• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם להחליף את החלק המנייתי לסנופי בלבד במקום חשיפה עולמית?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
1,000
לאחרונה קראתי את המאמר הבא של ERN:
וצויינו בו סיבות דיי משכנעות (אמנם על בסיס ביצועי עבר, אבל עדיין משכנע) למה פיזור עולמי לא נותן הרבה ולעיתים רק פוגע.

חסרונות:

1) הmax drawdowns של המניות הבינלאומיות היו גרועים כמו (ולפעמים אף יותר!) מהאמריקאיות, כלומר הפיזור לא עוזר בקריסות כי העולם קורלטיבי מאוד לשוק האמריקאי

2)המקרה בו לטענתו פיזור עולמי לפעמים עוזר, זה כאשר השוק שורי, במיוחד בהתאוששות מקריסות, אבל כאן אין חוקיות כלשהי לגביי התשואות (מן הסתם), ובמיוחד בעשור האחרון המניות האמריקאיות נותנות ביצועים עודפים בהרבה

מצד שני, הטיעונים בעד פיזור עולמי שהועלו בפורום שלנו ובמקומות אחרים:

1) אין לדעת אם ומתיי המניות הבינלואמיות יתנו ביצועים טובים יותר מהאמריקאיות, ואולי דווקא בגלל שבעשור האחרון, ובמיוחד עכשיו הביצועים של האמריקאיות משמעותית גבוהים יותר, יגיע תורן של המניות הבינלאומיות לתת תשואות טובות יותר, מה שמחזק את הטענה הוא עניין המחזוריות של ההתנהגות הזו (פעם האמריקאיות נותנות ביצוע עודף ופעם הבינלואמיות).

המניות הבינלאומיות זולות וזה זמן טוב לקנות אותן, אך מצד שני, אולי הן זולות כי הן פשוט גרועות? (כל החדשנות והחברות המשפיעות בעולם הן הריי אמריקאיות, ולכן המניות האמריקאיות טסות בניגוד לבינלואמיות בהן אין 'הצדקה' לצמיחה)

2) חשוב במיוחד למשקיעים לטווח ארוך מאוד כמוני (פרישה של 60 שנה): הגנה מנפילה של האימפריה האמריקאית והחלפתה ע"י מעצמה אחרת (נניח סין) בזמן תרחיש כזה, להיות מושקע באמריקאיות נשמע ממש רע...
גם אם לא יקרה משהו כזה קיצוני, זה בהחלט נשמע יומרני מדיי לחשוב שלאורך עשורים שלמים מעכשיו ארה"ב תמיד תוביל בחדשנות ויצירת ערך.

מה שמעניין הוא שמישהו שאל את ERN ממש לאחרונה אם הוא עדיין חושב שכדאי להיות מושקע רק בשוק בהאמריקאי לאור ערכי הCAPE הגבוהים מאוד של המניות האמריקאיות במיוחד עכשיו, והוא טען שכן:

מה אתם חושבים? האם כדאי להעביר את כל החלק המניית מisac לcspx? או אולי לתת משקל עודף לcspx?.
או שאתם לא משוכנעים בטענות המאמר וכדאי להמשיך להשקיע רק בisac?.
(עזבו רגע שיקולים של עמלות ומימוש רווחי הון בצד).

הגנה מנפילה של האימפריה האמריקאית והחלפתה ע"י מעצמה אחרת (נניח סין) בזמן תרחיש כזה, להיות מושקע באמריקאיות נשמע ממש רע...
בהנחה שלא מדובר באירוע שמתרחש בין לילה אלא בתהליך שלוקח שנים (או עשורים), זה לא סביר בעיניי שהכלכלה האמריקאית תקרוס לתוך עצמה והסינית תצמח עד הירח.
בנוסף, מדד עולמי הוא לא מדד על סין, אלא על כל מדינות העולם, כך שעדיין לא מובן לי למה כלל הכלכלה העולמית תצמח מהר יותר מהכלכלה האמריקאית בגלל שסין תהיה חזקה יותר מארצות הברית. אם היית בוחר כאלטרנטיבה השקעה במדד שעוקב אחרי המניות הסיניות אז הייתי מבין את הכוונה, אבל מדד עולמי דווקא לא אמור להיות מושפע מכך.

בהנחה שלא מדובר באירוע שמתרחש בין לילה אלא בתהליך שלוקח שנים (או עשורים), זה לא סביר בעיניי שהכלכלה האמריקאית תקרוס לתוך עצמה והסינית תצמח עד הירח.
זה יכול להיות תהליך הדרגתי, לא התכוונתי שזה יהיה ברגע.

בנוסף, מדד עולמי הוא לא מדד על סין, אלא על כל מדינות העולם, כך שעדיין לא מובן לי למה כלל הכלכלה העולמית תצמח מהר יותר מהכלכלה האמריקאית בגלל שסין תהיה חזקה יותר מארצות הברית
מאותה סיבה שהמדד העולמי צומח מהר יותר מהממד של אירופה נניח..כי ארה"ב מהווה כ60% ממנו ואירופה לא מהווה מוקד צמיחה משמעותי.
אם סין תחליף את מקומה של ארה"ב, אז גם היא תהווה את מרבית האחוזים במדד העולמי (כאמור בתהליך הדרגתי) ולכן תהווה מנוע צמיחה חדש במדד לעומת ארה"ב שכנראה תצלע מאחורה כמו מניות בינלאומיות היום.
אל תשכח שיש מנהל לקרן שדואג לעדכן אותה בהתאם למשקל השוק של כל מניה.

אם סין תחליף את מקומה של ארה"ב, אז גם היא תהווה את מרבית האחוזים במדד העולמי (כאמור בתהליך הדרגתי) ולכן תהווה מנוע צמיחה חדש במדד לעומת ארה"ב שכנראה תצלע מאחורה כמו מניות בינלאומיות היום.
אל תשכח שיש מנהל לקרן שדואג לעדכן אותה בהתאם למשקל השוק של כל מניה.
ועדיין חלק מכובד מהמדד יהיה של מדינות זניחות יחסית, או כאלו שבתהליך הידרדרות כלכלית (למשל מניות אמריקאיות בדוגמה שלך, שיימשכו את המדד העולמי כלפי מטה).
הנקודה שלי היא לא שהכלכלה האמריקאית תהיה תמיד חזקה יותר מהכלכלכה הסינית, אלא שהשאלה מי מוביל היא לא השאלה הנכונה בעיניי, אלא מי הכלכלה שצפויה לצמוח הכי הרבה. אם אתה חושב שהכלכלה הסינית תצמח מהר יותר מהאמריקאית לאורך זמן, אז כדאי לך להגביר אליה חשיפה גם אם הכלכלה האמריקאית כרגע מובילה, ואולי תמשיך להוביל לאורך עשורים רבים. אני לא בטוח שמדד עולמי הוא הדרך הטובה ביותר לעשות זאת כי הוא מכיל משקל לא מבוטל של הרבה כלכלות שלא צפויות (לדעתי) לנצח את הצמיחה של הכלכלה האמריקאית.

דעתי:
גם אם שווה להחליף (וזה נדע רק בדיעבד) כנראה שזה לא יהיה שווה בגלל המס רווח הון הגבוה שיש לך (אני מניח).
אסטרטגיה טובה יותר היא לאן בעסרת כלי כמו VXUS מעכשיו והלאה או לחלופין לרכוש קרן עולמית וזהו, את הארה"ב הישן לשמור בצד.

אני לא בטוח שמדד עולמי הוא הדרך הטובה ביותר לעשות זאת כי הוא מכיל משקל לא מבוטל של הרבה כלכלות שלא צפויות (לדעתי) לנצח את הצמיחה של הכלכלה האמריקאית.
אבל זה בדיוק העניין, אתה משלם "פרמית ביטוח" בדמות תשואה נמוכה יותר תמורת ביטוח שלא תשקע יחד עם אימפריה נופלת.
האם זה שווה את זה? זו השאלה העיקרית, ביחד עם השאלה עד כמה חסרונות המדד עולמי בדמות תשואה נמוכה יותר לרוב ודמי ניהול גבוהים יותר שווים את הרווח ממצבים (ככל הנראה אקראיים) בהם מניות בינלאומיות עוקפות את האמריקאיות.

דעתי:
גם אם שווה להחליף (וזה נדע רק בדיעבד) כנראה שזה לא יהיה שווה בגלל המס רווח הון הגבוה שיש לך (אני מניח).
אסטרטגיה טובה יותר היא לאן בעסרת כלי כמו VXUS מעכשיו והלאה או לחלופין לרכוש קרן עולמית וזהו, את הארה"ב הישן לשמור בצד.
אני יכול לממש הטבות מס לא רעות על חלק מהרווח, אז אני אוכל להעביר חלק לא קטן, גם ככה אני מתכנן למכור ולקנות בלי קשר בשביל לממש את הטבות המס..אז אני לא מפסיד כאן כסף.

אבל נראה לי שהתבלבלת לגביי מה שאני שואל:
שאלתי האם עדיף לעבור ממד עולמי לסנופי, לפי מה שרשמת נראה שהבנת הפוך.

כדאי לשים לב שכ-40% מהמכירות (sales) של סנופי הן מחוץ לארה"ב. לא הצלחתי למצוא כמה בדיוק זה יוצא עבור מדד עולמי, אבל הייתי משער שלפחות 40% מהמכירות של מדד עולמי מגיעות מארה"ב, ככה שזה יוצא בערך 60 מול 40. אני לא מזלזל בהבדל הזה, אבל כדאי לקחת אותו בפרופורציה.

אני חושב שיש כאן בין היתר שאלה של איך אתה בוחר לחשוב על השקעות. אם אתה חושב על השקעות כלמצוא מחט בערימת שחת אז נראה לי הגיוני יותר לפזר גלובלית כי אתה לא יודע מאיפה תבוא החברה הבאה שתשנה את העולם. אם לעומת זאת אתה חושב על השקעות בתור לקנות (בצורה מפוזרת) חברות גדולות ואיכותיות ולתת להן לעשות את העבודה, אין ספק שכרגע החברות הרלוונטיות מבוססות בארה"ב.

כדאי לשים לב שכ-40% מהמכירות (sales) של סנופי הן מחוץ לארה"ב. לא הצלחתי למצוא כמה בדיוק זה יוצא עבור מדד עולמי, אבל הייתי משער שלפחות 40% מהמכירות של מדד עולמי מגיעות מארה"ב, ככה שזה יוצא בערך 60 מול 40. אני לא מזלזל בהבדל הזה, אבל כדאי לקחת אותו בפרופורציה.
אתה צודק לגמרי, אבל זה במצב שחברות בינלאומיות סומכות על הכלכלה האמריקאית ומבקשות להיסחר דווקא בבורסה האמריקאית. ככל שקרנה של ארה"ב תרד, פחות חברות בינלאומיות יבקשו להיסחר בבורסות אמריקאיות כלומר שיעור האמריקאיות בסנופי יגדל, ומנגד הייצוג של חברות אמריקאיות במדד עולמי יילך וייקטן. כך שאם הכלכלה האמריקאית תתרסק, זה יהיה יותר לכיוון ה80 מול 20 או משהו בסגנון.

לאימפריה הרומית לקח כמה מאות שנים ליפול - רקומר.
מחזיק חלק מנייתי שעוקב אחרי כלל העולם.

אני חושב שיש כאן בין היתר שאלה של איך אתה בוחר לחשוב על השקעות. אם אתה חושב על השקעות כלמצוא מחט בערימת שחת אז נראה לי הגיוני יותר לפזר גלובלית כי אתה לא יודע מאיפה תבוא החברה הבאה שתשנה את העולם. אם לעומת זאת אתה חושב על השקעות בתור לקנות (בצורה מפוזרת) חברות גדולות ואיכותיות ולתת להן לעשות את העבודה, אין ספק שכרגע החברות הרלוונטיות מבוססות בארה"ב.
אני גם נוטה לחשיבה הזו לאחר מחשבה וקריאה על הנושא, לכן העלתי את הסוגיה.
פשוט אני גם משתדל להשים לב לעובדה שעבורי מדובר על תקופה ארוכה מאוד של השקעה (60 שנה), אז אני מנסה להבין אם זו לא טעות להשים הכל בסנופי.

לאימפריה הרומית לקח כמה מאות שנים ליפול - רקומר.
מחזיק חלק מנייתי שעוקב אחרי כלל העולם.
מהי החלוקה שלך בין non-us לארה"ב?
והאם אתה מאזן בין non-us לארה"ב? או נותן לזה לרוץ לפי השוק?

נערך לאחרונה ב:
שאלתי האם עדיף לעבור ממד עולמי לסנופי, לפי מה שרשמת נראה שהבנת הפוך.
אין לי ולאף אחד מושג מה עדיף, בינינו? זה לא כזה משנה.
אתה רוצה קצת פחות סיכון תיאורטי? תעבור לעולמי.

דעתי:
לsp500 יש מס רווח הון גבוה יותר? או שאתה מתכוון שהוא יאלץ למכור, לשלם מס רווח הון ולכן להקטין את הסכום הצובר במעט?
אני מניח שזה תלוי בכמה זמן הוא משקיע

אין לי ולאף אחד מושג מה עדיף, בינינו? זה לא כזה משנה.
אתה רוצה קצת פחות סיכון תיאורטי? תעבור לעולמי.
אני יודע שאני חוטא בתזמון שוק קלאסי, אבל בכל זאת קשה להתעלם מהבדלי תשואה לא קטנים, שבמספרים אבסולטיים זה יכול להגיע גם להבדל של מיליון שקל...אז אני לא חושב שזה לא כ"כ משנה...
הבדלי תשואה כאלו יכולים להשפיע על סיכויי הצלחת התיק (אני כבר עם רגל וחצי בפרישה מוקדמת ל60 שנה).

*נכון שמחר הבינלאומיות יכולות פתאום לזנק אחרי הדשדוש שלהם והסנופי יהיה זה שידשדש במקומן...אבל לפי מה שאני קורא בכל מיני מקומות, זה לא הכיוון.

אני יודע שאני חוטא בתזמון שוק קלאסי, אבל בכל זאת קשה להתעלם מהבדלי תשואה לא קטנים, שבמספרים אבסולטיים זה יכול להגיע גם להבדל של מיליון שקל...אז אני לא חושב שזה לא כ"כ משנה...
זה לא משנה כי אתה לא יודע מה יהיה בעתיד, אין פה בחירה נכונה ולא נכונה.
תשקיע במה שאתה מרגיש יותר בנוח איתו.

אתה צודק לגמרי, אבל זה במצב שחברות בינלאומיות סומכות על הכלכלה האמריקאית ומבקשות להיסחר דווקא בבורסה האמריקאית. ככל שקרנה של ארה"ב תרד, פחות חברות בינלאומיות יבקשו להיסחר בבורסות אמריקאיות כלומר שיעור האמריקאיות בסנופי יגדל, ומנגד הייצוג של חברות אמריקאיות במדד עולמי יילך וייקטן. כך שאם הכלכלה האמריקאית תתרסק, זה יהיה יותר לכיוון ה80 מול 20 או משהו בסגנון.
בהחלט מי שבוחר בגישה של 100% סנופי יצטרך פעם בתקופה לראות שזה עדיין מתאים.
אני מנסה להבין אם זו לא טעות להשים הכל בסנופי.
אני לא חושב שזו טעות. אני גם לא חושב שזו טעות לשים במדד עולמי.
אם אין לך את הידע ואת היכולת לקבל את הבחירה שתנצח בעתיד אז תבחר מה שבא לך, גם אם תפסיד וגם אם תנצח זה לא יהיה בגלל שעשית בחירה טובה או רעה, זה יהיה מזל, כי מלכתחילה לא נראה שיש לך סיבה לגיטימית ומשכנעת להעדיף אחת על פני השניה. יש פה כמה טיעונים בעד ונגד אבל לדעתי לא מאוד משמעותיים.
מחר הבינלאומיות יכולות פתאום לזנק אחרי הדשדוש שלהם והסנופי יהיה זה שידשדש במקומן...אבל לפי מה שאני קורא בכל מיני מקומות, זה לא הכיוון.
אני בטוח שלא חסרות תחזיות לכאן ולכאן ע"י אנשים מכובדים, רציניים ומשכנעים, וגם לא חסרים כאן בפורום דיונים על טיבן של התחזיות האלה. התחזית הכי משמעותית היא כנראה המחירים הנוכחיים בשוק.

לsp500 יש מס רווח הון גבוה יותר?
בתכלס, ספציפית, המיסוי בקרן של בלקרוק הוא לפי שער שקל-דולר ולא לפי מדד המחירים לצרכן כמו בשאר הקרנות שלהם. אבל זה לא משהו שאמור להשפיע על ההחלטה.
זה לא משנה כי אתה לא יודע מה יהיה בעתיד, אין פה בחירה נכונה ולא נכונה.
תשקיע במה שאתה מרגיש יותר בנוח איתו.
קצת תפס אותי מה שERN רשום במאמר שלו פשוט..מצד שני Vanguard חוזים תשואה גבוהה של הבינלאומיות...ומצד שלישי הנבואה אכן נתנה לשוטים :)
אם כתב כלכלי היה יודע לחזות את כיווני השוק, הוא היה עובד בעיתון?
אבל אני לא קורא את המידע שלי בעיתון או בכל מיני דה-מרקרים למיניהם, הבאתי כאן מאמר של ERN שאני תופס ממנו מאוד.
ממליץ על המאמר הזה של ואנגארד.
תודה, נראה מעניין וגם קצת משכנע.
התחזית הכי משמעותית היא כנראה המחירים הנוכחיים בשוק.
כוונתך שמכפילי הרווח הגבוהים של החברות האמריקאיות יכולים להצביע על אפשרות של רוויה בסנופי ואולי תחילת צמיחה של מניות בינלואמיות שהתמחור שלהן כרגע נמוך מאוד?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M למה לא להחליף את השכירות במשכנתה? שוק ההון 39
מ האם להחליף קרן סל אמריקאית באירית שוק ההון 1
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
T מהי הדרך האופטימלית להחליף קרן אחת באחרת? שוק ההון 9
L האם להחליף סמארטפון ולאיזה? אוף טופיק 19
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
ל להחליף עבודה? התפתחות אישית 16
K האם להחליף מוסד לימודים התפתחות אישית 6
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37
Y האם עכשיו הזמן להחליף רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
A האם כדאי להחליף הלוואה בהלוואה? שוק ההון 1
A דרוש ברוקר נורמלי (או: מתי להחליף ברוקר?) צרכנות פיננסית 3
ס סטודנט עם 100אלף בקופת גמל פטורה ממס- רוצה להחליף השקעה. אשמח לדעות שוק ההון 31
liranviper IRA - כל כמה זמן להחליף אירית בישראלית שוק ההון 186
Fitch BLV Long-Term Bond ETF - האם מכשיר ארוך טווח שיכול להחליף אג"ח ממשלתי ארוך? שוק ההון 14
F קה"ש IRA - מתי להחליף קרן ישראלית בקרן אירית? שוק ההון 9
D האם להחליף רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 64
E מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית? שוק ההון 14
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
A למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 13
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
Sagi313 איפה אפשר להגשים את החלום? אוף טופיק 13
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? השקעות אלטרנטיביות 4
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
A ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך? התפתחות אישית 4
ה איך מוצאים את ״שער הקנייה הממוצע״ במערכות כמו Ordernet? שוק ההון 4
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
K תזרים חיובי: לשלם את ההלוואה או להשקיע במקום אחר? נדל"ן 0
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 62
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
F למשוך את כל קרן ההשתלמות (היא נזילה) או 90%? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M איך לצמצם את הנזק בעקבות עליית מע״מ? נדל"ן 5
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ איך מנתחים את זה? שוק ההון 1
royme מיסוי RSU - איך משלמים את המס? מיסים 7
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
Homer מי מכיר את PFJERK? אוף טופיק 0

נושאים דומים

Back
למעלה