• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר?

• פותח הנושא פותח הנושא Vi55
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Vi55

משתמש רשום
דירוג
2
היי,

נכון להיום אני במסלול ״לבני 50 למטה״ בפנסיה, ומסלול ״מניות״ בקרן השתלמות של אלטשולר שחם.

אני תוהה האם אני באמת במסלולים הנכונים, ושוקל להעביר חלק גדול (כ-70% מכל הסכום) למסלול עוקב s&p.

מה דעתכם? מה ההמלצה הכללית למישהו בגיל שלי (35), שלא צפוי לצאת לפנסיה ב-20-30 שנים הקרובות, וגם מחזיק חסכונות נזילים בלי קשר לפנסיה.

תודה!

לגבי מסלול "לבני 50 ומטה" -
זה אינדבידואלי ותלוי בהרבה גורמים, כמו סיבולת הסיכון שלך, ההון שלך מחוץ לקרן הפנסיה וההשתלמות, כושר ההשתכרות שלך, ועוד.
אם אתה בטוח לא צריך את הכסף ב-20-30 שנה הקרובות, ולא מפריע לך לחוות מדי פעם ירידות ואף משברים, S&P אכן יכול להתאים לך.
אבל שוב זה מאד אינדבידואלי.

לגבי מסלול "מניות" של אלשטולר -
אם מדובר על מסלול של 100% חשיפה למניות, אז כנראה שהמסלול הזה הוא באותה רמת סיכון של S&P אבל לאורך זמן לא יניב יותר תשואה מה-S&P, כי קרנות מנוהלות על פי רוב לא מביסות את המדד לאורך זמן. במקרה הזה כנראה שכן יהיה יותר יעיל להעביר אותו ל-S&P.

מה דעתכם? מה ההמלצה הכללית למישהו בגיל שלי (35), שלא צפוי לצאת לפנסיה ב-20-30 שנים הקרובות, וגם מחזיק חסכונות נזילים בלי קשר לפנסיה.
דעתי שאין לאף אחד בפורום מספיק ידע ספציפי עלייך כדי לתת לך תשובה.
עדיף שתכתוב את השיקולים והמחשבות שלך לכאן ולכאן ולתת לפורום לעזור עם הצד האובייקטיבי. אבל גם לאחר מכן תמיד יישאר איזור סובייקטיבי שתצטרך להחליט בעצמך - כמה סיכון אתה רוצה לקחת (ולמען הסר ספק, יותר סיכון לא אומר יותר כסף בסוף. זה רק אומר יותר סיכון), ואילו חששות יש לך / ממה אתה רוצה לגדר.

"מניות" זה הרבה פעמים מניות ישראליות, ומזה הייתי מתרחק כמו מאש.
בגלל המצב או בגלל החברות? המדדים בת״א עלו בשנה האחרונה משמעותית למרות המצב וסביר שכשנחזור לשפיות הם יכולים גם להשיג תשואה משמעותית נוספת ולסגור פערים מול הסנופי + החלשות של הדולר.

דעתי שאין לאף אחד בפורום מספיק ידע ספציפי עלייך כדי לתת לך תשובה.
עדיף שתכתוב את השיקולים והמחשבות שלך לכאן ולכאן ולתת לפורום לעזור עם הצד האובייקטיבי. אבל גם לאחר מכן תמיד יישאר איזור סובייקטיבי שתצטרך להחליט בעצמך - כמה סיכון אתה רוצה לקחת (ולמען הסר ספק, יותר סיכון לא אומר יותר כסף בסוף. זה רק אומר יותר סיכון), ואילו חששות יש לך / ממה אתה רוצה לגדר.
בגדול יש לי הבנה של כמה שנים מקריאה של הסולידית ועוד מקומות, ואני גם מחזיק ב-2 תיקי השקעות שאני מנהל לבד כאשר S&P500 מוביל, ועוד כמה מדדים ומניות.
בגדול אני יודע מה הסיכון, אני יודע שביום אחד הכל יכול להיחתך בחצי ואפילו הרבה יותר. מצד שני לא ללכת עם מניות - זה גם הפסד עצום כשמסתכלים על ריבית דריבית לאורך 30 שנה שהפסדתי.

הדאגה שלי היא - כמה אנשים באמת בוחרים במסלול s&p500 בפנסיה שלהם. למרות שזה מרגיש לי נכון - אני בן אדם סולידי סה״כ, ולא רוצה לעשות צעד שרוב האנשים (בפורום, כאלו שמבינים עניינים) לא עושים.

@Vi55 אם מה שאתה שואל זה האם יש אנשים שבוחרים במסלול sp500 לפנסיה התשובה היא כן. לדעתי יש גם נותנים של כמות הכספים בכל מסלול (שווה חיפוש).
אם מה שאתה שואל זה מה הרוב בוחרים התשובה היא ה-default, שזה המסלול לפי גיל.

אם מה שאתה שואל זה מה הרוב בוחרים התשובה היא ה-default, שזה המסלול לפי גיל.
רבים לא מודעים, חוששים, לא יודעים איך להעביר מסלול. מבחירה או לא, הם נשארים במסלול ברירת מחדל ומכאן הרוב.

נכון. שזו לא בחירה רעה. לפעמים עדיף בחירה סבירה מגרועה.

פותש - בכל מקרה הייתי מנסח מחדש את השאלה. אף אחד לא יכול לדעת
מה ההמלצה הכללית למישהו בגיל שלי (35)

כמו שכתבו לפני, זה עניין סובייקטיבי.
מה שתמיד צריך זה לבנות אסטרטגיה כאשר שוב היא מתחשבת בצרכים הספציפיים שלך.
אני למשל הגדרתי:
1. קצבה מינימלית שאני מעוניין לקבל
2. קצבה מקסימלית שאני מעוניין לקבל
3. הנחות תשואה שמרניות יחסית
לפי הטולרנס הזה אני ולפי השנים שנשארו לי עד לפרישה מנהל את המסלולים הרלוונטיים בפנסיה.
קבעתי לי "נקודת היפוך" ממסלולים עתירי סיכון לכאלה פחות לפי סכום מסויים בצבירה וגם כתלות בזמן לפרישה.
בנוסף נערך למקרה קיצוני יחסית שבכל זאת אצטרך להמתין לתיקון על ידי חסכון סולידי אחר שיתן מרווח נשימה של כשנה.
אולי זה נשמע "נפנופי ידיים" אבל שמלבישים על זה מספרים זה נותן תמונה לא רעה.
כמובן שהאסטרטגיה מתעדכנת לפי ההתפתחויות בפועל.

לאלטשולר שחם יש מסלול עוקב מדדי מניות די טוב לדעתי אז הייתי הולך עליו, אם אתה רוצה להיות יותר מותאם סיכון אז SP500.
בגילך יש עוד המון זמן לקחת "סיכונים".

בגלל המצב או בגלל החברות? המדדים בת״א עלו בשנה האחרונה משמעותית למרות המצב וסביר שכשנחזור לשפיות הם יכולים גם להשיג תשואה משמעותית נוספת ולסגור פערים מול הסנופי + החלשות של הדולר.
אני באופן אישי הייתי פועל כך בגלל הטיית הבית.
אני מעדיף להמר את כספי על מעצמות/כלכלות מובילות.

כמה אנשים באמת בוחרים במסלול s&p500 בפנסיה שלהם
לפי העיתונות ישנה בארץ נהירה משמעותית בשנים האחרונות למסלול הזה בפנסיה ובקה"ש.

אני יודע שביום אחד הכל יכול להיחתך בחצי ואפילו הרבה יותר. מצד שני לא ללכת עם מניות - זה גם הפסד עצום כשמסתכלים על ריבית דריבית לאורך 30 שנה שהפסדתי.
נראה שאתה מבין היטב את הסיכוי והסיכון, אתה צריך להחליט עם עצמך מה מתאים לך.

בגדול, עדיף להחזיק את החלק המנייתי מההון שלך בתיקים לא ממוסים (כמו פנסיה וקה"ש עד התקרה) ואת החלק הסולידי בתיקים נזילים וממוסים (כמו תיק מסחר), מהסיבות:
1. התשואה ברכיב המנייתי לאורך זמן צפויה להיות גבוהה יותר ולפיכך המס הנדרש במימוש יהיה גבוה יותר.
2. יתרון פסיכולוגי - קצת יותר קשה לממש או לעבור מסלול בזמן ירידות ומשברים בקרנות מנוהלות מאשר בתיק מסחר עצמאי (למרות שהיום גם מעבר מסלול בקה"ש ובפנסיה הוא די פשוט, 2-3 כפתורים באיזור האישי).

יותר סיכון לא אומר יותר כסף בסוף
כלום לא ודאי, אבל יותר סיכון (אם הוא לא סתם סיכון מטופש) ברוב המקרים כן אומר יותר כסף בסוף. אחרת איזו סיבה יש לקחת יותר סיכון?

@AbuNafha כתבתי את זה כי יש לאחרונה שטף של אנשים בפורום שמבקשים "תעשו בשבילי" ובאים עם כל מיני קונספציות של כסף מובטח. אני לא טוען שזה המקרה של פותש, שדווקא ביטא הבנה של הסיכון, אבל העדפתי להדגיש לטובת כלל הקוראים ואני עומד מאחורי מה שכתבתי. אין שקילות בין יותר סיכון ליותר כסף, לכל היותר לאולי יותר כסף ואולי הפסד.

לאלטשולר שחם יש מסלול עוקב מדדי מניות די טוב לדעתי אז הייתי הולך עליו, אם אתה רוצה להיות יותר מותאם סיכון אז SP500.
בגילך יש עוד המון זמן לקחת "סיכונים".
האמת שזה המסלול שאני נמצא בו, וזאת אחת הסיבות שפתחתי את האשכול.

לפי ההשוואה פה:
נראה ש-SP500 השיג כמעט פי 2 בשנים האחרונות. ולא מדובר רק על אלטשולר - נראה שמסלול מניות באופן כללי בכל הקופות משיג משמעותית פחות מסנופי.

אני מניח שבמסלול מניות הם מפזרים את הכסף בצורה יותר חכמה בעולם ולא רק ארה״ב, אבל אין לי מושג, צריך לבדוק. אם זה המצב, אז סנופי נחשב ״יותר מסוכן״ (אי אפשר לדעת, אז נקרא לזה פחות פיזור פשוט) ממסלול מניות.

אני מניח שבמסלול מניות הם מפזרים את הכסף בצורה יותר חכמה בעולם ולא רק ארה״ב

מתוך תקנון אלטשולר:
אלטשולר שחם השתלמות מניות - נכסי המסלול יהיו חשופים למניות בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ- 75% ולא יעלה על 120% מנכסיהמסלול. חשיפה לנכסים כאמור תושג באמצעות השקעה במישרין ובאמצעות השקעה בנגזרים )לרבות חוזים עתידיים, אופציות וכתבי אופציות(,בקרנות סל, בקרנות נאמנות ובקרנות השקעה. יתרת הנכסים תושקע בכפוף להוראות הדין, ובתנאי ששיעור החשיפה הכולל במסלול לא יעלה על120% מנכסי המסלול. השקעה במסלול זה עשויה להיות חשופה לסיכוני מטבע.
הצלחת להבין מהכתוב באילו מדינות וסקטורים המסלול ישקיע?
האם בפיזור עולמי? או בסין? אולי בישראל? אולי בחברות נפט וטבק?
בקיצור, במסלול כזה אתה נתון לגחמותיו של אלטשולר. וספציפית לאטשולר אכן היו הרפתקאות (בעיקר בשוק הסיני) שפגעו בחוסכים (בשנים הראשונות הם נתנו תשואה עודפת משמעותית על השוק ובשנים האחרונות תשואת חסר משמעותית, עד שסגרו את הפוזיציה על סין כי המון חוסכים עזבו אותם).

מהאתר שלהם:
חשיפה אפקטיבית למניות סחירות הכוללת השקעה ישירה במניות וחשיפה למניות באמצעות נגזרים וקרנות נאמנות מנייתיות (לא כולל חשיפה באמצעות נכסים אחרים כגון קרנות השקעה), הנה 100.10% ומתוכם חשיפה אפקטיבית למניות חו"ל 81.71%
לא הצלחתי להבין את ההתפלגות הפנימית של 80% מניות חו"ל, אבל נניח לצורך העניין שה-80% האלה מפוזרים יפה יפה במדד עולמי (שבעצמו מורכב מ-70% ארה"ב ו-30% מדינות אחרות). עדיין יש למסלול הטייה של 20% לישראל, מדינה שהכלכלה שלה מהווה 0.3% מהכלכלה העולמית.
האם 56% ארה"ב + 24% העולם מלבד ארה"ב + 20% ישראל, זו התפלגות פחות מסוכנת מ-100% ארה"ב? לדעתי לא.

האמת שזה המסלול שאני נמצא בו, וזאת אחת הסיבות שפתחתי את האשכול.

לפי ההשוואה פה:
נראה ש-SP500 השיג כמעט פי 2 בשנים האחרונות. ולא מדובר רק על אלטשולר - נראה שמסלול מניות באופן כללי בכל הקופות משיג משמעותית פחות מסנופי.

אני מניח שבמסלול מניות הם מפזרים את הכסף בצורה יותר חכמה בעולם ולא רק ארה״ב, אבל אין לי מושג, צריך לבדוק. אם זה המצב, אז סנופי נחשב ״יותר מסוכן״ (אי אפשר לדעת, אז נקרא לזה פחות פיזור פשוט) ממסלול מניות.
אתה מתבלבל בין מסלול מניות ומסלול עוקב מדדי מניות.
הייתה רפורמה של מסלול עוקב מדדי מניות ב1 ליולי, לפני הרפורמה אני חושב שהמסלול היה פחות או יותר כמעט 100% נאסדאק.
קצת קשה לשחזר ביצועי עבר שלו בצורה מדויקת, אבל אמור להיות לו ביצועים טובים יותר משל הSP500.
אתה מוזמן לקרוא על המסלול פה:

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
S משכנתא - איזה מסלול לסגור קודם? נדל"ן 4
V איזה מסלול הייתם מסלקים? נדל"ן 26
E קופות גמל להשקעה. איזה מסלול לבחור באנליסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Tsachi01 קרן השתלמות : איזה מסלול כדאי לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
A איזה מסלול אתם הייתם סוגרים מהמשכנתה נדל"ן 11
Jane Doe איזה מסלול בהפניקס הוא הכי סולידי פרנדלי? צרכנות פיננסית 12
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 2
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 62
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
O איזה הקצאת נכסים לעשות שוק ההון 3
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
B קניית מט"ח לחשבון מט"ח מבנק - איזה שער? צרכנות פיננסית 6

נושאים דומים

Back
למעלה