• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות

מתחיל צעיר :)

משתמש רגיל
דירוג
103
טוב אז אני אקדים עם פרטים יבשים
כרגע יש לי כסף שמושקע בקופת גמל להשקעה, לא נכנסתי לחישובי עומק של מה "עדיף לעשות" אבל בגדול אני רוצה להוציא את כל הסכום משם בהדרגה יחסית ולהשקיע אותו עצמאית. אז סכום פתיחה ראשוני של 20 אלף ועוד כ50 אלף שכרגע בקופת גמל להשקעה באפניקס.
מבחינת איפה לפתוח אני חושב באקסלנס בגלל ההטבה שנתיים בלי עמלות וכדו וגם כי בכללי העמלות נראות טובות בהשוואה לאחרים.
משהו שלא הבנתי 1. הרבה פעמים אומרים להתמקח על עמלות, כשיש לי כלום כסף להשקעה בהתחלה זה רלוונטי בכלל? ואם כן אז מה אני עושה לא פותח בצורה דיגיטלית אלא מתקשר אליהם כזה?
2. קראתי את כל הפוסטים הרלוונטים בפורום ואני בערך יודע אבל לא סגור, נניח ואני רוצה להשקיע במדד x, אני אצטרך לרשום אותו בחיפוש או שאפשר לגלול ולחפש בין המדדים ולהשוות עמלות וכדו בדומה לאיך שאפשר בפפר אינבסט.
3. מה שרשמתי בהתחלה עם ההוצאה של כל הכסף מקופת גמל להשקעה זה דבר נכון? אני דיי פזיז לגבי זה פשוט כי היה לי כמה חוויות לא כיפיות שהם לא מעדכנים אותי על דברים ולא ענו לי למיילים ובסוף כלום כמעט לא שקוף עבורי חוץ מכמה כסף יש בפנים וכמה הפקדתי.
4. נגיד ולאחר כשנתיים אני רוצה להעביר את התיק מאקסלנס ללא באמת חשוב מי, כמה משלמים על דבר כזה והאם זה משהן שחשוב להתמקד בו עוד לפני פתיחת התיק במחשבה של שיהיה לי את החופש להיות במקום שמציע את הדברים הכי טובים בכל רגע נתון.
מתנצל אם יש תשובות לגבי חלק אני לא חיפשתי מלא כדי למצוא אבל בשלוף לא ראיתי מידע ברור על 1. והשאר זה כבר סוג של "על הדרך"

אל תהיה פזיז בטח ובטח עם כסף.
1) עם בית השקעות אין טעם להתמקח על עמלות כל כך. לפחות לעומת השקעה בבנק. העמלות כבר מלכתחילה משמעותית יותר אטרקטיביות. בתום השנתיים תרגיש חופשי להתמקח.
ניתן אולי להתמקח על דמי העברת תיק אם אתה מתכנן כבר עכשיו להעביר את התיק. לא הייתי מתמקד בדברים הקטנים האלה.
2) אין לי מושג איך זה בפפר. יש אופציה לחפש מדדים על פי סמלים בכל (רוצה להאמין) האפליקציות/אתרים. את החיפוש של איזה מדד והפרטים שלו (דמי ניהול, החזקות וכו') כנראה עדיף לעשות דרך גוגל. המידע מאוד זמין באינטרנט.
3) אין לי מושג לגבי מיסוי על קופות גמל להשקעה.
4) לא יודע לגבי אקסלנס אבל אפשר ככל הנראה למצוא את כל המידע שאתה מחפש במחירון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T דירה ממש מעל תחנת רכבת קלה (קו ירוק) לברוח או לקחת? נדל"ן 3
I ביטוח רכב , עליה ממש גבוהה? צרכנות פיננסית 2
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
N מה קורה כשמחירי הדיור ממש גבוהים בייחס להכנסת האזרחים? נדל"ן 87
ל קרן השתלמות IRA מול קרן השתלמות מחקה- ממש אשמח לעזרה שוק ההון 5
S תיק ראשוני: מורכב או ממש פשוט? שוק ההון 9
B ממש API למערכת טרייד אוף טופיק 1
D משהו פה ממש ממש לא הגיוני פה לגבי ארצות הברית והקורונה! אוף טופיק 1
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
ט ממש IB לא הכי ברור.. שוק ההון 5
unrealx קרן נאמנות - ממש מבאס שוק ההון 15
דניאל פינקלברג ממש רוצה להתחיל להשקיע באמצעות IB, אעריך עזרה מבעלי חשבון שם שוק ההון 20
Jasper בן עשרים ואחת מרגיש שחיסכון בא לי בקלות, אבל להתחיל להשקיע מפחיד אותי ממש. שוק ההון 18
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
כימאי קרנות מנוהלות - זה לא ממש עובד... שוק ההון 0
ק ממש אוף טופיק אוף טופיק 6
דוג האם לשכור דירה שנמצאת ממש קרוב לאנטנות סלולריות (בתור סטודנט) אוף טופיק 31
ס ביטוח מנהלים יקר עם הבטחת תשואה או קרן פנסיה ממש זולה? צרכנות פיננסית 4
yossik אל-על, ממש מרגיזים אותי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
אברם דוניץ מה אני עושה עם 8 מיליון ש"ח?!,זה ממש חוסר אונים! שוק ההון 11
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
E הקטנת הרכיב המנייתי בקרן הפנסיה לקראת הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 22
F להקדים משכנתא לקראת ירידת ריבית נדל"ן 6
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
H לקראת סוף שנה: מגן מס דולרי קיזוז עם שקל? מיסים 1
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
עולה ישנה צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
ט שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ נדל"ן 11
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
א שתי שאלות בסיסיות לקראת פתיחת חשבון בניירות ערך שוק ההון 5
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
GeraltOfHaifa שלושה בתים ארה"ב אך ללא הון שיקלי, התכוננות נדרשת לקראת קנית נכס בארץ? נדל"ן 16

נושאים דומים

Back
למעלה