• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העלאת הריבית בבנק ישראל

לא שמח בכאבו, אבל מעדיף שישקיע את כספו בשוק ההון וכו' ולא בדירות [סליחה על הדמגוגיה בשקל],
יש דור שלם שמעובד לשנים ארוכות, גם הסולידיים שלא טסים לחול ומתקלחים במים קרים...
הם עשו את הבחירה שלהם, אף אחד לא שיעבד אותם. אם הם מטומטמים וחתמו על מסמך השעבוד- מגיע להם להיות עבדים. אולי הם גם כלל לא רואים את זה כשעבוד, רובם מרגישים שעשו את השקעת המאה- זו מחשבה שתעמוד למבחן ככל שהריביות ימשיכו לעלות.

כל הכבוד לבנק ישראל. כבר שנים אנחנו מחכים לעליית הריבית הזו.
כנראה היה צריך להעיף את קרנית פלוג כדי שהם יקבלו שכל.

מצפה לנו עליית תשואות אכזרית במקביל לעליית ריבית לכיוון של 3 אחוז.

העליה הזו מתומחרת אבל לא רצף העליות שיבואו בהמשך.
לא בטוח אם אתה ציני או לא. אבל אם לא, אתה לכך שהיא לא מחליטה לבד על העלאות ריבית? ליהפך, זה קורה לאחר דיונים ארוכים בנושא, וה"כוח" של הנגיד בא לידי ביטוי במקרה של תיקו.

אנחנו מדינה חופשית בינתיים , אני מעדיף שישקיע במה שהוא רוצה.
כמוני כמוך.
חופשי עד הסוף, שהתנאים יהיו שווים.
דין השקעה כדין השקעה, כלום אינך מסכים שזה יוצר חוסר איזון ?

אנשים מיותרים לרוב שלא מקדמים את הכלכלה
איך אני אוהב טיעונים כאלה, בד"כ מפי אנרכיסטים בשקל. אני מקווה שברור שזאת טענה מקושקשת. ריבית נמוכה מקלה על יזמות (מכל סוג. מיותרת ומועילה), מגדילה את הצריכה, ומקלה על השקעות (ממונפות).
למשל פורסם שרוב הצמיחה בישראל בשנת 2017 באה בגלל יבוא רכבים שנמכרו בליסינג. האם זו "כלכלה" אמיתית?
1. איפה הקשקוש הזה פורסם?
2. ברור שזאת צמיחה אמיתית. צריכה = צמיחה. ובעזרת השם ובלי נדר ישלמו על ההלוואות האלה.
3. אם תחשוב על זה צריכה מתוך חוב זאת בסה"כ עוד דרך לעודד עסקים.
תחשוב על זה ככה. יש לך סחורה חיונית (כסף) ואתה אומר שעכשיו המחיר שלה הוא אפס, בניגוד להיצע וביקוש האמיתי של הסחורה.
זה לא נכון.
מה שבפועל קורה זה שהמדינה מציעה לבנקים כסף (בתור סחורה), בעלות מאוד נמוכה. זה בדיוק הגדלת ההיצע.
-
מהתיאור שלך זה נשמע כאילו הגדלת הפעילות הכלכלית היא הבעיה. וזה כמובן הבל. אתה מזהה את הצדדים החיוביים של המהלך בתור הבעיה. תתפלא אבל אפילו ההשקעות בנדל"ן זאת תופעה חיובית. אנשים לוקחים על עצמם סיכון וממנים יזמות נדל"ן. בזכותם נבנות דירות.

הבעיה היא אינפלציה. ככל שריבית בנק ישראל נשארת נמוכה לאורך זמן, וככל שהאינפלציה לא עולה, גובר הסיכון לחזון האפוקליפטי של @נתן ...

כמוני כמוך.
חופשי עד הסוף, שהתנאים יהיו שווים.
דין השקעה כדין השקעה, כלום אינך מסכים שזה יוצר חוסר איזון ?
איזה תנאים לא שווים? מה יוצר חוסר איזון?

ואת הרווח יקזז יקור המשכנתא

אז איפה הרווח?
תסתכל על הדירות כמו על מניות דיבידנד,הוא קונה כדי להנות מהשכירות ולא למכור לעולם.
נניח שיש לו 2 דירות והוא רוצה בעתיד את השלישית. באיזה תרחיש יהיה לו קל יותר לקנות אותה?

כשאנשים אומרים על משהו שאינו מתומחר הם בעצם מתכוונים שההסתברות להתרחשותו נמוכה על פי מחיר השוק.
לא. הם מתכוונים שהמחיר של מוצר X, לא מייצג נכונה את ההסתברות לאירוע Y.

אף אחד לא מתכוון שיש ודאות מתמטית לארוע עתידי באופן שכאשר יתרחש אין לכך שום משמעות מבחינת מחיר הנכסים.
באופן קוליגיאלי (תוך התעלמות מהשוק היעיל), כשאומרים שאירוע Y כבר מתומחר במחיר המנייה, הכוונה בד"כ, היא שהמחיר הנוכחי, נראה כאילו האירוע כבר התרחש, ומעשית לא ניתן להרוויח מהאירוע.

לדוגמה, אם חברה X עומדת לפרסם דוחות על עלייה של 50% במכירות. אבל העיתונים הכלכליים מספרים בפירוט על כל העסקאות, והמכירות שלהם, וכל המידע דיי גלוי. וכתוצאה מכך מחיר המניה עלה לאחרונה, בצורה שתשקף את העלייה במכירות. אז ניתן להגיד, שהאירוע (פרסום הדו"ח) משוקלל במחיר המניה.

הפרשנות שלך היא כמו להגיד: "מחיר הבמבה הוא שיווי משקל בין היצע וביקוש.......". כמו שציינתי, להגיד שהמחיר מייצג שקלול של כלל האירועים האפשריים וההסתברות שלהם, זאת אמריה טאוטולוגית. שהיא ללא ספק נכונה, אך אין לה ערך.

1. איפה הקשקוש הזה פורסם?
2. ברור שזאת צמיחה אמיתית. צריכה = צמיחה. ובעזרת השם ובלי נדר ישלמו על ההלוואות האלה.
3. אם תחשוב על זה צריכה מתוך חוב זאת בסה"כ עוד דרך לעודד עסקים.
למשל פה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001190595
אני לא אומר שזה לא דרך לגיטימית להרוויח. אבל תסכים איתי שזו אחת ההשלכות השליליות של ריבית נמוכה. אנשים לוקחים הלוואות לצורך צריכה. זה לא דבר טוב וחלקם לא יחזירו את ההלוואה. הכי גרוע שה"כלכלנים" יחשבו שהמצב סבבה ויש "צמיחה".
איך אני אוהב טיעונים כאלה, בד"כ מפי אנרכיסטים בשקל. אני מקווה שברור שזאת טענה מקושקשת. ריבית נמוכה מקלה על יזמות (מכל סוג. מיותרת ומועילה), מגדילה את הצריכה, ומקלה על השקעות (ממונפות).
"מקלה על יזמות" - אם נסתכל על שוק אמיתי עם היצע וביקוש, אז ההיצע יהיה תמיד מוגבל.
רק היזמים הטובים ביותר, שמוכנים לקחת את הסיכון ולשלם את הריבית שהשוק קובע יוכלו לקבל את ההלוואה.
בשוק של ריבית אפס, המצב הוא כאילו ההיצע אינסופי בצורה מלאכותית ואז אנשים שלא היו צריכים לקחת את הכסף לוקחים אותו, נכשלים ופושטים את הרגל. האם זה טוב בעינך ?

"מגדילה את הצריכה" - למה זה טוב?
"מקלה על השקעות (ממונפות)" - זו תעשיה של כלום. למה שנרצה לעודד את זה?

יש לי נטייה להניח שכל מה שכתוב בעיתונאות הכלכלית בארץ זה קשקוש. אלה טענות שצריך להתעמק בהן, הן נראות על פניו שגויות, אבל נשגב ממני לפסול על הסף.
וחלקם לא יחזירו את ההלוואה
בעיה שלהם ושל הבנקים. שינהלו סיכונים.
הרוב המוחלט (באופן כללי היסטורית) מחזירים את ההלוואות שלהם... מה אכפת לי שיצרכו על חשבון חוב? להפך.
המצב הוא כאילו ההיצע אינסופי
זה לא נכון. אתה מוזמן ללכת לבנק, ולנסות לקבל הלוואה בשביל להקים עסק. ההיצע מאוד רחוק מלהיות אינסופי, והעלויות שלו ממש לא אפסיות, וגם הבטחונות שידרשו ממך יהיו משמעותיים.
רק היזמים הטובים ביותר, שמוכנים לקחת את הסיכון
שוב הקשקוש הזה.
אם אני יזם נדל"ן, אז ככל שהריבית נמוכה יותר, עסקה נתונה הופכת עבורי למשתלמת יותר. ולכן יש יותר סיכוי שבזכותי תיבנה דירה.
אם אני יזם עסקי, ככל שהריבית נמוכה יותר, אני אוכל לגייס יותר כסף (כי יהיה לי יותר קל לעמוד בהחזרים), ואז הסיכוי שהעסק שלי יצליח גדל.
אין איזה קסם שעסקים ש"מגיע להם" להצליח היו מצליחים בכל סביבה כלכלית. סביבה כלכלית זה חלק משמעותי מההצלחה של מיזם עסקי.
"מגדילה את הצריכה" - למה זה טוב?
"מקלה על השקעות (ממונפות)" - זו תעשיה של כלום. למה שנרצה לעודד את זה?
אם אף אחד לא יצרוך כלום, מחר כל "הכלכלה" תיעלם.
אני מתפרנס בזכות צריכה (לא משנה בכמה מעגלים עקיפים זה קורה). וכך גם כל מי שמתפרנס מתעשייה. כל החברות ב SP500, וכל עסק בעולם, מתפרנס מצריכה.
כשאתה מעודד צריכה, אתה מעודד ביקוש לכל מה שהכלכלה מאפשרת. ואתה מאפשר לאנשים להעלות את רמת החיים שלהם, שזה בגדול מה שהתכנסנו לעשות.
החוב? אחריות שלהם ושל הבנקים.

-
רק שיהיה ברור. אני לא טוען שריבית נמוכה זה טוב. להפך. אני כן מאמין, שההשפעה קצרת הטווח שלה על הכלכלה היא צמיחה.

באופן קוליגיאלי (תוך התעלמות מהשוק היעיל), כשאומרים שאירוע Y כבר מתומחר במחיר המנייה, הכוונה בד"כ, היא שהמחיר הנוכחי, נראה כאילו האירוע כבר התרחש, ומעשית לא ניתן להרוויח מהאירוע.
אתה טועה, אבל אני לא רואה שום טעם בדיון על משהו ש"הם" (מי בדיוק?) אמר כשברור לגמרי שהוא טעות מוחלטת.
לא. הם מתכוונים שהמחיר של מוצר X, לא מייצג נכונה את ההסתברות לאירוע Y.
כנ"ל. באמת דיון מיותר.

האמת שזאת אופציה לא ככ רעה... אבל קיוויתי למשהו שהוא יותר נטו אינפלציה.... בלי האג"ח.. ושאפשר למנף בקלות...
מוצר שמתאים לבקשתך, אבל מורכב:
חוזה סינתטי (צמד אופציות) על TIP - חוזה סינתטי על ETF ממשלתיות לעשור.

מוצר שמתאים לבקשתך, אבל מורכב:
חוזה סינתטי (צמד אופציות) על TIP - חוזה סינתטי על ETF ממשלתיות לעשור.
הבנתי שזה אפשרי לבנות פוזיציה שתייצג את צפיות האינפלציה. אבל אין מוצר מובנה כזה? וזמין בבורסה (או לפחות ב ib ) ?

הייתי מעדיף לא להתחיל לגלגל אופציות בעצמי...

זה גם יצור בעיה עם המינוף... נראה לי.

עליית הריבית, היא סימן טוב למשקיעי הנדל"ן (פועלים הפוך מרוכשי דירות למגורים), בשנת 2006 ריבית הקל"צ הייתה בסביבות 7% בישראל.
בשנת 99 ריבית המימון באנגליה הייתה 7%.

הריבית הגבוהה מורידה את מחירי הנכסים, הופכת את השוק לאטרקטיבי להשקעה, לעתים אפילו בתזרים חודשי שלילי, עד שהשכירויות מטפסות.

עליית הריבית, היא סימן טוב למשקיעי הנדל"ן (פועלים הפוך מרוכשי דירות למגורים), בשנת 2006 ריבית הקל"צ הייתה בסביבות 7% בישראל.
בשנת 99 ריבית המימון באנגליה הייתה 7%.

הריבית הגבוהה מורידה את מחירי הנכסים, הופכת את השוק לאטרקטיבי להשקעה, לעתים אפילו בתזרים חודשי שלילי, עד שהשכירויות מטפסות.
איך ירידה בשווי של ההשקעה טובה למשקיע?

איך ירידה בשווי של ההשקעה טובה למשקיע?
אני מצטט באפט על משהו אחר:
price is my due diligence

אתה לא רץ לקנות טליביזיה כהמחירים גבוהים, אתה מחכה לבלאק פריידיי.. כנ"ל למשקיע חכם

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מצטט באפט על משהו אחר:
price is my due diligence

אתה לא רץ לקנות טליביזיה כהמחירים גבוהים, אתה מחכה לבלאק פריידיי.. כנ"ל למשקיע חכם
בהשקעות יכול להיות black year, ככה שאם קנית דירה והריבית עולה עוד 5% מאותה נקודה- כן קנית בהנחה, אבל הפסדת המון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I העלאת הריבית הקרובה שוק ההון 10
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4
ב העלאת הריבית במשק שנת 2022 - איפה זה פוגש כל אחד מאיתנו צרכנות פיננסית 130
R העלאת הריבית לחישוב קצבת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Modric19 אג"ח ישראלי לאחר העלאת הריבית שוק ההון 22
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ה הקדמת תשלומים לקבלן לאור העלאת מע"מ נדל"ן 6
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
צ העלאת דמי ניהול בשינוי מסלול השקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
doc29 סעיף העלאת מחיר שכ"ד במימוש האופציה נדל"ן 12
G איך לגשת לעניין העלאת שכר בהעברת תפקיד? התפתחות אישית 30
yossik העלאת מחירים סמויה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
W הודעה מראש על העלאת דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
doc29 העלאת דמי ניהול בקופת גמל ללא הפקדות ועם הלוואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Tsachi01 העלאת תמונות לאתר אוף טופיק 26
א העלאת ריבית בארה"ביום רביעי פוסטים מאיכות נמוכה 7
A קרן חירום ומשכנתא - העלאת ריבית צרכנות פיננסית 1
צ האם לקנות אג"ח בתקופה של העלאת ריבית - ועוד שוק ההון 2
F למה העלאת ריבית בארה"ב גורר נפילות בבורסה? שוק ההון 4
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
stamEhad מה צפוי לקרות לקרן מחקה אג"ח ממשלת ישראל במקרה של העלאת ריבית? שוק ההון 4
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
ה איך העלאת ריבית בארהב תשפיע על הכלכלה בישראל? פוסטים מאיכות נמוכה 4
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
A העלאת ההון העצמי ע"י השקעה בשוק ההון שוק ההון 34
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
חתול לילה העלאת מס רווחי הון מיסים 76
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
G העלאת ההפקדה בקרן ההשתלמות והפקדה עצמאית צרכנות פיננסית 10
A העלאת דמי ניהול קרנות נאמנות צרכנות פיננסית 12
ר העלאת דמי ניהול בקרנות ישראליות שוק ההון 8
yanosh34 העלאת דמי ניהול במוצר פנסיוני לפני תום תקופת ההנחה צרכנות פיננסית 3
שיקלר העלאת דמי ניהול ב'פסגות' שוק ההון 2
שלי העלאת מחירים ועמלות המרה -ישראכארט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
P העלאת שכר - כמה נהוג לבקש באחוזים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
S לגבי העלאת ריבית שוק ההון 4
מ העלאת מס על אופציות לעובדים שוק ההון 5