Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
מחזק. אם כבר מכלילים לגבי כלל האוכלוסייה בלי לדעת הרבה על הפרטים והצרכיים האישיים של בן אדם 65% מניות זה תיק אגרסיבי/מסוכן.
חשוב לקחת בחשבון שבלתי אפשרי לדעת את סיבולת הסיכון שלך עד שהכסף שלך מושקע באמצע משבר עמוק וממושך, ועד אז בד"כ ממליצים (הסולידית, ספרי השקעות שונים) להעריך בצורה יחסית שמרנית את סיבולת הסיכון שלך (כי המחיר של מכירה בשיא משבר והיכוות פסיכולוגית ממניות לכל החיים היא הרבה יותר מסוכנת מלהיות קצת סולידי מדי).
אני מציע לך גם לקחת בחשבון שהקוראים (ובמיוחד המגיבים) בפורום הזה הם מדגם מאוד מוטה וככל הנראה משקיעים אגרסיביים מהממוצע (להערכתי הלא מדעית).
נראה באמת קצת מורכב אבל יש פה אנשים הרבה יותר מנוסים ממני .
אגב אנשים, אני אשמח לשאול שאלה בנוגע לחלוקת התיק כי אני רוארה שנוצר פה אחלה דיון
אני החלטתי שאת התיק שלי הולך להיות פשוט, מורכב מ-100% מניות ויהיה מחולק בין VTI וVXUS.
אני בחור צעיר, בן 25, עם חיסכון בצד של חצי שנה+ שמתכנן להשקיע לטווח ארוך וממש לא אכפת לי מהכסף הזה כרגע ואני משקיע רק את מה שאני מוכן להפסיד.
אזזזז:
1. לא הצלחתי להבין לפי מה אני אמור בדיוק לבצע את החלוקה בין VTI לVXUS, האם זה אמור להיות 50-50? 75-25?
2. התיק הזה מתוכנן לתקופת טווח ארוכה. האם במהלך השנים לצורך הדוגמא למשל VTI עולה ב-10%,20% האם אני צריך למכור בשביל "לשריין" את הרווח?
התשובה שלי בעיקרון היא לא כי אז אני אהיה צריך גם לשלם את המס על הרווח וזה יפגע בריבית דריבית שלי אבל אני בכל זאת שואל אם יש משהו שאני מפספס ולא יודע.
לפי איך שבא לך, אם בא לך לפי שווי שוק אז יש לך VT במקום שעושה זאת בשבילך. קח בחשבון שיש גם חלופות איריות שישנם האומרים (ואני ביניהם) שהם חלופות טובות יותר.
לפי איך שבא לך, אם בא לך לפי שווי שוק אז יש לך VT במקום שעושה זאת בשבילך. קח בחשבון שיש גם חלופות איריות שישנם האומרים (ואני ביניהם) שהם חלופות טובות יותר.
לא! הפוך, אתה לא אמור למכור אי פעם למעט אם אתה צריך את הכסף.
לגבי החלופות האיריות, למה אתה ביניהם אם אפשר לשאול?
אני מבין את הקטע שבניגוד לקרנות האמריקיות יש גם איריות שהן צוברות אז אני מניח שזה יתרון כי אתה לא צריך להתעסק בנושא של הרכישה מחדש אבל מנגד דמי הניהול יותר גבוהים. אשמח לשמוע את דעתך
אני בדקתי בעמוד כאן את החלוקה של VT וראיתי שהשוק האמריקאי הוא באזור ה-60%
זה אומר שאני רוצה שהתיק שלי גם יהיה מחולק באזור הזה? 60 לטובת VTI ו40 VXUS?
אני מבין את הקטע שבניגוד לקרנות האמריקיות יש גם איריות שהן צוברות אז אני מניח שזה יתרון כי אתה לא צריך להתעסק בנושא של הרכישה מחדש אבל מנגד דמי הניהול יותר גבוהים