• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בת זוג לא עובדת

• פותח הנושא פותח הנושא bazal_amok
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bazal_amok

משתמש רשום
דירוג
1
שלום,

בת זוגתי לא עובדת כבר תקופה ארוכה בחיה. עקב קשיים נפשים, היא מקבלת קבצה מביטוח לאומי. משהו כמו 4000 שקל. לא בטוח כמה אחוזי נכות יש לה. לדעתי משהו כמו 50%. היא נורא מעוניינת לפתח את הקריירה שלה ולצאת מהמצב הקשה שבו היא נמצאת כרגע מהבחינה הזו. עם טיפול רפואי שהיא מתחילה בקרוב ובנוסף תהליך שיקום מקצועי שנתחיל בקרוב.

כרגע היא מתגוררת איתי, ואני תומך בה כלכלית בצורה משמעותית, הדיור, והמזון והרבה מהבילויים שלנו עליי. ובקרוב אנחנו הולכים לשכור דירה חדשה והיא תשתתף בהוצאות שלה. היא תשים 2000 שקל ואני את שאר ה4500.

רציתי לשאול אתכם האם יש דרך או זכויות מסויימות שמגיעות לנו עקב מצבה? היא שמעה מכל מני אנשים שיכול להיות פטור מארנונה, הנחה בהוצאות חשמל, אולי דברים נוספים. ויכול להיות שזה שאני בן זוגה ותומך בה מגיע לי נקודות מס בנושא?

יש ארגונים שיכולים לעזור בנושאים אלו?
תודה רבה.

בריאות לכולכם.

אולי מגיעה לך נקודות זיכוי אחת, אם אתם נשואים (ראה כאן).
בהחלט ייתכן שמגיעה הנחה בחשבונות, פנה לעירייה / רשות המים / חשמל, הם ישמחו לעזור.

לגבי ארגונים, זה תלוי בסוג הנכות. ממליץ להיות בקשר עם עובד/ת סוציאלית טוב/ה (יש עובדים סוציאליים גברים! אני מכיר אחד).
סתם דוגמא - לאגודה למלחמה בסרטן / אחת מתשע יש עו"סים.
אפשר גם דרך בית החולים, קופת החולים, או הרווחה בעירייה, אם רלוונטי.
לפעמים הם לא בתודעה "שירותית" במיוחד אז תנסו כמה.

היי לך או לכם. אני בעל נכות בעצמי, נפשית בעיקר ופיזית גם כן. שווה ליצור קשר עם הביטוח הלאומי. במיוחד אם יש לה אחוזים המזכים אותה בסל שיקום. לדעתי צריך 40% נפשי, שווה בדיקה.

חלק מהשיקום כולל מגוון אפשרויות, לדעתי אחת המשמעותית ביותר במיוחד בהתחלה היא פגישות עם מתאם/ת טיפול. מתאמות הטיפול שלי עזרו לי המון במיצוי זכויות ועניינים בירוקרטיים. לצערי מאז שפוניתי מק"ש התנתק הקשר עם מתאמת הטיפול ואני צריך לדאוג לכך גם כן.

יש בסל השיקום בפרט ולבעלי נכות בכלל לא מעט הטבות שיכולות לעזור כלכלית, נפשית, ועוד.
לפני שהביטוח הלאומי עזר לי לימודים אקדמיים או מקצועיים לא היו אפשרות, עולה על כל דמיון. היום בעזרת התמיכה הכלכלית אני מעז לנסות.

זה אפשרי! כל הכבוד לה על הרצון ולך על התמיכה.
מאחל לכם המון בהצלחה, בריאות ואושר.

היי לך או לכם. אני בעל נכות בעצמי, נפשית בעיקר ופיזית גם כן. שווה ליצור קשר עם הביטוח הלאומי. במיוחד אם יש לה אחוזים המזכים אותה בסל שיקום. לדעתי צריך 40% נפשי, שווה בדיקה.

חלק מהשיקום כולל מגוון אפשרויות, לדעתי אחת המשמעותית ביותר במיוחד בהתחלה היא פגישות עם מתאם/ת טיפול. מתאמות הטיפול שלי עזרו לי המון במיצוי זכויות ועניינים בירוקרטיים. לצערי מאז שפוניתי מק"ש התנתק הקשר עם מתאמת הטיפול ואני צריך לדאוג לכך גם כן.

יש בסל השיקום בפרט ולבעלי נכות בכלל לא מעט הטבות שיכולות לעזור כלכלית, נפשית, ועוד.
לפני שהביטוח הלאומי עזר לי לימודים אקדמיים או מקצועיים לא היו אפשרות, עולה על כל דמיון. היום בעזרת התמיכה הכלכלית אני מעז לנסות.

זה אפשרי! כל הכבוד לה על הרצון ולך על התמיכה.
מאחל לכם המון בהצלחה, בריאות ואושר.
כל הכבוד לך
♡♡♡

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z בת זוג אמריקאית כנהנית בחשבון מיסים 4
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
C בת זוג נוסעת לחו"ל ותשתמש בכרטיס אשראי שעל שמי, זה בעייתי? צרכנות פיננסית 25
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
unrealx מימון נדל"ן עם בת זוג נדל"ן 16
N האם כל פעם לפני שאתם עוברים לגור עם בן/בת זוג חדשים, אתם עורכים הסכם ממון? אוף טופיק 60
David בת זוג של אזרח אמריקאי - פתיחת חשבון השקעות ישראלי צרכנות פיננסית 3
J איך מוסיפים בת זוג *********** צרכנות פיננסית 5
S הפקדת כסף מהחתונה לקרן השתלמות של בת זוג עצמאית שוק ההון 5
N לצרף בת זוג לחשבון השקעות (שיקולים) שוק ההון 11
Y בת/בן זוג לא קואופרטיבי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 232
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ת אשמח לעזרה - פנסיה לאשה בת 53 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
א רישום של בת הזוג בתיקי השקעות מיסים 0
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
G פדיון פנסיה - אישה בת 69 עם תזרים אלטרנטיבי מספק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D בת ים - אורון נדלן garden towers נדל"ן 18
רוטב פיצה בת ים נדל"ן 1
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
א דירה להשקעה - בת ים או נתניה? נדל"ן 14
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
S איי.אפ.אפ, החברה השנייה בגודלה בת"א - תימחק מהמסחר שוק ההון 2
ר בת 25, מחפשת כיוונים תעסוקתיים יומני מסע אישיים 13
F ניוד חשבון בנק פרטי שלי מלאומי לחשבון שלי ושל בת הזוג בדיסקונט צרכנות פיננסית 7
U מסחר בבורסה בת"א באמצעות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 38
מ רמלוד או בת ים- נדלן נדל"ן 27
N קרן פנסיה, קופת גמל או תיק השקעות לאשה בת 60 שמקבלת פנסיית נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
לואי וו השקעה של 100K בקופת גמל להשקעה לאישה בת 50 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
בצק עלים בת 38 נשואה עם ילדים, איך מתחילים? יומני מסע אישיים 45
ד אזרח ארה"ב - השקעה בת"א 125 שוק ההון 2
מ מדד תשומות במחיר למשתכן בת"א נדל"ן 6
ש בת ים "על הים" נדל"ן 13
V בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד... יומני מסע אישיים 108
T מעורבות פיננסית נמוכה של בת הזוג אוף טופיק 63
grimble grumble עקיבה על סנופי בת"א - לייקסור מול בלאקרורק שוק ההון 58
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
D 2 או 3 חדרים בת"א נדל"ן 6
Michel בעלי דירות גג בת"א דורשים מהעירייה פיצוי של 100 מיליון שקל נדל"ן 1
bobby אמא בת 65 - איך משקיעים? שוק ההון 13