• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד

דניאל כהן

משתמש סולידי
דירוג
11
  1. האם השוק הוא משחק שהסכום בו הוא ממוצע תשואת השוק?
  2. אם אני מרוויח את תשואת השוק לא ניצחתי אף אחד?
  3. אם כולם ישקיעו רציונלי ומפוזר כולם יוכלו לקבל את תשואת ממוצע השוק וזה לא יבוא על חשבון תשואה של אף אחד אחר? כלומר כל כל המשקיעים יכולים לקבל את ממוצע תשואת השוק באותו זמן?
  4. אם משחק סכום אפס אומר שמי שמרוויח מעל 0 מרוויח על חשבון אדם אחר, האם משחק סכום תשואת השוק אומר שרק מי שמרוויח מעל תשואת השוק מרוויח על חשבון אדם אחר?
  5. לדוגמה מי שמרוויח מעל הממוצע לוקח בהכרח את הרווחים של מי שמתחת לממוצע ובעצם מנצח אותו ומי שמרוויח בדיוק את הממוצע לא מנצח או מפסיד לאף אחד אחר?
  6. האם זה נכון שמשקיע שהשיג 50% תשואה בעצם לקח את הכסף למשקיע שהשיג תשואה מתחת לממוצע? כלומר לא יכול להיות מצב שכל המשקיעים משיגים 50% תשואה?

1.כן. עד כדי עמלות ומיסים.
2.ניצחת את כל מי שלא רוצה שתרוויח. אם יש מישהו כזה.
3.כן.
4.על כל שקל אחד שמישהו הרוויח מעל תשואת השוק יש בדיוק שקל אחד שמישהו הרוויח פחות מתשואת השוק (עד כדי עמלות ומיסים).
5.זו לא תחרות. אם השקעת בחברה שמנסה למצוא תרופה לסרטן ונכשלה, ואני השקעתי בחברה שמייצרת מלונות לאוגרים והרווחתי, לא לקחתי את הכסף שלך.
6. 50% בכמה זמן? הממוצע של השוק יכול להיות 50% לאורך התקופה המדוברת.

3.כן.
4.על כל שקל אחד שמישהו הרוויח מעל תשואת השוק יש בדיוק שקל אחד שמישהו הרוויח פחות מתשואת השוק (עד כדי עמלות ומיסים).
5.זו לא תחרות.
6? 50% בשנה למשל בזמן שהמדד עשה 8%

3.כן.
5.זו לא תחרות. אם השקעת בחברה שמנסה למצוא תרופה לסרטן ונכשלה, ואני השקעתי בחברה שמייצרת מלונות לאוגרים והרווחתי, לא לקחתי את הכסף שלך.
יש אנשים שמראים שהשיגו תשואה של 50% ומתגאים בזה, אני רוצה לדעת מה המשמעות של זה, האם זה אומר שהוא לקח כסף לאחרים? כלומר לא כולם יכולים להשיג תשואה של 50% והוא באמת ניצח משקיעים אחרים וגרם להם להפסיד? זה מרגיש פחות מוסרי שמתסכלים על זה ככה, אתה בעצם מרוויח על חשבון אחרים, בשונה ממשכורת רגילה. אני צודק?

האם זה אומר שהוא לקח כסף לאחרים?
הייתה לך מניה שרצית למכור. לא משנה למה - היית צריך כסף, חשבת שהיא הגיעה לשיא. ענייני מס...
מצאת קונה והוא קנה ממך את המנייה.

אחרי יום המנייה עלתה.

מישהו פה ניצח מישהו אחר או לקח לו כסף?

3. אם כולם ישקיעו רציונלי ומפוזר כולם יוכלו לקבל את תשואת ממוצע השוק וזה לא יבוא על חשבון תשואה של אף אחד אחר? כלומר כל כל המשקיעים יכולים לקבל את ממוצע תשואת השוק באותו זמן?
ממוצע הוא סה"כ חישוב מתמטי. הרווח הממוצע הוא הממוצע. אם כולם ישקיעו אותו דבר בדיוק כולם יקבלו אותו דבר בדיוק, וזה יהיה הממוצע.
שים לב שהממוצע נקבע בדיעבד - זה לא שידוע מראש שהממוצע יהיה 7% והש

1. אם משחק סכום אפס אומר שמי שמרוויח מעל 0 מרוויח על חשבון אדם אחר, האם משחק סכום תשואת השוק אומר שרק מי שמרוויח מעל תשואת השוק מרוויח על חשבון אדם אחר?
  2. לדוגמה מי שמרוויח מעל הממוצע לוקח בהכרח את הרווחים של מי שמתחת לממוצע ובעצם מנצח אותו ומי שמרוויח בדיוק את הממוצע לא מנצח או מפסיד לאף אחד אחר?
פה ניסחת את השאלה האמיתית.
להבנתי זה אכן סכום אפס, כלומר עוגת הרווחים קבועה, והמשקיעים רק משפיעים על מי יקבל את הרווחים.
בכל מקרה האפקט של משקיע קטן כמוני או כמוך הוא אפס.

להבנתי זה אכן סכום אפס, כלומר עוגת הרווחים קבועה, והמשקיעים רק משפיעים על מי יקבל את הרווחים.
בכל מקרה האפקט של משקיע קטן כמוני או כמוך הוא אפס.
הסכום הוא לא ממוצע השוק? (בערך 8% לאורך שנים)
כלומר עוגת הרווחים היא לא ממוצע השוק והמשקיעים רק משפיעים איך תתחלק העוגה ואם היא תתחלק שווה כולם יקבלו 8%?

הייתה לך מניה שרצית למכור. לא משנה למה - היית צריך כסף, חשבת שהיא הגיעה לשיא. ענייני מס...
מצאת קונה והוא קנה ממך את המנייה.

אחרי יום המנייה עלתה.

מישהו פה ניצח מישהו אחר או לקח לו כסף?
האם למשל כולם יכולים לקבל תשואה מעל השוק כלומר להכות את השוק? מה המשמעות של משקיע שמכה את השוק?

האם למשל כולם יכולים לקבל תשואה מעל השוק כלומר להכות את השוק? מה המשמעות של משקיע שמכה את השוק?
לא, השוק הוא ממוצע הרווחים. לא יכול להיות שכולם יקבלו מעל הממוצע.
מי שהיכה את השוק פשוט הרוויח מעל הממוצע הזה, ויש מישהו אחר שהרוויח פחות מהממוצע.

4. אם משחק סכום אפס אומר שמי שמרוויח מעל 0 מרוויח על חשבון אדם אחר, האם משחק סכום תשואת השוק אומר שרק מי שמרוויח מעל תשואת השוק מרוויח על חשבון אדם אחר?
  5. לדוגמה מי שמרוויח מעל הממוצע לוקח בהכרח את הרווחים של מי שמתחת לממוצע ובעצם מנצח אותו ומי שמרוויח בדיוק את הממוצע לא מנצח או מפסיד לאף אחד אחר?
  6. האם זה נכון שמשקיע שהשיג 50% תשואה בעצם לקח את הכסף למשקיע שהשיג תשואה מתחת לממוצע? כלומר לא יכול להיות מצב שכל המשקיעים משיגים 50% תשואה?
השאלה הכי חשובה, מה מטרת השאלות?

הסכום הוא לא ממוצע השוק? (בערך 8% לאורך שנים)
כלומר עוגת הרווחים היא לא ממוצע השוק והמשקיעים רק משפיעים איך תתחלק העוגה ואם היא תתחלק שווה כולם יקבלו 8%?
כל שנה הבורסה עולה במידה שונה. לפעמים יותר מ-8%, לפעמים פחות, לפעמים יורדת ולא עולה.
אם תחשב ממוצע בעשרות השנים האחרונות, יוצא 8% בממוצע לשנה.

אין שום הבטחה שזה יהיה הממוצע בשנים הבאות.
יכול להיות שבעשר השנים הבאות הבורסה תעלה ב-30% כל שנה (לא הייתי מהמר על זה, אבל יכול להיות).

אבל הן משקפות קושי שיש לאנשים להבין למה שוק ההון אינו משחק סכום אפס.
אם נשים בצד את ענייני הנצחון והפרשנויות של מושג הממוצע, יש כאן לדעתי שאלה מעניינת.
האם:
1. הרווחים בבורסה נובעים מביצועי החברות, והחלטות המשקיעים קובעות מי יקהל את הרווח, לא כמה רווח יהיה.
2. ככל שיהיו יותר משקיעים יהיו גם יותר רווחים סה"כ.

אפשרות 1 היא סוג של סכום אפס.

הן משקפות קושי שיש לאנשים להבין למה שוק ההון אינו משחק סכום אפס.
לדעתי הן משקפות תהליך יותר רחב בו החברה מחנכת יותר לתחרותיות במקום לשיתוף פעולה.

אם נשים בצד את ענייני הנצחון והפרשנויות של מושג הממוצע, יש כאן לדעתי שאלה מעניינת.
האם:
1. הרווחים בבורסה נובעים מביצועי החברות, והחלטות המשקיעים קובעות מי יקהבל את הרווח, לא כמה רווח יהיה.
2. ככל שיהיו יותר משקיעים יהיו גם יותר רווחים סה"כ.

אפשרות 1 היא סוג של סכום אפס.
גם אפשרות 2 היא משחק סכום אפס - אם תוסיף למשוואה את ההישחקות של הפיאט בכל רחבי העולם (לא רק ביחס בין מטבעות).
תדמיין כך:
אם כל אנשים הגלובוס ירוויחו 10% - מה קורה?

בהחלט, הבורסה היא משחק סכום אפס אם מגדירים בדרך מסויימת את נקודת האפס.
נראה לי שלא לכך מכוונת השאלה המקורית.
השאלה המקורית מאוד מפוזרת.
אבל
לדוגמה מי שמרוויח מעל הממוצע לוקח בהכרח את הרווחים של מי שמתחת לממוצע
די פוגע בנקודה.

השאלה המקורית מאוד מפוזרת.
אבל

די פוגע בנקודה.
לא בהכרח.
אם אני השקעתי בחברה שכעביר שנה שוויה נחתך בחצי ואתה השקעת בחברה ששוויה הוכפל. לדעתי לא נכון להגיד שאתה הרווחת על חשבוני.

אם אני השקעתי בחברה שכעביר שנה שוויה נחתך בחצי ואתה השקעת בחברה ששוויה הוכפל. לדעתי לא נכון להגיד שאתה הרווחת על חשבוני.
אנחנו לא לבד בשוק.
אם לא היית מחזיק במניות החברה ששוויה נחתך, מישהו אחר היה מחזיק בהן, ומפסיד. מכיוון שקנית ממנו את המניות נחסך ממנו ההפסד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A סכום הכסף שדרוש לפרישה שוק ההון 15
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 10
ש סחר אפקטיבי בשוק ההון = משחק סכום אפס, האמנם? שוק ההון 9
ד מה הסיבה שהבורסה זה לא משחק סכום אפס? שוק ההון 33
ר האם יש יתרון בהשארת סכום משכנתא סמלי בזמן פירעון? נדל"ן 2
L עצה לניהול סכום מוגבל ל10 שנים שוק ההון 9
עידו ג הגנה מפני נפילת השקל - סכום צנוע שוק ההון 15
ע צמצום סכום הקרן בהלוואת בלון מקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מכירת ESPP ללא מידע על סכום מכירות מיסים 5
מ איך לשלם למס הכנסה סכום קטן כמס על ריבית בפיקדון בחו״ל? מיסים 1
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
I אופציות - מה האסטרטגיה שלכם לחיסכון/השקעת סכום המימוש? שוק ההון 5
Y העברה בנקאית או צ'ק האם יש הבדל בין דרכי העברה? סכום של 80 אש"ח נדל"ן 7
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
tomchoook סכום לא מסתדר בתשלום 10% על השכרת דירה מיסים 27
כ משיכה של פוליסה עם סכום קטן - מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B השקעה של סכום מזומן לטווח קצר (1-3 חודשים) ב- US Treasury bills שוק ההון 5
J חיסכון של סכום גדול בקרן כספית שוק ההון 4
Homer הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D חישוב סכום קצבה בפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ת העברת סכום גדול מבנק אמריקאי לבנק בישראל השייכים לאותו אדם צרכנות פיננסית 27
ה השקעת סכום לסגירת מסלול משכנתא - עכשיו או לחכות נדל"ן 7
א השקעה סכום גדול שמיועד לרכישת נכס שוק ההון 5
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
ה בהשקעת סכום גדול - עדיין עדיף בארץ? שוק ההון 25
י פיזור סכום כסף גדול בפקדון שוק ההון 3
י הבטחון בהשקעה של סכום גדול דרך IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
K איך אני חוסך סכום X בY זמן? התפתחות אישית 2
E שאלה לגבי סכום דולרי גדול ומה לעשות איתו שוק ההון 52
K השקעה כקבוצה בקרן על מנת לעבור סכום מינימום - דרך חוקית? שוק ההון 2
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
F המרת סכום גבוה יחסית באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P איפה להשקיע כל חודש סכום יחסית גבוה ומה לעשות עם הגמל, קה"ש ופנסיה הנוכחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S סכום להשקעה- אשמח לחוות דעתכם שוק ההון 1
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 4
I סכום מינימלי למשכנתא? נדל"ן 6
T סכום אינפלציוני - טופס 1399 (הגשת דוח שנתי) מיסים 0
הדבורה מיה הכנסת סכום משמעותי לשוק ההון בתקופה הנוכחית שוק ההון 6
N האם יש בעיתיות להשאיר סכום כסף מזומן בחשבון ההשקעות? שוק ההון 21
B פתיחת סכום העסקה בשלב הטיוטות נדל"ן 31
U קופת גמל בניהול אישי - סכום הפקדה ראשוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D איך לשלוח סכום קטן לאירופה? צרכנות פיננסית 26
ת מנפיקי קרנות הסל הישראליות "גונבות" מהציבור סכום של מעל 150 מיליון ש"ח בשנה שוק ההון 13
M המרת סכום מט"ח גדול בפעם אחת בIB? שוק ההון 11
A סכום ההוצאות החודשי למשפחה - בהמשך לציוץ הסולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
O השקעת סכום גדול בבת אחת או באופן הדרגתי שוק ההון 7
ב היי שלום,אני בן 57,מעוניין להפקיד סכום הוני,בכדי ליצור לי קיצבה לפנסיה מגיל 60. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
ל השקעת סכום שמיועד לתשלום לקבלן שוק ההון 2
M הטבות שאפשר לקבל עם סכום גדול בעו"ש צרכנות פיננסית 7
Michel הגבלת סכום קצבת פנסיה כדי להשפיע על גודל הכנסה לצורך חישוב תשלומי ביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה