• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כיוון החיים של בן 24

• פותח הנושא פותח הנושא NINJA KING
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

NINJA KING

משתמש רשום
דירוג
0
אז ככה, אני בן 24, עובד כרגע במכירות, התחלתי תואר והפסקתי אותו לפני מספר חודשים

אם זה היה תלוי בי, הייתי אוגר כספים מהמכירות, והולך לנסות את מזלי באיזה יוזמה עסקית עוד שנתיים מתוך הבנה שבמדינה הזאת גם להיות שכיר זה לא כלכך מספיק כלכלית.
מתוך הלחץ של המשפחה לעשות תואר, אני חושב לעצמי אולי בכל זאת ללכת ללמוד מנהל עסקים\ יזמות\ כלכלה , כדי לקבל קצת רקורד לחיים, ושהמשפחה תרד לי מהראש של התואר, מתוך מחשבה שאולי זה גם יעזור לי בעתיד מבחינה יישומית, ואוכל לשלב עם זה עבודה במכירות לצד התואר.

מתוך מה שחקרתי לדוגמא , הבינתחומי במסלול מנהל עסקים ויזמות נראה לי ממש חווייתי ואשכרה מהנה ללמוד, אבל זה כרוך ב50 אלף שכר לימוד שנתי. (מלגות לא רלוונטי)
מרגיש לי שהאוניברסיטאות בתחום הלימודים הזה מציגות תארים לא חוויתיים , לימודים מאוד בנאליים, ותיאוריות מפעם- יכול להיות שאני קצת שופט מראש..

השאלה שלי- האם אתם חושבים שזה כיוון טוב לעשות תואר בתחום הזה במסלול החיים שאליו אני הולך (יוזמה עסקית בתקווה בעתיד ומכירות בהייטק בשנים הקרובות)
, והאם שווה לי כבר "לסבול" באוניברסיטה במקום במכללה ולהשאיר את הכסף להשקעה?

תודה לכולם !

לפי מה אתה מניח הנחה כזו?
יש פה בפורום המון דוגמאות לשכירים עשירים
מסכים , זה לא 100 אחוז, בכל זאת, אני מניח שרוב השכירים האלו הם בתחומי ההנדסה\המחשבים, וזה פחות הנישה שלי

כתבתי בשרשור אחר שעסקים לומדים להקים בשטח, לא באקדמיה. תחפש שרשורים בנושא של עוסק פטור, עוסק מורשה וכו'.
גם צריך אופי מתאים. לפתוח עסק זה לא דבר קל וצריך לעשות כל מיני דברים שלא תמיד אוהבים לעשות או טובים בהם. למשל שיווק, ניהול עצמי, לדחוף את עצמך קדימה כל הזמן כי העסק תלוי בך ועוד...
עסק זה הרבה עבודה. שכיר עובד 9-17, עצמאי עובד 5-21...
תתחיל לקרוא על עסקים, תבדוק איזה עסק מתאים לך להקים (אונליין? שירות? מוצר פיזי?) ותראה שאתה באמת מתחבר לעולם הזה לפני שאתה שם 50K על תואר.

למה הפסקת את התואר? הלכת ללמוד רק כי לחצו עליך או כי אתה באמת רוצה גם בלי קשר ללחץ?

אם זה היה תלוי בי, הייתי אוגר כספים מהמכירות, והולך לנסות את מזלי באיזה יוזמה עסקית
למה "אם"?

שהמשפחה תרד לי מהראש
זה לא הולך לקרות כל זמן שתמשיך לעשות מה שהיא מצפה ממך לעשות. אחרי שתסיים את התואר ימצאו סיבה אחרת לשבת לך על הראש, אין לזה סוף.
grow a pair, תלמד לאכזב את ההורים ולעשות מה שבא לך, רק ככה יעזבו אותך בשקט.

הבינתחומי במסלול מנהל עסקים ויזמות נראה לי ממש חווייתי ואשכרה מהנה ללמוד, אבל זה כרוך ב50 אלף שכר לימוד שנתי.

רק על עצמי לספר ידעתי:
אחרי שקראתי את הספר של רוברט קיוסאקי התלהבתי מהרעיון של ניהול עסקים אז פניתי לתואר ראשון במנהל עסקים.
אני יכולה לספר שאני מגיעה מסביבה שבה תואר ראשון זה ממש לא מובן מאליו, אז בשבילי זו היתה השקעה מטאורית, מהרבה בחינות.

לקחת לי קצת יותר מסמסטר כדי להבין
שעסקים לומדים להקים בשטח, לא באקדמיה.

אז השנקל שלי:
1. בשביל להוביל עסק צריך ידע עסקי, זאת, בנוסף לידע הרלוונטי לעסק הספציפי. לדוגמא בשביל להקים רשת מכולות או חברת משלוחים, צריך ידע עסקי שונה אבל מיומנויות ניהול דומות בחלקן.

2. את 2 תחומי הידע הזה לא תקבל בשום מוסד אקדמי. מקסימום, ידברו קצת *על* זה, אבל לא ילמדו *את* זה.

3. לדעתי עדיף קודם להבין מה אתה נהנה לעשות, ולהתנסות בזה. השאלה שכיר / עצמי היא משנית. השאלה הראשונה היא השדה, וכצעיר, יש לך את הפריווילגיה להתנסות.

4. יוזמה עסקית לא חייבת להיות רולטה ששמים המון כסף ורואים איך הוא מתאייד. בפרט בעידן של היום, קל מאי פעם לשלב, להתחיל להתנסות כמעט ללא הוצאות, לבנות לקוחות בהדרגה.

5. אנשים שעושים את מה שהם עושים באהבה, לעיתים קרובות עושים זאת במצויינות כזו שגורמת לאנשים לחזור אליהם שוב ושוב ושוב. שווה לאתר את האיזורים האלו, של יתרונות אישיים אצלך, מציעה בהקשר הזה להיעזר במזהה החוזקות של גאלופ לדוגמא.

בהצלחה!
החיים לפניך,
תהנה מהדרך...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
צ מחפש כיוון לקריירה התפתחות אישית 0
M מחפש כיוון להשקעה במדדי ליבה תחת IB בקרנות סל איריות צוברות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
J דירה כלואה כיוון אוויר אחד נדל"ן 8
WRLD כיוון בחיים - מדמ"ח או משפטים אוף טופיק 68
י יובל המבולבל - חוסר כיוון תעסוקתי התפתחות אישית 7
ס מחפשת כיוון התפתחות אישית 3
Flex כיוון להשקעה מיטבית לטווח של 10 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 6
ב שינוי כיוון בקריירה התפתחות אישית 8
Lag בחירת כיוון לאחר תואר ראשון התפתחות אישית 14
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
N למצוא כיוון התפתחות אישית 5
ח אחרי שלושה עשורים צריך למצוא כיוון. התפתחות אישית 16
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
A בן 43 מחפש כיוון חדש התפתחות אישית 17
Liron2035 האם הסולידית משנה כיוון? (או נתינת משקלים שונים מהחלוקה הטבעית של השוק) שוק ההון 7
P נשברתי - צריך לשנות כיוון התפתחות אישית 5
ד היי אשמח לקצת כיוון בנושא אג"ח שוק ההון 0
R שינוי כיוון מקצועי. התפתחות אישית 33
H פר״י, Save % Go או כיוון אחר לגמרי שוק ההון 6
F נמצא בפרשת דרכים מקצועית-מתבלט לאיזה כיוון עליי לפנות התפתחות אישית 53
לא חשוב שמות מחשיב את עצמי כא-פוליטי עם נטייה ימינה, האם עלי לשנות כיוון? אוף טופיק 61
R מחפש כיוון שוק ההון 5
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
ה פנסיה וקופת גמל - תהיה על "משבר הפנסיה" ותוחלת החיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
J גלגל החיים (או הפרמידה) של הפנסיה, ו-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
T הגדלת הוצאות לשיפור איכות החיים התפתחות אישית 39
ל לזוג שמתחיל את החיים שלו - מה ההמלצות שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
S דברים קטנים ופשוטים שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם אוף טופיק 81
A צומת רבע החיים - שאיפות, הקרבות ואיזונים יומני מסע אישיים 38
G דיבדנדים כאמצעי לשיפור רמת החיים שוק ההון 14
Finfree עושים סדר...משפחה באמצע החיים יומני מסע אישיים 25
S עלייה ברמת החיים או חסכון פוסטים מאיכות נמוכה 12
צ ריבית דה-ריבית זה החיים :) יומני מסע אישיים 1
Y תרגילים פסיכולוגיים לשיפור החיים? אוף טופיק 9
L מחיר למשתכן באמצע החיים נדל"ן 65
הפרופסור תואר שני במדעי החיים התפתחות אישית 11
מ איך החיים במושבות וקיבוצים? אוף טופיק 9
niceguy23 החסכונות בדולרים, החיים בשקלים שוק ההון 2
MichaelScott הלוואת גרייס לכל החיים נדל"ן 13
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R משפחה באמצע החיים וטעות אחת... יומני מסע אישיים 13
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
חדש בשוק התייעצות בתחילת החיים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
Tsachi01 מה דעתכם על אורח החיים הסולדי בחברה החרדית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 541
R התלבטות בין תואר במדעי המחשב לבין מדעי המחשב ומדעי החיים התפתחות אישית 37
1337justme אז למה לא קצבה לכל החיים? שוק ההון 45
A הייטקיסט עם משפחה, באמצע החיים יומני מסע אישיים 30

נושאים דומים

Back
למעלה