• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כולם מתים בסוף

שרון

משתמש רגיל
דירוג
758
אני יושבת הבוקר בבית קפה, בדרכי לאנשהו ואני פותחת וואינט. גבי שושן התאבד, ענת דולב נפטרה מניוון שרירים. וזה אחרי סוף שבוע רווי שיחות על מוות בעקבות מותה המצער והכואב של אחת מתלמידות התיכון אצלנו שנהרגה בתאונת דרכים וילד אחר התאבד.

יאללה, קיבינימט. פאק איט.

התחלתי לקרוא את ספרו המדהים של ויקטור פרנקל - האדם מחפש משמעות. ספר, שנדמה יותר כספרון דק ובו מוביל אותנו המחבר, אחד מהפסיכיאטרים הגדולים בזמננו ואבי תורת הלוגותראפיה, את אשר התחולל בנפשו בזמן שהותו באושוויץ, החל מהיותו אסיר ועד להיותו אסיר רופא.

הוא איבד שם את כל משפחתו.

ועם זאת, הספר הוא אופטימי לגמרי.

לא יודעת מה רציתי לומר כאן, אני בליל של רגשות הבוקר - מחד, פחד מפריכיותם של החיים ומנגד השמחה והרצון העז לחפש משמעות למה שאנחנו עושים שמעורר המון אופטימיות.

בעודי עומדת אתמול ליד הבריסטה מחכה לקפה המוקה שלי באחד מהארומות (אני יודעת, לא סולידי אבל כיף אדיר), ראיתי על המסך כותרת: "לא באתי לעולם לשלם חובות ולמות".

שש המילים הללו סיכמו לי הכל.

אני אומר זאת כבר שנים.
@Waler טוען שאני טועה.

נ.ב.
לגבי "לא באתי לעולם לשלם חובות ולמות", אאל"ט מדובר על בחורה שניסתה לגייס כספים דרך האינטרנט לשלם חובות שהתעלמה מהם והגיעו להוצאה לפועל.
דומה למשפטים שאני שומע לפעמים "זכותי להביא ילדים לעולם".
נכון מאוד, זכותך.
חובתך גם לכלכל אותם.

מי שלא לוקח הלוואות לא צריך לשלם חובות.
לא חייב להיות דווקא חובות. עצם המחשבה שאני מבזבזת את מיטב שנותיי באיזה חור בשביל להרוויח משכורת גלובלית ולא נהנית מזמן איכות עם אהוביי או לעשות את מה שאני אוהבת פתאום קיבלה משמעות חזקה מתמיד.

אנחנו מאמנים (אין לי מילה טובה יותר) את ילדינו להשיג ציונים טובים על מנת שיוכלו אח"כ לקבל "משרה טובה" שווה ערך ללהיות עכבר שרץ טוב במבוך או נמלה חרוצה בקן.

החיים קצרים מידי בשביל לפתח קריירה.

אנחנו מאמנים (אין לי מילה טובה יותר) את ילדינו להשיג ציונים טובים על מנת שיוכלו אח"כ לקבל "משרה טובה" שווה ערך ללהיות עכבר שרץ טוב במבוך או נמלה חרוצה בקן.
החיים קצרים מידי בשביל לפתח קריירה.

לאו דווקא.
צריך להיות איזון בחיים, גם ריצה במבוך צריך להיות חלק מהחיים שנהנים ממנו, כמובן שהוא לא צריך להפוך לעיקר או כל החיים. צריך לדעת לאזן.

@שרון , נמלה נולדת לתפקידה.
עכבר רץ במבוך ומקבל פרס, רק כשמדובר במחקר קליני.
אנחנו בדרך כלל מנסים לחיות את החלומות שלנו דרך הילדים -
* לילדים שלי יהיה מה שלי לא היה.
* אמא שלי רצתה להיות רקדנית ולא יכלה, אז אני עכשיו מנסה לגרום לה אושר כשהיא רואה אותי על הבמה...
מצד אחד לדחוף את הילד לציונים, כי הוא מתחרה עם החברים שלו בכיתה בשכבה, מצד שני לומר לו "לא נורא, גם אני נכשלתי ב..."

הייתי מציע לקרוא את הסדרה של אנדר. קצת מעורר מחשבה לגבי למה להביא ילדים, כמה, וכו'.

עצם המחשבה שאני מבזבזת את מיטב שנותיי באיזה חור בשביל להרוויח משכורת גלובלית ולא נהנית מזמן איכות עם אהוביי או לעשות את מה שאני אוהבת פתאום קיבלה משמעות חזקה מתמיד.
אני חושב שזה תקף להרבה מחברי הפורום :)
אני יודע בוודאות שאני לא רוצה לגדל את הילדים שיהיו לי ככה.

@c881 לא הבנתי אם לחיות דרך הילדים נחשב בעיניך כטבעי או עצוב

מוסיפה משהו, אירועים כאלה נותנים אגרוף בבטן והתעסקות במשמעות. הבעיה שאחרי זה חוזרים מהר לשגרה דווקא בגלל המחשבות על שינוי קיצוני ולא בטוח שישים כמו "בשביל מה לפתח קריירה" אפשר לשנות בקטן מאד.
דוגמא, אחרי שסבי נפטר החלטתי להתקשר יום יום כלחם חוק לסבתי ולא פעם ב. לא ללכת לישון בלי חיבוק ונשיקה להורים/ילדים זה לא מובן מאליו.
דברים קטנים.

@אנא-אל , זה קורה כל כך הרבה סביבי, שכנראה וזה טבעי.
בעיני זה שוה ערך ל"טבעי לרצות לגור בדירת 5 חדרים באזור טוב בשביל הילדים".
הכל זה תמיד מציאת האיזון.
כמו שציינתי
מצד אחד לדחוף את הילד לציונים, כי הוא מתחרה עם החברים שלו בכיתה בשכבה, מצד שני לומר לו "לא נורא, גם אני נכשלתי ב..."
לגיטימי לרצות לגור במקום משלך, לפחות במדינת ישראל (בגרמניה, אנשים רגילים לשכור דירות מחברה)...
השאלה כמה אתה מוכן להוציא כדי לגור במקום שאתה לא מצליח לשלם את שכר הדירה.

לדוגמה שנתת -
אני נע ביום יום על 2 גלגלים.
אחרי כל תאונה של אופנוע, מתחילים לשאול מסביבי מתי אני יורד ממכונת המוות הזו, הרי כבר יש לי 3 ילדים וצריך לדאוג להם.
אני תמיד שואל בחזרה - אתמול היו X תאונות במכוניות, מתי אתה יורד מהמכונית ועובר לנסוע באוטובוס?

@שרון
כמה עצוב, כך נכון - כולם מתים בסוף.
זו אקסיומה, ואין לנו מה לעשות עם זה.
עוד משהו: אנחנו אף פעם לא נדע מתי יהיה הסוף: גיל 90? 60? 30? ובאיזה דרך: תאונה? מחלה מתמשכת? משהוא אחר?
העניין הוא, שבכל הנוגע לשאלות שהצגתי לעיל אין לנו שליטה.
יש לנו מעט יכולת להשפיע על ברייאותנו כמו שמירה על כושר גופני ותזונה נכונה. זה חשוב, אך חשוב לא פחות לזכור שמדובר בהשפעה מועטת מאוד, אם בכלל.
אז מה כן?
בוא ננסה לשנות את הדברים שכן יש לנו שליטה עליהם, ולהיות אנשים טובים לעצמנו וליקרים לנו.
בהקשר הזה, אני מתחברת מאוד לדבריו של ויקטור פרנקל על המשמעות שאדם מוצא בחייו: עניין שהוא מתמסר לשמו או נפש קרובה שהוא מוכן למות למענה.
אני מאמינה כי הדרך ליישם משמעות זו, היא בדומה למה שכתבה @אנא-אל : דברים קטנים ביום יום.
אני חושבת שבסופו של דבר, האדם הוא סך ההרגלים שלו: לא החלומות והשאיפות.
זה נשמע פשטני, אבל ככל שהעמקתי במחשבה הזו אני יותר ויותר מתחברת אליה.

רוצה להיות בנאדם טוב?
תנסי להגדיר קודם כל מה זה בענייך אדם טוב, ואיך הוא נמדד, במעשים קטנים.
אחר כך תנסי לבדוק באיזה מינון את יכולה לשלב את המעשים הללו בחיי היומיום שלך.
אני לא מדברת על דברים גרנדיוזיים, אבל כן על אמון פנימי בדרך ודבקות במטרה שהצבת לעצמך.
זה פחות או יותר התהליך שעברתי עם עצמי, בין היתר, בעקבות חויה קשה של אבדן הורה בגיל צעיר מידי, בשביל שנינו.

אני חושבת שבגדול הגישה דווקא תומכת או נובעת מהגישה הכללית של הפורום: לקיחת אחריות על עצמי, תכנית ברורה של מה אני רוצה ואיך אני מתכוונת להשיג זאת.
זו ההזדמנות לחתום על חוזה האודיסאוס מול עצמנו.
לא בהקשר של מטרות כלכליות אלא אישיות, משפחתיות, חברתיות ואחרות.
אני חושבת שמה שחשוב זה שאני ארגיש שהחיים שלי הם כאלו שראוי לחיות אותם, בכל נקודת זמן.
מסיבה זו, בין היתר, אני לא מתחברת לקונספט של 10 שנות עבדות וחסכון רדיקלי: אף אחד לא מבטיח לי שבנקודת הסיום לא יחכה לי מלאך המוות ויצחק עם כל החסכונות שלי ביד. הימים בפני עצמם צריכים ראויים להיות, בלי קשר לעבר ממנו הגענו או לעתיד שצפוי לנו.
רק אסייג שאני לא מדברת על 'אכול ושתה כי מחר נמות' אלא על סוג של איזון בין אתמול למחר בדגש גדול על היום, ועל כך שהוא צריך להיות ראוי לעמוד בפני עצמו.

אז תודה לך @שרון ששיתפת אותנו בהגיגיך, וסליחה אם קצת חפרתי...
אני מאמינה שבסופו של יום זו שאלה שכל בן אנוש צריך להתמודד איתה בכבוד.

אני אומר זאת כבר שנים.
@Waler טוען שאני טועה.
אני פחות טוען שאתה טועה ויותר מבהיר שזה לא כורח המציאות. זה רק המצב כרגע. עובדים על זה. :)

אתמול היו X תאונות במכוניות, מתי אתה יורד מהמכונית ועובר לנסוע באוטובוס?
אבל באוטובוסים יש פיגועים... אז מה הפתרון? לא לצאת מהבית?
(** הערה - רק למקרה שזה לא ברור אני מחזק את טענתך)

@Rachel תודה רבה על התגובה!
צלולה כמו מים זכים בשבילי. אני לוקחת ממנה דברים טובים. תודה!

@Rachel
קטנוני אבל אני חושבת שבחשיבה לטווח רחוק אין מנוס מלעשות הקרבות בהווה. על הרדיקליות, שהיא גם סוביקטיבית אפשר להתגמש.

אהבתי את המשפט האדם הוא סך ההרגלים ולא החלומות

@שרון תודה על התזכורת החשובה.

אין מה לטמון את הראש בחול וחשוב להיזכר מדי פעם במצבנו המוזר פה ומה חשוב לנו -קריאת כיוון.
(גם קהלת שכבר מככב בפורום אמר שטוב ללכת לבית האבל מללכת לבית המשתה )

ואז לחזור לחיות
ולשאוף לעשות טוב
ואפילו ליהנות מהחיים אם אנחנו כבר פה

ד"א ממליצה לך לחפש בגוגל את חני ויינרוט חולת סרטן גרורתי שלפני 7 שנים קיבלה מהרופאים הערכה שנותרה לה חצי שנה לחיות בעודה בת 20 ומשהו עם 3 קטנטנים. אישה עם אינסוף תובנות ואופטימיות שמעניקה כוחות לאחרים מרצה בארץ ובחו"ל וגם יודעת ליהנות מהחיים.

וחוץ מזה אני עם @Rachel . הקרבה במידה עבור העתיד בתנאי שלא מדובר בסבל מתמשך.
חיסכון זה עבור העתיד אבל במידה הנכונה לאדם זה יכול להיות אפילו מהנה ויעידו פה רבים.

טוב מספיק עם זה הולכת לקרוא ספר טוב..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T למה כולם רצים על חשיפה מחוץ לארהב בכל מחיר ? שוק ההון 2
M כמו כולם..בניית תיק חדש. סבבה? שוק ההון 26
ג למה כולם פה נגד מסחר יומי? שוק ההון 66
D אתמול מישהי אמרה לי: "כולם התחילו לחיות כמוך" אוף טופיק 57
י כולם פתאום מדברים על להיכנס לבורסה שוק ההון 35
כ יאללה, כולם לקלפי! אוף טופיק 18
4 הגישה שלי להשקעה תמות נפשי עם כולם שוק ההון 33
ח למה כולם לא שמים את הקרן פנסיה שלהם מנייתית? צרכנות פיננסית 44
M כולם עובדים עם בית השקעות זר? שוק ההון 34
Y מתי כולם עברו לvt,vti,vxus? שוק ההון 33
Izik כולם מדברים על קריסה.. שוק ההון 57
י לאן כולם רצים? - ערוץ 10 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
O שטחים "מתים" בנגב\צפון הארץ - כיצד ניתן לבנות בהם? נדל"ן 5
P האם כל חברות הביטוח+פיננסים זזות כמו צבים מתים? צרכנות פיננסית 20
amidar איך אתם לא מתים מרעב במהלך יום העבודה? (ונשארים סולידים...) אוף טופיק 97
S עדיף דקה ביום מאשר שעות בסוף שנה :) מיסים 1
נ קבלתי החזר מס בסוף החודש אחרי מכירה בהפסד מיסים 5
E תשלום למס הכנסה בסוף שנה מיסים 29
ד מימוש הפסדי הון כדי לשלם פחות מיסים בסוף שנה מיסים 4
T האם במצב של הפסד כדאי למכור בסוף שנה שבה שילמנו מס רווח הון? שוק ההון 8
Liron2035 אם פתחתי חשבון בIB השנה(2018) אני צריך לדווח למס הכנסה בסוף 2019? צרכנות פיננסית 20
ח התיקרות בסוף דצמבר של אזרחות אמריקאית לילדים באמצעות חוק הסבא אוף טופיק 9

נושאים דומים

Back
למעלה