• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות בנוגע ללימודים פול-טיים

• פותח הנושא פותח הנושא spiritk
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@kongi אני חושב אחרת ממך, ואני אנמק:
1) אתה אומר שלמידה עצמית עדיפה, משום ש "אני חושב שתואר הוא ברמה נמוכה יחסית כי אחרי התואר אתה לא זוכר הרבה" . אתה מניח פה שני דברים בלי שום סיבה, הראשון הוא שמה שלומדים בלמידה עצמית לא שוכחים, והשני הוא שאדם לא זוכר הרבה אחרי התואר. לדעתי זה לא נכון בעליל, אני זוכר המון מהלימודים שלי, במיוחד דברים שאני מתעסק "באזור שלהם". גם דברים ששכחתי, קל לי מאוד "ללמוד מחדש", אני ללא ספק לא ברמה שהייתי כשלמדתי את קורס מסויים אבל כשאני נתקל בבעיה מסויימת אני צריך רק זמן קצר כדי לרענן את זכרוני.
2) "הלמידה עצמה הינה לינארית(דף אחרי דף) ובעבודה קשה אך השכחה היא אקספוננציאלית." , שוב אתה נותן ממש משקל לשכחה, אולי זאת חוויה סוביקטיבית שלך. טכניקה מתמטית, הבנה של עקרונות, שפות, זה דברים שלא שוכחים כל כך מהר, אם בכלל.
3) "האקדמיה(לפחות התואר ה-1) מעודדת חוסר שינה ולחץ בדיוק כמו רוב מקומות העבודה" - אני לא מכיר מקומות עבודה שמעודדים חוסר שינה ואני חושב שזה ממש טעות להגיד שרוב מקומות העבודה מעודדים לחץ.
4) "תואר לא מכין אותך לשוק העבודה" - אני חושב שזה ממש לא נכון, לפחות במקצועות ההנדסה וראיית חשבון.
5) הסיפור על לב לנדאו קצת מפספס את הפואנטה של תואר ראשון, התואר לא אמור להכשיר חוקרים, הוא אמור ללמד אנשים את הבסיס הנדרש לשם התחלת מחקר (בתואר שני\שלישי). קצת קשה לדעת מה הרמה בה "אמורים ללמד באוניברסיטה" ולא יודע למה אתה מחליט שהרמה צריכה להיות מאוד גבוהה.

@דגגגג לדעתי עדיף לך לסיים את התואר כמו שצריך. אח"כ כבר תוכל לסנן עבודות לפי אזור.

אגב, שקלתי להתחיל לכתוב קוד פתוח אבל אני תוהה האם זה חוקי. ההסכם שלי עם מקום העבודה הוא די דרקוני (לא ברור לי שהוא אפילו חוקי). רשום שם שאסור לי לקבל תשלום מאף מקום אחר על עבודה וגם שכל מה שאני עושה או חושב בערך שייך להם. ידוע למישהו מה זה אומר לגבי קוד פתוח ?
איך שאני מבין את הסכם העבודה אצלנו, ההגבלה החוזית היא רק על עבודה בתשלום. למיטב הבנתי, יכולות להיות בעיות רק במקרים ספציפיים, ולא באופן עקרוני בגלל שאתה כותב קוד פתוח:
* עבודה נוספת בתשלום - אסור ללא אישור. אני מאמין שמקומות עבודה רבים כן יאשרו דברים כמו עבודה באוניברסיטה או דברים כאלה, כל עוד זה לא בא על חשבון העבודה.
* כשהעבודה הנוספת באה על חשבון הזמן או המשאבים של העבודה - תנסה לא להשתמש גם בלפטופ של העבודה למשל.
* כשהעבודה הנוספת עומדת בניגוד אינטרסים עם העבודה: אל תפתח מוצר מתחרה, אל תשתמש בסודות מסחריים בקוד הפתוח, ואל תעתיק קוד פתוח שכתבת לפרוייקט בעבודה שהוא proprietary, גם אם אתה כתבת אותו.

דווקא במיקרוספט אני לא רואה סיבה לאנשים לקפוץ על משרות , אבל מילא ;).
חחחח יש לי חברים שם, אם אנשים היו יודעים כמה הם מרוויחים שם, היו מאוד רוצים... :)
חברות ב-top tier (גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק, יאהו, אינטל, ...) יודעות לשלם הרבה מעבר למה שמוצאים בטבלאות השכר השונות. ואני לא מבין מה רע בלעבוד במיקרוסופט? (לא עובד שם, אבל בוודאי שלא פוסל).

@kongi אני חושב אחרת ממך, ואני אנמק:
1) אתה אומר שלמידה עצמית עדיפה, משום ש "אני חושב שתואר הוא ברמה נמוכה יחסית כי אחרי התואר אתה לא זוכר הרבה" . אתה מניח פה שני דברים בלי שום סיבה, הראשון הוא שמה שלומדים בלמידה עצמית לא שוכחים, והשני הוא שאדם לא זוכר הרבה אחרי התואר. לדעתי זה לא נכון בעליל, אני זוכר המון מהלימודים שלי, במיוחד דברים שאני מתעסק "באזור שלהם". גם דברים ששכחתי, קל לי מאוד "ללמוד מחדש", אני ללא ספק לא ברמה שהייתי כשלמדתי את קורס מסויים אבל כשאני נתקל בבעיה מסויימת אני צריך רק זמן קצר כדי לרענן את זכרוני.
2) "הלמידה עצמה הינה לינארית(דף אחרי דף) ובעבודה קשה אך השכחה היא אקספוננציאלית." , שוב אתה נותן ממש משקל לשכחה, אולי זאת חוויה סוביקטיבית שלך. טכניקה מתמטית, הבנה של עקרונות, שפות, זה דברים שלא שוכחים כל כך מהר, אם בכלל.
3) "האקדמיה(לפחות התואר ה-1) מעודדת חוסר שינה ולחץ בדיוק כמו רוב מקומות העבודה" - אני לא מכיר מקומות עבודה שמעודדים חוסר שינה ואני חושב שזה ממש טעות להגיד שרוב מקומות העבודה מעודדים לחץ.
4) "תואר לא מכין אותך לשוק העבודה" - אני חושב שזה ממש לא נכון, לפחות במקצועות ההנדסה וראיית חשבון.
5) הסיפור על לב לנדאו קצת מפספס את הפואנטה של תואר ראשון, התואר לא אמור להכשיר חוקרים, הוא אמור ללמד אנשים את הבסיס הנדרש לשם התחלת מחקר (בתואר שני\שלישי). קצת קשה לדעת מה הרמה בה "אמורים ללמד באוניברסיטה" ולא יודע למה אתה מחליט שהרמה צריכה להיות מאוד גבוהה.

1) אני מניח שבלמידה עצמית נכונה לא שוכחים הרבה.
ללמידה עצמית נכונה ראה supermemo.com.
ברור לי ששוכחים , כל בני האדם שוכחים אותו דבר.
כדי לא לשכוח אז צריך לחזור על החומר וכאמור האוניברסיטה לא מעודדת את זה(שכן אחרת כל שנה היה לך מבחנים על כל החומר מתחילת הלימודים)
שאתה אומר לרענן את הזכרון אתה מתכוון לקרוא ולחזור על מקור הידע בשבילי זה נקרא ללמוד מחדש רק ממקור מסודר.(ברור שאם נשאר קשר מסויים לחומר אז יותר קל ללמוד אותו ובכל זאת מדובר בבזבוז זמן רציני שניתן להימנע ממנו)
אם לא הצלחת לענות על שאלה שידעת את התשובה אליה פעם ע"י active recall זה אומר ששכחת את החומר נקודה.
אם שכחת דברים שאתה לא מתעסק בהם והם חשובים אז לא בזבזת את הזמן שלך שלמדת אותם?(הרי השקעת בהם וכרגע הם כתובים על הנייר ולא בראש שלך)
2) שוכחים טכניקה ושפות ואפילו הבנה אותו דבר כמו כל דבר אחר, כדי לא לשכוח מהר צריך כלים לדוגמא mnemonics שזה עוד מיוון העתיקה.
כדי להימנע מלשכוח צריך לחזור על החומר, אין פתרון אחר.
3)ברור שעל הנייר הם אומרים לך שהם לא מעודדים לחץ אבל בסוף יש לך דברים שצריך להספיק אם אתה אוהב או לא אוהב את זה ואם לא מספיקים דברים אז יש לחץ.
4)תסביר לי איך תואר בהנדסה מכין אותי לעבודה? (אם אפילו מכניקה קלאסית רוב הבוגרים לא יודעים ברמה נורמאלית)
5) בקשר לסיפור שלי על לב לנדאו, הראתי שהבסיס קיים ובאוניברסיטה לא מלמדים אותו, באוניברסיטה אתה מהר מאוד עובר מהבסיס לקורסים מתקדמים ואת החומר של הקורסים הקודמים אתה לא זוכר ברמה מספיק טובה(אתה זוכר מספיק כדי להבין את החומר החדש אבל לא מספיק כדי שיהיה לך בסיס טוב).
לדעתי אין דגש מספיק על הבסיס באוניברסיטה , אבל שוב זאת רק דעתי.

חברות ב-top tier (גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק, יאהו, אינטל, ...) יודעות לשלם הרבה מעבר למה שמוצאים בטבלאות השכר השונות. ואני לא מבין מה רע בלעבוד במיקרוסופט? (לא עובד שם, אבל בוודאי שלא פוסל).
זה כבר נושא לשרשור אחר, אבל באופן כללי, מיקרוסופט מפתחת בישראל מוצרים שהם לא בליבה שלה, כל מיני פיצ'ארים קיקיוניים לאופיס ודברים מעיין אלה שמתסכל לפתח ושפעמים רבות נסגרים עוד במהלך הפיתוח. כשיש כבר משהו פורץ דרך ומבטיח שמפותח בשראל קורה שמעבירים אותו לארה"ב.
זה אגב בניגוד לאינטל , שמפתחת כאן דברים שהם בליבה של המוצר (יש סיבות אחרות לא לעבוד באינטל, אבל זה כבר סיפור אחר).

בנוגע לטבלאות שכר, לי די ברור שהם מאוד מטעות. רוב המקומות הנורמלים משלמים הרבה מעבר לטבלאות, בלי קשר לגודל החברה.
אתה שואל למה הם כל כך "משקרות"? אין לי תשובה בדוקה אבל ההשערה שלי היא שהממוצע "נמשך למטה" בגלל אנשים בלי תואר שעובדים בחברת כוח אדם אחרי קורס של חצי שנה ובגלל כמות עובדים די גדולה בתעשיות בטחוניות שמקבלים באופן כללי פחות מהממוצע (אבל יש להם הטבות אחרות).
בנוסף את רוב הטבלאות האלו מפרסמות חברות השמה שלא ברור לי מה האינטרס שלהם לפרסמם. אני בטוח שיש להם איזושהיא אג'נדה.

@מומו , במיקרוסופט חיפה יש קבוצה שעובדת על הדור הבא של ה-kinect. נשמע לי מקום אחלה. לגבי שאר הקבוצות במיקרוסופט - יתכן והצדק עימך.
אינטל זה מקום גדול. יש שם מוצרי ליבה ויש גם לא. לא יודע מהן סיבותייך לא לעבוד באינטל. באופן אישי עבדתי שם כמעט שנתיים והיה נהדר. מניח שזה מאוד תלוי בקבוצה שאתה נמצא בא (שזה נכון תמיד).

בנוגע לטבלאות שכר - אם הן היו משקפות רק את הממוצע הייתי מבין. אבל מכיוון שהן מציגות טווחים, אין לכך כל הצדקה. לפחות יש אתרים כמו glassdoor שמציגים תמונה יותר מדוייקת. מסכים איתך לגבי תעשיות הביטחוניות (גם שם עבדתי).

1) אני מניח שבלמידה עצמית נכונה לא שוכחים הרבה.
ללמידה עצמית נכונה ראה supermemo.com.
ברור לי ששוכחים , כל בני האדם שוכחים אותו דבר.
כדי לא לשכוח אז צריך לחזור על החומר וכאמור האוניברסיטה לא מעודדת את זה(שכן אחרת כל שנה היה לך מבחנים על כל החומר מתחילת הלימודים)
שאתה אומר לרענן את הזכרון אתה מתכוון לקרוא ולחזור על מקור הידע בשבילי זה נקרא ללמוד מחדש רק ממקור מסודר.(ברור שאם נשאר קשר מסויים לחומר אז יותר קל ללמוד אותו ובכל זאת מדובר בבזבוז זמן רציני שניתן להימנע ממנו)
אם לא הצלחת לענות על שאלה שידעת את התשובה אליה פעם ע"י active recall זה אומר ששכחת את החומר נקודה.
אם שכחת דברים שאתה לא מתעסק בהם והם חשובים אז לא בזבזת את הזמן שלך שלמדת אותם?(הרי השקעת בהם וכרגע הם כתובים על הנייר ולא בראש שלך)
2) שוכחים טכניקה ושפות ואפילו הבנה אותו דבר כמו כל דבר אחר, כדי לא לשכוח מהר צריך כלים לדוגמא mnemonics שזה עוד מיוון העתיקה.
כדי להימנע מלשכוח צריך לחזור על החומר, אין פתרון אחר.
3)ברור שעל הנייר הם אומרים לך שהם לא מעודדים לחץ אבל בסוף יש לך דברים שצריך להספיק אם אתה אוהב או לא אוהב את זה ואם לא מספיקים דברים אז יש לחץ.
4)תסביר לי איך תואר בהנדסה מכין אותי לעבודה? (אם אפילו מכניקה קלאסית רוב הבוגרים לא יודעים ברמה נורמאלית)
5) בקשר לסיפור שלי על לב לנדאו, הראתי שהבסיס קיים ובאוניברסיטה לא מלמדים אותו, באוניברסיטה אתה מהר מאוד עובר מהבסיס לקורסים מתקדמים ואת החומר של הקורסים הקודמים אתה לא זוכר ברמה מספיק טובה(אתה זוכר מספיק כדי להבין את החומר החדש אבל לא מספיק כדי שיהיה לך בסיס טוב).
לדעתי אין דגש מספיק על הבסיס באוניברסיטה , אבל שוב זאת רק דעתי.

אני לא מסכים אם מה שאתה אומר. אני זוכר מצויין המון דברים שלמדתי בלי טכניקות מיוון העתיקה (לפחות לא שאני יודע שהשתמשתי בהן). יכול להיות שנושא הזכרון הוא עניין סוביקטיבי , ואתה בקצה של הסקאלה לכוון הזכרון שצריך יותר שינון.
בנוגע להכנה של מקצועות ההנדסה- אני לא מבין מאיפה הזלזול שלך שקובע שאפילו מכניקה קלאסית לא יודעים, המציאות שאני מכיר הפוכה לגמרי. בנוסף בפועל אנשים מסיימים לימודים ומתחילים לעבוד עם חפיפה קצרה שנמשכת בין שבועיים לחודשיים.
יכול להיות שהחוויה שלך מהלימודים הייתה מאוד ספציפית, אני חושב שאולי כדאי שתדבר קצת עם אנשים אחרים ואולי תקבל פרספקטיבה אחרת.

נערך לאחרונה ב:
@מומו , במיקרוסופט חיפה יש קבוצה שעובדת על הדור הבא של ה-kinect. נשמע לי מקום אחלה. לגבי שאר הקבוצות במיקרוסופט - יתכן והצדק עימך.
אינטל זה מקום גדול. יש שם מוצרי ליבה ויש גם לא. לא יודע מהן סיבותייך לא לעבוד באינטל. באופן אישי עבדתי שם כמעט שנתיים והיה נהדר. מניח שזה מאוד תלוי בקבוצה שאתה נמצא בא (שזה נכון תמיד).

בנוגע לטבלאות שכר - אם הן היו משקפות רק את הממוצע הייתי מבין. אבל מכיוון שהן מציגות טווחים, אין לכך כל הצדקה. לפחות יש אתרים כמו glassdoor שמציגים תמונה יותר מדוייקת. מסכים איתך לגבי תעשיות הביטחוניות (גם שם עבדתי).
באמת מעניין מה העניין עם טבלאות השכר, אני מקווה שמתישהו אני ארד לשורש העניין.

שוב כדי לא לפתוח דיון ממש לא קשור, הבעיה באינטל באופן כללי (כשברור לי שיש המון צוותים והמון מגוון) היא שמהנדס שעובד שם הרבה שנים יודע בסופו של דבר - לעבוד באינטל. ראיינתי לא מעט אנשי תוכנה שעבדו הרבה זמן שם, כשברור שהם אנשים חכמים, אבל הרבה מאוד מהנסיון שלהם רלוונטי אך ורק לעבודה ופיתוח באינטל, עם הכלים הספציפים והדרישות שלה. שוב ברור שיש הרבה מאוד שונות, אבל באופן כללי אני חושב שהבנת אותי.

אני לא מסכים אם מה שאתה אומר. אני זוכר מצויין המון דברים שלמדתי בלי טכניקות מיוון העתיקה (לפחות לא שאני יודע שהשתמשתי בהן). יכול להיות שנושא הזכרון הוא עניין סוביקטיבי , ואתה בקצה של הסקאלה לכוון הזכרון שצריך יותר שינון.
בנוגע להכנה של מקצועות ההנדסה- אני לא מבין מאיפה הזלזול שלך שקובע שאפילו מכניקה קלאסית לא יודעים, המציאות שאני מכיר הפוכה לגמרי. בנוסף בפועל אנשים מסיימים לימודים ומתחילים לעבוד עם חפיפה קצרה שנמשכת בין שבועיים לחודשיים.
יכול להיות שהחוויה שלך מהלימודים הייתה מאוד ספציפית, אני חושב שאולי כדאי שתדבר קצת עם אנשים אחרים ואולי תקבל פרספקטיבה אחרת.
אם אתה טוען שאתה זוכר דברים בלי לחזור עליהם יש 2 אופציות:
1. אתה משקר.
2. התיאוריה של ebbinghaus לא נכונה.
3. הייתה לך מוטציה נדירה המוח.
"Although there are mutations that might affect the forgetting rate, at the very lowest biological level, i.e. the synaptic level, the rate of forgetting is indeed basically the same; independent of how smart you are. However, the same thing that makes people learn faster, helps them forget slower. The key to learning and slow forgetting is representation (i.e. the way knowledge is formulated)."
אז כן , כנראה אתה יודע להציג את המידע לעצמך נכון.(שזה בדיוק מה שהשתמשו ביוון העתיקה)
ואו שישנת טוב כל התואר ולא היית בלחץ כלל כי אתה לא דורש שעות שינה רבות.

בהקשר של המכניקה הקלאסית זה לא זלזול, את הניסוח הלגרנגיאני וההמילטוניאני לא לומדים ברוב הקורסים.(לפחות לא בקורסי החובה לכלל הסטודנטים)
כמו שאלמנטים סופיים לא נכלל בקורסי החובה.

ודרך אגב כמה מבחנים אתה חושב שתעבור בציון טוב מבלי ללמוד מחדש אליהם מתוך המבחנים של התואר? (הכוונה רק לבצע את המבחן בלי ללמוד אליו)
במהלך כל התואר היה לך בערך כ-45 מבחנים

:0.

-

לחבוב או חבובה שהתחילו את הת'רד, אני רק אגיד שאני מאוד ממליץ על התואר במדמ"ח חד-חוגי בת"א, זה פשוט תוכנית לימודים מוצלחת.
בנוגע לעצות של "אל תלך ללמוד אם אתה כבר יודע לתכנת" וכו', אין להם שום מקום בנושא מבחינתי, כי התואר כמובן לא בא ללמד אותך לתכנת בשום צורה (ואכן, אם אתה עושה את התואר בשביל למצוא עבודה, לא בטוח שאין דרכים קלות יותר), ובאופן כללי הקורסים הפרקטיים הם פחות מעניינים בהפרש ניכר.
התואר לא עמוס *בכלל*, עבדתי בחצי משרה מתחילת הלימודים ולצורך העניין משנה שנייה רוב הסטודנטים כבר עובדים, וזה פשוט נובע מכך שכל התואר הוא בממוצע 21 שעות בסמסטר, שאפשר לדחוף את זה ליומיים וחצי בקלות (וכמובן שזה עוד יותר קל מאחר ושנה ראשונה היא חצי מהתואר ואז שאר הסמסטרים יוצאים משהו כמו 17-18 שעות בסמסטר...)
הפקולטה למדמ"ח בת"א מכילה סגל שתיתקל בשמות ממנו בכל פעם שתרחיב בקריאה באחד מתתי הנושאים בעולם מדעי המחשב, ואם יעניין אותך להתעמק ולהמשיך לתואר 2/3 זה מקום מוצלח גם בשביל זה (אגב, הרבה יותר קשה להתקבל לתואר 2 בת"א עם תואר מהפתוחה - לא בא לומר אם זה צודק או לא, אבל זה פשוט המצב מבחינת המזכירות בת"א).

בקיצור, לי היה ממש כיף והייתי ממליץ על התואר לכל אחד, גם סתם להנאה. אבל זה סתם אני :0

1. אתה משקר.

או שלאנשים שונים יש יכולות זיכרון שונות.
ויכולת ספירה שונה, כך מסתמן.

1. אתה משקר.

נראה לי קצת מוזר לטעון כנגד מישהו שמעיד מנסיון אישי שלו על עצמו.
אני חושב שהיכולת לזכור שונה מאוד גם מאדם לאדם וגם מנושא לנושא. בתחומי העניין שלמדתי ואהבתי, היו לא מעט קורסים והרצאות שאחרי הקשבה מאומצת בהרצאה וסיכום בכתב של הרצאה - הבנתי את החומר ולא הייתי צריך לחזור אף פעם לסיכומים הכתובים. חלק מזה הוא מכאני - כי עצם הכתיבה היא מנגנון שיכול לשפר את היכולת לזכור משהו, וחלק הוא בתפיסה - אם החומר שמועבר לא נתפס כאוסף עובדות לשנן, אלא חלקי פאזל בהבנה של העולם שמתחברים למה שאתה כבר יודע ומשלימים עבורך את התמונה. ברגע שהבנת איזשהו מנגנון או עיקרון מהותי - ההבנה תישאר שם גם אם תישכח איזה פרט כזה או אחר. חוץ מזה, על אף קצב הלימודים הגבוה, כן חוזרים ומזכירים את אותם הנושאים שוב ושוב, גם בתרגול וגם בהרצאות.
זה תלוי בסגנון הלימוד האישי של כל אחד (הרצאה פרונטלית לא עובד עבור כולם, וגם לימוד עצמי לא מתאים לכולם), הנושא עצמו וכמובן - המורה/מרצה שמעביר את זה.

השיקול הכלכלי ברור (חוץ מנושא האוכל , שאני לא מבין למה הוא יותר זול), ים ויערות אי אפשר לכמת אבל הם שווים זהב.
העניין היחיד זה להתחיל בתור בודק תוכנה. זה לא כזה פשוט לצאת מזה ולעבור לפתח, באופן כללי זה עבודה יחסית מיאשת ו"מייבשת" את המוח.
האוכל זול יותר כי יש שם סופרמרקט בכפר ערבי שמוכר בזול יותר מאשר במרכז. בנוסף, נראה שאיכפת לו מהצרכן יותר מאשר במרכז, לא פעם ראיתי שלט "חברה X העלתה את המחירים על מוצר Y ולכן הורדנו את כל מוצריה מהמדפים כחלק מהמשא ומתן, עמכם הסליחה."

בקשר ל QA זו גם העבודה שלי כיום פשוט זה לא QA רגיל (מה שתיארת) ודורש המון מחשבה.

היי,
אני בן 26 ומסיים עוד מעט כמעט שנה בדרום אמריקה. חוזר לארץ וכרגע רשום ללימודי מדעי המחשב בת"א. לפני זה הייתי 3 שנים בקבע.

מתלבט האם לפצל את התואר ל-4 שנים (להפוך את שנה א' לשנתיים) על מנת לדלל עומס ולהיות מסוגל לעבוד במקביל, כדי לא לאכול את החסכונות ולקיים את עצמי בעיקר, או לעשות את התואר כרגיל, לסיים איתו כמה שיותר מהר ולהמשיך הלאה בחיים.

בנוסף, אם מישהו יכול לתת חוו"ד על תארים באונ' הפתוחה ואיך הם נתפסים בשוק, אני אשמח לשמוע. אני מסוגל ללמוד לבד ובאיזהשהו מקום אני מרגיש שקצת מיותר לי ללכת לאונ' עכשיו ל3-4 שנים...

תודה :]
לא יודע מה הנתונים שלך אבל אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה בבאר שבע אני ממליץ בחום.
ההוצאות שלך יהיו אפסיות ואתה תהנה מחיי חברה שאין במקום אחר.
הוצאות לדוגמא מהתקופה שלי :
שכירות 600-1000 לחדר בדירת שותפים . בדרך כלל כולל ריהוט מלא ומוצרי חשמל.
בריכה חיצונית ופנימית חינם.
חדר כושר 150 שח לשנה.
מסיבות דירה -25-35 שח -שתיה חינם.
אוכל בחוץ בגרושים..
בניינים שלמים של סטודנטים בלבד ... מבלי להחשיב את המעונות.

חברים,אתם באתר של הסולידית ואתם לא זוכרים מה שהיא כתבה בנוגע ללימודים גבוהים ?
היא כתבה שלימודים גבוהים טובים בעיקר לצורך סינון מועמדים לקריירה בבנק\הייטק\ממשלה. הם לא חשובים לצבירת ידע. אפשר לצבור הידע גם בלימודים עצמיים בצורה לא פחות טובה.
למה זה רלבנטי? כי האונ' הפתוחה חסרה שלב סינון מאד חשוב שהוא ציוני בגרות+פסיכומטרי.
כל האונ' האחרות מכילות שלב זה. ובנוסף יש את ציוני הסיום. אפשר לראות בכל אונ' (גם אלו שהושמצו פה) את סף הקבלה לחוג (למשל מדעי המחשב) בכל שנה. זה לא קיים בפתוחה. אני מסכים שמי שסיים האונ' הפתוחה מן הסתם הוא מקצועי לא פחות מאחרים בתחום לימודיו, אבל חסר שלב הסינון הזה.
עוד דבר שחסר בפוטנציה בבוגרי הפתוחה זה סוג של קונפורמיות והליכה בתלם שמן הסתם ניתן למצוא יותר בבוגרי אונ' רגילות. ברור לי שזו הכללה נטולת ביסוס מדעי, אבל למי שלמד בפתוחה במקום באונ' רגילה (ויכל ללמוד ברגילה) יש מן הסתם תכונות אופי מיוחדות (לטוב ולרע) שלא כל המעסיקים מחפשים.

ושוב, אני מתנצל מראש על ההכללה והמסקנות הגורפות שבוודאי אינן מתאימות לכולם. עם זאת, בתור אחד שראיין וסינן מאות אם לא אלפי מועמדים עבור חברה בינונית\גדולה, אני חייב לציין שהייתי חייב לנמק הרבה יותר כאשר העברתי בוגר אונ' פתוחה במדמ"ח לעומת בוגר אונ' אחרת (כולל חיפה או בר אילן. אריאל לא היתה קיימת בתקופתי).

נערך לאחרונה ב:
אונ' הפתוחה חסרה שלב סינון מאד חשוב שהוא ציוני בגרות+פסיכומטרי.
הסיבה שחסר שלב הסינון הזה היא שהלימודים עצמם באו"פ מסננים בהיותם קשים מאוד וברמה גבוהה מאוד, ולפיכך אחוז המשלימים תואר באו"פ נמוך מאוד.
תואר של האו"פ נחשב תואר מאוד מוערך בשוק העבודה מבחינה מקצועית.
מניחה שאם היית צריך "להצדיק" מועמד בעל תואר או"פ זה אכן בשל תכונות אופי ולא המקצועיות והידע שלו.
סינון אופי בחברות גדולות נעשה גם בלי קשר לתואר כזה או אחר, דבר שלדעתי הוא לטובה לשני הצדדים כדי שסביבת העבודה תתאים למועמד והמועמד יתאים לסביבה. אחרת זה לא יעיל ולא כיף לאף צד.

@איש(3718) נכון אבל גם יש עניין כספי. האקדמית נותנים לי שנה בחינם (ציון סכם גבוה) ואת זה לא מאפשרים בפתוחה.
פסיכומטרי כבר עשיתי מזמן כשהייתי בתיכון.

@איש(3718) נכון אבל גם יש עניין כספי. האקדמית נותנים לי שנה בחינם (ציון סכם גבוה) ואת זה לא מאפשרים בפתוחה.
פסיכומטרי כבר עשיתי מזמן כשהייתי בתיכון.

העניין הכספי בלימודים הוא זניח לגמרי, בעיקר בתחומים כאלה. שכר הלימודים הטוטאלי שלך יהיה משהו שבהמשך יעלה לך חודשיים עבודה לכל היותר.
כמובן שזה תלוי במצב הפיננסי הכולל שלך בחיים ובתוכניות שלך וכו', אבל בהכללה, זה נשמע כמו ראייה צרה שלא מסתכלת קדימה. איפה רוח המשקיע שלך? ;)

העניין היחיד זה להתחיל בתור בודק תוכנה. זה לא כזה פשוט לצאת מזה ולעבור לפתח, באופן כללי זה עבודה יחסית מיאשת ו"מייבשת" את המוח.
ממה שיוצא לי לראות סביבי, דווקא ממש פשוט "לצאת מזה" ולעבור לפיתוח. זה בעיקר תלוי מה אתה עושה עם הידע שלך בפיתוח תוך כדי שאתה QA.
"מייאש ומייבש את המוח" - תלוי לחלוטין במקום העבודה, סוג המוצר, סוג הבדיקות, אופן ניהול הפרוייקטים (כיבוי שריפות לעומת יעדים מוגדרים בתאריכים מוגדרים) וכו', ובעיקר תלוי בך.

אני מוצאת שזה יכול להיות תפקיד מאוד מעניין ומאתגר את החשיבה, בתנאי שאתה לא נאלץ להתקע על אותו פיצ'ר יותר מדי זמן ולחזור על עצמך, אלא מאפשרים לך לעבור לדברים אחרים וללמוד כל הזמן דברים חדשים - במוצר עצמו, בכלים לסיוע בבדיקות ובנושאים נרחבים יותר כמו קוד ובסיסי נתונים.
QA הוא סוג של כלבויניק שיודע הרבה מאוד דברים. זה יכול להיות מתסכל להתפזר מדי, וזה יכול לשמש מקפצה להתעמקות בדברים מסוימים שמעניינים אותך והזדמנות להתמחות בהם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
העניין הכספי בלימודים הוא זניח לגמרי, בעיקר בתחומים כאלה. שכר הלימודים הטוטאלי שלך יהיה משהו שבהמשך יעלה לך חודשיים עבודה לכל היותר.
כמובן שזה תלוי במצב הפיננסי הכולל שלך בחיים ובתוכניות שלך וכו', אבל בהכללה, זה נשמע כמו ראייה צרה שלא מסתכלת קדימה. איפה רוח המשקיע שלך? ;)
זה גם המצב כיום מבחינה כלכלית אני מרוויח הרבה הרבה מעל ומעבר למה שאני צריך למחיה כיום ובעתיד כך שלכסות את עלות הלימודים זו לא בעיה. אם כזוג במרכז אנחנו צריכים כ 6K בחודש אז בצפון זה יורד ל 3-4K (תלוי אם יש או אין ילדים). גם כמתכנת לא ארוויח הרבה יותר ממה שאני מרוויח כרגע, בטח לא ב 3-4 שנים הראשונות.
למרות זאת, 10000ש"ח זה כסף שצובר ריבית דריבית ואני לא רואה סיבה להוציא אותו אם נותנים לי את הסכום הזה במתנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O התלבטות בנוגע ללימודים אוף טופיק 1
O התלבטות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1
מ התלבטות בנוגע ללימודים ותעסוקה התפתחות אישית 1
M התלבטות בנוגע ללימודים וקריירה התפתחות אישית 1
T התלבטות בנוגע לתואר שני התפתחות אישית 1
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
N התלבטות בנוגע למסלולי השקעה בכל המוצרים הפנסיונים ומעבר לחברה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
P התלבטות בנוגע לרכישת נכס מההורים נדל"ן 30
O התלבטות בנוגע לפלח נדל"ן בתיק נדל"ן 30
ה התלבטות קשה בנוגע לתואר ראשון התפתחות אישית 12
לאונל התלבטות בנוגע ליחס נכסי אינפלציה/דיפלציה בתיק הארי בראון שוק ההון 5
G התלבטות בנוגע לבחירת מקצוע התפתחות אישית 26
נ התלבטות בנוגע לרכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 4
A התלבטות בנוגע לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
י התלבטות בנוגע לקרן השתלמות שוק ההון 21
מ התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים צרכנות פיננסית 17
ש התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים פטורים ממס צרכנות פיננסית 97
ד התלבטות בנוגע לVTI או VOO בתיק השקעות שוק ההון 23
ס התלבטות בנוגע לשינוי מסלול השקעה בקרן הפנסיה/השתלמות שוק ההון 28
ה התלבטות על מה להשקיע שוק ההון 1
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 0
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
א התלבטות לגבי חיסול חלק מהמשכנתא נדל"ן 10
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 6
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
R התלבטות ברכישת דירה למגורים נדל"ן 5
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
G התלבטות על החלק הסולידי על פי מחקר טריניטי שוק ההון 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
S התלבטות קריירה 23 התפתחות אישית 14
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
נ התלבטות על הקצאת נכסים בשלב המשיכה שוק ההון 9
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
ע התלבטות התפתחות אישית 1
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G התלבטות נדלנית גושדן-ית נדל"ן 19
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
S התלבטות פיננסית רצינית שוק ההון 17

נושאים דומים

Back
למעלה