שלום לכולם! נתקלתי בסולידית לפני כשנה בערך, והתחלתי להתעניין במצב הפיננסי שלי מעט אחרי שהשתחררתי.
כיף מאוד לקרוא את המסעות שכל אחד עובר פה, ביי פאר היומנים האישיים הם התחום הכי מעניין פה בעיניי
בכל מקרה, רציתי להסביר בקצרה את מצבי הלא שגרתי ואת התהיות שלי לעתיד.
אני עובד בספינות קרוזים, כקצין ביטחון.
המשכורת שלי בנטו כרגע עומדת על 5.6K$, ואני עובד 8 חודשים מהשנה בממוצע (השאר חל"ת קבוע מהעבודה).
בגלל שהעבודה, טוב, בספינה, אני זוכה שלא לשלם שכר דירה או חשבונות, ואוכל כמובן שגם לא, כך שאני מוציא סכום מינימלי מאוד בחודשי העבודה שלי.
בחודשים שאני ב"חל"ת", אני מתגורר עם ההורים.
כך יוצא שהחיסכון שלי עומד על מעל 85% בחישוב חודשי.
בהמשך צפוי לי קידום, שייתן לי הכנסה יותר משמעותית ואיתה גם חיסכון יותר יפה.
הקטע הוא שתמיד אוכל לדחות את הלימודים ב"עוד קצת" כדי להרוויח ולחסוך עוד... המעגל לא נגמר.
כרגע יש לי 65K$ שנמצאים (כולם) בהשקעה, בS&PX3 (אני יודע, ריסקי, אבל אני צעיר ויכול להרשות לעצמי סיכון גבוה) וכמה אלפים בודדים בעו"ש.
אני כן מתכנן ללמוד, אבל קצת קשה לי לותר על אפיק הכנסה כזה משמעותי בגיל כזה צעיר. לראות לאן אוכל להגיע אם אותר על תואר ופשוט אעשה ממה שאני עושה כרגע קריירה, לא אשקר, דיי מפתה.
אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר 25, אז אין לחץ לקבל החלטות כרגע.
כיף מאוד לקרוא את המסעות שכל אחד עובר פה, ביי פאר היומנים האישיים הם התחום הכי מעניין פה בעיניי
בכל מקרה, רציתי להסביר בקצרה את מצבי הלא שגרתי ואת התהיות שלי לעתיד.
אני עובד בספינות קרוזים, כקצין ביטחון.
המשכורת שלי בנטו כרגע עומדת על 5.6K$, ואני עובד 8 חודשים מהשנה בממוצע (השאר חל"ת קבוע מהעבודה).
בגלל שהעבודה, טוב, בספינה, אני זוכה שלא לשלם שכר דירה או חשבונות, ואוכל כמובן שגם לא, כך שאני מוציא סכום מינימלי מאוד בחודשי העבודה שלי.
בחודשים שאני ב"חל"ת", אני מתגורר עם ההורים.
כך יוצא שהחיסכון שלי עומד על מעל 85% בחישוב חודשי.
בהמשך צפוי לי קידום, שייתן לי הכנסה יותר משמעותית ואיתה גם חיסכון יותר יפה.
הקטע הוא שתמיד אוכל לדחות את הלימודים ב"עוד קצת" כדי להרוויח ולחסוך עוד... המעגל לא נגמר.
כרגע יש לי 65K$ שנמצאים (כולם) בהשקעה, בS&PX3 (אני יודע, ריסקי, אבל אני צעיר ויכול להרשות לעצמי סיכון גבוה) וכמה אלפים בודדים בעו"ש.
אני כן מתכנן ללמוד, אבל קצת קשה לי לותר על אפיק הכנסה כזה משמעותי בגיל כזה צעיר. לראות לאן אוכל להגיע אם אותר על תואר ופשוט אעשה ממה שאני עושה כרגע קריירה, לא אשקר, דיי מפתה.
אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר 25, אז אין לחץ לקבל החלטות כרגע.