היי חברים,
אשמח מאוד לעזרה אני ממש בנקודה שאני מתקשה להחליט מה לעשות וחושש מאוד.
אני הגעתי לשלב עם עצמי שאני מאוד רוצה כבר לעזוב לגור לבד אבל מפחד.
אני גר בקריות ועובד בחיפה.
עד גיל 30 - למרות שזה היה רעיון שמאוד רציתי לעבור לגור לבד, אבל לא עשיתי את זה מבחינה כלכלית, כי לא הייתה לי עבודה קבועה ורצינית.
למרות שמאוד רציתי, ולא פעם חשבתי אולי גם לי כדאי לעבור לת"א לתקופה, לחיות את החיים קצת, ראיתי מסביב חברים ואנשים שעברו לת"א וחיו את החלום למרות שנשארו עם 0 שקל בסוף החודש. אני קצת מצטער שלא עשיתי את זה בעבר, אבל זה כבר עבר התקופה הזאת (אז נגיד שבחרתי בשיקול הכלכלי ה"נכון", לא יודע אם זה נכון אבסולוטי).
מגיל 30 יש לי עבודה קבועה, בהתחלה עם שכר נמוך שקצת עלה עם הזמן, אבל אני דוחה את המעבר.
אני מרגיש שזה כבר מגביל אותי, ומונע ממני להתקדם בחיים ולהכיר בת זוג.
מנגד - החשש הכלכלי. אני לא מפחד מהצעד לגור לבד(כן יש חשש אבל אני אסתדר אני יודע להיות עצמאי), אלא יותר מהנזק הכלכלי שיכול להיגרם לי .
עד גיל 30-33, כאשר הייתי מכיר מישהי היו לה שאלות למה אני לא גר לבד, אבל זה עבר יחסית בקלות.
היום זה כבר בלתי נסלח ואני נפסל על זה (למרות שאני מסביר שזה משיקולים כלכליים לעתיד ולעבור אבל בהמשך לעבור לגור ביחד זאת אופציה ).
וגם אני הייתי רוצה לצאת לעצמאות שלי כמובן.
הפחד בעיקר בגלל שאני בחרדות תמידיות על העתיד הכלכלי, ואיך אוכל לקנות בית במדינה הזאת.
אז החסכונות שלי עד עכשיו בערך 450K.
מבחינת שכירות - מחפש בחיפה באזור העבודה, לא אכפת לי דירה קטנה, אפשר להתפשר על האזור אבל שתהיה מרוהטת כי לא כדאי לי להוציא על קניית ציוד רב לבית.
מחיפושים - כאשר אני מנסה למצוא דירה מרוהטת, באזור סביר (סביר מבחינת הגעה לעבודה, ואזור שהוא לא גרוע מדי),
המינימום שאני מגיע זה 3500-4000 עם הוצאות חשמל מים ארנונה.
המצב כרגע - נטו משכורת 11K.
הוצאות חודשיות:
- מנוי אימוני כושר , תזונת ספורט - 730 (זה שינוי שעשיתי לאחרונה אחרי עבודה עם עצמי כחלק משיפור עצמי, חשוב לי לא לפגוע בחלק הזה).
- רכב, ביטוח, דלק, הוצאות - 800.
- אינטרנט, טלוויזיה, סלולר, אפל מיוזיק ... - 300.
- הוצאות אוכל - 500 (משתדל לאכול אוכל ביתי ) .
- "בילויים", דייטים - 1000 .
- ביגוד הנעלה ושטויות אחרות - 400.
- בלתמים (טיפול שיניים שצץ פתאום, טלפון חדש בתלשומים וכאלה ) - בממוצע 500.
אז כרגע ההוצאות בערך 4.2K.
אם אעבור לשכירות:
נוסיף לזה 3.5K שכירות + הוצאות.
ציוד שידרש לדירה - נגיד 400 בחודש.
אוכל יעלה אולי ל 1000, ונחסוך בהוצאות בגדים.
מגיע בערך ל 8.6K.
ז"א נשאר לי בערך 2K בחודש חסכון לעתיד לבית שלא נראה באופק.
כמובן שבמקרה הזה אנסה לצמצמם כל מרכיב הוצאות עד כדי מינימום הכרחי ואולי אצליח לחסוך עוד 1K.
אשמח לעזרתכם מכאן - מה כדאי לעשות, האם שווה לעבור בעד המחיר הזה לשכירות ? איך אני חוסך מכאן לבית ?
אשמח מאוד לעזרה אני ממש בנקודה שאני מתקשה להחליט מה לעשות וחושש מאוד.
אני הגעתי לשלב עם עצמי שאני מאוד רוצה כבר לעזוב לגור לבד אבל מפחד.
אני גר בקריות ועובד בחיפה.
עד גיל 30 - למרות שזה היה רעיון שמאוד רציתי לעבור לגור לבד, אבל לא עשיתי את זה מבחינה כלכלית, כי לא הייתה לי עבודה קבועה ורצינית.
למרות שמאוד רציתי, ולא פעם חשבתי אולי גם לי כדאי לעבור לת"א לתקופה, לחיות את החיים קצת, ראיתי מסביב חברים ואנשים שעברו לת"א וחיו את החלום למרות שנשארו עם 0 שקל בסוף החודש. אני קצת מצטער שלא עשיתי את זה בעבר, אבל זה כבר עבר התקופה הזאת (אז נגיד שבחרתי בשיקול הכלכלי ה"נכון", לא יודע אם זה נכון אבסולוטי).
מגיל 30 יש לי עבודה קבועה, בהתחלה עם שכר נמוך שקצת עלה עם הזמן, אבל אני דוחה את המעבר.
אני מרגיש שזה כבר מגביל אותי, ומונע ממני להתקדם בחיים ולהכיר בת זוג.
מנגד - החשש הכלכלי. אני לא מפחד מהצעד לגור לבד(כן יש חשש אבל אני אסתדר אני יודע להיות עצמאי), אלא יותר מהנזק הכלכלי שיכול להיגרם לי .
עד גיל 30-33, כאשר הייתי מכיר מישהי היו לה שאלות למה אני לא גר לבד, אבל זה עבר יחסית בקלות.
היום זה כבר בלתי נסלח ואני נפסל על זה (למרות שאני מסביר שזה משיקולים כלכליים לעתיד ולעבור אבל בהמשך לעבור לגור ביחד זאת אופציה ).
וגם אני הייתי רוצה לצאת לעצמאות שלי כמובן.
הפחד בעיקר בגלל שאני בחרדות תמידיות על העתיד הכלכלי, ואיך אוכל לקנות בית במדינה הזאת.
אז החסכונות שלי עד עכשיו בערך 450K.
מבחינת שכירות - מחפש בחיפה באזור העבודה, לא אכפת לי דירה קטנה, אפשר להתפשר על האזור אבל שתהיה מרוהטת כי לא כדאי לי להוציא על קניית ציוד רב לבית.
מחיפושים - כאשר אני מנסה למצוא דירה מרוהטת, באזור סביר (סביר מבחינת הגעה לעבודה, ואזור שהוא לא גרוע מדי),
המינימום שאני מגיע זה 3500-4000 עם הוצאות חשמל מים ארנונה.
המצב כרגע - נטו משכורת 11K.
הוצאות חודשיות:
- מנוי אימוני כושר , תזונת ספורט - 730 (זה שינוי שעשיתי לאחרונה אחרי עבודה עם עצמי כחלק משיפור עצמי, חשוב לי לא לפגוע בחלק הזה).
- רכב, ביטוח, דלק, הוצאות - 800.
- אינטרנט, טלוויזיה, סלולר, אפל מיוזיק ... - 300.
- הוצאות אוכל - 500 (משתדל לאכול אוכל ביתי ) .
- "בילויים", דייטים - 1000 .
- ביגוד הנעלה ושטויות אחרות - 400.
- בלתמים (טיפול שיניים שצץ פתאום, טלפון חדש בתלשומים וכאלה ) - בממוצע 500.
אז כרגע ההוצאות בערך 4.2K.
אם אעבור לשכירות:
נוסיף לזה 3.5K שכירות + הוצאות.
ציוד שידרש לדירה - נגיד 400 בחודש.
אוכל יעלה אולי ל 1000, ונחסוך בהוצאות בגדים.
מגיע בערך ל 8.6K.
ז"א נשאר לי בערך 2K בחודש חסכון לעתיד לבית שלא נראה באופק.
כמובן שבמקרה הזה אנסה לצמצמם כל מרכיב הוצאות עד כדי מינימום הכרחי ואולי אצליח לחסוך עוד 1K.
אשמח לעזרתכם מכאן - מה כדאי לעשות, האם שווה לעבור בעד המחיר הזה לשכירות ? איך אני חוסך מכאן לבית ?