• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק

• פותח הנושא פותח הנושא Yakir
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Yakir

משתמש סולידי
דירוג
9
שלום לכולם,

אני בן 28, רווק, ומחפש ייעוץ לגבי תיק ההשקעות שלי. כרגע אני שוקל את הפילוג הבא:

מניות (72%):
  • S&P 500: 40%
  • SMEA: 20%
  • EIMI: 12%
אגרות חוב (28%):
  • מדד Barclays Aggregate Bond: 20%
  • מדד Bloomberg Barclays Global Aggregate: 8%
אשמח לקבל משוב על הפילוג הזה.

האם הוא מתאים לגיל ולרמת הסיכון שלי?
האם כדאי לי לשקול סוגי נכסים אחרים?
אשמח לכל עצה נוספת.

תודה מראש!

מידע נוסף:

• אני משקיע לטווח הארוך (10 שנים ומעלה).
  • אני מוכן לקחת סיכון מסוים כדי להשיג תשואות גבוהות יותר.
  • אני מחפש תיק השקעות מגוון.
הנה כמה שאלות שאני מעוניין בהן במיוחד:
  • האם הפילוג הזה אגרסיבי מדי עבור גילי?
  • האם כדאי לי לשקול הקצאה גבוהה יותר לאגרות חוב?
  • האם ישנם סוגי נכסים אחרים שאני צריך לשקול?
  • מה דעתכם על קרנות הסל הספציפיות שבחרתי?
תודה רבה שוב על עזרתכם!

נערך לאחרונה ב:
1) מה הרציונל בלהחזיק eimi + sema ? הם פחות או יותר אותו דבר.
התיק שלך חשוף (מאוד) לשווקים מתעוררים ולמזרח בפרט. לא יודע אם זה במכוון או לא. האם יש לוגיקה או אמונה מאוחרי זה? אם לא, באופן אישי הייתי מוריד 12% מEIMI ומוסיף לסנופי, או מדד עוקב ארה"ב אחר (למשל ראסל 2000?). לא המלצה. לא ממליץ. רק מה אני חושב. איש ראנדומלי ולא כל כך מוצלח באינטרנט.

כמה זמן זה "10 שנים ומעלה" ? נוטה ל20? 30? האם דירה היא מטרה עבורך לאחר 10 שנים (או כל הוצאה גדולה אחרת כמה תכנון משפחה וילדים)?
בגילך הייתי משקיע רק במניות, אבל אני לא מכיר את השיקולים שלך.
  • האם הפילוג הזה אגרסיבי מדי עבור גילי?
לא.
  • האם כדאי לי לשקול הקצאה גבוהה יותר לאגרות חוב?
למה?
  • מה דעתכם על קרנות הסל הספציפיות שבחרתי?
לדעתי סבבוש. אבל הפיזור לא להיט.

התיק שלך חשוף (מאוד) לשווקים מתעוררים ולמזרח בפרט. לא יודע אם זה במכוון או לא. האם יש לוגיקה או אמונה מאוחרי זה? אם לא, באופן אישי הייתי מוריד 12% מEIMI ומוסיף לסנופי, או מדד עוקב ארה"ב אחר (למשל ראסל 2000?). לא המלצה. לא ממליץ. רק מה אני חושב. איש ראנדומלי ולא כל כך מוצלח באינטרנט.

כמה זמן זה "10 שנים ומעלה" ? נוטה ל20? 30? האם דירה היא מטרה עבורך לאחר 10 שנים (או כל הוצאה גדולה אחרת כמה תכנון משפחה וילדים)?
בגילך הייתי משקיע רק במניות, אבל אני לא מכיר את השיקולים שלך.

לא.

למה?

לדעתי סבבוש. אבל הפיזור לא להיט.
המטרה ליצור גיוון, ולא להתמקד רק בכלכלה של אמריקה.
שאני אומר 10 שנים ומעלה, הכוונה למינימום 10 שנים, יכול להיות 20 או 30 שנה, באופן כללי אין לי מטרה למשוך את המניות, אלא לתת להם רק לתפוח.
אני לא מתכנן לקנות דירה, והוצאות של משפחה וילדים נלקחה בחשבון, אבל את זה אני לא רואה באופק הקרוב של ה-7 שנים.

המטרה שאגרות חוב זה ליצור איזון, שיום אחד אני לא אקום בבוקר למשבר עולמי ואראה שהמניות קרסו ב-50% ואז התיק נחתך בחצי.

למה אתה חושב שהפיזור לא להיט?
כיצד אתה היית מפזר?

תודה מראש

תקן אותי אם אני טועה אבל eimi זה קרן סל שעוקבת אחרי שווקים מתפתחים וsema עוקבת אחרי אירופה. לא בדיוק אותו שוק.

אשמח לכל עצה נוספת.
כשאתה בונה את התיק שים לב לפנסייה ולקרנות ההשתלמות שלך. בהנחה שהם מושקעות בארצות הברית ואתה מחזיק גם את מדד cspx אתה מקבל חשיפת יתר לארצות הברית. תזכור שיש לך רק תיק השקעות אחד והוא לא אמור להיות מוטה לטובת פלח שוק ספציפי מעבר למשקל השוק אם אין לך סיבה טובה לזה.

יחס המניות אג"ח נראה סביר לגילך. באופן כללי ממליץ לך לשקול מחדש את סיבולת הסיכון שלך אחרי שתחווה נפילות בבורסה. אם היית אדיש שקול להעלות את אחוז המניות (בהנחה שזה מתאים לטווח ההשקעה שלך) אם נלחצת הגדל את אחוז האג"ח אחרי המשבר.

לא יעוץ וכו'

תקן אותי אם אני טועה אבל eimi זה קרן סל שעוקבת אחרי שווקים מתפתחים וsema עוקבת אחרי אירופה. לא בדיוק אותו שוק.

כשאתה בונה את התיק שים לב לפנסייה ולקרנות ההשתלמות שלך. בהנחה שהם מושקעות בארצות הברית ואתה מחזיק גם את מדד cspx אתה מקבל חשיפת יתר לארצות הברית. תזכור שיש לך רק תיק השקעות אחד והוא לא אמור להיות מוטה לטובת פלח שוק ספציפי מעבר למשקל השוק אם אין לך סיבה טובה לזה.

יחס המניות אג"ח נראה סביר לגילך. באופן כללי ממליץ לך לשקול מחדש את סיבולת הסיכון שלך אחרי שתחווה נפילות בבורסה. אם היית אדיש שקול להעלות את אחוז המניות (בהנחה שזה מתאים לטווח ההשקעה שלך) אם נלחצת הגדל את אחוז האג"ח אחרי המשבר.

לא יעוץ וכו'

@משה תודה על הערה בנוגע לפנסיה וקרן השתלמות, כנראה שאחלק שם את התיקים בצורה דומה.
אני באופן כללי מעדיף שהתיק יהיה מפוזר ומגוון למרות שאני מפתח תוכנה ויש לי נטייה לשוק הטכנולוגיה, אני עדיין מעדיף לא להטות את התיק לסקטור הזה.
מה אתה חושב על המדדים עצמם שבחרתי ועל החלוקה ביניהם בתוך תיק המניות ותיק האג״חים?
יש לך המלצה על מדדים או חלוקה אחרת שלדעתך יותר מומלצת? (כמובן רק בתור דעה ולא ייעוץ פיננסי)

שלושת המדינות בעלות ההשפעה הגדולה ביותר על הנכסים של SEMA:
China21.17
India17.63
Taiwan16.56

שלושת המדינות בעלות ההשפעה הגדולה ביותר על הנכסים של EIMI:
China22.67
India18.95
Taiwan17.43

האחזקה היחידה באירופה היא 1.02% בפולין.

באופן כללי אין לי מטרה למשוך את המניות, אלא לתת להם רק לתפוח.
המטרה שאגרות חוב זה ליצור איזון, שיום אחד אני לא אקום בבוקר למשבר עולמי ואראה שהמניות קרסו ב-50% ואז התיק נחתך בחצי.
לא מתחבר לי. אם המדד נחתך בחצי והכוונה היא להחזיק את המניות עד מותך (עד 120!) מה אכפת לך? שיחתך. יש לך עשורים לתקן. ומה ההיגיון להחזיק אג"ח על פני מדד אם הכסף מושקע לעשורים רבים?
אני גם בן 28, וההון (הקטן) שלי מושקע. אני אשמח לראות את ההון שלי נחתך בחצי, ואפילו אשמח שייקח לשוק שנים להתאושש. זה אומר שבמשך שנים אוכל לקנות מדדים מחקים "בזול". לעזאזל עם מה שצברתי עד עכשיו, לחיי מה שאצבור בעתיד. לפי ההיגיון שלך, אין היגיון באחזקות, לדעתי. לא ממליץ או מייעץ.
המטרה ליצור גיוון, ולא להתמקד רק בכלכלה של אמריקה.
יש דרכים טובות יותר לגוון לעניות דעתי. ~30% מהתיק בארצות המזרח זה כבר קצת יותר מגיוון או פיזור.

לא מתחבר לי. אם המדד נחתך בחצי והכוונה היא להחזיק את המניות עד מותך (עד 120!) מה אכפת לך? שיחתך. יש לך עשורים לתקן. ומה ההיגיון להחזיק אג"ח על פני מדד אם הכסף מושקע לעשורים רבים?
אני גם בן 28, וההון (הקטן) שלי מושקע. אני אשמח לראות את ההון שלי נחתך בחצי, ואפילו אשמח שייקח לשוק שנים להתאושש. זה אומר שבמשך שנים אוכל לקנות מדדים מחקים "בזול". לעזאזל עם מה שצברתי עד עכשיו, לחיי מה שאצבור בעתיד. לפי ההיגיון שלך, אין היגיון באחזקות, לדעתי. לא ממליץ או מייעץ.

יש דרכים טובות יותר לגוון לעניות דעתי. ~30% מהתיק בארצות המזרח זה כבר קצת יותר מגיוון או פיזור.
הכסף הולך להיות מושקע למשך עשור או יותר, בציפייה לכמה שיותר אלא אם אצטרך את זה באופן בהול.
אני לא מסכים איתך, אולי אתה תשמח שההון שלך ייחתך בחצי, כי אז אתה תקנה מניות בחצי מחיר, אבל ההנחה שלך בהכרח שהשוק יתאושש,
ולא ימשיך במגמה סטטית או אפילו עשורים עד שיצליח להתאושש, אף אחד לא יודע מתי יהיה המשבר הבא ועד כמה הוא יהיה גדול, ולפעמים
צריך גם שחלק מהכסף המושקע יהיה נזיל אם נצטרך אותו לדברים דחופים.

אגב, הייתי שמח לשמוע לעניות דעתך כיצד אתה היית מפזר או מגוון את התיק?
או כיצד אתה היית בונה את התיק מלכתחילה אם זה היה עבור עצמך בלבד? (לא בתור המלצה או ייעוץ פיננסי)

תודה מראש!

לא מתחבר לי. אם המדד נחתך בחצי והכוונה היא להחזיק את המניות עד מותך (עד 120!) מה אכפת לך? שיחתך

מה שאתה אומר נשמע מאוד רציונלי, אבל כאשר המפולת מגיעה זווית הראייה משתנה.

אחד הפוסטים המאלפים לדעתי.

מה שאתה אומר נשמע מאוד רציונלי, אבל כאשר המפולת מגיעה זווית הראייה משתנה.

אחד הפוסטים המאלפים לדעתי.
אני לא טוען שההיגיון הזה מתאים לכל אחד. ברור שככל שאתה כבר מושקע יותר בפנים, ההיגיון פוחת.
היא כבר הייתה מושקעת עם למעלה ממיליון שקלים, אני מניח ש"הונו עוד לפניו", אלא אם כן קיבל ירושה גדולה או מתנה ענקית מהמשפחה.

אגב, אני חושב שהפוסט שקישרת היה הפוסט הראשון-שני שקראתי בפורום. אגב 2, אני חושב שהגעתי אליו דרך קישור שאתה פרסמת :)

אגב, הייתי שמח לשמוע לעניות דעתך כיצד אתה היית מפזר או מגוון את התיק?
או כיצד אתה היית בונה את התיק מלכתחילה אם זה היה עבור עצמך בלבד? (לא בתור המלצה או ייעוץ פיננסי)
אני משקיע בסנופי, ראסל 2000, והחל מהקנייה הבאה שלי ובמדד עולמי לא כולל ארה"ב (מדד עולמי "טבעי" מושקע מאוד בארצות הברית).
בגלל שהמטרה היחידה באחזקה של המדד העולמי עבורי היא פיזור מארה"ב זה הגיוני עבורי. למרות שעל פניו התשואה של המדד עולמי "הטבעי" תהיה גבוה יותר.
לכן אני גם מקצה נתח קטן יחסית למדד הזה.

לא אכנס לאיזה אחוז אני מקצה לאיזה מדד, זו כבר בחירה שלך. כמו גם שניהול הסיכונים שלך. אבל האחזקות הן:
CSPX
VTWO
VXUS

לא ממליץ או מייעץ.

כסף לדברים דחופים אני מחזיק בקרן כספית. כסף שאני "לא צריך" אני משקיע במדדי מניות. אני רק לא הבנתי למה אתה מחזיק גם EIMI וגם SEMA.
בדקת את האחזקות של הקרנות האלה? הן די זהות. מבחינתי זה להגיד "אני משקיע בנאסדק ומפזר באמצעות הסנופי".

אני משקיע בסנופי, ראסל 2000, והחל מהקנייה הבאה שלי ובמדד עולמי לא כולל ארה"ב (מדד עולמי "טבעי" מושקע מאוד בארצות הברית).
בגלל שהמטרה היחידה באחזקה של המדד העולמי עבורי היא פיזור מארה"ב זה הגיוני עבורי. למרות שעל פניו התשואה של המדד עולמי "הטבעי" תהיה גבוה יותר.
לכן אני גם מקצה נתח קטן יחסית למדד הזה.

לא אכנס לאיזה אחוז אני מקצה לאיזה מדד, זו כבר בחירה שלך. כמו גם שניהול הסיכונים שלך. אבל האחזקות הן:
CSPX
VTWO
VXUS

לא ממליץ או מייעץ.

כסף לדברים דחופים אני מחזיק בקרן כספית. כסף שאני "לא צריך" אני משקיע במדדי מניות. אני רק לא הבנתי למה אתה מחזיק גם EIMI וגם SEMA.
בדקת את האחזקות של הקרנות האלה? הן די זהות. מבחינתי זה להגיד "אני משקיע בנאסדק ומפזר באמצעות הסנופי".

אפשר להחליף את שלושת המדדים של המניות למדד עולמי ACWI, האם לדעתך המדד הזה תחליף טוב יותר מבחינת פיזור/גיוון על פני השלושה?
האם כדאי להשקיע בקרן כספית דרך הבנק או גם שם באמצעות בית השקעות? ואיזה קרן כספית ספציפית היית ממליץ (לא בתור המלצה פיננסית) להשקיע בה?

תודה מראש!

האם כדאי להשקיע בקרן כספית דרך הבנק או גם שם באמצעות בית השקעות
דרך הבנק על פי חוק אין עמלת קנייה/מכירה עבור קרנות כספיות. כנראה המוצר היחיד שעדיף דרך הבנק.
האם לדעתך המדד הזה תחליף טוב יותר מבחינת פיזור/גיוון על פני השלושה?
אם בחרתי בשלושה האלה כנראה שלדעתי היא שהשלושה עדיפים (עבורי) על פני המדד העולמי. בכל אופן, אני בחור צעיר, חסר ניסיון, בעל תיק קטן. אין באמת סיבה שתקשיב לי, איש ראנדומלי באינטרנט. אני חושב שעדיף שתבין את השיקולים מאחורי מה ולמה (ועבור מי), ולא "מה עדיף" ככלל. לכל אחד עדיף משהו אחר.
תלמד איך לדוג :)
למשל, בתור התחלה, ללמוד מה כל מדד כולל מבחינת החזקות תקרא ותתעניין מהמקור (אתר החברה), זה תמיד עדיף על מישהו ראנדומלי באינטרנט שעלול להטעות אותך.
ACWI לא כוללת את המניות של russel 2000. לכן מלכתחילה ההשוואה בין שלושת המדדים המחקים לקרן העולמית שגוי.

אתר EIMI - תגלול למטה עד שתגיע ל"Expousure Breakdowns".
אתר SEMA - תגלול למטה עד שתגיע ל"Expousure Breakdowns".
תוכל לראות את האחזקות של כל קרן מחקה על פי הסקטורים, וגם על פי הגאוגרפיה.
את שני הקרנות שציינת בפוסט הראשון לא הכרתי בכלל, לא שמעתי עליהם למען האמת. אז התעניינתי, ראיתי שהן צוברות איריות, שזה נחמד במיוחד אם אתה לא אמריקאי (יש גם גרסה צוברת לEIMI). אבל אז ראיתי ששתיהן מושקעות באותן מדינות, ופחות או יותר באותם סקטורים. ולכן שאלתי אותך על הפיזור, כי עשה רושם שלא הבנת בכלל שהן כמעט זהות.
תלמד מה הנתונים הרלוונטים עבורך, מגודל הקרן, לעלות דמי הניהול, שייוך גאוגרפי (domilice), ובעיקר, מה הן ההאחזקות מבחינה סקטוריאלית וגאוגרפית.
אין טעם לדון "מה עדיף" בלי לדעת למה ועבור מי.

שלושת המדינות בעלות ההשפעה הגדולה ביותר על הנכסים של SEMA:
China21.17
India17.63
Taiwan16.56

שלושת המדינות בעלות ההשפעה הגדולה ביותר על הנכסים של EIMI:
China22.67
India18.95
Taiwan17.43

האחזקה היחידה באירופה היא 1.02% בפולין.
אוקי, לקח לי קצת זמן לעלות על זה אבל הבנתי את מקור הבלבול. אני דיברתי על SMEA. אתה דיברת על SEMA. ׁהE והM החליפו מקום. הקרן שאני דיברתי עליה משקיעה בארופה. הקרן שאתה דיברת עליה משקיעה במדינות מתפתחות ואכן חופפת למדי לEIMI.אפשר לקרוא על הקרנות האלו בעברית כאן.

@Yakir שים לב להבדל בין הקרנות.

אוקי, לקח לי קצת זמן לעלות על זה אבל הבנתי את מקור הבלבול. אני דיברתי על SMEA. אתה דיברת על SEMA. ׁהE והM החליפו מקום. הקרן שאני דיברתי עליה משקיעה בארופה. הקרן שאתה דיברת עליה משקיעה במדינות מתפתחות ואכן חופפת למדי לEIMI.אפשר לקרוא על הקרנות האלו בעברית כאן.

@Yakir שים לב להבדל בין הקרנות.

תודה רבה משה.
באופן אישי, אם היית מחפש מדד אחד גלובלי ורחב ככל שניתן להשקעה עבור 20-30 שנה קדימה, על איזה מדד היית הולך? (לא בתור המלצה פיננסית)

תודה רבה משה.
באופן אישי, אם היית מחפש מדד אחד גלובלי ורחב ככל שניתן להשקעה עבור 20-30 שנה קדימה, על איזה מדד היית הולך? (לא בתור המלצה פיננסית)
גוגל: הסולידית מייק
באמת יענה לך על הכל (כנראה).

תודה רבה משה.
כנראה שאת SSAC. תוכל לראות פירוט עליה ועל שאר הקרנות האיריות הרלוונטיות כאן.

קח בחשבון שתי חסרונות בהשקעה כזו:

א. יש לך חשיפת יתר לארצות הברית דרך קרנות הפנסייה וההשתלמות (שאני מניח שיושקעו בS&P500). זה משהו שאפשר למנוע בעזרת שימוש בקרנות נוספות.
ב. דמי הניהול יחסית גבוהים (0.2%) לעומת השימוש בSMEA (ד"נ 0.12%) וEIMI (ד"נ 0.18%) בתיק הממוסה והשקעה בארצות הברית בתיק הפטור.

אם אתה סבבה עם שתי הנקודות האלו אז כאמור SSAC. אפשר גם VT עם אתה סבבה עם קרנות אמריקאיות על כל ההשלכות של זה (מס ירושה וקרן מחלקת דיווידנים במקום צוברת)

גוגל: הסולידית מייק
באמת יענה לך על הכל (כנראה).
זו קריאה מומלצת בכללי. יש שם סיכום מוצלח של השיקולים בעד ונגד השקעות שונות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E ייעוץ לגבי משכנתא מול תיק השקעות נדל"ן 1
D ייעוץ והכוונה לגבי השקעה שוק ההון 0
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
T ייעוץ לגבי לימודים אוף טופיק 2
H ייעוץ לגבי..ייעוץ? צרכנות פיננסית 8
I ייעוץ לגבי מזגן עילי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
N ייעוץ לגבי השכרת רכב. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
S ייעוץ לגבי הפרשות סוציאליות ואפיקי השקעות | הייטקיסט צרכנות פיננסית 30
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
0 ייעוץ להתחלת השקעות שוק ההון 3
R ייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 2
T חוות דעת על ייעוץ שקיבלתי מיועץ השקעות בבנק שוק ההון 9
Y ייעוץ בנוגע לרכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 18
Y ייעוץ פיננסי בעקבות כספי ירושה נדל"ן 15
M מהו בעצם ייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
cypriano de rore ייעוץ והתאמת מערכת לייעול אירגוני אוף טופיק 1
צ ייעוץ - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 0
amit ייעוץ בעבודה ראשונה , הנדסת חשמל טכניון פוסטים מאיכות נמוכה 2
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
A עבודת ייעוץ עצמאית בנוסף לעבודה שכירה למהנדס התפתחות אישית 12
T ייעוץ, הדרכה ו/או טיפול בבעיות תקשורת בין הורה לילדיו. התפתחות אישית 0
ע ייעוץ בנושא דירת עמידר נדל"ן 3
A כדאיות והערכה של ייעוץ פנסיוני בתשלום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
T לימוד ייעוץ השקעות כדאי? שוק ההון 3
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
J ייעוץ לתואר שני התפתחות אישית 5
I ייעוץ בנושא פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
Lag ייעוץ להתפתחות אישית וכלכלית עבור עתודאי התפתחות אישית 5
stamEhad ייעוץ פיננסי לקראת פרישה של אימי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
ת ייעוץ משכנתא - שאלה עקרונית נדל"ן 5
D ייעוץ פרישה לעובדי מערכת החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד ייעוץ בקשר למימון השקעה סולארית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 26
תפוזינה ייעוץ משכנתאות ועוד כמה שאלות לפני משכנתא נדל"ן 19
P ניהול תיקי השקעות\ייעוץ השקעות התפתחות אישית 0
הק995 אצל מי מקבלים ייעוץ מס מיסים 20
S ייעוץ תזונה התפתחות אישית 0
ג ייעוץ בהשקעה ראשונה, לא באופן עצמאי שוק ההון 20
D ייעוץ השקעות דיגיטלי לציבור ללא רישיון ייעוץ- למה לא בעצם? אוף טופיק 4
D ההורים פתחו לי קופת גמל לחיסכון לפני שנת 2000, אשמח להכוונה/ייעוץ. (בן 25, סטודנט) שוק ההון 5
S ייעוץ על הרכב תיק השקעות ושאלות נוספות שוק ההון 15
E ייעוץ לאחד שרוצה למצוא את עצמו כבר התפתחות אישית 1
S ייעוץ המונים התפתחות אישית 38
I ייעוץ בנוגע להשקעה נדל"ן 18
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
C מעבר לבית על גלגלים צריך ייעוץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
S ייעוץ השקעות בגופים שונים שוק ההון 13
I פתיחת חשבון בבית השקעות-ייעוץ שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה