• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס

• פותח הנושא פותח הנושא LoveeDovee
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

LoveeDovee

משתמש רשום
דירוג
17
שלום לכולם, אני מתרגש לכתוב פה.
את הסולידית אני מכיר בערך משנת 2011, עת שהתנועה החברתית הערה משכה אותי להתערבב ולהתעניין בכלכלה, יחד עם שאר נושאים.
עם זאת, לקחו שנים רבות עד שהחלטתי לעשות מעשה ולשלב את הידיעות שרכשתי עם כסף ועשייה אמיתיים.
בעיקר בעקבות הרבה שנים של התמודדות נפשית מלווה בהתמכרויות לחומרים, מה שלקח הרבה מהאנרגיה שלי.

כיום אני בן 34, רכשתי במהלך השנים ניסיון והכשרות בעולמות הטיפול (מסאג'), אימון (מיינדפולנס) ותנועה (מאמן חדר כושר).
לאחרונה חזרתי לגור בבית ההוריי שהציעו את עזרתם. אני מתחיל עבודה כשכיר (30 שעות בשבוע) כמנהל מחסן לוגיסטי קטן.. ובמקביל אני רוצה לאמן כ-10 שעות שבועיות בשעות הערב.

הכיוון שלי כרגע הוא לגור אצל ההורים, לחסוך את הוצאות שכ"ד והחזקת רכב, ולחסוך 50% ויותר מההכנסות שלי. יחד עם זה לבנות קרן חירום עם 12 חודשי מחיה, תיק השקעות וכו'. להעמיק בעולם הכלכלי דרך התנסות.

יש לי קרן השתלמות עם 27,000 ש"ח מנוהלת באלטשולר שחם, עכשיו הסתכלתי ודמי הניהול הם 0.80% (נראה לי גבוה מאד ביחס למה שקראתי פה), וכתוב שהתשואה השנתית עד כה עומדת על 15% (מסלול מנייתי). הייתי רוצה לנייד אותה לקרן בניהול עצמי ולהתעסק בזה קצת בעצמי, כי זה מעניין אותי, ובטח גם יהיה משתלם יותר לטווח הארוך.

יש לי הלוואה עתיקה בבנק, כרגע עומדת על 17,000 ש"ח אני משתוקק לסגור.

בעו"ש יש לי כרגע 1,700 ש"ח.

אשתדל להתמיד בכתיבה פה ביומן.
בגדול יש לי הרבה כישרונות ותחומי עניין שיכולים להיות גם הכנסה צדדית, עיקר הבעיה שלי היא ההתמודדות הנפשית שהיא בגלים. גלים שאני מאד אנרגטי ויצירתי וגלים שקשה לי מאד להניע את עצמי לשום דבר. בנוסף לזה אני מבין שהתרגלתי עם השנים לנווט את האנרגיה הגבוהה שלי למפגשים חברתיים, רומנטיים למיניהם ולעוד כיוונים שכאלה. היום אני משתדל לנווט את האנרגיה להתפתחות וצמיחה שיש להם קרקע (עשייה מפרנסת, יצירת קשרים משמעותיים, פיתוח כישורים)

אני כבר כמה שנים טובות מכוון ומשתדל לנווט את האנרגיה שלי בקביעות ובהתמדה לדברים שמפתחים ומצמיחים אותי, תרגול מיינדפולנס ותנועה, השקעה בעסק העצמאי ופיתוח התחומים שאני אוהב (אני למשל, אוסף ומאזין למוסיקה בצורה מעמיקה מאד. יש לי חלום של הרבה שנים לנגן כדי ג'יי וליצור, מה שיכול להיות גם אפיק הכנסה נוסף נהדר.)

לאחרונה אני גם מטפל בעצמי קצת יותר טוב ונראה שהגלים נהיים מתונים יותר (אולי זה גם ההתבגרות הפיזית).

אם הדברים שלי נגעו במישהו'י פה אני מראש מודה שקראתם.
אשמח לכל תגובה שעולה לכם, אם זו הכוונה, שאלה, שיקוף וכו'.

תודה! אהבת יקרות (LoveeDovee)

נערך לאחרונה ב:
שיהיה בהצלחה!
אפשר לשאול למה לא הצלחת לחסוך יותר כסף לאורך השנים? זה בעקבות הוצאות גבוהות מדי או הכנסות נמוכות מדי?

אפשר לשאול למה לא הצלחת לחסוך יותר כסף לאורך השנים? זה בעקבות הוצאות גבוהות מדי או הכנסות נמוכות מדי?
מעריך שחלק מהעניין נובע מ:
בעיקר בעקבות הרבה שנים של התמודדות נפשית מלווה בהתמכרויות לחומרים,

כשהגעתי לגיל 30 הבנתי שבעצם חצי מהחיים היתי מכור מתפקד.
היום אני, תודה לשמש, נקי ויציב.
אם אתה עדיין מרגיש שהדברים האלה נמצאים בך, במקומך אני היתי מנסה לסדר את העניין לפני שאני משקיע משאבים כמו בנית קרן חירום, אופטימיזציות להשקעות זניחות, הכנסה צדדית וכו'.

ני למשל, אוסף ומאזין למוסיקה בצורה מעמיקה מאד. יש לי חלום של הרבה שנים לנגן כדי ג'יי וליצור
+1. למזלך יש היום הרבה כלים אלקטרונים פיזיים זולים ותוכנות חינם... רוץ על זה!

עלה והצלח!

שיהיה בהצלחה!
היי, הייתי שקוע עמוק בדכאונות, כך שההכנסות היו נמוכות מדי.
היום אני בדרך של החלמה ואיזון, ונראה שתשומת הלב והמיקוד שלי עוברים יותר לכיוון השקעת הזמן שלי בהחלמה ופרנסה :)
כשהגעתי לגיל 30 הבנתי שבעצם חצי מהחיים היתי מכור מתפקד.
היום אני, תודה לשמש, נקי ויציב.
אם אתה עדיין מרגיש שהדברים האלה נמצאים בך, במקומך אני היתי מנסה לסדר את העניין לפני שאני משקיע משאבים כמו בנית קרן חירום, אופטימיזציות להשקעות זניחות, הכנסה צדדית וכו'.

היי תודה רבה על השיתוף, אני מעריך את זה.
כן אני עדיין מרגיש שהדברים האלה נמצאים בי, ללא ספק. מנסה להתמודד ולמצוא את הדרך לעזרה והחלמה. מבין שזה גם דורש משאבים של זמן וכסף. שומע את עצתך, תודה.

יש לי קרן השתלמות עם 27,000 ש"ח מנוהלת באלטשולר שחם, עכשיו הסתכלתי ודמי הניהול הם 0.80% (נראה לי גבוה מאד ביחס למה שקראתי פה), וכתוב שהתשואה השנתית עד כה עומדת על 15% (מסלול מנייתי). הייתי רוצה לנייד אותה לקרן בניהול עצמי ולהתעסק בזה קצת בעצמי, כי זה מעניין אותי, ובטח גם יהיה משתלם יותר לטווח הארוך.

(LoveeDovee)
זה יוצא 216 שקל בשנה, עם צבירה כזאת במקרה הטוב תוריד ל0.6%, בקיצור לא שווה את ההתעסקות בדמי ניהול.

כיום אני בן 34, רכשתי במהלך השנים ניסיון והכשרות בעולמות הטיפול (מסאג'), אימון (מיינדפולנס) ותנועה (מאמן חדר כושר).
לאחרונה חזרתי לגור בבית ההוריי שהציעו את עזרתם. אני מתחיל עבודה כשכיר (30 שעות בשבוע) כמנהל מחסן לוגיסטי קטן.. ובמקביל אני רוצה לאמן כ-10 שעות שבועיות בשעות הערב.
כתבת על הרבה תחומים שלמדת, באיזה תחום אתה מתכנן לאמן? איך אתה מתכנן למצוא לקוחות?

לדעתי המסגרת של עבודה קבועה ל30 שעות בשבוע ומגורים בחינם אצל ההורים באמת יכולה לאפשר לך גם להתאפס כלכלית ולסגור את ההלוואה וגם לאט לאט לפתח את יכולת ההשתכרות שלך בתחום הנוסף שתבחר להתמקד בו. אבל חשוב לדעתי שזה יהיה רק תחום אחד ותהיה ממוקד בו ולא תתפזר לכל מיני דברים שונים.

כתבת על הרבה תחומים שלמדת, באיזה תחום אתה מתכנן לאמן? איך אתה מתכנן למצוא לקוחות?

לדעתי המסגרת של עבודה קבועה ל30 שעות בשבוע ומגורים בחינם אצל ההורים באמת יכולה לאפשר לך גם להתאפס כלכלית ולסגור את ההלוואה וגם לאט לאט לפתח את יכולת ההשתכרות שלך בתחום הנוסף שתבחר להתמקד בו. אבל חשוב לדעתי שזה יהיה רק תחום אחד ותהיה ממוקד בו ולא תתפזר לכל מיני דברים שונים.

.היי תודה על ההתייחסות. אני מכוון לאמן בעולם המיינדפולנס
זה משהו שעשיתי בעבר ואני אוהב את זה, טוב בזה ויש לזה ביקוש.

.היי תודה על ההתייחסות. אני מכוון לאמן בעולם המיינדפולנס
זה משהו שעשיתי בעבר ואני אוהב את זה, טוב בזה ויש לזה ביקוש.
מעניין, כמה משלמים על זה? איך אתה מתכנן לשווק ולמכור את זה?

מעניין, כמה משלמים על זה? איך אתה מתכנן לשווק ולמכור את זה?
בשנה האחרונה לא עשיתי את זה באופן רציף, גביתי 250 - 300 ש"ח למפגש בשנים שעסקתי בזה.

בנוגע לשיווק ומכירה, יש קהילות גדולות של אנשים שמכירים אותי מכל מני הקשרים, בעבר כשרציתי להזמין לקוחות הצעתי כל מני שירותים שהם חינמיים אם זה לקולגות או למכרים כמעין "מפגש היכרות", זה עבד ממש טוב. וגם פניתי למעגלים הקרובים יותר שלי ושיתפתי אותם שאני פעיל בעניין ומקבל לקוחות וגם הם הפנו אליי.

גם, כשאני מרגיש יותר טוב :) אני כותב הרבה, ומפרסם. דרך הרשתות החברתיות ודרך בלוג, זה גם הביא אליי בעבר לקוחות שנשארו תקופות ארוכות וגם סיפרו לחבריהם.

לאחרונה הוצאתי סימניות לספרים שהם מעין כרטיס ביקור שלי. אני אוהב לקרוא, וכשאני מגלגל שיחה כלשהי אני פשוט נותן את זה כמתנה. נראה איך ולאן זה יישלח כנפיו.

עדכון קטן, התחלתי עבודה חדשה כשכיר לראשונה מזה שנים, עבודה פשוטה וסולידית מאד. אמור להיות סביב ה-6 אלף בחודש. במקביל עושה כל מני גיגים על המחשב שקשורים לטקסטים וכתיבה, 100\200\300 ש"ח פה ושם.

קורא בפורום ובאתר ונראה שבראש המטרות הכלכליות שלי צריכה להיות המטרה לסגור הלוואה של 18,000 ש"ח שמתגלגלת כבר 15 שנים בערך. עכשיו אני מתלבט, יש לי קרן השתלמות עם 30 אלף ש"ח שבשנה הבאה תיפתח. אני שוקל האם בחצי שנה הקרובה לחסוך בצורה אגרסיבית ביותר ולסגור את ההלוואה מההכנסות שלי ולא לגעת בקרן, או לשבור את הקרן מיידית (עם 45% לרשות המסים) ולסגור את ההלוואה.

קראתי פה שבעצם לסגור הלוואה זה כמו לשים כסף על מכשיר כלשהו עם תשואה גבוהה. תכלס זה נכון.
בבטן מרגיש לי לנשוך שפתיים עכשיו כמה שצריך ולעבוד כמה שצריך ולסגור את ההלוואה הזאת ולהשאיר את הקרן על הכיריים שלה שתמשיך לעבוד ועוד יותר להנות מזה שלא אצטרך לתת יותר מדי לרשות המסים הארורה.

כרגע חי בצנע מוחלט. לא מרגיש שחסר לי משהו אבל סדרי העדיפויות בהחלט משתנות. מעדיף יותר זמן עם עצמי, לישון מוקדם לקום מוקדם ולהתמקד. במקביל מלא טילים אזעקות והבלאגן הידוע.

צ'או בינתיים.

בתחום הפיננסי לדעתי זה ברור שהדבר הכי חשוב כרגע זה לסגור את ההלוואה, אחר כך כל השאר.

בתחום המקצועי, אני חושב שכדאי לך לשאוף להתמקצע לעומק בתחום מסוים אחד ולא להתפזר לכיוונים שונים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 5
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 12
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
O מודל CAPM מול Fama–French three-factor model והאם יש משהו טוב יותר מתיק השוק שוק ההון 6
yossik האם משהו יכול לכתוב מדריך לפתיחת חשבון בארה"ב. צרכנות פיננסית 2
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3
ש משהו לא מובן בשיעור התקרה לגבי קיצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מעבר מחשבון אינטראקטיב בורקס ישאל לארה"ב? משהו השתנה? שוק ההון 1
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
G משהו לא מסתדר לי עם הדוחות והאגח של שוהם שוק ההון 2
J לא מבין משהו בנוגע לדמי עמלות במסחר בחו"ל שוק ההון 26
A משהו מטריד בקשר לבנקים: שוק ההון 15
N מחפש משהו דומה לקרן כספית נקובה דולר רק שנסחרת בארהב שוק ההון 19
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
N איך זה הגיוני, שהאגחים של המניות בתל בונד 40 נותנות תשואות עלובות כל כך? אני מפספס משהו.. שוק ההון 22
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
deussex האם אתם עושים משהו ספציפי בעקבות האינפלציה, והמצב בשווקים ? פוסטים מאיכות נמוכה 39
B טופס 106 לדו״ח שנתי - אני מפספס משהו? אוף טופיק 4
IceCold להחזיר משהו שקיבלתי בעבודה הקודמת אוף טופיק 3
H קופת גמל להשקעה. משהו מוזר באלטושר שחם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נגב הפקדות לקרן השתלמות כעצמאי - האם אני מפספס משהו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
שם משתמש בעייתי דיבידנד: זה משהו שפשוט נכנס לך לחשבון הבנק? שוק ההון 36
מ תואר שני בהנדסת חשמל בלי תזה - שווה משהו? התפתחות אישית 2
יבגני_ל מגורים בקראוון נגרר / קמפרוואן / משהו בסגנון באזור המרכז נדל"ן 7
ל השקעה בפוליסת חיסכון ומינופה - האם אני מפספס משהו שוק ההון 31
א פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב צרכנות פיננסית 1
א אני פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב צרכנות פיננסית 7
R המרה לדולרים בברוקר זר זה משהו שצריך לדווח עליו למס הכנסה? מיסים 2
כ ביטוח מנהלים מ-2011, שווה משהו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
בייניש עבר רבעון מאז שפתחתי את התיק, תוהה אם אני מפספס משהו בזה שאני לא עושה כלום שוק ההון 9
F משהו מוזר בנייר ITA שוק ההון 7
S משהו מוזר באינטרקטיב שוק ההון 9
yodo [תוכנה גנרית כלשהיא שמבטיחה תשואות גבוהות] - משהו מכיר? שוק ההון 22
S משהו לא מסתדר לי עם תשלום מס הכנסה צרכנות פיננסית 3
D משהו פה ממש ממש לא הגיוני פה לגבי ארצות הברית והקורונה! אוף טופיק 1
ר יש לנו משהו דומה לM1 Finance? שוק ההון 3
ת רמת החיים, משהו לא מסתדר לי. המצב הכלכלי קשה ורמת החיים עולה? אוף טופיק 305
4 רכשתי 2 קרנות סל עוקבות מדדים וחשבתי על משהו מעניין שוק ההון 18
S יש מדד שמראה תשואה של אגח (משהו סוג של bnd) או הכי קרוב לזה שיש... שוק ההון 3
ר פתיחת חברה בע"מ - משהו שלא הבנתי צרכנות פיננסית 24
נ חסר "חוש טכני" - זה משהו שאפשר ללמוד? התפתחות אישית 25
Y עזרה לגבי משהו לא מובן שוק ההון 11
M משהו מעניין שמצאתי שמדבר בגנות הבזבוז ועל מאכלי מותרות בעיקר לעניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
DavidA משהו מוזר קורה בעיתונות הכלכלית בנושא מחירי הדיור נדל"ן 16
ר משהו שלא מסתדר לי... אם אני משלמת מס רווחי הון בכל מקרה, מה זה משנה מתי אני מוכרת? שוק ההון 16
פ קרן השתלמות IRA, האמנם אירי? (יודע שנטחן, משהו ספציפי) שוק ההון 11
Y איך עובד מס רווחי הון למי שמשקיע דרך אינטרקטיב או משהו דומה? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה