• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בניית קריירה בפיתוח שמתחילה בתעשייה בטחונית

• פותח הנושא פותח הנושא CompBoy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CompBoy

משתמש רגיל
דירוג
84
היי,
שואל עבור חבר שלא מוכן להסתפק בדעה ובשכנוע שלי, הוא ישמח לשמוע עוד תגובות מאנשים מנוסים.

בקצרה: בוגר תואר ראשון במדמ"ח, יש לו שנה ניסיון אך קשה לו מאוד במשרה הנוכחית - אין עבודה מהבית, שעה וחצי לכיוון (ברכב), מיקרומנגמנט וחוסר הערכה ועוד.
התחיל להתראיין וקיבל הצעה מהתעשייה הבטחונית (הוא ביקש שלא אציין את שם החברה, רק ארמוז שהיא לא מונפקת), שכר כפול ממה שמקבל כרגע, אומנם ללא עבודה מהבית אך עשרים דקות נסיעה לכיוון לעומת שעה וחצי, והוא נורא נורא מתלבט.
מצד אחד השיפור המיידי בתנאים - שכר, קרבה לבית, חברה עם "שם" לרזומה.
מצד שני הוא חוזר לנקודת ההתחלה (זו משרת ג'וניור), אין בונוסים, אך הדבר שהכי חושש ממנו: אי רלוונטיות לתעשייה להמשך.
הרי בתעשייה הבטחונית מתעסקים ב... דברים בטחוניים. טילים, לווינים, מטוסים, וכו'.

הוא כן רוצה חברה שישאר בה שנים קדימה, כשתעשייה בטחונית נשמעת בול, אבל מפחד שהוא נכנס לנישה שלא יצליח לצאת ממנה במידה וירצה לעבור אחרי 3+ שנים.

ההתלבטות שלו היא אם לנשוך שפתיים במקום הנוכחי עד שיהיה לו 2.5-3 שנים ניסיון, או לעבור ולצבור את הותק במקום יותר נורמלי (שאולי יפגע לו בעתיד!).
(בשתי העבודות מדובר על פיתוח תוכנה בדגש על בק)

הוא ישמח לשמוע את דעתכם בנושא.

תודה רבה.

היי,
שואל עבור חבר שלא מוכן להסתפק בדעה ובשכנוע שלי, הוא ישמח לשמוע עוד תגובות מאנשים מנוסים.

בקצרה: בוגר תואר ראשון במדמ"ח, יש לו שנה ניסיון אך קשה לו מאוד במשרה הנוכחית - אין עבודה מהבית, שעה וחצי לכיוון (ברכב), מיקרומנגמנט וחוסר הערכה ועוד.
התחיל להתראיין וקיבל הצעה מהתעשייה הבטחונית (הוא ביקש שלא אציין את שם החברה, רק ארמוז שהיא לא מונפקת), שכר כפול ממה שמקבל כרגע, אומנם ללא עבודה מהבית אך עשרים דקות נסיעה לכיוון לעומת שעה וחצי, והוא נורא נורא מתלבט.
מצד אחד השיפור המיידי בתנאים - שכר, קרבה לבית, חברה עם "שם" לרזומה.
ההתלבטות האלמותית של האם לבחור בדבר שהכל טוב בו או בדבר השני שהכל רע בו. קשה להגיד.
מצד שני הוא חוזר לנקודת ההתחלה (זו משרת ג'וניור),
הוא עכשיו סניור אחרי שנה והוא חוזר חזרה להיות ג'וניור? על מה אתם מדברים למען השם
אין בונוסים,
העבודה החדשה זה בשכר כפול. למי אכפת מבונוסים? הוא מקבל בונוס של מעל 100% מהשכר שלו? אם כן, עדיין העבודה השניה יותר טובה כי על בונוס לא מקבלים הפרשות פנסיוניות.
אך הדבר שהכי חושש ממנו: אי רלוונטיות לתעשייה להמשך.
הוא שנה בתעשיה. הוא יכתוב קוד? יהיה מערכות מחשב מתוחכמות שהוא יצטרך לשבור את הראש כדי לפתור בהן בעיות? זה יתרום לו בדיוק באותה צורה כרגע כמו לפתור בעיות בשרתים של גוגל.
הוא כן רוצה חברה שישאר בה שנים קדימה, כשתעשייה בטחונית נשמעת בול, אבל מפחד שהוא נכנס לנישה שלא יצליח לצאת ממנה במידה וירצה לעבור אחרי 3+ שנים.
תעשיה בטחונית בישראל? זו שיוצאים ממנה מלא ילדים בני 23 וישר מציעים להם עבודה ב30 אלף לא כולל? צודק, רק לברוח.
ההתלבטות שלו היא אם לנשוך שפתיים במקום הנוכחי עד שיהיה לו 2.5-3 שנים ניסיון, או לעבור ולצבור את הותק במקום יותר נורמלי (שאולי יפגע לו בעתיד!).
(בשתי העבודות מדובר על פיתוח תוכנה בדגש על בק)
אנשים עוברים בין עבודות. לא מתאפס לך השנות ניסיון כאילו הפסדת במשחק והתחלת מההתחלה.

בתעשייה הביטחונית בישראל יש הרבה תוכנה והרבה ממנה רלוונטית לעולם האזרחי. אם התחום שמוצע לו רלוונטי גם לעולם האזרחי אז אני לא חושב שתהיה לו בעיה אם ירצה לעבור בהמשך.

ההתלבטות האלמותית של האם לבחור בדבר שהכל טוב בו או בדבר השני שהכל רע בו. קשה להגיד.

הוא עכשיו סניור אחרי שנה והוא חוזר חזרה להיות ג'וניור? על מה אתם מדברים למען השם

העבודה החדשה זה בשכר כפול. למי אכפת מבונוסים? הוא מקבל בונוס של מעל 100% מהשכר שלו? אם כן, עדיין העבודה השניה יותר טובה כי על בונוס לא מקבלים הפרשות פנסיוניות.

הוא שנה בתעשיה. הוא יכתוב קוד? יהיה מערכות מחשב מתוחכמות שהוא יצטרך לשבור את הראש כדי לפתור בהן בעיות? זה יתרום לו בדיוק באותה צורה כרגע כמו לפתור בעיות בשרתים של גוגל.

תעשיה בטחונית בישראל? זו שיוצאים ממנה מלא ילדים בני 23 וישר מציעים להם עבודה ב30 אלף לא כולל? צודק, רק לברוח.

אנשים עוברים בין עבודות. לא מתאפס לך השנות ניסיון כאילו הפסדת במשחק והתחלת מההתחלה.
בנוגע לחלק הראשון - זה לא שכרגע הוא סיניור, אלא שהתכנית המקורית שלו הייתה לסיים את התואר, להתברג בחברה כמה שנים, ואז לצאת ממנה כשהוא כבר סיניור ולהתברג בחברה יותר טובה.
החשש שלו הוא שאם אחרי שנה יגלה שגם המשרה החדשה מכילה בתוכה חסרונות לא קלים, וירצה שוב להתפטר, לא ירצה להכתים את הקו״ח שלו (אחד שמחליף כל שנה עבודה נתפס לו כאדם לא רציני).

בנוגע לשאר ההודעה - אני מסכים.

@שלומו
אמרו לו באילו טכנולוגיות משתמשים שם, שהן לא כאלו ישנות, וכמובן שבשתי המשרות מדובר על פיתוח תוכנה. אני מניח שזה כן יקדם אותו ברזומה, כפי שציין יהוד, אבל החבר מוטרד מהעניין שזו לא משרת החלומות שהוא שאף אליה, ושנמאס לו להיות בקטגוריה של ״עוד מעט תהיה במקום שאתה רוצה״
מצד שני הוא עם סה״כ שנה ניסיון אז אני מנסה שיבין ששום חברה לא תעוף על עובד עם ניסיון כה מועט, ושיקח את ההזדמנות הזו בשתי ידיים.

תודה לשניכם על התגובות :-)

החשש שלו הוא שאם אחרי שנה יגלה שגם המשרה החדשה מכילה בתוכה חסרונות לא קלים, וירצה שוב להתפטר
בינתיים החבר שלך יכפיל את המשכורת שלו.
מנסיון רב מצטבר של 30+ שנים במערכות מחשוב [ג'וניור, בכיר, מנהל מערכות מידע ועוד ועוד] - job is a job is a job.
למעט התמימים והאידאולוגים שנשארים עם משכורת ג'ונינר מספר שנים, החכמים והשנונים עוברים בערך כל שנתיים וכל מעבר זו תוספת של כ 20% למשכורת...
כמו ריבית דריבית.
תמיד הסתכלתי בצורה מאוד קרה על חשבון הבנק שלי ולא אם אני אוהב פסקל, +SQL, C או ווטאבר.

מנסיון רב מצטבר של 30+ שנים במערכות מחשוב [ג'וניור, בכיר, מנהל מערכות מידע ועוד ועוד] - job is a job is a job.

זה נכון כמו להגיד שטייס מטוסי ריסוס וטייס F22 זה אותו דבר. A plane is a plane is a plane.

זאת לא התעשיה הבטחונית בישראל.

כשאומרים תעשיה בטחונית בדרך כלל הכוונה היא לרפא"ל / תע"ש / תע"א וחברות הקבלן שלהן - מדובר בחברות מיושנות בכל אספקט, החל מתהליכי העבודה וכלה בטכנולוגיה.
רוב הסיכויים שעבודה שם לא תקדם אותו יותר מדי מקצועית ותגדיל את הפער בינו לתעשיה. יש שם יתרונות אחרים כמו WLB טוב ובטחון תעסוקתי גבוה.

יחד עם זאת, העובדה שדווקא בתעשיה הבטחונית הציעו לו שכר גבוה פי 2 מהשכר הנוכחי שלו, ועוד בתפקיד זוטר יותר, היא תמוהה מאוד ומצביעה באופן ברור על זה שהוא underpaid דרמטית בתפקיד הנוכחי שלו והוא כנראה יכול למצוא תפקיד טוב יותר בשכר גבוה יותר גם בתעשיה האזרחית.

כשאומרים תעשיה בטחונית בדרך כלל הכוונה היא לרפא"ל / תע"ש / תע"א וחברות הקבלן שלהן - מדובר בחברות מיושנות בכל אספקט, החל מתהליכי העבודה וכלה בטכנולוגיה.
רוב הסיכויים שעבודה שם לא תקדם אותו יותר מדי מקצועית ותגדיל את הפער בינו לתעשיה. יש שם יתרונות אחרים כמו WLB טוב ובטחון תעסוקתי גבוה.
נשמע לי לא הגיוני. אם תהליכי העבודה והטכנולוגיה כל כך מיושנים למה לא קמה חברה מתחרה שעושה את זה טוב יותר?

נשמע לי לא הגיוני. אם תהליכי העבודה והטכנולוגיה כל כך מיושנים למה לא קמה חברה מתחרה שעושה את זה טוב יותר?

שעושה מה טוב יותר? בסופו של דבר המוצר עובד טוב, ולא צריך שום טכנולוגיית ענן או LLM או שפת תכנות מודרנית כדי להזיז כנפונים של מיירט.

רוב הסיכויים שעבודה שם לא תקדם אותו יותר מדי מקצועית ותגדיל את הפער בינו לתעשיה.
בתגובה הזו השתמע שהם עושים משהו לא טוב ולכן הוא לא יתקדם מקצועית.
הכוונה שיכולה לקום חברה אחרת ולעשות משהו יותר טוב (מחיר זול יותר, יותר ביצועים, ליצור את המוצר מהר יותר).
שעושה מה טוב יותר? בסופו של דבר המוצר עובד טוב
בתגובה הזו רשמת שהמוצר עובד טוב ולכן מי שעובד בחברה כזו בתפקיד רלוונטי בהכרח יתקדם מקצועית בפיתוח מוצרים כאלה.
לא צריך שום טכנולוגיית ענן או LLM או שפת תכנות מודרנית כדי להזיז כנפונים של מיירט.
אם אני מבין נכון, הכוונה שלך הייתה שאם מישהו רוצה להתעסק בענן או LLM אז הוא לא יתקדם בכיוון הזה.
סה"כ הגיוני. אם רוצים להתקדם בתחום הענן כדאי לעבוד בחברה שהמהות שלה הוא ענן. כנ"ל ב-LLM.

אם אני מבין נכון, הכוונה שלך הייתה שאם מישהו רוצה להתעסק בענן או LLM אז הוא לא יתקדם בכיוון הזה

זו הייתה דוגמה לטכנולוגיות סופר רלוונטיות בתעשיה שלא תמצא בחברות כאלו. כמובן שיש עוד הרבה מאוד.

הכוונה שיכולה לקום חברה אחרת ולעשות משהו יותר טוב (מחיר זול יותר, יותר ביצועים, ליצור את המוצר מהר יותר)

מבחינתם הם עושים הכל בסדר, במוצרים בטחוניים הטכנולוגיה והמתודולוגיה שבה עובדים מפתחי התוכנה לא מעניינת אף אחד.
להיפך, בגלל שמדובר במערכות סופר רגישות שכפופות לאינסוף רגולציה, הכל מיושן ואיטי ואין מקום, או צורך אמיתי, בחדשנות בתחום הזה.
וזה לא כל כך פשוט להקים חברה מתחרה בתחום הזה שיש לו חסמי כניסה מאוד גבוהים.

בתגובה הזו רשמת שהמוצר עובד טוב ולכן מי שעובד בחברה כזו בתפקיד רלוונטי בהכרח יתקדם מקצועית בפיתוח מוצרים כאלה

אין שום קשר בין הדברים. יכול להיות מוצר מדהים שנבנה על ידי חברה רקובה, ומוצר גרוע שנבנה על ידי חברה עם תהליכים וטכנולוגיה חדשניים.

תחילה תודה רבה לכולם על התגובות, לא מובן מאליו בכלל.

בינתיים החבר שלך יכפיל את המשכורת שלו.
למעט התמימים והאידאולוגים שנשארים עם משכורת ג'ונינר מספר שנים, החכמים והשנונים עוברים בערך כל שנתיים וכל מעבר זו תוספת של כ 20% למשכורת...
כמו ריבית דריבית.
תמיד הסתכלתי בצורה מאוד קרה על חשבון הבנק שלי ולא אם אני אוהב פסקל, +SQL, C או ווטאבר.
החבר מבסוט על זה שהמשכורת תוכפל, אבל מאוד מוטרד מנושא התדמית בקו"ח - הוא מבחינתו מסתכל עוד כמה שנים קדימה, כשירצה להתקדם משם למקום אחר, ותוהה אם יש לתעשייה הבטחונית "שם", או שמא יתעסק שם בטכנולוגיות שלא באמת יתרמו לו לקו"ח מעבר לזה שהוא מפתח תוכנה.
ביקשתי ממנו שיהיה יותר ספציפי, כלומר שיעשה רשימה של טכנולוגיות שהוא חושב שהן נחשבות (על בסיס, לדוגמה, משרות בחברות שהוא כן חושק לעבוד בהן בעתיד הרחוק), ואז יבדוק מול המשרה החדשה כמה מהטכנולוגיות האלו הם באמת מכסים.

זה נכון כמו להגיד שטייס מטוסי ריסוס וטייס F22 זה אותו דבר. A plane is a plane is a plane.

זאת לא התעשיה הבטחונית בישראל.

יחד עם זאת, העובדה שדווקא בתעשיה הבטחונית הציעו לו שכר גבוה פי 2 מהשכר הנוכחי שלו, ועוד בתפקיד זוטר יותר, היא תמוהה מאוד ומצביעה באופן ברור על זה שהוא underpaid דרמטית בתפקיד הנוכחי שלו והוא כנראה יכול למצוא תפקיד טוב יותר בשכר גבוה יותר גם בתעשיה האזרחית.
אכן מדובר על תע"ש / תע"א וחברות הקבלן שלהן. הוא כמובן לא מוכן לספר במדויק אצל מי מה ומו, אבל זה אכן הכיוון.
בנוגע לסימון השני - כרגע באופן כללי ואנונימו הוא מקבל בערך 8K ושם יקבל בערך 19K. (מספרים ברוטו, פלוס מינוס)
אין שום ספק שכרגע הוא underpaid בטירוף, אני אישית הייתי טוען שגם 19K זה underpay עבור בוגר תואר עם שנה ניסיון, אבל זה מה שהצליח להשיג.

אני צריך לבדוק מולו שוב, לדעתי הוא כבר חיפש בעבר ולא מצא כלום, אך עצם זה שזו חברה שניתן להשתקע בה (ואולי אפילו להתקדם בה, שהרי הבטחון התעסוקתי מאוד גבוה אז אני משער שגם האופק התעסוקתי), ולא חברה קטנה ללא שם - הוא מעדיף לקחת את הסיכון (ואת המשכורת הגבוהה יותר) ובמקרה הכי גרוע אחרי שנה וחצי לעזוב.

רק מה שמלחיץ אותו זה שאחרי השנה וחצי האלו יגלה שציון החברה הזו בקו"ח לא באמת תורם לו להתבלט מעל מתמודדים אחרים למשרות היותר נחשקות שיתמיין אליהם בעתיד.

שעושה מה טוב יותר? בסופו של דבר המוצר עובד טוב, ולא צריך שום טכנולוגיית ענן או LLM או שפת תכנות מודרנית כדי להזיז כנפונים של מיירט.
הכוונה שיכולה לקום חברה אחרת ולעשות משהו יותר טוב (מחיר זול יותר, יותר ביצועים, ליצור את המוצר מהר יותר).

בתגובה הזו רשמת שהמוצר עובד טוב ולכן מי שעובד בחברה כזו בתפקיד רלוונטי בהכרח יתקדם מקצועית בפיתוח מוצרים כאלה.

אם אני מבין נכון, הכוונה שלך הייתה שאם מישהו רוצה להתעסק בענן או LLM אז הוא לא יתקדם בכיוון הזה.
סה"כ הגיוני. אם רוצים להתקדם בתחום הענן כדאי לעבוד בחברה שהמהות שלה הוא ענן. כנ"ל ב-LLM.
זו הייתה דוגמה לטכנולוגיות סופר רלוונטיות בתעשיה שלא תמצא בחברות כאלו. כמובן שיש עוד הרבה מאוד.

מבחינתם הם עושים הכל בסדר, במוצרים בטחוניים הטכנולוגיה והמתודולוגיה שבה עובדים מפתחי התוכנה לא מעניינת אף אחד.
להיפך, בגלל שמדובר במערכות סופר רגישות שכפופות לאינסוף רגולציה, הכל מיושן ואיטי ואין מקום, או צורך אמיתי, בחדשנות בתחום הזה.
וזה לא כל כך פשוט להקים חברה מתחרה בתחום הזה שיש לו חסמי כניסה מאוד גבוהים.

אין שום קשר בין הדברים. יכול להיות מוצר מדהים שנבנה על ידי חברה רקובה, ומוצר גרוע שנבנה על ידי חברה עם תהליכים וטכנולוגיה חדשניים.
קונגי - אכן יש חברות שמפתחות את המוצרים האלו בשוק, והוא אפילו התמיין אליהם אך ללא הצלחה.
מינימיזר - כשאתה אומר שהכל מיושן ואיטי - איך זה בא לידי ביטוי בעבודה ביום יום? זה משהו שמפתח ירגיש בכניסה למקום כזה?

אני נניח עובד בבית תוכנה, אז הסקייל אצלנו מאוד גבוה - מקבלים דרישות מהלקוח, מעבירים לאיפיון, למעצבים, לפיתוח, ומנסים להעיף את זה כמה שיותר מהר.
אז איך זה עובד בתעשייה הבטחונית? מחכים לאיפיון ובינתיים לא עושים כלום? מפתחים פיצ'רים אבל אף אחד לא בודק אותם?

מינימיזר - כשאתה אומר שהכל מיושן ואיטי - איך זה בא לידי ביטוי בעבודה ביום יום? זה משהו שמפתח ירגיש בכניסה למקום כזה?

אני לא מדבר מניסיון אישי אלא רק ממה שאני מכיר מאנשים אחרים שעבדו שם, אבל בגדול אלו מקומות "הסתדרותיים" על כל המשתמע מכך - כולם עושים את המינימום במקרה הטוב - כי הם לא מתוגמלים על לעשות יותר מזה ובכל מקרה אי אפשר לפטר אותם - וקשה עד בלתי אפשרי לייצר חדשנות.
למי שמתאים לו לעבוד 8 - 17 ולהיות ראש קטן זה יכול מאוד להתאים, אבל מי שאוהב ליזום ולנסות דברים חדשים זה יהיה כנראה מאוד מתסכל.
אני מציע לחפש את שם החברה הספציפית ב"צרות בהייטק" בפייסבוק כדי לקבל חוות דעת קונקרטיות.

השכר שציינת שהוא מרוויח היום הוא נמוך בצורה קיצונית, לכן ייתכן שכן כדאי לו לקבל את ההצעה ובמקביל לחפש עבודה אחרת.

אז איך זה עובד בתעשייה הבטחונית? מחכים לאיפיון ובינתיים לא עושים כלום? מפתחים פיצ'רים אבל אף אחד לא בודק אותם?
מהקצת שאני שמעתי מחברה, לא מתחייבת מאחורי זה - ישנם צוותי פיתוח די גדולים, כמה וכמה בהיקף של עשרות כל אחד. הם עובדים על פרויקט (המוצר, חלק ממנו) על פני כמה וכמה שנים. בהיקפים כאלה, התכנון הוא קריטי ונעשה לפרטים ולטווח די ארוך קדימה. אז הם עסוקים בשלבי פיתוח על פני שנים.
יש שלב שבו עושים ניסויים, ואחרי ייתכן מקצה שיפורים. הם לא באבטלה סמויה בכלל.

מצד שני הוא חוזר לנקודת ההתחלה (זו משרת ג'וניור), אין בונוסים, אך הדבר שהכי חושש ממנו: אי רלוונטיות לתעשייה להמשך.
- הוא עדיין ג׳וניור - שלא יהיה לו ספק
- תעשייה בטחונית זה שם רחב להרבה מאוד חברות ובהן צוותים שונים. כדי לפתח טילים/לווינים צריך הרבה יותר ידע ועומק מלפתח מערכת פרסומות וכן יש בתעשיה הבטחונית גם צוותים שמתעסקים בביג דאטה ו-AI. כן יש צוותים הסתדרותיים ובאותה קומה יכולים להיות צוותים שעובדים על פרוייקטים מדהימים עם האנשים הכי איכותיים שהוא יכיר שאחרי זה יעברו לפתוח סטארטאפים משלהם ויעשו אקזיטים. זה מאוד תלוי לאיזה צוות מגיעים - וזה מה שהוא צריך לברר כדי להבטיח את ההתפחות שלו.
שעה וחצי לכיוון (ברכב), מיקרומנגמנט וחוסר הערכה ועוד.
לא רואה סיבה להשאר במקום כזה בטח כשיש הצעה טובה יותר ביד.
איזה ניסיון הוא מפיק מלהיות במקום עם מיקרומנג׳מנט וחוסר הערכה? גם עשר שנים שם לא יהפכו אותו לסניור.
סניור זה יותר מספירת שנים, זו יכולת להיות עצמאי ולהוביל משימות משלב האפיון עד לפרודקשיין.

אילו רק זה היה תחום שבו לעבור מעבודה לעבודה כדי להקפיץ את השכר היה מקובל חברתית ואף סמל סטטוס שמעיד על הצלחתך וחוכמתך...

לדעתי כדאי לחבר לחשוב בקצת יותר צניעות. כרגע הוא עובד בסטארט-אפ ומשלמים לו משכורת מינימום +-, אני מניח שגם סיכוי גדול שיפטרו אותו בהמשך כי זה שכר שלא לוקח אותו ברצינות. מבחינת כמות ואיכות ניסיון, הוא ככל הנראה כמעט שקול לחסר ניסיון לגמרי. הוא קיבל הזדמנות ללכת לעבוד בארגון כנראה מוכר, שהוא לא פסגת השאיפות שלו אבל מקום עבודה יציב עם שכר יפה (נמוך להייטק אבל יפה באופן כללי) ואולי אפילו פרויקטים מעניינים. שלא ישלה את עצמו, יש לו המון מה ללמוד גם ממהנדסים בחברות בטחוניות. לדעתי אין פה שאלה, לא ללכת על זה תהיה טעות גדולה מאד.

קודם כל תודה לכולם על התגובות, מעדכן שאחרי משא ומתן הוא חתם על החוזה :)
אני לא מדבר מניסיון אישי אלא רק ממה שאני מכיר מאנשים אחרים שעבדו שם, אבל בגדול אלו מקומות "הסתדרותיים" על כל המשתמע מכך - כולם עושים את המינימום במקרה הטוב - כי הם לא מתוגמלים על לעשות יותר מזה ובכל מקרה אי אפשר לפטר אותם - וקשה עד בלתי אפשרי לייצר חדשנות.
למי שמתאים לו לעבוד 8 - 17 ולהיות ראש קטן זה יכול מאוד להתאים, אבל מי שאוהב ליזום ולנסות דברים חדשים זה יהיה כנראה מאוד מתסכל.
אני מציע לחפש את שם החברה הספציפית ב"צרות בהייטק" בפייסבוק כדי לקבל חוות דעת קונקרטיות.

השכר שציינת שהוא מרוויח היום הוא נמוך בצורה קיצונית, לכן ייתכן שכן כדאי לו לקבל את ההצעה ובמקביל לחפש עבודה אחרת.
הוא לגמרי אוהב ליזום ולנסות דברים חדשים, ינסה כמובן בעבודה החדשה, לא יצליח? אחרי שנתיים-שלוש יעבור למקום אחר עם תנאים יותר טובים.
ניסינו שנינו לחפש את שם החברה בצרות בהייטק אבל לא מצאנו יותר מדי. חיפשנו בגלאסדור והביקורות הן כמו בעבודה הנוכחית (אם כי כוכב וחצי יותר) - "מקום למתחילים שבאו לתת שנתיים-שלוש" ובעיקר "איטיות, בירוקרטיה וביטחון תעסוקתי".

בנוגע ללקבל את ההצעה ולחפש במקביל משהו אחר - השאיפה שלו זה מקום שישתקע שם שנים (וכמובן יהנה בשנים האלו), ירצה לתת לפחות שנה שם ורק אז יחפש במקומות אחרים. אז גם יהיה עם 3 שנים ניסיון שזה שכר שונה לגמרי ממה שיקבל במקום החדש (19K פלוס מינוס).
מהקצת שאני שמעתי מחברה, לא מתחייבת מאחורי זה - ישנם צוותי פיתוח די גדולים, כמה וכמה בהיקף של עשרות כל אחד. הם עובדים על פרויקט (המוצר, חלק ממנו) על פני כמה וכמה שנים. בהיקפים כאלה, התכנון הוא קריטי ונעשה לפרטים ולטווח די ארוך קדימה. אז הם עסוקים בשלבי פיתוח על פני שנים.
יש שלב שבו עושים ניסויים, ואחרי ייתכן מקצה שיפורים. הם לא באבטלה סמויה בכלל.
מגניב, טוב לדעת. הוא פחות בוויב של אבטלה סמויה אלא בעד לתת הכל.
- הוא עדיין ג׳וניור - שלא יהיה לו ספק
- תעשייה בטחונית זה שם רחב להרבה מאוד חברות ובהן צוותים שונים. כדי לפתח טילים/לווינים צריך הרבה יותר ידע ועומק מלפתח מערכת פרסומות וכן יש בתעשיה הבטחונית גם צוותים שמתעסקים בביג דאטה ו-AI. כן יש צוותים הסתדרותיים ובאותה קומה יכולים להיות צוותים שעובדים על פרוייקטים מדהימים עם האנשים הכי איכותיים שהוא יכיר שאחרי זה יעברו לפתוח סטארטאפים משלהם ויעשו אקזיטים. זה מאוד תלוי לאיזה צוות מגיעים - וזה מה שהוא צריך לברר כדי להבטיח את ההתפחות שלו.

לא רואה סיבה להשאר במקום כזה בטח כשיש הצעה טובה יותר ביד.
איזה ניסיון הוא מפיק מלהיות במקום עם מיקרומנג׳מנט וחוסר הערכה? גם עשר שנים שם לא יהפכו אותו לסניור.
סניור זה יותר מספירת שנים, זו יכולת להיות עצמאי ולהוביל משימות משלב האפיון עד לפרודקשיין.
הסיבה היחידה שהוא חשב על להישאר היא כדי שיהיה לו רצף תעסוקתי בקו"ח, שלא יהיה כתוב "שנה פה שנה שם" אלא רוצה להשתקע במקום כלשהו כמה שיותר.
סיפרו לו באיזו טכנולוגיה הם עובדים שם, אני באמת לא זוכר, אוכל לשאול אותו אם זה קריטי. לדעתי אין קשר לביג דאטא ו AI אבל אשאל.
אילו רק זה היה תחום שבו לעבור מעבודה לעבודה כדי להקפיץ את השכר היה מקובל חברתית ואף סמל סטטוס שמעיד על הצלחתך וחוכמתך...
החשש שלו היה לקפוץ כל שנה בין עבודה לעבודה, זה מראה על חוסר רצינות, והוא רצה לוודא שאין סיבה להישאר במקום גרוע רק כדי לצבור רצף.
לדעתי כדאי לחבר לחשוב בקצת יותר צניעות. כרגע הוא עובד בסטארט-אפ ומשלמים לו משכורת מינימום +-, אני מניח שגם סיכוי גדול שיפטרו אותו בהמשך כי זה שכר שלא לוקח אותו ברצינות. מבחינת כמות ואיכות ניסיון, הוא ככל הנראה כמעט שקול לחסר ניסיון לגמרי. הוא קיבל הזדמנות ללכת לעבוד בארגון כנראה מוכר, שהוא לא פסגת השאיפות שלו אבל מקום עבודה יציב עם שכר יפה (נמוך להייטק אבל יפה באופן כללי) ואולי אפילו פרויקטים מעניינים. שלא ישלה את עצמו, יש לו המון מה ללמוד גם ממהנדסים בחברות בטחוניות. לדעתי אין פה שאלה, לא ללכת על זה תהיה טעות גדולה מאד.
אכן הלך על זה :)

תודה לכולם!

לא צריך שום דבר מהשטויות האלה אבל אם רוצים להזיז אותן מהר ומדוייק, ולהתגבר על הרעידות ולא לשבור אותן או לשרוף את המנוע צריך ידע רב תחומי סופר מעניין.

אגב, ידע שעובר בצורה ישירה לתחום שיש כאלה שאומרים שהוא התחום החם הבא - רובוטיקה.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא צריך שום דבר מהשטויות האלה אבל אם רוצים להזיז אותן מהר ומדוייק, ולהתגבר על הרעידות ולא לשבור אותן או לשרוף את המנוע צריך ידע רב תחומי סופר מעניין.

אגב, ידע שעובר בצורה ישירה לתחום שיש כאלה שאומרים שהוא התחום החם הבא - רובוטיקה.
בדיוק. ידע מדעי, כל מיני סוגים של פילטרים, עיבוד אותות, פיזיקה... זה הרבה יותר מעניין מאשר לקנפג משהו ב-GCP לדעתי (כמובן, תלוי משימה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
B בניית תמהיל משכנתא עם מסלול פיתוי נדל"ן 24
S בניית תמהיל וניהול מו״מ בלקיחת משכנתא נדל"ן 3
N בניית פורטפוליו הכנסה פסיבית בסגנון “The Income Factory” שוק ההון 6
M דירה למגורים- בניית עסקה מיטבית נדל"ן 4
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
SolidAce שלהי גילאי ה20 - בניית משפחה ותוכניות לעתיד (?) יומני מסע אישיים 45
ש בניית בית בעת בעלות על בית נוכחי נדל"ן 10
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
D שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
Y בניית אסטרטגיה פיננסית יומני מסע אישיים 2
D כדאיות בניית תוספת ממ"ד נדל"ן 7
נ בניית קוטג על קרקע נדל"ן 4
ב להתחיל בניית בית פרטי עכשיו או לחכות כשנה נדל"ן 2
SolidAce בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
R בניית 2 תיקי השקעות (אקסלנס ומיטב-דש) שוק ההון 14
א בניית סולם אגח עם invesco BulletShares שוק ההון 1
ל רכישת גג לצורך בניית דירה נוספת נדל"ן 4
ס בניית תיק השקעות-גיל 20 שוק ההון 19
A בניית דירות על הגג ע"י הקבלן נדל"ן 8
V פגישה ראשונה עם קבלן לטובת בניית בית פרטי נדל"ן 51
א בניית בסיס בחו"ל צרכנות פיננסית 16
S בניית תיק השקעות שוק ההון 9
K בניית תיק השקעות לפנסיונרית בגיל 65 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
S בניית תיק פשוט מאפס לבן משפחה מבוגר שוק ההון 3
A התייעצות משכנתא בניית בית נדל"ן 10
M כדאיות בניית יחידת דיור בבית פרטי נדל"ן 21
O בניית תמהיל משכנתא התחלתי נדל"ן 35
stamEhad בניית תמהיל תיק השקעות שכולל הלוואה (שאלה טכנית) שוק ההון 3
M בניית בית נופש בצפון נדל"ן 0
M כלי שמאפשר בניית תיק השקעות וירטואלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Lag בניית הכנסות צדדיות כפרילנסר- בניית אתרים, עיצוב גרפי, e-commerce וכן הלאה התפתחות אישית 3
M בניית דו-משפחתי ומכירה של אחד הבתים נדל"ן 6
L בניית תיק לטווח ארוך שוק ההון 0
unrealx בניית בית נדל"ן 22
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
O בניית תיק השקעות עצמאי משולב IRA שוק ההון 6
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
S בניית תיק השקעות ראשוני שוק ההון 5
M בניית תיק השקעות לפנסיונרים שוק ההון 6
S כדאיות בניית בית והשכרה לעומת השקעה ? נדל"ן 3
ד בניית קרדיט סוקר עם אשראי אמריקאי בלי SSN שוק ההון 2