• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

רובוטיקה לילד כמעט בן 6

• פותח הנושא פותח הנושא MichaelScott
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MichaelScott

משתמש רגיל
דירוג
656
שאלה קצת ספציפית -
למישהו פה יצא להתעסק ברובוטיקה עם ילדים קטנים בגילאי 5-6?
הייתי שמח לנסות רובוטיקה כתחביב משותף עם הבן שלי, אבל כשאני מחפש אני מוצא בעיקר ערכות מתוחכמות עם תכנות והכל שכתוב שהן לגיל 8-9 ומעלה. הגיל זה גם לא הדבר העיקרי שחשוב - כי הילד כמעט בן 6 ואינטליגנטי מאוד, אלא זה שהוא רק מתחיל בפעם הראשונה והייתי רוצה להתחיל ממשהו פחות מאיים טכנית ויותר ידידותי, שייצור אולי עניין ותיאבון לדברים יותר מתקדמים בהמשך.
אם למישהו יש המלצה על ערכת רובוטיקה לילדים קטנים / מתחילים מאוד אשמח לשמוע.
וגם אם יש טיפים באופן כללי לגבי זה, המטרה לעורר סקרנות ולתת לו להתנסות אם הוא רוצה, אבל גם לא לכפות עליו את זה אם הוא לא אוהב.
לילד כבר יש מספר חוגים אז דווקא מעוניין לעשות משהו בבית כפעילות מגבשת בינינו.

אולי אתה יכול לחדד מה בדיוק אתה מצפה למצוא?
מה זה אומר רובוטיקה למתחילים? אני יודע שיש ערכות של מעגלים על לוח חשמל שפשוט מניחים דברים ואפשר לבנות מעגל פשוט עם מתג שמפעיל מנוע/מנורה

עריכה

מסקרנות חיפשתי קצת, מצאתי Tibo robot, אולי תוכל להסביר לפי זה מה אתה רוצה יותר / פחות

נערך לאחרונה ב:
אולי אתה יכול לחדד מה בדיוק אתה מצפה למצוא?
מה זה אומר רובוטיקה למתחילים? אני יודע שיש ערכות של מעגלים על לוח חשמל שפשוט מניחים דברים ואפשר לבנות מעגל פשוט עם מתג שמפעיל מנוע/מנורה

עריכה

מסקרנות חיפשתי קצת, מצאתי Tibo robot, אולי תוכל להסביר לפי זה מה אתה רוצה יותר / פחות
כן מדמיין משהו בסגנון

Makeblock mBot​

רק שעליו כתוב גילאים 8-12 אז נראה לי כבד קצת להתחיל ממנו.

נראה לי גם על הטיבו כתוב 10+

הילד שלנו בן 10 (עוד מעט 11) בנה את הSunFounder Pidog לגמריי בעצמו. אמנם לקח לו *כמעט שנה* אבל לא עזרנו לו בכלל** וזה מיועד לגילאי 15 ומעלה לפי הגדרות יצרן. רישום הגילאים בארה"ב לפעמים מייצג את חברות הביטוח והורים היסטריים ולא קשור למציאות.

** לא לשפוט בבקשה. סבא שלו קנה לו את זה כמתנה לחג המולד בניגוד מוחלט לרצוננו ולבקשות חוזרות ונשנות להפסיק להביא מתנות מוגזמות, יקרות ולא תואמות גיל, בפרט כאלו שתלויות בזמן ובאנרגיה *שלנו ההורים*.

אם המטרה לבלות זמן איכות עם הילד בבנית דברים כאשר גם אתם נהנים מזה, נשמע מצויין, אם המטרה "לדחוף" אותו לתחום, דונט, חכו לחוגים, אז הוא יוכל לעשות את זה עם חברים ומשם יוכל גם להתפתח בעצמו אם ימצא בזה עניין.

הנסיון שלנו שבגיל כזה ילדים תמיד יצטרכו עזרה בערכות נורמאליות בגלל קשיים במוטוריקה עדינה. אם זה פרוייקט משותף עם הילד זה נהדר, בעיקר תלוי הורה והיכולת שלו לקבל כישלון. אם זה הורה של "תביא לי, אתה לא יודע" יש סיכוי שזה יגמר בתסכול של שניכם. אנחנו הפסקנו בגלל שאני לא מצאתי בזה עניין ובעקבותי גם הילדים.

הבט נוסף, יש ערכות סגורות לבניית דגם ספציפי וערכות פתוחות של סתם חלקים אלקטרונים שונים (לא ממש רובוטיקה האמת יותר אלקטרוניקה). הנסיון שלנו היה שהשניים היו יותר מוצלחים, מידי פעם ,בזמן שיעמום, אני עדיין מוצא אותם מרכיבים איזה משהו חדש שהם חשבו עליו, אבל מאוד יכול להיות שזה תלוי ילד ויש כאלה שיעדיפו לראות נקודת סיום ברורה (מנחש).

יש לי שני "רובוטאים" בוגרים במשפחה המורחבת, אחד כתחביב שהתפתח בגיל הנעורים ואחד עסק בזה כמקצוע לתקופה. שניהם לא עסקו בזה בילדותם, הייתי אומר אפילו שההפך.כנראה רובוטיקה זה דבר שיכול "לתפוס" אותך בכל גיל, אין נראה לי סיבה ממש להתחיל בגיל x, בקיצור, תעשו את זה בשבילכם ופחות בשבילו ותפנימו את זה שזה משהו משותף שבעיקר נועד לחבר בינכם ופחות את הרובוט.

נערך לאחרונה ב:
יש ערכת לגו שנקראת vernie והיא מאוד מוצלחת .
אפשר לבנות ממנה רובוט או 4 דברים אחרים ממונעים . היא מתחברת לאפליקציה שמדמה תכנות לילדים .
יש לה הרבה אפשרויות ,חיישן תנועה ,חיישן צבעים ,סאונד,מנועים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
hommie חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
H קרן לילד שוק ההון 1
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I פתיחת חשבון בנק וחשבון השקעות לילד? צרכנות פיננסית 2
ת פתיחת חשבון ב IB לילד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
ס השקעה ב-SCHG בעקבות הפוסט על השקעות לילד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 11
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
O מה לעשות עם ההורים- חיסכון לילד שוק ההון 32
K חסכון לילד במקביל לחסכון לדירה? שוק ההון 5
F חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ח העברת דירה שניה במתנה לילד- חיסכון במס שבח נדל"ן 10
W חשבון ברוקר לילד שוק ההון 1
mk1 אלטרנטיבה לגמל להשקעה לילד שוק ההון 4
מ תכנית חיסכון לילד (רך שנולד) שוק ההון 1
I המלצה לטבלת/אייפד לילד צרכנות פיננסית 3
TheMailMan קורס מחשבים/סייבר/תכנות לילד בן 9 התפתחות אישית 14
N חסכון לילד - קופת גמל או פוליסת חסכון שוק ההון 2
H השקעה חודשית לילד - כלי ושיטת פעולה? שוק ההון 4
י מתנה לילד נירות ערך, נשארת חבות מס במכירה? מיסים 30
G פתיחת תיק מתנה לילד לבר מצווה שוק ההון 6
S משתמשי ספארק - האם אפשר לנהל תתי תיקים באותו החשבון? (לילד ושלנו) שוק ההון 3
de dud מצלמה לילד בן 8 צרכנות פיננסית 24
מ חיסכון לילד שוק ההון 8
L חיסכון לילד (לא עוד שרשור של תכניות) שוק ההון 6
L תכנית חיסכון לילד (קופת גמל להשקעה?) צרכנות פיננסית 10
ש תיק השקעות במיטב דש כתכנית חיסכון לילד שוק ההון 3
S תכנית חיסכון לילד צרכנות פיננסית 2
ט חסכון לילד - אינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 52
U עלות חודשית לילד כתלות בגיל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
N חדר מינימליסטי לילד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
ש חסכון לילד קופת גמל להשקעה או קרן מחקה שוק ההון 4
ש חיסכון ארוך טווח לילד: תשואה מול דמי ניהול? שוק ההון 7
itamaratz קופת גמל עבור חיסכון לילד שוק ההון 2
I האם גם לילד יש 2.25 נקודות זיכוי? שוק ההון 9
בוריס יופה תוכנית חיסכון פרטי לילד שוק ההון 0
גלעד 99 חיסכון ארוך טווח לילד - פתרון פשוט? שוק ההון 49
Z מאיזה גיל ניתן לרכוש דירה לילד על שמו? שוק ההון 4
אנא-אל הסבר לילד בן 6 - ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 10
אנא-אל סיכונים בשוק ההון- לילד בן 6 שוק ההון 4
מ השקעה לילד שוק ההון 8
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
D מוצרים פיננסיים שמופיעים תחת הפוסט "איך להשקיע כמעט מבלי לנקוף אצבע" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 41
מ כמעט זכיה במחיר למטרה, הגרלות חדשות או דירה יד שניה נדל"ן 4
Trevor מוגש כשירות לציבור: אפשרות לרילוקיישן/הגירה לקנדה (כמעט) ללא תנאים אוף טופיק 7
ו דטרמניזם VS רצון חופשי - כמעט 8 שנים אחרים כתיבת הפוסט "הפריבילגיה הסולידית" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 286
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
א הברזל בחצי שנה אחרונה התיקר כמעט ב 100%, הנחושת נוסקת שוק ההון 0
N השקעה כמעט ללא סיכון שוק ההון 43

נושאים דומים

Back
למעלה