• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים

• פותח הנושא פותח הנושא Speed42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Speed42

משתמש רשום
דירוג
11
היי חברים,
אשמח מאוד לעזרה אני ממש בנקודה שאני מתקשה להחליט מה לעשות וחושש מאוד.
אני הגעתי לשלב עם עצמי שאני מאוד רוצה כבר לעזוב לגור לבד אבל מפחד.
אני גר בקריות ועובד בחיפה.
עד גיל 30 - למרות שזה היה רעיון שמאוד רציתי לעבור לגור לבד, אבל לא עשיתי את זה מבחינה כלכלית, כי לא הייתה לי עבודה קבועה ורצינית.
למרות שמאוד רציתי, ולא פעם חשבתי אולי גם לי כדאי לעבור לת"א לתקופה, לחיות את החיים קצת, ראיתי מסביב חברים ואנשים שעברו לת"א וחיו את החלום למרות שנשארו עם 0 שקל בסוף החודש. אני קצת מצטער שלא עשיתי את זה בעבר, אבל זה כבר עבר התקופה הזאת (אז נגיד שבחרתי בשיקול הכלכלי ה"נכון", לא יודע אם זה נכון אבסולוטי).
מגיל 30 יש לי עבודה קבועה, בהתחלה עם שכר נמוך שקצת עלה עם הזמן, אבל אני דוחה את המעבר.
אני מרגיש שזה כבר מגביל אותי, ומונע ממני להתקדם בחיים ולהכיר בת זוג.
מנגד - החשש הכלכלי. אני לא מפחד מהצעד לגור לבד(כן יש חשש אבל אני אסתדר אני יודע להיות עצמאי), אלא יותר מהנזק הכלכלי שיכול להיגרם לי .
עד גיל 30-33, כאשר הייתי מכיר מישהי היו לה שאלות למה אני לא גר לבד, אבל זה עבר יחסית בקלות.
היום זה כבר בלתי נסלח ואני נפסל על זה (למרות שאני מסביר שזה משיקולים כלכליים לעתיד ולעבור אבל בהמשך לעבור לגור ביחד זאת אופציה ).
וגם אני הייתי רוצה לצאת לעצמאות שלי כמובן.

הפחד בעיקר בגלל שאני בחרדות תמידיות על העתיד הכלכלי, ואיך אוכל לקנות בית במדינה הזאת.
אז החסכונות שלי עד עכשיו בערך 450K.
מבחינת שכירות - מחפש בחיפה באזור העבודה, לא אכפת לי דירה קטנה, אפשר להתפשר על האזור אבל שתהיה מרוהטת כי לא כדאי לי להוציא על קניית ציוד רב לבית.
מחיפושים - כאשר אני מנסה למצוא דירה מרוהטת, באזור סביר (סביר מבחינת הגעה לעבודה, ואזור שהוא לא גרוע מדי),
המינימום שאני מגיע זה 3500-4000 עם הוצאות חשמל מים ארנונה.

המצב כרגע - נטו משכורת 11K.
הוצאות חודשיות:
- מנוי אימוני כושר , תזונת ספורט - 730 (זה שינוי שעשיתי לאחרונה אחרי עבודה עם עצמי כחלק משיפור עצמי, חשוב לי לא לפגוע בחלק הזה).
- רכב, ביטוח, דלק, הוצאות - 800.
- אינטרנט, טלוויזיה, סלולר, אפל מיוזיק ... - 300.
- הוצאות אוכל - 500 (משתדל לאכול אוכל ביתי ) .
- "בילויים", דייטים - 1000 .
- ביגוד הנעלה ושטויות אחרות - 400.
- בלתמים (טיפול שיניים שצץ פתאום, טלפון חדש בתלשומים וכאלה ) - בממוצע 500.

אז כרגע ההוצאות בערך 4.2K.

אם אעבור לשכירות:
נוסיף לזה 3.5K שכירות + הוצאות.
ציוד שידרש לדירה - נגיד 400 בחודש.
אוכל יעלה אולי ל 1000, ונחסוך בהוצאות בגדים.

מגיע בערך ל 8.6K.
ז"א נשאר לי בערך 2K בחודש חסכון לעתיד לבית שלא נראה באופק.
כמובן שבמקרה הזה אנסה לצמצמם כל מרכיב הוצאות עד כדי מינימום הכרחי ואולי אצליח לחסוך עוד 1K.

אשמח לעזרתכם מכאן - מה כדאי לעשות, האם שווה לעבור בעד המחיר הזה לשכירות ? איך אני חוסך מכאן לבית ?

כן, שווה לעבור לשכירות, כי אתה רוצה עצמאות, ואתה יכול לעמוד בזה כלכלית. אל תפחד.
את ה-2000 בחודש אפשר לחסוך ולהשקיע, ובעזרת השם בעתיד כשתהיה בת זוג רצינית, יהיו לכם 2 משכורות לחסוך מהן לבית.

נערך לאחרונה ב:
החסכונות שלך מספיק גבוהים בשביל לצאת.
אם שעות העבודה שלך מאפשרות אולי תמצא עוד עבודה במשרה חלקית?.
אולי גם שווה לצאת לגור עם שותפים?

לא ברור אם החסכונות שלך כוללים גם את הפנסיה, ההשתלמות וכו'

חסכונות שלי עד עכשיו בערך 450K
נטו משכורת 11K
הוצאות חודשיות:
[...]
מגיע בערך ל 8.6K.
ז"א נשאר לי בערך 2K בחודש חסכון לעתיד לבית שלא נראה באופק

1. עם חסכונות של 450K, כנראה שכבר כיום אתה יכול לרכוש דירה זולה עם משכנתא באיזור חיפה שבו אתה גר
(לא שאני בהכרח ממליץ, אבל אם זה מה שעוצר אותך מלעזוב את בית ההורים בגיל 35 - כדאי להיות מודע לזה שכבר צברת לא מעט)

2. נראה שהחישוב של 2K חיסכון לחודש לדירה כולל רק את המרכיב שאתה חוסך באופן ישיר מהמשכורת נטו.
האם יש לך הפרשה לקרן השתלמות?
האם החסכונות שלך מושקעים וצוברים תשואות?
אם כן - חבל להתעלם מהרכיבים האלו...

בקיצור - יש מצב שאתה מצייר לעצמך תמונה כלכלית מפחידה יותר ממה שהיא באמת.

עד גיל 30-33, כאשר הייתי מכיר מישהי היו לה שאלות למה אני לא גר לבד, אבל זה עבר יחסית בקלות.
היום זה כבר בלתי נסלח ואני נפסל על זה (למרות שאני מסביר שזה משיקולים כלכליים לעתיד ולעבור אבל בהמשך לעבור לגור ביחד זאת אופציה ).
וגם אני הייתי רוצה לצאת לעצמאות שלי כמובן.
הפחד בעיקר בגלל שאני בחרדות תמידיות על העתיד הכלכלי, ואיך אוכל לקנות בית במדינה הזאת.
ועוד הערה (מנקודת מבט שאינה כלכלית נטו כמו בתגובה הקודמת) -

לפעמים אנשים רוצים וודאות מוחלטת בעתיד שלהם לפני שהם עושים צעד.
במקרים כאלו כדאי לזכור שכמו שלכל פעולה יש מחירים אפשריים, כך גם להימנעות יש מחירים...

במקרה הזה כמו שכתבת בעצמך, מחיר ההימנעות הוא שנים שחולפות ללא עצמאות וללא בת זוג.
ואגב, אם אתה מעוניין להקים משפחה ושיהיו לך ילדים משלך, כדאי לדעת שזה נהיה קשה יותר בהמשך ככל שהשנים חולפות
(זה לא שקודם אפשר להגיע לגיל 50 עם בית ללא משכנתא + חסכונות נוספים, ורק אז להתחיל לחפש בת זוג ולהוליד ילדים...).

האם המחירים האלו לא מצדיקים בעיניך יציאה לדרך,
למרות שיש לך עדיין קצת אי וודאות בנוגע לעתיד (כמו לרובנו)?

כן, שווה לעבור לשכירות, כי אתה רוצה עצמאות, ואתה יכול לעמוד בזה כלכלית. אל תפחד.
את ה-2000 בחודש אפשר לחסוך ולהשקיע, ובעזרת השם בעתיד כשתהיה בת זוג רצינית, יהיו לכם 2 משכורות לחסוך מהן לבית.
תודה על התגובה, מחזק אצלי את הצעד.
בשיא הישירות - המחסום שלך הוא לא פיננסי אלא מנטלי. אולי תמצא לך מנטור שילווה אותך עד להתבססות בדירה.
תודה, מסכים שיש מחסום מנטלי אני מודע לזה. בגלל זה אני עובר תהליך עם עצמי של שנה כמעט. והצעד הבא הגדול שלי זה מעבר דירה. החשש הכלכלי פשוט נותן לי כאפה כל פעם שאני חושב על זה.
פשוט תצא. אם תצוץ בעיה קונקרטית תתמודד איתה אחרי זה.
זה כנראה מה שאני צריך לעשות. פשוט קשה לבצע אני עובד על זה.
החסכונות שלך מספיק גבוהים בשביל לצאת.
אם שעות העבודה שלך מאפשרות אולי תמצא עוד עבודה במשרה חלקית?.
אולי גם שווה לצאת לגור עם שותפים?

לא ברור אם החסכונות שלך כוללים גם את הפנסיה, ההשתלמות וכו'
תודה על החיזוק, אני אוכל באמת אולי לשלב עבודה נוספת בשעות הערב או סופש"ים לאחר מעבר כזה.
שותפים זה אמנם יותר זול אבל זה לא מקדם אותי כל כך לעצמאות שחסרה לי. ז"א רוב ההוצאות עדיין יהיו והפער יהיה גדול בהרגשה (פשוט חשבתי שאם כבר לעבור, שותפים מול דירת לא שותפים בדירה קטנה זה יהיה זניח, שותפים שאני מכיר זה מטבח משותף ועדיין חוסר פרטיות מלא, אבל אם זה סידור אחר זה יכול להיות אופציה) .

לגבי החסכונות, זה לא כולל פנסיה והשתלמות(רק בשנתיים האחרונות נפתחה לי קרן השתלמות, אז אני כרגע לא מתייחס לזה כמשהוא משמעותי)

1. עם חסכונות של 450K, כנראה שכבר כיום אתה יכול לרכוש דירה זולה עם משכנתא באיזור חיפה שבו אתה גר
(לא שאני בהכרח ממליץ, אבל אם זה מה שעוצר אותך מלעזוב את בית ההורים בגיל 35 - כדאי להיות מודע לזה שכבר צברת לא מעט)

2. נראה שהחישוב של 2K חיסכון לחודש לדירה כולל רק את המרכיב שאתה חוסך באופן ישיר מהמשכורת נטו.
האם יש לך הפרשה לקרן השתלמות?
האם החסכונות שלך מושקעים וצוברים תשואות?
אם כן - חבל להתעלם מהרכיבים האלו...

בקיצור - יש מצב שאתה מצייר לעצמך תמונה כלכלית מפחידה יותר ממה שהיא באמת.
תודה על התגובה, נותן קצת פרופורציות (אין לי כל כך עם מי להתייעץ בעולם "האמיתי" על הדברים האלה).
כן יש הפרשות לקרן השתלמות (אמנם רק בשנתיים האחרונות).
החסכונות מושקעים בחסכונות, ותיק השקעות שקליות עם תשואות לא גבוהות אבל לא ברמות סיכון - כי אני לא ממש מכיר את העולם הזה אז אני משקיע "סולידי".

ועוד הערה (מנקודת מבט שאינה כלכלית נטו כמו בתגובה הקודמת) -

לפעמים אנשים רוצים וודאות מוחלטת בעתיד שלהם לפני שהם עושים צעד.
במקרים כאלו כדאי לזכור שכמו שלכל פעולה יש מחירים אפשריים, כך גם להימנעות יש מחירים...

במקרה הזה כמו שכתבת בעצמך, מחיר ההימנעות הוא שנים שחולפות ללא עצמאות וללא בת זוג.
ואגב, אם אתה מעוניין להקים משפחה ושיהיו לך ילדים משלך, כדאי לדעת שזה נהיה קשה יותר בהמשך ככל שהשנים חולפות
(זה לא שקודם אפשר להגיע לגיל 50 עם בית ללא משכנתא + חסכונות נוספים, ורק אז להתחיל לחפש בת זוג ולהוליד ילדים...).

האם המחירים האלו לא מצדיקים בעיניך יציאה לדרך,
למרות שיש לך עדיין קצת אי וודאות בנוגע לעתיד (כמו לרובנו)?
מאוד מתחבר למה שכתבת, מסכים שגם להימנעות יש מחיר שאני משלם כרגע .
אני בהחלט מעוניין להקים משפחה, וקלעת בול בנקודה כואבת (אבל שאני מודע ושמת לי מראה נוספת), שהשנים חולפות וזה יהיה קשה יותר.
אז תודה על ההכוונה והביקורת הבונה זה מאוד עוזר לי .
התגובה הזאת ביחד עם שכלול הדברים מחזקת אצלי מאוד את הפן המנטלי לעשות את את הצעד ולעבור .

וכן האי ודאות הזאת שיש לרובנו מאוד קשה, ואני מרגיש שהיא פוגעת לי בהתקדמות בחיים כבר , אז כנראה שהמחיר יהיה שווה יציאה לדרך .

ברוך הבא!
כתבו לך דברים חכמים שכדאי לאמץ - לגור לבד ולפתח עצמאות זה חשוב, ויהיה לך מספיק הון עצמי לדירה בחיפה/קריות אם תמשיך לחסוך.
אני אתייחס קצת לנושא ההוצאות העכשוויות והעתידיות.
אתה מוציא כרגע 4K על חשקים בלבד (כי קורת גג, הוצאות חשמל ומים ואולי גם אוכל בבית הם לא על חשבונך) ועל רכב.
יש לך הרבה שומן להוריד מההוצאות האלה. לא חייבים להפסיק, אפשר לצמצם.
אם תעבור לדירה של 2 חדרים זה אמור להספיק לך בשלב זה בחייך, גם אם תיכנס בת זוג למשוואה. מחירי הדירות האלו בחיפה נעים בטווח של בערך 2500-3000 ש"ח, התוספת של ארנונה, חשמל ומים תהיה כנראה בסביבות 500 לחודש (זה תלוי גם ברמת השימוש שלך ויש לך שליטה על זה).
אם הדירה תהיה על צירי תחב"צ טובים - תוכל לוותר על הרכב כדי להגיע לעבודה או להורים (העלות החודשית לרכב נראית לי קטנה מדי, אתה בטוח שזאת ההוצאה?).
אם דירה מרוהטת קומפלט מייקרת את השכ"ד, תבחר דירה מרוהטת חלקית (מזגנים וארונות) - תוכל לקנות או לקבל ציוד ביד שניה או מאתרים למסירה.
לא צריך הרבה ציוד, ויש דברים שאפשר להימנע מהם בשלב הראשון. הכי חשוב זה מזרון (יד ראשונה בלבד), ספה/כורסאות ושולחן אוכל קטן עם 2 כיסאות, מקרר וכיריים.
כביסה אפשר לעשות בחוץ או אצל ההורים. אולי תקבל מהם גם קופסאות אוכל מבושל (משהו שאני עושה לפעמים עד היום, גם כשאין באמת צורך).
חשוב שתלמד להכין לבד את הארוחות שלך, גם כאקט של עצמאות וגם כחלק משליטה על ההוצאות.
תנסה להגיע לטווח הוצאות של 7K לחודש:
3500 - הוצאות דירה, חשמל ומים.
1000 - קניות מזון, חומרי ניקיון וטיפוח אישי
2500 - נסיעות וחשקים (ההוצאה על כושר ואבקות למשל היא חשק, אפשר להיכנס לכושר בחינם). ביגוד ברמה של 400 בחודש זה חשק גם.

יש לך חסכונות של 450 , פלוס קרן השתלמות.

אפילו רק 10% מזה לטובת מעבר למגורים מחוץ להורים זה שווה את זה.

בנוסף לכל החישובים שהוצגו מעלה.

כאמור, לדעתי החסם שלך הוא לא באמת פיננסי, ואם אתה מתקשה לעבור את זה כבר שנה פלוס - תבקש עזרה, תשלם לעזרה מקצועית. זה מה שאנשים בוגרים עושים.

הוצאות חודשיות:
- מנוי אימוני כושר , תזונת ספורט - 730 (זה שינוי שעשיתי לאחרונה אחרי עבודה עם עצמי כחלק משיפור עצמי, חשוב לי לא לפגוע בחלק הזה).
- אינטרנט, טלוויזיה, סלולר, אפל מיוזיק ... - 300.
- הוצאות אוכל - 500 (משתדל לאכול אוכל ביתי ) .
- "בילויים", דייטים - 1000.
- ביגוד הנעלה ושטויות אחרות - 400.
- בלתמים (טיפול שיניים שצץ פתאום, טלפון חדש בתלשומים וכאלה ) - בממוצע 500.
הרבה הוצאות מיותרות.

אימוני כושר ותזונת ספורט:
אימונים אישיים אפשר להחליף בסרטוני יוטויב, אפילו אפליקציות בתשלום שעולות 10 דולר בחודש הן די והותר.
מנוי לחדר כושר - גם אפשר לוותר, אפשר להחליף הכל באימונים בחוץ/פארקי כושר חינמיים, אבל גם חדר כושר לא אמור לעלות יותר מ200-300 ש"ח בחודש.
תזונת ספורט - שטויות, תחליף את כל האבקות חלבון האלו בטונה, קוטג' ויוגורט יווני ואתה מקבל את אותה התוצאה בשבריר מחיר.

בילויים - 1000 שקל בחודש זה המון, מבין את עניין הדייטים וכו' אבל כל הוצאה "שלך" תנסה לצמצם.

בגדים ונעליים - 400 ש"ח בחודש זה המון, כמה אתה כבר קונה? אתה קונה מותגים? אנחנו משפחה של 4 ולא מוציאים אפילו 100 בחודש, שווה בדק בית.

יש לך פה המון שומן לקצץ, הייתי מעריך לפחות 1000 ש"ח בחודש.

דווקא מציעה את הגישה המרחיבה, כמו להשתמש בחלק קטן מהחיסכון לטובת ריהוט בית (בזול, יד2 וכדומה).

לספור כל שקל במקרה המדובר לא יוציא את פותח השרשור מבית ההורים ויקדם אותו חברתית-זוגית, אלא רק יגדיל בקצת את החיסכון...

לאחר התבססות בדירה, אפשר לערוך תקציב חודשי מחדש, כאשר ההוצאות די ידועות ובהתאמה ליכולת ההשתכרות.

מנוי אימוני כושר , תזונת ספורט - 730
התכוונת לתזונאית ספורט? אם מדובר בתזונאית, פשוט תתקין cronometer ותנטר בעצמך. לדעתי חבל על הכסף.

בכל מקרה, נשמע לי הרבה מאוד גם אם מדובר רק בתזונה, ואני צורך גם אבקת חלבון וגם קריאטין.
אני מתאמן בסטודיו, שזה אמור להיות הרבה יותר יקר ממכון, ומשלם פחות מזה על מנוי ללא הגבלת אימונים.

נערך לאחרונה ב:
ברוך הבא!
כתבו לך דברים חכמים שכדאי לאמץ - לגור לבד ולפתח עצמאות זה חשוב, ויהיה לך מספיק הון עצמי לדירה בחיפה/קריות אם תמשיך לחסוך.
אני אתייחס קצת לנושא ההוצאות העכשוויות והעתידיות.
אתה מוציא כרגע 4K על חשקים בלבד (כי קורת גג, הוצאות חשמל ומים ואולי גם אוכל בבית הם לא על חשבונך) ועל רכב.
יש לך הרבה שומן להוריד מההוצאות האלה. לא חייבים להפסיק, אפשר לצמצם.
אם תעבור לדירה של 2 חדרים זה אמור להספיק לך בשלב זה בחייך, גם אם תיכנס בת זוג למשוואה. מחירי הדירות האלו בחיפה נעים בטווח של בערך 2500-3000 ש"ח, התוספת של ארנונה, חשמל ומים תהיה כנראה בסביבות 500 לחודש (זה תלוי גם ברמת השימוש שלך ויש לך שליטה על זה).
אם הדירה תהיה על צירי תחב"צ טובים - תוכל לוותר על הרכב כדי להגיע לעבודה או להורים (העלות החודשית לרכב נראית לי קטנה מדי, אתה בטוח שזאת ההוצאה?).
אם דירה מרוהטת קומפלט מייקרת את השכ"ד, תבחר דירה מרוהטת חלקית (מזגנים וארונות) - תוכל לקנות או לקבל ציוד ביד שניה או מאתרים למסירה.
לא צריך הרבה ציוד, ויש דברים שאפשר להימנע מהם בשלב הראשון. הכי חשוב זה מזרון (יד ראשונה בלבד), ספה/כורסאות ושולחן אוכל קטן עם 2 כיסאות, מקרר וכיריים.
כביסה אפשר לעשות בחוץ או אצל ההורים. אולי תקבל מהם גם קופסאות אוכל מבושל (משהו שאני עושה לפעמים עד היום, גם כשאין באמת צורך).
חשוב שתלמד להכין לבד את הארוחות שלך, גם כאקט של עצמאות וגם כחלק משליטה על ההוצאות.
תנסה להגיע לטווח הוצאות של 7K לחודש:
3500 - הוצאות דירה, חשמל ומים.
1000 - קניות מזון, חומרי ניקיון וטיפוח אישי
2500 - נסיעות וחשקים (ההוצאה על כושר ואבקות למשל היא חשק, אפשר להיכנס לכושר בחינם). ביגוד ברמה של 400 בחודש זה חשק גם.
מסכים שיש כאן דברים רבים שכדאי לקחת. אני באמת פתחתי את השרשור ממקום של לקבל עצות לתהליך שלי, ואני שמח שיש כאן אנשים עם ידע ונכונות לסייע.
אז אני בהחלט לוקח את הדברים וכבר התחלתי לחשוב איך אני מיישם אותם.

אני בהחלט מסכים שיש שומן שאפשר לקצץ אני . אני כנראה הרשתי לעצמי בגלל שאין לי הוצאות אחרות "כבדות" אז בלי לשים לב, לדוגמה בזבזתי על בגדים שלא בהכרח הייתי צריך.

לגבי הוצאות רכב - ההוצאות יחסית "מועטות" בגלל שלא נסעתי הרבה בתקופה האחרונה גם בגלל המצב פרט לדברים הכרחיים. מרכיב הדלק יכול לעלות .
שילוב תחב"צ - בהחלט על הפרק לצמצם הוצאות.

תודה על הטיפים וריכוז הדברים זה נותן לי המון סדר .

נערך לאחרונה ב:
הרבה הוצאות מיותרות.

אימוני כושר ותזונת ספורט:
אימונים אישיים אפשר להחליף בסרטוני יוטויב, אפילו אפליקציות בתשלום שעולות 10 דולר בחודש הן די והותר.
מנוי לחדר כושר - גם אפשר לוותר, אפשר להחליף הכל באימונים בחוץ/פארקי כושר חינמיים, אבל גם חדר כושר לא אמור לעלות יותר מ200-300 ש"ח בחודש.
תזונת ספורט - שטויות, תחליף את כל האבקות חלבון האלו בטונה, קוטג' ויוגורט יווני ואתה מקבל את אותה התוצאה בשבריר מחיר.

בילויים - 1000 שקל בחודש זה המון, מבין את עניין הדייטים וכו' אבל כל הוצאה "שלך" תנסה לצמצם.

בגדים ונעליים - 400 ש"ח בחודש זה המון, כמה אתה כבר קונה? אתה קונה מותגים? אנחנו משפחה של 4 ולא מוציאים אפילו 100 בחודש, שווה בדק בית.

לגבי החדר כושר אני פשוט רשום לסטודיו שעזר לי להיכנס לכושר שמאוד התחברתי, וההוצאות באזור 480 לאימונים .
השאר זה כן אבקות חלבון וחטיפי חלבון .

בגדים ונעליים - נכון הוצאה שאני מבין שהיא מיותרת. לא מותגים בהכרח, פשוט כנראה צריכה מיותרת .

התכוונת לתזונאית ספורט? אם מדובר בתזונאית, פשוט תתקין cronometer ותנטר בעצמך. לדעתי חבל על הכסף.

בכל מקרה, נשמע לי הרבה מאוד גם אם מדובר רק בתזונה, ואני צורך גם אבקת חלבון וגם קריאטין.
אני מתאמן בסטודיו, שזה אמור להיות הרבה יותר יקר ממכון, ומשלם פחות מזה על מנוי ללא הגבלת אימונים.
התכוונתי לסטודיו שאני מתאמן, ועלות האימונים בחודש זה יוצא לי 480 בערך.
השאר זה מה שכתבת - תוספי תזונה כמו אבקת חלבון, חטיפי חלבון וכאלה.

תוספי תזונה כמו אבקת חלבון, חטיפי חלבון וכאלה.
כתבו לך לגבי זה
ואני חושבת גם שכדאי להעדיף אוכל אמיתי על פני אבקות
ועלות האימונים בחודש זה יוצא לי 480 בערך.
למה אתה מכוון בדיוק? ניפוח שרירים, הרזיה או כושר טוב יותר?
אני מקווה שאתה מכוון לפיתוח הכושר למצב סביר (שרירים, גמישות, קורדינציה ותיפקודי לב-ריאה) ולא כדי להידמות לפייק בטיקטוק.
ואם זאת כוונתך - אני ממליצה על אביזרי כושר בפארקים, הליכה/ריצה, ותרגילי משקולות וגמישות קלים בבית. אם אתה אוהב לשחק כדורגל/כדורסל אז לנסות להתחבר לקבוצת חובבנים בשכונה ואז אתה מרוויח גם הנאה וקשרים חדשים. כל הטוב הזה יעלה לך בפרוטות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
ה בן 21- רוצה להיות חוקר. רק הייטקיסטים יכולים לשרוד במדינה? יומני מסע אישיים 143
ד בן 23 רוצה לקפוץ למים יומני מסע אישיים 15
ע בן 20 רוצה להתחיל להשקיע שוק ההון 18
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 10
A בן זוג רשום מיסים 1
A משכנתא עם שיעבוד של בן אדם אחר נדל"ן 0
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 18
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
M לימודים בניגוד להיגיון - בן 24 יומני מסע אישיים 46
N לא בלב שלם לגבי המקצוע שאני לומד, הנדסאי בניין בן 27 אוף טופיק 6
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דוח למס הכנסה -בן זוג רשום במערכת צרופות לרווק פוסטים מאיכות נמוכה 2
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 30
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
Y ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק שוק ההון 18
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
I בן 26 - יוצא לדרך, טייק 2# יומני מסע אישיים 8
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
N כיוון החיים של בן 24 התפתחות אישית 5
ג לבטים של בן 22 יומני מסע אישיים 8
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
Gun איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
Mufasa קניית דירה ראשונה להייטקיסט בן 26 נדל"ן 87
מ בן משפחה שמשחק משחק מסוכן אוף טופיק 15
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 38
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
Y האם בן 14 צריך לשלם מס \ לדווח למס הכנסה על רווחים מפרסומות ב youtube? מיסים 9
T דירוג אשראי לצעיר בן 24 אוף טופיק 4
Omer Daniel השקעה ראשונה - בן 23 שוק ההון 4
E תמהיל השקעה לחוסך צעיר בן 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4

נושאים דומים

Back
למעלה