• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בן 23 בפרשת דרכים

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 1990
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
D

Deleted member 1990

אהלן חברים, ראשית כמובן אני רוצה לברך על קיומם של הבלוג והפורום הנפלאים האלה, שכמויות הידע והסטירות המצלצלות שאני מקבל באמצעותם נותנים לי הרבה ביטחון להמשך הדרך. זה יהיה טיפה ארוך, סליחה מראש ;)

לעניינו - אני חייל משוחרר מזה כשנה וחצי מאזור המרכז. גר עם הוריי. ישר אחרי שחרורי משירות קרבי עשיתי פסיכומטרי וקיבלתי ציון טוב מאוד, יש לי בגרות לא רעה, כרגע עובד כמאבטח טיולים (כמובן לא עושה מיליונים, אבל הלוואי שלאורך כל חיי אני אהנה בעבודותיי כמו פה). בינואר טס לחו"ל עם חברתי לחצי שנה +- (נכון, לא סולידי, אבל מבחינתי טיול התאווררות כזה - PRICELESS).

המטרה שלי, כמו כמעט כולם פה אני מאמין, היא לצאת לעצמאות כלכלית - לעבוד (אם וכאשר) מתוך רצון ולא מתוך כורח. לא כ"כ חשוב לי לעשות את זה הכי מהר שאפשר - לא משנה לי אם זה יהיה בגיל 30, 40 או 50 כל עוד אהנה בדרך.
תכונות האופי שלי והרצונות שלי לגבי העתיד תורמים לכך לא מעט - אני אדם חסכן מטבעי, בז למותגים ולתרבות הצריכה, מתרחק מאנשים פזרניים, קונה רק מה שאני צריך, אין לי כוונה להביא ילדים או להתחתן ואם זה לא מספיק - אני טבעוני-פירותני, משמע אוכל רק פירות וירקות חיים, מה שחוסך לי הון זמן וכסף על בישול, חומרי גלם, כלים, מכשירי חשמל למטבח וכו' (אל תתמקדו בזה, בריא כמו שור, תודה).

פרשת הדרכים שציינתי בכותרת תגיע מבחינתי אחרי הטיול הזה. לפי איך שאני רואה את הדברים, עומדות בפניי 3 אפשרויות:

1. ללכת עם חלומה של כל אם עברייה וללמוד לתואר. משפטים/ראיית-חשבון/כלכלה לא באים בחשבון מבחינתי, עקב ה(תסלחו לי) הזנייה שעברו המקצועות האלה בשנים האחרונות, הצפת השוק, השכר הנמוך וגם חוסר עניין אישי. הנדסת חשמל/מכונות/תוכנה/מדמ"ח וכו' - גם לא ממש בא בחשבון מבחינתי. אני ממש סולד ממתמטיקה (בתיכון ירדתי מ5 יח' ל4 וגם אחרי השחרור שניסיתי לשפר ירדתי מזה). האפשרות היחידה פחות או יותר מבחינתי כאן זה הנדסת תעשייה וניהול בטכניון/באר-שבע, עקב היות התואר הזה כללי יותר וטכני פחות. אני אכן שוקל את העניין בכובד ראש, מה דעתכם? שווה לחנות כמה שנים באוניברסיטה, בתחום שבכל זאת מכיל לא מעט מתמטיקה ומספרים, שאני אצטרך לירוק בו דם (ומי יודע אם לא אשבר) ולא לייצר הכנסות במשך 4 שנים תמורת הזכות להיות אקדמאי, על כל המשתמע מכך (שכר, יציבות, סטטוס)?

2. לימודי תעודה. אבא של חברה שלי הוא שיפוצניק דיי מצליח שפחות או יותר עושה כל דבר - יש לי אפשרות להתלוות אליו (או לחברים שלו) ולראות אם אני מתחבר לאחד ממקצועות הכפיים, או לעשות קורס מקצועי בתחום משיק כלשהו. כאן כמובן יש את היתרונות של לימודים גמישים וקצרים בהרבה, וכמובן גם עבודה שמזיזה את הגוף - אך גם את עניין השכר. אף שאהבתי את הפוסט "המקפצה שלך לאזרחות 2.0" של @הסולידית , משום מה קשה לי להאמין שרתכים, מסגרים ואינסטלטורים מרוויחים כל כך הרבה - לדעתי אם היו מרוויחים משכורות של 10-15k בחודש (קל וחומר כשמדובר ביותר) אנשים כבר מזמן היו נוהרים לשם (אני לא מדבר על עצמאיים כמובן שיכולים להרוויח סכומים דמיוניים, אבל צריך בשביל זה אופי מאוד מסוים).

3. אפשרות קצת נאיבית ורומנטית, מודה - פשוט לחיות את החיים "לרוחב", ולא בצורה לינארית. למה אני מתכוון? - יש המון דברים שהייתי רוצה לעשות בחיי שכלל לא קשורים זה לזה. - לעבוד בחו"ל בתור מאבטח אוניות נופש (כן כן) לעבוד בקטיף באוסטרליה/ניו-זילנד, להתנדב באפריקה וכו' או אפילו רק לטייל בעולם בתקציב נמוך ושאלה יהיו חיי (כמו לונלי-פלג, מי שמכיר). כל אחת משתי האפשרויות האחרות שציינתי לעיל דוחות בהרבה שנים את חלק מהדברים הללו, ואת חלקם מבטלות לחלוטין.

אני קורא הרבה בנושא השקעות (בעיקר בבלוג הנפלא הזה), את הכסף שאחסוך כמובן אשקיע בתיק השקעות סולידי, מניב, מדדי ומפוזר (מה גם שכמו שציינתי בהתחלה אני לא זקוק להרבה כסף), אך כפי שציינתי יש לי כמה אפשרויות לצבור אותו, ואני מתלבט ביניהן קשות. אשמח לשמוע את עצותיכם המלומדות, תודה! :)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
האפשרות של להתלוות לבעל מקצוע ולגלות אם זה מתאים לך או לא נראית לי מצויינת עבור מישהו כמוך שאוהב לזוז. כמה זמן זה כבר יקח ממך? בטוח פחות מתואר.

מתחבר למה שאמרת על רו״ח או עו״ד. תחום רווי מאד ולא מתגמל.
אני אישית בתחום של תוכנה ולדעתי זה התחום הכי משתלם מבחינת תמורה להשקעה והנאה. הנאה כמובן היא מרכיב חשוב. כדאי לך אולי לגשש ולבדוק אם פיתוח (או תחום משיק בהייטק) זה משהו שמתאים לך. מתמטיקה כמעט ולא רלוונטית ברוב המקצועות/תפקידים בהייטק.

לגבי תואר רשמתי כבר כמה פעמים בנושא הזה, לדעתי אם זה לא עבור מקצוע שזה חובה בו (רופא, עורך דין, מהנדס, פסיכולוג וכדומה) ואתה באמת רוצה לעסוק בזה, אז תואר זה די בזבוז זמן וכסף.
יש לך המון אפשרויות פתוחות, אפשר לשלב עם הרבה דברים. אולי מדריך פסיכומטרי? אולי מדריך טיולים אם זה מה שאתה אוהב ונהנה מזה היום?
להתלוות לשיפוצניק זה תמיד רעיון טוב, גם אם לא תהפוך את זה למקצוע תרכוש ידע שיחסוך לך המון כסף בעתיד.

עוד נושא שלדעתי כדאי להתייחס אליו זה החברה. לא יודעת כמה אתם רציניים אבל אני מניחה שיש לה רעיונות משלה בנושא במידה ואתם כן. אולי היא גם רוצה להתנדב באפריקה או לעבוד בספינות נופש? אולי מתאים לה משהו יותר יציב? בכל מקרה שווה לדבר איתה על הנושא במידה ואתם רציניים.

האמת? העצה הכי טובה שיש לי לתת לך היא לראות מה עושה לך טוב היום ולהמשיך עם זה ולראות איך עושים מזה מקסימום כסף. בדרך כלל קל יותר להתפרנס אם מדובר במשהו שאוהבים, אפשר לעשות כסף טוב גם בדברים שלא נהנים מהם, אבל אז המחיר שאתה משלם זה שאתה סובל מדי יום.

אני מניח שהתשובה ה'סולידית' היא לבחור בדרך (החוקית) המהירה ביותר בין נקודה X לנק' Y.
X = מצבך הנוכחי.
Y = חירות כלכלית.
אבל אני חושב אחרת, למרות שזה כמובן מאוד אינדיבידואלי. גם אני הייתי בן 23 ושאלתי את עצמי את אותן השאלות. לו יכולתי להחזיר את הגלגל אחורה, סעיף 3 בהודעתך - הכי מדבר אלי. אין מחיר לחוויות, מהות החיים. מה שכן, הייתי מנסה למצוא את שביל הזהב בין סעיף 3, לבין חשיבה עסקית, יזמות, ניצול הזדמנויות, חסכון, וכן הלאה. מאמין שזה אפשרי..
בהצלחה!

לא ראיתי שום אזכור לגבי הקמת עסק aka עצמאי. כן אני יודע זו מילה מאד מפחידה, אבל אתה נשמע כמו בחור עם ראש על הכתפיים.
במקום לבזבז 4 שנים באוניברסיטה, עדיף "לבזבז" 4 שנים באוניברסיטה של החיים ולהקים עסק בתחום שאתה אוהב וגם טוב בו, תחום שאתה יכול לתת בו ערך ללקוחות שלך, להתפרנס בכבוד, להיות אדון לעצמך ולהרוויח לא רע, מה שבהחלט יאיץ את ההתקדמות שלך לעבר עצמאות כלכלית.

הזכרת פעמיים את המונח מאבטח, גם בארץ וגם בחו"ל. למה שלא תתמקצע בתחום הזה? קח כמה חבר'ה טובים שאתה מכיר, פתח עסק, תבחר שם, לוגו ותתחיל לרוץ, תציע שירותי אבטחה לטיולים. משם זה רק יכול לגדול הלאה.

אפשרות קצת נאיבית ורומנטית, מודה - פשוט לחיות את החיים "לרוחב", ולא בצורה לינארית. למה אני מתכוון? - יש המון דברים שהייתי רוצה לעשות בחיי שכלל לא קשורים זה לזה.
בתור אחת שעשתה בדיוק את זה לאורך כל השנים, ממליצה לך מכל הלב.
זה אמנם תלוי אישיות ויש כאלה שזקוקים לדיפלומה ומקצוע מכובד אבל לפי התאור שלך אתה לגמרי תהנה מהמסע הזה.

המחשבה הראשונה שעלתה לי:

אם הייתי יכול לחזור לגיל 23 הייתי מפעיל בחדר בריחה

לימודי תעודה. אבא של חברה שלי הוא שיפוצניק דיי מצליח שפחות או יותר עושה כל דבר - יש לי אפשרות להתלוות אליו (או לחברים שלו) ולראות אם אני מתחבר לאחד ממקצועות הכפיים, או לעשות קורס מקצועי בתחום משיק כלשהו. כאן כמובן יש את היתרונות של לימודים גמישים וקצרים בהרבה, וכמובן גם עבודה שמזיזה את הגוף - אך גם את עניין השכר. אף שאהבתי את הפוסט "המקפצה שלך לאזרחות 2.0" של @הסולידית , משום מה קשה לי להאמין שרתכים, מסגרים ואינסטלטורים מרוויחים כל כך הרבה - לדעתי אם היו מרוויחים משכורות של 10-15k בחודש (קל וחומר כשמדובר ביותר) אנשים כבר מזמן היו נוהרים לשם (אני לא מדבר על עצמאיים כמובן שיכולים להרוויח סכומים דמיוניים, אבל צריך בשביל זה אופי מאוד מסוים).

הם מרוויחים הרבה אם הם משקיעים את הזמן, העניין הוא שהעולם התקדם ועבודות מהסוג הזה כבר אף אחד לא רוצה לעשות כי זה נחשב עבודה שחורה.
כולם רוצים לשבת במשרד ממוזג על כיסא מול מחשב. כנראה שהעבודות הללו הולכות להיכחד מן העולם כי אף מכונה לא יכול כנראה להחליף אותה ומי שיישאר יכול לעשות כסף.

כולם רוצים לשבת במשרד ממוזג על כיסא מול מחשב
לא כולם!
תענוג גדול לשבת במשרד ממוזג מול המחשב? יותר מאשר לעשות כושר באוויר הפתוח, לפגוש כל יום אנשים חדשים ועוד לקבל על זה כסף? המממ... בטוח שיש כאלה שנהנים אבל חלקם נהנים מהמשכורת והיוקרה יותר מהמיזוג, הישיבה והבהיה במסך, לא ככה?

"לעשות כושר" זה לא בדיוק המונח הנכון :)
אני אישית עבדתי בעבודה כזאת בתקופה שלא מצאתי עבודה והלכתי בלית ברירה לעבוד עם בן משפחה רחוק(דוד של אימא שלי) שבונה תחנות דלק ברחבי הארץ.
עבודה שאישית לא התחברתי אליה בכלל ואחרי שבוע וחצי הבנתי שזה מספיק לי. הבנאדם אומנם מתוגמל כספית אבל אין לו אורח חיים נורמלי.

הם מרוויחים הרבה אם הם משקיעים את הזמן, העניין הוא שהעולם התקדם ועבודות מהסוג הזה כבר אף אחד לא רוצה לעשות כי זה נחשב עבודה שחורה.
כולם רוצים לשבת במשרד ממוזג על כיסא מול מחשב. כנראה שהעבודות הללו הולכות להיכחד מן העולם כי אף מכונה לא יכול כנראה להחליף אותה ומי שיישאר יכול לעשות כסף.
לא הבנתי כמה דברים במשפט האחרון:
1. למה אתה חושב שמכונות לא יכולות להחליף את עבודות הכפיים האלו?
2. אם מכונות לא יכולות להחליף את העבודות האלה, למה שהן ייכחדו?
3. אם העבודות האלה ייכחדו, למה שמי שיישאר בהן יעשה כסף? אני לא רואה בסביבה נהגי כרכרות משגשגים.

אפשרות קצת נאיבית ורומנטית, מודה - פשוט לחיות את החיים "לרוחב", ולא בצורה לינארית. למה אני מתכוון? - יש המון דברים שהייתי רוצה לעשות בחיי שכלל לא קשורים זה לזה.

אני מאוד אוהב את צורת החשיבה הבאה:
http://www.smbc-comics.com/comic/2012-09-02
והתוספת שלי על זה היא שכדאי לעשות את הדברים הרווחיים יותר קודם...

3. אם העבודות האלה ייכחדו, למה שמי שיישאר בהן יעשה כסף? אני לא רואה בסביבה נהגי כרכרות משגשגים.

ע
עבודות אלו בחלקן יוחלפו ועל ידי מכונות, כלומר, במקום לשפץ חדרי שרותים, יביאו חדרי שרותים מוכנים מהמפעל, וכדומה.
מסגרים כבר היום מוחלפים על ידי רובוטים במפעלים, וזה רק יחריף.
ואפילו אם ישארו נישות לעבודות האלו (עבודות כפיים שלא דורשות לימודים פורמליים, אך הם מתגמלות היטב), סביר להניח שהן יתפסו על ידי מהגרי עבודה צעירים וחרוצים. אלו עבודות קלסיות למהגרים צעירים. ככל שתזדקן, לא תוכל לשמור על קצב גבוה ותחרותי מול הצעירים (אני יודע שבגיל 23 קשה לחשוב על מה שיהיה בגיל 50 ).
ההמלצה שלי עבור אדם נורמטיבי שמתכוון להקים משפחה היא לרקוד על כל החתונות, תאכל הצפרדע ותירשם ללימודי הנדסה (למשל מכונות), וגם תעבוד קצת עם השיפוצניק כדי להרגיש איך זה. אגב, אני מכיר הרבה מהנדסים שמבחינת רמה מקצועית שמים שיפוצניקים בכיס הקטן, העניין הוא שהם עושים זאת כתחביב, כי הם לא באמת צריכים עבודה שוחקת שכזו כדי להתפרנס.

מצד שני, התוכניות שלך הן לא באמת להקים משפחה, ומהבחינה הזו, הדרישות הכספיות יורדות דרסטית, כמו שהסולידית הוכיחה, אפשר לחיות מ 3000 שקל לחודש, ואז אתה באמת יכול לחיות כנווד "לרוחב" ללא שום מחוייבות או צורך בנכסים. נסה לדמיין את עצמך בגיל 50 בתור נווד שכזה, ללא משפחה וילדים, האם זה באמת מה שאתה רוצה? (אני יודע שזה נראה רומנטי עכשיו, תאמין לי שבגיל 50 זה נראה אחרת)

נערך לאחרונה ב:
אני מאוד אוהב את צורת החשיבה הבאה:
http://www.smbc-comics.com/comic/201209-02
והתוספת שלי על זה היא שכדאי לעשות את הדברים הרווחיים יותר קודם...
זה אחד הדברים שקראתי ואני נושא עימי בראש כחלק מהפילוסופיה או מקבץ האמיתות שלי מאז, ועכשיו הזכרת לי מאיפה זה בא :)

לדעתי כדאי שתקבע יעד, לאחר מכן תשבור את הראש בבחירת אסטרטגיה להגעה ליעד. מאחר ומדובר ביעד עתידי, אתה צריך להיות ריאלי, יתכן ומדובר ביעד עבור זוג נשוי או עבור משפחה עם ילדים. לחסוך ולהשקיע זה טוב, השאלה אם זה עונה על היעד שלך או שכדי להגיע ליעד תצטרך להתאמץ יותר כולל לקיחת סיכונים.

לדעתי כדאי שתקבע יעד, לאחר מכן תשבור את הראש בבחירת אסטרטגיה להגעה ליעד.
אני חושבת שבגיל 23, רוב האנשים לא מדמיינים לעצמם יעד ובטח לא מעבר לטיול ו/או לימודים, כלומר תכנון לשנים הממש קרובות.
אני חושבת על עצמי בגיל הזה ולא זוכרת שום יעד חוץ מלחיות בכיף ולעבוד. בעצם, מעולם לא תיכננתי (ולכן לא בחרתי אסטרטגיה) שיהיה לי חבר וכשהוא הגיע לא תכננתי נישואין ובטח לא ילדים. באותה תקופה רק ידעתי שהחלום שלי זה לגור בגליל וזה לא דרש ממני שום תכנון מעבר לאריזת מעט החפצים שלי ומעבר לשם :)

@דור ש. , הבת שלי בגילך בערך. העצה שנתתי לה, כשהשתחררה מהצבא עם כל ההתלבטויות האלה, היתה שתתנסה בשנים הקרובות במגוון עבודות כדי להבין איפה היא מרגישה הכי טוב ואז תחליט אם היא רוצה ללמוד יותר לעומק או לעבור קורס או פשוט ללמוד תוך כדי עבודה.

1. כי מכונה לא יכולה לקחת בעצמה מדידות או לעשות חישובים איך להרים ולבנות תחנת דלק כמו שאני עשיתי לפני כמה שנים.
2. כי כמו שציינתי - לא הרבה אנשים רוצים לעשות את עבודת הכפיים השחורה הזאת, הרוב מעדיף לעבוד בעבודות משרדיות.
3. כי לא יהיה להם הרבה תחרות והם יוכלו לדרוש יותר כסף

לדעתי ובלי קשר להחלטה "מה אהיה כשאהיה גדול" אם יש לך אפשרות ללמוד עבודות שיפוץ תעשה את זה. מניסיוני אלה מיומנויות שקל להפליא לתרגם לכסף, במיוחד כהשלמת הכנסה תוך כדי לימודים/עבודות התחלה בתחום.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כי מכונה לא יכולה לקחת בעצמה מדידות או לעשות חישובים איך להרים ולבנות תחנת דלק כמו שאני עשיתי לפני כמה שנים.
2. כי כמו שציינתי - לא הרבה אנשים רוצים לעשות את עבודת הכפיים השחורה הזאת, הרוב מעדיף לעבוד בעבודות משרדיות.
3. כי לא יהיה להם הרבה תחרות והם יוכלו לדרוש יותר כסף

1. לעשות מדידות וחישובים כדי להרים תחנת דלק זו עבודה של מהנדס בניין , זו לא עבודת כפיים.
2. אז על איזה עבודת כפיים אתה מדבר בסעיף 2 ?
3. כנ"ל לגבי סעיף 3

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A בן 23 מתלבט לגבי הנדסת חשמל \ הנדסת מכונות התפתחות אישית 3
א ביטוח בריאות פרטי לברנש בן 19 צרכנות פיננסית 0
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
S בן 23, תקוע תעסוקתית, מתקשה עם מסגרות לימודיות יומני מסע אישיים 29
B משיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - בן 25 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
MichaelScott רובוטיקה לילד כמעט בן 6 אוף טופיק 6
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B בעיות חברתיות אצל ילד בן 10 אוף טופיק 107
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
A בן זוג רשום מיסים 1
A משכנתא עם שיעבוד של בן אדם אחר נדל"ן 0
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 53
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
M לימודים בניגוד להיגיון - בן 24 יומני מסע אישיים 46
N לא בלב שלם לגבי המקצוע שאני לומד, הנדסאי בניין בן 27 אוף טופיק 6
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דוח למס הכנסה -בן זוג רשום במערכת צרופות לרווק פוסטים מאיכות נמוכה 2
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 31
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
Y ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק שוק ההון 18
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
I בן 26 - יוצא לדרך, טייק 2# יומני מסע אישיים 8
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
N כיוון החיים של בן 24 התפתחות אישית 5
ג לבטים של בן 22 יומני מסע אישיים 8
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
G איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
Mufasa קניית דירה ראשונה להייטקיסט בן 26 נדל"ן 87
מ בן משפחה שמשחק משחק מסוכן אוף טופיק 15
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12

נושאים דומים

Back
למעלה