לאחר שהבורסה ברוסיה הוקפאה, מה קרה לכסף של אנשים שהלך לשם כתוצאה מהשקעה במדד העולמי? ומה גורלו של כסף חדש שיושקע במדד העולמי, הוא לא ייכנס לרוסיה אני מניח (?)
גם מדינה עם דירוג אשראי גבוה יכולה ביום בהיר אחד לפתוח במלחמה נגד מדינה שכנה בגלל גחמות ואגו של ראש הממשלה, זה אמנם יהיה נדיר יותר בדמוקרטיות אבל הכל יכול לקרות אנחנו לא נביאים, במצב כזה אם מדינה כזו תאכל חרם של החיים מכל העולם הם יתרסקו בדיוק כמו רוסיה ואף מהר יותר
גם מדינה עם דירוג אשראי גבוה יכולה ביום בהיר אחד לפתוח במלחמה נגד מדינה שכנה בגלל גחמות ואגו של ראש הממשלה, זה אמנם יהיה נדיר יותר בדמוקרטיות אבל הכל יכול לקרות
זה לא ממש מדויק.
דמוקרטיה זה הרבה יותר מאשר הצבעה בקלפי בצורה הוגנת.
דמוקרטיה מחייבת תרבות, תפיסת עולם, תקשורת בעלת כוח, וגם פחד מהיטלריזם שנוצר דווקא לאחר עלייתה של המפלגה הנאצית ומעלליה.
רפובליקת ויימאר היתה בת 4 כאשר היטלר התחיל לאתגר אותה, ובת 14/15 כשהוא הצליח להפיל אותה.
תוסיף לזה את התרבות הצבאית החזקה מאוד, ואת הסגידה לסמכות, וכבר קיבלת יצור שלא עונה על ההגדרה 'דמוקרטיה אמיתית'. אולי זה היה 'נסיון אמיתי לדמוקרטיה.
הוא עלה לשלטון בצורה דמוקרטית, אבל נטל סמכויות על ידי דריסת הדמוקרטיה, כך שאין סתירה לטענת @איניגו מונטויה. ההצבעה בבית הנבחרים על חוק ההסמכה התרחשה כשחמושים מטעם מפלגתו עומדים סביב הנבחרים, כשחלק מהנבחרים במעצר ולכן לא יכולים להצביע, ושחבריהם לא מופיעים כלל להצבעה מפחד לשלומם.
ההצבעה בבית הנבחרים על חוק ההסמכה התרחשה כשחמושים מטעם מפלגתו עומדים סביב הנבחרים, כשחלק מהנבחרים במעצר ולכן לא יכולים להצביע, ושחבריהם לא מופיעים כלל להצבעה מפחד לשלומם.
במקרה של גרמניה זה לא קרה ביום בהיר אחד, אלא הצהרת כוונות מפורשת במשך תקופה ארוכה, ואחרי תעמולה רבת שנים שהביאה חלק גדול מהעם הגרמני להאמין באידאולוגיה רצחנית. כמו כן ההשתלטות של המפלגה הנאצית על מוקדי הכוח במדינה לא היתה ביום בהיר אחד.
אם רצון (חלק גדול מ)העם הוא להילחם (כמו בגרמניה) - באמת אפשר לבטל את האיזונים והבלמים.
כרגע לא ידוע לי על דמוקרטיה מערבית שבה העם מחזיק באידאולוגיה רצחנית, כך שאין חשש סביר שדבר כזה יקרה כיום. ואם תראה התפתחות כזו במדינה מסוימת, יהיה לך מספיק זמן להוציא משם את ההשקעות שלך.
לא יום בהיר אחד, אבל זה כן קרה באופן מהיר יחסית.
ובשלב שזה כבר ברור לך מה הכיוון זה ברור גם לכל שאר המשקיעים. כלומר בשלב שתחליט להוציא את הכסף זה יהיה מאוחר מידי בכל מקרה.
ברגע שמדינה מפסיקה להיות דמוקרטיה היא כבר לא דמוקרטיה. אני חושב שזה די ברור מאליו.
השאלה איך אפשר לדעת את זה מראש?
אני טוען שאי אפשר.
לא יום בהיר אחד, אבל זה כן קרה באופן מהיר יחסית.
ובשלב שזה כבר ברור לך מה הכיוון זה ברור גם לכל שאר המשקיעים. כלומר בשלב שתחליט להוציא את הכסף זה יהיה מאוחר מידי בכל מקרה.
חוק ההסמכה עבר ב-1933. אחריו כלכלת גרמניה דווקא שוקמה על ידי הנאצים. המלחמה פרצה ב-1939.
מזכיר שהטענה של @איניגו מונטויה הייתה שבדמוקרטיה ההחלטה על פתיחת מלחמה קשה יותר מבאוטוקרטיה.