היי לכולם,
אני שוקל לבצע "ניקוי אורוות" כללי בתיק של אישתי ואשמח לשמוע את דעתכם על הכדאיות והלוגיקה.
המצב הנוכחי:
בהנחה והמדדים יעלו בטווח הארוך, האם יש חיסרון בולט ב"הקדמת" המפגש עם המס על השכבות הישנות כבר עכשיו, לאור העובדה שההפסד מהשכבות החדשות מקזז הכל ואף משאיר לי מגן מס ביד? האם "איפוס" ה-FIFO במצב של הפסד כולל הוא אסטרטגיה הגיונית לדעתכם?
אשמח לתובנות, בעיקר אם פספסתי משהו מבחינת דחיית מס או היבטים טכניים אחרים.
יש לי בעיה דומה בתיק שלי, אבל מאחר וגם אני בברוקר ישראלי (אחר), יש לי הרבה יותר ניירות (ישנים) ברווח מאשר ניירות (חדשים) בהפסד. לצערי האפשרות היחידה היא לנייד את התיק לIBKR ואני לא בטוח שעלות הקנס וכאב הראש מצדיקים את זה - מישהו התנסה בזה פעם?
אני שוקל לבצע "ניקוי אורוות" כללי בתיק של אישתי ואשמח לשמוע את דעתכם על הכדאיות והלוגיקה.
המצב הנוכחי:
- התיק מורכב ממדד עולמי (אינבסקו) ו-S&P 500 (בעיקר אינבסקו וקצת בלאקרוק). כל הניירות שיקליים.
- ברוקר ישראלי שעובד בשיטת FIFO (אאל"ט כולם עובדים ככה).
- יש לימעט שכבות ישנות שנמצאות ברווח לא גבוה, אבל הקניות המשמעותיות ביותר (השכבות החדשות) בוצעו בשיא וכיום הן בהפסד.
- ההפרש בין השכבות הריווחיות לערך המדד הנוכחי כמעט זהה להפרש בין השכבות ההפסדיות (ההבדל הוא כמותי, בערך פי 3)
- בשורה התחתונה: התיק כולו נמצא כרגע בהפסד נומינלי כולל (אמנם נמוך, אבל שלילי).
- מכירה של כל התיק בבת אחת. המטרה היא לקזז את הרווחים מהשכבות הישנות מול ההפסדים מהחדשות, וליצור יתרת "מגן מס" להמשך.
- קנייה מחדש (כמעט מיידית) של הניירות החדשים של אינבסקו בלבד, כדי לפשט את התיק ולעבור לניירות צוברים וזולים יותר.
- עמלות הקנייה/מכירה זניחות יחסית (נפתח דרך מבצע בקב' נינג'ה פיננסית).
- אני מודע לסיכון של "זמן מחוץ לשוק" ולכן מתכוון לקנות מחדש מיד (ולא להמתין לירידות).
- סה"כ התיק לא גדול - פחות מ100 אלף.
בהנחה והמדדים יעלו בטווח הארוך, האם יש חיסרון בולט ב"הקדמת" המפגש עם המס על השכבות הישנות כבר עכשיו, לאור העובדה שההפסד מהשכבות החדשות מקזז הכל ואף משאיר לי מגן מס ביד? האם "איפוס" ה-FIFO במצב של הפסד כולל הוא אסטרטגיה הגיונית לדעתכם?
אשמח לתובנות, בעיקר אם פספסתי משהו מבחינת דחיית מס או היבטים טכניים אחרים.
יש לי בעיה דומה בתיק שלי, אבל מאחר וגם אני בברוקר ישראלי (אחר), יש לי הרבה יותר ניירות (ישנים) ברווח מאשר ניירות (חדשים) בהפסד. לצערי האפשרות היחידה היא לנייד את התיק לIBKR ואני לא בטוח שעלות הקנס וכאב הראש מצדיקים את זה - מישהו התנסה בזה פעם?
נערך לאחרונה ב: