• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

דעה על תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא מתייעץ
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
1. אג״ח - יצא לי 3 קרנות, רציתי חלק שהוא יותר סולידי - מה אתה היית עושה? מחבר את הGLobal עם US Mid? (יודע שלא יועץ וכדומה).
אם הייתי מפחד מסיכון מט"ח הייתי קונה אג"ח קוצרני ישראלי בדירוג גבוה, אם לא הייתיי מפחד הייתי קונה אג"ח קונצרני אמריקאי בדירוג גבוה במח"מ בינוני, או משלב בין ה2.
2, 3 - למה אתה אומר שקרנות ריט זה לא נדלן? בסופו של דבר זה מכשיר שצמוד לנדלן, קונים בכסף נדלן ומחלקים (או צוברים) את התשואה
1. כי זה לא נדלן.
2. זה לא צמוד לנדלן.
3. בקרנות ריט עושים כל מיני דברים, גם לא אמור לעניין אותך מה הם עושים, אותה אמור לעניין סיכון, תשואה וקורולציה.
הסיכון בקרנות ריט גבוה ממניות שאינו קרנות ריט, התשואה נמוכה יותר והקורולציה גבוהה.

והכי חשוב: קרנות ריט כבר כלולות במדדים רחבים.
אז למה לא לתת חשיפת יתר דווקא לבנקאות? היי-טק? צריכה? נשק?

ברור, אבל לא בצורה מהותית. מסכים שמדי פעם צריך יהיה לעשות איזון.
יפה, עכשיו אתה צריך להגדיר מראש (לעצמך) מה זה כן "מהותי" ומה זה "מדי פעם".
אם למשל 1% של שינוי בהקצאה הוא לא מהותי לדעתך, אז אתה מבין שאין טעם להגדיר את ההקצאה בדיוק של מאית האחוז כפי שעשית בהצעה הראשונה?
ההצעה המעודכנת שלך מהיום הרבה יותר טובה מעשית מהבחינה הזאת.
עדיין, גם לדעתי לפלח של פחות מ-10% אין משמעות או טעם בהקצאת נכסים בתיק כזה.

אין אג״חים, אין נדל״ן... 100% מניות - אגרסיבי לי מדי בשלב זה של חיי. לצורך העניין, אני בשלב בחיים שמעדיף סיכון נמוך יותר מ100% מניות - יותר לכיוון ה50. אם התיק יצנח ב80% (ריאלית) - הדבר ישפיע מהותית על איכות חיי. אם הוא יגדל ב80% - התועלת השולית קיימת אבל הרבה פחות מהותית מהנזק בירידה
אני חייב להגדי שקצת קשה לי להבין את הגישה הזאת בהתחשב בהצהרה שלך בתחילת הדיון שגודל התיק הוא מספר מליוני דולרים.
לי זה אומר שיש לך כרית בטחון שמנה מאד, ואלא אם כן גם רמת החיים היומיומית שלך היא "בוורלי הילס 90210" וחשוב לך לשמר אותה, אז אתה דווקא יכול להיות אגרסיבי יותר מבלי דאגה מיוחדת מצניחת התיק.
וכן, התיק יכול לצנוח ב-80% ריאלי אז אני לא ממליץ ולא מייעץ שום דבר.

אם התיק יצנח ב80% (ריאלית) - הדבר ישפיע מהותית על איכות חיי. אם הוא יגדל ב80% - התועלת השולית קיימת אבל הרבה פחות מהותית מהנזק בירידה.
למה אתה משווה ירידה של פי חמש לעלייה של רק פי 1.2 ולא לעלייה פי חמש?

יפה, עכשיו אתה צריך להגדיר מראש (לעצמך) מה זה כן "מהותי" ומה זה "מדי פעם".
אם למשל 1% של שינוי בהקצאה הוא לא מהותי לדעתך, אז אתה מבין שאין טעם להגדיר את ההקצאה בדיוק של מאית האחוז כפי שעשית בהצעה הראשונה?
ההצעה המעודכנת שלך מהיום הרבה יותר טובה מעשית מהבחינה הזאת.
עדיין, גם לדעתי לפלח של פחות מ-10% אין משמעות או טעם בהקצאת נכסים בתיק כזה.

אני חייב להגדי שקצת קשה לי להבין את הגישה הזאת בהתחשב בהצהרה שלך בתחילת הדיון שגודל התיק הוא מספר מליוני דולרים.
לי זה אומר שיש לך כרית בטחון שמנה מאד, ואלא אם כן גם רמת החיים היומיומית שלך היא "בוורלי הילס 90210" וחשוב לך לשמר אותה, אז אתה דווקא יכול להיות אגרסיבי יותר מבלי דאגה מיוחדת מצניחת התיק.
וכן, התיק יכול לצנוח ב-80% ריאלי אז אני לא ממליץ ולא מייעץ שום דבר.
למה אתה משווה ירידה של פי חמש לעלייה של רק פי 1.2 ולא לעלייה פי חמש?

בנוגע ללמה רמת הסיכון היא כזו ולא 100% מניות - אכן אני חי ברמת חיים גבוהה (התיק הוא כ14 מיליון דולר), ומעדיף לשמר אותה. הגדלה של פי 3 של הנכסים, לצורך העניין (ריאלית) לא ישפר מהותית את איכות החיים שלי ושל בני משפחתי. זה יהיה נחמד, אבל ת׳כלס - לא ישנה המון. התועלת השולית מהחלפת הטויוטה שיש לי ללקסוס לא מדברת אלי, ולא מעניינת אותי כהו זה (ואם הייתי רוצה לקסוס, הייתי קונה). ירידה של 50-80% - תפגע בצורה מהותית, וזה סיכון סיכוי שלא מתאים לי אישית.

אם הייתי מפחד מסיכון מט"ח הייתי קונה אג"ח קוצרני ישראלי בדירוג גבוה, אם לא הייתיי מפחד הייתי קונה אג"ח קונצרני אמריקאי בדירוג גבוה במח"מ בינוני, או משלב בין ה2.

1. כי זה לא נדלן.
2. זה לא צמוד לנדלן.
3. בקרנות ריט עושים כל מיני דברים, גם לא אמור לעניין אותך מה הם עושים, אותה אמור לעניין סיכון, תשואה וקורולציה.
הסיכון בקרנות ריט גבוה ממניות שאינו קרנות ריט, התשואה נמוכה יותר והקורולציה גבוהה.

מבחינת סיכון מט״ח - אני אדיש אליו, אני מאמין שהסיכון להחזיק יותר מדי כסף במטבע של מדינה קטנה במשבר חוקתי במזרח התיכון, מוקפת אויבים, שמהווה פחות מ0.5% מהתלג העולמי, גבוה הרבה יותר. אני גם יכול לראות תרחיש אמיתי שבו לא נישאר בארץ עוד כעשור.
מבחינת ריט - אורי - 1. האם אתה בטוח שהן כלולות בצורה מהותית במדדים רחבים. בצורה מהותית - נדלן הוא חלק מאוד משמעותי מהמערכת הכלכלית העולמית, ממערכת ההוצאות וההכנסות, ומהחיים הכלכליים. רובו לא נסחר בבורסה. חשיפה של 15% אליו היא לדעתי מינימום, למרות שאינני חובב נדלן (אין בבעלותי אף נכס נדלן). 2. מה הכוונה ׳עושים כל מיני דברים׳? בבסיס, קרן ריט קונה נכסים ומשכירה אותם, ולמיטב הבנתי (תקן אותי אם אני טועה), קרן ריט היא תחליף לקניית נכס והשכרתו, כמובן בצורה מאוד מפוזרת.

1. כי זה לא נדלן.
2. זה לא צמוד לנדלן.

הסתכלתי, ואכן יש בFTSE All-World גם ריטים. *אבל* זה פחות מ1% מהקרן. כלומר, אם מסתפק באחזקה דרך הקרנות, החלק של הנדלן בתיק האישי שלי יהיה פחות מ0.5% - מה ש׳מרגיש׳ נמוך מהחלק המהותי של נדל״ן מהחיים הפיננסיים של כולנו, במיוחד מאחר ולא מחזיק נדל״ן ישירות. אני מניח שהסיבה המהותית לזה היא שאחוז זניח של הנדל״ן בעולם מוחזק בצורה סחירה.

אז מה רע בחלוקה בין vwra בחלק המנייתי וIGLA עבור החלק האג״חי? (בהנחה שאתה לא אמריקאי)
אכן לא אמריקאי. מהסתכלות IGLA הוא אג״חים ׳רק׳ של מדינות הG7. אין אג״חים של emerging markets בכלל, ואין אגחים מסחריים.

ולמיטב הבנתי (תקן אותי אם אני טועה), קרן ריט היא תחליף לקניית נכס והשכרתו
קרן ריט לא מקבילה למחירי הדירות.
סתם דוגמה שבדקתי עכשיו, "סלע נדל"ן" נתנה בשלוש שנים האחרונות תשואה של מינוס 2.3% בזמן שמחירי הדירות/שכירות עלו בעשרות אחוזים. (אכן, לא התחשבתי בדיבידנדים)

ואכן יש בFTSE All-World גם ריטים. *אבל* זה פחות מ1% מהקרן
ב VWRA זה כ 3%.
אין אג״חים של emerging markets
אג״ח הוא לרוב החלק הסולידי וה״בטוח״ בתיק. אתה רוצה להשקיע האג״ח של ניגריה או קולומביה? אם אתה רוצה להגדיל סיכון ותשואה תגדיל את החלק המנייתי.

סתם דוגמה שבדקתי עכשיו, "סלע נדל"ן" נתנה בשלוש שנים האחרונות תשואה של מינוס 2.3% בזמן שמחירי הדירות/שכירות עלו בעשרות אחוזים. (אכן, לא התחשבתי בדיבידנדים)
מהאתר שלהם, רשום שהם מחזיקים בנדלן מסחרי - משרדים, חניונים, כדומה.
ככה שלא מפתיע שהם לא מקבילים למחירי נדלן פרטי. יש לך סיבה לחשוב שהשווי שלהם לא משקף את מה שהם מחזיקים - דה פקטו - נדלן מסחרי?

יש לך סיבה לחשוב שהשווי שלהם לא משקף את מה שהם מחזיקים - דה פקטו - נדלן מסחרי?
אני לא מספיק מבין בזה, רק ציטטתי טענה מוכרת על ההבדלים בין קרנות ריט לאחזקת נדל"ן.

ב VWRA זה כ 3%.

אג״ח הוא לרוב החלק הסולידי וה״בטוח״ בתיק. אתה רוצה להשקיע האג״ח של ניגריה או קולומביה? אם אתה רוצה להגדיל סיכון ותשואה תגדיל את החלק המנייתי.
הרוב זה מדינות כמו מקסיקו, ערב הסעודית, אינדונזיה, כדומה... ולמה לא בעצם? בתאוריית שוק משוכלל, המחיר אמור לשקלל את הסיכון, ופיזור גדול יותר אמור להקטין את השונות. זה לא הא-ב של השקעה פסיבית? למה להתעלם מהם?

הרוב זה מדינות כמו מקסיקו, ערב הסעודית, אינדונזיה, כדומה... ולמה לא בעצם? בתאוריית שוק משוכלל, המחיר אמור לשקלל את הסיכון, ופיזור גדול יותר אמור להקטין את השונות. זה לא הא-ב של השקעה פסיבית? למה להתעלם מהם?
כתבו לך, אין בעיה להגדיל את הסיכון/סיכוי.

אבל החלק האג"חי נועד לגדר את הסיכון, לא למקסם תשואה.

ופיזור גדול יותר אמור להקטין את השונות. זה לא הא-ב של השקעה פסיבית?
לפי דעתי במקרה הזה אתה מגדיל את הסיכון ולא מפוצה על זה בתשואה.
אני אשאל אותך אחרת, מה המטרה של החלק האג״חי בתיק ההשקעות שלך?

הסתכלתי, ואכן יש בFTSE All-World גם ריטים. *אבל* זה פחות מ1% מהקרן. כלומר, אם מסתפק באחזקה דרך הקרנות, החלק של הנדלן בתיק האישי שלי יהיה פחות מ0.5% - מה ש׳מרגיש׳ נמוך מהחלק המהותי של נדל״ן מהחיים הפיננסיים של כולנו, במיוחד מאחר ולא מחזיק נדל״ן ישירות. אני מניח שהסיבה המהותית לזה היא שאחוז זניח של הנדל״ן בעולם מוחזק בצורה סחירה.
אתה מסתכל על ריטים, יש עוד אינסוף חברות נדלן שאינן קרנות ריט, בארץ למשל רובן המוחלט הם כאלה.
סלע נדלן לא עוסקת בדירות אלא רק בנדלן מסחרי.
אם תסתכל על התשואות של קרנות הריט למגורים בארץ אתה תהיה מופתע, כאמור פעמים רבות יש קשר קל ביותר (אם בכלל) בין מחירי קרנות הריט למחירי הנדלן.
יש לך סיבה לחשוב שהשווי שלהם לא משקף את מה שהם מחזיקים - דה פקטו - נדלן מסחרי?
הרבה סיבות: דמי ניהול, עושק הקרן (לא בקרן זו!), מינוף כזה או אחר, כישלונות עסקיים, חוסר התאמה בין שווי הנכסים למחיר המניה.
מבחינת ריט - אורי - 1. האם אתה בטוח שהן כלולות בצורה מהותית במדדים רחבים. בצורה מהותית - נדלן הוא חלק מאוד משמעותי מהמערכת הכלכלית העולמית, ממערכת ההוצאות וההכנסות, ומהחיים הכלכליים. רובו לא נסחר בבורסה. חשיפה של 15% אליו היא לדעתי מינימום,
עוד הפעם: לנדלן יש יצוג במדדים, לא כל חברות הנדלן הם קרנות ריט.
אני לא מתווכח עם הלוגיקה שלך, אם אתה מעוניין לתת חשיפת יתר לסקטור כזה או אחר לך על זה, גם אני בחשיפת יתר לסקטורים מסוימים (אחר).
מה הכוונה ׳עושים כל מיני דברים׳? בבסיס, קרן ריט קונה נכסים ומשכירה אותם, ולמיטב הבנתי (תקן אותי אם אני טועה), קרן ריט היא תחליף לקניית נכס והשכרתו, כמובן בצורה מאוד מפוזרת.
לא בהכרח, יש כל מיני סוגי קרנות ריט שעושות כל מיני דברים, יש ריטים של משכנתאות, ריטים של בתי מלון, ועוד דברים שלא חשבת עליהם בכלל (בתי כלא לדוגמא).

ואגב: בסכומים כאלה אני חושב שעדיף לך לפנות ליעוץ מקצועי בתשלום, בנוסף לדברים החכמים שנכתבים פה.

נערך לאחרונה ב:
כתבו לך, אין בעיה להגדיל את הסיכון/סיכוי.

אבל החלק האג"חי נועד לגדר את הסיכון, לא למקסם תשואה.
אבל למה בעצם ?
ברור שקיים סיכון שמדינה כמו טורקיה / אינדונזיה תחליט לא להחזיר את החובות, והוא גבוה מהסיכון שזה יקרה בארה״ב. סביר שהם מפצים על זה בריבית יותר גבוהה. סביר גם להניח שהקורלציה שאירוע כזה יקרה לזה שיהיה משבר בשוק המניות קיימת, אבל הרבה יותר נמוכה מקורלציה בין שווקי מניות.

אבל למה בעצם ?
אין תשואה עודפת ללא סיכון עודף. ואם אתה רוצה תשואה עודפת אז עדיף להגדיל את החלק המנייתי.
כתבת שכבר יש לך ״מספיק״ כסף אז למה אתה רוצה להגביר את הסיכון?
שוב אני אשאל, מה מטרת החלק האג״חי מבחינתך?

ואגב: בסכומים כאלה אני חושב שעדיף לך לפנות ליעוץ מקצועי בתשלום, בנוסף לדברים החכמים שנכתבים פה.
אני מתייעץ גם עם יועצי השקעות ׳מוסמכים׳, תתפלא (או שלא) כמה הם גרועים. רובם המכריע (כולם למען האמת) דוחפים מוצרים מנוהלים יקרים, שהם מרוויחים מהם, שחלקם לא שקוף, ו/או מנסים לגרום לך להעביר את התיק לניהול אקטיבי שלהם, בעלות ׳זניחה׳ של 0.5% לשנה בערך - מה שהיה לי בעבר לתקופה מסוימת, שבמהלכו הם בעיקר עסוקים בלהעביר נכסים לגופים קשורים כדי להנות מדמי ניהול גבוהים יותר, ולהסביר לך למה ממש כדאי לך לשים כמה שיותר כסף בקרנות אקטיביות קשורות / קשורות חלקית אליהם. נוהגים להתהדר בזה שהם יכולים להציע לך קרנות גידור ׳מצוינות׳, או כל מיני השקעות אלטרנטיביות ׳מדהימות׳, שכמעט תמיד לא שקוף כמה הם מרוויחים על זה. לא פגשתי ולו אחד שהמליץ על השקעה פסיבית.

אין תשואה עודפת ללא סיכון עודף. ואם אתה רוצה תשואה עודפת אז עדיף להגדיל את החלק המנייתי.
כתבת שכבר יש לך ״מספיק״ כסף אז למה אתה רוצה להגביר את הסיכון?
שוב אני אשאל, מה מטרת החלק האג״חי מבחינתך?
זה נקודה טובה. יתכן ונכון להוריד את האג״ח של מדינות מתפתחות - בשל העדר דאטה. הרציונל הוא שזה מגוון את התיק, לא קורלטיבי לשוק המניות, והסיכון מגולם בתשואה. עם זאת, מסכים שזה מבוסס על תחושה ולא על מחקר מסודר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R דעה בנוגע לבניית תיק השקעות + שאלה בנוגע לרכישת ETF שוק ההון 1
A דעה על פילוח תיק ההשקעות ועזרה לגבי החלק האגחי שוק ההון 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
J דעה לגבי דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ דעה על תמהיל משכנתא נדל"ן 0
U btb- דעה אחרת קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
W דעה עדכנית על קרנות עוקבות Treasury שוק ההון 2
Tsachi01 דעה: תדמיתה האמיתי של התקשורת אוף טופיק 330
T מה ההבדל בין המלצה להבעת דעה? אוף טופיק 3
ש דעה השתנתה בהשקעה לטווח ארוך שוק ההון 6
ל קורס זמן לנדל"ן - מישהו עשה ויכול לחוות דעה עליו? נדל"ן 1
מ אשמח לקבל דעה לגבי פיזור בתי השקעות על אותו מדד שוק ההון 16
Liron2035 דעה מעניינת לגבי אג"ח ממשלתי כללי לחלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
N ביטוח בריאות סולידי - הרף המינימלי שמונע קריסה כלכלית, דעה צרכנות פיננסית 41
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 2
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
C העברה/סגירת תיק לרילוקיישן (ארה״ב) שוק ההון 9
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ישראלי מצוי עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur מיקסום תיק אמריקאי שוק ההון 9
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
הטירונית ניוד תיק השקעות מIBI לאקסלנס שוק ההון 6
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
I תיק שמגן על חפצים אלקטרונים ממים אוף טופיק 4
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
P טעות בהעברת תיק שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה