• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כמו כולם..בניית תיק חדש. סבבה?

• פותח הנושא Meee
  • פורסם בתאריך
65% מניות זה מסוכן ואגרסיבי
הכל יחסי, כן?
לדעתי זה לא מסוכן ואגרסיבי עבורי, אבל כמובן שזה תלוי במטרות ובסיבולת הסיכון (שזה מה שאמרתי מההתחלה ביחס לסיכון).

35% אג"ח זה לא מסוכן ואגרסיבי (וגם זה תלוי באיזה אג"ח), 65% מניות זה מסוכן ואגרסיבי.

לכולם.

מחזק. אם כבר מכלילים לגבי כלל האוכלוסייה בלי לדעת הרבה על הפרטים והצרכיים האישיים של בן אדם 65% מניות זה תיק אגרסיבי/מסוכן.
חשוב לקחת בחשבון שבלתי אפשרי לדעת את סיבולת הסיכון שלך עד שהכסף שלך מושקע באמצע משבר עמוק וממושך, ועד אז בד"כ ממליצים (הסולידית, ספרי השקעות שונים) להעריך בצורה יחסית שמרנית את סיבולת הסיכון שלך (כי המחיר של מכירה בשיא משבר והיכוות פסיכולוגית ממניות לכל החיים היא הרבה יותר מסוכנת מלהיות קצת סולידי מדי).
אני מציע לך גם לקחת בחשבון שהקוראים (ובמיוחד המגיבים) בפורום הזה הם מדגם מאוד מוטה וככל הנראה משקיעים אגרסיביים מהממוצע (להערכתי הלא מדעית).

נראה באמת קצת מורכב אבל יש פה אנשים הרבה יותר מנוסים ממני .

אגב אנשים, אני אשמח לשאול שאלה בנוגע לחלוקת התיק כי אני רוארה שנוצר פה אחלה דיון :)
אני החלטתי שאת התיק שלי הולך להיות פשוט, מורכב מ-100% מניות ויהיה מחולק בין VTI וVXUS.
אני בחור צעיר, בן 25, עם חיסכון בצד של חצי שנה+ שמתכנן להשקיע לטווח ארוך וממש לא אכפת לי מהכסף הזה כרגע ואני משקיע רק את מה שאני מוכן להפסיד.
אזזזז:

1. לא הצלחתי להבין לפי מה אני אמור בדיוק לבצע את החלוקה בין VTI לVXUS, האם זה אמור להיות 50-50? 75-25?
2. התיק הזה מתוכנן לתקופת טווח ארוכה. האם במהלך השנים לצורך הדוגמא למשל VTI עולה ב-10%,20% האם אני צריך למכור בשביל "לשריין" את הרווח?
התשובה שלי בעיקרון היא לא כי אז אני אהיה צריך גם לשלם את המס על הרווח וזה יפגע בריבית דריבית שלי אבל אני בכל זאת שואל אם יש משהו שאני מפספס ולא יודע.

1. לא הצלחתי להבין לפי מה אני אמור בדיוק לבצע את החלוקה בין VTI לVXUS, האם זה אמור להיות 50-50? 75-25?
לפי איך שבא לך, אם בא לך לפי שווי שוק אז יש לך VT במקום שעושה זאת בשבילך. קח בחשבון שיש גם חלופות איריות שישנם האומרים (ואני ביניהם) שהם חלופות טובות יותר.
2. התיק הזה מתוכנן לתקופת טווח ארוכה. האם במהלך השנים לצורך הדוגמא למשל VTI עולה ב-10%,20% האם אני צריך למכור בשביל "לשריין" את הרווח?
לא! הפוך, אתה לא אמור למכור אי פעם למעט אם אתה צריך את הכסף.

לפי איך שבא לך, אם בא לך לפי שווי שוק אז יש לך VT במקום שעושה זאת בשבילך. קח בחשבון שיש גם חלופות איריות שישנם האומרים (ואני ביניהם) שהם חלופות טובות יותר.

לא! הפוך, אתה לא אמור למכור אי פעם למעט אם אתה צריך את הכסף.

לגבי החלופות האיריות, למה אתה ביניהם אם אפשר לשאול?
אני מבין את הקטע שבניגוד לקרנות האמריקיות יש גם איריות שהן צוברות אז אני מניח שזה יתרון כי אתה לא צריך להתעסק בנושא של הרכישה מחדש אבל מנגד דמי הניהול יותר גבוהים. אשמח לשמוע את דעתך :)

אני בדקתי בעמוד כאן את החלוקה של VT וראיתי שהשוק האמריקאי הוא באזור ה-60%:)
זה אומר שאני רוצה שהתיק שלי גם יהיה מחולק באזור הזה? 60 לטובת VTI ו40 VXUS?

לגבי החלופות האיריות, למה אתה ביניהם אם אפשר לשאול?
בגלל כל היתרונות שלהם שמתעלים על החסרונות שלהם.
אני מבין את הקטע שבניגוד לקרנות האמריקיות יש גם איריות שהן צוברות אז אני מניח שזה יתרון כי אתה לא צריך להתעסק בנושא של הרכישה מחדש אבל מנגד דמי הניהול יותר גבוהים
נכון ולא ממש, זה תלוי באיזה תעודה בדיוק, לנפוצות הם אולטרה נמוכות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T למה כולם רצים על חשיפה מחוץ לארהב בכל מחיר ? שוק ההון 2
ג למה כולם פה נגד מסחר יומי? שוק ההון 66
D אתמול מישהי אמרה לי: "כולם התחילו לחיות כמוך" אוף טופיק 57
י כולם פתאום מדברים על להיכנס לבורסה שוק ההון 35
כ יאללה, כולם לקלפי! אוף טופיק 18
4 הגישה שלי להשקעה תמות נפשי עם כולם שוק ההון 33
ח למה כולם לא שמים את הקרן פנסיה שלהם מנייתית? צרכנות פיננסית 44
M כולם עובדים עם בית השקעות זר? שוק ההון 34
Y מתי כולם עברו לvt,vti,vxus? שוק ההון 33
שרון כולם מתים בסוף אוף טופיק 22
Izik כולם מדברים על קריסה.. שוק ההון 57
י לאן כולם רצים? - ערוץ 10 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ל רכישת גג לצורך בניית דירה נוספת נדל"ן 4
ס בניית תיק השקעות-גיל 20 שוק ההון 19
A בניית דירות על הגג ע"י הקבלן נדל"ן 8
V פגישה ראשונה עם קבלן לטובת בניית בית פרטי נדל"ן 51
א בניית בסיס בחו"ל צרכנות פיננסית 16
S בניית תיק השקעות שוק ההון 9
K בניית תיק השקעות לפנסיונרית בגיל 65 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
S בניית תיק פשוט מאפס לבן משפחה מבוגר שוק ההון 3
A התייעצות משכנתא בניית בית נדל"ן 10
M כדאיות בניית יחידת דיור בבית פרטי נדל"ן 21
O בניית תמהיל משכנתא התחלתי נדל"ן 35
stamEhad בניית תמהיל תיק השקעות שכולל הלוואה (שאלה טכנית) שוק ההון 3
M בניית בית נופש בצפון נדל"ן 0
M כלי שמאפשר בניית תיק השקעות וירטואלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Lag בניית הכנסות צדדיות כפרילנסר- בניית אתרים, עיצוב גרפי, e-commerce וכן הלאה התפתחות אישית 3
M בניית דו-משפחתי ומכירה של אחד הבתים נדל"ן 6
L בניית תיק לטווח ארוך שוק ההון 0
unrealx בניית בית נדל"ן 22
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
O בניית תיק השקעות עצמאי משולב IRA שוק ההון 6
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
S בניית תיק השקעות ראשוני שוק ההון 5
M בניית תיק השקעות לפנסיונרים שוק ההון 6
S כדאיות בניית בית והשכרה לעומת השקעה ? נדל"ן 3
ד בניית קרדיט סוקר עם אשראי אמריקאי בלי SSN שוק ההון 2