• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
2,283
פרטים יבשים:
בן 29, גר כעת עם ההורים בנהריה. בגרות מלאה (גרועה). אין פסיכומטרי.
ב2023 התקבלתי ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול במכללת תל חי - עקב המלחמה ופינוי העיר בחרתי לוותר על התואר.
ב2024 התחלתי מכינה במסלול האקדמי המכללה למנהל ראשל"צ - עקב מצבו הרפואי של אבי פרשתי והתמקדתי בשיקום שלו.
לפני כמה חודשים אבי השתחרר מבית חולים לווינשטיין לאשפוז יום ביתי - המטרה לחצי שנה + הקרובה היא להתמקד בשיקום הפיזי שלו והשיקום הנפשי/פיזי שלי.
לאחרונה פרשתי מהמכינה במכללת הגליל המערבי עקב אכזבה מאוד גדולה מרמת הלימודים, תלמידים ומצב נפשי רע.

עקב חוסר מזל, החלטות גרועות ופזיזות ובעיקר חוסר שקט נפשי - אני פול גז בניוטרל בשנתיים האחרונות.
אקח את השנה הקרובה כפרויקט - לא אעבוד, לא אלמד (או שכן?) ואתמקד בעצמי.
הרצון הוא להגיע מ-ו-כ-ן לאוקטובר 2026 ולצלוח את התואר.

תואר בו אני מעוניין: חשבונאות (כלכלה וחשבונאות, מנהל עסקים וחשבונאות וכד').

בקרוב מאוד אני מאמץ גור כלבים - כך שמגורים במעונות הן לא אופציה. לא מצאתי מוסד אקדמי שניתן ללמוד בו חשבונאות ובו מעונות המאפשרים מגורים ביחד עם בעל חיים.
במידה ואתם מכירים מקום רלוונטי - אודה לשיתוף.

מוסדות אותם אני שוקל:

1) האונ' הפתוחה
יתרונות:

למעשה יכול להתחיל ללמוד כבר עכשיו. מגורים עם ההורים. לחסוך שכירות. גמיש.
חסרונות:
פחות מעוניין מכיוון ואני מעוניין בחוויה סטודנטיאלית, להכיר אנשים לאחר הרבה מאוד שנים בהם הסתגרתי בביתי. לימודים בזום. מגורים עם ההורים.

אונ' רייכמן:
אם יקרה - יקרה אך ורק במסגרת תוכנית קרן אור (מימון 90%~ משכר הלימוד [כנראה פחות כי התואר שלי ארוך יותר]).

יתרונות:
שכר לימוד זול במוסד טוב, יחסית קרוב לנהריה. חוויה סטודנטיאלית, רמות שכירות סבירות (?)
חסרונות:
שכירות (ברמות לא סבירות [?]). צורך לעמוד בתנאי התוכנית לאורך כל הדרך

אונ' תל אביב:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, חוויה סטודנטיאלית, רמה גבוהה מאוד.
חסרונות:
שכירות יקרה מאוד. עיר צפופה.

אונ' בר אילן:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, חוויה סטודנטיאלית, רמה גבוהה.
חסרונות:

אונ' חיפה:
יתרונות:

שכר לימוד מסובסד, רמה גבוהה. אולי אפשרי לגור עם ההורים ולעשות נסיעות יומיות?
חסרונות:
קושי פיזי (האונ' באזור הררי?), חוויה סטודנטיאלית פחות טובה. אולי אפשרי לגור עם ההורים ולעשות נסיעות יומיות?

מטרות השרשור:
הבנה והתמקדות במוסד האקדמי המתאים לי, תוך התחשבות ריאלית האם בר קיימא (בעיקר כלכלית מבחינת עלויות השכירות).
בעיקר מחפש "ייעוץ מגורים".

באילו שכונות מתגוררים סטודנטים הלומדים באונ' תל אביב? להבנתי אונ' תל אביב בצפון תל אביב ואני בספק שסטודנטים גרים שם - הרי זה האזור היקר ביותר (?). מה השכונות הרלוונטיות למגורים ללא אוטו בתל אביב? כנ"ל לגבי אונ' בר אילן ברמת גן.
מה מצב הפקקים בהרצליה? האם ריאלי להשכיר דירה מחוץ לעיר (עם אוטו) ולהגיע בזמן ללימודים בלחץ הכבישים של הבוקר, או שעדיף להשכיר בקרבת אונ' רייכמן? אם כן, מה שם השכונות הרלוונטיות?
אשמח לנסות ולמפות עלויות צפויות בתל אביב-רמת גן והרצליה. את חיפה אני והורי מכירים מספיק טוב כך שאין באמת צורך בטיפים.

המלצות כלליות, טיפים (ואזהרות לגבי מיקומים מסוימים) יתקבלו בברכה.

פרטים יבשים:
ב2023 התקבלתי ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול במכללת תל חי - עקב המלחמה ופינוי העיר בחרתי לוותר על התואר.
ב2024 התחלתי מכינה במסלול האקדמי המכללה למנהל ראשל"צ - עקב מצבו הרפואי של אבי פרשתי והתמקדתי בשיקום שלו.
לפני כמה חודשים אבי השתחרר מבית חולים לווינשטיין לאשפוז יום ביתי - המטרה לחצי שנה + הקרובה היא להתמקד בשיקום הפיזי שלו והשיקום הנפשי/פיזי שלי.
לאחרונה פרשתי מהמכינה במכללת הגליל המערבי עקב אכזבה מאוד גדולה מרמת הלימודים, תלמידים ומצב נפשי רע.

עקב חוסר מזל, החלטות גרועות ופזיזות ובעיקר חוסר שקט נפשי - אני פול גז בניוטרל בשנתיים האחרונות.

בקרוב מאוד אני מאמץ גור כלבים - כך שמגורים במעונות הן לא אופציה. לא מצאתי מוסד אקדמי שניתן ללמוד בו חשבונאות ובו מעונות המאפשרים מגורים ביחד עם בעל חיים.

מוסדות אותם אני שוקל:

1) האונ' הפתוחה
יתרונות:

חסרונות:
פחות מעוניין מכיוון ואני מעוניין בחוויה סטודנטיאלית, להכיר אנשים לאחר הרבה מאוד שנים בהם הסתגרתי בביתי. לימודים בזום. מגורים עם ההורים.

אונ' רייכמן:
אם יקרה - יקרה אך ורק במסגרת תוכנית קרן אור (מימון 90%~ משכר הלימוד [כנראה פחות כי התואר שלי ארוך יותר]).

יתרונות:
שכר לימוד זול במוסד טוב, יחסית קרוב לנהריה. חוויה סטודנטיאלית, רמות שכירות סבירות (?)
חסרונות:

אונ' תל אביב:
יתרונות:
חסרונות:

אונ' בר אילן:
יתרונות:
חסרונות:

אונ' חיפה:
יתרונות:

חסרונות:
קושי פיזי (האונ' באזור הררי?), חוויה סטודנטיאלית פחות טובה. אולי אפשרי לגור עם ההורים ולעשות נסיעות יומיות?

מטרות השרשור:
הבנה והתמקדות במוסד האקדמי המתאים לי, תוך התחשבות ריאלית האם בר קיימא (בעיקר כלכלית מבחינת עלויות השכירות).

באילו שכונות מתגוררים סטודנטים הלומדים באונ' תל אביב? להבנתי אונ' תל אביב בצפון תל אביב ואני בספק שסטודנטים גרים שם - הרי זה האזור היקר ביותר (?). מה השכונות הרלוונטיות למגורים ללא אוטו בתל אביב? כנ"ל לגבי אונ' בר אילן ברמת גן.
מה מצב הפקקים בהרצליה? האם ריאלי להשכיר דירה מחוץ לעיר (עם אוטו) ולהגיע בזמן ללימודים בלחץ הכבישים של הבוקר, או שעדיף להשכיר בקרבת אונ' רייכמן? אם כן, מה שם השכונות הרלוונטיות?
אשמח לנסות ולמפות עלויות צפויות בתל אביב-רמת גן והרצליה. את חיפה אני והורי מכירים מספיק טוב כך שאין באמת צורך בטיפים.

בתור אחד שלומד בפתוחה זה טוב למי שמכיר את עצמו ויודע לנהל את הזמן שלו עצמאית עם עמידה בזמנים באמת,
אין חוויה סטודנטיאלית בכלל לרוב מי שלומד כאן זה אנשים שרוצים לשלב את הלימודים עם עבודה וכו
מה שכן זה נוח שאתה לומד בזמן שלך ובדרך

היי לדעתי הדבר הכי חשוב עבורך הוא לקצר את הזמן עד שאתה מתחיל לעבוד בפועל.
לכן אני מציע לך להקדים בכל דרך אפשרית את הלימודים, למה אתה צריך לחכות עד אוק 26?
זה המון זמן. ידידי אתה כבר לא צעיר אתה תיהיה במקרה הטוב בין 34(?) כשתסיים.

אני מבין שהמצב של אביך דורש ממך ליווי צמוד שלו? אז קודם כל הכבוד על כך שאתה דואג לו במיוחד כשזה בא על צרכיך האישיים.
בגלל המצב שאתה מתאר אני חושב שתואר בפתוחה יתן לך הגמישות והיכולת להקדים את הלימודים.
כמו כן תוכל ללמוד מרחוק, זה יתרון מהבחינה שתוכל להיות ליד אבא 24/7 וגם תוכל לחסוך על שכירות וכו ע"י כך שתשאר בבית.
יהיה לך 100% גמישות בבחירה של כמה קורסים תיקח כל סמסטר.

יש לך כבר ניסיון תעסוקתי כלשהוא בחשבונאות? אם לא זה דוגמא למה אני הייתי עושה:
מציב לעצמי מפת דרכים ומתחיל לזוז.
ממהר ולוקח 2 קורסים כבר בסמסטר הקרוב.
מכך מסיק כמה קורסים אני מסוגל לעשות כל עוד אני עוזר לאבא וממשיך בקצב הזה.
מתי שבעזרת השם מצבו של אבא ישתפר מגביר את הקצב בלימודים ומתחיל לחפש עבודה בתחום.

אתה חייב להגיע עם ניסיון, הגיל זה פקטור רציני לחסרי ניסיון ישפטו אותך אחרת מאשר ילד בן 25 למשל שסיים תואר.
אני לגמרי חושב שזה ריאלי תוך שנתיים מהיום שאתה עם נניח 40-50% תואר ביד ומתחיל עבודה שקשורה לתחום.
בהצלחה והרבה בריאות.

היי לדעתי הדבר הכי חשוב עבורך הוא לקצר את הזמן עד שאתה מתחיל לעבוד בפועל.
לכן אני מציע לך להקדים בכל דרך אפשרית את הלימודים, למה אתה צריך לחכות עד אוק 26?
זה המון זמן. ידידי אתה כבר לא צעיר אתה תיהיה במקרה הטוב בין 34(?) כשתסיים.
מצטרפת לדעה. אני חושבת שעדיף מוקדם ממאוחר, ואם תציב לעצמך מטרה ריאלית לא ענקית (2 קורסים סמסטר ראשון?) זה ייתן לך מוטיבציה לעמוד בזה.

תודה לכם. אברר לגבי מסלולי מעבר מהאונ' הפתוחה לאחת האוניברסיטאות, כך אחסוך מכינה נוספת. לא מתלהב לעשות תואר מלא בפתוחה.

מבדיקות שעשיתי יהיה בלתי אפשרי ככל הנראה לשכור לבדי דירה בתל אביב או הרצליה. בתל אביב חיפשתי את השכונות הצפוניות.

איך בכלל מוצאים שותפים לדירה כסטודנטים המגיעים מאזור מרוחק? אני מניח שיש קבוצות פייסבוק לנושא, אשמח להמלצות מיודעי דבר.

כרגע הכיוון הוא התחלה באונ' הפתוחה ומעבר לאונ' חיפה. אשמח מאוד ללמוד במרכז (גם כי המתחם של אונ' חיפה מעט מפחיד אותי כנכה מבחינת נגישות, אזור הררי).

אני חושב שאתה סובל משיתוק בגלל עודף בחירה, כשתמיד עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ - כל הבחירות שאתה מדמיין לא באמת קיימות. הכי חשוב לבחור משהו ולהתמיד.

אתה צריך מקום שתוכל להגיע אליו יום יום, או לשכור במחיר שתוכל לעמוד בו.
כמה עולה במעונות של אוניברסיטאות במרכז? תבדוק את זה, ומשם תגזור הלאה פלוס מינוס.

אם מעונות\דיור סטודנטיאלי זה בתקציב שלך - כנס לקבוצות סטודנטים מהאוניברסיטה, תחקור מחירים ביד2, ותחליט אם מעונות\דירה.
. תעשה סיור מקדים, ממש תגיע לאיזור ותתזמן כמה זמן לוקח להגיע בבוקר, במקום להסתמך על תיאוריה.

אם מחיר של חדר במעונות יקר לך, אולי לא תוכל ללמוד במרכז.
זה משאיר לך את חיפה והפתוחה.

אם חיפה נגישה לך תקציבית\נסיעתית, ונגישה לך פיזית, זאת אופציה טובה, אתה הרי רוצה חוויה סטודנטיאלית וצריך להיות מוכן לשלם עליה.
. תעשה סיור מקדים, ממש תגיע לקמפוס ותבדוק איך לך להתנייד שם, במקום להסתמך על תיאוריה. אם זה עכשיו מפחיד אותך - עדיף להגיע מוכן.

אם אי אפשר להגיע כל יום מנהריה לחיפה, ותקציבך לא מאפשר מעונות\דירה בחיפה - נותרת עם האוניברסיטה הפתוחה.
לרייכמן לא התייחסתי, שכן לא קיבלת את המלגה שלהם בכלל. אם היית מקבל, אפשר להכניס לתרשים זרימה.

בכל בחירה שתבחר, אין מושלם. לא תאהב כל מה שאתה לומד, אפילו את הרוב, גם אם תבחר בתואר שאתה אוהב. הכי חשוב להתמיד, כי אם התחלת - תסיים. ("הכל אותו חרא")
כדאי לעבוד גם על זה, אולי עם איש מקצוע - היכולת להכיל את האי-מושלם ולהמשיך למרות שהוא קיים, בייחוד בעולם שלנו, שכל הצעירים בו סובלים מעודף בחירות מדומיינות.

אתה צריך מקום שתוכל להגיע אליו יום יום, או לשכור במחיר שתוכל לעמוד בו.
כמה עולה במעונות של אוניברסיטאות במרכז? תבדוק את זה, ומשם תגזור הלאה פלוס מינוס.

אם מעונות\דיור סטודנטיאלי זה בתקציב שלך - כנס לקבוצות סטודנטים מהאוניברסיטה, תחקור מחירים ביד2, ותחליט אם מעונות\דירה.
. תעשה סיור מקדים, ממש תגיע לאיזור ותתזמן כמה זמן לוקח להגיע בבוקר, במקום להסתמך על תיאוריה.

אם מחיר של חדר במעונות יקר לך, אולי לא תוכל ללמוד במרכז.
לצערי מעונות לא רלוונטיים עקב הכלבלב.
אולי החל משנה ב' אוכל להשאיר אותו עם ההורים כשכבר יהיה רגוע יותר ומאולף. כרגע זה לא על הפרק בכלל.
מסכים מאוד עם השיתוק והבחירה.

לשלם על חוויה סטודנטיאלית (מעונות/דירה) זו לא הבעיה. אך כן יש עניין של עלות מול תועלת. עד כמה תואר באונ' תל אביב יקדם אותי לעומת תואר באונ' חיפה?
לא חושב ששווה הבדל של עשרות אלפי שקלים בשכירות. אולי אני טועה.

פרטים יבשים:

מוסדות אותם אני שוקל:

1) האונ' הפתוחה
יתרונות:

חסרונות:

אונ' רייכמן:

יתרונות:
חסרונות:

אונ' תל אביב:
יתרונות:
חסרונות:

אונ' בר אילן:
יתרונות:
חסרונות:

אונ' חיפה:
יתרונות:

חסרונות:

מטרות השרשור:

מבחינת מרחק מנהריה, שכירות, וצפיפות אין הבדל גדול בין אוניברסיטת תל אביב (רמת אביב) לרייכמן (הרצליה).
אופציה טובה יכולה להיות לגור ברמת גן וללמוד בתל אביב. מה שיאפשר לך יכולת התניידות טובה ללא תלות ברכב, שילוב של שכ"ל מסובסד ושכר דירה סביר.

לצערי מעונות לא רלוונטיים עקב הכלבלב.
אני משתמש בזה בעיקר כמדד, לראות כמה עולה ולהבין משם.

לשלם על חוויה סטודנטיאלית (מעונות/דירה) זו לא הבעיה. אך כן יש עניין של עלות מול תועלת. עד כמה תואר באונ' תל אביב יקדם אותי לעומת תואר באונ' חיפה?
לא חושב ששווה הבדל של עשרות אלפי שקלים בשכירות. אולי אני טועה.
אתה כנראה צודק.

נדמה לי שציינת שאין לך פסיכומטרי? אני די בטוחה שזה מהותי לקבלה לחוגי כלכלה-חשבונאות באוניברסיטאות
מהותי - כן
הכרחי - לא

ישנם אפיקי קבלה אחרים. יום די קדחתני.
עשיתי מבחן מימ"ד ניסיוני (מבחן לדוגמא) לקבלה למכינה אוניברסיטאית - קיבלתי ציון כללי 509 (בשני הפרקים האחרונים די רפרפתי, הייתי קצר בזמן וחסר סבלנות).
הדרישה לקבלה למכינה באונ' חיפה היא ציון 450+ במבחן, כך שנראה שאני כבר מוכן אליו.
אני כן שלחתי מייל למדור ההרשמה של אונ' חיפה בניסיון להתקבל על סמך מכינת תל חי, אולי יהיה לי מזל.
אם לא יהיה מזל, אעשה מבחן מימ"ד ואנסה להתקבל למכינה שלהם (מכינה של תשעה חודשים). מאוד, מאוד מקווה לדלג על המכינה ולהתחיל לימודים בתשפ"ו.

בכל אופן מבירורים שעשיתי מקבלים את המכינה של אונ' חיפה גם באונ' תל אביב, כך שאוכל לקבל רושם ראשוני של אונ' חיפה במהלך המכינה ואם לא יתאים לי, אוכל לנסות להתקבל לתואר בתל אביב (כנראה אאלץ לוותר על דירת יחיד ואגור עם שותפים, יהיה קשה למצוא דירת שותפים עם כלב צעיר [?]).

מבדיקות עלויות שכ"ד שעשיתי בהרצליה/תל אביב לא נראה שאוכל להרשות לעצמי דירת יחיד ואאלץ לגור עם שותפים. לגבי חיפה לא בדקתי (ייתכן ושנה ראשונה אלמד מבית הורי ולאחר מכן אעבור לגור בקרבת האונ' לאחר שהכלב יתבגר).

מה עם רופין ?
תהייה לך אחלה חוויה בעמק חפר, תמצא מקום ליד הים, תעשה סיבוב עם הכלב, תמצא יעלת חן גם על הדרך, אמן.
גם ק.שמונה אם יש שם משהו כזה .

אני חושב שעדיף החוויה הסטודנטיאלית לא פחות. אחרת זה מרגיש קצת סבל ... [אני סובל]

מה עם רופין ?
תהייה לך אחלה חוויה בעמק חפר, תמצא מקום ליד הים, תעשה סיבוב עם הכלב, תמצא יעלת חן גם על הדרך, אמן.
גם ק.שמונה אם יש שם משהו כזה .

אני חושב שעדיף החוויה הסטודנטיאלית לא פחות. אחרת זה מרגיש קצת סבל ... [אני סובל]
היי שלומי, בק.ש התחלתי ב2023 אך הפסקתי את התואר בעקבות המלחמה. בזמנו התחלתי תואר בכלכלה וניהול. כעת שהבנתי שהתואר ההוא זה לא מה שחיפשתי (מעוניין בחשבונאות) - קשה לי להצדיק חזרה לק.ש בעיקר בגלל נושא ההתמחות.

מעוניין להתמחות בביג 4, ויהיה מאוד קשה עם המרחק מק.ש לחיפה או תל אביב. ההתמחות מתחילה בסוף שנה ב, התואר הוא 3.5 שנים.

לכן, ק.ש פסולה לצערי.
לגבי רופין - אפשרות. אבל אם כבר אני מתרחק מהמשפחה, לא עדיף אוניברסיטה?

אני שמעתי שרופין גם די טובים בחשבונאות. אבדוק את רופין ליתר בטחון, תודה על הרעיון.

גבי רופין - אפשרות. אבל אם כבר אני מתרחק מהמשפחה, לא עדיף אוניברסיטה?

אני שמעתי שרופין גם די טובים בחשבונאות. אבדוק את רופין ליתר בטחון, תודה על הרעיון.
לא יודע,
מכיר הרבה אנשים מרופין ש'הצליחו' בחיים גם בלי אוניברסיטה.
זה אחלה מיקום, אחלה ח'ברה וזה לא פחות חשוב.

צריך גם שיהיה לך סביבה חברתית חזקה ואנשים שכיף לך להיות איתם בכיתה במשך התקופה ...

תודה לכל המגיבים כאן ובפרטי.
מאוד רציתי לחכות עם התואר כשנה, אך בעקבות הדעות שאני מכבד כאן, בפרטי ומחוץ לפורום הפנמתי שאין סיבה לדחות את תחילת הלימודים, אין צורך בפסק זמן.
אצטרך לבלוע את הגלולה ולהקדיש את חיי גם לספורט, לכלב, למשפחה, וללימודים.

התחלתי לבדוק באינטנסיביות אפשרויות.
בינתיים:
אונ' חיפה - די ירדה מהפרק (לא ניתן להתקבל אליה לחשבונאות בעזרת מכינה, גם לא מכינה שנתית - אלא רק למסלולי כלכלה ומנהל עסקים).

האונ' הפתוחה - מסתבר שקורסים שרכשתי בסוף 2024 - תחילת 2025 זמינים לי כעט (הקלטות עבר, יכול לגשת למבחנים עד סוף הסמסטר הנוכחי שהתחיל לא מזמן).
אנצל את החודשים הקרובים עד תחילת השנה האקדמית לצפייה בקורסים שכבר רכשתי ללא רכישת קורסים נוספים. אם אצליח ללמוד מרחוק - הידד. אולי אתן הזדמנות לפתוחה.

רייכמן - ביררתי אילו קורסים אסור לי ללמוד בפתוחה (אחת הדרישות לקבלה לתוכנית "קרן אור" היא שאין לימודים אקדמיים בשנים האחרונות). הקורסים שרכשתי לא מונעים קבלה.
יחד עם זאת רייכמן בעייתית, ההרשמה לקורס מתחילה רק בינואר, כלומר לשנת הלימודים שתחל בסוף 2026. אם אהיה מעוניין לקחת פסק זמן - אולי אופציה טובה. אם אני מעוניין לחסוך זמן - פחות יעיל.

מכללת תל חי - תודה ל @Shlomi Z שפתח לי את הראש.
פסלתי את המכללה מראש בגלל עניין ההתמחות (שילוב התמחות בחיפה/ת"א יחד עם לימודים בק"ש יהיו בלתי אפשריים).
אך אם "ארוויח" תחילת לימודים כבר השנה, ללא מכינה ובזבוזי זמן, אוכל אפילו לסיים את התואר ומבחני המועצה בשקט ונחת ורק לאחר מכן להתחיל התמחות. מבחינת לוח זמנים, התוצאה תהיה די זהה. (התחלת לימודים אקדמים שנה קודם לכן, תחילת התמחות שנה מאוחר יותר).

יש לך כבר ניסיון תעסוקתי כלשהוא בחשבונאות? אם לא זה דוגמא למה אני הייתי עושה:
מציב לעצמי מפת דרכים ומתחיל לזוז.
ממהר ולוקח 2 קורסים כבר בסמסטר הקרוב.
מכך מסיק כמה קורסים אני מסוגל לעשות כל עוד אני עוזר לאבא וממשיך בקצב הזה.
מתי שבעזרת השם מצבו של אבא ישתפר מגביר את הקצב בלימודים ומתחיל לחפש עבודה בתחום.
קשה מאוד למצוא עבודה בתחום ללא רקע אקדמי או ללא רישיון, בשנתיים האחרונות עבדתי בחברת "אלפי", אומנם בשירות לקוחות אך אני מניח שזה כן ניסיון רלוונטי באופן יחסי.
מעדיף להימנע מעבודה עד ההתמחות בכל אופן. מעוניין להתרכז בשיקום של אבא, בעצמי ובלימודים. כמובן שייתכן ואצטרך לקחת עבודה אם אבחר שלא ללמוד מהבית ולהשכיר דירה.

@עידו ג
יש עדכון איפה אתה בתהליך?
היי, הרבה מים עברו בנהר.

לצערי התחלתי ונכשלתי בתל חי, לא הצלחתי להסתדר.
ככל הנראה אתחיל באוקטובר 2026 באונ' הפתוחה.
מתכנן במרץ להתחיל קורס הכנסה במתמטיקה לקראת תואר המדעי המחשב בסופו של דבר.
אם אסתדר עם ההכנה המתמטית, אלך על זה. אם לא, אתחיל חשבונאות באוקטובר 2026.

תודה על ההתעניינות

היי, הרבה מים עברו בנהר.

לצערי התחלתי ונכשלתי בתל חי, לא הצלחתי להסתדר.
ככל הנראה אתחיל באוקטובר 2026 באונ' הפתוחה.
מתכנן במרץ להתחיל קורס הכנסה במתמטיקה לקראת תואר המדעי המחשב בסופו של דבר.
אם אסתדר עם ההכנה המתמטית, אלך על זה. אם לא, אתחיל חשבונאות באוקטובר 2026.

תודה על ההתעניינות
חשבת לנסות מסלול שאינו תואר?
כתבת שעבדת באלפי - אולי תנסה לימודי ייעוץ מס? (זה בין שנה וחצי לשנתיים)
ממה שאני מכיר אין תנאי קבלה גבוהים, מי שמתחבר לחשיבה של מיסוי יאהב מאוד את הלימודים. יש בזה סוגיות מורכבות ומעניינות.
אפשר אחר-כך לעשות קורס מפקח מס הכנסה של רשות המיסים ולצבור נסיון מהליבה, ואולי גם לעבוד בפירמות הגדולות (במקום המסלול הארוך של תואר בחשבונאות)

חשבת לנסות מסלול שאינו תואר?
כתבת שעבדת באלפי - אולי תנסה לימודי ייעוץ מס? (זה בין שנה וחצי לשנתיים)
ממה שאני מכיר אין תנאי קבלה גבוהים, מי שמתחבר לחשיבה של מיסוי יאהב מאוד את הלימודים. יש בזה סוגיות מורכבות ומעניינות.
אפשר אחר-כך לעשות קורס מפקח מס הכנסה של רשות המיסים ולצבור נסיון מהליבה, ואולי גם לעבוד בפירמות הגדולות (במקום המסלול הארוך של תואר בחשבונאות)
כן, חשבתי על זה (ייעוץ מס באופן ספציפי).
אך אני לא רואה יותר מדי עתיד בתחום וחושש הוא לא מספיק... חושב על המילה... אולי שאין בו מספיק "בשר"?
המהפכה הטכנולוגית תשפיע מאוד על התחום ככל הנראה. כפי שציינת עבדתי באלפי (וגם כיום), כך שאני רואה ממקור ראשון את המהפכה :)

בנוסף, קשה מאוד ללמוד את התחום. יש מכללות כלשהן שמספקות סיוע בעלות די גבוהה, אך ממש לא התרשמתי מדרך הלימוד כשעשיתי שיעור ניסיון.
וללמוד אותו עצמאית זה קשה מאוד (מאוד), וגם המבחנים עצמם קשים מאוד.

מוזמן לעקוב אחר יומן המסע שלי, אני משתף שם לא מעט לגבי הפן הלימודי :)

אך אני לא רואה יותר מדי עתיד בתחום וחושש הוא לא מספיק... חושב על המילה... אולי שאין בו מספיק "בשר"?
המהפכה הטכנולוגית תשפיע מאוד על התחום ככל הנראה. כפי שציינת עבדתי באלפי (וגם כיום), כך שאני רואה ממקור ראשון את המהפכה :)
אני לא בטוח..
מן הסתם שהדברים הטכניים לגמרי יעברו אוטומציה, אבל עולם המיסוי מורכב מאוד, ובסוף צריך גם מייצגים ואנשים שיחתמו על האחריות. אולי כשאי שתתייעץ עם מומחי המיסוי שבפורום.
חושב שזה מסלול אידאלי יותר מאשר תואר עמוס וארוך
וזה אחלה כניסה לעולם החשבונאי שאתה רוצה
בנוסף, קשה מאוד ללמוד את התחום. יש מכללות כלשהן שמספקות סיוע בעלות די גבוהה, אך ממש לא התרשמתי מדרך הלימוד כשעשיתי שיעור ניסיון.
זו נראית לי הכללה מידי..
עכ״פ, בסוף רוב הלמידה קורית דרך הניסיון, לא שינון תיאורטי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M בחירת מוסד לימודים (עזרה מהייטקיסטים) התפתחות אישית 151
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B בחירת תמהיל משכנתא (בהינתן סכום ותקופה) למזעור ריביות מהבנק נדל"ן 20
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
E בחירת עורך דין לעסקת יד שנייה נדל"ן 64
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
A בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 15
ב בחירת ברוקר אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 28
E בחירת מסלול בגין הכנסות שכר דירה מיסים 9
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 18
E חוקי? מיטב IRA חוסמת בחירת חבר בורסה שונה ממיטב טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה