• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מלכוד בבחירת החלק הסולידי בתיק

• פותח הנושא פותח הנושא yossi_vv
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yossi_vv

משתמש סולידי
דירוג
6
אמל״ק - איך לבחור את החלק הסולידי בתיק ההשקעות? קראתי את הפסוט של אייק (ועוד פוסטים דומים) אבל זה השאיר אותי עוד יותא מבולבל.

משקיע מתחיל, אני נמצא באיזה מלכוד שאני לא מצליח לצאת ממנו כבר חודשים.
אחרי שנים של קריאה בפורום וחוסר מעש, החלטתי על השקעה לטווח ארוך (15-20 שנה). ברור לי שהחלק הארי של התיק הוא מנייתי, לפחות 80%. פתחתי חשבון באינטראקטיב וקניתי נייר בודד של מדד כלל-עולמי בתור החלק המנייתי. עד פה הכל טוב, ויחסית קל וברור.

עכשיו אני מכיר את עצמי ומשפחתי. במפולת הקטנה של הקורונה היה ממש קשה לראות את הירידות (בקרנות השלתמות וקופ״ג להשקעה, עוד לא היה אז תיק השקעות אישי). היה בלאגן ומריבות וקשה לישון בלילה. לא רוצה את זה שוב.
אנחנו עכשיו מנוסים טיפה יותר ונבונים יותר (אחרי הרבה קריאה וקביעת מטרת השקעה) אבל אני עדיין חושש שיהיה לנו קשה פסיכולוגית לראות נפילה גדולה בתיק ולדעת שלא עשינו משהו על מנת להגן על עצמנו.
לכן אני רוצה להוסיף ב15-20 אחוז הנותרים אפיק סולידי, רצוי שיהיה בעל קורלציה שלילית או חסר קורלציה לשוק המניות. מבין שזה פוגע בתשואה, מעדיף לישון טוב בלילה.

מפה הכל מסתבך כי בניגוד לחלק המנייתי שבו יש די תמימות דעים לגבי הכיוון הכללי (מדד מניות מפוזר וזול), בחלק הסולידי נראה שיש הרבה יותר אפשרויות וקשה לי להבין את המספרים והמאפיינים של כל אחד.

* אג״ח - זו לכאורה האפשרות הקלאסית, אבל :
1. אני... לא מצליח להבין איך הח** הזה עובד (אולי פה קבור הכלב).
2. לא רוצה להתעסק בלהשקיע מחדש קופונים ולא רוצה אירוע מס.
3. קראתי במספר מקומות שבשנים האחרונות הם די קורלטיביים, כלומר נעים יחד. יש בזה אמת?
4. אגח ארה״ב? או ישראל? או משהו אחר? איך בוחרים את הטווח? (קראתי שרבים מעדיפים לקנות אגח ישראל בגלל רצון לא להיות חשוף לשער מטבע - אבל זה לא ממש מעניין אותי כי זו לא כרית בטחון, זה מכשיר להורדת הסיכון)
חשבתי שבפוסט של אייק אמצא את התשובה אבל איכשהו הוא בלבל אותי עוד יותר.

* נדלן? נראה לי ש20% מהתיק שלי לא מספיק לכלום בישראל
* קרן כספית ? אולי אני טועה אבל נראה לי סולידי מידי, זה סה״כ לשמור על ערכו הריאלי של הכסף ביום טוב.
* ביטקוין? זהב? הלוואות P2P? שקר כלשהו אחר?

זה באמת מסובך יותר מהחלק המנייתי או שאני מסתבך? האם לא הגדרתי משהו נכון? מה המשקיע הפסיבי הממוצע בוחר?
לסיום אני חושב שקראתי פוסטים דומים באתר כמובן כי זו שאלה די בסיסית, אבל אולי פספתי? אשמח אם תםנו אותי

עכשיו אני מכיר את עצמי ומשפחתי. במפולת הקטנה של הקורונה היה ממש קשה לראות את הירידות (בקרנות השלתמות וקופ״ג להשקעה, עוד לא היה אז תיק השקעות אישי). היה בלאגן ומריבות וקשה לישון בלילה. לא רוצה את זה שוב.
עם 80% מניות אתה תחווה את זה שוב.
במקום לראות ירידות של 35% אתה תראה ירידות של 30% וזה מה שישמח אותך?

הגעת עד לסיכום של @משה בסוף?

החלטתי על השקעה לטווח ארוך (15-20 שנה)
זמן השקעה הוא רק חלק מהמשוואה. לא רשמת כאן מטרות מעשיות לכסף.
האם אתה רוצה להוציא את הכסף לאחר 15-20 שנה בבת אחת למטרה כלשהי? האם אתה רוצה שהוא ישמש גלגל עזר להכנסות משק הבית? שני סוגי מטרות ולכל אחד מהם צריך להתאים נכסים תנודתיים יותר או פחות, וכמובן לקחת בחשבון סיבולת סיכון של שניכם.
ולמה אתה כותב "החלטתי" ולא החלטנו? הרי ציינת
במפולת הקטנה של הקורונה היה ממש קשה לראות את הירידות (בקרנות השלתמות וקופ״ג להשקעה, עוד לא היה אז תיק השקעות אישי). היה בלאגן ומריבות וקשה לישון בלילה. לא רוצה את זה שוב.
אתה חייב לקבל החלטות יחד עם אשתך כדי לא ליצור מתחים ביניכם.
לכן אני רוצה להוסיף ב15-20 אחוז הנותרים אפיק סולידי
שוב, מה המטרה של הכסף שנמצא באפיק הסולידי? ולמתי?
אם יש לכם מטרות קרובות מאד (של הוצאה חד פעמית) אז קרן כספית תתאים לעניין. סוג של חסכון כספי שמשמר את ערכו פחות או יותר.
אם יש לכם מטרות בינוניות (5-7-10 שנים, גם חד פעמיות) אז יש כמה אפשרויות סולידיות. אג"ח הוא באמת כלי מסובך להבנה אבל אפשר לסגור כסף בחסכון לטווח הרצוי.
בלי קביעת מטרות ולו"ז, באמת קשה לקבל החלטות.

למה לשבור את הראש יותר מדי?
קרן כספית וסגור עניין.
אם הש"ח/ישראל מחפחידים אותך אז יש מקבילה ביורו או דולר.

דעתי בלבד, לא יעוץ או המלצה.

איך לבחור את החלק הסולידי בתיק ההשקעות?
ראיתי שהעלת את השאלה בקבוצה בפייסבוק והוספת שם שקרן כספית לא נותנת לך מספיק תשואה.
אז אומנם נטחן עד דק בפורום (וגם בבלוג עצמו) אבל לא תזיק תזכורת:
אי אפשר להחזיק את החבל בשני קצותיו. החלק הסולידי לא נועד לייצר תשואה גדולה, הוא נועד לייצר שקט נפשי בזמנים של קריסות ומאפשר לנתח הסולידי (שלא נפגע כל-כך) להיות משומש לקנית נכסים תנודתיים במחיר מוזל או לצורך מטרות אחרות (רכב? שיפוץ בית? בר מצווה?) של זמן קצר ובינוני. אי אפשר לצפות ממכשיר חסר סיכון שיתן תשואה גבוהה. כל מי שמתאכזב מקרן כספית/פק"מ/אג"ח ממשלתי הוא מי שלא הבין את הרעיון עד הסוף.
מציעה לך לעשות חיפוש בפורום ובבלוג על החלק הסולידי בתיק ולהבין יותר לעומק את הרעיון ואז להחליט אם מתאים לך או לא.

עם 80% מניות אתה תחווה את זה שוב.
במקום לראות ירידות של 35% אתה תראה ירידות של 30% וזה מה שישמח אותך?
תודה על התגובה,
אני רוצה לחשוב שירגיע אותי לדעת שעשיתי *משהו* על מנת לייצב את המצב ולא הלכתי פשוט ראש בקיר במניות וזהו. אני מבין היום שסיבולת הסיכון שלי היא לא מאוד גבוהה, למרות מה שבא לי להאמין, אז אני רוצה לעשות משהו בנידון.
אם זה באמת ירגיע אותי - קשה לדעת מראש.

אני מבין היום שסיבולת הסיכון שלי היא לא מאוד גבוהה, למרות מה שבא לי להאמין, אז אני רוצה לעשות משהו בנידון.
יש סיכוי שכאשר תגיע קריסה במדד המניות אתה תפדה את החלק הזה בהפסד גם אם שמת 30% על קרן כספית או אג"ח.
יש בעיה להשקיע בכלים שונים כשלא מבינים ולא מחליטים לאיזו מטרה, למתי, והאם הכסף ישמש כהשלמת הכנסה או להוצאה בבת אחת.
שבו ביחד ותדברו עד שיהיה ברור לשם מה ההשקעה. משם יהיה קל יותר לבחור את הכלים המתאימים.

אני מבין היום שסיבולת הסיכון שלי היא לא מאוד גבוהה, למרות מה שבא לי להאמין, אז אני רוצה לעשות משהו בנידון.
אז אתה צריך להוריד את אחוז החשיפה שלך למניות בצורה ניכרת.
שים לב שאני לא היחיד בשרשור שמנסה להגיד לך את זה.

* אני לא ממליץ וכל החלטה היא באחריותך בלבד.

למה לשבור את הראש יותר מדי?
קרן כספית וסגור עניין.
אם הש"ח/ישראל מחפחידים אותך אז יש מקבילה ביורו או דולר.

דעתי בלבד, לא יעוץ או המלצה.
להשקעה של 15-20 שנה אתה לא חושב שעדיף קרן אגחים בעלת מחמ קצר או בינוני?

אמל״ק - איך לבחור את החלק הסולידי בתיק ההשקעות? קראתי את הפסוט של אייק (ועוד פוסטים דומים) אבל זה השאיר אותי עוד יותא מבולבל.

משקיע מתחיל, אני נמצא באיזה מלכוד שאני לא מצליח לצאת ממנו כבר חודשים.
אחרי שנים של קריאה בפורום וחוסר מעש, החלטתי על השקעה לטווח ארוך (15-20 שנה). ברור לי שהחלק הארי של התיק הוא מנייתי, לפחות 80%. פתחתי חשבון באינטראקטיב וקניתי נייר בודד של מדד כלל-עולמי בתור החלק המנייתי. עד פה הכל טוב, ויחסית קל וברור.

אנחנו עכשיו מנוסים טיפה יותר ונבונים יותר (אחרי הרבה קריאה וקביעת מטרת השקעה) אבל אני עדיין חושש שיהיה לנו קשה פסיכולוגית לראות נפילה גדולה בתיק ולדעת שלא עשינו משהו על מנת להגן על עצמנו.
לכן אני רוצה להוסיף ב15-20 אחוז הנותרים אפיק סולידי, רצוי שיהיה בעל קורלציה שלילית או חסר קורלציה לשוק המניות. מבין שזה פוגע בתשואה, מעדיף לישון טוב בלילה.

מפה הכל מסתבך כי בניגוד לחלק המנייתי שבו יש די תמימות דעים לגבי הכיוון הכללי (מדד מניות מפוזר וזול), בחלק הסולידי נראה שיש הרבה יותר אפשרויות וקשה לי להבין את המספרים והמאפיינים של כל אחד.

* אג״ח - זו לכאורה האפשרות הקלאסית, אבל :
1. אני... לא מצליח להבין איך הח** הזה עובד (אולי פה קבור הכלב).
2. לא רוצה להתעסק בלהשקיע מחדש קופונים ולא רוצה אירוע מס.
3. קראתי במספר מקומות שבשנים האחרונות הם די קורלטיביים, כלומר נעים יחד. יש בזה אמת?
4. אגח ארה״ב? או ישראל? או משהו אחר? איך בוחרים את הטווח? (קראתי שרבים מעדיפים לקנות אגח ישראל בגלל רצון לא להיות חשוף לשער מטבע - אבל זה לא ממש מעניין אותי כי זו לא כרית בטחון, זה מכשיר להורדת הסיכון)

* נדלן? נראה לי ש20% מהתיק שלי לא מספיק לכלום בישראל
* קרן כספית ? אולי אני טועה אבל נראה לי סולידי מידי, זה סה״כ לשמור על ערכו הריאלי של הכסף ביום טוב.
* ביטקוין? זהב? הלוואות P2P? שקר כלשהו אחר?

זה באמת מסובך יותר מהחלק המנייתי או שאני מסתבך? האם לא הגדרתי משהו נכון? מה המשקיע הפסיבי הממוצע בוחר?
לסיום אני חושב שקראתי פוסטים דומים באתר כמובן כי זו שאלה די בסיסית, אבל אולי פספתי? אשמח אם תםנו אותי
אפשר קישור לפוסט האמור של אייק?

אפשר קישור לפוסט האמור של אייק?

ובאופן כללי
גוגל: הסולידית אייק

דיבידינד : ETF אירי או מניות דיבידנד איריות מומלצות?

בהמשך לנושא הנ"ל אודה למידע מהפורום - אני מחפש קרן אירית של אג"ח ארה"ב - למסחר בחו"ל - יש כזו?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מלכוד 22 - ילדים או עצמאות כלכלית? אוף טופיק 73
amidar מלכוד 22 - להשאיר את הרכב או להיפטר ממנו? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 137
M מלכוד 22 (מאיות האחוז עבור IRA שמתארגן בפורום) שוק ההון 16
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א יעוץ בבחירת מכרז ומגרש בר״מי. נדל"ן 3
H שיקולים בבחירת משכנתא לדירה להשקעה נדל"ן 0
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
algo.il קשר בין הבחירות בארה"ב לספקולציות בבחירת S&P500 או RUSSELL2000 שוק ההון 14
י שיקולים בבחירת מסלול מיסוי דירה מיסים 21
ה התלבטות קשה בבחירת המסלול התפתחות אישית 5
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S עזרה בבחירת ברוקר במעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
O התלבטות בבחירת דירה - דירה בהנחה נדל"ן 9
א מסתבך בבחירת קרן כספית פוסטים מאיכות נמוכה 8
M התלבטות בבחירת מוסד לימודים לכלכלה התפתחות אישית 7
A שיקולים בבחירת מסלול ביטוחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
T התלבטות בבחירת בנק חדש צרכנות פיננסית 12
A השאלות החשובות בבחירת דירה להשקעה נדל"ן 10
epk שיקולים בבחירת שיעור הפקדת עובד לחסכון לגמלאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
נ איזון אקטוארי: שיקול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ori_ עזרה בבחירת קרן מחקה S&P500 שוק ההון 10
B עזרה בבחירת אפשרויות בדמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
נ שיקול בבחירת בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
J מהרהר בבחירת התואר הנכון כלכלת סביבה/כלכלה מנהל עסקים התפתחות אישית 2
T צעדים ראשונים בבחירת דירת להשקעה נדל"ן 18
S עזרה בבחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 2
ל עזרה בבחירת תחום לימודים התפתחות אישית 5
E מה השיקולים שלכם בבחירת מדדים? שוק ההון 3
rockafeller סיוע בבחירת מסלול פנסיוני צרכנות פיננסית 2
A עזרה בבחירת ברוקר להשקעת סכומי כסף נמוכים יחסית שוק ההון 11
S אשמח לעזרה בבחירת טלוויזיה חדשה צרכנות פיננסית 38
S עזרה בבחירת קרן מחקה כאשר יש לי כבר מטבע דולר שוק ההון 2
amidar שיקולים בבחירת דירה - מספר חלופות והמשמעויות שלהן צרכנות פיננסית 18
ה התלבטות בבחירת קריירה ותואר התפתחות אישית 9
ל מבקש עזרה - שיקולי כדאיות בבחירת קרן בנוסף לד.נ שוק ההון 12
Gari אסטרטגיה בבחירת קרן מחקה ישראלית שוק ההון 40
M עזרה בבחירת מסלול פנסיוני במקום ביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 2
Cleo מה לדעתכם הכי חשוב בבחירת זוגיות? אוף טופיק 34
O.G זקוק לעזרה בבחירת כלי ההשקעה ב-IRA שוק ההון 5
T עזרה בבחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 10
ק התלבטות בבחירת עבודה התפתחות אישית 21
sogi שיקולי אבטחת מידע בבחירת בית השקעות / ברוקר שוק ההון 122
F עצמאי, סוף שנה... מבקש הכוונה בבחירת קרן השתלמות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
F שיקולים נוספים בבחירת ETF מעבר לדמי ניהול שוק ההון 17
אנא-אל התלבטות בבחירת מדד שוק ההון 40
R אתר לעזרה בבחירת תעודות סל וקרנות מחקות שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה