יש לי נטייה להניח שכל מה שכתוב בעיתונאות הכלכלית בארץ זה קשקוש. אלה טענות שצריך להתעמק בהן, הן נראות על פניו שגויות, אבל נשגב ממני לפסול על הסף.
וחלקם לא יחזירו את ההלוואה
בעיה שלהם ושל הבנקים. שינהלו סיכונים.
הרוב המוחלט (באופן כללי היסטורית) מחזירים את ההלוואות שלהם... מה אכפת לי שיצרכו על חשבון חוב? להפך.
המצב הוא כאילו ההיצע אינסופי
זה לא נכון. אתה מוזמן ללכת לבנק, ולנסות לקבל הלוואה בשביל להקים עסק. ההיצע מאוד רחוק מלהיות אינסופי, והעלויות שלו ממש לא אפסיות, וגם הבטחונות שידרשו ממך יהיו משמעותיים.
רק היזמים הטובים ביותר, שמוכנים לקחת את הסיכון
שוב הקשקוש הזה.
אם אני יזם נדל"ן, אז ככל שהריבית נמוכה יותר, עסקה נתונה הופכת עבורי למשתלמת יותר. ולכן יש יותר סיכוי שבזכותי תיבנה דירה.
אם אני יזם עסקי, ככל שהריבית נמוכה יותר, אני אוכל לגייס יותר כסף (כי יהיה לי יותר קל לעמוד בהחזרים), ואז הסיכוי שהעסק שלי יצליח גדל.
אין איזה קסם שעסקים ש"מגיע להם" להצליח היו מצליחים בכל סביבה כלכלית. סביבה כלכלית זה חלק משמעותי מההצלחה של מיזם עסקי.
"מגדילה את הצריכה" - למה זה טוב?
"מקלה על השקעות (ממונפות)" - זו תעשיה של כלום. למה שנרצה לעודד את זה?
אם אף אחד לא יצרוך כלום, מחר כל "הכלכלה" תיעלם.
אני מתפרנס בזכות צריכה (לא משנה בכמה מעגלים עקיפים זה קורה). וכך גם כל מי שמתפרנס מתעשייה. כל החברות ב SP500, וכל עסק בעולם, מתפרנס מצריכה.
כשאתה מעודד צריכה, אתה מעודד ביקוש לכל מה שהכלכלה מאפשרת.
ואתה מאפשר לאנשים להעלות את רמת החיים שלהם, שזה בגדול מה שהתכנסנו לעשות.
החוב? אחריות שלהם ושל הבנקים.
-
רק שיהיה ברור. אני לא טוען שריבית נמוכה זה טוב. להפך. אני כן מאמין, שההשפעה קצרת הטווח שלה על הכלכלה היא צמיחה.