• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי?

עצמאית

משתמש רגיל
דירוג
161
החלטתי על הקצאה של 20 אחוז מהתיק בצורה סולידית. מצד אחד רוצה הגנה מאינפלציה מצד שני אם האינפלציה תהייה כמו המצופה אז עדיף אגח ארוך טווח שקלי על צמוד מדד. רוצה גם שהחלק הזה לא יזוז בטירוף עם העלאות וירידות ריבית אבל מצד שני משקיעה לטווח של 15 שנים אז חבל לי להשקיע באגחים במחמ קצר מדי. הרעיון של קרן אגח ממשלתי כללי שיש בה אפילו קצת אגחים בריבית משתנה נשמע לי מעולה. אבל הינה הקאץ', שמתי לב שהרבה מאגרות החוב הממשלתיות שמועד הפירעון שלהן יותר ארוך בממוצע ממועד הפירעון של מקמים בעלות תשואה שנתית ברוטו (מניחה שמדובר בהנחה שהמחיר כל שנה נשאר המחיר שקניתי אותו) עד לפירעון שהיא פחות ממקמים. כלומר השוק כנראה מתמחר ירידת ריבית. אם כן למה לי לא להשקיע בנתיים את הפלח הסולידי במקמים ואחרי שהריבית תרד לעבור לאגחים הממשלתיים. מדובר בתזמון שוק. מה הייתם עושים במקומי? לשים את הכסף בקרן כספית וכשהריביות ירדו לשים באגח ממשלתי כללי? לשים את הכסף רק באגח ממשלתי כללי? אשמח לשמוע גם רעיונות אחרים אם ישנם?

לקרוא את השרשור של אייק, בדגש על מטרת האג"ח בתיק.
קראתי את כולו. המטרה של האגח בתיק היא לעשות תשואה קטנה על כסף קטן ולראות פחות אדום בשוק המניות. לכן המדד של הכללי של האגחים נראה לי הכי מתאים אבל הוא פשוט מתומחר בצורה שאני לא מבינה למה לא עדיף לקנות קרנות כספיות אם כי יש תחושה שאני מפספת משהו.

בצורה שאני לא מבינה למה לא עדיף לקנות קרנות כספיות אם כי יש תחושה שאני מפספת משהו.
כי בעוד שנה יכול להיות שריבית המק"מ תחזור להיות אפס, בעוד שבאג"ח ארוך ניתן לקבע תשואה גבוהה יותר.
אך מן הסתם למח"מ ארוך יש סיכונים אחרים.

שמתי לב שהרבה מאגרות החוב הממשלתיות שמועד הפירעון שלהן יותר ארוך בממוצע ממועד הפירעון של מקמים בעלות תשואה שנתית ברוטו (מניחה שמדובר בהנחה שהמחיר כל שנה נשאר המחיר שקניתי אותו) עד לפירעון שהיא פחות ממקמים. כלומר השוק כנראה מתמחר ירידת ריבית. אם כן למה לי לא להשקיע בנתיים את הפלח הסולידי במקמים ואחרי שהריבית תרד לעבור לאגחים הממשלתיים.
כי עוד שנה הריבית של איגרות החוב שאת לא רוצה לקנות היום תרד עוד יותר, או לפחות כך צופה השוק.
תשואה שנתית ברוטו (מניחה שמדובר בהנחה שהמחיר כל שנה נשאר המחיר שקניתי אותו)
התזרים של אג"ח שקלי הוא קבוע מראש וניתן לחשב תשואה פנימית של התזרים ביחס למחיר הנוכחי.

לא הבנתי למה את חושבת שהריבית תרד? הרי מנסים לעצור את האינפלציה ע"י העלאת הריבית והאינפלציה עדיין לא נעצרה וכבר מדברים על העלאת ריבית נוספת בחודש יולי.
גם אם את משקיעה לטווח ארוך את יכולה להשקיע באג"ח עם מח"מ קצר. פשוט כל 3 - 5 שנים האג"ח שלך יפדו ואז תקני אג"ח חדש לאותו טווח. אג"ח לטווח ארוך זז בטרוף עם העלאות והורדות ריבית.
אני לא חושב שצפויה ירידת ריבית בזמן הקרוב אבל אם מישהו חושב שזה כן צפוי - אז כדאי לו לקנות אג"ח עם מח"מ ארוך יןתר.
לא הבנתי למה שלים את הכסף באג"ח ממשלתי רק כאר הריביות ירדו? אם הריביות יורדות אז ערכו של האג"ח עולה (כלומר את קונה אותו ביוקר) והתשואה לעתיד שלו תרד.

אני מעדיף כיום צמודי מדד ממשלתיים עם מח"מ קצר.

כי עוד שנה הריבית של איגרות החוב שאת לא רוצה לקנות היום תרד עוד יותר, או לפחות כך צופה השוק.

התזרים של אג"ח שקלי הוא קבוע מראש וניתן לחשב תשואה פנימית של התזרים ביחס למחיר הנוכחי.
עוד יותר ממה? השוק תמחר כבר את הירידה שלהן בכך שהמחיר שלהן הוא כזה שהתשואה לפדיון שלהן קטנה יותר ממקמים. במידה וירידת הריבית כבר מתומחרת למה לא לקנות מקמ לקבע את התשואה לשנה ככה ואם הריבית תרד במידה שהשוק כבר מתמחר המחיר של האגח הממשלתי הכללי לא ישתנה והתשואה לפדיון תישאר בו זהה. מה אני מפספת? יכול להיות שהריבית תרד מעבר לצפוי אבל לא צריך ללכת לפי מה משתלם בתרחיש הסביר בתיק השקעות ?

נערך לאחרונה ב:
כי בעוד שנה יכול להיות שריבית המק"מ תחזור להיות אפס, בעוד שבאג"ח ארוך ניתן לקבע תשואה גבוהה יותר.
אך מן הסתם למח"מ ארוך יש סיכונים אחרים.
כן אבל אם קנית שהונפק לאחרונה גם אם ריבית המקמ תירד (כל עוד זה במידה שהשוק כבר מתמחר במחיר האגח הממשלתי הכללי) אז זה לא אמור לשנות לך לא? קנית מקמ עכשיו ב97 ואגח כללי עולה היום נגיד 98 שנה אחר כך הריבית ירדה קצת אתה הרווחת שלושה שקלים על המקמ ועדיין יכול לקנות את האגח הכללי ב98 במידה והירידה הייתה כמו שהשוק כבר חזה לא?

כן אבל אם קנית שהונפק לאחרונה גם אם ריבית המקמ תירד (כל עוד זה במידה שהשוק כבר מתמחר במחיר האגח הממשלתי הכללי) אז זה לא אמור לשנות לך לא? קנית מקמ עכשיו ב97 ואגח כללי עולה היום נגיד 98 שנה אחר כך הריבית ירדה קצת אתה הרווחת שלושה שקלים על המקמ ועדיין יכול לקנות את האגח הכללי ב98 במידה והירידה הייתה כמו שהשוק כבר חזה לא?
אני מציע לחשוב בצורה אסטרטגית יותר על מטרת האג"ח בתיק, ולא לנסות לעשות תזמונים של שנה.

אני מציע לחשוב בצורה אסטרטגית יותר על מטרת האג"ח בתיק, ולא לנסות לעשות תזמונים של שנה.
חשבתי על התשובה הזאת והחלטתי שאתה צודק. תודה רבה. אפשר לראות בזה את הניגוד אינטרסים בין המשקיע הפאסיבי לקרנות המנהלות שהן מנסות להשיג את התשואה הכי גבוהה שאפשר בעוד שאנחנו פשוט מנסים להשיג תשואה סבירה במעט סיכון.

עוד יותר ממה?
עוד יותר מהיום.
אם במקום לקנות היום אג"ח ל-5 שנים בריבית 4% את קונה מק"מ בריבית 5% ועוד שנה תקני אג"ח ל-4 שנים, אז אם הריבית שלו תרד ל-3.75% או פחות, לא הרווחת כלום. (עיגלתי מספרים רק כדי שהדוגמה תהיה יותר ברורה.)
ואם הריבית תרד במידה שהשוק כבר מתמחר המחיר של האגח הממשלתי הכללי לא ישתנה והתשואה לפדיון תישאר בו זהה.
זה שהשוק מתמחר ירידת ריבית לא אומר שהתשואה לפדיון עוד שנה לא תרד, בדיוק להפך. השוק נניח מתמחר את התשואה לפדיון כך שתהיה בערך ממוצע של הריביות בשנים הקרובות, אז עוד שנה הממוצע הזה עתיד לרדת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
T שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
D שאלה לגבי טופס 101 אוף טופיק 3
Shekel Hadash שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
פ שאלה טכנית לגבי לאומי טרייד שוק ההון 1
Shekel Hadash שאלה לגבי הבדלי מיסוי מיסים 38
I שאלה לגבי דוח שנתי 1301 מיסים 2
O שאלה לגבי הרכב נכסי קרן כספית שוק ההון 6
R שאלה לגבי קיזוזי רווח דיבידנדים והפסד ממסחר במניות מיסים 8
C העברת ני"ע מבנק בארץ ל IB שאלה לגבי השכבות שוק ההון 7
Z שאלה לגבי מיסוי עסקים בחו"ל שמקורם בארץ מיסים 16
A שאלה תיאורטית לגבי קרנות נאמנות שוק ההון 8
A שאלה לגבי אג"ח צמוד מדד שוק ההון 64
A שאלה לגבי מיסוי בעקבות מכירת RSU מיסים 2
M שאלה לגבי מס בתיק מניות מיסים 7
H שאלה לגבי איפה לשים פיקדון לשנה שנתיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה לגבי סכום דולרי גדול ומה לעשות איתו שוק ההון 51
Aslan שאלה לגבי שערי מט״ח ומיסוי מכירת ניירות ערך זרים שוק ההון 6
A שאלה לגבי הגשת דוחות ובקשה להמלצה מיסים 23
O שאלה לגבי חישוב הרווח מאג"ח treasury bill שוק ההון 1
N שאלה לגבי דוח פעילות שנתי בInteractive - לטובת דוח שנתי למס הכנסה מיסים 5
ב שאלה לגבי חשבון IB באירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
K שאלה לגבי מסלול השקעות עוקב מדדים ← קרנות חוץ לעומת קרנות שקליות שוק ההון 18
A שאלה לגבי קרן נאמנות (או קרן סל) סנטטית שוק ההון 12
O שאלה לגבי מס מחושב בנייר ערך בארה"ב שוק ההון 2
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
A שאלה לגבי תמהיל משכנתא -- אוקטובר 2022 נדל"ן 11
Shnizelia יש בעלי Google Pixel בקהל? יש לי שאלה לגבי ה-Voice Recorder פוסטים מאיכות נמוכה 5
ל שאלה לגבי קרן מחכה S&P שוק ההון 2
D שאלה לגבי קניית דירה ללא חנייה נדל"ן 14
W שאלה לגבי wecheck נדל"ן 10
A שאלה לגבי דוחות כספיים שוק ההון 2
S שאלה לגבי גוגל פיננס אוף טופיק 6
H שאלה לגבי תנאי קבלה למחיר למשתכן עקב מצב מסורבל. נדל"ן 17
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
ש שאלה לגבי פקדונות שוק ההון 1
H שאלה לגבי עמלות כרטיס אשראי והאם בגלל הלוואה לא ניתן לעזוב. צרכנות פיננסית 7
O שאלה לגבי מיסים על כספי פיצויים בגיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
כ שאלה לגבי דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ו שאלה טכנית לגבי אג"ח ישראלית שוק ההון 12
H שאלה לגבי מארגין קול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
R שאלה לגבי זכייה בדירה בהנחה נדל"ן 3
ח שאלה לגבי השקעה בעזרת הלוואה שוק ההון 21
9 שאלה של מתחילים לגבי עמלות בהשקעה בקרן מחקה מדד S&P 500 שוק ההון 9
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22

נושאים דומים

Back
למעלה