שבת שלום חברים
אני בשלבי בניית 2 תיקי השקעות, ואשמח להכוונה.
תיק א': אקסלנס
בשלבי העברה של כ 500 אש"ח (מתיק ניירות ערך של הבנק)
תיק ב': מיטב דש טרייד
בשלבי פתיחת קרן IRA ולתוכה אני מנייד 2 קרנות השתלמות ו 2 קופות גמל – סך כולל של 420 אש"ח.
* השאלה היא איך לבנות את תמהיל התיק בשתי בתי ההשקעות?
האם בתיק א' לקנות את השילוש הקדוש? ובתיק ב' קרן אחת של ISHARES MSCI world UCITS ETF או הקרן ISHARES MSCI ACWI UCITS ETF
או אולי ללכת בכלל על תיק תיק 50-50 (מניות עולם ואג"ח ממשלתי כללי)
לא נראה שיהיה לי צורך בכסף בעשור הקרוב.
או
מבטחים החדשה - מסלול יעד לפרישה 2050 – בשיעור חשיפה מנייתי של עד 55 % \ 32% אג"ח מיועדות \ 9% אג"ח ממשלתי \ 16% אג"ח קונצרני \ 14% קרנות השקעה \ ו 10% אחר
כמו כן, לאחר שהתיק יועבר מהבנק לאקסלנס, היות ואני מתכנן לבנות תמהיל השקעה שונה מהבנק, אני אצטרך למכור את כלל התיק ולרכוש את הקרנות \ קרן שאחליט עלייה, השאלה היא האם יש דרך להפחית את העמלות בגין המכירה? או בגין מס רווחי ההון שימוסה התיק?
אני רווק, בן 40, ללא ילדים.
וחשוב לי לקחת בחשבון שיהיה איזון מול הפנסיה ו/או קרן ההשתלמות.
תודה רבה
אני בשלבי בניית 2 תיקי השקעות, ואשמח להכוונה.
תיק א': אקסלנס
בשלבי העברה של כ 500 אש"ח (מתיק ניירות ערך של הבנק)
תיק ב': מיטב דש טרייד
בשלבי פתיחת קרן IRA ולתוכה אני מנייד 2 קרנות השתלמות ו 2 קופות גמל – סך כולל של 420 אש"ח.
* השאלה היא איך לבנות את תמהיל התיק בשתי בתי ההשקעות?
האם בתיק א' לקנות את השילוש הקדוש? ובתיק ב' קרן אחת של ISHARES MSCI world UCITS ETF או הקרן ISHARES MSCI ACWI UCITS ETF
או אולי ללכת בכלל על תיק תיק 50-50 (מניות עולם ואג"ח ממשלתי כללי)
לא נראה שיהיה לי צורך בכסף בעשור הקרוב.
- מתכנן להפקיד לאקסלנס כ 3000 ₪ כל חודש
- דאגתי לקרן כספית היושבת בבנק ע"ס 35000 ש"ח
- רמת הסיכון שאני מוכן לקחת הינה עד הפסד של כ 25% מהתיק
- טווח השקעה כעשור ואף הרבה יותר \ רמת סיכון בינוני
- כל חודש אדאג להשקיע את ההפקדות של קרן ההשתלמות בתיק ב'
- את קרנות הפנסיה אני אעביר למנורה, ושם שמתי עין על 2 מסלולים:
או
מבטחים החדשה - מסלול יעד לפרישה 2050 – בשיעור חשיפה מנייתי של עד 55 % \ 32% אג"ח מיועדות \ 9% אג"ח ממשלתי \ 16% אג"ח קונצרני \ 14% קרנות השקעה \ ו 10% אחר
כמו כן, לאחר שהתיק יועבר מהבנק לאקסלנס, היות ואני מתכנן לבנות תמהיל השקעה שונה מהבנק, אני אצטרך למכור את כלל התיק ולרכוש את הקרנות \ קרן שאחליט עלייה, השאלה היא האם יש דרך להפחית את העמלות בגין המכירה? או בגין מס רווחי ההון שימוסה התיק?
אני רווק, בן 40, ללא ילדים.
וחשוב לי לקחת בחשבון שיהיה איזון מול הפנסיה ו/או קרן ההשתלמות.
תודה רבה