אין קשר בין מס ירושה לבין מיקום התיק.
מס ירושה חל על נכסים אמריקאים, גם אם הם נמצאים מחוץ לארהב, למשל קרן VT שנרכשה דרך בית השקעות ישראלי.
מס ירושה לא חל על נכסים לא אמריקאים גם אם נמצאים בארהב, לדוגמא, קרן סל אירית שנרכשה ב-IB.
אין קשר בין מס ירושה לבין מיקום התיק.
מס ירושה חל על נכסים אמריקאים, גם אם הם נמצאים מחוץ לארהב, למשל קרן VT שנרכשה דרך בית השקעות ישראלי.
מס ירושה לא חל על נכסים לא אמריקאים גם אם נמצאים בארהב, לדוגמא, קרן סל אירית שנרכשה ב-IB.
כנראה שטעיתי. אני חשבתי שבישראל יש רק סוג חברה אחת ("בעמ"), ולכן חשבתי שמדובר על זה. אם יש פרטית בעמ וציבורית בעמ אז כנראה שבאמת ה PER SE זה רק הציבורית.
בכל מקרה, בחברות זרות, ברירת המחדל בארהב היא שהם לא שקופות. במידה והם לא ברשימת ה PER SE ניתן לבחור להשקיף אותן. אז לגבי התכנון שדובר כאן עם חברה משפחתית, זה לא אמור להיות בעייה שהן שקופות בישראל.
כנראה שטעיתי. אני חשבתי שבישראל יש רק סוג חברה אחת ("בעמ"), ולכן חשבתי שמדובר על זה. אם יש פרטית בעמ וציבורית בעמ אז כנראה שבאמת ה PER SE זה רק הציבורית.
בכל מקרה, בחברות זרות, ברירת המחדל בארהב היא שהם לא שקופות. במידה והם לא ברשימת ה PER SE ניתן לבחור להשקיף אותן. אז לגבי התכנון שדובר כאן עם חברה משפחתית, זה לא אמור להיות בעייה שהן שקופות בישראל.
רק לשים לב שעד כמה שאני יודע על ההכנסה חלה גם ביטוח לאומי וגם סיכוי גבוה במיוחד שיסף כי ההכנסה משוייכת לאדם אחד מבחינת מדרגות המס + מוגבל שבעלי המניות יהיו בדרגת קרבה משפחתית ספציפית.
רק לשים לב שעד כמה שאני יודע על ההכנסה חלה גם ביטוח לאומי וגם סיכוי גבוה במיוחד שיסף כי ההכנסה משוייכת לאדם אחד מבחינת מדרגות המס + מוגבל שבעלי המניות יהיו בדרגת קרבה משפחתית ספציפית.
נראה לי שביטוח לאומי זה הבעייה העיקרית. אינטואיטיבית, אני חושב שמישהו שלא משלם מס יסף בכל מקרה, פתיחת והחזקת חברה בשביל הגנה ממס עיזבון זה מאוד יקר (כמובן שתיאורטית יכול להיות גם מישהו שיש לו 20M במניות אמריקאיות שלא משלמות דיבידנדים עם הכנסות אחרות נמוכות ואז אין לו יסף). אני גם חושב שאם המטרה היא הגנה ממס עיזבון, המקרה הסביר הוא בעל מניות יחיד (או זוג) שמנהל את ההשקעות האמריקאיות שלו דרך חברה משפחתית.
חברים להשקיע בקרנות ישראליות שעוקבות אחרי SP500 זה באמת כזה נורא?
1. דמי ניהול אפס (נכון, אפשר להעלות, אבל גם באיריות אפשר).
2. לא משלמים עמלת מט״ח בקנייה ובמכירה.
3. אין עמלת קנייה ומכירה (כי זו קרן נאמנות מחקה).
4. אין התעסקות עם מיסי עזבון או קפריזות אחרות של האמריקאים.
מה אני מפספס?
שלום,
אני חושבת שעברתי על כל הדיון ולא מצאתי תשובה לשני נושאים שמעניינים אותי:
1. האם rsu של חברה אמריקאית גם כפופים למס עזבון?
2. ואני מבינה שגם מניות אמריקאיות שמוחזקות בIra של קרן השתלמות ?
תודה רבה
אני חושבת שעברתי על כל הדיון ולא מצאתי תשובה לשני נושאים שמעניינים אותי:
1. האם rsu של חברה אמריקאית גם כפופים למס עזבון?
2. ואני מבינה שגם מניות אמריקאיות שמוחזקות בIra של קרן השתלמות ?
נראה לי שזה נכון מבחינה פרקטית, וה IRS לעולם לא ינסו לגבות מיסי עיזבון מקרנות השתלמות.
מבחינה חוקית, נראה לי שמבחינת ארהב, ההגדרה החוקית היא REVOCABLE FOREIGN GRANTOR TRUST ולכן באמת הנכסים כן חשופים למס עיזבון. (לא מכיר את המבנה החוקי בדיוק בישראל, אז אולי אני טועה לגמרי).
וזה שונה אם החזקתי את אותן המניות בדיוק בבנק\בית השקעות?
כלומר, ב-IRA המניות רשומות ע"ש החברה\נאמנות ישראלית ושאנו מחזיקים בבנק\בית השקעות הן רשומות על השם שלנו?