היי שלום, אני שוקל לבנות תיק השקעות אבל מתלבט איך לעשות את זה. קראתי בבלוג והנה המידע שאיתו אני עובד. אשמח לפידבק. בגדול הבנתי שיש שני דרכים לשים את הכסף שלי בבורסה. 1) לבנות תיק עצמאי דרך הבנק או בית השקעות. 2) להשתמש בתוכנית "מובנת" של חברת ביטוח או בית השקעות כמו קרן השתלמות. בדרך הראשונה יש לי יותר חופש פעולה ואני יכול לבנות את התיק איך שבא לי. בדרך השניה יש בעצם מדד אחד שזה הs&p 500 ברוב תוכניות של הקרן השתלמות. אני תוהה איזה דרך עדיפה. זאת פעם ראשונה שאני בונה תיק השקעות ואני תוהה האם כדאי לבזר את התיק על פני מספר מדדים באופן עצמאי או לתת לחברת ביטוח או בית השקעות לבנות עוברי הכל ולהשקיע במדד אחד. מצד אחד, אני לא באמת יודע לבנות תיק השקעות, אז אם ארצה לבחור בדרך עצמאית יש לי חששות ואני כנראה פשוט אקנה כל מדד שאני מכיר (כמה מדדים בכלל זה נחשב מספיק מבוזר?) ואני אצטרך לחשוב כמה אחוז מהתיק אני שם בכל מדד. דבר נוסף זה שאם ארצה למשוך את הסכום בעשר השנים הקרובות אני אצטרך לשלם מס רווחי הון וקרן השתלמות פטורה ממנו. מצד שני, קרן השתלמות היא השקעה במדד אחד. ככה שאני לא בטוח אם זה מבוזר מספיק. הייתי מוכן להשקיע במדד אחד אם הייתי בטוח שזה ה-מדד בה' הידיעה אבל אין דבר כזה למרות שהs&p 500 הוא אחלה מדד והוא מאוד יציב. שאר המדדים הם יציבים לא פחות בתיק שבנוי בהרכבה עצמאית ונותנים לך אפשרות להחשף לעליות בתעשיות נוספות. מה הייתם ממליצים לעשות?