• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות?

hoplite

משתמש סולידי
דירוג
16
בשנים האחרונות היו עליות מאוד גדולות בשוק המניות. עכשיו, גם בגלל reversion to the mean וגם בגלל מדיניות הממשל האמריקאי החדש נראה לי שעד סוף השנה תהיינה ירידות. אבל, בגלל כל העליות אני משער שעל הנייר עדיין אהיה מורווח. בשביל הסבר נוסף: נניח שהתיק שלי הרוויח 30% בשנים האחרונות והשנה יפסיד 10%, עדיין בסוף השנה אהיה מורווח. זה אפשרי וכדאי למכור את כל התיק שלי ולקנות מחדש רק כדי שיווצר הפסד בסוף השנה ואוכל להנות ממגן מס?
(יש כאן דיון דומה אבל לא בדיוק אותו דבר)

זה אפשרי וכדאי למכור את כל התיק שלי ולקנות מחדש רק כדי שיווצר הפסד בסוף השנה ואוכל להנות ממגן מס?
לא, אתה תשלם מס עכשיו בשביל האפשרות לא לשלם מס בעתיד. אבל מס כמעט תמיד עדיף לדחות במקום לשלם בהווה.

בשנים האחרונות היו עליות מאוד גדולות בשוק המניות. עכשיו, גם בגלל reversion to the mean וגם בגלל מדיניות הממשל האמריקאי החדש נראה לי שעד סוף השנה תהיינה ירידות. אבל, בגלל כל העליות אני משער שעל הנייר עדיין אהיה מורווח. בשביל הסבר נוסף: נניח שהתיק שלי הרוויח 30% בשנים האחרונות והשנה יפסיד 10%, עדיין בסוף השנה אהיה מורווח. זה אפשרי וכדאי למכור את כל התיק שלי ולקנות מחדש רק כדי שיווצר הפסד בסוף השנה ואוכל להנות ממגן מס?
(יש כאן דיון דומה אבל לא בדיוק אותו דבר)
למה לא שורט? או SQQQ?
זה התשובה על השאלה שלך.

העניין הוא שאני מחזיק ניירות לטווח ארוך. זה אומר שבהנחה שהשוק עולה (לא מונוטונית) לאורך זמן אחרי שלב מסוים כבר לא אוכל להנות ממגן מס כי העליה כל כך גדולה שאף ירידה לא תביא אותי להפסד מול רגע הקניה. אז אולי כן עדיף למכור ולקנות מדי פעם? מצד שני, יכול להיות שאני לא מבין את המיסוי פה. יכול להיות שירידות ועליות לצורך מגן מס מחושבים מתחילת השנה הפיסקלית ולא מרגע הקניה?

אל תיתן לזנב (המס) לכשכש בכלב (תיק ההשקעות). זה מעצבן את הכלב

במילים אחרות זו דרך להפסיד כסף. ממליץ לקרוא קצת על תזמון שוק. אתה מסתכן בזה שאתה טועה בנוגע לירידות ואתה עשוי לפספס את העליות כשהן יקרו

. זה אומר שבהנחה שהשוק עולה (לא מונוטונית) לאורך זמן אחרי שלב מסוים כבר לא אוכל להנות ממגן מס כי העליה כל כך גדולה שאף ירידה לא תביא אותי להפסד מול רגע הקניה.
נשמע הגיוני.
אם ככה למה למכור?
אז אולי כן עדיף למכור ולקנות מדי פעם?
לא הבנתי איך זה יעזור לך.
סתם תצטרך לשלם עמלות ק/מ, להגיש דוחות כל שנה וכו ובסוף תשלם את אותו המס (אם לא יותר)
מצד שני, יכול להיות שאני לא מבין את המיסוי פה
אכן יכול להיות.
אם תגיד איך אתה חושב שזה עובד נוכל להגיד לך אם זה נכון או לא ולעזור לך להבין.
יכול להיות שירידות ועליות לצורך מגן מס מחושבים מתחילת השנה הפיסקלית ולא מרגע הקניה?
לא.
באופן כללי אין באמת דבר כזה "חישוב ירידות ועליות לצרכי מגן מס".
המס מחושב לפי הרווח שלך. כלומר לפי ההפרש בין מחיר המכירה למחיר הקניה (מתואם מדד וכו).
אם יש לך הפסד (מגן מס) תוכל לקזז את ההפסד מול הרווח שלך, מה שיקטין את הרווח לצרכי מס ומכאן יקטן גם את המס עצמו.

לא, אתה תשלם מס עכשיו בשביל האפשרות לא לשלם מס בעתיד. אבל מס כמעט תמיד עדיף לדחות במקום לשלם בהווה.
לא בדיוק שכמעט תמיד עדיף לדחות, כי יש אפשרות להקטין את המס בעתיד ע"י מכירה וקנייה מחדש כל סוף שנה, וע"י מימוש של נקודות זכות (למי שלא מומש) או קבלות עם סעיף 46 אפשר להקטין את המס, מה שיותר קשה להשיג בסוף תקופה ארוכה. (כמובן מכירה וקנייה מיידי ללא הפרש זמן גדול)

הסיכוי לתזמון מושלם הוא בלתי אפשרי...
זה הימור כי אתה יכול למכור ואז פתאום למחורת יש עליות של 3, 4 אחוז והפסדת את כל העלייה

אתה צריך להגדיר שיטת מסחר (או שיטת השקעה למי שמעדיף), ולבדוק מה התוחלת שלה על פני שנים רבות - כיוון שאתה משקיע לאורך זמן, כפי שאמרת. נניח ששיטת המסחר שלך היא לצאת (trailing stop loss) אחרי ירידה של 10% מהשיא - תבדוק שנים אחורה לאיזה ריווחיות זה היה מביא אותך. בנקודת זמן זו קיימת הסתברות ל-2 הכיוונים והדרך היחידה לעשות שיקול לוגי היא לבדוק אחורה (וזה נותן כמובן רק תוצאה הסתברותית - לא תוצאה וודאית). לגבי המס - לדעתי זהו שיקול משני.

למה לא שורט? או SQQQ?
זה התשובה על השאלה שלך.
התשובה של אליעזר כנראה לא הובנה כי היא המענה לבעיה של נייר מורווח.
הרעיון הוא לקנות תעודה שנמצאת בכיוון הנגדי לתעודה שברשותך.
בצורה כזאת אתה נמצא במצב שאתה לא תלוי בתנודות השוק בזמן שהשוק "לדעתך" צריך לרדת.
עכשיו נבחן את המצב בסוף השנה (אני בכוונה מציין את סוף השנה כדי להגביל התקזזויות מס לשנה הנוכחית):
1) השוק אכן ירד - במקרה כזה מוכר את תעודת ה"ההגנה" (ברווח ומשלם עליה מס) וממשיך עם התעודה המקורית.
2) השוק המשיך לעלות - במקרה כזה מוכר את תעודת ה"הגנה" (בהפסד) ומוכר קצת מהתעודה המקורית כדי לקזז רווח מול הפסד ולא לשלם שקל מס. מיידית משלים קנייה מהתעודה המקורית (או דומה לה) כדי לחזור להחזקה המקורית.

@ארגמן ניתוח מעניין אבל לא הבנתי מה ההנחות ומה מנסים למקסם פה.

אם ההנחה היא שיהיו ירידות אז עדיף לעבור לשורט ולשים שיקולי מס בצד.
אם ההנחה היא שאולי ירד ואולי יעלה אז אפשר להמשיך להחזיק כי זו ההנחה תמיד.
אם המטרה היא לא לשלם מס השנה אז גם אפשר להמשיך להחזיק וזהו.

באיזה תרחיש כדאי להחזיק את הכיוונים המנוגדים שהצעת?

התשובה של אליעזר כנראה לא הובנה כי היא המענה לבעיה של נייר מורווח.
הרעיון הוא לקנות תעודה שנמצאת בכיוון הנגדי לתעודה שברשותך.
בצורה כזאת אתה נמצא במצב שאתה לא תלוי בתנודות השוק בזמן שהשוק "לדעתך" צריך לרדת.
עכשיו נבחן את המצב בסוף השנה (אני בכוונה מציין את סוף השנה כדי להגביל התקזזויות מס לשנה הנוכחית):
1) השוק אכן ירד - במקרה כזה מוכר את תעודת ה"ההגנה" (ברווח ומשלם עליה מס) וממשיך עם התעודה המקורית.
2) השוק המשיך לעלות - במקרה כזה מוכר את תעודת ה"הגנה" (בהפסד) ומוכר קצת מהתעודה המקורית כדי לקזז רווח מול הפסד ולא לשלם שקל מס. מיידית משלים קנייה מהתעודה המקורית (או דומה לה) כדי לחזור להחזקה המקורית.
לא, זה לא מה שהתכוונתי.
שאלתי אותו אם הוא צופה ירידות בשוק בשנה הקרובה. אם כן, למה שלא ננצל את זה כדי להרוויח כסף? אפשר לעשות שורט או לקנות SQQQ. למה להתמקד רק בחיסכון במס.

@ארגמן ניתוח מעניין אבל לא הבנתי מה ההנחות ומה מנסים למקסם פה.

אם ההנחה היא שיהיו ירידות אז עדיף לעבור לשורט ולשים שיקולי מס בצד.
אם ההנחה היא שאולי ירד ואולי יעלה אז אפשר להמשיך להחזיק כי זו ההנחה תמיד.
אם המטרה היא לא לשלם מס השנה אז גם אפשר להמשיך להחזיק וזהו.

באיזה תרחיש כדאי להחזיק את הכיוונים המנוגדים שהצעת?
ההצעה שלי מותאמת למי שפועל באופן הבא:
א. כשהוא מאמין שתהיינה עליות - הוא מושקע (BUY)
ב. כשהוא מאמין שתהיינה ירידות - הוא רוצה לשבת על הגדר (CASH). לא ללכת אול-אין ולעשות שורט.
יש מספר רב של סוחרים/משקיעים שפועלים בסגנון כזה.
למשקיעים כאלה דילמת המיסוי יכולה להפתר בצורה שהסברתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 150
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 106
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 16
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
A מה קורה אם הסוכן הבורסאי שלך קורס? שוק ההון 1
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B אם קניתי דירה כרווק, מה המיסוי עליה כשאמכור אחרי חתונה? נדל"ן 4
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
N האם יש צורך בהגשת דו״ח אם אין חבות מס? מיסים 16
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
D התלבטות אם להמשיך להחזיק דירה שנייה. נדל"ן 23
ע אם לא השקעות אלטרנטיביות מה כן? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
נ ומה אם מאדים כחול? משל על אשמתו של המנהיג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 13
I איך בודקים אם לאזור מסויים יש ביקוש של שכירות? נדל"ן 3
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
N יש צורך בהמרת מט"ח אם הכוח קנייה שלי בדולרים מתעדכן אוטומטית בהתאם לסכום השקלי שקיים בחשבון? שוק ההון 0
N יש לי חשבון באינטרקטיב ארהב. מה קורה אם הברוקר קורס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ב אם בלאקרוק תפסיק את מכירת הקרנות שלה בארץ? שוק ההון 9
de dud איך אפשר לדעת אם נפלתי קורבן פישינג אוף טופיק 16

נושאים דומים

Back
למעלה