• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד...

• פותח הנושא פותח הנושא vanilla
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הללויה! הכבוד כולו של לאדון (ואז, אולי קצת לי, לכשאגיע לגן עדן :lol:)
עוד נשמה צעירה ניצלה.

בכל מקרה, אין מחסור בסטודנטיות בפקולטות המדוברות. את תמיד יכולה לחזור לזה בעתיד. אני רק לא מבין מדוע שתעשי בחירה מפוקפקת כזו חח...
אוי ואבוי רק שלא תסמוך עליי בהגעה לגן עדן חחחח D:
דווקא אני לא אוכל לחזור לזה בקלות בעתיד. תואר ראשון זה דבר תובעני שדורש הרבה יותר זמן לעומת תואר שני.
תואר שני באיזשהו תחום שאתעניין בו פתאום בעתיד יהיה לי יחסית קל לעשות באיזו סיטואציה שלא תהיה (שגרה, ילדים..) ותואר ראשון זאת פריבליגיה שאי אפשר לעצור את החיים בשבילה אלא אם כן הצלחת לחסוך המון המון כסף ואתה יכול להרשות לעצמך להרוויח נורא מעט כסף במשך 3 שנים כשיש לך משפחה ואחריות (שזה כמובן אחלה דבר, אבל אני לא רוצה להסתמך פה על המזל).
אני אומר לך מה, מי שהזכרתי בתגובה הקודמת התקבלה לאחד המוסדות האלה בלי פסיכומטרי אפילו. רק על תיק עבודות. יש לה כישרון מולד, אבל היא מספרת לי שבעיניה הרמה של הרבה מהחברים שלה ללימודים לא בשמיים. הרבה אנשים גם בינוניים נכנסים לזה.
אני מבינה ממה שאתה כותב פה שאתה לא מבין / עוסק בתחום כי אף תואר בעיצוב באף מוסד נחשב לא דורש אפילו נקודה אחת של פסיכומטרי (שיש לי) :) רק בגרות מלאה וגם מה יש בה לא מעניין, רק תיק עבודות ומבחני קבלה מעניין. וזה קשה לא פחות כמובן, גם מניסיון של מישהו שאני מכירה טוב מאוד שכרגע נמצא במסלול המדובר.
זה כבר עניין של השקפת עולם. אצלי פשוט - וגם אצל זו שלומדת - יש השקפת עולם שהזיקה שלנו היא קודם כל שנהיה מסוגלים להתפרנס טוב. ואם זה בתחום שאנחנו אוהבים או יכולים ללמוד לאהוב כי הוא קרוב ללבנו, זה שיקול משני. אני חושב שלעשות בזה תואר זה להרוג שני ציפורים במכה אחת. כי כיום, מכל אחד שעובד מול לפטופ מצופה שיהיה תואר ראשון במשהו - אפילו לסתם מזכירות. אז עדיף כבר תואר שיהיה במקצוע (בעדיפות ראשונה) ואם אפשר, אז גם להדר במוסד טוב (אבל זה עדיפות שניה).
מסכימה איתך שפרנסה היא דבר סופר חשוב. אבל אני לא רואה בהכרח איך התחום בו אני עושה תואר בגיל 23 מתקשר בצורה דרמטית לאיך שאני אתפרנס במהלך חיי.
אני יכולה להגיד לך שההורים שלי היום במצב פח, אבל זה לא תמיד היה ככה. הם הצליחו כלכלית מאוד בתחום שבנו בו את עצמם ב10 אצבעות (שאחרים עושים בו תואר בהרבה מקרים) והייתה להם נפילה כלכלית מחוסר מזל ובעיקר בגלל שלא חסכו ולא השקיעו ולא ידעו להתנהל נכון.
בעיניי יש כמה משתנים, ואני לא רואה את עצמי שכירה במקצוע קלאסי כזה או אחר בהכרח, בגלל זה גם קשה לי למצוא תואר "פרקטי" או "תכלסי" שאני רוצה ללמוד.
אני חושבת שתואר אקדמאי ממוסד נחשב לשם התואר (אגב עם כל ההשחרות על תחום הפסיכולוגיה צריך נתונים מאוד גבוהים כדי להתקבל לזה) הוא כן דבר חשוב והוא כן דלת שנפתחת, ואני יכולה במקביל לנסות את מזלי בפתיחת דלתות נוספות.
המטרה שלי היא ליהנות ביום יום ממה שאני עושה ובו"ז לחתור לאופציה לפרוש אם ארצה בצורה חלקית או לאפשר גמישות לעצמי. הגישה של הסולידית שאומרת לך תרוויח המון כסף בתחום שאתה לא בהכרח נמשך אליו כדי לפרוש אחר כך מרגישה לי קצת עקומה. אבל גם למידה לתואר שמעניין אותי אבל האופק התעסוקתי בו לא ברור זה דבר עקום.
חברה אמרה לי לפני כמה ימים אין בושה בלעשות תואר רק כדי שיהיה לי תואר. אולי יש בזה משהו, מבחינתי לפחות.

אתן לך את השנקל שלי, ואני קרוב לכפול ממך בגיל: יש לך את תכונת ה resilience , לא מצאתי תרגום טוב לזה. זו תכונה בסיסית שאיתה אפשר להגשים הרבה פסגות כי היא תיקח אותך הלאה גם בנפילות. אז אם היום את שואפת למקסימום שכר, למשל, את תמצאי את הצעדים לשם כי יש לך את התכונה הזו.

עלי והצליחי, גם קצת מזל תמיד עוזר!
תודה על החיזוקים זה כיף לקרוא :) אני חושבת שהמילה הזאת בעברית היא עמידות? או כוח התנגדות?... חחח
אני מקווה שאתה צודק. זה מרגיש כאילו כל החלטה היא כל כך גורלית ואו שאסיים את החיים כמיליארדרית (לא באמת חחח) או כהומלסית ברחוב כי קיבלתי בגיל 23 החלטות גרועות. בטוחה שתוכל להעיד שזו תחושה שעוברת עם הגיל (מקווה לפחות D: )

אני אישית מתמקד בקרנות החוץ שנסחרות בישראל
(בגדול יש 3 חברות: איישרס (בלקרוק), ליקסור ואינבסקו. יש על כל אחת מהן דיונים בפורום).

היתרונות המרכזיים הם:
1. אפשרות להמרה מהקרן הישראלית לקרן הזרה
2. קרן עולמית גדולה ומפוקחת
(במקום לסמוך על איזה קרן ישראלית קיקיונית שלכי תדעי איך היא מנוהלת או מה יקרה לה...).
תודה. אני פתחתי חשבון מסחר כבר לפני חודש וכל יום אני אומרת לעצמי זה היום בו ארכוש קרנות סל ואפסיק לפחד שיסגרו לי את החשבון מחוסר שימוש / שאני מפסידה תשואות.
העניין הטכני של איך רוכשים ברור לי. באיזה מדדים אני רוצה להשקיע יחסית ברור לי. עם העניין של איזו קרן בדיוק אני מסתבכת. קרנות החוץ שפירטת פה נשמעות כמו כיוון טוב, אבל כאדם שוקיסטי אני מרגישה שכדאי לי להתחיל עם משהו שאני מכירה (שמתי בינתיים סכום די קטן והתחלתי כדי להתנסות איתו).
איך אני יודעת שהקרן שאני קונה היא קרן סל ולא נאמנות? איפה אני מוצאת מידע הכי מהימן ועדכני על אותה הקרן? תודה :)

תודה. אני פתחתי חשבון מסחר כבר לפני חודש וכל יום אני אומרת לעצמי זה היום בו ארכוש קרנות סל ואפסיק לפחד שיסגרו לי את החשבון מחוסר שימוש / שאני מפסידה תשואות.
העניין הטכני של איך רוכשים ברור לי. באיזה מדדים אני רוצה להשקיע יחסית ברור לי. עם העניין של איזו קרן בדיוק אני מסתבכת. קרנות החוץ שפירטת פה נשמעות כמו כיוון טוב
דיליי של חודש זה לא כזה נורא :)

פשוט המבחר של הקרנות גדול מאוד, ולעבור על כולן זו מלאכה מתישה (ודי מיותרת לדעתי).
לכן ניסיתי למקד בקרנות שמהרושם שלי - הן פחות או יותר ברירת המחדל כאן בפורום למי שמשקיע דרך ברוקר ישראלי.

העניין הטכני של איך רוכשים ברור לי. באיזה מדדים אני רוצה להשקיע יחסית ברור לי. עם העניין של איזו קרן בדיוק אני מסתבכת. קרנות החוץ שפירטת פה נשמעות כמו כיוון טוב, אבל כאדם שוקיסטי אני מרגישה שכדאי לי להתחיל עם משהו שאני מכירה (שמתי בינתיים סכום די קטן והתחלתי כדי להתנסות איתו).
איך אני יודעת שהקרן שאני קונה היא קרן סל ולא נאמנות? איפה אני מוצאת מידע הכי מהימן ועדכני על אותה הקרן? תודה :)
הקישור שנתתי בתגובה הקודמת הוא לעמוד במאיה - האתר הרשמי של הבורסה.

אפשר ללכת לעמוד של הקרן הספציפית שאת רוצה לדעת עליה יותר,
ולפתוח שם את התשקיף שהוא מסמך מחייב.

ספציפית לגבי קרנות החוץ של בלקרוק ואינבסקו על מדדי SPX וACWI -
אני יכול לומר מניסיון שהן קרנות סל.

בשעה טובה רכשתי קרנות סל :)
אבל נראה שמשהו טכני התפקשש בדרך. נכנסתי לפני יומיים לספארק באזור 17:20 , ווידאתי והתלבטתי שאלה הקרנות שאני רוכשת לפני שאני שולחת פקודת קנייה. מפה לשם נהיה משהו כמו 17:45 ואני יודעת שהמסחר נסגר ב17:35 אבל אמרתי פאק איט נראה שזה נותן לי להתקדם אז קניתי את הקרנות וראיתי אותן משתקפות יפה בתיק. היום נכנסתי שוב והתיק ריק :( אני לא רוצה לעשות טעות מטומטמת אז רציתי לשאול אתכם אם קרה לכם דבר כזה ומה זה אומר ? לקנות פשוט מחדש ?

אני לא רוצה לעשות טעות מטומטמת אז רציתי לשאול אתכם אם קרה לכם דבר כזה ומה זה אומר ? לקנות פשוט מחדש ?
צלצל לחדר מסחר ותקבל תשובה.

אהלן :O
חשבתי לעשות פה עדכון קטן
נראה לי שלא עדכנתי בכלל בהתקדמות שלי מבחינה כלכלית מאז שפתחתי את היומן מסע הזה, אז הנה -
נכון לעכשיו:

עו"ש ~ 78,000
קופת גמל להשקעה ~ 30,000
תיק השקעות ~ 42,000
סה"כ - 150,000 ש"ח נזיל

האמת שהיו לי הוצאות לא צפויות לאחרונה וחשבתי שהסכום נמוך יותר... אבל כמו חנונית טובה כל חודש אני מזינה באקסל את ההוצאות והכנסות + שווי נקי, אז ראיתי את המספר העגול הזה פתאום ועלזתי D:

מבחינת השקעות וכו' אני רוצה בקרוב להפסיק להפקיד כסף לקופגל"ה (אני מעבירה כל חודש 500 ש"ח). יש לי הטבה של דמי ניהול דרך העבודה של 0.35, ומאחר ובקרוב בעזרת השם אני מתפטרת כבר לא תהיה לי ההטבה הזאת אז בכלל לא יהיה טעם להמשיך להפקיד שם כסף.
אני לא מרוצה ב100% מהפיזור שעשיתי בתיק השקעות, אבל אני כל כמה חודשים מפקידה 20,000 ש"ח אז אני מתכננת לאזן את זה עם הזמן
אחרי שפתחתי את התיק די התנוונתי מבחינת מחקר על השקעות האמת... פשוט נמאס לי לקרוא על הנושא קצת o_o אבל יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אני צריכה להבין את כל ענייני המיסוי לפני שאני קונה עוד מאותן קרנות שכבר יש לי, כי אולי יש אופציות אחרות יותר טובות, וכמובן אני צריכה להשקיע גם באפיקים פסיביים יותר ולא רק מנייתיים..

תכניות חיים קריירה וכו' - פעם אחרונה שכתבתי עד כמה שאני זוכרת הייתה לפני שנרשמתי לתואר ראשון או קצת אחרי.. אני רשומה לתואר ראשון בפסיכולוגיה (דו חוגי עם סוציולוגיה-אנתרופולוגיה) שאלה תחומים שמעניינים אותי.
השתניתי די הרבה בחודשים האחרונים, מבחינת התפישה שלי, התודעה שלי.. אני מרגישה יותר ויותר רצון ליצור ולפתח תחביבים שלי. בין היתר קיבלתי כל מיני סימנים לזה שאני רוצה להיות מעצבת גרפית ומעצבת UI / UX.
@AlexNOSAM התגובה שלך הייתה אחת מבין הסימנים האלה :)
אז התחלתי לחפש במרץ קורס בתחום ואחרי החיפושים הגעתי למסקנה שכדאי לי לנסות ללמוד לבד, לפחות בתור התחלה. אחד הכישרונות שלי זה ללמוד דברים לבד...
התחלתי מפוטושופ החודש וסיימתי קורס כזה בסיסי. יש לי עוד הרבה תוכנות והרבה כישורים שאני צריכה ללמוד.
כשאתה עושה משהו לבד מאפס יש מן חוסר ביטחון כזה וקול שאומר "עזוב זה לא בשבילך, תראה כמה קצת אתה יודע... ולאן אתה רוצה להגיע..."
אני עוקבת באינסטגרם אחרי אנשים בתחום שעושים עבודות מוטרפות לגמרי וזה נותן לי דרייב והשראה ובו"ז עושה קווץ' כזה בלב.
אני לומדת גם הפקת מוזיקה אלקטרונית, סתם לכיף. אני יכולה מאוד ליהנות את זה, אבל המחשבה הזאת של פאק כמה קצת אני יודעת ממש יכולה להוציא מריכוז לפעמים ולהוציא את הכיף.
גדלתי בבית שיש בו תחושה תמידית של חוסר מבחינה כלכלית. אני זאת שאם צריך עוזרת להורים ולא מקבלת עזרה כמו חלק מהחברים שלי. זה פיתח אצלי תחושת אחריות אישית די גדולה. מבחינתי אני אעשה הכל כדי לא להגיע אף פעם למצב דומה לזה של ההורים שלי... לכן התכנית המקורית שלי הייתה להמשיך לחסוך ולהגיע לפחות ל170K עד הלימודים (להישאר בעבודה המדכאת שלי עד הרגע האחרון לפני הלימודים בשביל זה) ולהמשיך לעבוד שם במשרת סטודנט. לאחרונה הסבל הנפשי שנגרם לי מהשהייה בעבודה גדל לאין שיעור והבנתי שאני צריכה לשנות לגמרי את הכיוון. אני לא יכולה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה (= להמשיך לסבול כל יום ולהיסחט ולצפות מעצמי להצליח ללמוד ברצינות במקביל למשל).
באופי שלי אני פרפקציוניסטית. אני רוצה לשים את עצמי במקום שלא נוח ולא נעים לאגו שלי ומאוד מגרד לפרפקציוניזם שלי בכוונה, כי אני מאמינה שרק ככה אפשר להתפתח. נפל לי אסימון על זה שכמה עשרות אלפי שקלים לכאן או לכאן, ועבודה שיטתית לפי שעות כדי לחסוך זאת הקבלה להליכה לתוך קיר אם אני יודעת שאני רוצה להתמקצע במשהו מסוים ולעסוק במשהו שאני אוהבת כמו שצריך... לכן התכנית השתנתה ואני מתכננת בעזרת השם להתפטר (כמעט באתי לכתוב להשתחרר) בחודשיים הקרובים ולתת לעצמי חופש כמו שצריך אחרי שנים שלא היה לי. גם אם זה אומר 15K - 20Kפחות בחסכון, בגסות (מגרד לי בכל הגוף לכתוב את זה, כן?)
אני רוצה גם לגור / לטייל איפשהו באירופה לחודש בערך וללמוד במקביל בזמן הזה. וגם לצאת מהבית הרבה יותר מוקדם ממה שתכננתי, אבל זה קו מחשבה שאני משאירה לעוד כמה חודשים.

אני מקווה לזכור לחזור לקרוא את הפוסט הזה של עצמי למקרה שפתאום אחטוף רגליים קרות P:

נערך לאחרונה ב:
קראתי
השתניתי די הרבה בחודשים האחרונים, מבחינת התפישה שלי, התודעה שלי.. אני מרגישה יותר ויותר רצון ליצור ולפתח תחביבים שלי. בין היתר קיבלתי כל מיני סימנים לזה שאני רוצה להיות מעצבת גרפית ומעצבת UI / UX.
כשאתה עושה משהו לבד מאפס יש מן חוסר ביטחון כזה וקול שאומר "עזוב זה לא בשבילך, תראה כמה קצת אתה יודע... ולאן אתה רוצה להגיע...
מזדהה מאוד, למדתי מחקר סייבר לבד (לא שרתתי ביחידה טכנולוגית בצבא ואין לי תואר) וזה בדיוק התחושות שנהלו אותי. אם תחום הUX UI באמת מעניין אותך, אל תעצרי. בסוף זה לא עניין של תשוקה אלא לקום בבוקר ולעשות עבודה שאת יחסית אוהבת וטובה בה שיש לאן להתקדם בה (יש משרות בחירות מאוד שקשורות למוצר, מרקטינג ודיגיטל שאפשר להגיע מעיצוב אליהם).

טיפ שלי, ברגע שתרגישי שאת מוכנה, תתחילי ישר עם לבנות תיק עבודות מרשים ולהתראיין. מוזמנת לשלוח לי הודעה בפרטי אם תרצי להתייעץ במסע שלך להתברג בעולם הזה ללא תואר\שירות צבאי מתאים.

היי לכולם.
חשבתי כבר תקופה האם לסגור את היומן הזה, אבל החלטתי שלמה לא לעדכן קצת בהתפתחויות?
אני מתחילה לצאת קצת מההלם שנכנסתי אליו בתחילת המלחמה וזה מגיע גם עם חזרה להתעסקות בעתיד הפיננסי שלי.

אז הנה עדכון יבש על הנתונים נכון לעכשיו -
עו"ש - 46,600 ש"ח
s&p 500 בקופגל"ה - 33,000 ש"ח
תיק השקעות מפוזר בין מדדים שונים - 60,100 ש"ח
סה"כ - 139,700 ש"ח

אני לא עובדת כבר קרוב ל4 חודשים ככה שמן הסתם החסכון הולך וקטן עם הזמן.
כרגע אני משקיעה כמה שאני יכולה בללמוד UX כמו שעדכנתי פה פעם קודמת. זה לא קל ואני לא יודעת אם באמת תצא לי מזה קריירה אבל אני מנסה.
בגדול הייתי אמורה להתחיל תואר לפני חודשיים אבל כולנו יודעים מה קרה עם זה. בחודש הראשון הייתי בהלם ולא הייתי מסוגלת להתקדם בלימודי הUX, חזרתי לזה רק בחודש האחרון.
התכנית שלי היא לבנות פורטפוליו מספיק מכובד בעיצוב לפני שאני חוזרת לעבוד. ההערכה שלי היא שזה אומר עוד משהו כמו חודשיים-שלושה בלי עבודה.
עוד חלק בתכנית הוא לצאת מבית ההורים יחד עם הבן זוג באזור הקיץ של שנה הבאה.

מטרות לפני המעבר:
1. לסיים לבנות פורטפוליו
2. להגיע לפחות ל70,000 ש"ח בעו"ש
3. להרוויח לפחות בין 5,000 ל- 6,000 ש"ח בחודש (בנימה זו אשמח להמלצות על משרות סטודנט שיכולות להגיע לסכומים הנ"ל)
4. תנאי למעבר דירה - שכירות חודשית עד 4,000 ש"ח לשנינו (באזור המרכז)

שיהיו בשורות טובות לכולנו.

נערך לאחרונה ב:
תודה על העדכון ובהצלחה.

תודה על העדכון, דרך מרשימה שנותנת מוטיבציה! יישר כוח.
ולמה לסגור יומן? איך זה משרת אותך? במקרה הגרוע אל תעדכני. במקרה הטוב תעדכני. אין סיבה לסגור :)

אני לא מהמרכז אז יכול להיות שאני טועה לחלוטין, אבל אפשר למצוא דירה בשכר דירה נמוך יותר מ8000 שקלים לשני אנשים, לא?
ברור לי שכתבת "עד 8000", אבל זה עדיין נראה לי קו אדום גבוהה מדי.

המון בהצלחה!
וסליחה אם פספסתי, איזה תואר את מתכוונת להתחיל?

תודה על העדכון, דרך מרשימה שנותנת מוטיבציה! יישר כוח.
:)
ולמה לסגור יומן? איך זה משרת אותך? במקרה הגרוע אל תעדכני. במקרה הטוב תעדכני. אין סיבה לסגור :)
סתם היו לי מחשבות של למה אני צריכה שהמידע הפיננסי והאישי שלי יהיה באינטרנט? אני יודעת שזה אנונימי אבל עדיין, אני יחסית מיושנת בדברים האלה (אין לי רשתות חברתיות בכלל)
אני לא מהמרכז אז יכול להיות שאני טועה לחלוטין, אבל אפשר למצוא דירה בשכר דירה נמוך יותר מ8000 שקלים לשני אנשים, לא?
ברור לי שכתבת "עד 8000", אבל זה עדיין נראה לי קו אדום גבוהה מדי.
התכוונתי ל4,000 לשנינו כלומר 2,000 לאחד חח:)
המון בהצלחה!
וסליחה אם פספסתי, איזה תואר את מתכוונת להתחיל?
תודה!
פסיכולוגיה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה

:)

סתם היו לי מחשבות של למה אני צריכה שהמידע הפיננסי והאישי שלי יהיה באינטרנט? אני יודעת שזה אנונימי אבל עדיין, אני יחסית מיושנת בדברים האלה (אין לי רשתות חברתיות בכלל)

התכוונתי ל4,000 לשנינו כלומר 2,000 לאחד חח:)

תודה!
פסיכולוגיה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה
חחח אוקי, טעות שלי הרבה יותר הגיוני עכשיו. עדיין לא מעט אבל אין לי מושג מה המחירים במרכז. אני משלם 2000 שקלים לדוגמא אבל בצפון.

לגבי המיושנות גם אני ללא רשתות חברתיות למעט הפורום למעשה. כל עוד את שומרת על אנונימיות לא אמור להיות לך בעיה :)

היי לכולם! אני כותבת בסוג של צומת דרכים. אז התחלתי תואר, מסיימת עכשיו סמסטר א' שנה א' (פסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטה). הבנתי שסוציולוגיה זה לא בשבילי, אז מתכננת לעבור לפסיכולוגיה חד חוגי.
אני כבר חצי שנה לא עובדת, ולא הצלחתי עדיין להשלים תיק עבודות בעיצוב. אני מרגישה תקועה. לימוד עצמי זה לא קל, ואני מאוד קשה עם עצמי ופרפקציונסיטית, בקושי סיימתי פרויקט אחד (ותיק עבודות צריך לפחות 3). מרחתי את הזמן, ואני מרגישה שעשיתי מלא בחירות לא נכונות.
אני ובן הזוג רוצים להתקדם שלב ביחסים ולעבור לגור ביחד, אבל כרגע אני מרגישה לא מוכנה עדיין כלכלית (לא עובדת וסטודנטית).
יש לי 2 מטרות על כלכליות:
1. לקנות דירה באזור גיל 28 יחד עם הבן זוג. הוא לא לגמרי איתי באותו ראש עדיין, אבל יש עוד 4 שנים עד אז.
2. להרשות לעצמי להיות אמא בבית לפחות בשנים הראשונות שיהיו לי ילדים (לפחות 5 שנים). אני ריאלית ומבינה שכנראה לא לעבוד בכלל לא יתאפשר, אבל לכל הפחות אני רוצה לרדת לחצי משרה או לעבוד כפרילנס ולשלוט בכמות העבודה שיש לי כדי להיות כמה שיותר אול אין בגידול הילדים. אני מאוד רוצה את זה וזאת ממש ה-מטרה שלי בכל החסכון וההשקעות והעבודה שאני עושה כרגע. הבן זוג לאט לאט מתחיל להבין כמה זה חשוב בשבילי אבל גם שם יש חילוקי דעות שאני מקווה שיפתרו. בסופו של דבר אם אצליח להביא מספיק כסף הביתה זה לא משנה איך זה ייראה וכמה שעות אני אעבוד, זה יותר עליי בכל מקרה.

אני מרגישה שעשיתי טעות והייתי צריכה לעשות תואר בתקשורת חזותית. אני לא רואה את עצמי עושה את זה כבר כי זה אומר להתחיל תואר של 4 שנים בגיל 25, עוד 4 שנים של עבודה במשרת סטודנט, וזה תוקע לי את המטרות החשובות שלי ואומר להתחיל את הקריירה בגיל 29 כשאני רוצה בכלל בשלב הזה או שנה שנתיים אחר כך להקים משפחה...
וזה מחזיר אותי אולי לרעיון של קורס בעיצוב, אבל זה יקר לשלב עם תואר עד בלתי אפשרי. בטח לא אפשרי אם אני רוצה לחסוך ולעבוד במקביל.
לכן מלכתחילה בחרתי ללמוד לבד, אבל זה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי.
כן יש לי בסיס די טוב מבחינת ידע אבל אין תיק עבודות ואני ממש מרגישה תקועה בנושא הזה.
אז כאן עולה הרעיון לפרוש מהתואר בפסיכולוגיה, ואני חושבת על זה ברצינות פשוט אני מאוד מקובעת על המחשבה שאני צריכה תואר ראשון בחיים, מרגישה שזה חובה מבחינתי.

בקיצור, כמו לפני שנתיים אני עם הרבה התלבטויות, אחרי שהרגשתי שאני יודעת מה אני עושה מרגישה פתאום שכלום לא עובד ומאוחר מידי (אני בת 24 אז כמובן שאני מגזימה אבל התחושה הזאת מכבידה עליי).

מצב חסכון להשלמת התמונה:
42,000 עובר ושב
36,000 קופת גמל להשקעה
64,000 תיק השקעות
סה"כ - 142,000 ₪

אני מתכננת לחזור לעבוד עכשיו בסתם משהו רנדומלי כדי לחזור לחסוך קצת, אבל הלחץ שלא אצליח להשיג את המטרות שלי ולא אצליח לבנות קריירה עם פרנסה טובה משתק אותי.

אשמח למחשבות / הערות / הארות

שבת שלום ❤

בקיצור, כמו לפני שנתיים אני עם הרבה התלבטויות, אחרי שהרגשתי שאני יודעת מה אני עושה מרגישה פתאום שכלום לא עובד ומאוחר מידי (אני בת 24 אז כמובן שאני מגזימה אבל התחושה הזאת מכבידה עליי).
חמלה עצמית. הדרך מלאה בעליות וירידות.
אני החלטתי לפרוש מהתואר הסמסטר ולהתחיל מחדש בסוף השנה סמסטר א'. ארחיב בנושא במסע שלי בקרוב... במשך חודשים התלבטתי והחלטתי בסופו של דבר. אחרי שהחלטתי הוקל לי מאוד.

לא אומר לך מה לעשות, אבל לפעמים זה פשוט לא זה. מאחל לך שתצליחי להגיע להחלטה בלב שלם. אגב, שלחתי לך הודעה בפרטי לגבי משרה בעיצוב, אולי יעניין אותך.

חמלה עצמית. הדרך מלאה בעליות וירידות.
אני החלטתי לפרוש מהתואר הסמסטר ולהתחיל מחדש בסוף השנה סמסטר א'. ארחיב בנושא במסע שלי בקרוב... במשך חודשים התלבטתי והחלטתי בסופו של דבר. אחרי שהחלטתי הוקל לי מאוד.

לא אומר לך מה לעשות, אבל לפעמים זה פשוט לא זה. מאחל לך שתצליחי להגיע להחלטה בלב שלם. אגב, שלחתי לך הודעה בפרטי לגבי משרה בעיצוב, אולי יעניין אותך.
תודה עידו ❤ אתה צודק, אין לי מה להגיד. שמחה שהוקל לך. אני הרבה פעמים בגישה של לעשות דברים בכוח וזה לא כזה דבר טוב. קשה לי עם אי וודאות...
אני גם לא בטוחה שיש החלטה שאגיע אליה בלב שלם, אבל אולי אני פשוט שקועה במחשבות של עצמי כרגע ולא מצליחה לראות את זה..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מתכננת לחזור לעבוד עכשיו בסתם משהו רנדומלי כדי לחזור לחסוך קצת, אבל הלחץ שלא אצליח להשיג את המטרות שלי ולא אצליח לבנות קריירה עם פרנסה טובה משתק אותי.

אשמח למחשבות / הערות / הארות

שבת שלום ❤
נראה שאת יחסית מאוזנת מבחינת הוצאות.
אופציה אחת היא ללכת לעבוד במשהו, ולהגדיל את המספר בבנק. זה יוכל לעזור לך לצאת מהבית ולעבור לגור עם החבר.
זה מצד אחד גורם לך להגשים משהו אחד, אבל תוקע אותך מבחינת זמן פנוי לחקור את שאר הדברים שאת מדברת עליהם. וגם זה כלכלי רק בטווח הקצר כנראה..

האופציה היותר כלכלית כנראה היא להמשיך לגור אצל ההורים, למשוך עוד את המעבר, ולהמשיך לחקור ולבדוק את הקריירה האופציונלית שלך. גם התואר, גם לפנות זמן בשבוע לעבוד על התיק עבודות, וכל דבר אחר שיכול להיות אופציונלי.
הצעה נחמדה ששמעתי פעם על התלבטות אם לצאת מההורים היא שבמקום להוציא 4,000 שקל בחודש על שכ'"ד תרשו לעצמכם ליהנות בסופ"ש יותר מחוץ לבית ולהוציא איזה 1000 שקל על מה שעושה לכם טוב.

אני אישית מתפשר על משהו דומה בחיים ובמקומו מאוד נותן לעצמי להוציא כסף על תחביבים ודברים דומים. החלטתי שזה מה שעושה לי טוב.

תצטרכי להחליט על סדר העדיפויות. כמובן שיש עוד אופציות חוץ ממה שכתבתי, ובין האופציות שכתבתי.

בהצלחה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N בת 18 עם זמן פנוי התפתחות אישית 31
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ג האם קרית ים היא בת ים הבאה? נדל"ן 71
M אוטוטו בת 60 איך לחלק את העוגה שוק ההון 30
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ת אשמח לעזרה - פנסיה לאשה בת 53 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
א רישום של בת הזוג בתיקי השקעות מיסים 0
B בת זוג לא עובדת פוסטים מאיכות נמוכה 4
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
G פדיון פנסיה - אישה בת 69 עם תזרים אלטרנטיבי מספק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D בת ים - אורון נדלן garden towers נדל"ן 18
Z בת זוג אמריקאית כנהנית בחשבון מיסים 4
רוטב פיצה בת ים נדל"ן 1
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
א דירה להשקעה - בת ים או נתניה? נדל"ן 14
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
S איי.אפ.אפ, החברה השנייה בגודלה בת"א - תימחק מהמסחר שוק ההון 2
ר בת 25, מחפשת כיוונים תעסוקתיים יומני מסע אישיים 13
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
F ניוד חשבון בנק פרטי שלי מלאומי לחשבון שלי ושל בת הזוג בדיסקונט צרכנות פיננסית 7
U מסחר בבורסה בת"א באמצעות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 38
מ רמלוד או בת ים- נדלן נדל"ן 27
N קרן פנסיה, קופת גמל או תיק השקעות לאשה בת 60 שמקבלת פנסיית נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
C בת זוג נוסעת לחו"ל ותשתמש בכרטיס אשראי שעל שמי, זה בעייתי? צרכנות פיננסית 25
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
לואי וו השקעה של 100K בקופת גמל להשקעה לאישה בת 50 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
בצק עלים בת 38 נשואה עם ילדים, איך מתחילים? יומני מסע אישיים 45
ד אזרח ארה"ב - השקעה בת"א 125 שוק ההון 2
מ מדד תשומות במחיר למשתכן בת"א נדל"ן 6
ש בת ים "על הים" נדל"ן 13
T מעורבות פיננסית נמוכה של בת הזוג אוף טופיק 63
grimble grumble עקיבה על סנופי בת"א - לייקסור מול בלאקרורק שוק ההון 58
unrealx מימון נדל"ן עם בת זוג נדל"ן 16
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
D 2 או 3 חדרים בת"א נדל"ן 6
Michel בעלי דירות גג בת"א דורשים מהעירייה פיצוי של 100 מיליון שקל נדל"ן 1
bobby אמא בת 65 - איך משקיעים? שוק ההון 13
מ האם ניתן לפצל חוקית דירה בת״א בהסכמת השכנים נדל"ן 2