• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי?

• פותח הנושא פותח הנושא iam
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

iam

משתמש רגיל
דירוג
251
שלום רב,
לאבי יש 1/6 מדירה שירש מהוריו ברמת גן, הדירה כיום 38 מ"ר לא משופצת ודי הרוסה, לפי התכנון הם אמורים לקבל דירה חדשה בגודל 90 מ"ר +חניה + מחסן 5 מ"ר ומרפסת 12 מ"ר
נכון לעכשיו הסטטוס הוא אישור הועדה המקומית להפקדת התב"ע במחוזית.
1) האם עדיף לאבי לחכות שיגמר הפינוי בינוי ורק אז למכור את חלקו בדירה?
2) האם אבי יצטרך לשלם מס במכירה אם יש לו כבר דירה אחת משלו?
תודה רבה

2) האם אבי יצטרך לשלם מס במכירה אם יש לו כבר דירה אחת משלו?
הוא יהיה חייב במס שבח, אלא אם כן מדובר בדירה שהייתה יחידה בלבד ברשות הוריו לפני ההורשה.

מתי נחתם הפרוייקט ובאיזה שכונה ברמת גן אם מותר לי לשאול?

תוספת של מעל 50 מ''ר במרכז זה קיצוני והייתי אומר בזהירות אפילו לא אפשרי.

נערך לאחרונה ב:

ברחוב הטייסים בתל אביב/ שלם ברמת גן
קטע, מוזר לי מאוד תמורות לא שוות. זה פוגע בעיקרון השוויון אלא אם כולם מסכימים (ולמה שכולם יסכימו לכזה דבר בתכלס?)

יש לך מושג אם יש כבר בתב"ע זכויות בנייה לדירות? אולי זה הסיפור שם.

קטע, מוזר לי מאוד תמורות לא שוות. זה פוגע בעיקרון השוויון אלא אם כולם מסכימים (ולמה שכולם יסכימו לכזה דבר בתכלס?)

יש לך מושג אם יש כבר בתב"ע זכויות בנייה לדירות? אולי זה הסיפור שם.
איך בודקים את זה?
לזה התכוונת? https://imgur.com/ZGXdWzd

איך בודקים את זה?
לזה התכוונת? https://imgur.com/ZGXdWzd
האמת שזה עוזר להבין שיש התייחסות נפרדת בחוזה להרחבות בנייה (עם / בלי היתר), מה שמחזיר אותי לחוסר הבנה איך יש תמורות לא שוות בפרוייקט. מי היזם?
(לא רוצה לגנוב לך את השרשור. יכול לענות לי בפרטי אם תרצה)

אין הגדרה בחוק לתמורה שוויונית, אבל יש פסק דין של בית המשפט העליון ברע"א 6898/16 עזבון המנוח שלמה אהרוני ז"ל נ' עופר מרכזים בע"מ.
פסק הדין של בית המשפט העליון מאמץ לדעתי את ההגדרה שתמורה שוויונית היא שמירה על אותו יחס בשווי הכלכלי של הדירות בבניין המקורי ובבניין החדש, אבל מגביל את מאפייני הערכת השווי הכלכלי של הדירה למאפיינים שמופיעים בצו הרישום של הבית המשותף, התשריט והתקנון.

אין הגדרה בחוק לתמורה שוויונית
איפה ראית שכתבתי שזה חוק? זה עיקרון מנחה כמו גם עקרון השקיפות.
עזוב פסקי דין שחיפשת בגוגל, מדבר איתך מה קורה הלכה למעשה בפרוייקטים בשטח.

איפה ראית שכתבתי שזה חוק? זה עיקרון מנחה כמו גם עקרון השקיפות.
עזוב פסקי דין, מדבר איתך מה קורה הלכה למעשה בפרוייקטים בשטח.
אם הטיעון הוא משפטי, אז יש לזה תשובה. התחדשות עירונית של בנייה מחדש זה פיתוח של עסקת קומבינציה שהכלל הבסיסי שלה הוא שאחוז הקומבינציה נשאר זהה בין השותפים, מי שיש לו 4% מהקרקע יקבל תמורה כפולה ממי שיש לו 2% מהקרקע. אם יש דיירים מתנגדים אז חלק מוועדות התכנון כבר מתייחסות לפסק הדין הזה ודורשות לקבל נספח לחוות דעת כלכלית לפי תקן 15 שמראה שהפרויקט עומד בו.
אם אתה שואל מה קורה בשטח, אז אני מכיר עוד כמה פרויקטים שבהם גם ניתנו תמורות שאינן תוספת שטח זהה.
יתר על כן, גם בפרויקטים רבים שבהם לכאורה התמורה העיקרית היא תוספת שטח זהה, בפועל מכניסים לחוזה את שיטת הניקוד השמאי שקובעת את סדר בחירת הדירות במקום הגרלה ומאפשרת לבעלי דירות מקוריות ששוות יותר לבחור דירות תמורה ששוות יותר ולמעשה מקרבת את התמורה האמיתית לשיטה של בית המשפט העליון.

מי שיש לו 4% מהקרקע יקבל תמורה כפולה ממי שיש לו 2% מהקרקע.
לא נכון ולא קורה בפועל ברוב הפרוייקטים.
יתרה מכך, אתה מעלה טענה שעומדת בסתירה מוחלטת אל מול התמורות שפותח השרשור הראה והיא זו שנראתה לי תמוהה - שם הדירות הקטנות מקבלות הכי הרבה מטרים ולהיפך.
אם אתה שואל מה קורה בשטח, אז אני מכיר עוד כמה פרויקטים שבהם גם ניתנו תמורות שאינן תוספת שטח זהה.
ספר לי עליהם בבקשה לא מהאינטרנט, ואשמח ללמוד ולראות שהם אכן נבנו לפי תמורות כל-כך שונות כפי שפותח השרשור הראה.
בפועל מכניסים לחוזה את שיטת הניקוד השמאי
אין שום קשר בין שיטת הניקוד השמאית אותה אני מכיר היטב לתמורות במטרים. היא נועדה לסדר בחירה כפי שכתבת.

לא נכון ולא קורה בפועל ברוב הפרוייקטים.
אני מדבר על עסקאות קומבינציה רגילות, לדעתי זה מה שקורה בכולן.
יתרה מכך, אתה מעלה טענה שעומדת בסתירה מוחלטת אל מול התמורות שפותח השרשור הראה והיא זו שנראתה לי תמוהה - שם הדירות הקטנות מקבלות הכי הרבה מטרים ולהיפך.
קל להעלות על הדעת על לפחות 6 הגדרות שונות של תמורה שוויונית לפי שטח או שווי, אבסולוטית או יחסית, התוספת או הכלל. במקרה של פותח השרשור הדיירים בבניין בחרו בהגדרה שדואגת שכולם ירוויחו אבל גם מצמצמת את הפערים בשווי הכולל של דירות התמורה של הדיירים. אתה תומך בהגדרה אחת, בית המשפט העליון תומך בהגדרה שנייה והדיירים פה בחרו בהגדרה שלישית. כל עוד כולם מסכימים על התמורות אז זה מה שיקרה. אם לא תהיה הסכמה פה אחד וזה יגיע לבית המשפט אז יכול להיות שהוא יכפה את ההגדרה של פסק הדין שהזכרתי.
ספר לי עליהם בבקשה, ואשמח ללמוד ולראות שהם אכן נבנו לפי תמורות כל-כך שונות כפי שפותח השרשור הראה.
לדוגמה, הסכם שנחתם לפני כמה שנים, תב"ע בהליכי אישור בשלב יותר מתקדם מפותח השרשור: דירות קטנות יקבלו 33 מ"ר, דירות בינוניות יקבלו 29 מ"ר, דירות גדולות יקבלו 27 מ"ר. ההסכם חתום ומחייב, גם אם לא ייבנו דירות בדיוק לפי השטח הזה אז היזם מחוייב לפצות את הדיירים בהפרש.
אין שום קשר בין שיטת הניקוד השמאית אותה אני מכיר היטב לתמורות במטרים. היא נועדה לסדר בחירה כפי שכתבת.
הבחירה חשובה כי הבחירה שווה כסף, לכן השמאי מטפל בזה. דירה בקומה יותר טובה עם יותר כיווני אוויר, יותר שקטה ועם נוף יותר טוב תהיה שווה יותר מדירה אחרת באותו שטח. בניגוד להגרלה שבה תוחלת השווי הכספי של כל דירות התמורה באותו שטח היא זהה עבור כל המשתתפים בהגרלה. כלומר, בעלי דירות מקוריות ששוות יותר יקבלו בפועל דירות תמורה ששוות יותר, גם כשלכאורה התמורה העיקרית היא תוספת שטח זהה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מדבר על עסקאות קומבינציה רגילות, לדעתי זה מה שקורה בכולן.

קל להעלות על הדעת על לפחות 6 הגדרות שונות של תמורה שוויונית לפי שטח או שווי, אבסולוטית או יחסית, התוספת או הכלל. במקרה של פותח השרשור הדיירים בבניין בחרו בהגדרה שדואגת שכולם ירוויחו אבל גם מצמצמת את הפערים בשווי הכולל של דירות התמורה של הדיירים. אתה תומך בהגדרה אחת, בית המשפט העליון תומך בהגדרה שנייה והדיירים פה בחרו בהגדרה שלישית. כל עוד כולם מסכימים על התמורות אז זה מה שיקרה. אם לא תהיה הסכמה פה אחד וזה יגיע לבית המשפט אז יכול להיות שהוא יכפה את ההגדרה של פסק הדין שהזכרתי.

לדוגמה, הסכם שנחתם לפני כמה שנים, תב"ע בהליכי אישור בשלב יותר מתקדם מפותח השרשור: דירות קטנות יקבלו 33 מ"ר, דירות בינוניות יקבלו 29 מ"ר, דירות גדולות יקבלו 27 מ"ר. ההסכם חתום ומחייב, גם אם לא ייבנו דירות בדיוק לפי השטח הזה אז היזם מחוייב לפצות את הדיירים בהפרש.

הבחירה חשובה כי הבחירה שווה כסף, לכן השמאי מטפל בזה. דירה בקומה יותר טובה עם יותר כיווני אוויר, יותר שקטה ועם נוף יותר טוב תהיה שווה יותר מדירה אחרת באותו שטח. בניגוד להגרלה שבה תוחלת השווי הכספי של כל דירות התמורה באותו שטח היא זהה עבור כל המשתתפים בהגרלה. כלומר, בעלי דירות מקוריות ששוות יותר יקבלו בפועל דירות תמורה ששוות יותר, גם כשלכאורה התמורה העיקרית היא תוספת שטח זהה.
1. אתה טענת שנצמדים ל"חוק" שמי שיש לו יותר מקבל יותר וציטטת פסק דין. עכשיו אתה מדבר על הגדרות שונות לשיוויון. זה רק מחזק את הטענה שלי.
2. תיאורטית זה מאוד יפה לספר סיפור על שוויון תמורות וחדי קרן ופרפרים. אני רוצה לראות בעל דירה בישראל שיסכים שאחר יקבל פי 4 ממנו.
3. על הדוגמה שלך אני יודע להביא 10 דוגמאות סותרות - 5 מירושלים, 5 מהמרכז (רמת גן, בת ים) שאת כולם אני מכיר מבפנים והיטב.
4. לגבי שיטת השמאות, שוב, דיברנו על תמורה במטרים, לא שווי כסף ולא שום דבר אחר ולכן עדיין בעמדתי שאין שום קשר.

(סליחה אבל לא מצליח לצטט חלקים משום מה, כנראה יש לי באג)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
G האם כדאי למכור ניירות הפסדיים ורווחיים ולקנות מחדש כדי להנות ממגן מס? מיסים 15
M האם כדאי מתישהו למכור? לאחר עשור של גאות שוק ההון 9
Y האם כדאי למכור אג"ח לפני חלוקת ריבית?אחרי? או שזה לא משנה... שוק ההון 1
T האם במצב של הפסד כדאי למכור בסוף שנה שבה שילמנו מס רווח הון? שוק ההון 8
ר איך לדעת אם כדאי למכור כשאני ברווח? שוק ההון 28
C יש לנו מגרש בהרחבה של בית חירות שאנחנו רוצים למכור, איך כדאי לפרסם? נדל"ן 2
N קרן השתלמות יעודית חברת חשמל - כדאי לנייד לגימלאי? שוק ההון 5
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A כדאי לי לפרוש מוקדם? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
ב פנסיה וגמל: האם כדאי להשקיע עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א האם כדאי לעבור למדמ"ח? התפתחות אישית 18
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
S האגודה לתרבות הדיור - כדאי להצטרף? אוף טופיק 7
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 17
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
R האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית צרכנות פיננסית 41
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N COVER.CO.IL - האם כדאי לנסות אותם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ח העברת כספים מפנסיה מקיפה למשלימה - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
F משכנתא עצומה - דירה להשכרה. האם כדאי להחזיר את הקרן או להשאיר? נדל"ן 7
א האם כדאי להיכנס לעולם המשפט? אוף טופיק 42
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5

נושאים דומים

Back
למעלה