עידו ג
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,283
פרטים יבשים:
בן 29, גר כעת עם ההורים בנהריה. בגרות מלאה (גרועה). אין פסיכומטרי.
ב2023 התקבלתי ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול במכללת תל חי - עקב המלחמה ופינוי העיר בחרתי לוותר על התואר.
ב2024 התחלתי מכינה במסלול האקדמי המכללה למנהל ראשל"צ - עקב מצבו הרפואי של אבי פרשתי והתמקדתי בשיקום שלו.
לפני כמה חודשים אבי השתחרר מבית חולים לווינשטיין לאשפוז יום ביתי - המטרה לחצי שנה + הקרובה היא להתמקד בשיקום הפיזי שלו והשיקום הנפשי/פיזי שלי.
לאחרונה פרשתי מהמכינה במכללת הגליל המערבי עקב אכזבה מאוד גדולה מרמת הלימודים, תלמידים ומצב נפשי רע.
עקב חוסר מזל, החלטות גרועות ופזיזות ובעיקר חוסר שקט נפשי - אני פול גז בניוטרל בשנתיים האחרונות.
אקח את השנה הקרובה כפרויקט - לא אעבוד, לא אלמד (או שכן?) ואתמקד בעצמי.
הרצון הוא להגיע מ-ו-כ-ן לאוקטובר 2026 ולצלוח את התואר.
תואר בו אני מעוניין: חשבונאות (כלכלה וחשבונאות, מנהל עסקים וחשבונאות וכד').
בקרוב מאוד אני מאמץ גור כלבים - כך שמגורים במעונות הן לא אופציה. לא מצאתי מוסד אקדמי שניתן ללמוד בו חשבונאות ובו מעונות המאפשרים מגורים ביחד עם בעל חיים.
במידה ואתם מכירים מקום רלוונטי - אודה לשיתוף.
מוסדות אותם אני שוקל:
1) האונ' הפתוחה
יתרונות:
למעשה יכול להתחיל ללמוד כבר עכשיו. מגורים עם ההורים. לחסוך שכירות. גמיש.
חסרונות:
פחות מעוניין מכיוון ואני מעוניין בחוויה סטודנטיאלית, להכיר אנשים לאחר הרבה מאוד שנים בהם הסתגרתי בביתי. לימודים בזום. מגורים עם ההורים.
אונ' רייכמן:
אם יקרה - יקרה אך ורק במסגרת תוכנית קרן אור (מימון 90%~ משכר הלימוד [כנראה פחות כי התואר שלי ארוך יותר]).
יתרונות:
שכר לימוד זול במוסד טוב, יחסית קרוב לנהריה. חוויה סטודנטיאלית, רמות שכירות סבירות (?)
חסרונות:
שכירות (ברמות לא סבירות [?]). צורך לעמוד בתנאי התוכנית לאורך כל הדרך
אונ' תל אביב:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, חוויה סטודנטיאלית, רמה גבוהה מאוד.
חסרונות:
שכירות יקרה מאוד. עיר צפופה.
אונ' בר אילן:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, חוויה סטודנטיאלית, רמה גבוהה.
חסרונות:
אונ' חיפה:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, רמה גבוהה. אולי אפשרי לגור עם ההורים ולעשות נסיעות יומיות?
חסרונות:
קושי פיזי (האונ' באזור הררי?), חוויה סטודנטיאלית פחות טובה. אולי אפשרי לגור עם ההורים ולעשות נסיעות יומיות?
מטרות השרשור:
הבנה והתמקדות במוסד האקדמי המתאים לי, תוך התחשבות ריאלית האם בר קיימא (בעיקר כלכלית מבחינת עלויות השכירות).
בעיקר מחפש "ייעוץ מגורים".
באילו שכונות מתגוררים סטודנטים הלומדים באונ' תל אביב? להבנתי אונ' תל אביב בצפון תל אביב ואני בספק שסטודנטים גרים שם - הרי זה האזור היקר ביותר (?). מה השכונות הרלוונטיות למגורים ללא אוטו בתל אביב? כנ"ל לגבי אונ' בר אילן ברמת גן.
מה מצב הפקקים בהרצליה? האם ריאלי להשכיר דירה מחוץ לעיר (עם אוטו) ולהגיע בזמן ללימודים בלחץ הכבישים של הבוקר, או שעדיף להשכיר בקרבת אונ' רייכמן? אם כן, מה שם השכונות הרלוונטיות?
אשמח לנסות ולמפות עלויות צפויות בתל אביב-רמת גן והרצליה. את חיפה אני והורי מכירים מספיק טוב כך שאין באמת צורך בטיפים.
המלצות כלליות, טיפים (ואזהרות לגבי מיקומים מסוימים) יתקבלו בברכה.
בן 29, גר כעת עם ההורים בנהריה. בגרות מלאה (גרועה). אין פסיכומטרי.
ב2023 התקבלתי ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול במכללת תל חי - עקב המלחמה ופינוי העיר בחרתי לוותר על התואר.
ב2024 התחלתי מכינה במסלול האקדמי המכללה למנהל ראשל"צ - עקב מצבו הרפואי של אבי פרשתי והתמקדתי בשיקום שלו.
לפני כמה חודשים אבי השתחרר מבית חולים לווינשטיין לאשפוז יום ביתי - המטרה לחצי שנה + הקרובה היא להתמקד בשיקום הפיזי שלו והשיקום הנפשי/פיזי שלי.
לאחרונה פרשתי מהמכינה במכללת הגליל המערבי עקב אכזבה מאוד גדולה מרמת הלימודים, תלמידים ומצב נפשי רע.
עקב חוסר מזל, החלטות גרועות ופזיזות ובעיקר חוסר שקט נפשי - אני פול גז בניוטרל בשנתיים האחרונות.
אקח את השנה הקרובה כפרויקט - לא אעבוד, לא אלמד (או שכן?) ואתמקד בעצמי.
הרצון הוא להגיע מ-ו-כ-ן לאוקטובר 2026 ולצלוח את התואר.
תואר בו אני מעוניין: חשבונאות (כלכלה וחשבונאות, מנהל עסקים וחשבונאות וכד').
בקרוב מאוד אני מאמץ גור כלבים - כך שמגורים במעונות הן לא אופציה. לא מצאתי מוסד אקדמי שניתן ללמוד בו חשבונאות ובו מעונות המאפשרים מגורים ביחד עם בעל חיים.
במידה ואתם מכירים מקום רלוונטי - אודה לשיתוף.
מוסדות אותם אני שוקל:
1) האונ' הפתוחה
יתרונות:
למעשה יכול להתחיל ללמוד כבר עכשיו. מגורים עם ההורים. לחסוך שכירות. גמיש.
חסרונות:
פחות מעוניין מכיוון ואני מעוניין בחוויה סטודנטיאלית, להכיר אנשים לאחר הרבה מאוד שנים בהם הסתגרתי בביתי. לימודים בזום. מגורים עם ההורים.
אונ' רייכמן:
אם יקרה - יקרה אך ורק במסגרת תוכנית קרן אור (מימון 90%~ משכר הלימוד [כנראה פחות כי התואר שלי ארוך יותר]).
יתרונות:
שכר לימוד זול במוסד טוב, יחסית קרוב לנהריה. חוויה סטודנטיאלית, רמות שכירות סבירות (?)
חסרונות:
שכירות (ברמות לא סבירות [?]). צורך לעמוד בתנאי התוכנית לאורך כל הדרך
אונ' תל אביב:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, חוויה סטודנטיאלית, רמה גבוהה מאוד.
חסרונות:
אונ' בר אילן:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, חוויה סטודנטיאלית, רמה גבוהה.
חסרונות:
אונ' חיפה:
יתרונות:
שכר לימוד מסובסד, רמה גבוהה. אולי אפשרי לגור עם ההורים ולעשות נסיעות יומיות?
חסרונות:
קושי פיזי (האונ' באזור הררי?), חוויה סטודנטיאלית פחות טובה. אולי אפשרי לגור עם ההורים ולעשות נסיעות יומיות?
מטרות השרשור:
הבנה והתמקדות במוסד האקדמי המתאים לי, תוך התחשבות ריאלית האם בר קיימא (בעיקר כלכלית מבחינת עלויות השכירות).
בעיקר מחפש "ייעוץ מגורים".
באילו שכונות מתגוררים סטודנטים הלומדים באונ' תל אביב? להבנתי אונ' תל אביב בצפון תל אביב ואני בספק שסטודנטים גרים שם - הרי זה האזור היקר ביותר (?). מה השכונות הרלוונטיות למגורים ללא אוטו בתל אביב? כנ"ל לגבי אונ' בר אילן ברמת גן.
מה מצב הפקקים בהרצליה? האם ריאלי להשכיר דירה מחוץ לעיר (עם אוטו) ולהגיע בזמן ללימודים בלחץ הכבישים של הבוקר, או שעדיף להשכיר בקרבת אונ' רייכמן? אם כן, מה שם השכונות הרלוונטיות?
אשמח לנסות ולמפות עלויות צפויות בתל אביב-רמת גן והרצליה. את חיפה אני והורי מכירים מספיק טוב כך שאין באמת צורך בטיפים.
המלצות כלליות, טיפים (ואזהרות לגבי מיקומים מסוימים) יתקבלו בברכה.