• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

דעה בנוגע לבניית תיק השקעות + שאלה בנוגע לרכישת ETF

• פותח הנושא פותח הנושא RoadRunner12
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

RoadRunner12

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם.
ראשית, כמו הרבה אחרים - בלוג נהדר ולמדתי (ויש עוד מה ללמוד) המון.
אנחנו זוג + 1 בתחילת הדרך (שנות ה 30), חוסכים מעל ממחצית השכר נטו כל חודש, כ 12K שקלים.
כרגע הנכסים שלנו הם:

120K קופת גמל להשקעה, S&P 500, דמי ניהול 0.5. פתחתי את הקופות (2) כי עוד לא הרגשתי בטוח במסחר עצמאי והעדפתי שמשהו יקרה עם הכסף.
65K קרן השתלמות על שמי. מופקד אליה המקסימום שניתן ללא אירוע מס.
53K קופת גמל ישנה (נפתחה ב 1993) על שם אישתי. כרגע על מסלול אג"ח עד 25% מניות. יש לה תשואה ממוצעת של 4.68% ב 5 שנים האחרונות.
110K - מזומן בחשבון בנק.
20K - זמינים בחשבון השקעות שפתחתי (ועוד לא רכשתי כלום, יש פטור בשנה הראשונה מדמי שימוש)
(היו לנו עוד 500K שהשתמשנו בהם כהון עצמי לדירה שרכשנו)

שינויים שחשבתי עליהם:
1. קרן השתלמות - בחודש שעבר העברתי ממסלול כללי למסלול מניות כדי למקסם את הרווחים בחלק הלא ממוסה של התיק. אני עדיין לא מרגיש בנוח לחפש מעבר ל IRA והייתי מעדיף לעשות צעדים קטנים יותר כרגע.
2. בקופת הגמל הלא-ממוסה יש מסלול מחקה S&P500. חשבתי להעביר לשם (ושוב, למקסם את הרווחים) ולסגור קופת גמל להשקעה אחת(או את שתיהן?). לחלופין אפשר להעביר גם לקופת גמל למניות.
3. מהחשבון בנק להעביר 50K לקרן חירום - פק"מ שבועי\חודשי

לאחר האיזון שעשיתי, זה המצב:
סה"כ 368K
אג"ח (קופת גמל ישנה): 15% (קופת גמל ישנה)
מניות (כולל סנופי): 50%
מזומן: 35%

היעדים שלנו להשקעה הם:
1. לצמצם מעט את המשכנתא (כ 120K). מבחינתי זה סכום שצריך להיות בסיכון נמוך וזמין למשיכה בהתראה של 60 ימים. רק בסביבות אוגוסט-דצמבר נוכל להתחיל בהליך של מחזור משכנתא ונשתמש בסכום הזה לשפר עמדות מול הבנק.
2. לצמוח לחופש כלכלי.

תיאורתית, איך הייתם ממשיכים מכאן?

בנוסף:
א. אם אני מעביר את הפנסיה למחקה מדד SP500 (עוזב אם נכון או לא) - האם זה נכון להמשיך להיות חשוף ל SP500 גם בתיק ההשקעות לאותה קרן סל בדיוק? הראש שלי אומר שאם עושים כזה מהלך עדיף להיות עם פיזור גדול יותר כך שבתיק השקעות לא תהיה חשיפה למדד הזה.

ב. פתחתי חשבון השקעות ואני מעוניין להתחיל לרכוש קרנות סל (מחפש להשקיע פאסיבית ולא על בסיס יומי).
קצת הלכתי לאיבוד בנוגע לרכישה של ETF.
נניח ואני רוצה לרכוש קרן BLACKROCK של נאסדק 100. מצאתי את הקרן הבאה:
https://www.as-invest.co.il/interst...s-קרנות-סל-זרות/ishares-nasdaq-100-ucits-etf/

כשאני מסתכל ב SPARK - אני רואה שהשער סגירה הוא 251,500.
ואז אני מסתכל על אתר בינלאומי, לדוגמה:
https://www.bloomberg.com/quote/CNDX:LN
רשום שהמחיר הוא 781.5051USD.
וכשאי מסתכל בגוגל:
https://www.google.com/search?q=nasdaq+100
השער הוא בכלל 13,807.70 (עדיין לא 250K)

1. מה אני מפספס?
2. איך אפשר כך לקנות ETF של נאסדק 100 בארץ (בואו נעזוב את הבחירה האם להשקיע שם או לא, זו שאלה תאורתית) עם כזה מחיר?
3. אם באמת המחיר של התעודת סל הזו כ"כ יקר ואין לי את ההון העצמי (+מישהו באמת קונה קרן סל אחת בכזה מחיר?) ואני כן רוצה להיות חשוף למדד הזה - האם במקרה הזה נכון לרכוש קרן מחכה מדד נאסדק?

ג. בנוגע לאג"ח ממשלתי- האם כדאי לרכוש כזה בחלק הסולידי של התיק? האם עדיף קרן מחקה? להבנתי מאג"ח - זו בעצם הלוואה שניתנת לגוף כלשהו בעבור תשלום ריבית חודשית והחזרת כל הסכום בסוף התקופה (במידה והחברה לא נכנסה לחדלות פרעון). האם זה פועל באותה הצורה בדיוק בקרן מחקה מדד אג"ח ממשלתי (לדוגמה, KTF קסם ממשלתי כללי ללא מניות, 5113428) או שבמקרה של קרן מחקה הכל קורה מאחורי הקלעים (ואז בעצם אין פרעון של ההלואה)?

לא מחפש המלצה וכל השיח הוא תיאורתי.

תודה!

שלום לכולם.
ראשית, כמו הרבה אחרים - בלוג נהדר ולמדתי (ויש עוד מה ללמוד) המון.
אנחנו זוג + 1 בתחילת הדרך (שנות ה 30), חוסכים מעל ממחצית השכר נטו כל חודש, כ 12K שקלים.
כרגע הנכסים שלנו הם:

120K קופת גמל להשקעה, S&P 500, דמי ניהול 0.5. פתחתי את הקופות (2) כי עוד לא הרגשתי בטוח במסחר עצמאי והעדפתי שמשהו יקרה עם הכסף.
65K קרן השתלמות על שמי. מופקד אליה המקסימום שניתן ללא אירוע מס.
53K קופת גמל ישנה (נפתחה ב 1993) על שם אישתי. כרגע על מסלול אג"ח עד 25% מניות. יש לה תשואה ממוצעת של 4.68% ב 5 שנים האחרונות.
110K - מזומן בחשבון בנק.
20K - זמינים בחשבון השקעות שפתחתי (ועוד לא רכשתי כלום, יש פטור בשנה הראשונה מדמי שימוש)
(היו לנו עוד 500K שהשתמשנו בהם כהון עצמי לדירה שרכשנו)

שינויים שחשבתי עליהם:
1. קרן השתלמות - בחודש שעבר העברתי ממסלול כללי למסלול מניות כדי למקסם את הרווחים בחלק הלא ממוסה של התיק. אני עדיין לא מרגיש בנוח לחפש מעבר ל IRA והייתי מעדיף לעשות צעדים קטנים יותר כרגע.
2. בקופת הגמל הלא-ממוסה יש מסלול מחקה S&P500. חשבתי להעביר לשם (ושוב, למקסם את הרווחים) ולסגור קופת גמל להשקעה אחת(או את שתיהן?). לחלופין אפשר להעביר גם לקופת גמל למניות.
3. מהחשבון בנק להעביר 50K לקרן חירום - פק"מ שבועי\חודשי

לאחר האיזון שעשיתי, זה המצב:
סה"כ 368K
אג"ח (קופת גמל ישנה): 15% (קופת גמל ישנה)
מניות (כולל סנופי): 50%
מזומן: 35%

היעדים שלנו להשקעה הם:
1. לצמצם מעט את המשכנתא (כ 120K). מבחינתי זה סכום שצריך להיות בסיכון נמוך וזמין למשיכה בהתראה של 60 ימים. רק בסביבות אוגוסט-דצמבר נוכל להתחיל בהליך של מחזור משכנתא ונשתמש בסכום הזה לשפר עמדות מול הבנק.
2. לצמוח לחופש כלכלי.

תיאורתית, איך הייתם ממשיכים מכאן?

בנוסף:
א. אם אני מעביר את הפנסיה למחקה מדד SP500 (עוזב אם נכון או לא) - האם זה נכון להמשיך להיות חשוף ל SP500 גם בתיק ההשקעות לאותה קרן סל בדיוק? הראש שלי אומר שאם עושים כזה מהלך עדיף להיות עם פיזור גדול יותר כך שבתיק השקעות לא תהיה חשיפה למדד הזה.

ב. פתחתי חשבון השקעות ואני מעוניין להתחיל לרכוש קרנות סל (מחפש להשקיע פאסיבית ולא על בסיס יומי).
קצת הלכתי לאיבוד בנוגע לרכישה של ETF.
נניח ואני רוצה לרכוש קרן BLACKROCK של נאסדק 100. מצאתי את הקרן הבאה:
https://www.as-invest.co.il/interstedin/blackrock/ishares-קרנות-סל-זרות/ishares-nasdaq-100-ucits-etf/

כשאני מסתכל ב SPARK - אני רואה שהשער סגירה הוא 251,500.
ואז אני מסתכל על אתר בינלאומי, לדוגמה:
https://www.bloomberg.com/quote/CNDX:LN
רשום שהמחיר הוא 781.5051USD.
וכשאי מסתכל בגוגל:
https://www.google.com/search?q=nasdaq+100
השער הוא בכלל 13,807.70 (עדיין לא 250K)

1. מה אני מפספס?
2. איך אפשר כך לקנות ETF של נאסדק 100 בארץ (בואו נעזוב את הבחירה האם להשקיע שם או לא, זו שאלה תאורתית) עם כזה מחיר?
3. אם באמת המחיר של התעודת סל הזו כ"כ יקר ואין לי את ההון העצמי (+מישהו באמת קונה קרן סל אחת בכזה מחיר?) ואני כן רוצה להיות חשוף למדד הזה - האם במקרה הזה נכון לרכוש קרן מחכה מדד נאסדק?

ג. בנוגע לאג"ח ממשלתי- האם כדאי לרכוש כזה בחלק הסולידי של התיק? האם עדיף קרן מחקה? להבנתי מאג"ח - זו בעצם הלוואה שניתנת לגוף כלשהו בעבור תשלום ריבית חודשית והחזרת כל הסכום בסוף התקופה (במידה והחברה לא נכנסה לחדלות פרעון). האם זה פועל באותה הצורה בדיוק בקרן מחקה מדד אג"ח ממשלתי (לדוגמה, KTF קסם ממשלתי כללי ללא מניות, 5113428) או שבמקרה של קרן מחקה הכל קורה מאחורי הקלעים (ואז בעצם אין פרעון של ההלואה)?

לא מחפש המלצה וכל השיח הוא תיאורתי.

תודה!
היי, האם יש לך תובנות?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
J דעה לגבי דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ דעה על תמהיל משכנתא נדל"ן 0
U btb- דעה אחרת השקעות אלטרנטיביות 34
W דעה עדכנית על קרנות עוקבות Treasury שוק ההון 2
מ דעה על תיק השקעות שוק ההון 44
Tsachi01 דעה: תדמיתה האמיתי של התקשורת אוף טופיק 330
T מה ההבדל בין המלצה להבעת דעה? אוף טופיק 3
ש דעה השתנתה בהשקעה לטווח ארוך שוק ההון 6
ל קורס זמן לנדל"ן - מישהו עשה ויכול לחוות דעה עליו? נדל"ן 1
מ אשמח לקבל דעה לגבי פיזור בתי השקעות על אותו מדד שוק ההון 16
Liron2035 דעה מעניינת לגבי אג"ח ממשלתי כללי לחלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
N ביטוח בריאות סולידי - הרף המינימלי שמונע קריסה כלכלית, דעה צרכנות פיננסית 41
A דעה על פילוח תיק ההשקעות ועזרה לגבי החלק האגחי שוק ההון 5
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
V התכתבות עם הבנק בנוגע להפקדה בקראקן השקעות אלטרנטיביות 0
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 22
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
R למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ? יזמות והגדלת הכנסות 8
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E שאלה בנוגע לזכויות עובדים אוף טופיק 8
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
נ שאלה בנוגע להחזר מס רווח הון מיסים 3
נ שאלה בנוגע לבעלות בקרן סל ולמקרה בו מדינת ישראל מושמדת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 119
נ שאלה בנוגע למחקר טריניטי וכלל ה4% פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 30
דר אהבהמוזרה שאלות בנוגע לאסטרטגיית תפעול ואיזון תיק שוק ההון 16
ולנטין כיצד תמליצו לי לפעול בנוגע החזר מס ? מיסים 5
ל דילמה בנוגע ללימודים התפתחות אישית 21
D התיעצות בנוגע למגורים באיזור ביה״ח אסף הרופא אוף טופיק 0
G שאלה בנוגע לכדאיות בהשקעה בנדלן נדל"ן 5
Y ייעוץ בנוגע לרכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 18
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
P בנוגע לדיבידנדים מיסים 2
M אשמח לתגובות בנוגע לאפשרות ועיתוי הכניסה ל : Bloomberg US Corporate 1-5 Years PTF שוק ההון 0
Z כמה שאלות בנוגע לדו"ח שנתי מיסים 2
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
D שאלות בנוגע לפנסיה וביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה