אתחיל מהשורה התחתונה: השקעות זה הרבה פסיכולוגיה וחשוב להרגיש בנוח עם ההחלטות שלנו. אם זה עוזר לך לישון טוב בלילה, הרי זה משובח.
אני לא רואה פגם בחישוב וברציונל, רק כמה מחשבות:
נגיד שהיתה נקודה בה הסכום מעל התקרה היה X, והרווח היה 10% ממנו, כך שהמס הצפוי היה 2.8% מהסכום. אם נחזור על החישוב שעשית אבל באותה נקודת זמן בעבר, הריבית על ההלוואה יוצאת:
אם באותה נקודת זמן היית עושה את החישוב, האם היית מרוצה מהלוואה עם ריבית של 9.3%? אני משער שלא. אבל אם לא היית לוקח את ההלוואה אז, לא היית מגיע לריבית הנוחה שיש לך היום. 
אם מותחים את הרעיון הזה לכיוון השני ומניחים תשואה חיובית, ככל השרווח גדל החלק שלו בסה"כ שואף ל-100%, ואז הריבית על ההלוואה שואפת ל:
כלומר ככל שעובר הזמן הריבית על ההלוואה תמשיך לרדת ואתה יכול להרגיש יותר בנוח עם ההחלטה להמשיך ולא לפדות את הסכום שמעל לתקרה.
אני לא רואה פגם בחישוב וברציונל, רק כמה מחשבות:
סה"כ סכום מעל התקרה (הפקדות + רווחים) - 197,042 ש"ח
מתוכו סה"כ רווחים ריאלים החייבים במס - 111,267 ש"ח
מס צפוי במשיכה, (לפי 25% + 3% יסף) - 31,155 ש"ח
לפי הסכומים, ההפקדות והרווח גדלו על פני כמה שנים. בעבר הרווח היה קטן יותר ביחס להפקדות.אי פדיון הכסף עולה בשנה: 0.26% * 197,042 = 512 ש"ח
512/31,155 = 1.64%
האם אני מוכן לקחת הלוואה בריבית של 1.64%?
כן, ללא ספק.
נגיד שהיתה נקודה בה הסכום מעל התקרה היה X, והרווח היה 10% ממנו, כך שהמס הצפוי היה 2.8% מהסכום. אם נחזור על החישוב שעשית אבל באותה נקודת זמן בעבר, הריבית על ההלוואה יוצאת:
קוד:
(0.26% * X) / (28% * 10% * X) = 9.3%
אם מותחים את הרעיון הזה לכיוון השני ומניחים תשואה חיובית, ככל השרווח גדל החלק שלו בסה"כ שואף ל-100%, ואז הריבית על ההלוואה שואפת ל:
קוד:
(0.26% * X) / (28% * 100%* X) = 0.93%