• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלות על ירושה של תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא BookSa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

BookSa

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,
לצערי קרוב משפחה נפטר וכעת הגיע הזמן לקיים את צו הירושה במסגרתו צריך לעבור אליי חלק מתיק ההשקעות (זה מתחלק בין עוד בני משפחה).
אני תוהה אם לבקש מהבנק להעביר את זה לחשבון הבנק שלי ומשם להחליט אם להעביר לבית השקעות או להשאיר בבנק (יש לי חשבון בבית השקעות שם יש לי מניות זרות, כי העמלות טובות יותר משל הבנק, ודרך הבנק יש לי מניות ישראליות כי יש לי שם תנאים טובים כמו של בית השקעות) - אני שואלת כי אולי יש איזה פן שאני לא מודעת אליו שבגללו כדאי חשבון בנק נפרד על ירושה. אני עוסק מורשה (תיאורטית מס הכנסה בהצהרת הון שיש כל 7 שנים יוכלו להגיד לי איך נוסף לך הרבה כסף, ברור שיש צו ירושה והכל מסודר, אבל זה יגזול ממני זמן הדין ודברים האלה). המחשבה שלי היא שעדיף שהכל יהיה באותו מקום בין השאר גם בשביל לעשות קיזוזי מס.
אשמח לשמוע את התובנות שלכם.

אין לטעמי סיבה להעביר את תיק ההשקעות לחשבון נפרד. כמובן שחשוב לשמור תיעוד של עלות הקנייה של ניירות הערך בחשבון המנוח ולוודא שניירות הערך מועברים עם מחירי העלות הנכונים. אם הכוונה היא לנהל את ניירות הערך בבית השקעות עדיף להעביר ישירות אליו אבל הייתי בודק קודם עם בית ההשקעות שהם אכן יכולים לקבל ניירות ערך מחשבון שלא על שמך.
בעניין הצהרת הון עתידית, אם וכאשר תידרשי לאחת, הייתי מוסיף פסקה על קבלת ניירות הערך עם אסמכתאות מתאימות (צו ירושה, פרטי ניירות הערך ותיעוד ההעברה). אפשר (אבל לא חובה) לצרף הערה כזו גם לדוח השנתי (1301) שתגישי בשנה זו.

בעניין הצהרת הון עתידית, אם וכאשר תידרשי לאחת, הייתי מוסיף פסקה על קבלת ניירות הערך עם אסמכתאות מתאימות (צו ירושה, פרטי ניירות הערך ותיעוד ההעברה). אפשר (אבל לא חובה) לצרף הערה כזו גם לדוח השנתי (1301) שתגישי בשנה זו.
מסמך ירושה יש לי.
לגבי פרטי ניירות הערך ותיעוד העברה - יש איזה מסמך שכדאי לבקש מראש מהבנק כבר כעת שהם מבצעים את ההעברה?
לא קשור לירושה, היה לי מקרה שהבנק העביר ניירות ערך מהחשבון שלי לבית השקעות שביקשתי והעבירו עם טעויות קטסטרופליות, שרק אני שמתי לב אליהן (לצורך העניין בית ההשקעות לא הסב את תשומת ליבי לערכים המאוד מאוד מוזרים שעברו). כל אחד האשים את השני (הבנק את בית ההשקעות ובית ההשקעות את הבנק), כל אחד טען שניסה ליצור קשר עם השני אבל לא היה מענה, ולי כמובן שלא היו הכלים לדעת מי צודק או איך לתווך בלי מסמכים לפניי ותיעודים של העברה. אחרי חודש וחצי של עשרות טלפונים, מיילים וביזבוז זמן עבורי זה נפתר ועד היום אני לא יודעת מי עשה את הטעות אבל לא היו לי אנרגיות או יכולת גם אם הייתי רוצה לבדוק זאת ללא גישה למסמכים. לכן אשמח לכל עצה אילו מסמכים מראש לבקש.

הייתי ממהר להוציא אישור מהבנק המעביר שמפרט עבור כל נייר ערך את ה-"שכבות" שבו הוא נרכש.
עבור כל שכבה האישור צריך לציין את כמות שנרכשה ואת המחיר הנומינלי.

אולי יש איזה פן שאני לא מודעת אליו שבגללו כדאי חשבון בנק נפרד על ירושה.
אם את בזוגיות בלי הסכם ממון אולי עדיף שהכספים יהיו בחשבון נפרד וייעודי כדי שלא יהיה ספק לגבי היעדר כוונת שיתוף לגביהם
המחשבה שלי היא שעדיף שהכל יהיה באותו מקום בין השאר גם בשביל לעשות קיזוזי מס.
זה לא באמת משנה, גם לא לעניין הצהרת הון, בסוף מסתכלים על הנכסים, לא על המיקום שלהם. במילים אחרות אפשר לעשות קיזוז מס גם אם ההפסדים בחשבון במוסד X והרווחים הממומשים בחשבון במוסד Y. לוקחים טפסי 867ג מכולם ומצרפים לדו"ח השנתי והחישוב נעשה נעשה במעמד הגשת הדו"ח ומאושר בעת קביעת השומה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א שאלות נושא מיסוי - ירושה מורכבת מכמה חלקים מיסים 6
MaorRocky שאלות על קרנות אמריקאיות ומס ירושה עבור אזרח ישראלי מיסים 6
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B שאלות על ירושת חלק מדירה עם משכנתא נדל"ן 1
N איך מערכות המסחר של IBI ופסגות + שאלות ספציפיות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
L שאלות למציאת המאזן המושלם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 3
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
M שאלות לגבי הבייסיק ונילה וה- paspportcard pay צרכנות פיננסית 6
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 11
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
G שאלות לגבי עסקת שרשרת נדל"ן 2
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכנסות שלא מעבודה - ביטוח לאומי - 2 שאלות מיסים 2
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
נ אני מתחיל. אשמח לכמה שאלות...=) מיסים 1
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
S 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס שוק ההון 28
S שאלות בעניין טופס שנתי להחזר מס מיסים 4
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
D כמה שאלות שנוגעות לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
מ החזר מס על שנת 2024 שאלות שלא מצאתי אליהן תשובות ברורות מיסים 6
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
T שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות שוק ההון 19
SolidAce שאלות בסיסיות על עקרונות במשכנתא נדל"ן 4
L מספר שאלות בסיסיות עבור מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
E שאלות בנושא מעבר דירה והשכרת דירה אוף טופיק 25
A שאלות על מיסוי באינטראקטיב ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
ק כמה שאלות על ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S שתי שאלות לא קשורות.. שוק ההון 1
M יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני מיסים 4
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 9
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
ס שתי שאלות על הפקדת פנסיה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13

נושאים דומים

Back
למעלה