• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הערכות ותחזיות לגבי רובעים 3-4/צפון ישן בת"א

• פותח הנושא פותח הנושא mikethe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mikethe

משתמש רגיל
דירוג
81
הי,
אני מחפש לדעת האם יש איזשהו קונצנזוס מוכר בין העוסקים בתחום הנדל"ן והשקעות בו, לגבי הצפון הישן-רובעים 3-4 בת"א. זה אולי נשמע כמו משהו מאוד ממוקד אבל איך אומרים זה ב- high profile.
המיקוד הוא על דירות בבניינים ישנים-לא מגדלים ולא בניינים חדשים (מן הסתם במקרה הנ"ל התחדשות עירונית).
מצד אחד בחישוב הקלאסי התשואות באזור (בהינתן ההון העצמי החריג הנדרש) הן לא מדהימות.
זה מוביל למסקנה שהביקושים מצד משקיעים אמורים לשאוף ל-0.
ז"א יש שם נתח גדול של דירות ירושה ומשקיעים ותיקים שבעצם בשנים האחרונות והקרובות ינסו לממש כשהמחירים עכשיו בשיא.
מצד שני האם באמת יש שם ביקוש למגורים? אם מתעלמים מלוקיישן (וזה חתכת אם בנדל"ן) כולנו יודעים את הפרטים הטכניים היבשים על דירה ממוצעת באזור והקושי לגדל משפחה בת"א.
האם לא סביר שמי שיש לו את ה- 3-4 מיליון עם כל הכבוד ל"לוקיישן" בכל זאת יבין שבהרצליה וכו' הוא יקבל הרבה יותר?
האם זה לא מוביל למסקנה שמי שקנה/יקנה בשנים האחרונות דירה ישנה באזור, נמצא בסכנה "להיתקע" עם משהו בסגנון יצירת אומנות לא סחירה? כי מצד אחד ברור שהמחירים לא ירדו בגלל הלוקיישן (קשה לראות איך מרכז העסקים, פנאי והבילוי של ישראל ידלג מת"א), מצד שני לא באמת יהיה לה ביקוש וזה יכול להוביל למכירה בהפסד נומינלי.

המסקנה שלך שגויה.
מצד שני האם באמת יש שם ביקוש למגורים?
הכי גבוה בארץ פחות או יותר.
האם לא סביר שמי שיש לו את ה- 3-4 מיליון עם כל הכבוד ל"לוקיישן" בכל זאת יבין שבהרצליה וכו' הוא יקבל הרבה יותר?
לא.
האם זה לא מוביל למסקנה שמי שקנה/יקנה בשנים האחרונות דירה ישנה באזור, נמצא בסכנה "להיתקע" עם משהו בסגנון יצירת אומנות לא סחירה?
אתה קצת מבולבל נראה לי, אלו האזורים הכי נזילים בארץ.
מצד שני לא באמת יהיה לה ביקוש וזה יכול להוביל למכירה בהפסד נומינלי.
ב25 שנים האחרונות יש פה ביקוש מטורף, מה יהיה בעתיד קשה לדעת אבל אני לא רואה את המצב משתנה.

מסכים עם כל מילה של אורי. לקחת את האיזור אחד הכי מבוקשים אטרקטיבים ויציבים בעליות מחירים שלו במהלך השנים האחרונות וניסית לתאר אותו כמשהו לא בטוח ״להיתקע״.
אני צופה שם המשך ביקושים קשיחים,מה שכן יכול להיות בעיה בעתיד, זה נושא החנייה, שכבר היום יש שם מחסור חמור בחנייה ובעתיד זה רק יחמיר, בטח לפי התכנון של עיריית תל אביב.

אני צופה שם המשך ביקושים קשיחים,מה שכן יכול להיות בעיה בעתיד, זה נושא החנייה, שכבר היום יש שם מחסור חמור בחנייה ובעתיד זה רק יחמיר, בטח לפי התכנון של עיריית תל אביב.
המצב קצת משתנה מרובע 3 לרובע 4, ברובע 4 יש התכנות כלכלית לתמ"א 38 במסלול של הריסה ובנייה מחדש ובגלל זה יש שם עשרות אם לא מאות פרוייקטים כאלה כבר, בכל בניין חדש כזה יש חניה אחת לפחות לדירה ככה שבטווח הבינוני ארוך מצב החניה דווקא ישתפר.
ברובע 3 אין כדאיות כזו ורק לוקחים מפה חניות כל הזמן, פה אני לא רואה את המצב משתפר כלל, אם כבר אז ההפך.

לקחת את האיזור אחד הכי מבוקשים אטרקטיבים ויציבים בעליות מחירים שלו במהלך השנים האחרונות וניסית לתאר אותו כמשהו לא בטוח ״להיתקע״.
(1) לפני שמתנפלים עלי-המטרה שלי זה כמו לפי חוקי הפורום: "פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד". רציתי לפתוח דיון בנושא והבאתי את טיעון הנגד הלא פופולרי.
(2) גם אתה וגם אורי ציינתם שיש צפי לביקושים אבל כאמור אני מנסה לפלח אותם לקהלי יעד ואז התמונה לא כ"כ חד משמעית. ברור שיש שם את הביקוש הכי גבוה למגורים אבל מצד כאלה עם אלטרנטיבה אמיתית (3-4 מיליון בכיס שמוכנים לשים על 55 מטר קומה 3 ללא מעלית וחניה משנת 1950) או מצד חיילים משוחררים וסטודנטים שרוצים לשכור?
(3) ב-20 שנה האחרונות היה ראלי בנדל"ן-יש הטוענים שבאזורי הביקוש המחירים הגיעו לרוויה ויעצרו, מנגד תמשיך עליית המחירים הכלל ארצית אבל היא תבוטא דרך האזורים האחרים שפשוט "ישלימו את הפער". במצב הזה למה שמשקיעים חדשים יכנסו ללב לת"א לבניינים הישנים? (כאמור הוצאתי מהדיון מגדלים והתחדשות עירונית)?
(4) מבחינת ביקוש למגורים אני לא השתכנעתי ובעצמכם אמרתם משהו על חניה. בסוף מי שיש לו נומינלית 3-4 מיליון שקל, עם כל הכבוד ללוקיישן, כל עוד עדיין ההגעה לעבודה בעזריאלי/בורסה היא בסאב חצי שעה (ויש לא מעט אזורים כאלה מסביב לת"א באופניים ובעתיד הקרוב רכבת קלה) יכול להיות שיתפתה לקבל יותר מטראז', חצר, חניה, בניה חדשה וכו' תמורת הכסף.
(5) בשורה התחתונה מה שאנחנו מנסים לחזות בדיון הוא המצב הבא: קנית היום דירה ישנה בלב בת"א ב- 3-4 מיליון, fast forward לעוד 3-5-7 שנים קדימה אתה מפרסם אותה ביד2, נניח לשם הפשטות ריאלי=נומינלי, אתה מצליח לסגור פוזיציה או לא?

נערך לאחרונה ב:
יש הטוענים שבאזורי הביקוש המחירים הגיעו לרוויה ויעצרו, מנגד תמשיך עליית המחירים הכלל ארצית אבל היא תבוטא דרך האזורים האחרים שפשוט "ישלימו את הפער"
זה אני לא יודע, אני כן יודע שאין הרבה שכונות שמשלימות פערים מבחינת איכות החיים פה, היחידים שאני יכול לחשוב עליהם הם יפו, בדגש על צפון מרכז יפו אבל יש שם בעיה דמוגרפית קשה, ושכונת שפירא. השכונות שכן השלימו פערים כבר מתומחרות כמו רובעים 3/4 או לפחות קרוב מאד להם.
במצב הזה למה שמשקיעים חדשים יכנסו ללב לת"א לבניינים הישנים? (כאמור הוצאתי מהדיון מגדלים והתחדשות עירונית)?
1. כמעט כל העיר הם בניינים ישנים, זה מה יש, כלומר יש גם חדשים אבל אז תאלץ לשלם מחירים הרבה יותר גבוהים.
2. ברובע 4 יש המון בניינים חדשים.
3. הכל שאלה של מחיר, ברור שכולם ירצו בניינים חדשים יותר אבל הם עולים יותר, גם פנטהאוזים כולם רוצים אבל הם עולים יותר, הכל ביקוש והיצע.
מבחינת ביקוש למגורים אני לא השתכנעתי ובעצמכם אמרתם משהו על חניה.
לא השתכנעת במה? שיש פה ביקוש מטורף? או שהוא ימשיך להיות כזה? לגבי העתיד אני לא יודע, לגבי ההווה תקבל את זה בתור עובדה.
בסוף מי שיש לו נומינלית 3-4 מיליון שקל, עם כל הכבוד ללוקיישן, כל עוד עדיין ההגעה לעבודה בעזריאלי/בורסה היא בסאב חצי שעה (ויש לא מעט אזורים כאלה מסביב לת"א באופניים ובעתיד הקרוב רכבת קלה) יכול להיות שיתפתה לקבל יותר מטראז', חצר, חניה, בניה חדשה וכו' תמורת הכסף.
חלק מהאנשים באמת יחשבו ככה, ובאמת הרבה עוברים לרמה"ש, הרצליה, רמת גן, גבעתיים וכו' אבל זה תמיד היה, זה לא חדש, אם מישהו רוצה לגור בשכונות הכי נחשקות של ת"א אז הוא משלם פרמייה ופרמייה שמנה, ככה זה בארץ וגם בכל מקום אחר בעולם, ככה זה גם בכל תחום כלשהו.
יש אנשים שירצו פורש ויוכלו לממן זאת ויש אנשים שיעדיפו ג'יפון של קיה בחמישית המחיר.
יש אנשים שירצו לאכול במסעדות מישלן ויש אנשים שיעדיפו מסעדות פועלים
יש אנשים שטסים במחלקת עסקים במחיר של פי 3 פי 4 ממחלקת תיירים רק כדי שבכמה שעות טיסה יהיה להם יותר נוח.

אתה כנראה משליח על העדפה אישית שלך כאילו זה העדפה של רוב האנשים, המציאות היא שונה.

אין הרבה שכונות שמשלימות פערים מבחינת איכות החיים פה, היחידים שאני יכול לחשוב עליהם הם יפו, בדגש על צפון מרכז יפו
אני מדבר nationwide - מחירי הדיור יעלו ותקרא על זה בכותרת, בתוך הכתבה תגלה שזה רק בפריפריה כי באזורי הביקוש יש סטגנציה (אבל לא ירידה).
ברובע 4 יש המון בניינים חדשים... הכל שאלה של מחיר
זאת הנק' ולכן הדיון מוגבל לבניינים הישנים.
לא השתכנעת במה? שיש פה ביקוש מטורף? או שהוא ימשיך להיות כזה?
אני מבין שלעולם חיילים משוחררים וסטודנטים ורווקים ירצו לגור שם. יש להם 3-4 מיליון לקנות דירה? יש מהצד השני משקיעים שיקנו כי הם רואים בזה פוטנציאל יחסית להון העצמי/סיכון-תשואה?
אם מישהו רוצה לגור בשכונות הכי נחשקות של ת"א אז הוא משלם פרמייה ופרמייה שמנה
ולכן אני שואל האם הם באמת קיימים או אלה אנשי קש: "בשורה התחתונה מה שאנחנו מנסים לחזות בדיון הוא המצב הבא: קנית היום דירה ישנה בלב בת"א ב- 3-4 מיליון, fast forward לעוד 3-5-7 שנים קדימה אתה מפרסם אותה ביד2, נניח לשם הפשטות ריאלי=נומינלי, אתה מצליח לסגור פוזיציה או לא?"

יש להם 3-4 מיליון לקנות דירה?
הם לא קונים דירות, הם שוכרים אותם, רוב הדירות בשכונה הם להשכרה ולא בבעלות, בנוסף יש המון צעירים שלהורים שלהם יש הרבה כסף והם קונים לילדים שלהם פה דירות.
? יש מהצד השני משקיעים שיקנו כי הם רואים בזה פוטנציאל יחסית להון העצמי/סיכון-תשואה?
גם, יש גם הרבה משקיעים ויורשים שלא שווה להם למכור בגלל המיסוי המטורף והעדר אלטרנטיבות השקעה, אז ממשיכים להשכיר.
אתה מצליח לסגור פוזיציה או לא?"
מה הכוונה? מצליח למכור? ברור, ביומיים אם תרצה, בכמה כסף? אין לי מושג.
האם המחירים פה יחוו עצירה בעוד כל שאר המקומות ימשיכו לעלות במחיר? גם אין לי מושג.
אנשים גרים פה לא רק כי זה קרוב לעבודה (לא מעט אנשים פה עובדים מחוץ לת"א בכלל), אנשים גרים פה כי טוב פה ויש פה מה לעשות, זה לא עיר שינה בניגוד ל99.9% לשאר המקומות במדינה.

הם לא קונים דירות, הם שוכרים אותם, רוב הדירות בשכונה הם להשכרה ולא בבעלות, בנוסף יש המון צעירים שלהורים שלהם יש הרבה כסף והם קונים לילדים שלהם פה דירות.

גם, יש גם הרבה משקיעים ויורשים שלא שווה להם למכור בגלל המיסוי המטורף והעדר אלטרנטיבות השקעה, אז ממשיכים להשכיר.

מה הכוונה? מצליח למכור? ברור, ביומיים אם תרצה, בכמה כסף? אין לי מושג.
האם המחירים פה יחוו עצירה בעוד כל שאר המקומות ימשיכו לעלות במחיר? גם אין לי מושג.
אנשים גרים פה לא רק כי זה קרוב לעבודה (לא מעט אנשים פה עובדים מחוץ לת"א בכלל), אנשים גרים פה כי טוב פה ויש פה מה לעשות, זה לא עיר שינה בניגוד ל99.9% לשאר המקומות במדינה.
אני לא מבין את זה-הסכמת פה עם כל מה שאני טוען: הרוב זה שוכרים (הורים שקונים לילדים זה מאסה קריטית? כזו שתבנה אליה כפלח קהל יעד ביד2?), אין משקיעים חדשים אלה ירושות ומשקיעים ישנים שנכנסו בזמן הראלי, וכלל לא בטוח שמי שקונה היום בעתיד (3-5-7 שנים) יוכל למכור בלפחות מחיר הקניה הנומינלי.
שים לב שציינת שלא מוכרים בגלל ענייני מיסוי והיעדר אלטרנטיבות השקעה-זה הכל? ואולי הם לא מצליחים למכור?
למה אנשים גרים בת"א זה הכל ברור (ולא לב הדיון).

נערך לאחרונה ב:
אני לא מבין את זה-הסכמת פה עם כל מה שאני טוען:
האמת? אין לי מושג מה אתה טוען. יש לך הערכה לגבי המחירים בעתיד? אחלה, אני אישית לא יודע מה יהיה בעתיד.
פעם חשבתי שמי שקונה פה דירה דירה ב1.2M דירה הוא מופרע, היום הדירה שווה פי 2.5 מזה.
(הורים שקונים לילדים זה מאסה קריטית? כזה שתבנה עליו כפלח קהל יעד ביד2?),
כן.
, אין משקיעים חדשים
יש המון, מלא.
לל לא בטוח שמי שקונה היום בעתיד (3-5-7 שנים) יוכל למכור בלפחות מחיר הקניה הנומינלי.
רק מוות ומיסים בטוחים, אני לא יודע מה יהיה, אני אישית חושב שאתה טועה בענק אבל לך תדע, אולי אני טועה.

יש המון, מלא.
אתה בטוח ב-100% שיש המון משקיעים חדשים במרכז ת"א שלא במגדלים/התחדשות עירונית?
לגבי מה אני טוען-כל מה שכתבתי-המחירים לא ירדו אבל דירה ישנה בבניין ישן תהיה נכס לא סחיר.

לגבי מה אני טוען-כל מה שכתבתי-המחירים לא ירדו אבל דירה ישנה בבניין ישן תהיה נכס לא סחיר.

אם הטענה שלך הייתה נכונה אז נכסים בכל פריים לוקיישן בעולם כמו תל אביב, לונדון, מנהטן וכו' היו הופכים ללא סחירים.
מדובר באיזורים שנותנים תשואה נמוכה משכירות כי גם הסיכון בהם מאוד קטן.
מסכים עם אורי שאתה מתעלם מלוקיישן כי זאת כנראה ההעדפה האישית שלך, אבל בפועל זה פקטור מאוד מרכזי עבור המון אנשים אחרים.

אם הטענה שלך הייתה נכונה אז נכסים בכל פריים לוקיישן בעולם כמו תל אביב, לונדון, מנהטן וכו' היו הופכים ללא סחירים.
מדובר באיזורים שנותנים תשואה נמוכה משכירות כי גם הסיכון בהם מאוד קטן.
מסכים עם אורי שאתה מתעלם מלוקיישן כי זאת כנראה ההעדפה האישית שלך, אבל בפועל זה פקטור מאוד מרכזי עבור המון אנשים אחרים.
לא מדויק-קודם כל בכל העולם היה ראלי מחירי נדל"ן במרכזי ערי הביקוש ומתחיל דיבור שבודק האם גם היום זו קניה חכמה. דבר שני מרכז ת"א בולט בהזנחה הפיזית של המבנים (כמו גם ה- 55 מטר קומה 3 ללא מעלית וללא חניה).

אתה בטוח ב-100% שיש המון משקיעים חדשים במרכז ת"א שלא במגדלים/התחדשות עירונית?
כן, ב100%, ברובעים 3-4 יש מגדלים שאפשר לספור אותם על יד אחת וגם הם במחירים מטורפים.
בל דירה ישנה בבניין ישן תהיה נכס לא סחיר.
הערכה הזויה לדעתי אבל כאמור זו רק דעתי.
דבר שני מרכז ת"א בולט בהזנחה הפיזית של המבנים (כמו גם ה- 55 מטר קומה 3 ללא מעלית וללא חניה).
כמו גם בכל עיר אחרת.

בחייך רואים הכל בתצלום לווין אי אפשר להשוות
בנאדם לא צריך לווין, קח רכב וסע קצת, לך למרכז ותיק של כל עיר ותיקה בארץ ותראה בעצמך, המצב בת"א עוד טוב יחסית.

הי,
אני מחפש לדעת האם יש איזשהו קונצנזוס מוכר בין העוסקים בתחום הנדל"ן והשקעות בו, לגבי הצפון הישן-רובעים 3-4 בת"א. זה אולי נשמע כמו משהו מאוד ממוקד אבל איך אומרים זה ב- high profile.
המיקוד הוא על דירות בבניינים ישנים-לא מגדלים ולא בניינים חדשים (מן הסתם במקרה הנ"ל התחדשות עירונית).
מצד אחד בחישוב הקלאסי התשואות באזור (בהינתן ההון העצמי החריג הנדרש) הן לא מדהימות.
ז"א יש שם נתח גדול של דירות ירושה ומשקיעים ותיקים שבעצם בשנים האחרונות והקרובות ינסו לממש כשהמחירים עכשיו בשיא.
מצד שני האם באמת יש שם ביקוש למגורים? אם מתעלמים מלוקיישן (וזה חתכת אם בנדל"ן) כולנו יודעים את הפרטים הטכניים היבשים על דירה ממוצעת באזור והקושי לגדל משפחה בת"א.
האם זה לא מוביל למסקנה שמי שקנה/יקנה בשנים האחרונות דירה ישנה באזור, נמצא בסכנה "להיתקע" עם משהו בסגנון יצירת אומנות לא סחירה? כי מצד אחד ברור שהמחירים לא ירדו בגלל הלוקיישן (קשה לראות איך מרכז העסקים, פנאי והבילוי של ישראל ידלג מת"א), מצד שני לא באמת יהיה לה ביקוש וזה יכול להוביל למכירה בהפסד נומינלי.

היי
אני משכיר דירה ברובע 3, מדובר בשוק קשיח להשכרה, הכוח של בעלי הדירות,
ניתן למצוא שוכרים צעירים איכותיים בקלות (הכנסות זוגיות נטו 25K עד 30K),
דירות בשכירות נכונה לא עומדות ריקות, והטובות יותר עוברות בין החברים,
במחזוריות ירידת מחירי הנכסים 1996 - 2006 מחירי הדירות הקטנות ברובע 3 ירדו 10% כאשר הממוצע הארצי היה 25%,
השכירות לא ירדה,
בשוק הנמצא במצב נורמלי ניתן להשכיר את הדירות לטווח קצר לתיירות,
במיקום זה ניתן לצפות לעליית ערך ושכירויות לאורך השנים, הנכסים יציבים וסולידיים.

בעיתוי הנוכחי אני לא חושב שזה השקעה נכונה,
לא מתאים לכל משקיע, סף הכניסה להשקעה כאן גבוה,
משקיע לפני שהוא מחליט על השקעה, צריך לחשוב כיצד היא תשרת את היעד שלו,
ואיך השקעה זו ביחס לאלטרנטיבות אחרות.

בחייך רואים הכל בתצלום לווין אי אפשר להשוות.
https://simplex-smart3d.com/ces/tlv...aQtpHXj2IBvBNoheIJLruH2KGHEAd3JgwotEaS2CvtaR8
קודם כל תודה על הקישור הזה, ממש מפוצץ את המוחo_o..היכרתי צילומים דומים שנעשו ממסוק אבל אף פעם לא נתקלתי במודל תלת מימדי באיכות כזאת.

מרכז ת"א בולט בהזנחה הפיזית של המבנים (כמו גם ה- 55 מטר קומה 3 ללא מעלית וללא חניה).
אני דווקא מרגיש את ההפך, אני רוצה לגור בדירה בשכירות נמוכה, אני לא רגיל לרמת תחזוקה יוקרתית מידי של דירה ומוצא קושי למצוא דירות להשכרה באיזור המרכז. כל הדירות הראויות למגורים כבר עברו שיפוצים (החלפת חלונות, מטבח, ניאגרה סמויה וכ') כי ככה בעלי הדירות יכולים לגבות יותר שכ"ד על אותו הנכס.
כמובן שמהצד השני יש דירות שאינן ראויות למגורים, כאלו שחילקו כאילו אין מחר, החליטו שתקרה גבוהה זה פוטנציאל לדחוף שתי "קומות" או דירות שבאמת יש סכנה לגור בהן כמו רטיבות בקירות.
אבל זה נעשה קשה יותר ויותר למצוא דירות במקום שפוי על הסקלה שבין משופצת לחלוטין לבין לא משופצת בכלל.

קודם כל תודה על הקישור הזה, ממש מפוצץ את המוחo_o..היכרתי צילומים דומים שנעשו ממסוק אבל אף פעם לא נתקלתי במודל תלת מימדי באיכות כזאת.

אני דווקא מרגיש את ההפך, אני רוצה לגור בדירה בשכירות נמוכה, אני לא רגיל לרמת תחזוקה יוקרתית מידי של דירה ומוצא קושי למצוא דירות להשכרה באיזור המרכז. כל הדירות הראויות למגורים כבר עברו שיפוצים (החלפת חלונות, מטבח, ניאגרה סמויה וכ') כי ככה בעלי הדירות יכולים לגבות יותר שכ"ד על אותו הנכס.
כמובן שמהצד השני יש דירות שאינן ראויות למגורים, כאלו שחילקו כאילו אין מחר, החליטו שתקרה גבוהה זה פוטנציאל לדחוף שתי "קומות" או דירות שבאמת יש סכנה לגור בהן כמו רטיבות בקירות.
אבל זה נעשה קשה יותר ויותר למצוא דירות במקום שפוי על הסקלה שבין משופצת לחלוטין לבין לא משופצת בכלל.
אני מדבר כאילו מנק' מבט של בעל נכס ויותר בקטע של מצב הבניין באופן כללי. הדירה עצמה יכולה להיות משופצת אבל אינסוף בעיות בגג המשותף ותשתיות שקורסות וכו'. אין 0: בסוף זו בניה ישנה והזמן עושה את שלו.

היי
אני משכיר דירה ברובע 3, מדובר בשוק קשיח להשכרה, הכוח של בעלי הדירות,
ניתן למצוא שוכרים צעירים איכותיים בקלות (הכנסות זוגיות נטו 25K עד 30K),
דירות בשכירות נכונה לא עומדות ריקות, והטובות יותר עוברות בין החברים,
במחזוריות ירידת מחירי הנכסים 1996 - 2006 מחירי הדירות הקטנות ברובע 3 ירדו 10% כאשר הממוצע הארצי היה 25%,
השכירות לא ירדה,
בשוק הנמצא במצב נורמלי ניתן להשכיר את הדירות לטווח קצר לתיירות,
במיקום זה ניתן לצפות לעליית ערך ושכירויות לאורך השנים, הנכסים יציבים וסולידיים.

בעיתוי הנוכחי אני לא חושב שזה השקעה נכונה,
לא מתאים לכל משקיע, סף הכניסה להשקעה כאן גבוה,
משקיע לפני שהוא מחליט על השקעה, צריך לחשוב כיצד היא תשרת את היעד שלו,
ואיך השקעה זו ביחס לאלטרנטיבות אחרות.
תודה על המידע המפורט.
כאמור מכיוון שאין שום צפי שמרכז העסקים/בילוי/פנאי ינדוד מת"א-הביקוש לשכירות יהיה קשיח כמו שציינת.
השאלה לגבי סחירות הנכס לאחר כמה שנים בהינתן כניסה ברף המחירים של היום, וספציפית מכירה לפחות במחיר הקניה הנומינלי.
מכיוון שאין סיבה לירידת מחירים (כאמור בגלל הביקוש הקשיח לשכירות), אבל יש חשש שכמו שכתבת שעבור משקיעים זה כבר סימן שאלה, פלוס עוד הנחה (שאפשר להתווכח אליה) לגבי גודל פלח קהל היעד של דירות ישנות וקטנות בלב ת"א, בסכומים, שברדיוס 15 דק' נסיעה לאזורים לא פחות מבוססים ואיכותיים, ניתן לקבל עבורם הרבה "יותר נדל"ן"?
תודה,

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 27
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D ייעוץ והכוונה לגבי השקעה שוק ההון 0
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
D רעיון שחשבתי עליו לגבי סכום רכישה כל חודש של SP500 שוק ההון 31
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
Z דעתכם לגבי 5133764 הראל מחקה ת"א All-Share? שוק ההון 12
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
D לגבי קרן כספית שוק ההון 5
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
H מתלבטת מאוד לגבי משרת סטודנט התפתחות אישית 16
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 5
ד הסולידית שינתה את דעתה לגבי השגת תשואת יתר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
קפיטליסט מרושע חוזה שכירות מסחרי - מה נהוג לגבי חידוש \ הארכה נדל"ן 10
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה