• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ

• פותח הנושא פותח הנושא טקבק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

טקבק

משתמש רגיל
דירוג
63
אנחנו לקראת שיחות עם הקבלנים לקראת שיפוץ שאמור להתחיל עוד חודש-חודש וחצי,

1. קיבלנו המלצות מאנשים קרובים אלינו אבל בד׳כ אנחנו לוקחים אנשי מקצוע top rated במדרג וזה עובד מדהים, הייתם לוקחים את הסיכון הזה בשיפוץ?
2. נהוג לבקש תאריך סיום לפי התכנית וכתב הכמויות? אם אין עמידה בו נהוג לבקש סנקציות? למשל תשלום חודשי השכירות כמו בקבלן בפרוייקט
3. נהוג לבקש הצעת מחיר על סמך תכניות וכתב כמויות, נכון? ההצעת מחיר היא ברת מיקוח? אם סוגרים על הצעת מחיר, בכל מקרה אין חריגות ממנה ואם יש הקבלן נושא בהוצאות או שאני צריך לקחת באפר של x% ממה שקיבלתי בהצעת מחיר?
4. נהוג לברר על הפועלים של הקבלן - כמות, זמינות, וותק בעבודה, התחייבויות לאיכות העבודה וכו?
5. מה עוד נהוג לוודא לפני סגירה עם קבלן? אשמח לכל טיפ.

מרגיש שזה השלב שהקלפים בידיים שלי ומהרגע שסוגר עם אחד הקבלנים אני בידיים שלו והוא יעשה מה קהוט רוצה

נערך לאחרונה ב:
אנחנו לקראת שיחות עם הקבלנים לקראת שיפוץ שאמור להתחיל עוד חודש-חודש וחצי,

1. קיבלנו המלצות מאנשים קרובים אלינו אבל בד׳כ אנחנו לוקחים אנשי מקצוע top rated במדרג וזה עובד מדהים, הייתם לוקחים את הסיכון הזה בשיפוץ?
2. נהוג לבקש תאריך סיום לפי התכנית וכתב הכמויות? אם אין עמידה בו נהוג לבקש סנקציות? למשל תשלום חודשי השכירות כמו בקבלן בפרוייקט
3. נהוג לבקש הצעת מחיר על סמך תכניות וכתב כמויות, נכון? ההצעת מחיר היא ברת מיקוח? אם סוגרים על הצעת מחיר, בכל מקרה אין חריגות ממנה ואם יש הקבלן נושא בהוצאות או שאני צריך לקחת באפר של x% ממה שקיבלתי בהצעת מחיר?
4. נהוג לברר על הפועלים של הקבלן - מוצא (סליחה אבל זה מעניין), וותק בעבודה, התחייבויות לאיכות העבודה וכו?
5. מה עוד נהוג לוודא לפני סגירה עם קבלן? אשמח לכל טיפ.

מרגיש שזה השלב שהקלפים בידיים שלי ומהרגע שסוגר עם אחד הקבלנים אני בידיים שלו והוא יעשה מה קהוט רוצה
לבקר בפרוייקטים שביצע לאחרונה. זה יענה לך על כל השאלות : איכותו, עמידה בזמנים ושביעות רצון.
והכי חשוב אחראי לחזור לתיקונים אחרי שסיים.

1. לא.
2. ברור. סנקציות? אישית לא מאמין בזה.
3. כן וכן. תמיד יש חריגות ממנה, התשלום הוא עליך.
4. לא.
5. לך תראה פרוייקטים גדולים אחרים שהוא עשה. לבדוק אם הוא מבטח, לבדוק אם הוא קבלן רשום. לוודא שעבודות החשמל עושה חשמלאי. לקבל מהמעצב/אדריכל מפרט טכני מלא מלא, כל מה שלא רשום הוא ישים לך את הזול ביותר.
ממש לרדת לרזולוציות:
איזה סוג סיליקון
איזה סוג רובע
איזה סוג גבס, וכו'

לוודא שהכל מתבצע לפי התקן.
לשקול לקחת פיקוח.
כן, ככה זה עובד בדרך כלל.

אין כרגע במידרג באמת top rated בשיפוצים, כל אנשי המקצוע שהם מציעים הם עם לא יותר מכמה עשרות חוות דעת ולדעתי זה לא מספיק. כנראה שהעמלה שהם גובים מקבלני שיפוצים, 5%, היא גבוהה מדי.

אני רק מקווה שאתה מבין שכל סעיף שרשמת יכול להתהפך עליך ולבוא לרעתך. בעלי המקצוע יכולים לחרטט ולצאת מכל פינה מכיוון ששיפוץ זה דבר מורכב.
המקסימום שאתה יכול לעשות, זה לבחור בעל מקצוע שיהיה לך הכי קל לתקשר איתו בזמני משבר, במידה והם יגיעו.

אז מה כן אפשר לעשות בכדי לנסות לבטח עמידה בתאריך יעד?
רק קבלן טוב ואמין. ועוד טיפ קטן: עדיף לתת לו לאחר מאשר ללחוץ עליו ושהוא יתחיל לעגל פינות.

אז מה כן אפשר לעשות בכדי לנסות לבטח עמידה בתאריך יעד?
אל תשלם הכל מראש, בפעימות שיהיה לו אינטרס לסיים בזמן.
ההורים שלי נפלו לקבלן שדרש הכל מראש, העבודה התעכבה כי לקח עוד לקוחות באמצע ושם אותם על אש קטנה במהלך העבודה.

הדרך היחידה להשאיר את זה בידיים שלך גם הלאה, זה לדאוג ללוח תשלומים שיוודא שאתה חייב לו הרבה כסף ולא להיפך, ואחרי זה לעמוד בלחצים על העברת תשלומים לפני סיום שלבי עבודה. פשוט אסור להעביר כסף לפני סיום השלב באופן סופי ומוחלט.

מפקח בנייה אמין יעזור לך גם להבין מה אתה רוצה בחוזה, ובנוסף יעזור לך לדעת האם הקבלן אכן עומד בסיכומים.
ואחרי הכל, האחריות תיפול עליך בסוף. כך מנסיוני.

אחרי שתתחיל לדבר עם קבלנים תבין שאין לך שום קלפים מלבד לדחות את הפרויקט.
יש מחסור עצום בכוח אדם כרגע ולכן יהיה לך מזל אם תמצא קבלן פנוי. אם הוא קבלן טוב, תחילת עבודה תהיה עוד חודש חודשיים לפחות. והמחירים בשמיים.

• אהבתי
Reactions: Gek
הדרך היחידה להשאיר את זה בידיים שלך גם הלאה, זה לדאוג ללוח תשלומים שיוודא שאתה חייב לו הרבה כסף ולא להיפך, ואחרי זה לעמוד בלחצים על העברת תשלומים לפני סיום שלבי עבודה. פשוט אסור להעביר כסף לפני סיום השלב באופן סופי ומוחלט.

מפקח בנייה אמין יעזור לך גם להבין מה אתה רוצה בחוזה, ובנוסף יעזור לך לדעת האם הקבלן אכן עומד בסיכומים.
ואחרי הכל, האחריות תיפול עליך בסוף. כך מנסיוני.
בהצלחה בחיפוש אחרי קבלן עם לוח תשלומים כזה.לקבלן טוב יש עודף לקוחות במיוחד היום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W שיחה מהיועץ בבנק- אנקדוטה שוק ההון 27
ז אחרי שיחה עם סוכן: שאלות ותחושות צרכנות פיננסית 9
1337justme שיחה מוזרה בניוד לIRA שוק ההון 117
ת החזר הון מעבר שיחה עם פקיד בבית השקעות שוק ההון 9
חדש בשוק שיחה מוזרה ממס הכנסה שוק ההון 30
A ריבית על איחור ב'אשמת' הקבלן נדל"ן 24
A בניית דירות על הגג ע"י הקבלן נדל"ן 8
A האם הקבלן מחוייב לבחירת הריצוף של הרוכש? נדל"ן 62
K מחיר למשתכן - סיכון בעקבות אג"ח של הקבלן נדל"ן 4
ק הקבלן מסרב להראות את החוזה הסופי נדל"ן 23
DavidA ניתוח דוחות כספיים של חברת הקבלן י.ח דמרי( שאני עשיתי) שוק ההון 0
Bamba בנייה על קרקע כאשר הקבלן מקבל חלק מהזכויות שוק ההון 3
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 8
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 14
F להקדים משכנתא לקראת ירידת ריבית נדל"ן 6
L הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
H לקראת סוף שנה: מגן מס דולרי קיזוז עם שקל? מיסים 1
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
עולה ישנה צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
מ ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות שוק ההון 1
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
א שתי שאלות בסיסיות לקראת פתיחת חשבון בניירות ערך שוק ההון 5
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
GeraltOfHaifa שלושה בתים ארה"ב אך ללא הון שיקלי, התכוננות נדרשת לקראת קנית נכס בארץ? נדל"ן 16
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
M הכנות לקראת הורדת ריבית שוק ההון 9
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
K הנזלת מניות לקראת משכנתה של דירת הגרלה שוק ההון 3
צ חשבון בנק משותף - זוג לקראת חתונה צרכנות פיננסית 7
י השקעה דולרית לקראת רילוקיישן שוק ההון 2
מ לקראת משבר חוקתי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 284
פיטר גריפין שאלות לקראת הדו״ח השנתי - עוסק פטור מיסים 8
ר מצב השוק לקראת 2023 שוק ההון 30
הדבורה מיה IBKR - מימוש הפסדים לקראת סוף שנה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7

נושאים דומים