו ל65 אחוז תעסוקה עד שנת 2030 "ואם המדינה תוריד את הגיל שמותר ללמוד מקצוע לגיל 22 אז היעד הוא 70 אחוז..." אפשר לראות מזה כמה חשיבות יש לגיל שמותר להתחיל ללמוד מקצוע...

וזה שהציבור החרדי 33 אחוז עובדים במשרות חלקיות בשונה מהציבור הכללי שעומד על 17 אחוז, זה אכן עובדה.
אבל הציבור החרדי 35.9 אחוז עובדים בהוראה, ומספיק שהרפורמה של התאמה של אופק חדש ועוז לתמורה שקיים בציבור החילוני, שיתאימו לציבור החרדי, כמו שקורה בחודשים האחרונים למעודכנים... (כרגע הצליחו שזה יהיה כנראה לחינוך העצמאי, אבל די ברור שבעתיד זה התרחב) ופתאום ברגע אחד רוב המוחלט של המורים הצטרפו להטבה הזאת... ופתאום תראו איך פתאום זה ייחשב להם כמשרה מלאה... פתאום שעות המבחנים וכדומה ייחשבו שעות הוראה...
והמצב כרגע שאין אצלינו קנאת סופרים בתחום ההשכלה האקדמאית, זה בעיקר בגלל שהחילוניים דואגים שאנחנו לא נוכל ללמוד תארים מתקדמים וכך גם מי שעושה תואר לא באמת מגיע לרמה גבוהה... ולא למשכורת גבוהה... אבל די ברור שהחרדים יילחמו בעניין ובמשך הזמן אנחנו נתחיל ללמוד מקצועות מכובדים יותר.

היינו בלמה?

(1)
"

רמת השכר מושפעת הן מרמת ההשכלה והן מענפי התעסוקה. כאמור, החרדים מהווים כ8%-
מכלל האוכלוסייה בגיל העבודה 18 – ,64 ולפי מסמך בנושא הגיוון התעסוקתי בישראל, שפורסם
במאי 2021 בשיתוף בין כמה גורמים ממשלתיים ואחרים, חרדים מהווים כ10%- מקרב הלא-
אקדמאים בגיל העבודה )בחלוקה כמעטשווה ביןנשים וגברים( ו3.7%- בקרב האקדמאים
על פי מסמך זה רמת הייצוג של החרדים ברוב 25 בגיל העבודה )כשני שלישים מהם נשים(.
הענפים היא נמוכה
"
8% מכלל האוכלוסיה חרדים. אולם שיעור התעסוקה הוא בין 1.5 אצל נשים ל 2.5 אצל גברים(ראינו קודם). ולכן בקירוב 4% מהאוכלוסיה החרדית. אולם הם מהווים 10% מקרב הלא אקדמאים (פי 2.5 ייצוג מהאוכלוסיה הכללית)...

מה לגבי לימודים אקדמים?הייטק וכו?
"
בדוח רשות החדשנות על ההון האנושי בענף בשנת 2020 דווח כי מספר הסטודנטים החרדים
משני המינים הלומדים לתואר ראשון במקצועות ההייטק עלה בעקביות בין השנים 2012–
,2020 וגם שיעורם מכלל הסטודנטים גדל בשנים אלה מ2.5%- ל.3.9%-
"
היום החרדים מהווים 3% מהשכירים בענף. רוב המעסקים נשים. כמעט ואין גידול של האוכלוסיה הגברית מ 2012.

למה בעצם אין יותר חרדים באקדמיה?

"
בדוח ועדת 2030 נמנו כמה חסמים מרכזיים לתעסוקת נשים וגברים חרדים, מבחינת השתלבות
תעסוקתית )אתגר המיוחס בעיקר לגברים( או השתלבות בתעסוקה בשכר גבוה )אתגר המיוחס
בעיקר לנשים(

להלן החסמים:

חוסר משמעותי במיומנויות יסוד, כגון ידע באנגלית ובמתמטיקה ואוריינות דיגיטלית,
המתבטא גם בשיעור נמוך מאוד של בעלי תעודת בגרות )כ2%-( ושל מסיימי לימודים על-
58 תיכוניים.

איסור על עבודה או רכישת השכלה לא תורנית לפני גיל 24 כתנאי לקבלת פטור מגיוס
לצה"ל – מצב הגורם לירידת שיעור התעסוקה בגיל צעיר, לאי-יכולת לרכוש מיומנויות נדרשות,
59 ולכניסה לשוק העבודה בשלב שבו יש כבר צורך מיידי בהכנסה כדי לפרנס משפחה.

חסמים כלכליים נוספים המתבטאים בתמריץ שלילי לצאת לעבודה בשכר נמוך, כתוצאה
משילוב בין התמיכה הישירה והעקיפה של המדינה בתלמידי הישיבות לבין כניסתם המאוחרת
לשוק העבודה )לאחר סיום ישיבה גבוהה באמצע שנות העשרים לחייהם( ובהעדר הכשרה
הולמת – שילוב המביא רבים לבחור בקבלת תמיכה על פני עבודה שאינה מבטיחה בהכרח
הכנסה יציבה המספיקה לכלכלת המשפחה.

קשיים תרבותיים וחברתיים המקשים על שילוב בענפים עתירי שכר.
הרווחת בקרב החברה החרדית של תעסוקה כצורך פרנסה ולא ככלי חשוב למימוש עצמי –
תפיסה המשפיעה על המוטיבציה לנטילת מחויבויות לצורך קידום, וכן העובדה שחלק מהגברים ממשיכים בלימודי קודש גם בגיל מבוגר ומקבלים בשל כך תמיכות והטבות, העלולות להוות
נוסף על כך, העסקת חרדים מחייבת ביצוע התאמות מסוימות 62 תמריץ שלילי לקידום בעבודה.

אנחנו ציבור איכותי שמורגל בלימוד במשך כל החיים, ואתם יכולים לספר לעצמכם ולהתייחס אלינו כמו כושים באפריקה אבל המציאות תתפוצץ לכם בפרצוף, והבעיה הקשה היא שאנחנו בסוף נצטרך להתמודד עם כל ההתחייבויות שתשאירו לנו...

אני אסכם בלשוני את הנתונים ןאת המשתמע מהם. אתם ציבור לא משכיל, שמקדם בדלנות וחוסר תעסוקה כאג'נדה לחיים. על מנת להתחמק מגיוס אתם לא רוכשים שום השכלה לא תורנית או מקצוע עד גיל 24 מה שהופך אותכם להיות חסרי תועלת בשוק העבודה המודרנית. בנוסף על החטאים האלה, אתם מסרבים ללמד את הילדים שלכם אנגלית מתמטיקה אוריינטציה מדעית וטכנולוגית ולכן אין לכם שום סיכוי להיות חלק מכלכלה המאה ה 21.

כל החגיגה הזאת אפשרית בזכות תמיכה ישירה ועקיפה מהמדינה... אלפי משרות רבנות עשרות אלפי משרות כשרות...הנחות בארנונה...תקציבים לישיבות...תקציבי הנחה לחרדים בתחב"צ... הנחה בקרקעות מדינה.... אפשר להמשיך לנצח
בעיה הכי גדולה בכל הסיפור הזה, שלחילוניים יש אינטרס מובהק לומר שאנחנו לא עובדים, כי כך הם מתייחסים לעצמם כהמדינה, ומתייחסים לעצמם כאילו הם גם עתיד המדינה, וממילא כל הכסף מגיע אליהם, וממילא גם הם מכניסים את המדינה לחובות והתחייבויות בהיקפים לא נתפסים... ואז אחרי כל זה הם יכולים להמשיך לצעוק שאנחנו סוחטים אותם.

אני לא מאמין שאני יכול לשכנע מישהו ממכם, כי כולנו נגועים בדבר, וכל צד ירוויח משמעותי מהדעה שהוא מאמין בה, ולכן הניסיון מעיד שאף אחד לא באמת מצליח לשכנע אף אחד אחר, שבת שלום לכולם.

אין לי שום אינטרס לומר שאתם לא עובדים, מה משעממם לי בחיים? אני מסתכל ימינה על הרופא שלי עם מבטא ערבי ממשיך לאחות בבית מרקחת...מזמין מהנדס בניין לבית...מעסיק מהנדסים ... ואף פעם, אבל אף פעם לא קיבלתי שירות מאדם חרדי...יהודי לא חרדי כל הזמן, ערבי לעיתים קרובות, דתי לאומי הרבה, דרוזי לפעמים... חרדי לא אף פעם, הפעם היחידה שאני נתקל בחרדי עובד זה כמשגיח כשרות שזה ג'וב שהמדינה סדרה לחרדים. אבל למי איכפת מהחוויה האישית שלי, הנתונים מספרים בדיוק את אותו סיפור.

נערך לאחרונה ב:
חסמים כלכליים נוספים המתבטאים בתמריץ שלילי לצאת לעבודה בשכר נמוך
תעסוקה כצורך פרנסה ולא ככלי חשוב למימוש עצמי –
תפיסה המשפיעה על המוטיבציה לנטילת מחויבויות לצורך קידום,
פעם היו נגרים ובעלי מלאכה חרדים. כיום, כניראה בגלל הכסף מהמדינה, הדרישה של החרדים והכיוונים שהפוליטיקאים החרדים דוחפים זה קיצורי דרך ומשרות בשכר גבוה יחסית וללא הכשרה מתאימה -בבחינת ״כסף קל״ או לא בכלל.

דורשים לעבוד בהייטק -אבל בלי השקעה בשנים של לימודי ליבה וסיגול חשיבה מדעית-ביקורתית, והסתפקות בהכשרה ”מותאמת״
לעבוד במקצועות פרא רפואיים עם הכשרה ״חליפית״
דרישה לאיוש משרות בשירות המדינה בפי שניים מחלקם באוכלוסיה ובלי סינון לפי התאמה מיקצועית

כסף קל וקיצורי דרך זה גישה בעייתית.

אלפי משרות רבנות עשרות אלפי משרות כשרות...
וגם הרבה מאוד עובדים בתחום החינוך (הרבה מעבר לשיעור במגזר הכללי).

בהקשר הזה, שווה גם להזכיר את זה שהכסף הציבורי שהולך לרשתות החרדיות הגדולות (הרשת המפלגתית של ש"ס והרשת המשפחתית של גולדקנופף), לא מגיע אך ורק למורים או לילדים (למרבה הצער...).

הנה למשל כתבה באתר חרדי,
והנה דוגמא חצופה במיוחד (מהכתבה הזו בכלכליסט) -
תביעה על אי תשלום שכר שהגישה בראשית השנה מי שהייתה עורכת בעיתון הילדים של ש"ס "אביבים" תהילה חזקיאן, באמצעות עו"ד פיני קלמן, מבהירה לכאורה שהכסף בעצם יכול לשמש לכל מטרה. על פי התביעה, כן שולמו לחזקיאן 67 אלף שקל עבור עבודתה כעורכת בתלוש שכר כמורה.
כן, קראתם נכון -
עורכת בעיתון הילדים של ש"ס (למה למפלגה יש רשת חינוך ועיתון ילדים?!) קיבלה 67 אלף שקל (!) בתלוש שכר פיקטיבי (!),
ועוד לא מתביישת להגיע עם זה לבית המשפט.

אגב, אני חושב שהעובדה שיש רשת חינוך מפלגתית ורשת חינוך "בבעלות" משפחת גולדקנופף,
ושתיהן מקבלות את הרוב המוחלט של תקציבן מהמדינה - היא השחיתות החמורה ביותר בתולדות המדינה.
זה ממש בסגנון עולם שלישי - העברה של תקציבי מדינה (ועוד בתחום החינוך!) לידיים פרטיות ללא פיקוח.

וזה עוד לפני שנזכיר את העובדה ששתי המפלגות הנ"ל ביקשו וקיבלו תוספת של 3.5 מיליארד ש"ח בתקציב הנוכחי
(כי למה שגולדקנופף לא יוכל לשאת ולתת על כסף שיגיע ישירות לניהול הבן שלו / לרשת שבה עובדים 15 מבני משפחתו?
ולמה שש"ס לא תוכל לדרוש עוד כסף לרשת החינוך המפלגתית?!)

אגב, השחיתות הגלויה הזו פוגעת קודם כל בחרדים עצמם.
חוסר הפיקוח פוגע במורים (שמקבלים פחות שכר, ושעובדים בתנאים בלתי ראויים)
וגם בילדים (שמקבלים פחות תקציב, שנאלצים ללמוד תחת מורים ללא הכשרות, ואולי גם תחת מורים ללא יכולות שקיבלו משרה רק כי הם בני משפחה של עסקנים).

נערך לאחרונה ב:
אין לי שום אינטרס לומר שאתם לא עובדים, מה משעממם לי בחיים?
אני הבאתי נתונים מעודכנים שיצאו החודש האחרון, מה גרם לך לרצות להביא נתונים לא מעודכנים?

ונניח שאני מקבל שאתה לא אוהב נתונים מעודכנים, אבל למה בחרת להנגיש לציבור רק את הנתונים שכתובים בדוח המחקר של זרוע העבודה במשרד הכלכלה והתעשייה, מה היה קורה אם הייתה יישר עם עצמך ומביא לפחות גם את הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?? הרי הם כתובים ביחד...

ובנוסף למה בנתוני תעסוקה של הייטק בחרת להציג את המחקר של רשות החדשנות, ולא את המחקר מטעם זרוע העבודה... הרי הם כתובים ביחד.... ובמיוחד שממש שכחת להוסיף את מה שבדוח דאגו להדגיש שיש עדכון חדש בדוח החדשנות, על 500 גברים שהצטרפו בשנת 2021 שעד אז היה רק 3088 וזה באחוזים קשה לומר שלא ישפיע...
ועכשיו אני שואל למה אתה מתנהג כך?? אתה באמת בלי אינטרס?

ובאמת שאני לא מבין מה חשבת לעצמך שענית בצורה כזאת מתנשאת, כאילו ענית על משהו שטענתי, כתבת את מה שאתה רוצה להאמין, אבל כמעט לא התייחסת לטיעונים שכתבתי...

ורק לסיום נביא עוד ציטוט מהדוח שהבאת שמדבר על ההייטק
אולם באוכלוסייה החרדית טמון פוטנציאל משמעותי להגדלת מספר העובדים בענף

יש מישהו שנפסל מתואר מתקדם רק בגלל שהוא מהמגזר החרדי(כמובן שהוא עומד בקריטריונים)?
זה הרי לא חוקי להפלות אדם על סמך המגזר שלו, לכן זה לא מסתדר לי.
באוניברסטאות אף פעם לא הסכימו שילמדו בהפרדה, אבל במשך הזמן במכללות בבני ברק הצליחו להתחיל משהו בנידון ובגץ קפץ כשומר הסף החילוני וישר הורה שאסור לפתח כאלה לימודים....
בשם השוויון שלכם רוב המוחלט של החרדים לא יכולים להגיע רחוק, מקסימום בגץ מסכים שיהיה לנו תואר ראשון, בעברית הוא מסכים שנהיה העוזרים שלכם.

אולי מספיק להאשים את כל העולם ולקחת קצת אחריות אישית?

ללמוד לא מתחילים באוניברסיטה.
המדינה ממנת לך 12 שנות לימוד בהפרדה. אם הפרדה זה הבעיה אז למה את הבסיס אתם לא לומדים ?
גם לתכנת יש הרבה שלומדים כבר בתיכון.

כמו בכול אוכלוסיה...רק שבאכולוסיה החרדית משוקעים מילארדים בשביל שיקבלו 0 כלים להשתלב בכלכלה הישראלית הציונית.
די לחפש קיצורי דרך, אין לכם 12 שנות לימוד? אין לכם תואר? תעבדו בעבודות שתואמות את הכישורים שלכם.
איכשהו חרדים בכל העולם מסתדרים מבלי לעשוק את הקופה הציבורית.
ועוד לא הזכרתי את ההשתמטות הגורפת מצה"ל.

אבל במשך הזמן במכללות בבני ברק הצליחו להתחיל משהו בנידון ובגץ קפץ כשומר הסף החילוני
השאלה היא אם המכללות היו רק לגברים (שאז זו אפליה בוטה) או שהיו גם מכללות לגברים וגם לנשים, שעם זה אני יכול לחיות.

השאלה היא אם המכללות היו רק לגברים (שאז זו אפליה בוטה) או שהיו גם מכללות לגברים וגם לנשים, שעם זה אני יכול לחיות.
היה קורס רק לגברים והבטיחו שיהיה גם קורס רק לנשים. תנחש מה קרה לקורס לנשים.

הפרדה היא אפליה.

תקציב של איזה משרד עשקתם בשביל זה?
ולהגיד שבגץ קפץ זו דמוגיגה בשקל, מישהו הגיש עתירה נכון? ז"א שהדבר הזה פוגע באוכלוסיות מסוימות.
שופטי בגץ לא התעררו בבוקר והחליטו להתעסק בנושא הזה על דעתם עצמם.
לא זכור לי שיש בג"ץ על זה שאתם לומדים בהפרדה מגדרית בבתי ספר.. ואם היה אז נראה שהוא לא היה שומר הסף של החילונים במקרה הזה.

לסיכום, הלוואי ותקום כאן מדינה חרדית משיחית, אשמח לראות הודעה שלך אחרי כמה שנים.
רק בבקשה מכם, תסגרו איזה הסדר עם מדינה מערבית שתסכים לקבל את החילונים.
עריכה: לדעתי זו הצעה די הגיונית, לא ברור לי למה אין אף אחד בממשלה שלא מקדם את זה, בייחוד בצד החרדי משיחי.
- מוצאים מאגר מדינות מערביות שמסכימות
- קובעים כללים ופרמטרים אשר יטיבו עם המדינות אשר מציעות את ההצעה
- מחייבים את המהגרים לכבד את חוקי המדינה מבלי לדרוש תקציבים מיוחדים וכו'
- מהגר שעובר על החוק יחזור לישראל ויוטל עליו קנס שיצטרך לשלם למדינה

נערך לאחרונה ב:
באוניברסטאות אף פעם לא הסכימו שילמדו בהפרדה, אבל במשך הזמן במכללות בבני ברק הצליחו להתחיל משהו בנידון ובגץ קפץ כשומר הסף החילוני וישר הורה שאסור לפתח כאלה לימודים....
בהנחה ובגץ פסק שלא יפתחו כיתות מופרדות(מצטער לא מאמין לאדם אנונימי באינטרנט), לא אמרו לך לא ללמוד…
אתה לקחת את זה צעד רחוק מדי, מפה ועד בגץ לא נותן לנו ללמוד הדרך מה זה ארוכה.
לדעתי מה שאתה אומר זאת פשוט הקטנת ראש ולזרוק את האשמה על מישהו אחר, לכל אדם יש אחריות אישית לגורלו, וזאת מנטרה שחוזרת על עצמה בסולידית כל הזמן.
אדם חרדי יכול ללמוד היום באינטרנט במסגרת של האוניברסיטה הפתוחה, יש שם תארים ראשנים ושניים.
המקום היחיד בו יפגוש חלילה אישה זה רק במבחנים שגם ככה אין אינטרקציה עם אף אחד.
הכי קל להגיד אני עני ובור בגלל אחרים ולא לקחת אחריות.
בשם השוויון שלכם רוב המוחלט של החרדים לא יכולים להגיע רחוק, מקסימום בגץ מסכים שיהיה לנו תואר ראשון, בעברית הוא מסכים שנהיה העוזרים שלכם.
זה אתה אמרת…

אין סיבה שיסכימו, אתם לא דורשים את זה בארהב לא ברור למה ישראל שונה. העולם יתפתח מהמצב שאישה הייתה רכוש, ואין סיבה להחזיר את הגלגל אחורה.

חוץ מזה, אתם יכולים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה אם באמת הייתם רוצים. אבל מה לעשות סביבת ההיטק היא מעורבת...

חוץ מזה, אתם יכולים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה אם באמת הייתם רוצים. אבל מה לעשות סביבת ההיטק היא מעורבת...
תכלס, בוא נאמר עברנו את המשוכה של הלימודים.
בחיים האמיתיים יש חוקרות ומתכנתות וככל הנראה יתקל במגייסות חופרות.
חרדי לא יוכל להשתלב בשוק העבודה המודרני בכזאת קלות.

אני הבאתי נתונים מעודכנים שיצאו החודש האחרון, מה גרם לך לרצות להביא נתונים לא מעודכנים?
זה הבדל של שנה בדיוק. זהכדאמצע-סוף 2021 וזה 2022... ההבדל זה הנוחות קריאה המסקנות דומות.
ונניח שאני מקבל שאתה לא אוהב נתונים מעודכנים, אבל למה בחרת להנגיש לציבור רק את הנתונים שכתובים בדוח המחקר של זרוע העבודה במשרד הכלכלה והתעשייה, מה היה קורה אם הייתה יישר עם עצמך ומביא לפחות גם את הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?? הרי הם כתובים ביחד...

ובנוסף למה בנתוני תעסוקה של הייטק בחרת להציג את המחקר של רשות החדשנות, ולא את המחקר מטעם זרוע העבודה... הרי הם כתובים ביחד.... ובמיוחד שממש שכחת להוסיף את מה שבדוח דאגו להדגיש שיש עדכון חדש בדוח החדשנות, על 500 גברים שהצטרפו בשנת 2021 שעד אז היה רק 3088 וזה באחוזים קשה לומר שלא ישפיע...
ועכשיו אני שואל למה אתה מתנהג כך?? אתה באמת בלי אינטרס?
שיטה מאוד ברורה ופשוטה של הסטת הדיון. מה לא נכון בנתונים שרשמתי?

ובאמת שאני לא מבין מה חשבת לעצמך שענית בצורה כזאת מתנשאת, כאילו ענית על משהו שטענתי, כתבת את מה שאתה רוצה להאמין, אבל כמעט לא התייחסת לטיעונים שכתבתי...
עניתי לך על כל מה שכתבת. איך אתה רואה את האוכלוסיה החרדית משתלבת בלי ליבה?בלי לימודים אקדמיים?מבלי להסתכל על עבודה מעבר לפרנסה?בלי יכולת סבירה לסבול ערבוב בין גברים לנשים שמצוי בכל סביבה מודרנית?

ורק לסיום נביא עוד ציטוט מהדוח שהבאת שמדבר על ההייטק
חשבתי אם לענות על זה בהומור, בכל הרצינות אתם השקעה אבודה עדיף להשקיע בכל דבר אחר...
יש לדעתי 2 אופציות אמיתיות, או שתתפרקו כחברה או שתשרדו במבנה העקום שלכם בעוני, אין שום דרך אחרת אמיתית...

מעניין. בחיפוש מהיר לא מצאתי שהיו מכללות לנשים.
אשמח לקישור או למילות חיפוש רלבנטיות.

ובהקשר לאוניברסיטה הפתוחה שמישהו אחר כאן שאל, דבר ראשון תבדקו טוב באיזה תחומים אפשר להגיע רחוק באוניברסיטה הפתוחה... וחוץ מזה שגם שם זה לא באמת רק מקוון.
והלוואי שיגיע יום שינגישו באמת את הלימודים המקצועיים האקדמאיים, ושכל אחד יכול ללמוד מקצוע בצורה מקוונת, (כמו שאפשר בקלות היום ללמוד הייטק) ושיעשו מבחנים ומי שיצליח במבחנים יקבל תעודה ומי שלא אז לא.

חרדי לא יוכל להשתלב בשוק העבודה המודרני בכזאת קלות.
זה לא עניין של חרדי, זה כת ישראלית שנישמעת לבעלי אינטרס
השחיתות הגלויה הזו פוגעת קודם כל בחרדים עצמם.

בקשר להפרדה - יש לימודים לחרדיות בהפרדה אבל לא בתוכנית שהוגש עליה בגץ. במימון פרטי מותר ללמד בהפרדה אבל לא במימון ציבורי.

חוץ מזה לזיכרוני בגץ לא פסל לימודים בהפרדה אלה אפליה לרעה של מרצות - אפליה בקבלה לעבודה - וכנהוג בישראל עדיין מתפרסמות מודעות דרושים למרצים גברים בלבד עבור החרדים - כלומר האפליה ממשיכה והאוניברסיטאות מתעלמות מהחלטת בגץ.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

ובהקשר לאוניברסיטה הפתוחה שמישהו אחר כאן שאל, דבר ראשון תבדקו טוב באיזה תחומים אפשר להגיע רחוק באוניברסיטה הפתוחה... וחוץ מזה שגם שם זה לא באמת רק מקוון.
והלוואי שיגיע יום שינגישו באמת את הלימודים המקצועיים האקדמאיים, ושכל אחד יכול ללמוד מקצוע בצורה מקוונת, (כמו שאפשר בקלות היום ללמוד הייטק) ושיעשו מבחנים ומי שיצליח במבחנים יקבל תעודה ומי שלא אז לא.
לפחות במדמח אפשר ראשון ושני, זה מה שאני מכיר.
תמיד יש מקוון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
S תיק לקראת גיל 30 שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
E הקטנת הרכיב המנייתי בקרן הפנסיה לקראת הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 22
F להקדים משכנתא לקראת ירידת ריבית נדל"ן 6
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
H לקראת סוף שנה: מגן מס דולרי קיזוז עם שקל? מיסים 1
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
ע צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
ט שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ נדל"ן 11
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
מ ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות שוק ההון 1
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
א שתי שאלות בסיסיות לקראת פתיחת חשבון בניירות ערך שוק ההון 5
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
GeraltOfHaifa שלושה בתים ארה"ב אך ללא הון שיקלי, התכוננות נדרשת לקראת קנית נכס בארץ? נדל"ן 16
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
M הכנות לקראת הורדת ריבית שוק ההון 9
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
K הנזלת מניות לקראת משכנתה של דירת הגרלה שוק ההון 3
צ חשבון בנק משותף - זוג לקראת חתונה צרכנות פיננסית 7
י השקעה דולרית לקראת רילוקיישן שוק ההון 2
פיטר גריפין שאלות לקראת הדו״ח השנתי - עוסק פטור מיסים 8
ר מצב השוק לקראת 2023 שוק ההון 30
הדבורה מיה IBKR - מימוש הפסדים לקראת סוף שנה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
J דיווח מאמצע מסע - לקראת גיל 50 יומני מסע אישיים 38
ט שקשוק מפחד לקראת כניסה לשוק ההון בסכום גבוה שוק ההון 62
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
פ פעולות לקראת סגירה של חשבון בנק צרכנות פיננסית 9
ס מניות נדלן בישראל ככלי לשמירה על ערך הכסף לקראת קנייה בעוד כמה שנים שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה