• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כולם פתאום מדברים על להיכנס לבורסה

• פותח הנושא פותח הנושא יוספ
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוספ

משתמש סולידי
דירוג
53
שלום לכולם,

אני משקיע די צעיר, אבל ממה שהבנתי מקריאה בסולידית ובספרים, הנורמה המקובלת היא שבזמן שהשווקים רצים למעלה כולם פתאום מדברים על השקעות ועל כניסה לבורסה, אפילו אנשים שלא מעורבים בתחום. לעומת זאת, כשהשווקים צונחים, כולם בורחים מהבורסה, בעיקר אנשים שלא מבינים בתחום.

בשבועות האחרונים יש ירידות בבורסה, וככל שעובר הזמן מופעל עלי יותר ויותר לחץ מחברים ובני משפחה (שלא יודעים שאני מושקע ושאף פעם לא דיברו על השקעות), "לנצל את ההזדמנות" ולהיכנס עכשיו לבורסה כי זה הזמן הנכון. חלק באופן כללי וחלק ספציפית על מניות בארהב.

למישהי יש הסבר?
אם אני אצטרך להמציא, התשובה היא שגם עכשיו, עם הירידות יש איזשהי נהיר של הון 'לא מקצועי' שמונע מהבורסה לרדת כמה שהיא צריכה באמת, ושצפויה ירידה חדה עוד יותר כשההון ה 'לא מקצועי' יבהל יותר ויברח גם הוא.

אשמח לשמוע מחשבות על הנושא,
אני

ככל שעובר הזמן מופעל עלי יותר ויותר לחץ מחברים ובני משפחה (שלא יודעים שאני מושקע ושאף פעם לא דיברו על השקעות), "לנצל את ההזדמנות" ולהיכנס עכשיו לבורסה כי זה הזמן הנכון

האם הם גם אמרו לך לצאת מהבורסה לפני חודש?
מה אתה לומד מזה על היכולת שלהם לחזות את השוק?

וככל שעובר הזמן מופעל עלי יותר ויותר לחץ מחברים ובני משפחה
מתכון לאסון.
אתה אמור ללמוד את הנושא. להציב ולהמשיך בתוכנית השקעה לטווח ארוך, כמובן עם התאמות מסויימות בהתאם לדימיקה המטורפת היום, להיות יציב ולא להכניס אמוציות לנושא. והכי חשוב - לנטרל את הרעש והפורנוגפיה של העיתונות, חברים ומשפחה.
וכמובן, בגלל המצב הלא יציב היום שיימשך כנראה מספר חודשים, לוודא שייש לך מזומנים ו/או נגישות מיידית לאמצעי מחייה ל 6 חודשים.

האם הם גם אמרו לך לצאת מהבורסה לפני חודש?
מה אתה לומד מזה על היכולת שלהם לחזות את השוק?
מתכון לאסון
אני חושב שפספסתם לגמרי את כוונתו של פות"ש.
יש אמרה ותיקה שאומרת שהזמן הכי טוב לצאת מהבורסה זה כשכולם נכנסים/מדברים על להיכנס ("כשמצחצח הנעליים/נהג המונית נותן לך עצות איך להשקיע בבורסה, זה הזמן לצאת", או משהו בסגנון)
ושהזמן הכי טוב להיכנס זה כשכולם בורחים מהבורסה.

פות"ש שם לב למגמה מעניינת - למרות הנפילות הגדולות, עדיין ה "אדם הממוצע ברחוב" ממליץ לו להיכנס לבורסה, מה שלפי האימרה הוותיקה הוא סממן שדוקא צריך לצאת.

לדעתי העובדה שלאחרונה (2008) עברנו משבר שנגמר מהר ובעליות חזקות בשוק ההון גורמת לאנשים להיות יותר אופטימיים מאשר מה שהיה במשבר ההוא
כי אז אנשים נבהלו וגילו שהם לא היו צריכים אז עכשיו הם מתקנים בכיוון ההפוך.

לדעתי תן לזה כמה שבועות כשנתחיל לראות את התוצאות בכלכלה האמיתית (חלקן אולי מתומחרות כבר אבל זה לא משנה כשאנשים נבהלים) ואנשים יתחילו לדבר אחרת

כמו כל התחזיות שלי אני מקוה שאני טועה כדי שאני אלמד משהו חדש :)

אני חושב שפספסתם לגמרי את כוונתו של פות"ש.
יש אמרה ותיקה שאומרת שהזמן הכי טוב לצאת מהבורסה זה כשכולם נכנסים/מדברים על להיכנס ("כשמצחצח הנעליים/נהג המונית נותן לך עצות איך להשקיע בבורסה, זה הזמן לצאת", או משהו בסגנון)

פות"ש שם לב למגמה מעניינת - למרות הנפילות הגדולות, עדיין ה "אדם הממוצע ברחוב" ממליץ לו להיכנס לבורסה, מה שלפי האימרה הוותיקה הוא סממן שדוקא צריך לצאת.
בדיוק! תודה :)

לדעתי העובדה שלאחרונה (2008) עברנו משבר שנגמר מהר ובעליות חזקות בשוק ההון גורמת לאנשים להיות יותר אופטימיים מאשר מה שהיה במשבר ההוא
כי אז אנשים נבהלו וגילו שהם לא היו צריכים אז עכשיו הם מתקנים בכיוון ההפוך.

לדעתי תן לזה כמה שבועות כשנתחיל לראות את התוצאות בכלכלה האמיתית (חלקן אולי מתומחרות כבר אבל זה לא משנה כשאנשים נבהלים) ואנשים יתחילו לדבר אחרת

כמו כל התחזיות שלי אני מקוה שאני טועה כדי שאני אלמד משהו חדש :)
ייתכן, אבל אני די צעיר, והאנשים בסביבה שלי היו בחטיבה/תיכון ב 2008

אנשים נבהלים מדברים שלא מתומחרים
אני חושב שלפחות מ95% מהאנשים שמשקיעים בשוק ההון אין מושג מה זה אומר תמחור מניה במובן החשבונאי/מימוני.
וזה בסדר כי זה לא אומר שהם לא יכולים להנות מפירות ההשקעה.

אז המצב נהיה אפילו עוד יותר קיצוני, כמעט כל שיחה בכל מפגש עם אנשים (מוכרים או חדשים) מישהו אומר לי שהגיע הזמן להשקיע בבורסה, ומסביר לי כמה שזה משתלם

אז המצב נהיה אפילו עוד יותר קיצוני, כמעט כל שיחה בכל מפגש עם אנשים (מוכרים או חדשים) מישהו אומר לי שהגיע הזמן להשקיע בבורסה, ומסביר לי כמה שזה משתלם
כי זה כבר אחרי העליה והראלי וכעת מדשדש

אני אציע פרשנות אחרת לאמירה הותיקה. כשאתה מפסיד בירידות אתה רק זוכר את כל אלה שעודדו אותך להשקיע יותר. כשאתה מרוויח, אתה שמח לאידם של אלה שקראו לברוח. יש קולות לכאן ולכאן כל הזמן, אתה רק צריך לבחור למי אתה רוצה להקשיב.
האמירה הזאת היא יותר תובנה בדיעבד כחלק מהטיה, ולא אסטרטגיית השקעה פאסיבית.

איך אתה יודע מתי "כולם" ברחו ?
אולי רק חלק ברחו ואחרי שתיכנס תהיה צלילה של השאר ?

איך אתה יודע מתי "כולם" ברחו ?
אולי רק חלק ברחו ואחרי שתיכנס תהיה צלילה של השאר
אי אפשר אף פעם לדעת מתי השיא ומתי השפל אלא רק בדיעבד ולכן ממליצים להשאר בשוק לטווח ארוך....

אי אפשר אף פעם לדעת מתי השיא ומתי השפל אלא רק בדיעבד ולכן ממליצים להשאר בשוק לטווח ארוך....
כן אחי לי זה ברור
עניין אותי מה דעתו של מי שאומר את זה

לפני שאציין תמורות וכיווני רוח אפשריים, אשר עשויים לתרום במשהו כגורמים ללחץ הסביבתי עליו דיברת, מוזמן לצפות בדוגמה שעלתה לי לראש, כתבה שייצרו בתקופת הקורונה על הצעירים הישראלים שלא יודעים מה לעשות עם כספם:
https://13news.co.il/item/news/economics/economy/living-a-smart-life-1123395/

וכעת, תרשה לי להעלות בדעתך סיבות אפשריות:
1. שוק העבודה משתנה, והקורונה האיצה שינויים חדים מידי (עבודה מהבית, לימודים דרך רשת האינטרנט וכדומה) - תמורות אלו לא מתאימות לרוב המשק שהיה רגיל לצורה מסוימת של עבודה עד כה.

2. הסעיף הראשון, בשילוב קיצוץ אופציות תעסוקה, ירידה טוטאלית במספר המשרות החדשות בשוק = פחות אופציות לעשות כסף.

3. מיתון עולמי שכבר התחולל לפני הקורונה, מואץ כעת. זה פוגע באופציות השקעה אחרות כגון נדל"ן.

4. בכל יום שעובר, עוד עובדים צעירים נכנסים למעגל העבודה ויש יותר תחרות. בזכות הקורונה - יותר תחרות על פחות משרות זמינות במשק.
(בישראל, העובדים הצעירים הנכנסים לשוק העבודה גדול יותר מהעובדים שיוצאים לגמלאות. עקב ילודה חיובית). ציינת שאתה צעיר, אני לא יודע בדיוק בן כמה אתה, אבל אילו הייתי אביך, הייתי מודאג לגבי הסיכויים שלך (ושל רוב החבר'ה הצעירים בטווח הגילאים 20-30 שרק מתחילים לגשש בשוק העבודה. מנגד, הם הכי גמישים לשינויים נוסח סעיף 1).

5. מניח שחלקים גדולים באוכלוסייה מבינים שכעת עליהם להדק את החגורה, לצרוך פחות, לחסוך יותר ולחפש אופציות השקעה חלופיות מאלו שהיו זמינות עד כה. כאלו שהוכיחו את עצמן היסטורית. זה בתורו, משפיע גם כן על אופציות תעסוקה, הכיוון שאליו זורם ההון וכו'.

6. מעבר לעניין הכספי עצמו, אני באופן אישי שם לב שכל הסביבה הקרובה שלי מהדקת החגורה ובמקביל מאוד מאוד מתייעלת: מנצלת את הזמן ללימוד דברים בסיסיים ע"י האינטרנט (מתמטיקה, אנגלית), סותמת חורים בתוכנת ה-EXCEL כי זה קריטי לקבלת רוב העבודות המשרדיות כיום, לומדת אנגלית עסקית במסגרת קורסים שזמינים בחינם בגלל הקורונה, לומדת פייתון סתם כי מתחשק לה. מעבר לכך, חבר'ה שלא ממש זרמו עם השיחות שניסיתי לחולל בהקשר לאוריינות פיננסית לפני שנה או שנתיים (הסולידית, מצבה הכלכלי של ישראל וכן הלאה) - פתאום מחוללים שיחות מהסוג הזה בעצמם. אנשים מטפלים במשקל שלהם, במצבם הבריאותי, במצבם הפסיכולוגי. קבוצות בפייסבוק כגון "כלכלה קלה" צומחות מאוד בימים אלו מבחינת כמות העוקבים.

בקיצור, אנשים מייעלים את חייהם בזמנים אלו. גם יש להם הזמן לקיים בינם לבין עצמם חשבון נפש ולהתחיל לעבוד על השינויים הללו ולהתייעל.

אני מנחש שלפחות לחלק מכל זה, יש איזושהי השפעה במידה זו או אחרת, על הלחץ הסביבתי שתיארת. אפשר לומר שאתה ואני מצויים כעת בתחרות אחד מול השני, אז מוטב שלא תסתרח מאחור ;)

(יתכן שאתה משתכר ב-5 ספרות וחי חיים אפקטיביים בלאו הכי, מבצע מדיטציה פעמיים ביום ופעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע, אוכל אורגני ומתקלח במקלחות קרות כמו ספרטני. במצב זה תתייחס לדברי כגיבוב של שטויות)

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 62
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
P את כולם מעניין לטוס לחו"ל? פוסטים מאיכות נמוכה 109
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
T למה כולם רצים על חשיפה מחוץ לארהב בכל מחיר ? שוק ההון 2
M כמו כולם..בניית תיק חדש. סבבה? שוק ההון 26
ג למה כולם פה נגד מסחר יומי? שוק ההון 66
D אתמול מישהי אמרה לי: "כולם התחילו לחיות כמוך" אוף טופיק 57
כ יאללה, כולם לקלפי! אוף טופיק 18
4 הגישה שלי להשקעה תמות נפשי עם כולם שוק ההון 33
ח למה כולם לא שמים את הקרן פנסיה שלהם מנייתית? צרכנות פיננסית 44
M כולם עובדים עם בית השקעות זר? שוק ההון 34
Y מתי כולם עברו לvt,vti,vxus? שוק ההון 33
שרון כולם מתים בסוף אוף טופיק 22
Izik כולם מדברים על קריסה.. שוק ההון 57
י לאן כולם רצים? - ערוץ 10 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ס IB פתאום דורשים אימות באפליקציה שלהם שלא זמינה בטלפון שלי (אנדרואיד 8) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
צ איך לנהל תקציב ביתי כשהמשכורת נכנסת פתאום מאוחר צרכנות פיננסית 23
מוריה יותר אנשים משקיעים פתאום בנדלן? נדל"ן 310
T למה פתאום ההמלצות לעבור למסלול צמוד מדד? שוק ההון 4
ס פתאום התחלתי לחשוש פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
M מעבר לIRA, הסכנה שלא מדברים עליה שוק ההון 26
מ למה הכוונה בצעד הממשלה שעליו מדברים היום להיתר לפיצול דירות בבתים פרטיים? נדל"ן 5
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
amidar פחד מדברים שטראמפ יכול לעולל לי כמשקיע זר... שוק ההון 5
Y מדברים עליכם במאקו: "קמצנים גאים" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
stass תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות? שוק ההון 53
Y גם ב"כלכליסט" מדברים על חסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
מ למה מדברים על הפסד של 50% כששוקלים כמה להשקיע במניות? שוק ההון 11
Y מדברים על משכורות? אוף טופיק 105

נושאים דומים

Back
למעלה