• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח

• פותח הנושא פותח הנושא MG88
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MG88

משתמש רשום
דירוג
6
שלום לכולם!

קודם כל אני רוצה להגיד שאני יחסית חדש בבלוג ועדיין לא הבנתי לגמרי את החלוקת נושאים בפורום, אם כתבתי את הפוסט במקום הלא נכון אני מתנצל, ואשמח שאחד המנהלים יעביר את הפוסט למקום המתאים.

לפני שאני מתחיל לכתוב את הפוסט אני אציג את עצמי:
אני בן 15 ולומד בכיתה י"א, לפני חצי שנה בערך התחלתי להתעניין בפיננסים ונחשפתי לבלוג של הסולידית. אני קורא את הבלוג כבר כמה חודשים, והתרשמתי מאוד מהתכנים ומאיכות האנשים הפעילים בבלוג. אני מאוד נהנה לקרוא פוסטים של אנשים אחרים ומהשיח בתגובות.
בפוסט הזה אני אכתוב על כמה דברים שבהם אני אשמח לקבל עצות וטיפים בתגובות, לא כל הנושאים קשורים לתחום הפיננסי. זו הפעם הראשונה שאני כותב פוסט בנושא הזה ולכן אשמח לקבל הערות בתגובות על סגנון הכתיבה שלי, מרגיש לי שהפוסט הזה הולך להיות ארוך אז אשמח שתגיבו האם לדעתכם אני צריך לקצר את אורך הפוסטים העתידים שלי.

כמו שכבר ציינתי אני לומד בכיתה י"א ונחשב לתלמיד טוב (5 יח"ל אנגלית ומתמטיקה, 10 יחידות במגמה טכנולוגית), אבל אני לאחרונה מנסה ללמוד ולהתפתח בעוד תחומים, בקיץ ניסיתי להתחיל ללמוד Python דרך מדריכים ביוטיוב אבל לא ממש מצאתי מדריך מתאים. אשמח להמלצות בתגובות על כלים שדרכם אני אוכל ללמוד שפול תכנות באופן עצמאי, ובאופן כללי אשמח להמלצות על כל נושא שאני יכול ללמוד באופן עצמאי מחוץ לבית הספר שיכול לפתח אותי ולתת לי עוד כלים לעתיד.

מבחינה פיננסית יש לי כרגע 10k בעו"ש (עבדתי קצת בקיץ + כסף שחסכתי מהבר מצווה וכדומה). בעבר חשבתי להשקיע את הכסף בקרנות פסיביות, אבל כיום אני קצת נרתע מהאופציה הזאת משתי סיבות.
1. אני כרגע לא יכול להשקיע את הכסף באופן עצמאי אלא רק בעזרת ההורים, מדובר בביורוקרטיה לא פשוטה וההורים שלי לא ממש משקיעים בעצמם אז התהליך הזה יכול להיות קצת מסובך.
2. גם אם אני אעשה תשואה יפה על הכסף עדיין מדובר בסכומים נמוכים יחסית.
מצד שני אני כן רוצה להתחיל להתנסות בהשקעות פסיביות ולדעתי עדיף להתחיל לעשות כל דבר בשלב הכי מוקדם שאתה יכול. אשמח שתגיבו לי מה אתם חושבים, האם כדאי לי להתחיל להשקיע בקרנות פסיביות או לחכות לגיל 18.

הנושא האחרון שרציתי לכתוב לגביו הוא הגיוס לצבא. כרגע אני מכוון להגיע ליחידה טכנולוגית אבל אני לא ממש יודע מה צריך לעשות כדי להתקבל לשם. יש כמה קורסים באינטרנט על הנושא הזה אבל אני לא ממש סומך עליהם. האם 5 יח"ל מתמטיקה ואנגלית ו10 יח"ל במגמה טכנולוגית זה מספיק כדי להתקבל או שצריך לעשות משהו מעבר? אשמח להמלצות בתגובות גם בנושא הזה.

באופן כללי אני מרגיש כרגע שאני רוצה ללמוד ולהתפתח בהרבה תחומים אבל אין לי ממש כיוון כרגע, לכן אשמח להרבה ביקורות והמלצות בתגובות גם בנושאים שכתבתי לגביהם וגם לגבי נושאים אחרים.

ברוך הבא לפורום.

לגבי מיקום הפוסט, זה כמובן תלוי מה תרצה לעשות פה בהמשך, על פי רוב אנשים משתמשים בתת הפורום הזה כדי לכתוב יומנים בהם הם מבצעים מעקב אחרי ההתקדמות הפיננסית, אבל לא רק, שלהם.

מבין מזה שאתה בן 15 ובי״א שדילגת כמה כיתות? בכל מקרה לצבא, להבנתי, לא תגויס לפני גיל 18.

לגבי שפות תכנות אני חושב שזה יהיה מאוד תלוי בך.
ברמה היותר פרקטית, יש אתרים בהם תוכל ללמוד את עקרונות התכנות דרך פתרון אתגרים עם משוב ויזואלי. (CodinGame זו דוגמא אחת, אבל יש עוד כמה כאלה)
יש גם אתרים בהם תוכל ללמוד לתכנת באמצעות אתגרים hand-on המלווים בהסברים של מושגי יסוד שונים. (CodeAcademy, למשל, אבל יש עוד כמה כאלה)
יש גם דרכי לימוד יותר ״מיושנות״ (הסברים מילוליים ובסופם תרגיל שאין עליו משוב מפורט או סרטונים המסבירים רעיונות). דוגמאות לקורסים כאלה אפשר למצוא ב-udemy אבל ב-youtube אפשר גם למצוא למשל הרצאות מהטכניון וגם מ-standford על תכנות (כולל מבוא למדעי המחשב המכסה את רוב הנושאים הבסיסיים יותר).

לגבי השקעות בגיל מוקדם, אני חושב שיש לך הזדמנות מעניינת להתנסות, גם אם בסכומים קטנים, בהשקעה פסיבית.
לא יכול להמליץ כמובן, אבל נראה לי שבמקומך הייתי מנצל את ההזדמנות כדי לערב את ההורים, סביר להניח שגם הם יכולים להרוויח מהתהליך שאתה עובר.

לגבי גיוס לצבא, כדי להגיע ליחידה טכנולוגית:
1. תעודה טובה, עם דגש על מדמ״ח, פיזיקה, מתמטיקה, אנגלית (אם לא למדת מדמ״ח במסגרת בית הספר, אז לימודים עצמאיים יכולים לעזור)
2. מסלול עתודה יכול להקל, אבל הוא לא הכרחי אם יש לך פטור (מסיבה כזו או אחרת) משירות קרבי, אפשר גם לחשוב על קורס תכנות קדם צבאי אם זה מעניין אותך
3. גורמים תורמים נוספים יכולים להיות: פרוייקטים שכתבת בקוד פתוח / משרות התמחות אם תצליח למצוא / freelancing אם תגיע למצב שאתה יכול / פניות ישירות ליחידות רלוונטיות (או אנשים שאתה מכיר שמשרתים / שירתו ביחידות רלוונטיות)

לגבי דברים אחרים שכדאי לך להתפתח בהם (גם עכשיו וגם בכלל): יכולות ״רכות״ (בגדול: משא ומתן, עמידה מול קהל, עבודה בצוות, תקשורת בינאישית, וכדומה).

בהצלחה!

ברוך הבא לפורום.

לגבי מיקום הפוסט, זה כמובן תלוי מה תרצה לעשות פה בהמשך, על פי רוב אנשים משתמשים בתת הפורום הזה כדי לכתוב יומנים בהם הם מבצעים מעקב אחרי ההתקדמות הפיננסית, אבל לא רק, שלהם.
תודה רבה על התגובה!
אני מניח שאת רוב האנשים בפורום הזה לא ממש יעניין לעקוב אחריי, מניח שאני אכתוב עוד כמה פוסטים בעתיד בסגנון של הפוסט הזה.
מבין מזה שאתה בן 15 ובי״א שדילגת כמה כיתות? בכל מקרה לצבא, להבנתי, לא תגויס לפני גיל 18.
לא קפצתי כיתה, אני עוד כמה חודשים אהיה בן 16, וכן, אני לא אגייס לפני גיל 18 כנראה.
לגבי שפות תכנות אני חושב שזה יהיה מאוד תלוי בך.
ברמה היותר פרקטית, יש אתרים בהם תוכל ללמוד את עקרונות התכנות דרך פתרון אתגרים עם משוב ויזואלי. (CodinGame זו דוגמא אחת, אבל יש עוד כמה כאלה)
יש גם אתרים בהם תוכל ללמוד לתכנת באמצעות אתגרים hand-on המלווים בהסברים של מושגי יסוד שונים. (CodeAcademy, למשל, אבל יש עוד כמה כאלה)
יש גם דרכי לימוד יותר ״מיושנות״ (הסברים מילוליים ובסופם תרגיל שאין עליו משוב מפורט או סרטונים המסבירים רעיונות). דוגמאות לקורסים כאלה אפשר למצוא ב-udemy אבל ב-youtube אפשר גם למצוא למשל הרצאות מהטכניון וגם מ-standford על תכנות (כולל מבוא למדעי המחשב המכסה את רוב הנושאים הבסיסיים יותר).
תודה רבה על ההמלצות!
שכחתי לציין את זה בפוסט אבל כרגע יש לי אפס ידע בתכנות, ניסיתי להתחיל ללמוד בקיץ אבל קצת איבדתי את עצמי בין כל מאות המדריכים שקיימים בתחום. כרגע אני מנסה למצוא את המקום שדרכו אני אצליח להגיע לרמה שאני כבר קצת יותר מתמצא בתחום. האתרים שכתבת נשמעים מעניינים ואני אבדוק אותם
לגבי השקעות בגיל מוקדם, אני חושב שיש לך הזדמנות מעניינת להתנסות, גם אם בסכומים קטנים, בהשקעה פסיבית.
לא יכול להמליץ כמובן, אבל נראה לי שבמקומך הייתי מנצל את ההזדמנות כדי לערב את ההורים, סביר להניח שגם הם יכולים להרוויח מהתהליך שאתה עובר.
תודה רבה על התגובה. אני חושב שאני אתחיל לחפש קצת מידע על השקעות מתחת לגיל 18 ואיך עובדת הביורוקרטיה בתחום הזה.
לגבי גיוס לצבא, כדי להגיע ליחידה טכנולוגית:
1. תעודה טובה, עם דגש על מדמ״ח, פיזיקה, מתמטיקה, אנגלית (אם לא למדת מדמ״ח במסגרת בית הספר, אז לימודים עצמאיים יכולים לעזור)
2. מסלול עתודה יכול להקל, אבל הוא לא הכרחי אם יש לך פטור (מסיבה כזו או אחרת) משירות קרבי, אפשר גם לחשוב על קורס תכנות קדם צבאי אם זה מעניין אותך
3. גורמים תורמים נוספים יכולים להיות: פרוייקטים שכתבת בקוד פתוח / משרות התמחות אם תצליח למצוא / freelancing אם תגיע למצב שאתה יכול / פניות ישירות ליחידות רלוונטיות (או אנשים שאתה מכיר שמשרתים / שירתו ביחידות רלוונטיות)
1. יש לי ציונים טובים במתמטיקה ואנגלית אז אני לא חושב שתהיה בעיה לגבי זה, כרגע אני לומד במגמת data analysis ואני משער שזה משהו שכן מחפשים ביחידות הטכנולוגיות.
2. מסלול עתודה קצת פחות מושך אותי בגלל אורכו, בדקתי קצת קורסים בתחום הזה אבל אני נוטה לא ממש לסמוך עליהם, והם גם דורשים סכום כסף גבוה. אם אתה במקרה יכול להמליץ לי על קורס בנושא הזה אני אשמח.
3. כרגע אני רוצה להתחיל ללמוד תכנות מאפס ואני רחוק מאוד מרמה של כתיבת פרוייקטים בתחום.
לגבי דברים אחרים שכדאי לך להתפתח בהם (גם עכשיו וגם בכלל): יכולות ״רכות״ (בגדול: משא ומתן, עמידה מול קהל, עבודה בצוות, תקשורת בינאישית, וכדומה).
לצערי מערכת החינוך לא עוסקת בכלל בפיתוח הנושאים האלה אצל תלמידים, יש לך טיפים שאתה יכול לתת לי על איך להשתפר בנושאים האלה?

הנושא האחרון שרציתי לכתוב לגביו הוא הגיוס לצבא. כרגע אני מכוון להגיע ליחידה טכנולוגית אבל אני לא ממש יודע מה צריך לעשות כדי להתקבל לשם. יש כמה קורסים באינטרנט על הנושא הזה אבל אני לא ממש סומך עליהם. האם 5 יח"ל מתמטיקה ואנגלית ו10 יח"ל במגמה טכנולוגית זה מספיק כדי להתקבל או שצריך לעשות משהו מעבר? אשמח להמלצות בתגובות גם בנושא הזה.
לפי מה ששמעתי בחטף מהורים לילדים בגיל הרלבנטי, בשנים האחרונות יש שינוי והאיתור למועמדים למחשבים וסייבר הוא בעזרת מבחנים ייעודיים של הצבא ונערים/ות משקיעים בלימוד עצמי של התכנים שהם יודעים שיהיו במבחנים. מניח שבחפירה קלה באינטרנט תוכל לקבל את המידע.
כיוון שני שלאו דווקא רלבנטי רק לצבא אבל לדעתי מתחילים בכיתות י׳, הוא כל מיני תוכניות שיש בזמן התיכון כמו מגשימים (לבנות יש גם ״ממריאות״) בתחום המחשבים והסייבר, אקדמיה בתיכון, אקדמיה חדשה, אלפא ועוד. זה משהו שהיו אמורים לחשוף אותו בפניך בבית הספר שלך - אבל תמיד אתה יכול גם לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה ולדעתי גם זה משהו שיכול להיות רלבנטי ולעזור במיונים בצבא.
מבחינה פיננסית יש לי כרגע 10k בעו"ש (עבדתי קצת בקיץ + כסף שחסכתי מהבר מצווה וכדומה). בעבר חשבתי להשקיע את הכסף בקרנות פסיביות, אבל כיום אני קצת נרתע מהאופציה הזאת משתי סיבות.
אצל רוב האנשים החסמים בקרנות פסיביות לאורך זמן, הוא חסמים פסיכולוגיים וסיבולת סיכון נמוכה.

תבחר סכום שאתה מוכן בלב שלם להפסיד לחלוטין. נגיד 2000 ש״ח? עכשיו תעשה תחקיר עצמאי באיזו קרן היית רוצה להשקיע ובאמצעות איזה ברוקר ואז תברר מה הדרך הכי טובה שההורים יעשו את זה בשבילך ובשמך ותקח אותם ״ביד״ לשם.
אחרי שיהיה לך תיק תחליט כמה להוסיף לשם כל פעם. עצם פתיחת התיק והראיה איך לפעמים הוא מצטמצם ולפעמים עולה, עוזרים לשבור חסמים ולבדוק מהי סיבולת הסיכון שלך.

שלום לכולם!
ברוך הבא!
טוב לפגוש בנערים כמוך כאן.
מרגיש לי שהפוסט הזה הולך להיות ארוך
בפורום אוהבים פוסטים ארוכים, במיוחד כשהם קוהרנטים :)
ואם אתה פותח שרשור, רצוי שגם תגיע אליו לעיתים קרובות כדי להגיב ולעדכן. אחרת זה סתם עוד אחד ממאות/אלפי הדפים שנזנחו לאחר יום-יומיים ומעיקים על האתר ללא צורך.
אני כרגע לא יכול להשקיע את הכסף באופן עצמאי אלא רק בעזרת ההורים, מדובר בביורוקרטיה לא פשוטה וההורים שלי לא ממש משקיעים בעצמם אז התהליך הזה יכול להיות קצת מסובך.
הצעה:
תבדוק איתם אפשרות לפתוח לך חשבון בנק שיאפשר לך לפתוח תיק השקעות ותקנה קרן מחקה טובה שתוכל להוסיף עליה לאורך שנות התיכון והצבא.
בינתיים תתבגר ותתחיל לבנות לך מטרות לעתיד קרוב-בינוני-רחוק ואז תוכל לדייק את פיזור ההשקעות שלך, וכמובן לבחור אם להמשיך בבנק או לעבור לבית השקעות (בתלות בדמי הניהול בעיקר). מעבר תיק השקעות לא דורש מכירה כפויה.

לפי מה ששמעתי בחטף מהורים לילדים בגיל הרלבנטי, בשנים האחרונות יש שינוי והאיתור למועמדים למחשבים וסייבר הוא בעזרת מבחנים ייעודיים של הצבא ונערים/ות משקיעים בלימוד עצמי של התכנים שהם יודעים שיהיו במבחנים. מניח שבחפירה קלה באינטרנט תוכל לקבל את המידע.
כיוון שני שלאו דווקא רלבנטי רק לצבא אבל לדעתי מתחילים בכיתות י׳, הוא כל מיני תוכניות שיש בזמן התיכון כמו מגשימים (לבנות יש גם ״ממריאות״) בתחום המחשבים והסייבר, אקדמיה בתיכון, אקדמיה חדשה, אלפא ועוד. זה משהו שהיו אמורים לחשוף אותו בפניך בבית הספר שלך - אבל תמיד אתה יכול גם לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה ולדעתי גם זה משהו שיכול להיות רלבנטי ולעזור במיונים בצבא.
תודה רבה על התגובה, אני חושב יהיה לי קצת קשה ללמוד את הנושאים למבחנים לבד מאפס. יש הרבה קורסים בתחום הזה אבל אני נוטה לא לסמוך עליהם (הם גם עולים לא מעט כסף). האם יש קורס מסוים שאתה יכול להמליץ עליו?
אצל רוב האנשים החסמים בקרנות פסיביות לאורך זמן, הוא חסמים פסיכולוגיים וסיבולת סיכון נמוכה.

תבחר סכום שאתה מוכן בלב שלם להפסיד לחלוטין. נגיד 2000 ש״ח? עכשיו תעשה תחקיר עצמאי באיזו קרן היית רוצה להשקיע ובאמצעות איזה ברוקר ואז תברר מה הדרך הכי טובה שההורים יעשו את זה בשבילך ובשמך ותקח אותם ״ביד״ לשם.
אחרי שיהיה לך תיק תחליט כמה להוסיף לשם כל פעם. עצם פתיחת התיק והראיה איך לפעמים הוא מצטמצם ולפעמים עולה, עוזרים לשבור חסמים ולבדוק מהי סיבולת הסיכון שלך.
אחרי התגובות לפוסט הזה אני חושב שזה אכן הכיוון שאני אלך אליו. בזמן הקרוב אני אבדוק לגבי הנושא של השקעות מתחת לגיל 18 ומה החוק במדינה בנושא הזה.

ברוך הבא!
טוב לפגוש בנערים כמוך כאן.

בפורום אוהבים פוסטים ארוכים, במיוחד כשהם קוהרנטים :)
ואם אתה פותח שרשור, רצוי שגם תגיע אליו לעיתים קרובות כדי להגיב ולעדכן. אחרת זה סתם עוד אחד ממאות/אלפי הדפים שנזנחו לאחר יום-יומיים ומעיקים על האתר ללא צורך.
תודה רבה על התגובה!
הצעה:
תבדוק איתם אפשרות לפתוח לך חשבון בנק שיאפשר לך לפתוח תיק השקעות ותקנה קרן מחקה טובה שתוכל להוסיף עליה לאורך שנות התיכון והצבא.
בינתיים תתבגר ותתחיל לבנות לך מטרות לעתיד קרוב-בינוני-רחוק ואז תוכל לדייק את פיזור ההשקעות שלך, וכמובן לבחור אם להמשיך בבנק או לעבור לבית השקעות (בתלות בדמי הניהול בעיקר). מעבר תיק השקעות לא דורש מכירה כפויה.
כרגע יש לי חשבון בנק, לפי מה שהבנתי עד עכשיו הדמי ניהול בבנקים הם לרוב לפי אחוזים מהרווחים, והדמי ניהול בבתי ההשקעות הם לרוב לפי תשלום חודשי קבוע. לא בדקתי את הנושא אני אני משער שכרגע עדיף לי להשקיע בבנק מבחינת עלות דמי הניהול, אבל מצד שני בעוד כמה שנים אני כנראה ארצה לעבור להשקיע בבית השקעות ולא בבנק ולהעביר את כל הוראות הקבע מהבנק לבית ההשקעות נשמע קצת מסובך. האם לדעתך כדאי לי להתחיל להשקיע בבנק ולעבור בעוד כמה שנים לבית השקעות כלשהו או להתחיל כבר עכשיו להתחיל להשקיע בבית השקעות עם דמי ניהול זולים?

כרגע יש לי חשבון בנק, לפי מה שהבנתי עד עכשיו הדמי ניהול בבנקים הם לרוב לפי אחוזים מהרווחים, והדמי ניהול בבתי ההשקעות הם לרוב לפי תשלום חודשי קבוע. לא בדקתי את הנושא אני אני משער שכרגע עדיף לי להשקיע בבנק מבחינת עלות דמי הניהול, אבל מצד שני בעוד כמה שנים אני כנראה ארצה לעבור להשקיע בבית השקעות ולא בבנק ולהעביר את כל הוראות הקבע מהבנק לבית ההשקעות נשמע קצת מסובך. האם לדעתך כדאי לי להתחיל להשקיע בבנק ולעבור בעוד כמה שנים לבית השקעות כלשהו או להתחיל כבר עכשיו להתחיל להשקיע בבית השקעות עם דמי ניהול זולים?

ברוך הבא!

במעבר מבנק לבית השקעות אתה מעביר רק את תיק ניירות הערך, זה פשוט וזול.
הוראות קבע ושאר הדברים שאתה עושה בבנק, יישארו בבנק ללא צורך בשינוי.

בקיצור - כל עוד אתה בסכומים נמוכים יחסית, תפתח בבנק בראש שקט, זה הדבר האופטימלי לעשות בשלב זה.

campus.gov.il
Self.py
Next.py
...
להתחיל בעברית ואחרי זה יש שם עוד כמה וכמה קורסים שמשתמשים ב-python ככלי.

לפי מה שהבנתי עד עכשיו הדמי ניהול בבנקים הם לרוב לפי אחוזים מהרווחים
לא מהרווחים.
יש עמלות קניה ומכירה שנגבות כאחוז מהסכום ויש עמלה כללית (דמי משמרת או שטות דומה) שנגבית כאחוז משווי התיק. ניתן להתמקח ולהוריד את העמלות האלו.
האם לדעתך כדאי לי להתחיל להשקיע בבנק ולעבור בעוד כמה שנים לבית השקעות
כן, זה מה שכתבתי לך.
ולהעביר את כל הוראות הקבע מהבנק לבית ההשקעות נשמע קצת מסובך
ענו לך מעליי, אתה מעביר לבית ההשקעות רק את תיק ההשקעות, לא את העו"ש ושאר ירקות. ההעברה מבטלת את הצורך במכירת התיק וקנייתו מחדש.
אגב, יכול להיות שישתלם לך להמשיך בבנק אם דמי הניהול יהיו תחרותיים מספיק. נכון להיום, הבנק עדיף מבחינת שימוש באפליקציית המסחר (לבתי ההשקעות יש משהו ארכאי ומטומטם אלא אם חלקם החליפו במשהו נורמלי יותר).

ברוך הבא!

במעבר מבנק לבית השקעות אתה מעביר רק את תיק ניירות הערך, זה פשוט וזול.
הוראות קבע ושאר הדברים שאתה עושה בבנק, יישארו בבנק ללא צורך בשינוי.

בקיצור - כל עוד אתה בסכומים נמוכים יחסית, תפתח בבנק בראש שקט, זה הדבר האופטימלי לעשות בשלב זה.
תודה על התגובה!
כנראה שזה מה שאני אעשה ובכל מקרה יש לי עוד כמה שנים עד שאני אתחיל להרוויח משכורת קבועה

לא מהרווחים.
יש עמלות קניה ומכירה שנגבות כאחוז מהסכום ויש עמלה כללית (דמי משמרת או שטות דומה) שנגבית כאחוז משווי התיק. ניתן להתמקח ולהוריד את העמלות האלו.

כן, זה מה שכתבתי לך.

ענו לך מעליי, אתה מעביר לבית ההשקעות רק את תיק ההשקעות, לא את העו"ש ושאר ירקות. ההעברה מבטלת את הצורך במכירת התיק וקנייתו מחדש.
אגב, יכול להיות שישתלם לך להמשיך בבנק אם דמי הניהול יהיו תחרותיים מספיק. נכון להיום, הבנק עדיף מבחינת שימוש באפליקציית המסחר (לבתי ההשקעות יש משהו ארכאי ומטומטם אלא אם חלקם החליפו במשהו נורמלי יותר).
תודה על התגובות!

בפוסט הזה אני אכתוב על כמה דברים שבהם אני אשמח לקבל עצות וטיפים בתגובות, לא כל הנושאים קשורים לתחום הפיננסי. זו הפעם הראשונה שאני כותב פוסט בנושא הזה ולכן אשמח לקבל הערות בתגובות על סגנון הכתיבה שלי, מרגיש לי שהפוסט הזה הולך להיות ארוך אז אשמח שתגיבו האם לדעתכם אני צריך לקצר את אורך הפוסטים העתידים שלי.
ברוך הבא! זה שרשור יומן המסע שלך, תעשה בו כרצונך - זה בדיוק המקום.

לגבי השקעה, עד כמה שידוע לי לא יאפשרו לך לפתוח חשבון השקעות בבנק לפני גיל 18. אבל שווה לברר במידה ואני טועה. אם ההורים שלך או בן משפחה קרוב אחר לא משקיע אפשרות פחות טובה אבל סבירה היא שתפתח לעצמך paper trading account, שזה בגדול אומר להשקיע עם כסף משחק - תוכל לעקוב לאורך השנים ולחשוב איך היית נוהג בכספעם אילו באמת היו כל ההון האמיתי שלך.

לגבי לימוד קוד, הייתי מציע את השלבים:
1. להריץ תוכנית שמישהו אחר כתב. זה נשמע פשוט אבל זה לא - תדרש להרים סביבה, להתקין ספריות, וכבר תרוויח למידה מהשלב ההכרחי הזה.
2. להבין מה הקוד שהעתקת עושה. אחכ לשחק איתו ולגלות מה ההשפעה של המשחקים שלך.
3. לקחת על עצמך פרוייקט פשוט שתעשה מאפס. נניח לבנות מחשבון, או משחק כלשהו,...

בשביל שלבים 1,2 תוכל להשתמש ב (חיפוש אקראי שעשיתי, נראה לי סביר):
באופן כללי דעתי שהלמידה הכי אפקטיבית היא דרך הידיים ולא מוידאו או קורסים. כמובן שבדרך תתקע / יהיו לך שאלות על דברים שלא תבין - ותדרש לחפש מידע כדי להשיג את המטרה שלך.

ברוך הבא! זה שרשור יומן המסע שלך, תעשה בו כרצונך - זה בדיוק המקום.
תודה רבה על התגובה!
לגבי השקעה, עד כמה שידוע לי לא יאפשרו לך לפתוח חשבון השקעות בבנק לפני גיל 18. אבל שווה לברר במידה ואני טועה. אם ההורים שלך או בן משפחה קרוב אחר לא משקיע אפשרות פחות טובה אבל סבירה היא שתפתח לעצמך paper trading account, שזה בגדול אומר להשקיע עם כסף משחק - תוכל לעקוב לאורך השנים ולחשוב איך היית נוהג בכספעם אילו באמת היו כל ההון האמיתי שלך.
לפי מה שהבנתי אתה צודק, ואי אפשר לפתוח חשבון השקעות בבנק מתחת לגיל 18, כנראה שאם אתחיל להשקיע זה יהיה דרך החשבון של ההורים.
חשבון השקעות וירטואלי נשמע נחמד, אבל אני כן רוצה להתרגל לזה שהכסף שלי נמצא בסיכון מסוים ויכול לרדת ולעלות בצורה לא צפויה (כמובן שבטווח הרחוק הסיכוי שהכסף יעשה תשואה שלילית הוא נמוך מאוד).

לגבי לימוד קוד, הייתי מציע את השלבים:
1. להריץ תוכנית שמישהו אחר כתב. זה נשמע פשוט אבל זה לא - תדרש להרים סביבה, להתקין ספריות, וכבר תרוויח למידה מהשלב ההכרחי הזה.
2. להבין מה הקוד שהעתקת עושה. אחכ לשחק איתו ולגלות מה ההשפעה של המשחקים שלך.
3. לקחת על עצמך פרוייקט פשוט שתעשה מאפס. נניח לבנות מחשבון, או משחק כלשהו,...

בשביל שלבים 1,2 תוכל להשתמש ב (חיפוש אקראי שעשיתי, נראה לי סביר):
באופן כללי דעתי שהלמידה הכי אפקטיבית היא דרך הידיים ולא מוידאו או קורסים. כמובן שבדרך תתקע / יהיו לך שאלות על דברים שלא תבין - ותדרש לחפש מידע כדי להשיג את המטרה שלך.
נראה כיוון מעניין שלא חשבתי עליו, כרגע אני רוצה להתחיל ללמוד מאפס אז אני חושב שעדיף לי ללמוד את היסודות בדרך יותר מסודרת, אבל אחרי שאני אהיה קצת יותר מנוסה נראה לי רעיון מעניין להמשיך ללמוד ולהתפתח בצורה עצמאית.

בקיץ ניסיתי להתחיל ללמוד Python דרך מדריכים ביוטיוב אבל לא ממש מצאתי מדריך מתאים.
אני יודע שאצל הנוער נהוג לצרוך מידע בוידאו במהירות x5 באורך 10 שניות ומטה אבל בוא תפרגן לנו הזקנים קצת. עבוד עם ספר. ככה אני למדתי תכנות בערך בגילך. לוקחים ספר, לומדים איך לעבוד עם כלי העבודה של השפה שבחרת (פה דווקא כן מתאימים מדריכים מהאינטרנט), ולומדים את כל מה שכתוב בספר מההתחלה ועד הסוף תוך תרגול הנושאים שלמדת (לא השתמשת = לא למדת). גילאי העשרה הם בדיוק הגילאים שבהם אפשר וכדאי לעשות דברים כאלה.

אין לי המלצה ספציפית על ספר בפייתון. חיפשתי קצת והגעתי לכאן - נראה שימושי. מניסיוני עוזר מאוד גם לקרוא שאלות ותשובות בכל מיני קהילות - אולי subreddit רלוונטי, או discord, או מה שהולך היום.

האם כדאי לי להתחיל להשקיע בקרנות פסיביות או לחכות לגיל 18.
האינסטינקט שלך נכון - להגיע למצב שבו אתה מקבל את ההחלטות על הכסף שלך זה בעיקרון דבר נכון וחשוב ואנשים נוטים לדחות את זה ולהישאר עם חשבון הבנק שההורים פתחו להם לפני 20 שנה. עם זאת כפי שכתבת זה באמת לא הדבר החשוב בעולם כשאתה לא חוסך כמויות משמעותיות של כסף. גם בגיל 18 יהיו נושאים חשובים מזה וגם אז לא תרוויח יותר מדי. שווה להיות במיינדסט של מי שמסוגל לקבל החלטות עם הכסף שלו ולבצע אותן, ולא מפחד מהשקעות, אבל בתכלס בתכלס זה באמת לא ישפיע יותר מדי.

ברוך הבא, ושיהיה בהצלחה!

הי, כיף לראות אותך כאן וברוך הבא

רק לגבי פייתון: אני ראיתי בקמפוס IL קורס פייתון שעשה לי רושם טוב
זה חינמי, בעברית, המתרגל ממש חמוד

להתחלה יכול להיות נהדר

בהצלחה

הי, כיף לראות אותך כאן וברוך הבא

רק לגבי פייתון: אני ראיתי בקמפוס IL קורס פייתון שעשה לי רושם טוב
זה חינמי, בעברית, המתרגל ממש חמוד

להתחלה יכול להיות נהדר

בהצלחה
תודה רבה על התגובה, אתמול התחלתי את הקורס בקמפוס אחרי שמישהו אחר המליץ לי על הקורס. עד עכשיו הקורס עושה רושם טוב.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B בעיות חברתיות אצל ילד בן 10 אוף טופיק 106
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
A בן זוג רשום מיסים 1
A משכנתא עם שיעבוד של בן אדם אחר נדל"ן 0
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 22
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
M לימודים בניגוד להיגיון - בן 24 יומני מסע אישיים 46
N לא בלב שלם לגבי המקצוע שאני לומד, הנדסאי בניין בן 27 אוף טופיק 6
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דוח למס הכנסה -בן זוג רשום במערכת צרופות לרווק פוסטים מאיכות נמוכה 2
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 31
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
Y ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק שוק ההון 18
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
I בן 26 - יוצא לדרך, טייק 2# יומני מסע אישיים 8
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
N כיוון החיים של בן 24 התפתחות אישית 5
ג לבטים של בן 22 יומני מסע אישיים 8
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
Gun איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
Mufasa קניית דירה ראשונה להייטקיסט בן 26 נדל"ן 87
מ בן משפחה שמשחק משחק מסוכן אוף טופיק 15
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 38
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
Y האם בן 14 צריך לשלם מס \ לדווח למס הכנסה על רווחים מפרסומות ב youtube? מיסים 9
T דירוג אשראי לצעיר בן 24 אוף טופיק 4
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
Omer Daniel השקעה ראשונה - בן 23 שוק ההון 4
E תמהיל השקעה לחוסך צעיר בן 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה