• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי?

• פותח הנושא פותח הנושא iam
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

iam

משתמש רגיל
דירוג
65
שלום רב,
לאבי יש 1/6 מדירה שירש מהוריו ברמת גן, הדירה כיום 38 מ"ר לא משופצת ודי הרוסה, לפי התכנון הם אמורים לקבל דירה חדשה בגודל 90 מ"ר +חניה + מחסן 5 מ"ר ומרפסת 12 מ"ר
נכון לעכשיו הסטטוס הוא אישור הועדה המקומית להפקדת התב"ע במחוזית.
1) האם עדיף לאבי לחכות שיגמר הפינוי בינוי ורק אז למכור את חלקו בדירה?
2) האם אבי יצטרך לשלם מס במכירה אם יש לו כבר דירה אחת משלו?
תודה רבה

2) האם אבי יצטרך לשלם מס במכירה אם יש לו כבר דירה אחת משלו?
הוא יהיה חייב במס שבח, אלא אם כן מדובר בדירה שהייתה יחידה בלבד ברשות הוריו לפני ההורשה.

מתי נחתם הפרוייקט ובאיזה שכונה ברמת גן אם מותר לי לשאול?

תוספת של מעל 50 מ''ר במרכז זה קיצוני והייתי אומר בזהירות אפילו לא אפשרי.

נערך לאחרונה ב:

ברחוב הטייסים בתל אביב/ שלם ברמת גן
קטע, מוזר לי מאוד תמורות לא שוות. זה פוגע בעיקרון השוויון אלא אם כולם מסכימים (ולמה שכולם יסכימו לכזה דבר בתכלס?)

יש לך מושג אם יש כבר בתב"ע זכויות בנייה לדירות? אולי זה הסיפור שם.

קטע, מוזר לי מאוד תמורות לא שוות. זה פוגע בעיקרון השוויון אלא אם כולם מסכימים (ולמה שכולם יסכימו לכזה דבר בתכלס?)

יש לך מושג אם יש כבר בתב"ע זכויות בנייה לדירות? אולי זה הסיפור שם.
איך בודקים את זה?
לזה התכוונת? https://imgur.com/ZGXdWzd

איך בודקים את זה?
לזה התכוונת? https://imgur.com/ZGXdWzd
האמת שזה עוזר להבין שיש התייחסות נפרדת בחוזה להרחבות בנייה (עם / בלי היתר), מה שמחזיר אותי לחוסר הבנה איך יש תמורות לא שוות בפרוייקט. מי היזם?
(לא רוצה לגנוב לך את השרשור. יכול לענות לי בפרטי אם תרצה)

אין הגדרה בחוק לתמורה שוויונית, אבל יש פסק דין של בית המשפט העליון ברע"א 6898/16 עזבון המנוח שלמה אהרוני ז"ל נ' עופר מרכזים בע"מ.
פסק הדין של בית המשפט העליון מאמץ לדעתי את ההגדרה שתמורה שוויונית היא שמירה על אותו יחס בשווי הכלכלי של הדירות בבניין המקורי ובבניין החדש, אבל מגביל את מאפייני הערכת השווי הכלכלי של הדירה למאפיינים שמופיעים בצו הרישום של הבית המשותף, התשריט והתקנון.

אין הגדרה בחוק לתמורה שוויונית
איפה ראית שכתבתי שזה חוק? זה עיקרון מנחה כמו גם עקרון השקיפות.
עזוב פסקי דין שחיפשת בגוגל, מדבר איתך מה קורה הלכה למעשה בפרוייקטים בשטח.

איפה ראית שכתבתי שזה חוק? זה עיקרון מנחה כמו גם עקרון השקיפות.
עזוב פסקי דין, מדבר איתך מה קורה הלכה למעשה בפרוייקטים בשטח.
אם הטיעון הוא משפטי, אז יש לזה תשובה. התחדשות עירונית של בנייה מחדש זה פיתוח של עסקת קומבינציה שהכלל הבסיסי שלה הוא שאחוז הקומבינציה נשאר זהה בין השותפים, מי שיש לו 4% מהקרקע יקבל תמורה כפולה ממי שיש לו 2% מהקרקע. אם יש דיירים מתנגדים אז חלק מוועדות התכנון כבר מתייחסות לפסק הדין הזה ודורשות לקבל נספח לחוות דעת כלכלית לפי תקן 15 שמראה שהפרויקט עומד בו.
אם אתה שואל מה קורה בשטח, אז אני מכיר עוד כמה פרויקטים שבהם גם ניתנו תמורות שאינן תוספת שטח זהה.
יתר על כן, גם בפרויקטים רבים שבהם לכאורה התמורה העיקרית היא תוספת שטח זהה, בפועל מכניסים לחוזה את שיטת הניקוד השמאי שקובעת את סדר בחירת הדירות במקום הגרלה ומאפשרת לבעלי דירות מקוריות ששוות יותר לבחור דירות תמורה ששוות יותר ולמעשה מקרבת את התמורה האמיתית לשיטה של בית המשפט העליון.

מי שיש לו 4% מהקרקע יקבל תמורה כפולה ממי שיש לו 2% מהקרקע.
לא נכון ולא קורה בפועל ברוב הפרוייקטים.
יתרה מכך, אתה מעלה טענה שעומדת בסתירה מוחלטת אל מול התמורות שפותח השרשור הראה והיא זו שנראתה לי תמוהה - שם הדירות הקטנות מקבלות הכי הרבה מטרים ולהיפך.
אם אתה שואל מה קורה בשטח, אז אני מכיר עוד כמה פרויקטים שבהם גם ניתנו תמורות שאינן תוספת שטח זהה.
ספר לי עליהם בבקשה לא מהאינטרנט, ואשמח ללמוד ולראות שהם אכן נבנו לפי תמורות כל-כך שונות כפי שפותח השרשור הראה.
בפועל מכניסים לחוזה את שיטת הניקוד השמאי
אין שום קשר בין שיטת הניקוד השמאית אותה אני מכיר היטב לתמורות במטרים. היא נועדה לסדר בחירה כפי שכתבת.

לא נכון ולא קורה בפועל ברוב הפרוייקטים.
אני מדבר על עסקאות קומבינציה רגילות, לדעתי זה מה שקורה בכולן.
יתרה מכך, אתה מעלה טענה שעומדת בסתירה מוחלטת אל מול התמורות שפותח השרשור הראה והיא זו שנראתה לי תמוהה - שם הדירות הקטנות מקבלות הכי הרבה מטרים ולהיפך.
קל להעלות על הדעת על לפחות 6 הגדרות שונות של תמורה שוויונית לפי שטח או שווי, אבסולוטית או יחסית, התוספת או הכלל. במקרה של פותח השרשור הדיירים בבניין בחרו בהגדרה שדואגת שכולם ירוויחו אבל גם מצמצמת את הפערים בשווי הכולל של דירות התמורה של הדיירים. אתה תומך בהגדרה אחת, בית המשפט העליון תומך בהגדרה שנייה והדיירים פה בחרו בהגדרה שלישית. כל עוד כולם מסכימים על התמורות אז זה מה שיקרה. אם לא תהיה הסכמה פה אחד וזה יגיע לבית המשפט אז יכול להיות שהוא יכפה את ההגדרה של פסק הדין שהזכרתי.
ספר לי עליהם בבקשה, ואשמח ללמוד ולראות שהם אכן נבנו לפי תמורות כל-כך שונות כפי שפותח השרשור הראה.
לדוגמה, הסכם שנחתם לפני כמה שנים, תב"ע בהליכי אישור בשלב יותר מתקדם מפותח השרשור: דירות קטנות יקבלו 33 מ"ר, דירות בינוניות יקבלו 29 מ"ר, דירות גדולות יקבלו 27 מ"ר. ההסכם חתום ומחייב, גם אם לא ייבנו דירות בדיוק לפי השטח הזה אז היזם מחוייב לפצות את הדיירים בהפרש.
אין שום קשר בין שיטת הניקוד השמאית אותה אני מכיר היטב לתמורות במטרים. היא נועדה לסדר בחירה כפי שכתבת.
הבחירה חשובה כי הבחירה שווה כסף, לכן השמאי מטפל בזה. דירה בקומה יותר טובה עם יותר כיווני אוויר, יותר שקטה ועם נוף יותר טוב תהיה שווה יותר מדירה אחרת באותו שטח. בניגוד להגרלה שבה תוחלת השווי הכספי של כל דירות התמורה באותו שטח היא זהה עבור כל המשתתפים בהגרלה. כלומר, בעלי דירות מקוריות ששוות יותר יקבלו בפועל דירות תמורה ששוות יותר, גם כשלכאורה התמורה העיקרית היא תוספת שטח זהה.

אני מדבר על עסקאות קומבינציה רגילות, לדעתי זה מה שקורה בכולן.

קל להעלות על הדעת על לפחות 6 הגדרות שונות של תמורה שוויונית לפי שטח או שווי, אבסולוטית או יחסית, התוספת או הכלל. במקרה של פותח השרשור הדיירים בבניין בחרו בהגדרה שדואגת שכולם ירוויחו אבל גם מצמצמת את הפערים בשווי הכולל של דירות התמורה של הדיירים. אתה תומך בהגדרה אחת, בית המשפט העליון תומך בהגדרה שנייה והדיירים פה בחרו בהגדרה שלישית. כל עוד כולם מסכימים על התמורות אז זה מה שיקרה. אם לא תהיה הסכמה פה אחד וזה יגיע לבית המשפט אז יכול להיות שהוא יכפה את ההגדרה של פסק הדין שהזכרתי.

לדוגמה, הסכם שנחתם לפני כמה שנים, תב"ע בהליכי אישור בשלב יותר מתקדם מפותח השרשור: דירות קטנות יקבלו 33 מ"ר, דירות בינוניות יקבלו 29 מ"ר, דירות גדולות יקבלו 27 מ"ר. ההסכם חתום ומחייב, גם אם לא ייבנו דירות בדיוק לפי השטח הזה אז היזם מחוייב לפצות את הדיירים בהפרש.

הבחירה חשובה כי הבחירה שווה כסף, לכן השמאי מטפל בזה. דירה בקומה יותר טובה עם יותר כיווני אוויר, יותר שקטה ועם נוף יותר טוב תהיה שווה יותר מדירה אחרת באותו שטח. בניגוד להגרלה שבה תוחלת השווי הכספי של כל דירות התמורה באותו שטח היא זהה עבור כל המשתתפים בהגרלה. כלומר, בעלי דירות מקוריות ששוות יותר יקבלו בפועל דירות תמורה ששוות יותר, גם כשלכאורה התמורה העיקרית היא תוספת שטח זהה.
1. אתה טענת שנצמדים ל"חוק" שמי שיש לו יותר מקבל יותר וציטטת פסק דין. עכשיו אתה מדבר על הגדרות שונות לשיוויון. זה רק מחזק את הטענה שלי.
2. תיאורטית זה מאוד יפה לספר סיפור על שוויון תמורות וחדי קרן ופרפרים. אני רוצה לראות בעל דירה בישראל שיסכים שאחר יקבל פי 4 ממנו.
3. על הדוגמה שלך אני יודע להביא 10 דוגמאות סותרות - 5 מירושלים, 5 מהמרכז (רמת גן, בת ים) שאת כולם אני מכיר מבפנים והיטב.
4. לגבי שיטת השמאות, שוב, דיברנו על תמורה במטרים, לא שווי כסף ולא שום דבר אחר ולכן עדיין בעמדתי שאין שום קשר.

(סליחה אבל לא מצליח לצטט חלקים משום מה, כנראה יש לי באג)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
G האם כדאי למכור ניירות הפסדיים ורווחיים ולקנות מחדש כדי להנות ממגן מס? מיסים 15
M האם כדאי מתישהו למכור? לאחר עשור של גאות שוק ההון 9
Y האם כדאי למכור אג"ח לפני חלוקת ריבית?אחרי? או שזה לא משנה... שוק ההון 1
T האם במצב של הפסד כדאי למכור בסוף שנה שבה שילמנו מס רווח הון? שוק ההון 8
ר איך לדעת אם כדאי למכור כשאני ברווח? שוק ההון 28
C יש לנו מגרש בהרחבה של בית חירות שאנחנו רוצים למכור, איך כדאי לפרסם? נדל"ן 2
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 9
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
Y האם כדאי להישאר בחולון? נדל"ן 7
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
פ האם תמיד כדאי להתמנף ולקחת משכנתא נדל"ן 10
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
O פיקדון שקלי בפועלים, לשנה, 4% ריבית - האם כדאי? שוק ההון 6
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם כדאי למחזר את המשכנתא? נדל"ן 5
A האם כדאי להשקיע ב-Russel2000? שוק ההון 17
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
oferM איך כדאי לבנות את עזה מחדש ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 6
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
M איך כדאי למשוך RSU פירותי? בפעימה אחת או פעימות קטנות? מיסים 27
O דיבידנדים מול מדדים בהקשר של יציאה לחופש כלכלי - איך כדאי להתנהל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 140
S קרן השתלמות IRA חדשה עם הפקדות לעצמאי - איפה כדאי לפתוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H האם יש חשיבות לתזמון סגירת עוסק פטור והאם כדאי להשאיר עסק ללא הכנסות? מיסים 0
ח איפה כדאי להשקיע לחרדית שוק ההון 78

נושאים דומים

Back
למעלה