• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לבטים של בן 22

גיריתדבש

משתמש רשום
דירוג
4
שלום לכולם,
בן 22, חדש בפורום אבל קורא בבלוג מאז השחרור לפני כשנה. בתקופה הזאת עבדתי וחסכתי 80 אש"ח אשר כרגע יושבים בעו"ש, בידיעה שארצה להשקיע בשוק ההון. בנוסף עם קרן פנסיה במסלול s&p 500 שיש בה 13 אש"ח.
כרגע מתגורר עם ההורים ועובד במשרה עבור שכר 9500 ש"ח ברוטו (+קרן השתלמות). פרט לכך אציין שאני בסאגת הפסיכומטרי, ללא שאיפה לפרישה מוקדמת. מבחינת טווח השקעה, החלטתי על לכוון ל-10 שנים ומעלה. פתחתי חשבון מסחר באקסלנס, אבל נכנסתי ללופ של מיקרו-אופטימזציה אשר מונעת ממני לבחור איך/כמה/למה. ברור לי שאסור לבקש המלצות, אולם אשמח אם תוכלו להביע את דעתכם ולהאיר את עיניי בנוגע לאפשרויות עליהן חשבתי (בהתחשב בעובדה כי יתכן ואתחיל לימודים אקדמאים *ארוכים* בעוד כשנה מעכשיו, עם כל ההשלכות שבדבר):

1. *60 אש"ח בקרן העולמית של בלאקרוק.
*20 אש"ח באחת הקרנות הכספיות, בתפיסה כי הנזילות של אותן קרנות תאפשר להגדיר סכום זה כ"קרן חירום" (אגב, הבנתי שקרן כספית לא נתפסת כאמצי השקעה לטווח ארוך. אם לא, האם עלי לפנות לכיוון אג"ח או שכספית יכולה לעבוד בהשקעה לעשור+?).

2. *45 אלף בקרן עולמית/ s&p500 של בלאקרוק (מודע לזה שסוגיית מדד עולמי מול אמריקאי נחבטה מכל צד, כרגע שיניתי את הקרן פנסיה למחקת s&p, על כן ההתלבטות. ההפרש של ה-15 אש"ח בפלח המנייתי ביחס לאפשרות הראשונה נובע מחשש מסוים להשקיע רק בשוק האמריקאי, מובן לי שבסכומים האלה הפרש של 15 אש"ח די זניח אבל עבורי זה סכום לא קטן).
*15 אלף בקרן כספית.
*20 אלף נותרים להגדיר בתור קרן חירום שתחכה בעו"ש (מבין את השלכות האינפלציה).
הרציונל מאחורי התוכנית השנייה נובע בעיקרו מחוסר ניסיון ממשי בשוק ההון, לכן חשבתי להתחיל עם סכום נמוך יותר אך עם יחס זהה לתוכנית הראשונה של 75% מנייתי 25% לא מנייתי.

פרט לסכומים אלה, משתדל לחסוך מעל 60% מהשכר (מתכנן להקדיש מספר אלפים החל מהמשכורת הקרובה עבור חיסכון לתקופה כסטודנט, מתלבט לגבי השקעת הסכום בקרן כספית/ פיקדון בנקאי. החיסכון ישמש עבור מחייה/מגורים, לשמחתי הרבה ההורים דאגו לחסוך עבור הוצאות שכר הלימוד). במידה ויתאפשר אנסה להקצות מספר אלפים אחת לרבעון (או חודשי? עדיין לא סגור מה הדרך המשתלמת יותר...) על מנת להזרים לפלח המנייתי.
אשמח להערות והארות,

תודה רבה

ברוך הבא לפורום!
נכנסתי ללופ של מיקרו-אופטימזציה אשר מונעת ממני לבחור איך/כמה/למה.
בשלב ראשון תניח בצד את האופטימיזציה. לך על משהו פשוט כמו ניירות עוקבות מדדים.
כשיהיה לך סכום משמעותי יותר תתחיל לבדוק אופציות נוספות.
אם אתה בלימבו, תמיד אפשר לסגור סכום מסוים בקרן כספית שהיא בסיכון לא גבוה אבל תשואה גבוהה מפיקדונות בנק.
בהצלחה.

כמה זמן תואר? איפה תלמד? האם צפוי לצאת מבית ההורים כבר בשנה הראשונה של התואר או מאוחר יותר? האם אתה מתכנן לעבוד במהלכו?

כל אלו שאלות שתפקידן לנסות ולהבין את ההוצאות הצפויות שלך, אני חשוב שברגע שיהיה לך צפי לגבי ה*תזרים* שלך תוכל להיות פחות לחוץ, ולתכנן תכנית נכונה בהתאם לסיבולת סיכון שלך.

לגבי ההשקעה, בין האופציות שנתת הבנתי יחסית את הכיוון שלך, יש לך חשבון השקעות, שים 10-20K על הקרן העולמית ותראה איך אתה מרגיש במהלך החודשים הקרובים, ואם תרצה אחרי זה להוסיף עוד כסף זו בחירה שלך, אתה כבר יודע איפה להשקיע, העיקר להתחיל. נדבך משמעותי מההשקעה הוא היכולת שלך כמשקיע להחזיק את הראש במהלך תנודתיות, היכולת שלך ללמוד את זה על בשרך היא חשובה מאוד, בהצלחה

לא המלצה

*15 אלף בקרן כספית.
*20 אלף נותרים להגדיר בתור קרן חירום שתחכה בעו"ש (מבין את השלכות האינפלציה).
כמו שכתבת, אין סיבה לא להתייחס לקרן כספית קקרן חירום. כמובן אפשר ורצוי כמה אלפים בודדים בעו"ש

כמובן שאין הרבה איך להתייחס מעבר לזה כמו ש @ריש-לקיש פירט בשאלותיו. אם אתה קורא בפורום אתה כבר יודע שצריך קודם להגדיר מטרות ויעדים (במקרה שלך בערך עד סוף התואר) ומזה נגזר כל השאר

בהצלחה

אכן עודף אופטימיזציה. יש לך מספיק ידע לקבל החלטה טובה. 95% מהסיפור אתה כבר עושה, הדקויות הם אולי 5 אחוז.
הייתי מגדיר שבוע לקבל החלטות במסגרת הידע והמלצות, מבצע ולא נוגע בזה שנה לפחות (כוונתי לא מתעסק בכלל, גם במחשבה). ומתפנה לקדם את מטרותיך בחיים.
(הלוואי ובגילך הייתי יודע מה שאתה וכו' וכו')

תחילה, מודה לכל מי שהגיב
מבחינת לימודים, שואף להתקבל לרפואה בארץ. עם כל הקושי שבעניין, מאמין שזה ריאלי לחלוטין ומקדיש לזה מאמצים רבים (כרגע ציון סכם מספיק למספר אוניברסיטאות, ניגש לפסיכומטרי נוסף על מנת לשפר ולפתוח דלתות נוספות). מבחינתי אני מתכוונן על להתחיל בעוד שנה/ שנתיים, שאיפה ריאלית לדעתי. בחירה ברפואה לא מתיישבת עם הקונספט של פרישה מוקדמת, מדובר בלימודים ארוכים+ התמחות, שלא לדבר שההכנסה גדלה רק סביב גילאי 40+.
מבחינת מקום מגורים והוצאות אי אפשר לומר בוודאות, תלוי לאיזה מוסד אתקבל אבל בגדול ככל הנראה אעבור בשכירות לדירת שותפים, מאמין שבתקופות יחסית רגועות אוכל לעבוד עבור הכנסה של 2-3 אש"ח למימון הוצאות שכירות. פרט לכך כרגע מנסה לתכנן אפיק חיסכון שיאפשר לי השלמה להוצאות חודשיות כסטודנט פרט לשכירות, כפי שציינתי.
תוכנית ויעד השקעה כאמור כרגע לעשור לפחות, בשאיפה לסיים את הלימודים עם הון מסוים (כסטודנט סביר שלא אצליח לייצר הכנסה מספקת להפרשה לתיק השקעות).
לסיום, ברור לי שהתוכנית עדיין בשלבי התהוות ועלולה להיות דינמית בגלל הרבה סיבות, מנסה להתחיל בגיל צעיר ככל האפשר, ללמוד ולהתקדם.

מבחינת לימודים, שואף להתקבל לרפואה בארץ

תלך לאן שיקבלו אותך מחר, ולא בעוד שנתיים - גם ככה זה מסלול ארוך. שתי הערות נוספות: (א) תלמד באירופה ואז גם אם אין לך אזרחות כנראה שלא תהיה לך בעיה לקבל אחת; (ב) תעשה את המבחנים האמריקאים - ה-usmle - תשאיר לעצמך עוד אופציות פתוחות.

לגבי היתר - כרגע 100% זה שתשקיע במדדים כל חודש ותלמד עוד. יש לך הרבה זמן לייעל הכל.

מבחינת לימודים, שואף להתקבל לרפואה בארץ. עם כל הקושי שבעניין, מאמין שזה ריאלי לחלוטין ומקדיש לזה מאמצים רבים (כרגע ציון סכם מספיק למספר אוניברסיטאות, ניגש לפסיכומטרי נוסף על מנת לשפר ולפתוח דלתות נוספות). מבחינתי אני מתכוונן על להתחיל בעוד שנה/ שנתיים, שאיפה ריאלית לדעתי. בחירה ברפואה לא מתיישבת עם הקונספט של פרישה מוקדמת, מדובר בלימודים ארוכים+ התמחות, שלא לדבר שההכנסה גדלה רק סביב גילאי 40+.
מבחינת מקום מגורים והוצאות אי אפשר לומר בוודאות, תלוי לאיזה מוסד אתקבל אבל בגדול ככל הנראה אעבור בשכירות לדירת שותפים, מאמין שבתקופות יחסית רגועות אוכל לעבוד עבור הכנסה של 2-3 אש"ח למימון הוצאות שכירות. פרט לכך כרגע מנסה לתכנן אפיק חיסכון שיאפשר לי השלמה להוצאות חודשיות כסטודנט פרט לשכירות, כפי שציינתי.
תוכנית ויעד השקעה כאמור כרגע לעשור לפחות, בשאיפה לסיים את הלימודים עם הון מסוים (כסטודנט סביר שלא אצליח לייצר הכנסה מספקת להפרשה לתיק השקעות).
לסיום, ברור לי שהתוכנית עדיין בשלבי התהוות ועלולה להיות דינמית בגלל הרבה סיבות, מנסה להתחיל בגיל צעיר ככל האפשר, ללמוד ולהתקדם.
האם ההורים אמורים לעזור לך במהלך התואר? אתה עומד להיות סטודנט במשך עוד המון זמן, ועד שתגיע לנק' שהוצאותיך מתקזזות עם הכנסותיך (נק' שוויון תזרימית) זה דיי הרבה שנים מתחילת הלימודים. איך אתה מתכוון לכלכל את עצמך במהלך כל התואר? אם בעזרת החסכונות אז להשקיע את כולם במסלול עולמי לא נראה כמו אופציה מי יודע מה. בכל מקרה אולי לאחר שתתקבל ותירשם למסלול תנסה להתייעץ עם מישהו שכבר בפנים אם אפשר לשלב עבודה כלשהי תוך כדי לימודים והחל מאיזו שנה ובאיזה היקף.

תחילה, מודה לכל מי שהגיב
כיף לראות את המוטיבציה שלך, בתור סטודנט לרפואה בארץ (כבר בסוף שנה חמישית) אני יכול לציין שעבודה במהלך התואר היא לא קלה כלל, יש תקופות עמוסות מאוד, לדעתי הדבר הכי טוב שתוכל לעשות הוא להשקיע זמן במקצוע עצמו, לדוגמא כבר בתור סטודנט להיות שותף במחקרים, לעבוד כעוזר רופא במחלקה שאתה מכוון להתמחות בה, ואפילו סתם לצטרף לכנסים/להתלוות למחלקה שבעדיפות גבוהה אצלך להתמחות, כל הפעולות האלו מלבד הלימודים גוזלות זמן רב, רובן ללא כל תגמול, אך לדעתי הן בעלות השפעה מכרעת על העתיד התעסוקתי שלך, והינן מטרות יותר חשובות מאשר לחסוך עוד כמה שקלים בחודש. ההשקעה הכי טובה שתוכל לעשות בשנים אלו היא להשקיע בעצמך וליצור קשרים ורקורד מחקרי שיעזרו לך להתקדם במקצוע.
בנוגע להכנסה, מהיכרות קרובה עם התחום אם אכן תתקבל בעוד כשנה שנתיים ההכנסה שלך תעלה משמעותית כבר סביב גיל 35, ולדעתי גם ניתן להגיע לפרישה מוקדמת אם בכך אתה חפץ

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
niceguy23 השקעת lump sum בזמנים של all time high - לבטים שוק ההון 49
The Stoic לבטים של דירה ראשונה נדל"ן 52
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
ח לבטים לגבי דירת מגורים + דירה להשקעה נדל"ן 17
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
הרציני לבטים בקניית נכס מסחרי נדל"ן 2
א לבטים בהשקעה במדד S&P שוק ההון 8
המהנדל לבטים לקראת כניסה לעסקי הנדל"ן נדל"ן 17
ז איך בוחרים קופת גמל להשקעה? לבטים ומחשבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S דירה במחיר למשתכן בדרום ללא משכנתא - לבטים נדל"ן 5
A דירה להשקעה - לבטים נדל"ן 14
O לבטים לגבי קניית דירה להשקעה בפריפריה נדל"ן 8
I שאלות למנוסים שבחבורה + שיתוף לבטים וחששות שוק ההון 23
C לבטים לגבי מעבר לעוסק מורשה צרכנות פיננסית 8
J לבטים התפתחות אישית 1
Myrath לבטים יומני מסע אישיים 102
C עבודה בהיי טק - לבטים התפתחות אישית 10
A לבטים על השקעה שוק ההון 0
singleton שחרור ממורשה חתימה במקרה של מתמודד/ת נפש צרכנות פיננסית 1
ב מה החוק אומר במקרה של פגיעת טיל בבניין בבניה? נדל"ן 5
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 11
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
Y דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? שוק ההון 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
D מה קורה לפנסיה במקרה של משבר פיסקאלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
JBUZZ חדרה: סחירות של דירה עתידית? נדל"ן 17
נ מהפכת החשמול של הרכב הפרטי השפעות חיוביות על הסביבה מבחינת זיהום אוויר ורעש אוף טופיק 23
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
ד איך נקבע מחיר של מניה שוק ההון 4
אוגורן קרנות חו"ל בתסריט של דה-ליברליזציה של מט"ח שוק ההון 7
G החוב הלאומי של ארה"ב והשקעה בשוק האמריקאי לטווח רחוק שוק ההון 3
ס איך אני קונה ניירות ערך/etf בבורסה של לונדון ואמסטרדם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S הגדרת זמן מסך ונעילה מרחוק של iphone אוף טופיק 1
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 35
סתיו החלפה של אגרות חוב ישראליות באגרות חוב של מדינה אחרת שוק ההון 11
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ד מה הסבירות להפסקת המסחר של הקרן האירית החדשה של אינבסקו? שוק ההון 25
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
R פירעון מוקדם של משכנתא צרכנות פיננסית 8
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
R רווח של מעסיק מעובד אוף טופיק 45
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
מ מכירה של קרן אירית שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה