• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלות לגבי בניית תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא abakarir
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

abakarir

משתמש רשום
דירוג
4
היי שלום, אני שוקל לבנות תיק השקעות אבל מתלבט איך לעשות את זה. קראתי בבלוג והנה המידע שאיתו אני עובד. אשמח לפידבק. בגדול הבנתי שיש שני דרכים לשים את הכסף שלי בבורסה. 1) לבנות תיק עצמאי דרך הבנק או בית השקעות. 2) להשתמש בתוכנית "מובנת" של חברת ביטוח או בית השקעות כמו קרן השתלמות. בדרך הראשונה יש לי יותר חופש פעולה ואני יכול לבנות את התיק איך שבא לי. בדרך השניה יש בעצם מדד אחד שזה הs&p 500 ברוב תוכניות של הקרן השתלמות. אני תוהה איזה דרך עדיפה. זאת פעם ראשונה שאני בונה תיק השקעות ואני תוהה האם כדאי לבזר את התיק על פני מספר מדדים באופן עצמאי או לתת לחברת ביטוח או בית השקעות לבנות עוברי הכל ולהשקיע במדד אחד. מצד אחד, אני לא באמת יודע לבנות תיק השקעות, אז אם ארצה לבחור בדרך עצמאית יש לי חששות ואני כנראה פשוט אקנה כל מדד שאני מכיר (כמה מדדים בכלל זה נחשב מספיק מבוזר?) ואני אצטרך לחשוב כמה אחוז מהתיק אני שם בכל מדד. דבר נוסף זה שאם ארצה למשוך את הסכום בעשר השנים הקרובות אני אצטרך לשלם מס רווחי הון וקרן השתלמות פטורה ממנו. מצד שני, קרן השתלמות היא השקעה במדד אחד. ככה שאני לא בטוח אם זה מבוזר מספיק. הייתי מוכן להשקיע במדד אחד אם הייתי בטוח שזה ה-מדד בה' הידיעה אבל אין דבר כזה למרות שהs&p 500 הוא אחלה מדד והוא מאוד יציב. שאר המדדים הם יציבים לא פחות בתיק שבנוי בהרכבה עצמאית ונותנים לך אפשרות להחשף לעליות בתעשיות נוספות. מה הייתם ממליצים לעשות?

כמה מדדים בכלל זה נחשב מספיק מבוזר?
אחת בלבד. מדד מניות כלל עולמי (וs&p500 הוא פרוקסי יחסית טוב למדד העולמי, אבל בימינו קל לעקוב אחרי המדד העולמי בתיק עצמאי, ואפילו בקרן השתלמות).

בכל שילוב אחר אתה מקטין פיזור, לא מגדיל.

גוגל: הסולידית מייק
חד משמעית. @abakarir מהודעתך משתמע שחסר לך הרבה בסיס או שאתה מסתמך על מקורות לא אופטימליים. תקרא שם ועוד כמה דיונים כאן בפורום כדי לעדן את החומר.

אחת בלבד. מדד מניות כלל עולמי (וs&p500 הוא פרוקסי יחסית טוב למדד העולמי, אבל בימינו קל לעקוב אחרי המדד העולמי בתיק עצמאי, ואפילו בקרן השתלמות).

בכל שילוב אחר אתה מקטין פיזור, לא מגדיל.

חד משמעית. @abakarir מהודעתך משתמע שחסר לך הרבה בסיס או שאתה מסתמך על מקורות לא אופטימליים. תקרא שם ועוד כמה דיונים כאן בפורום כדי לעדן את החומר.
כשאתה אומר מדד אחד אתה מתכוון שאפשר לבנות תיק השקעות אמיתי לכל דבר ועניין עם הצמדות למדד אחד ויחיד? כלומר אם אני מחליט שהתיק שלי יהיה מורכב אך ורק ממניות (זאת אחת האסטרטגיות לצעירים שהציעו פה בעיקר למי שמתכנן למכור את התיק אחרי תקופה קצרה יחסית) אני יכול להסתפק בקניה של מדד אחד בלבד כמו נסדאק או דאו ג'ונס או כל דבר שאני בוחר? המדדים האלה פועלים בשווקים שונים ותעשיות שונות. כל האנשים פה שמבינים יותר ממני משקיעים אך ורק ומדד אחד?

אתם אומרים שני דברים סותרים. קרן השתלמות במסלול השקעה בs&p500 זאת דוגמא למסלול עם רק ממד אחד למשל, מה גם שהוא נפתח אחרי 6-7 שנים והוא מוגדר לתקופה קצרה יותר מאשר רוב התיקים שבנויים לתפוח במשך 20 30 שנה.

אתם אומרים שני דברים סותרים. קרן השתלמות במסלול השקעה בs&p500 זאת דוגמא למסלול עם רק ממד אחד למשל, מה גם שהוא נפתח אחרי 6-7 שנים והוא מוגדר לתקופה קצרה יותר מאשר רוב התיקים שבנויים לתפוח במשך 20 30 שנה.
לא הבנתי איפה הסתירה.
S&P500 עומד בקריטריון של מדד אחד שהוא גם מפוזר מספיק. כמו גם מדד מניות עולמי. אין עוד מדד בודד שעומד בזה לדעתי.
נסדאק, למשל, לא עומד בקריטריון.

אבל לפני שממשיכים לנהל דיון, אני ממליץ לך בחום לסגור פערי ידע, כי:
1. קרן השתלמות ניתן להחזיק כמה זמן שרוצים
2. יש מסלולי מניות עולמיים בקרנות השתלמות.
3. הכי חשוב, כמות המדדים לא משנה לכלום. מה שמשנה זה רק החשיפה האפקטיבית של ההשקעות אותן אתה מחזיק. למשל, אתה יכול להחזיק עשר מדדים שכוללים את ת"א 125 ועוד תשע מדינות נוספות שאינן ארה"ב, ועדיין תהיה מפוזר פחות מs&p500. כמות המדדים שאתה מחזיק לא רלוונטית.

כשאתה אומר מדד אחד אתה מתכוון שאפשר לבנות תיק השקעות אמיתי לכל דבר ועניין עם הצמדות למדד אחד ויחיד?
אני חושב ש @FIYaacov התכוון לזה שמדד מניות שעוקב אחרי כלל העולם הוא כזה שיציע לך הכי הרבה פיזור,
קח בחשבון של ''מדד מניות עולמי'' יש המון ווריאציות - יש של MSCI או של FTSE לדוגמא, וגם בהם יש תת-מדדים (כאלה עם או בלי שווקים מתפתחים,
אבל בגלל שהמטרה שלך היא לפזר כמה שיותר זה פחות רלוונטי)
הכוונה שלו כאן היא שבגלל שזה (דהיינו מדד עולמי) משקיע הכי רחב (בכלכלת העולם), כל השקעה במדד אחר (לדוגמא ת''א 35 / S&P500 / DAX30 ) בעצם
תרכז את ההשפעה שלך (כיוון שאתה באופן ''מלאכותי'' מגדיל את הנתח של החלק הזה בתיק שלך - לדוגמא, אם אתה קונהקרן מחקה מדד עולמי שהחלק של ישראל הוא 1%
ובנוסף קונה קרן מחקה ת''א 35, התיק ההשקעות שלך האחוז של כלכלת ישראל גדול מבהשוואה למדד העולמי האמיתי, שאחריו אתה שואף להתחקות, ככה שבעצם
אתה מרכז את ההשקעה ולא מפזר)

מה גם שהוא נפתח אחרי 6-7 שנים והוא מוגדר לתקופה קצרה יותר
לגבי זה, ההטבה על המשיכה נפתחת אחרי 6-7 שנים (נראלי שגם עכשיו רוצים להוריד אותה)
ועוד דבר, גם קרנות השתלמות יכולות להיבנות כדי ''לתפוח'' במשך עשורים, מה שמבדיל אותן הוא היכולת להפוך אותן לכאלה שאטרקטיביות למסלול קצר (יחסית) של חיסכון
הבחירה אם לקחת אותן לטווח החיסכון היא לגמרי בידך.

כל האנשים פה שמבינים יותר ממני משקיעים אך ורק ומדד אחד?
הכל תלוי בהשקפה של מי שמשקיע, יצא לי לראות אנשים ששמים את כל ההשקעות שלהם במדד עולמי ובקרן אחת.
יש כאלה שמעדיפים שלא, מסיבות כאלה ואחרות.

ג.נ מחזיק גם בעולמי וגם ב S&P500.

כן נראה לי שהבנתי למה אתה מתכוון. לא הסברתי את עצמי טוב מספיק אולי אבל נראה לי שאנחנו מבינים אחד את השני. אני מכיר רק מספר מאוד מצומצם של מדדים ככה שבאמת התבלטתי אם לשים בכל אחד מהם או להשקיע במדד אחד. ההיגיון שלי הוא שמדדד כמו הs&p500 יכול להיות יציב ומפוזר מספיק מצד שני, יש מדדים שפועלים בתעשיות שונות ואני לא מושקע בהם אלא אם כן אני קונה שני מדדים. אני טועה פה? כאילו יתכן שאותן החברות נסחרות גם בנדסאק וגם בs&p500? אגב אם תפנו אותי למקורות חיצוניים אני תמיד אשמח.

כאילו יתכן שאותן החברות נסחרות גם בנדסאק וגם בs&p500? אגב אם תפנו אותי למקורות חיצוניים אני תמיד אשמח.
נאסדאק זו בורסה, יש חברות שהמניות שלהן נסחרות בה.
S&P500 הוא מדד, כלומר חישוב מתמטי שנותן מחיר ממוצע של 500 מניות. הוא לא בורסה ומן הסתם לא נסחרות בו מניות.
חברה יכולה להיסחר בנאסדאק ולהיכלל במדד. למשל אפל ומייקרוסופט (ועוד ועוד).

ההיגיון שלי הוא שמדדד כמו הs&p500 יכול להיות יציב ומפוזר מספיק מצד שני, יש מדדים שפועלים בתעשיות שונות ואני לא מושקע בהם אלא אם כן אני קונה שני מדדים.
מדד S&P500 משקיע בכל התעשיות השונות. הוא פשוט לא מרוכז באף אחת - שזה דבר מצוין למי שמחפש פיזור.
הבעיה שלו היא שהוא מרוכז במדינה אחת בלבד - אמנם זאת המדינה שמובילה את הכלכלה העולמית, ואמנם החברות שבמדד פועלות בכל רחבי העולם - ובכל זאת מדד כלל עולמי יתן פיזור טוב יותר.

מניח שהוא התכוון למדד הנסדאק 100 או נסדאק composite
חיובי

הפיזור יהיה טוב יותר אם זה מדד עולמי (אני אגב לא מכיר כאלה) אבל גם התשואה הפוטנציאלית היא קטנה יותר בגלל זה. נראה לי שהs&p500 זאת אופציה מאוד יציבה שתיתן תשואה גבוהה יותר. בכל מקרה, אני באמת התכוונתי למדד הנדסטאק. נראה לי שיש שם חברות שלא נכללות בs&p500 למרות שאני באמת לא בטוח. כי גוגל זאת למשל חברה אמריקאית מאוד גדולה והיא נסחרת בs&p500 מצד שני נסדאטק 100 זה מדד עם חברות טכנולוגיה וגוגל נסחרת גם שם. זאת נגיד נקודה שבגללה שאני תוהה בגללה האם להשקיע במדד אחד או שני מדדדים ואיך להחליט כמה אחוז מהתיק ילך לאיזה מדד.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
C כמה שאלות לגבי מכרז קרקע ברמ"י נדל"ן 4
I שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 5
כ שאלות לגבי קיזוז מס בחשבון ממוסה מיסים 2
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A כמה שאלות לגבי T Bills שוק ההון 4
P הוצל"פ - שאלות לגבי תיק איחוד אוף טופיק 1
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
T שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
ע שאלות לגבי ברוקר זר / חשבון זר שוק ההון 0
ה שאלות לגבי ישובים הזכאים להטבות מס מיסים 0
O כמה שאלות לגבי פוזיציית שורט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פיטר גריפין שאלות לגבי קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y שאלות לגבי mlp - master limited partnership מיסים 2
Shnizelia שאלות לגבי מעבר מ-PC ל-MAC אחרי 30 שנה עם PC אוף טופיק 56
DiverGirl שאלות לגבי מק"מ שוק ההון 0
ו שאלות לגבי קרן השתלמות IRA לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד חישוב מח"מ ועוד שאלות לגבי תיק-השקעות-שוקולד-מריר שוק ההון 5
Y מספר שאלות לגבי תיק ל5-10 שנים הקרובות שוק ההון 10
G שאלות לגבי ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, ושימוש בבית השקעות פרטי כסוכן פנסיוני במקום הסוכן במקום העבוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ כמה שאלות לגבי קרנות סל שוק ההון 0
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות תם לגבי קרן גמל להשקעה + השקעה ב-S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T שאלות לגבי מניות SPAC שוק ההון 1
ד שאלות בסיסיות לגבי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S שאלות לגבי קרן השתלמות IRA + שאלות על INTERACTIVE BROKERS דרך מיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות לגבי קופת גמל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
tomchoook כמה שאלות בסיסיות לגבי IRA שוק ההון 12
H שאלות תם לגבי ira שוק ההון 5
A שאלות לגבי הקצאת תיק השקעות שוק ההון 4
A מספר שאלות לגבי קרן פנסיה\קופת גמל צרכנות פיננסית 2
R מספר שאלות לגבי תיק ממוסה ותיק פטור מס. שוק ההון 10
4 כמה שאלות לגבי השקעה בזהב דרך ETF (וכמה ספציפיות לגבי ZGLD) שוק ההון 11
O דעתכם על תיק השקעות ראשון + שאלות לגבי חלקו הסולידי + שיקולי ברוקר,IRA שוק ההון 2
D שאלות לגבי דוח שנתי לשכיר (טופס 1301 ונספחיו) מיסים 2
B 2 שאלות - לגבי בית השקעות ולגבי אופציות שוק ההון 7
S שאלות לגבי חיסכון לטווח קצר, תיק מנוהל וחיסכון בכללי שוק ההון 0
ז שאלות לגבי יציאה לפנסיה, הלכה למעשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
V שאלות לגבי טופס 161א צרכנות פיננסית 6
Y שאלות לגבי ההשקעה באמצעות IB שוק ההון 52

נושאים דומים

Back
למעלה