• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לימודים בניגוד להיגיון - בן 24

• פותח הנושא פותח הנושא MatanGG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MatanGG

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם! נתקלתי בסולידית לפני כשנה בערך, והתחלתי להתעניין במצב הפיננסי שלי מעט אחרי שהשתחררתי.
כיף מאוד לקרוא את המסעות שכל אחד עובר פה, ביי פאר היומנים האישיים הם התחום הכי מעניין פה בעיניי :)

בכל מקרה, רציתי להסביר בקצרה את מצבי הלא שגרתי ואת התהיות שלי לעתיד.

אני עובד בספינות קרוזים, כקצין ביטחון.
המשכורת שלי בנטו כרגע עומדת על 5.6K$, ואני עובד 8 חודשים מהשנה בממוצע (השאר חל"ת קבוע מהעבודה).
בגלל שהעבודה, טוב, בספינה, אני זוכה שלא לשלם שכר דירה או חשבונות, ואוכל כמובן שגם לא, כך שאני מוציא סכום מינימלי מאוד בחודשי העבודה שלי.
בחודשים שאני ב"חל"ת", אני מתגורר עם ההורים.

כך יוצא שהחיסכון שלי עומד על מעל 85% בחישוב חודשי.

בהמשך צפוי לי קידום, שייתן לי הכנסה יותר משמעותית ואיתה גם חיסכון יותר יפה.

הקטע הוא שתמיד אוכל לדחות את הלימודים ב"עוד קצת" כדי להרוויח ולחסוך עוד... המעגל לא נגמר.

כרגע יש לי 65K$ שנמצאים (כולם) בהשקעה, בS&PX3 (אני יודע, ריסקי, אבל אני צעיר ויכול להרשות לעצמי סיכון גבוה) וכמה אלפים בודדים בעו"ש.

אני כן מתכנן ללמוד, אבל קצת קשה לי לותר על אפיק הכנסה כזה משמעותי בגיל כזה צעיר. לראות לאן אוכל להגיע אם אותר על תואר ופשוט אעשה ממה שאני עושה כרגע קריירה, לא אשקר, דיי מפתה.
אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר 25, אז אין לחץ לקבל החלטות כרגע.

אתה בן 24, זה הגיל לעשות את הדברים האלה אבל ככל שמתבגרים סדר העדיפויות משתנה. נניח ותכיר מישהי שלא עובדת בספינה, איך תהיו בקשר? נניח ותרצו להתחתן יום אחד, איך תבלה כל כך הרבה זמן לא לידה? ואם יהיו לכם ילדים? תראה אותם פעם בכמה חודשים? יש אנשים שזה מסתדר להם אבל הם מעטים מאוד. לדעתי כדי שתחסוך כמה שיותר ותתחיל ללמוד כמו שצריך. אם תלמד מקצוע מכניס כמו הנדסה לדוגמא, בטווח הרחוק זה ישתלם יותר. מה גם שעבודה בסגנון של קרוזים היא לא לכל החיים (תנסה לראות כמה בני 50+ יש לך בעבודה (שהם לא הקפטן).

אין עדיין בישראל "חוק תואר חובה". אם אתה לא רוצה ללמוד אז אל תלמד.
תואר אקדמי יכול לעזור לך להשיג אי-אילו מטרות בחיים, אבל עושה רושם שאלו לא מטרות שמעניינות אותך בכל מקרה.

תתאים את האמצעים למטרות. תחשוב איפה אתה רוצה להיות בעוד עשור, ואחרי זה תעשה מה שנדרש כדי להגיע לשם.

ככל שמתבגרים סדר העדיפויות משתנה.
אבל אין שום סיבה להקדים תרופה למכה. כשסדר העדיפויות ישתנה אז אפשר לעשות שינויים האורח החיים בהתאם.
99.5% מהתרחישים שתחווה שייצרו אצלך שינויים בסדרי העדיפויות בחיים יהיו ברבורים שחורים בכל מקרה. חבל על הזמן לנסות להערך אליהם.

אין עדיין בישראל "חוק תואר חובה". אם אתה לא רוצה ללמוד אז אל תלמד.
תואר אקדמי יכול לעזור לך להשיג אי-אילו מטרות בחיים, אבל עושה רושם שאלו לא מטרות שמעניינות אותך בכל מקרה.

תתאים את האמצעים למטרות. תחשוב איפה אתה רוצה להיות בעוד עשור, ואחרי זה תעשה מה שנדרש כדי להגיע לשם.

אבל אין שום סיבה להקדים תרופה למכה. כשסדר העדיפויות ישתנה אז אפשר לעשות שינויים האורח החיים בהתאם.
99.5% מהתרחישים שתחווה שייצרו אצלך שינויים בסדרי העדיפויות בחיים יהיו ברבורים שחורים בכל מקרה. חבל על הזמן לנסות להערך אליהם.
דוקא אני כן מאוד רוצה ללמוד, הבעייה היא התזמון, שתמיד כביכול משתלם לי לדחות בעוד שנה.

קצת פרדוקסלי, בכל שנה החישוב מראה שמשתלם לי לדחות בעוד שנה מבחינה כלכלית.

כמו כן, קרא פה
זו כתבה מלפני שש שנים...

דוקא אני כן מאוד רוצה ללמוד, הבעייה היא התזמון, שתמיד כביכול משתלם לי לדחות בעוד שנה.
אם יש משהו שאתה באמת רוצה לעשות אז לא משתלם לדחות אותו אפילו בשעה. הזמן שלך שווה יותר מכל סכום שתוכל להשיג ממכירתו.

קצת פרדוקסלי, בכל שנה החישוב מראה שמשתלם לי לדחות בעוד שנה מבחינה כלכלית
אם היית לומד תואר ראשון מדעי עם לפחות קורס מתמטיקה אחד, היית מבין שזה לא פרדוקסלי. אלא, פשוט אתה תקוע במקסימום לוקלי (מקומי), ואילו לימודים (אחרי הירידה מהמקסימום הלוקלי) יכולים לקחת אותך למקסימום גלובלי.

קצת קשה להמליץ לך אם להמשיך לעבוד או ללמוד כי אתה לא מציג את האלטרנטיבה. מה אתה מתכנן ללמוד? האם יש תחום שאתה חזק בו? משהו מעניין אותך? אתה נהנה בעבודה?

לא מבין את הלחץ של חלק מהאנשים.
אתה צעיר מאוד.
תהנה מהחיים.
תסתובב בעולם עוד שנתיים ועל הדרך תעשה כסף.
יהיה לך עוד הרבה זמן ללימודים...

לא מבין את הלחץ של חלק מהאנשים.
אתה צעיר מאוד.
תהנה מהחיים.
תסתובב בעולם עוד שנתיים ועל הדרך תעשה כסף.
יהיה לך עוד הרבה זמן ללימודים...
בגיל מבוגר המוח פחות חד וגם מתחילים להיות אילוצים של משפחה וילדים.
גם מעסיקים פחות נלהבים לגייס עובדים מבוגרים בלי ניסיון.
את זה צריך לשקלל מול "לעשות כיף" בגיל צעיר.

לדחות את הלימודים ב"עוד קצת" כדי להרוויח ולחסוך עוד...

כרגע יש לי 65K$ שנמצאים (כולם) בהשקעה, בS&PX3 (אני יודע, ריסקי, אבל אני צעיר ויכול להרשות לעצמי סיכון גבוה)
במשפט הראשון אמרת שתפקיד הכסף עבורך כרגע הוא להעניק לך לימודים ואתה מחכה שיהיה לך מספיק.
זה סותר את החלק השני שציטטת - בעיני אתה בכלל לא יכול להרשות סיכון גבוה. אין קשר לגיל אלא לאופק הזמן של הכסף. אתה רוצה לממש את הכסף בהחלטה "מיידית" של רגע (או של שנים מעטות, לא קריטי) ולא להסתכן שתהיה מפולת שתדחה לך את הלימודים בשנתיים. במילים אחרות שאתה תקבע לכסף ולא שהכסף יקבע לך.
נ.ב מה שכתבתי לא מחייב דווקא 0 סיכון על השקל האחרון. הכוונה שתחשוב על השיקולים מעבר לצעיר = הכי הרבה.

מה בנוגע ללימודים מרחוק סטייל האוניברסיטה הפתוחה? נשמע כמו דרך להשיג 2 ציפורים במכה.

גם לעבוד וגם ללמוד. צריך לראות איך תוכל לעשות את הבחינות אבל אני מאמין שתוכל לתפור אותם על הזמנים שבהם אתה בארץ

מה בנוגע ללימודים מרחוק סטייל האוניברסיטה הפתוחה? נשמע כמו דרך להשיג 2 ציפורים במכה.
אם אני לא טועה, מקיאוולי סבר שתמיד ''דרך הביניים'' תביא לאסון (הן מהצד האחד והן מהצד השני) ולרצות את שני העולמות בסוף יביא לכלום מהכל.
(מה גם שקשה לי לדמיין איך הוא יצליח לדחוף קורסים בהפרשי שעות, מבחנים, מטלות וכו')

לעניות דעתי, זו יותר שאלה שהוא צריך לשאול את עצמו (או לפחות לנדב יותר פרטים).
בעיני, @MatanGG תשאל את עצמך את השאלות שכתבו לך כאן כבר (ואוסיף עוד בעצמי) :
- מה אתה רוצה ללמוד ? ( אם התשובה שלך היא נניח רפואה, הייתי מריץ לפחות 8 שנים משמע רופא בן 32, לא שזה מפריע, פשוט זו הדוגמא )
- איפה אתה רוצה ללמוד ? ( מוסד שטוב בתחום שאתה רוצה ללמוד משנה המון, נוסף על כך החוויה הסטודנטיאלית שלך, אם אתה רוצה בה)
- בעוד כמה שנים אתה מתכוון להתחיל ? ( פספסת את הנמל של 2025, משמע תתחיל תואר כשתהיה בן 25 לפחות ב 2026, זה לא נורא אבל זה שיקול שאתה צריך לחשוב עליו
כמו שאמרו פה קודמים לי - יש מעסיקים שלא ששים להעסיק מבוגרים בלי ניסיון קודם)
- האם זה הספיק לך ? שמע, אתה צעיר (ג.נ גם אני) והשאלה הכי חשובה לשאול את עצמך גם זו - האם הספיקו לך הטיולים ? אני האחרון שלא בעד להנות, אבל לפעמים צריך
לשחק את המשחק של דחיית הסיפוקים כדי להרוויח יותר בזמן הארוך, ובמקסימום לדאוג לכך שדור ההמשך שלך (אם תרצה) לא יצטרך לחוות את אותה הדילמה...
תשאל את עצמך אם נהנית מספיק, אם חווית דברים וראית עולם ואתה תרגיש בסדר לוותר על החוויות, ובדגש עליהן ולא על הכסף.

ג.נ בן 22 ומתחיל לימודים בקרוב.

נערך לאחרונה ב:
קשה לי לדמיין איך הוא יצליח לדחוף קורסים בהפרשי שעות, מבחנים, מטלות וכו'
בפתוחה אפשר לצפות בהקלטות ולהגיש ממ"נים בזמן שלך. המועד היחיד אליו צריך להגיע הוא הבחינה ולדעתי אפשר לעשות אותה בשגרירויות בחו"ל.

עם כל חיבתי הרבה לכללי אצבע חשוב לבחון כל מקרה לגופו. אם פות"ש יעבוד עוד חמש שנים וילמד במקביל הוא יוכל לחסוך כרבע מליון דולר. סכום שיכול להקפיץ אותו קדימה כלכלית.

באופן כללי אני מסכים עם @הפנתר הוורוד השאלה מה לעשות תלויה במטרות שלך.

אני רוצה להפנות אותך לפוסט של הסולידית לגבי עצות לבני עשרים
זה הזמן שלך לעבוד קשה ולצבור הון
הריבית דריבית כבר תעשה את השאר
אני מבין שזה מוזר לחלק מהאנשים פה החשיבה מחוץ לקופסה אבל הבחור חוסך 150,000 שקל בשנה בקל
ונהנה תוך כדי.
עם יד על הלב כמה מכם עושים אותו דבר?
נכון לא ברור מה קורה עם תנאים פנסיונים
אבל הוא גם מציין שהוא הולך לקבל קידום וכנראה עליה בשכר עם זה
הבעיה היא לא להתרגל לחיים כאלה
אני הייתי מציע לו שבזמן שהוא בארץ ירחיב את השכלתו בתחום שמעניין אותו
לימודים מרחוק הם גם אופציה ולא חייבים אוניברסיטה ישראלית
יש לא מעט גם בעולם..
בכל מקרה בהצלחה!

גם אחרי התואר בשנים הראשונות כנראה שלא תגיע לשכר נטו הנוכחי שלך, לדעתי כדאי לנצל את הזמן הזה כדי לחסוך כסף שיוכל לגדול בהשקעות בזמן שאתה בלימודים וגם לממן את הלימודים שלך אם תצטרך.

אתה בטוח מה אתה רוצה ללמוד?
חקרת את הנושא לעומק?
דיברת עם בוגרי התואר?
דיברת עם בוגרי התואר שלא השתלבו במקצוע?
אתה בטוח שהדרך הכי טובה להגיע לאן שאתה רוצה להגיע היא תואר אקדמי ושאתה לא סתם רוצה לעשות תואר כי זה מה שכולם עושים?

בפתוחה אפשר לצפות בהקלטות ולהגיש ממ"נים בזמן שלך.
לקחתי כמה קורסים כשהייתי בתיכון, בתקופתי אז (לא שזה כזה הרבה) היה תאריך הגשה קבוע לכל מטלה.
נכון, הקלטות זה כיף ונוח, ובזה הם טובים אבל לפעמים קשה מאוד להתרכז כשמסביבך ים, יעדים מגניבים ומסיבות על הספינה.
אני לא בא בקטע שולל, זה פשוט שגם שם יש לו עוד המון שיקולים להכניס.
ולכל קהל הריבית דריבית- כן חיסכון זה טוב,כן גם כסף זה דבר טוב, אבל לדעתי, חלק מהמטרות בחיים זה גם ליהנות מהדרך ולא רק להגיע אל היעד
כמה שיותר מהר. הכסף פה הוא האמצעי ולא המטרה. אפשר להיות עצמאי כלכלית ועדיין להרגיש ריק מבפנים כי לא עשית את מה שרצית לעשות...
קיים פה מימד גם של הגשמה עצמית וסיפוק שלו. (חוץ מזה -הוא חסך כבר סכום נכבד ובנוסף המון אנשים פה בפורום יצאו לעצמאות אחרי שעברו את גיל 35 לפחות...)

השאלה היא גם לאיזה תואר הוא רוצה ללמוד... תואר בהנדסה ? תואר במדעי הרוח ? נכון, אולי לא סכום פתיחה כזה גדול כמו שמוצא לו עכשיו, אבל בוא נהיה כנים לרגע
הסכום הגבוה הזה מוצע בגלל המחיר הכבד והתובעני שהמשרה הזו טומנת בחובה. באותה מידה, הוא גם יכול ללכת לעבוד במכרות באוסטרליה/ אסדות גז לא חסר מקומות
שמציעים סכומי עתק על ההקרבה הנוספת שצריך לעשות. (חכו כשאנשים יצטרכו לנהל תחנות חלל)
זו אולי שאלה שמוצגת רק בתור הדילמה של עבודה/לימודים... אבל יש כאן גם את החלק התפיסתי שלו- איזה אורח חיים הוא רוצה לנהל מעתה והלאה ?

מוסיף את השנקל שלי. יש לנו נטייה בחיים לחשיבה דיכוטומית, או זה או זה, אין דרך אמצע.

או לימודים או עבודה בקרוז.

אני דווקא ממליץ לחשוב על הפתרונות שאחרים הציעו של לימודים מרחוק דרך הפתוחה. אפשר להתחיל בפתוחה ולאחר תקופה מסוימת כשתרצה לסיים עם הקרוז לעבור לאוניברסיטה יותר פרונטלית.

כן, זה קשה יותר, דורש לו"ז יותר מדויק ובדיקה של האם יכירו בקורסים של הפתוחה במקום שתרצה להגיע אליו.

בהצלחה בכל בחירה שלך, נשמע כמו בחירות מלהיבות.

קצת פרדוקסלי, בכל שנה החישוב מראה שמשתלם לי לדחות בעוד שנה מבחינה כלכלית.
מה אתה מתכנן ללמוד? זאת שאלת השאלות.
אם אנחנו מדברים כאן על תואר במדעי החברה/הרוח נטו בשביל "שיהיה תואר" בכלל לא בטוח שתצטרך לחזור לארץ, כמו שכבר נאמר כאן יש את האופציה של האוניברסיטה הפתוחה ואני אישית מכיר מישהו שעבד בעבודה דומה מאוד למה שאתה עושה, ובמקביל למד לתואר בפסיכולוגיה בפתוחה.
אם אנחנו מדברים על מדמ"ח או משהו בסגנון אז נראה לי מופרך ללמוד תואר כל כך תובעני מרחוק כשאתה על ספינת תענוגות. לגבי אם להתחיל ללמוד השנה/שנה הבאה - לא משמעותי אם תצא לשוק העבודה בגיל 28 או 29 (או 30). אנחנו ממילא חיים בעולם שבו תוחלת החיים עולה, הכל מתאחר ואנשים עושים דברים בגיל מבוגר יותר מבעבר. אם להישאר בעבודה שלך עוד שנה אומר ש"תרפד" לעצמך את ההון העצמי ואת החיים כסטודנט (ולא להזדקק לעבוד במקביל ללימודים זה וואחד יתרון, בטח במדמ"ח) - לא רואה בזה שום דבר פסול, זאת אפילו אפשרות דיי טובה. במקרה כזה רק חשוב לדעתי לשים לב שלא מתמכרים לנוחות הזאת של עבודה מפנקת ורווחית בגיל צעיר אבל עם longevity לא ברור, שזה מצב שלא קל לצאת ממנו ורבים וטובים נתקעו בו.

שלום לכולם! נתקלתי בסולידית לפני כשנה בערך, והתחלתי להתעניין במצב הפיננסי שלי מעט אחרי שהשתחררתי.
כיף מאוד לקרוא את המסעות שכל אחד עובר פה, ביי פאר היומנים האישיים הם התחום הכי מעניין פה בעיניי :)

בכל מקרה, רציתי להסביר בקצרה את מצבי הלא שגרתי ואת התהיות שלי לעתיד.

אני עובד בספינות קרוזים, כקצין ביטחון.
המשכורת שלי בנטו כרגע עומדת על 5.6K$, ואני עובד 8 חודשים מהשנה בממוצע (השאר חל"ת קבוע מהעבודה).
בגלל שהעבודה, טוב, בספינה, אני זוכה שלא לשלם שכר דירה או חשבונות, ואוכל כמובן שגם לא, כך שאני מוציא סכום מינימלי מאוד בחודשי העבודה שלי.
בחודשים שאני ב"חל"ת", אני מתגורר עם ההורים.

כך יוצא שהחיסכון שלי עומד על מעל 85% בחישוב חודשי.

בהמשך צפוי לי קידום, שייתן לי הכנסה יותר משמעותית ואיתה גם חיסכון יותר יפה.

הקטע הוא שתמיד אוכל לדחות את הלימודים ב"עוד קצת" כדי להרוויח ולחסוך עוד... המעגל לא נגמר.

כרגע יש לי 65K$ שנמצאים (כולם) בהשקעה, בS&PX3 (אני יודע, ריסקי, אבל אני צעיר ויכול להרשות לעצמי סיכון גבוה) וכמה אלפים בודדים בעו"ש.

אני כן מתכנן ללמוד, אבל קצת קשה לי לותר על אפיק הכנסה כזה משמעותי בגיל כזה צעיר. לראות לאן אוכל להגיע אם אותר על תואר ופשוט אעשה ממה שאני עושה כרגע קריירה, לא אשקר, דיי מפתה.
אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר 25, אז אין לחץ לקבל החלטות כרגע.
הייתי בדיוק במצבך - עבודה בטחונית סופר משתלמת בחו"ל אל מול תואר. בגיל 25, החלטתי ללמוד. לי באופן אישי נמאס מעולם הבטחון, והחלטתי שזהו זה - אני משתמש בכסף שחסכתי כדי להיות הסטודנט הכי טוב שאני יכול. חזרתי לארץ יום לפני תחילת הלימודים ומעולם לא הסתכלתי אחורה.

אני לא מכיר אותך, ויכול להיות שאתה מסוגל ורוצה להמשיך במסלול הזה כל חייך. בזמנו, חברים שלי שנשארו בתחום אחרי השקיעו את הכספים בדירות בבאר שבע - זה ממש היה חלק מהאסטרטגיה שלהם.*

העצה הכי פרקטית שאני יכול לתת לך -
1. אם אתה רוצה להמשיך בתחום, תראיין 3-4 אנשים שעשו את זה. תראה איפה הם היום. תחליט אם זה טוב לך. תהפוך אותם למנטורים שלך ותשדר שאתה רוצה לגדול איתם.
2. במידה ואתה מחליט שאתה רוצה לעשות משהו אחר בחיים, תנסה להבין אם יותר כסף יכול לסייע לך בכך. במידה והתשובה היא כן, תחליט מתי לצאת. לימודים אגב זה רק כיוון אחד בחיים.

*הערת שוליים:
צריך לקחת בחשבון שהמשכורות לפני 15 שנה בתחום היו דומות לאלו של היום, כי רוב המשכורת שאתה מקבל הן הפרשות לאש"ל (תקן אותי אם אני טועה). זה מאפשר למעסיק גמישות ענקית בלי הפרשות לתנאים סוציאליים. מנגד, סכומי הפרשות לאש"ל צמודים לאינפלציה או ליחס מטבעות. כלומר פעם יכולת לקנות דירה בבאר שבע כל שנה (כי המשכורת הייתה גבוהה יחסית ונכסים היו שווים פחות), אבל זה כבר לא המצב. המשכורת של הייטקיסט הוכפלה בזמן הזה...

אני מודה לכולם על העצות !
נכתב פה הרבה ואתייחס כמה שאני יכול:
שאלה אחת היא כמה העבודה יציבה. תוכל להמשיך בה עד גיל 60? אם מפטרים אותך, אתה מסתדר?

כמו כן, קרא פה
בעיקרון אני יכול לעבוד בה ולהמשיך להתקדם, תיאורטית להגיע למשרדי החברה במיאמי ולעבוד כבכיר שם, אבל זה לא מושך אותי בכלל.
אם היית לומד תואר ראשון מדעי עם לפחות קורס מתמטיקה אחד, היית מבין שזה לא פרדוקסלי. אלא, פשוט אתה תקוע במקסימום לוקלי (מקומי), ואילו לימודים (אחרי הירידה מהמקסימום הלוקלי) יכולים לקחת אותך למקסימום גלובלי.

קצת קשה להמליץ לך אם להמשיך לעבוד או ללמוד כי אתה לא מציג את האלטרנטיבה. מה אתה מתכנן ללמוד? האם יש תחום שאתה חזק בו? משהו מעניין אותך? אתה נהנה בעבודה?
אני מתכנן ללמוד תואר בממשל ברייכמן ולהמשיך לשני במשפטים וטכנולוגיה, מאוד מעניין אותי הנושא אבל הוא כן מכניס פחות למיטב הבנתי.
במשפט הראשון אמרת שתפקיד הכסף עבורך כרגע הוא להעניק לך לימודים ואתה מחכה שיהיה לך מספיק.
זה סותר את החלק השני שציטטת - בעיני אתה בכלל לא יכול להרשות סיכון גבוה. אין קשר לגיל אלא לאופק הזמן של הכסף. אתה רוצה לממש את הכסף בהחלטה "מיידית" של רגע (או של שנים מעטות, לא קריטי) ולא להסתכן שתהיה מפולת שתדחה לך את הלימודים בשנתיים. במילים אחרות שאתה תקבע לכסף ולא שהכסף יקבע לך.
נ.ב מה שכתבתי לא מחייב דווקא 0 סיכון על השקל האחרון. הכוונה שתחשוב על השיקולים מעבר לצעיר = הכי הרבה.
כסף ללימוד התואר לא בעיה, את זה כבר חסכתי וכרגע אני מוסיף, יש לי שנה שלמה של חיסכון "אקסטרה", אני חוסך בעיקר כדי שהריבית דריבית תעבוד במרוצת השנים.

גם לעבוד וגם ללמוד. צריך לראות איך תוכל לעשות את הבחינות אבל אני מאמין שתוכל לתפור אותם על הזמנים שבהם אתה בארץ
חשבתי על זה ברצינות לתקופה, לא בשבילי בכלל הלמידה מרחוק *בכלל*. ואם אני כבר לומד אז אני אלמד במקום שיתן לי גם קשרים, שיש שם (רייכמן) יותר מבפתוחה בה לא פוגשים אנשים יותר מדי בפועל.
אני רוצה להפנות אותך לפוסט של הסולידית לגבי עצות לבני עשרים
זה הזמן שלך לעבוד קשה ולצבור הון
הריבית דריבית כבר תעשה את השאר
אני מבין שזה מוזר לחלק מהאנשים פה החשיבה מחוץ לקופסה אבל הבחור חוסך 150,000 שקל בשנה בקל
ונהנה תוך כדי.
עם יד על הלב כמה מכם עושים אותו דבר?
נכון לא ברור מה קורה עם תנאים פנסיונים
אבל הוא גם מציין שהוא הולך לקבל קידום וכנראה עליה בשכר עם זה
הבעיה היא לא להתרגל לחיים כאלה
אני הייתי מציע לו שבזמן שהוא בארץ ירחיב את השכלתו בתחום שמעניין אותו
לימודים מרחוק הם גם אופציה ולא חייבים אוניברסיטה ישראלית
יש לא מעט גם בעולם..
בכל מקרה בהצלחה!
האמת שזו המטרה, אוכל להתחיל את הלימודים עם 300K ש"ח שיוצרים ריבית בזמן שאני לומד, זה קו התחלה משמעותי מאוד.

אם אתחיל את התואר באוקטובר 25 כמתוכנן, אסיים בגיל 29, עם תואר ראשון בממשל ושני במשפטים וטכנולוגיה. נראה שזה המסלול שאני אלך אליו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
G מתלבט בין שתי תוכניות לימודים התפתחות אישית 1
T ייעוץ לגבי לימודים אוף טופיק 2
ETF Shark לימודים בבאר שבע והסיכונים הכרוכים במעבר התפתחות אישית 2
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
עידו ג לימודים דיגיטליים התפתחות אישית 3
עידו ג לימודים - לרוחב או לעומק? התפתחות אישית 7
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 11
ס שינוי מסלול לימודים התפתחות אישית 13
M התלבטות בבחירת מוסד לימודים לכלכלה התפתחות אישית 7
M המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 58
J לימודים - כלכלה התנהגותית התפתחות אישית 27
ה סבסוד לימודים לאוכולוסיה במיעוט - תכנות התפתחות אישית 18
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9