• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגישה שלי להשקעה תמות נפשי עם כולם

• פותח הנושא פותח הנושא 4461vegeta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

4461vegeta

משתמש סולידי
דירוג
10
אני מודע לקיום הסיכון בבורסה וכפי שרבים אמרו מי שלא מוכן להפסיד שלא ייכנס לבורסה כי לא משנה איזה תיק תעשה יש סיכון שהכסף יאבד, אני פחדן לכסף שלי,לא מדובר בו בטענה אלא בעבודה-אני פחדן. אבל לפעמים מפתיע שאני רואה לעצמי פחדן לאבד כסף ובו זמנית טוען שאין לי בעיה לאבד את כל הכסף שלי אז אנמק. אני קורא לגישה-תמות נפשי עם כולם והיא נורא פשוטה, להלן:
אין לי בעיה להפסיד את כל הכסף שלי לגמרי אבל יש רק תנאי אחד לזה, שהכסף הופסד לא בגלל התנהלות שלי בבורסה אלא בגלל המצב בכל המדינה ובכל החברה בכללותה, כלומר שלשאף אחד אין כסף והבעיה היא לא רק שלי אלא של כל האזרחים והתושבים במדינה.
לסיכום אהפוך את זה לפתגם שמתאר את הגישה בקצרה.
*אם אני אקרוס לבד אני לא אדע מה לעשות לעצמי אבל אם כל המדינה תקרוס ואני בעקבותיה וכולם , בבעיה כספית ובמצוקה שאין להם כסף אז אני אומר ניחא*-

מה חושבים על הגישה, האם זה נכון לשוק ההון?
אגב על פי גישה זו הייתי רוצה ללמוד להרכיב את התיק שלי כלומר מצד אחד שיהיה הכי רווחי שאפשר ומצד שני שיהיה עם הגישה תמות נפשי עם כולם (או במקרה שלנו תמות תיק השקעה עם כולם)

אני חושב שרוב התיקים הפאסיבים הסולידים עונים על הדרישה הזאת, כי הם לא לוקחים פוזיציה על שום דבר מלבד הכלכלה העולמית (אם כי בחלק האגחי הרבה לוקחים הימור על המדינה בה הם חיים, הדעות בנושא חלוקות)

אם זה עוזר לך פסיכולוגית אז סבבה

אני חושב שרוב התיקים הפאסיבים הסולידים עונים על הדרישה הזאת, כי הם לא לוקחים פוזיציה על שום דבר מלבד הכלכלה העולמית (אם כי בחלק האגחי הרבה לוקחים הימור על המדינה בה הם חיים, הדעות בנושא חלוקות)
לדוגמא הייתי מאוד רוצה לדעת לנתח את הנזק שצפוי למדינה במידה ומדד 90 יקרוס לגמרי, ככל שהנזק גדול יותר כך אני יותר מתפתה להשקיע בו כי זה יותר בטוח
כמו לגבי מדד 125 הייתי רוצה לדעת מה הנזק שהוא יעשה.
בנוסף הייתי רוצה לדעת כמה משקיעים בו בממוצע ומי משקיע בו ולמה משקיעים בו ואז אני יכול להיות בטוח ולכמה זמן ובאיזה מצב ממוצע הם יצאו.
כי אם לדוגמא בנק לאוצי משקיע במדד 125 כי הוא חושב שזה מדד טוב אז פחות צריך לפחד כי הבנקים משקיעים שם.
ואם אני יודע שאנשים פרטיים משחקיעים בו בממוצע 50 אלף שקל אז אני יכול לומר ש50 אלף שקל זה סבבה

לפי הגישה הזאת היית משקיע לפני כמה שנים במניית טבע כי כולם משקיעים בה. לפני זה הייתה משקיע במניות בנקים גדולים, כי הרי הם יודעים הכל וכולם תלויים בהם. היית קונה מניות של Lehman Brothers, Bear Stearns, Deutsche Bank, Credit Suisse.

אז הטענה שלך שאם כולם רעבים ללחם זה בסדר שהילדים שלך יגוועו מרעב?

לדוגמא הייתי מאוד רוצה לדעת לנתח את הנזק שצפוי למדינה במידה ומדד 90 יקרוס לגמרי, ככל שהנזק גדול יותר כך אני יותר מתפתה להשקיע בו כי זה יותר בטוח
כמו לגבי מדד 125 הייתי רוצה לדעת מה הנזק שהוא יעשה.
בנוסף הייתי רוצה לדעת כמה משקיעים בו בממוצע ומי משקיע בו ולמה משקיעים בו ואז אני יכול להיות בטוח ולכמה זמן ובאיזה מצב ממוצע הם יצאו.
כי אם לדוגמא בנק לאוצי משקיע במדד 125 כי הוא חושב שזה מדד טוב אז פחות צריך לפחד כי הבנקים משקיעים שם.
ואם אני יודע שאנשים פרטיים משחקיעים בו בממוצע 50 אלף שקל אז אני יכול לומר ש50 אלף שקל זה סבבה

רק הערה קטנה כשאתה מדבר דווקא על מדד ישראלי זה לא כולם.. זה קומץ אנשים

אם כתה באמת רוצה שאם תיפול זה יהיה עם כולם או משהו בסגנון על על מדד עולמי
*לא ממליץ ותעשה מה שבא לך*

@4461vegeta
הבורסה בישראל יכולה להמחק וזה לא יפגע כל כך במדינה.
בבורסה בישראל נסחרות קומץ חברות, לא יודעת כמה מהתל״ג מיוצג ע״י חברות ציבוריות אבל הייתי מנחש שמעט.
הבורסה שלנו מתייבשת, במובן שפחות חברות בוחרות להנפיק בה ולסחור בה - יש לא מעט חברות ישראליות שבוחרות להסחר בבורסות אמריקאיות ולא בישראל, יש המון (דגש על המון) חברות פרטיות שכלל לא נסחרות בבורסה, יש תעשיות בטחוניות, יש את כל המגזר הציבורי, יש אינספור עצמאיים ועסקים קטנים.
הקישור שלך בין בורסה לכלכלה שגוי מהייסוד.
אתה מדבר על ת״א 35, 90 ו-125 כאילו הן יישויות, הן לא, זה סה״כ אוסף חברות שאפילו לא עקבי היסטורית. החברות שהיו במדד לפני 10-20 שנים זה לא החברות שנמצאות הן היום (לא כולן) והשוק שהיה אז זה לא השוק היום.
אתה מתעלם מהעובדה שרק קומץ קטן ממשקי הבית מושקע בבורסה, רוב משקי הבית הם ללא נכסים מעבר לדירת/בית מגורים שמחציתה ממושכנת. עבור רוב משקי הבית חדשות בורסה זה חדשות של עשירים וצרות של עשירים. אלא שיש להם אמצעים להשקיע עושים זאת בד״כ בנדלן ואלה שיש להם ידע בד״כ מפזרים את ההשקעות מעבר למניות ת״א, או מניות בכלל.
״האסטרטגיה״ שלך, כמו רוב הדברים שרשמת עד כה מבוססת על בורות עם אשליה של ידע.
אתה נמצא במקום הכי גרוע על הגבעה הזאת, ואתה יותר מכל צריך קריאה, תתחיל מהבלוג.
20111228.gif

@4461vegeta
מה שאתה מתאר זאת צרת רבים, שהיא כידוע נחמתם של שוטים...

חבל שאתה בוחר להספים את הפורום במקום לשבת ולקרוא כמה ימים כמו שהציעו לך כבר כמה פעמים בפוסטים השונים.

רק הערה קטנה כשאתה מדבר דווקא על מדד ישראלי זה לא כולם.. זה קומץ אנשים

אם כתה באמת רוצה שאם תיפול זה יהיה עם כולם או משהו בסגנון על על מדד עולמי
*לא ממליץ ותעשה מה שבא לך*
כן ככה ההיתי רוצה, וככה ההיתי רוצה לבנות את התיקול-מה אתה לא ממליץ?
אז הטענה שלך שאם כולם רעבים ללחם זה בסדר שהילדים שלך יגוועו מרעב?
שמע שום דבר לא בסדר. אבל כולם יודעים כשהאזרח הקטן רעב ללחם אז לאף אחד לא אכפת ובדרך כלל זה בעיה שלו.אבל אם מדובר בבעיה חברתית וכולם רעבים ללחם אז
זה שונה. הטענה שלי שאם אני נופל אני רוצה לתכנן את זה כך שלא אפול לבד כתוצאה מטומטם אלא בעקבות כל כלכלת ישראל.
לפי הגישה הזאת היית משקיע לפני כמה שנים במניית טבע כי כולם משקיעים בה. לפני זה הייתה משקיע במניות בנקים גדולים, כי הרי הם יודעים הכל וכולם תלויים בהם. היית קונה מניות של Lehman Brothers, Bear Stearns, Deutsche Bank,
Credit Suisse.
הגישה היא לא מה כולם משקיעים אלא מה יגרום נזק לכלכלה בארץ, עובדה שטבע נופלת והכל אותו דבר כלומר נגרם נזק לכל שהשקיע והכלכלה עדיין בסדר, הטענה שלי זה שצריך לחפש את אותן מניות מדדים קרנות גידור או לא יודע מה שכן נפילתם פירוש נפילת הכלכלה.
@4461vegeta
בבורסה בישראל נסחרות קומץ חברות, לא יודעת כמה מהתל״ג מיוצג ע״י חברות ציבוריות אבל הייתי מנחש שמעט.
הבורסה שלנו מתייבשת, במובן שפחות חברות בוחרות להנפיק בה ולסחור בה - יש לא מעט חברות ישראליות שבוחרות להסחר בבורסות אמריקאיות ולא בישראל, יש המון (דגש על המון) חברות פרטיות שכלל לא נסחרות בבורסה, יש תעשיות בטחוניות, יש את כל המגזר הציבורי, יש אינספור עצמאיים ועסקים קטנים.
הקישור שלך בין בורסה לכלכלה שגוי מהייסוד.
אתה מדבר על ת״א 35, 90 ו-125 כאילו הן יישויות, הן לא, זה סה״כ אוסף חברות שאפילו לא עקבי היסטורית. החברות שהיו במדד לפני 10-20 שנים זה לא החברות שנמצאות הן היום (לא כולן) והשוק שהיה אז זה לא השוק היום.
אתה מתעלם מהעובדה שרק קומץ קטן ממשקי הבית מושקע בבורסה, רוב משקי הבית הם ללא נכסים מעבר לדירת/בית מגורים שמחציתה ממושכנת. עבור רוב משקי הבית חדשות בורסה זה חדשות של עשירים וצרות של עשירים. אלא שיש להם אמצעים להשקיע עושים זאת בד״כ בנדלן ואלה שיש להם ידע בד״כ מפזרים את ההשקעות מעבר למניות ת״א, או מניות בכלל.
״האסטרטגיה״ שלך, כמו רוב הדברים שרשמת עד כה מבוססת על בורות עם אשליה של ידע.
אתה נמצא במקום הכי גרוע על הגבעה הזאת, ואתה יותר מכל צריך קריאה, תתחיל מהבלוג.
20111228.gif
אני אוהב אותך נשבע שאוהב, כל תגובה שלך אני סקרן לראות איך תעקצי-גרף נחמד..
את באמת חושבת שאין קשר בין כלכלה לבין הבורסה? ייתכן כי אם הבורסה בתל אביב תקרוס אז זה לא ישפיע על המדינה כי הבורסה שלנו מתייבשת כמו שכתבת ועכשיו הארת את עיניי בנוגע למדדי תל אביב, אבל אני כן חושב שאפשר לייצר תיק השקעות מתוחכם שמורכבת אולי אפילו צמספר בורסות ויבצע קשר בין הכלכלה בישראל לבין ההשקעה כך שאם המדינה קורסת התיק איתו ואם התיק קורס אז גם המדינה בקריסה/העולם....

@4461vegeta

חבל שאתה בוחר להספים את הפורום במקום לשבת ולקרוא כמה ימים כמו שהציעו לך כבר כמה פעמים בפוסטים השונים.
@4461vegeta

מאיפה אתה יודע מה אני עושה, אולי אני עושה את שניהם?גם קורא וגם מספים?, למרות שאני לא אוהב את המילה מספים כי זה לא שאני סתם כותב כאן יש משמעות...
אתה מתאר את צרת רבים כנחמה של שוטים.
בעיני צרת רבים היא חוכמתם של המתכננים.
כלומר כמובן שעדיף בלי צרות אבל כיוון שזה לא אפשרי בלי צרות אז עדיף לתכנן כך שלפחות הצרות יהיו צרות רבים, וכאן מדובר בחוכמה.

אם מגיע אליך צרות עדיף שתהיה אקטיבי ולא פסיבי, כלומר עדיף שתכננת בצורה אקטיבית שאם יגיעו הצרות זה יהיה צרת רבים מאשר שהצרות יגיעו ואתה לא עשית כלום ולא תכננת אותם וככה אתה פסיבי ייתכן וזה צרות של יחיד.

המטומטם יגיד איזה כיף צרת רבים החכם יגיד איזה כיף לפחות תכננתי איזה צרה זו....

כלומר עדיף שתכננת בצורה אקטיבית שאם יגיעו הצרות זה יהיה צרת רבים מאשר שהצרות יגיעו ואתה לא עשית כלום ולא תכננת אותם וככה אתה פסיבי ייתכן וזה צרות של יחיד
לא הבנתי איך מתכננים את המשבר הבא שיהיה כזה?

המטומטם יזה איזה כיף במזל יצא לי צרת רבים החכם יגיד איזה כיף לפחות תכננתי את הסיכון כצרת רבים ואז זה ניחא

לא הבנתי איך מתכננים את המשבר הבא שיהיה כזה?[/QUOTE

אני לא יודע, צריך רק ידע אחד בשביל זה והוא חסר לי נכון לעכשיו...איך להרכיב תיק שמבוסס על הכלכלה של העולם כך שהוא ייפול רק אם הכלכלה תיפול... לבחור מניות מדדים וכל מיני דברים אחרים שהם יקרסו הכלכלה קשורה בהם כל כך חזק שהיא תקרוס 4

אם אני אקרוס לבד אני לא אדע מה לעשות לעצמי אבל אם כל המדינה תקרוס ואני בעקבותיה וכולם , בבעיה כספית ובמצוקה שאין להם כסף אז אני אומר ניחא
יש כאלו שמוסיפים על זה דבר נוסף.
רוב התיק שלהם אכן יקרוס במקרה שכולם יקרסו, אבל הם עצמם לא.
מה שיכול להועיל במקרה שכולם יקרסו, זה זהב פיזי, מים מינרלים, קופסאות שימורים, ונשק מרתיע.

זהב פיזי יועיל לך במקרה של קריסה כללית תחת הנחות די מעניינות (שהעולם ישתקם, שהמטבע שיתפוס אחרי קריסה מוחלטת יהיה מבוסס זהב). אלא אם כן אתה מתכוון לשמור זהב פיזי בשביל לייצר חוטי חשמל מוליכים במיוחד.

לגבי השאר אני מסכים שבמקרה אפוקליפטי הם רלוונטיים (וגם תרופות ואמצעים אחרים לטיפול במחלות, חווה שהיא לגמרי self-sustaining, ועוד)

תגדיר להימחק?
אתה זוכר שכל המוסדות הפיננסיים בישראל נמצאים בבורסה? זה חלק קריטי בתשתית הכלכלית פה....
אולי כדאי שנחפש נתונים לפני שאנחנו יוצאים בהצהרות כאלה...

אני דיי בטוח שאם מחר כל החברות בבורסה פושטות רגל, אנחנו בבעיה. אין יצרני מזון, אין סופרמרקטים, אין בטון, אין תקשורת, אין אינטרנט... 30% אבטלה לפחות?

לא רואה סיבה הגיונית שכל ההתאגדויות הציבוריות בארץ פתאום יושמדו... אבל בכל זאת...

אולי כדאי שנחפש נתונים לפני שאנחנו יוצאים בהצהרות כאלה...
יהיה מעניין לדעת איזה אחוז מהתל״ג מיוצר ע״י חברות ציבוריות בבורסה הישראלית.
חיפוש זריז בגוגל לא הניב לי תוצאה.

כל יצרני המזון, וכל הסופרמרקטים, וכל ייצרני הבטון, וכל ספקי התקשורת כולם כולם חברות ציבוריות?

תגדיר להימחק?
להמחק גם לא חייב להיות שכל החברות פשטו רגל.
אבל למשל מיתון כלל עולמי עם מיתון כלכלי בישראל כתוצאה ממלחמה קשה או חרם עולמי קשה או כל דבר אחד שמוריד את המכפילים של רוב החברות ל-1.0, ויגרור על הדרך ירידה של 80-90% בשווי הנסחר של החברות - מבחינת תיק השקעות זה אסון.
אבל עבור משקיע שמחזיק זהב, קריפטו, מניות כלל עולמיות, אגח ממשלתי מפוזר עולמי, נדלן ישראלי ו\או חו״ל, או בכלל לא מחזיק שום נכסים, הירידה הזאת בבורסה הישראלית תהיה עבורו שולית אם בכלל רלוונטית.

אם אזרח קנדי החסכונות שלו לא נחמקים בהרף עין כתוצאה מקריסת הבורסה הישראלית, כך גם החסכונות של אזרח ישראלי לא צריכים.
חוץ מציונות עיוורת, אין שום סיבה לקשור את גורלנו עם גורל הבורסה הפצפונת והמקרטעת הזאתי.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כל יצרני המזון, וכל הסופרמרקטים, וכל ייצרני הבטון, וכל ספרי התקשורת כולם כולם חברות ציבוריות?
טעיתי, נשר בבעלות פרטית. נמחקה מהבורסה ב2013.
שטראוס ציבורית.
תנובה האמת פרטית. גם אגרסקו...
טמפו ציבורית
החברה המרכזית פרטית
יוניליוור ציבורית
אוסם זאת חטיבה של נסטלה... שהיא ציבורית אבל בנכר

בזק ציבורית
הוט פרטית

החברה לישראל (בין השאר כי"ל וצי"ם), ופטרוכימיים ציבוריות, שזה מאוד משמעותי.
פז ודלק ציבוריות
שופרסל, רמי לוי

נייס, אלביט, טבע, מטריקס...
אלקטרה, תדירן וכל זה מת....

יש גם עזריאלי, שיגון ובינוי, אשטרום, כלכלית וזה... אבל... מי ישמע...

האמת? הרבה פחות נורא ממה שחשבתי. בתחום האנרגיה יש בעיה, וכל הכימיה לתעשייה. חוץ מזה, נראה לי שאם מחר בבוקר כל החברות שמונפקות בבורסה בארץ נסגרות, המשק יתגבר על זה יפה....

אומר הרבה על המשק שלנו....

חוץ מציונות עיוורת, אין שום סיבה לקשור את גורלנו עם גורל הבורסה הפצפונת והמקרטעת הזאתי.
לגמרי מסכים. לא רואה סיבה להשקיע בארץ מלבד תחביב. או אולי השקעות פרטיות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מה אומרים על הגישה של die with zero? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
ו הגישה של קיוסאקי מול הגישה של הסולידית. אוף טופיק 142
stamEhad Web Scraping - מה הגישה הרגולטורית לזה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
yossik הזהות הישראלית שאימצה את "הגישה הקורבנית" או "קורבן נולד" אוף טופיק 19
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
S דירה להשקעה ביד אליהו נדל"ן 16
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
ה המלצות לדירה להשקעה למשקיע המתחיל נדל"ן 57
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
trast_noe_wan צריך קצת עצות להשקעה של 100k שוק ההון 14
A 2% פחת במכירת דירה להשקעה מיסים 14
ח משיכה קבועה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M קרן נאמנות vs גמל להשקעה שוק ההון 2
א גמל להשקעה VS קרן נאמנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A יש אפשרות לנתב חלק מהקרן השתלמות להשקעה בקריפטו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N השקעה בקופת גמל להשקעה לבת 75 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N קופת גמל פנסיונית (לא להשקעה) - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א גמל להשקעה/פוליסות חיסכון שוק ההון 4
D דירה להשקעה בפריפריה הדרומית - "חלום דרומי" שמושך בעיקר בגלל המחיר? נדל"ן 6
M דירת 3 חדרים כלואה בזכייה במחיר למשתכן להשקעה? נדל"ן 24
T דילמת דירה ראשונה להשקעה - פריפריה צפונית מול שולי גוש דן נדל"ן 95
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
י איך מתפטרים נכון מדירות להשקעה - דילמה אישית נדל"ן 26
C דירה להשקעה ברובע שדה דב נדל"ן 44
U הצטרפות לקופג להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F פדיון גמל להשקעה בהפסד מיסים 3
B החזר מס על רווחים בקופ"ג להשקעה מיסים 8
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
Z דיווח קופת גמל להשקעה טופס 806 בדוח השנתי 1301 מיסים 0
O התלבטות לרכישת משרד להשקעה בבת ים נדל"ן 15
מ האם קופ"ג להשקעה היא הפתרון הנכון עבורי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z קיזוז הפסדי הון במסחר עצמאי עם מס מקופת גמל להשקעה מיסים 5
H אסטרטגיה להשקעה שוק ההון 0
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
E דירות להשקעה נדל"ן 33
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קופת גמל להשקעה וקיבוע זכויות מיסים 1
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה