• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יומן מסע של חתול קירח

• פותח הנושא פותח הנושא Mr. Bigglesworth
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@גילגה אז הפתרון הוא לעשות רק דברים שאוהבים? הלוואי שאצליח. אבל באמת שהייתי רוצה לגמור את הדוקטורט הזה כמו שצריך :roll:

@Mr. Bigglesworth אני לא יכול לעזור לך עם שריפת הזמן (ואולי רק אזיק עם ההודעה הזו :)), אבל אצרף כמה לינקים כדי לנסות להפוך את התהליך ליותר משעשע:
https://waitbutwhy.com/2013/10/why-procrastinators-procrastinate.html
http://matt.might.net/articles/phd-school-in-pictures/
http://pgbovine.net/PhD-memoir.htm

הלינק האחרון כנראה שבור... חבל, זה היה מוצלח. אולי יהיה לך מזל כאן (לא השקעתי בחיפוש)
https://www.google.com/search?q=phd+grind+philip+guo

@Mr. Bigglesworth
אולי אנחנו צריכים להקים איזו קבוצת לימוד בזום? כל משתתפ/ת תספר בתחילת היום על המטרה שלו, ונבנה לו"ז עם הפסקות יזומות וכאלה, וככה נשגיח על עצמנו שאנחנו באמת לומדים.

יש פה דוקטורנטיות/ים בשלב המבאס של הכתיבה שרוצות/ים להשתתף?

זה לא בשבילי כרגע אני חצי בייביסטר לזמן הקרוב אולי בהמשך תודה!
@דאניל

זה לא בשבילי כרגע אני חצי בייביסטר לזמן הקרוב אולי בהמשך תודה!
@דאניל
מוכר כלכך.

@דאניל דיברתי קצת עם חבר'ה שעושים את זה ויש לך קבוצות למידה חינמיות שמתארגנות בשביל מסגרת לפגישות לימודים. הם כל אחד יושב על המטלה שלו לסשנים של חצי שעה עם מצלמה פתחה וזה יוצר תחושה של מסגרת. קיבלתי פרטים כולל לינקים להצטרפות וכו' שאני יכולה לשלוח לך בפרטי אם אתה רוצה. (אני לא בטוחה כמה חכם זה לשים את הפרטים בפורום ציבורי שיכולים להביא אינסוף מצטרפים חדשים ליוזמה יחסית קטנה).
גילוי נאות, זו המלצה מדרגה שניה.

עדכון פיננסי

חלק מספרי
חישבתי הכנסות והוצאות ממשכורת שנכנסה ביולי עד משכורת שנכנסה בפברואר והוצאות שיצאו כנ"ל כלומר 8 חודשים.
בחישוב חודשי (ללא מתנות וכו'):
  • הכנסות (לא כולל המתנות הנ"ל) כ-22,000 ש"ח חודשי, קצת מעל מה שהיה לפני כן.
  • הוצאות כ-11.5K ש"ח חודשי כולל הכל (פחת על הרכב הכנסתי כ500 ש"ח חודשי).
  • חסכון חודשי כ-10.5K ש"ח ללא הפקדות לפנסיה קופות גמל וקה"ש שזה מעל המצופה משנים קודמות ומשמח!
תיק השקעות
  • 70-80K ש"ח מזומן בעו"ש
  • פנסיה כ-210K ש"ח לשנינו (צמחו בעיקר עם השוק). בהליכי מעבר למיטב דש עקב רצון להעלות חשיפה ל100% סנופי. הייתי די מרוצה מהקרן העולמית של הפניקס ואם היו משאירים אותה הייתי בהתלבטות רצינית בין 70% עולמי ל100% סנופי אבל ברגע שההתלבטות הייתה בין 70% ל100% סנופי אז הבחירה נהייתה קלה.
    יש סיכוי קטן שאעבור שוב בקרוב כי אני מחכה לתוצאות של קבוצת רכישה לפנסיה.
  • קרנות השתלמות וגמל כ120K ש"ח לשנינו (צמחו גם מהשוק וגם מהפקדות) עברו לא מזמן בתנאים נהדרים למיטב דש מחקה סנופי
  • תיק השקעות ממוסה 455K ! מתוכם 100K הפקדות ממתנות שקיבלתי "על חשבון דירה עתידית / עזרה פיננסית כללית וירושה" ועוד 80K בעצמי. 20K נוספים הם תשואה שהצטברה מהעדכון האחרון.
    מאז העדכון האחרון קניתי בעיקר סנופי ואג"ח פרט לחודש האחרון בו קניתי שוב קצת מניות אירופאיות. עם מתנה גדולה של 60K קניתי ACWI וזה קצת מופרד כרגע מהשאר אני כנראה לא מונע באופן רציונלי לחלוטין (למרות שאני מצליח למצוא הרבה הצדקות לכל כיוון) אבל כל עוד זה עוזר לי לקנות נכסים ולא לעשות שטויות או להרגיש שאני עושה שטויות אז זה לא נראה לי נורא:
    • 28.2% אג"ח ארוך טווח ישראליות
    • 36.5% S&P 500 אירית
    • 22% STOXX 600 אירית
    • 13.5% ACWI
זה נראה קצת מבולגן אז אסביר את ההגיון (אם יש :>). ACWI כרגע בצד לצורך נוחות. מהשאר שליש אג"ח, וכסף חדש הולך למניות אירופאיות עד שארגיש לא נוח איתן, או שאתחיל עם קניה של EM מה שידרוש משא ומתן עם אשתי שלא מרגישה בנוח עם משהו לכאורה יותר ספקולטיבי.

דיון
  • עבדתי קצת יותר (כ4000 ש"ח) הסמסטר בדברים שלא היו פרונטליים ודי דיכאו לי את הנשמה. סמסטר הבא חוזר לתרגל כרגיל ואולי עם סוף הקורונה גם אוכל להנות מזה.
  • אשתי קיבלה העלאה תקפה החל ממשכורת שנכנסה בינואר וגם יצא לה לעבוד יותר בקיץ ומאז ששיחררו אצלה קצת יותר את העבודה מהבית היא נהייתה די טובה באופטימיזציה של עבודה עם הילד בבית.
  • מסתבר שהורי מקצים לי כרגע סה"כ 550K עזרה פיננסית (מה שלרוב עוזרים בדירה). מתוכם בעקבות השקעות שלהם שהבשילו העבירו כ80K לאחרונה (עוד 20K היו בעבר כשהייתי בתואר ראשון וידעתי שיבואו על חשבון זה) אז סה"כ 100K מתוך זה מוצה. בנוסף 20K מתוך ירושה לצערי.
  • כפי שתיארתי בפוסט הפותח חופשות אצלנו הן חלק לא קטן מההוצאות ולכן השנה זה נחסך וזה בהחלט מורגש גם במחסור שלהן וגם בצד הפיננסי. זאת למרות שבין הסגרים הצלחנו להיות באילת ובתל-אביב.
  • ההוצאות על הגן היו מן הסתם נמוכות מכיוון שסד"ג של חצי מהתקופה הוא לא עבד. הן גם ירדו באופן כללי מכיוון שעברנו לגן עירייה ובהמשך אנחנו אמורים גם לקבל זיכוי חלקי מתמ"ת שצריך להערכתי להסתכם בכ-1.5K עד עכשיו מתחילת השנה.
  • בפעם הקודמת כשכתבתי על דירה ראיתי את זה ככורח ולא כנכס. מאז השתנתה מאד עמדתי בזכות ההבנה שדירה מקנה מינוף זול והטבות מס משמעותיות. מה גם שעם השקעה מתאימה אפשר אפילו לעתים למצוא הדמנויות מה שהופך את זה בכלל לתחום מעניין למי שמוכן להשקיע את הזמן ואני כן רואה את עצמי בשנים הקרובות מתחיל להתעסק ברצינות בעניין.
  • ההבנה שכיום אני יכול לקנות דירה בלי משכנתא (עם הלוואות מקה"ש ופנסיה וכו') מקנה פרספקטיבה אחרת ומעניינת על הכל. ברגע שמשהו בר השגה הוא נהיה הרבה יותר מעניין.
  • כן בכוונה כתבתי את הכותרת לחלק הזה כמו במאמר זה שיעשע אותי ואני מקווה שאתכם.
סיכום נכסים ומטרות
כ - 860K ש"ח ועוד 400K אצל הורי לשימוש ל"דירה עתידית" - כלומר כ-1.25M.

• מטרות קצרת טווח - לחזור לעבוד ברצינות אחרי הפוגה לא קצרה ובכלל תקופה בעייתית עם הקורונה. להמשיך להתאמן בפסנתר ולהתקדם בקצב שהתחלתי איתו.
  • מטרות טווח בינוני - לסיים דוקטורט ולמצוא כיוון לאחריו כי יש מליון. כרגע בא לי לשנות כיוון לגמרי כי אני במיטבי כשאני נכנס למשהו חדש. אם אוכל ליישם נסיון קיים זה כנראה יהיה מיטבי אבל לא חובה. הרחבת המשפחה. מציאת מקום מגורים ללאחר הדוקטורט. רילוקיישן לאירופה עם כל הכרוך בכך.
  • מטרות טווח ארוך - עצמאות כלכלית שתתבטא כנראה בסד"ג 13.5K הוצאות למשפחה מה שאומר להכפיל את ההון לפחות פי 3. אני די בטוח שבשבילי עצמאות כלכלית תתבטא באיזשהי משרה חלקית במקצוע שלא הייתי שוקל בשלב הצבירה אז יכול להיות שבעתיד אוכל לשקול הפחתה של כמה אלפים מההכנסה הפסיבית הדרושה.

תודה שוב על העצות והקריאה, למרות "בזבוז הזמן" העצום אני באמת מאמין שההשתתפות בפורום מקנה לי פרספקטיבה אחרת שמאפשרת לי כיוון מטרות שלא היה מתאפשר לי אחרת.

אשמח לפירוט
סיפרתי לא מזמן לקרובי משפחה על קבוצת רכישה שנסגרה לאחרונה והייתי מרוצה (0.35% מהצבירה במיטב דש) והתברר שהם מנהלים שם סכומים די גדולים בתנאים טובים.
ביקשו טובה עבורי וקיבלתי.
0.2% שנתי מהצבירה.

עדכון פיננסי קצר כי אין לי כח כרגע לעשות סיכום מלא

תיק השקעות
  • 70-80K ש"ח מזומן בעו"ש
  • פנסיה השתלמות וגמל במחקות סנופי סה"כ ~370K. עברתי לפני כמה חודשים למיטב דש בשביל המינוף בפנסיה אבל זה בוטל לצערי. וגם הפסדתי תשואה אלטרנטיבית כי את רכיב הפיצויים הם שמו בכללי ולא טרחתי להתעסק עם לבקש מכתב מהמעסיק שמאשר לשים את זה במניות.
  • תיק השקעות ממוסה 651K - חלק העברות שלי (בממוצע בין 10 ו-15K בחודש), עוד העברה מהורי ע"ח דירה עתידית וגם תשואת השוק כמובן. בחלק שאני מכניס אני ממשיך לאזן בחלוקה שליש אג"ח / שני שליש ACWI וקניתי בעיקר אג"ח בגלל העליות. במתנה מהוריי קניתי עוד ACWI. כרגע החלוקה היא:
    • 24.5% אג"ח ארוך טווח ישראליות
    • 29% S&P 500 אירית
    • 16.5% STOXX 600 אירית
    • 30% ACWI

סיכום נכסים ומטרות
כ - 1.1M ש"ח ועוד 310K אצל הורי לשימוש ל"דירה עתידית" - כלומר כ-1.4M.

בפן האישי

מצב רוח די טוב והייתה התקדמות בעבודה ואפילו פריצת דרך מעניינת במחקר. למרות שהיא לא חדשנית כמו שקיוויתי בהתחלה עדיין אף אחד לא יישם משהו דומה בתחום שלנו וזה פותר בעיות קיימות ופותח כיוונים חדשים.

נערך לאחרונה ב:
תודה על העדכון.

פריוויו לסיכום שנה האחרונה:
נולדו תאומים מה שמשפיע על כל ההיבטים של חיי היום יום (כלכליים ואחריים)

עברנו דירה כדי להכיל את המשפחה המתרחבת
החלפנו אוטו כדי להכיל את המשפחה המתרחבת
אשתי ב"חופשת לידה" והבאנו מטפלת למשרה כמעט מלאה.

לקראת סוף הדוקטורט, תקופה עמוסה מנסה לסיים ובינתיים מאריך עד שאשיג את התוצאות המיוחלות.
התחלתי להתראיין למשרות. לצערי שני הראיונות הראשונים היו למקומות שדי רציתי והגעתי לא מספיק בכושר ראיונות אז אחד דחה אותי ואחד עושה לי גוסטינג נראה לי שגם לא הלך וואו.

כלכלית מדממים בכל החזיתות, דירה בחוץ עולה פי 3 מבמעונות (כולל ארנונה והכל) כ6K
מטפלת עולה 6K
החלפת אוטו עלתה כ50K.
כסאות בטיחות מיטות תינוק ועד כל מיני הוצאות תינוקות עלו לא מעט אבל התקזזו עם מתנות משמעותיות מההורים.

מבלי להתחשב בדמי לידה וקצבה של חופשת לידה שמיועדת ל-18 שבועות (כ42K) אנחנו בתזרים שלילי של כ15K. נובע מכך שאני לא יכול לתרגל בהארכות והמלגה קטנה יותר גם אז ירדתי להכנסה של 8K ואשתי כמובן לא מכניסה בכלל כרגע.

חסכונות נזילים (לא כולל קרנות ופנסיה) סד"ג של 900K.

מבחינת תיק השקעות ההשקעה הכי גרועה היא אג"ח לטווח ארוך שירדו כמעט 14% ביחד למחיר קניה. כל השאר אני פחות או יותר במחיר קניה ממוצע. כמובן לא כולל אינפלציה.

משימות עיקריות:
- להתחיל לחתום אבטלה (סד"ג 2K בחודש)
- לסיים דוקטורט ולמצוא עבודה (דהה)
- לפנות זמן לתת לאשתי מנוחה, היא נמצאת 6.5 - 7 ימים בשבוע בבית סביב התינוקות וזה קשוח.

פריוויו לסיכום שנה האחרונה:
נולדו תאומים מה שמשפיע על כל ההיבטים של חיי היום יום (כלכליים ואחריים)

עברנו דירה כדי להכיל את המשפחה המתרחבת
החלפנו אוטו כדי להכיל את המשפחה המתרחבת
אשתי ב"חופשת לידה" והבאנו מטפלת למשרה כמעט מלאה.

לקראת סוף הדוקטורט, תקופה עמוסה מנסה לסיים ובינתיים מאריך עד שאשיג את התוצאות המיוחלות.
התחלתי להתראיין למשרות. לצערי שני הראיונות הראשונים היו למקומות שדי רציתי והגעתי לא מספיק בכושר ראיונות אז אחד דחה אותי ואחד עושה לי גוסטינג נראה לי שגם לא הלך וואו.

כלכלית מדממים בכל החזיתות, דירה בחוץ עולה פי 3 מבמעונות (כולל ארנונה והכל) כ6K
מטפלת עולה 6K
החלפת אוטו עלתה כ50K.
כסאות בטיחות מיטות תינוק ועד כל מיני הוצאות תינוקות עלו לא מעט אבל התקזזו עם מתנות משמעותיות מההורים.

מבלי להתחשב בדמי לידה וקצבה של חופשת לידה שמיועדת ל-18 שבועות (כ42K) אנחנו בתזרים שלילי של כ15K. נובע מכך שאני לא יכול לתרגל בהארכות והמלגה קטנה יותר גם אז ירדתי להכנסה של 8K ואשתי כמובן לא מכניסה בכלל כרגע.

חסכונות נזילים (לא כולל קרנות ופנסיה) סד"ג של 900K.

מבחינת תיק השקעות ההשקעה הכי גרועה היא אג"ח לטווח ארוך שירדו כמעט 14% ביחד למחיר קניה. כל השאר אני פחות או יותר במחיר קניה ממוצע. כמובן לא כולל אינפלציה.

משימות עיקריות:
- להתחיל לחתום אבטלה (סד"ג 2K בחודש)
- לסיים דוקטורט ולמצוא עבודה (דהה)
- לפנות זמן לתת לאשתי מנוחה, היא נמצאת 6.5 - 7 ימים בשבוע בבית סביב התינוקות וזה קשוח.
איך התקדמו המשימות הערקריות? מה שלום התאומים?

איך התקדמו המשימות הערקריות? מה שלום התאומים?
תודה על השאלה!
אני מקווה כשהעניינים קצת ירגעו לתת עדכון יותר מסודר.

התאומים חמודים וחייכנים :)
מצאתי עבודה. אמור להתחיל בשבועות הקרובים
בדוקטורט רואים את האור בקצה המנהרה אבל כנראה אעבוד במקביל תקופה
לצערי עוד לא יצא לי לפנות יותר מדי זמן כדי שאשתי תתאוורר. משהו כמו יום בשבועיים.

לצערי עוד לא יצא לי לפנות יותר מדי זמן כדי שאשתי תתאוורר. משהו כמו יום בשבועיים.
אוי :(
ואיך היא עם זה? מי עוזר לה? לידה ראשונה, ובמיוחד תאומים, זה מתכון למותשות ברף העליון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אוי :(
ואיך היא עם זה? מי עוזר לה? לידה ראשונה, ובמיוחד תאומים, זה מתכון למותשות ברף העליון.
יש גם ילד גדול אז היינו יחסית מוכנים נפשית (אפילו שכמובן זה תורם לעומס)
אין יותר מחצי - שעה ברצף שמישהו נמצא לבד בבית עם שני תינוקות, ואני משתדל לתת לה לישון יותר בבוקר ולטפל בשניהם.

יש ימים שהיא מרגישה שהיא על קצה גבול היכולת אבל סה"כ אנחנו מתקדמים לשגרה סבירה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 24
T עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 153
ה יומן מסע - זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 13
Pothos יומן מסע - פוטוס בתחילת דרכו יומני מסע אישיים 7
צ יומן מסע - המסע הארוך יומני מסע אישיים 7
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 108
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 63
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 100
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 36
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 30
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8