• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בניית תיק השקעות-גיל 20

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
6
אני כרגע בן 20 בצבא (משתחרר עוד שנה) עם הון עצמי של 60K.
רוצה להשקיע את כל הסכום ומעסיקים אותי כמה נושאים:

1.אני חושב לשים את כל הסכום במדד מניות פאסיבי:
אני לא לוקח שיקול פסיכולוגי אלא רק כלכלי ומתמטי.מבחינתי אני משקיע את הסכום הזה לטווח הארוך.בטווח הארוך התשואה על מניות היא הכי גבוהה (היסטורית) ולכן הגיוני שאני אשקיע את כל הסכום במניות.אני יודע שאני לא אכנס לפאניקה אם תייהיה התרסקות ולא אלחץ ואמכור.אני יודע גם שהתרסקות כזאת לא תשפיע עלי נפשית.

2.רוצה להשקיע את כל הסכום במדד מניות פאסיבי בארה"ב:
כמו שאמרתי,אני משקיע את הסכום הזה לטווח הארוך.בטווח הארוך התשואה על שוק המניות בארה"ב היא הכי גבוהה (היסטורית) ולכן הגיוני שאני אשקיע את כל הסכום במדד מניות בארה"ב.בנוסף לכך אני מאמין שגם אם יהיה משבר ענק בארה"ב שלא תיהיה ממנו דרך חזרה אז בגלל שארה"ב היא מעצמה הדבר ישפיע על כל כלכלות המדינות בעולם לרעה ולכן אם אני אפזר את ההשקעה גיאוגרפית אני גם אפגע ולכן אין טעם לפיזור הגיאוגרפי.

3.מעוניין להשקיע את כל הסכום בנאסדק 100:
אותו עיקרון.מבין שלושת המדדים הכי מוכרים בארה"ב (snp 500,dow jones, nasdaq 100) התשואה על הנאסדק היא הכי גבוהה בטווח הארוך.אני משקיע את הסכום לטווח הארוך ולכן הגיוני שאני אשקיע בנאסדק.

4.לא מעוניין לגדר את המט"ח:
מבחינתי אין לי דרך לחזות אם הדולר יתחזק\יחלש מול השקל בטווח הארוך ולכן אין לי טעם לאבד חלק מהתשואה שתלך על עלות הגידור.

5.עדיין לא החלטתי מה הדרך הכי טובה להשקיע בנאסדק:
קרנות ישראליות?קרנות אמריקאיות?קרנות איריות?

1.אני חושב לשים את כל הסכום במדד מניות פאסיבי:
אני לא לוקח שיקול פסיכולוגי אלא רק כלכלי ומתמטי.מבחינתי אני משקיע את הסכום הזה לטווח הארוך.בטווח הארוך התשואה על מניות היא הכי גבוהה (היסטורית) ולכן הגיוני שאני אשקיע את כל הסכום במניות.אני יודע שאני לא אכנס לפאניקה אם תייהיה התרסקות ולא אלחץ ואמכור.אני יודע גם שהתרסקות כזאת לא תשפיע עלי נפשית.
הרעיון עצמו אולי נכון וכך אני משקיע לילדיי שצעירים ממך בכמה שנים.
אבל צא מזה שאתה "יודע". אתה לא יודע כלום עד שתהיה אזעקת אמת.
2.רוצה להשקיע את כל הסכום במדד מניות פאסיבי בארה"ב:
כמו שאמרתי,אני משקיע את הסכום הזה לטווח הארוך.בטווח הארוך התשואה על שוק המניות בארה"ב היא הכי גבוהה (היסטורית) ולכן הגיוני שאני אשקיע את כל הסכום במדד מניות בארה"ב.בנוסף לכך אני מאמין שגם אם יהיה משבר ענק בארה"ב שלא תיהיה ממנו דרך חזרה אז בגלל שארה"ב היא מעצמה הדבר ישפיע על כל כלכלות המדינות בעולם לרעה ולכן אם אני אפזר את ההשקעה גיאוגרפית אני גם אפגע ולכן אין טעם לפיזור הגיאוגרפי.

3.מעוניין להשקיע את כל הסכום בנאסדק 100:
אותו עיקרון.מבין שלושת המדדים הכי מוכרים בארה"ב (snp 500,dow jones, nasdaq 100) התשואה על הנאסדק היא הכי גבוהה בטווח הארוך.אני משקיע את הסכום לטווח הארוך ולכן הגיוני שאני אשקיע בנאסדק.
לא ולא. להשקיע במדד רק כי הוא עלה בעבר זה לא רעיון טוב (למה לא בביטקוין אם זה השיקול?).
אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד ובהחלט ייתכן שהשוק האמריקאי יתן תשואת חסר לעומת שווקים אחרים. זה קרה בעבר.
4.לא מעוניין לגדר את המט"ח:
מבחינתי אין לי דרך לחזות אם הדולר יתחזק\יחלש מול השקל בטווח הארוך ולכן אין לי טעם לאבד חלק מהתשואה שתלך על עלות הגידור.
צודק.

הרעיון עצמו אולי נכון וכך אני משקיע לילדיי שצעירים ממך בכמה שנים.
אבל צא מזה שאתה "יודע". אתה לא יודע כלום עד שתהיה אזעקת אמת.
היה לי כבר אזעקת אמת כזאת עם סכום גדול (בשבילי לפחות) שהשקעתי והתמודדתי עם זה כמו שאני מתאר:
השקעתי בsnp 500 בדצמבר 2021 30K.הייתה ירידה של 27% ולא הרגשתי כלום (שום לחץ,פאניקה) ולהיפך-השקעתי עוד במחירים האלו.
לא ולא. להשקיע במדד רק כי הוא עלה בעבר זה לא רעיון טוב (למה לא בביטקוין אם זה השיקול?).
אני מדבר על טווח השקעה ארוך מאוד:20-40 שנים.
ההיסטוריה של ביטקויין היא רק 12 שנים לעומת ההיסטוריה של שוק המניות האמריקאי שמראה שהייתה מגמת עלייה כללית במשך יותר מ-100 שנה.
אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד ובהחלט ייתכן שהשוק האמריקאי יתן תשואת חסר לעומת שווקים אחרים. זה קרה בעבר.
הייתה תקופה שבה אם הייתי משקיע בשוק האמריקאי במשך 20 שנים הייתי מפגר מאחורי שווקים אחרים?
זה בסופו של דבר מה שחשוב להשקעה ארוכת טווח כמו שלי.

היא לא. תבדוק 25 שנה אחורה.
בדקתי 23 שנה מאחורה מינואר 2000 ועד היום.
SNP500- 189%
DOW JONES- 200%
NASDAQ- 253%

זה בדיוק הרעיון שאני נשען עליו.אם הייתי באותו מצב שאני עכשיו בשנת 2000 בשיא שלפני ההתרסקות והייתי משקיע בנאסדק אז לא היה משנה לי בכלל שהוא נפל הכי הרבה מבין המדדים.אני יודע שאני לא נוגע בהשקעה לפחות 20 שנים קדימה.והנה אחרי 23 שנים לנאסדק יש את התשואה הגבוהה ביותר מבין המדדים למרות שהיא נפלה הכי קשה גם מבין המדדים.

השקעתי בsnp 500 בדצמבר 2021 30K.הייתה ירידה של 27% ולא הרגשתי כלום (שום לחץ,פאניקה) ולהיפך-השקעתי עוד במחירים האלו.
אני לא חושב שזה דומה למה שתרגיש עם סכומים גדולים, אבל לא בא לשכנע אותך.
אני מדבר על טווח השקעה ארוך מאוד:20-40 שנים.
ההיסטוריה של ביטקויין היא רק 12 שנים לעומת ההיסטוריה של שוק המניות האמריקאי שמראה שהייתה מגמת עלייה כללית במשך יותר מ-100 שנה.
הביטקוין זו בדיחה. השוואה בין תוחלות של נכסים שרמת הסיכון בהם שונה, היא חסרת משמעות.
ראה כאן. צורת החשיבה לפיה כדאי להשקיע במניות שעלו הכי הרבה בעבר נראית לי שגויה בלי קשר לנתונים. שאתה מבקש.

הביטקוין זו בדיחה. השוואה בין תוחלות של נכסים שרמת הסיכון בהם שונה, היא חסרת משמעות.
ראה כאן. צורת החשיבה לפיה כדאי להשקיע במניות שעלו הכי הרבה בעבר נראית לי שגויה בלי קשר לנתונים. שאתה מבקש.
אז מה האופציה האחרת? אם אני, במצב שלי, רוצה להשקיע את הסכום הזה באפיק מנייתי לטווח ארוך של 20-40 שנים,כאשר יש לי סיבולת סיכונים גבוהה ואני מכוון לתשואה הכי גבוהה בטווח הזה.
האם האופציה היא פשוט לפזר את האפיק המנייתי בין כל המדינות בעולם?

אז מה האופציה האחרת? אם אני, במצב שלי, רוצה להשקיע את הסכום הזה באפיק מנייתי לטווח ארוך של 20-40 שנים,כאשר יש לי סיבולת סיכונים גבוהה ואני מכוון לתשואה הכי גבוהה בטווח הזה.
האם האופציה היא פשוט לפזר את האפיק המנייתי בין כל המדינות בעולם?
בעיני נכון לפזר יותר. יש סקטורים עם ייצוג נמוך בנאסדק ואין לך שום דרך לדעת שכוכבם לא ידרוך בתקופת ההשקעה שלך.
אני מעדיף גם פיזור גיאוגרפי, אבל זה פחות קריטי, כי החברות האמריקאיות עושות עסקים בכל העולם.

הסיכון לא שווה את התמורה.

תאר לך מצב שנבחר נשיא X והוא מחליט להגביל או אפילו לפרק את חברות ה-BIg Tech (קרה בעבר לתאגידי ענק). מה לדעתך יקרה לתיק הזה?

הסיכון לא שווה את התמורה.

תאר לך מצב שנבחר נשיא X והוא מחליט להגביל או אפילו לפרק את חברות ה-BIg Tech (קרה בעבר לתאגידי ענק). מה לדעתך יקרה לתיק הזה?
האם לדעתך פיזור של השקעה בSNP500 הוא מספק או שצריך גם פיזור גיאוגרפי של מניות במדינות מכל העולם?

בדקתי 23 שנה מאחורה מינואר 2000 ועד היום.
SNP500- 189%
DOW JONES- 200%
NASDAQ- 253%
מאיפה המספרים האלו? הם לא קרובים למציאות. ה-NASDAQ היה 3707 ב-1 ליאנואר 2000 ועכשיו הוא 15,179 כלומר 310% מצד שני אם היית עושה את המדידה ב-1 לינואר 2023 התוצאה הייתה 195% אתה מבין את הבעיה? השיטה שלך מאוד רגישה לתקופת המדידה. כדי להניח שמה שהיה הוא שיהיה צריך לפחות להראות שהעבר מתכנס בצורה כלשהיא. לדוגמא התפלגות התשואה הממוצעת המתגלגלת ל-20 שנה של ה-S&P 500 נראית כמעט כמו פעמון עם סטיית תקן סבירה, זה סימן שאולי יש הגיון בשגעון, באם זה כך ב-NASDAQ ?

מאיפה המספרים האלו? הם לא קרובים למציאות. ה-NASDAQ היה 3707 ב-1 ליאנואר 2000 ועכשיו הוא 15,179 כלומר 310% מצד שני אם היית עושה את המדידה ב-1 לינואר 2023 התוצאה הייתה 195% אתה מבין את הבעיה? השיטה שלך מאוד רגישה לתקופת המדידה. כדי להניח שמה שהיה הוא שיהיה צריך לפחות להראות שהעבר מתכנס בצורה כלשהיא. לדוגמא התפלגות התשואה הממוצעת המתגלגלת ל-20 שנה של ה-S&P 500 נראית כמעט כמו פעמון עם סטיית תקן סבירה, זה סימן שאולי יש הגיון בשגעון, באם זה כך ב-NASDAQ ?
אז נניח ומסתכלים על זה מנקודת מבט אחרת,לא על ידי ניתוח נתוני עבר לגבי תשואות המדדים:

הנאסדק מורכב בעיקר מחברות טכנולוגיה.בטווח הארוך לסקטור הטכנולוגי יש צמיחה גבוהה יותר ביחס לסקטורים אחרים-בגלל סיבות כמו: הכנסת מוצרים מהפכניים לשוק, הוספת טכנולוגיות שמוזילות להם את העלויות משמעותית ועוד....

אז מבחינת הגיון: הנאסדק מרכיב בתוכו בעיקר חברות טכנולוגייה,לסקטור הטכנולוגי יש צמיחה מעל ממוצע הסקטורים,כלומר התשואה על הנאסדק תהייה גבוהה יותר ממדדים אחרים בארה"ב שמשלבים בתוכם הרבה חברות לא טכנולגיות.זה כמובן בטווח הארוך ולא אם מתייחסים לתקופה קצרה שבה הסקטור הטכנולוגי במשבר.

מה אני מפספס כאן?

מה אני מפספס כאן?
שאין לך שום מידע שאין לשוק.
אולי בטווח הארוך יתפתח משבר בריאות שיביא לצמיחת ענקיות פארמה ששוות טריליונים ולעלייה בהתאם בתשואות של חברות התרופות. אם תהיה מושקע רק בטכנולוגיה, תפסיד את המסיבה.

שאם אתה צודק אז זה גם ברור לכולם, ולכן המחירים יהיו גבוהים והתשואה העתידית נמוכה.
שאין לך שום מידע שאין לשוק.
אולי בטווח הארוך יתפתח משבר בריאות שיביא לצמיחת ענקיות פארמה ששוות טריליונים ולעלייה בהתאם בתשואות של חברות התרופות. אם תהיה מושקע רק בטכנולוגיה, תפסיד את המסיבה.
אוקיי,שוכנעתי שפיזור לסקטורים אחרים יהיה רעיון טוב.
עכשיו לגבי פיזור גיאוגרפי:מה השיקולים שאני צריך לקחת לגבי ההחלטה כמה להקצות לשוק המנייתי האמריקאי וכמה לשוק המנייתי העולמי? האם הקצאה של 100% לשוק האמריקאית גם תחשב כסיכון ריכוז גבוה שלא יהיה שווה את התמורה?

עם הון עצמי של 60K.
רוצה להשקיע את כל הסכום

ולכן הגיוני שאני אשקיע את כל הסכום במניות.אני יודע שאני לא אכנס לפאניקה אם תייהיה התרסקות
רק מהמשפטים האלה אני יודע שזה לא בדיוק ככה. ה60 אלף האלה יראו לך כמו טיפה בים בעוד כמה שנים (ואני ממש לא מרוויח משכורת עתק).
את הכסף שלך אתה תעשה מחסכון שיטתי לאורך שנים יחד עם הריבית דריבית, ה60 האלה חסרי משמעות. זה לא משנה מה תעשה עם "כל הסכום", בטווח הארוך.

עכשיו לגבי פיזור גיאוגרפי:מה השיקולים שאני צריך לקחת לגבי ההחלטה כמה להקצות לשוק המנייתי האמריקאי וכמה לשוק המנייתי העולמי? האם הקצאה של 100% לשוק האמריקאית גם תחשב כסיכון ריכוז גבוה שלא יהיה שווה את התמורה?
אולי, ואולי לא. אנשים עושים כל מיני דברים. ארה"ב היא כ60% מהשוק המנייתי העולמי, ומשפיעה על הרבה שווקים, בעיקר בירידות ולא בעליות.
האם יש שווקים שעולים כשהשוק האמריקאי נופל? יש, בהצלחה למצוא אותם. אפשר לגוון לתיק כלל-עולמי-חוץ-מארה"ב, אבל בהצלחה לדעת איזה משקל לשים על איזו מדינה.
5.עדיין לא החלטתי מה הדרך הכי טובה להשקיע בנאסדק:
קרנות ישראליות?קרנות אמריקאיות?קרנות איריות?
ישראליות אוהבות דמי ניהול גבוהים (ויש להן סיבות). אמריקאיות מול איריות - יש מיליארד אשכולות בנושא, תחפש. זה מאוד משנה? כנראה שלא ממש.
לא ממליץ כלום.

האם לדעתך פיזור של השקעה בSNP500 הוא מספק או שצריך גם פיזור גיאוגרפי של מניות במדינות מכל העולם?
אני מחזיק רק ב-S&P500, אבל קח בחשבון שיש לי נדל''ן. כל אחד וניהול הסיכונים שלו.

רק מהמשפטים האלה אני יודע שזה לא בדיוק ככה. ה60 אלף האלה יראו לך כמו טיפה בים בעוד כמה שנים (ואני ממש לא מרוויח משכורת עתק).
את הכסף שלך אתה תעשה מחסכון שיטתי לאורך שנים יחד עם הריבית דריבית, ה60 האלה חסרי משמעות. זה לא משנה מה תעשה עם "כל הסכום", בטווח הארוך.
למה התכוונת שכתבת: "אני יודע שזה לא בדיוק ככה"?

אם התכוונת לזה שאני לא יכול לדעת בוודעות שאני לא אכנס לפנאיקה ואמכור אם תהייה התרסקות אז איך הטענה שהסכום הזה בעוד כמה שנים יראה לי ממש קטן סותרת את זה?

אני מסכים עם זה ש-60K בעוד כמה שנים יהיה בשבילי כמעט כלום אבל למה זה סיבה לא טובה לשים כרגע את כל מה שיש לי במניות?
אולי, ואולי לא. אנשים עושים כל מיני דברים. ארה"ב היא כ60% מהשוק המנייתי העולמי, ומשפיעה על הרבה שווקים, בעיקר בירידות ולא בעליות.
האם יש שווקים שעולים כשהשוק האמריקאי נופל? יש, בהצלחה למצוא אותם. אפשר לגוון לתיק כלל-עולמי-חוץ-מארה"ב, אבל בהצלחה לדעת איזה משקל לשים על איזו מדינה.
אז לפי מה שאתה אומר יש היגיון בטיעון שכתבתי בפוסט לגבי למה אני חושב שאין צורך בפיזור גיאוגרפי ואני מעדיף לשים 100% בארה"ב:

"אני מאמין שגם אם יהיה משבר ענק בארה"ב שלא תיהיה ממנו דרך חזרה אז בגלל שארה"ב היא מעצמה הדבר ישפיע על כל כלכלות המדינות בעולם לרעה ולכן אם אני אפזר את ההשקעה גיאוגרפית אני גם אפגע ולכן אין טעם לפיזור הגיאוגרפי"

למה התכוונת שכתבת: "אני יודע שזה לא בדיוק ככה"?

אם התכוונת לזה שאני לא יכול לדעת בוודעות שאני לא אכנס לפנאיקה ואמכור אם תהייה התרסקות אז איך הטענה שהסכום הזה בעוד כמה שנים יראה לי ממש קטן סותרת את זה?

אני מסכים עם זה ש-60K בעוד כמה שנים יהיה בשבילי כמעט כלום אבל למה זה סיבה לא טובה לשים כרגע את כל מה שיש לי במניות?
כרגע אתה מדבר על "להשקיע את כל הסכום" כעל איזשהי ישות שאתה מרגיש איזשהו קשר כמעט סנטימנטלי אליה.
ובמציאות זה לא מאוד משנה מה תעשה איתם, מה שיותר חשוב זה שתתמיד בחסכון והשקעה בהקצאה סולידית. ה60 האלה טיפה בים.

לא אמרתי שזאת לא סיבה טובה לשום דבר. פשוט לא הייתי מתאבסס על זה מאוד. חשוב ללמוד, וחשוב הרבה יותר לעשות. להתאבסס זה לא זה ולא זה.
וגם כשאני התחלתי, התאבססתי על סכומים יותר קטנים. אבל הנקודה שלומדים מפעולה יותר מאשר אלף תכנונים.
כרגע רואים שאתה מאוד מתכנן וחושב לפני ש"תשים את כל הסכום". זה סתם פסיכולוגי, הפחד הזה. תשים במנות וזה יעזור לך פסיכולוגית, או שתקבל שזה לא סכום משנה חיים.

אז לפי מה שאתה אומר יש היגיון בטיעון שכתבתי בפוסט לגבי למה אני חושב שאין צורך בפיזור גיאוגרפי ואני מעדיף לשים 100% בארה"ב:

"אני מאמין שגם אם יהיה משבר ענק בארה"ב שלא תיהיה ממנו דרך חזרה אז בגלל שארה"ב היא מעצמה הדבר ישפיע על כל כלכלות המדינות בעולם לרעה ולכן אם אני אפזר את ההשקעה גיאוגרפית אני גם אפגע ולכן אין טעם לפיזור הגיאוגרפי"
לא כך אני נוהג, אבל אני גם לא באמת מקצה הרבה מאוד לחו"ל. יש הרבה אנשים שילכו לפי המשפט שכתבת, והוא נכון,
ויש אנשים שיגידו, "אני לא יכול לדעת איזה שוק יתן תשואת חסר ותשואת יתר ואיך אני מתגונן מפני תרחישים ומשיג כמה שיותר פיזור, לכן אני בכל העולם". וגם זה נכון.
לא ממליץ כלום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
S בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
S בניית תיק השקעות שוק ההון 9
K בניית תיק השקעות לפנסיונרית בגיל 65 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
stamEhad בניית תמהיל תיק השקעות שכולל הלוואה (שאלה טכנית) שוק ההון 3
M כלי שמאפשר בניית תיק השקעות וירטואלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
O בניית תיק השקעות עצמאי משולב IRA שוק ההון 6
S בניית תיק השקעות ראשוני שוק ההון 5
M בניית תיק השקעות לפנסיונרים שוק ההון 6
T בניית תיק השקעות- אג"ח וקרנות שוק ההון 5
ה בניית תיק השקעות שוק ההון 1
W בניית תיק השקעות - אג"ח וקרנות כספיות שוק ההון 13
L בניית תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 4
A בניית תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
M בניית תיק השקעות בבלוג התמונה הגדולה שוק ההון 1
צ בניית תיק השקעות שוק ההון 2
M בניית תיק השקעות ע"פ JL Collins שוק ההון 80
ג התמונה הגדולה - בניית תיק השקעות - האם יש גרסה באנגלית? התפתחות אישית 4
י בניית תיק השקעות שוק ההון 14
D בניית תיק השקעות שוק ההון 5
ע בניית תיק השקעות(חדש בתחום) שוק ההון 16
ד בניית תיק השקעות + כמה שאלות מהותיות שוק ההון 39
רוני בניית תיק השקעות ופורטפוליו נכסים מניבים בתנאי דפלציה וריבית שלילית שוק ההון 38
קפה שחור בניית תיק השקעות בצמוד לבעלות על חברה בע"מ שוק ההון 39
ido15 בניית תיק השקעות שוק ההון 43
roniba בניית אקסל/speadsheet למעקב אחר תיק השקעות אוף טופיק 3
א בניית תיק השקעות שוק ההון 41
Izik בניית תיק השקעות שוק ההון 3
ש בניית תיק השקעות שוק ההון 11
ק בניית תיק השקעות - כניסה לשוק בשלבים או בהקדם האפשרי שוק ההון 2
GentleGiant בניית תיק השקעות שוק ההון 17
S בניית תיק פשוט מאפס לבן משפחה מבוגר שוק ההון 3
L בניית תיק לטווח ארוך שוק ההון 0
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6